Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
Háppersze. Csak átfolyt pár gép minden márkából a kezem között és úgy vagyok vele, hogy a canon az nem gyerebe.
De amúgy meg teljesen igazad van. Tájképezni én is a 6x6-os kétaknás gépemet viszem diával, mert az meg jobb az ff tükrösnél is. Ha már banális érveknél tartunk

-
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Hogy ilyen vehemenciával igyekszel védeni a terméket

-
válasz
Marseille199
üzenetére
ezek eszközök, nem több, nem kevesebb. van, amiben a dslr a jobb. például meg lehet rendesen fogni, hogy egy banális érvet is mondjak.
-
Marseille199
senior tag
Jaa, nem állok úgy hozz.
Csak amikor melóznom kellet és sokadik próbára sem állt élesre a 24-105 f4L egy reprózni való képen, akkor mérgemben elővettem a G3+kitobi kombót és megfotóztam azzal.
Aztán mégis ott a kép a Fotóművészetben
Nem állok én hozzá sehogy, egyszerűen nem bejövős. A 5DMkIII már más tészta teljesen.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
így van, ez a te betegséged, és sokat nem segít a helyzeten, hogy ha valamihez pont úgy állsz hozzá, mint az általad lenézett túloldal, csak ellenkező előjellel.
-
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Olympus vagy Panasonic részvényes vagy?

-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Hát de totális nihill némelyik ember. Aztán fikázz a a milcet, meg ilyeneket ír, hogy szerinte a nagyobb váz azért nagyobb, mert többet tud és jobb a képminősége. Ez mi?
Hát normális az ilyen? Mellétehetné a D90-ét mondjuk egy M9-nek. Cöhh, pusztul a világ.. -
válasz
Marseille199
üzenetére
persze fikkantani sem érdemes ezeket a vázakat, remek cuccokat csinál a nikon. a d3200-on újra és újra elgondolkodom, csak a keresője tartana vissza.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Hagy rájuk.. nem érdemes, hidd el..
-
Marseille199
senior tag
Nem kellett volna hozzászólnom nikon topikban. Csak egyszerűen felháborít a sok műveletlen tuskó, akinek lövése nincs a fotográfiáról, de még a technikáról sem, csak veri a mellét, hogy neki milyen jó tükröse van.. Pföjj...
-
schawo
titán
válasz
schawo
üzenetére
Sőt Olympus Mintaboltban van 130k -20%-ért (104k) PL1 dupla kit
-
schawo
titán
válasz
schawo
üzenetére
Ha esetleg büntetni akarod:
Samu NX100 kit 70k -
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
-
Marseille199
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Márminthogy m4/3-ban

-
törölt tag
Első próbálkozásaim a Panasonic 14-140mm optikával: link
-
Marseille199
senior tag
Emberek! Gyors segítség kellene egy ismerősömnek. Mindenáron kompaktokat mutogat nekem, hogy sztem mi a jó. Éjszakai város és vonatfotókhoz, meg némi makróhoz kéne neki cucc. 100k hufja volna rá. Mit ajánlotok? Szerintem gyorsba kellene neki

-
Marseille199
senior tag
Melóztunk ma, pakoltuk össze a WestEnd tetjén a Drehernek a cuccokat, szünetben, amíg elment a fuvar, benéztünk a Sony Centerbe és a panashopba. Háát, fogtam NEX7-est a 24-es cejsszel. Hmm, azt kell mondjam, bokalef.sós módon besz.ratós cucc. Viszont semmi pénzért nem kéne a mérete miatt. Akkor ez is és az 50/1.8 is, mint egy adapterezett fullframe af motoros 35/1.8/f2 és egy 50/1.8. Óriásian hatalmas. ennyi erővel meg sem kellett volna csinálni, rá lehet adapterezni a tükrös sony/minolta övegeket. A 14/2.5 még mindig nem rossz, bár nem voltam elájulva tőle. Mást nem lestem

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
Nincs baj a 17 2.8-al, csak az árazása nem reális!
jobb a 14 2.5, de embereket fotózni nem épp a legjobb. -
TayRol
nagyúr
kösz srácok!

-
TayRol
nagyúr
a 17/2.8 ajánlott üveg? kereső által nem találtam releváns infót... oly vázra.
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Dinamikában soványabb az OM-D-hez képest, kevesebb a tartalék is a rawban, zajosabb is, képstabi sincs benne... de egyébként teljesen rendben van a cucc

A 14-42-t meg el kell adni 25-ért, ha úgy adódik. Nekem a G3-on tetszett a legjobban a 45/1.8, tenyérnyi a cucc, gyors, csak hát a Pana-Oly "örökbarátság" miatt néha kattogtatja a rekeszt. Fura, hogy a 20/1.7 szinte nagy a G3-on, annak a váznak az áll jól, ha a bajonettnél kisebb (vagy azonos méretű) objektív kerül rá
-
arn
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
az em5ban is 16os erzekelo van... aztan megsem ua

a gx1 valahol az eszszerusitett minigep - ezert is tetszik. a tapifokusszal mar amugy sem vagyok biztos benne, hogy az evf lenne az elsodleges. viszont hogy fixekkel is durvan hasznalhato lenne a stab, nah ez baromi nagy elony az em5nel. pl igy ertelmet nyerhet a 14 2.5. meg igy a pl2+ stabilizalt 1.7es huszassal is szinte negrot lehet a neger gyerek szajaban fotozni felnyomt isoval.
a gx1ben is van tapifokuszra azonnali exponalas? em5nel meg lehet a razkodast is csokkenti vmivel

-
TayRol
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
de a g3-ban is 16-os lapka van, nem? akkut ugyis kell vennem még egyet, kártyaírás nem zavar.
csak azért kérdeztem mert a 14-42-es kittel (ami nekem mondjuk nem annyira szimpi és csak a vázat külön nem tudom lehet-e kapni, 45-ös fixet vennék helyette) ill. 20/1.7-tel is még jóval beljebb vagyok árban mint a 12--50-es omd-vel. csak ugye a szokásos kérdés: kinek mi éri meg. -
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Miért ajánlanám a G3-at? Kis méret, AF sebesség, végig használható érzékenységi skála (ISO 6400-a is vállalható, ha LR-ban dolgozzuk meg a raw-ot), EVF, tapicska LCD, extended TC funkció 720p videónál.
És miért nem? Kis méret,
kicsit zajosabb árnyékos részletek (mondjuk a GH2-höz képest), a régebbi vázakhoz képest lassabb kártyaírás, gyenge akku.Igazából az OM-D az über cucc, ha fotóilag nézzük a dolgokat, minden más csak kompromisszum. Mondjuk szerintem mindegyik vázzal együtt lehet élni, mondjuk koncertfotóknál nem árt, ha a 16 MP-s lapka dolgozik a vázban, mert a régebbi 12-es kevésbé szép eredményt ad magas érzékenységen.
-
Sza_Sa
senior tag
No, ha minden igaz meglesz az Oly EM5 kitben a napokban. Már megérkezett, csak fel kell érte mennem. Lesz még hozzá szerintem egy 45 f1.8 is a kit végére. Már nagyon kíváncsi vagyok 7D után milyen lesz fogásra, minőségre, képre, gyorsaságra. Az evf meg pláne izgat, utoljára akkor volt evf-es gépem, mikor Sony h1-em nagyjából 8 éve, remélem nem fogom hiányolni a 7d nagy és tiszta keresőjét. Azt tudom az EM5-é egy kicsit kisebb.
-
madgie
titán
Én meg pont arra várok, hogy kicsit leessen a G3 ára... addig elbohóckodom a GF1-gyel

TayRol: A GF széria kicsi, kompaktszerű, a GF1 anno szerethető, nem annyira butított cucc volt (sőt), a későbbi GF-ek egyre kisebbek, butácskábbak lettek. A GF1 igazi utódja a GX1.
A GH széria elvileg a csúcs, főleg videóképességekben (de érzékelőben is csak ezek kapják meg a multi aspect-et). A G sorozat volt a középút, azért csak volt, mert a G1/G2 a GH "krumpli" vázát kapta meg, csak GF-szintű érzékelővel és tudással. A G3 formailag már más lett (persze nem tudjuk, milyen lesz a GH3, de kétlem, hogy ilyen), kisebb, kevesebb rajta a gomb, de hál' Istennek van rajta EVF, tapicskás az érzékelője. Amúgy tudásban a GX1 szintje (amihez külön EVF kell) -
Mercutio_
félisten
válasz
Freddy76
üzenetére
Második kérdésre: Egy névre regelik az első vásárláskor az NG-kártyát ez később már nem módosítható, és erre a névre kell szóljon a számla is.Így aztán megrendelni lehet más névre, de a tényleges vásárláskor szólni kell, hogy a natgeo-s kártya más nevére szól, ezért erre át fogják vezetni a rendelést és a számla is az NG-s névre lesz kiállítva.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Már megkérdeztem, teljesen mindegy. Abban nem volt egyetértés közöttük, hogy számlát csak arra a névre tudnak-e kiállítani, akinek a nevére a kártya szól. Az egyik szerint csak arra, a másik szerint a számlázási név lehet más is, és ez van a honlapjukon is.
Ellenben ha valakinek kell natgeo kedvezmény oly cuccokra, szóljon... Persze, ha meglesz a kártya.
-
Freddy76
addikt
Bementem, megfogdostam, belenéztem, nagyon jó... Ennek jobb a keresője, mint egy dslr-nek, csak kicsit elkúrt helyen van, de ezzel lehet élni. Még a 12-50-nel is kisebb, mint egy dslr egy zúmmal, palacsintával pedig rulez. Ezüstben kell
.Amúgy a boltban ketten kétfélét mondtak erről a kártyáról: az egyik szerint ha megrendeléskor mutatom a kártyát, akkor okés, a másik szerint akkor érvényesítik a kedvezményt, ha megkapom a terméket, vagyis csak akkor lesz kedvezmény, ha július 31-ig megérkezik a cucc. De azt is mondták, hogy 2, legfeljebb 3 hét, tehát ha a héten megrendelem, akkor mindenképpen meglesz.
Aztán Nikonka megy az apróra...
-
hegyimorc
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Akkor utánajártál

( csak azért gondoltam, hogy szólok, mert épp a napokban választottam bringát szép nagy választékból, aztán mikor letettem a listát, hogy ezek közül valamelyik, akkor kaptam vissza egy másikat amin összesen 2 szerepelt, hogy na, akkor ezek közül válogass, mert más nincs. Szerencsére a két listának volt metszete, de elég szar úgy válogatni, meg tervezgetni, hogy a végén derül ki a "lófasz se"
) -
Tulku
veterán
A nagy kérdés; mi lesz július 31 után?
Senki nem vesz többé Olympust?Szerintem kitalálnak valami hasonlót...különben olyan visszaesés lesz, hogy félni fognak az eladók az egyedülléttől a boltban...

-
TayRol
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
én valószinu megveszem a 12-50-et mellé és meglátom hogy milyen. utána döntök a továbbiakról. nikonban a 90-es tamron volt a kedvenc obim fejportrézni, a fix 35 meg egész alakra. valami ilyesmit kell keresnem itt is.
schawo: 260e az ep3 (ep2 nincs natgeo kartyas kedvezménnyel) 17/2.8-cal, hozzá 60 a kereső az 320e. ebből lejön 64e ft a kedvezményre az 256. ilyesmire gondoltál?
-
madgie
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Szerintem jól döntesz
Ha ilyen feltételekkel meg tudod venni az E-M5-öt, és marad pénz objektívre, akkor azt kell venni. A G3 jó gép, de folyamatosan eszedbe jutna, hogy az E-M5 mennyivel jobb dinamikában (jpg-ben is), és még ott a világbajnok képstabi is.Mondanám,hogy használtan kell 20/1.7-et venni, de amíg 80-90-ért akarják adni... vegyél egy újat, ha az áfát el tudod számolni, akkor olcsóbban lesz egy új obid garanciával.
-
Freddy76
addikt
Utómunkára idő alig, Oly színei szépek.

És lőn: előfizettem az NG-re a cégem nevében, és kikunyeráltam, hogy a kártyát küldjék el a héten. Így megjön a kártya, és az OMD-ből lejön a 20 %, és az ÁFA összege (arról már nem is beszélek, hogy adóalapot is csökkent). Igaz, hogy az áfa a g3-ból is lejött volna, de így eléggé baráti az omd.
Max a könyvelőm kap idegbajt, ez a negyedik gép a cégben (megveszem számlára, majd eladom, de papíron a cégben marad). Ahogy olvasom, ezt a gépcsereberét itt is többen űzik, viszonylag magas fokon...
Köszönet a tanácsért, ha meglesz a gép, jövök kérdezni hülyeségeket, cserébe ha találkozunk valahol, ki lehet próbálni...
Azt mondjátok a pana 20-asa legyen az első obim? Ezt hol érdemes venni?
-
-
Tulku
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Szerintem itt mindenki a SAJÁT SZÁNDÉKA szerinti döntésről ír (teljesen jogosan) amibe számtalan dolog beletartozik. Mint láthattad, olvashattad, a minőség egy szempont és egy másik az árérzékenység.
Te döntesz...ÉN köztudott, hogy végigzongoráztam az mft kínálatot, NEKEM a GH1 jött be, de nekem mások a szempontjaim bizonyos mértékig.
Ár-érték arányban a g3 egy jó választás, de ha igazán ütőset szeretnél drágán, akkor az OMD...a jpeg-jei bizony sokkal ütősebbek.
-
eeXaa
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
ha kereső kell.. akkor igen... esetleg gh2, de annak még mindig borsos az ára és méretre is nagyobb.... vagy ott van a kisseb gx1 annak épp most esett az ára a g3 szintjére, de abban nincs kereső kihajtható kijelző.... a szenzor meg ha jól tudom ugyanaz... de majd a többiek kijavítanak , ha nem...
oly ep2, ep3.... de ezekben a "régi" 12mp es szenzor van, és az áruk még mindig magas...
-
eeXaa
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
...én ha konkrétan meglenne a pénzem egy em5 re akkor sem venném meg... ugyis esni fog az ára jövőre... addig meg vennék egy g3 at... de persze az is kérdés, hogy mire használnád a géped az elkövetkezendő cirka 2 évben? ...ha valamiért égetően fontos a professzionális képminőség akkor em5, de szerintem 2 év múlva már alap lessz minden mft-s olyban ez a minőség... a g3 mal meg igen csak el lehet lenni még egy darabig a megfelelő obikkal...
..egyszó mint száz, ha csak szűkös lenne az oly keret, és amúgy sem kell a "legjobb minőség" akkor....
-
TayRol
nagyúr
tudtok Pesten olyan helyet ahol van raktáron EM-5 és meg is lehet tapizni? esetleg egy pesti OM-D tulaj?
mégiscsak megnézném élőben mielőtt megrendelem. -
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
a 20as 1.7hez kepest
az ara viszont remek (marmint kitbol "bontva").Freddy76: az em5 perpill egy ultimate vaz, mindent tud, amit az mft jelenleg kinalni kepes. a g3 kompromisszumosabb minden teren. nekem a pana vazakban a stab hianyzik. ennek ellenere hogy stab es evf is jo lenne, megis gx1ben gondolkodom az em5 mellett. ha mar a meretrol van szo, meg jo ergonomiarol ebben mindben remek... valszeg nalunk is varhato vmi arzuhogas, mert kinn 470 dollarert nyomjak mar a kezdo 800 helyett. ugy latszik az em5 elegge elbillentette a piacot. szummaszummarum, en em5re hajtanek, ha megtehetnem, illetve olcson gx1 kene.
-
Freddy76
addikt
Hinnye, nem óccsó... Használtpiacon könnyű megszabadulni oly m4/3 obiktól? Pl. ha el akarnám adni a 12-50-et, lenne rá vevő?
Amúgy az mennyire igaz, hogy az oly jpg-i szebbek? Még mindig ingadozom, mert azért a g3 eléggé jobb árban.
Bocs. hogy ennyit vacillálok, de azért nagy döntést készülök meghozni
. Ki fognak tagadni a Nikon topikból, bár csinált volna a Nikon értelmes milc-et, nem lenne ilyen gond. -
válasz
Freddy76
üzenetére
azért ne feledd, hogy a 20/1,7 sokkal komolyabb obi, nem egy liga a 17-essel! a 17-es jól néz ki, és kicsi, és nincs különösebb baja. a 20-as viszont szinte tökéletes optikailag. persze, hangos, dühítő, de a kép, amit csinálsz vele, az odab@sz. és hát másfél (!) fé-vel fényerősebb.
akkor vegyél 17-est, ha jó olcsón meg tudod kapni. nekem kb. 30e ft-ot érne meg, 60e környékén már inkább egy 20-ast vadásznék használtan.
-
Freddy76
addikt
De az előbb emlegetett 20-al nincsenek az előbb említett bajok (lassú és hangos)?
Nos igen, a g3 barátibb. De mindenhol azt olvasom, hogy itt biza az ár abszolút indokolt a lényegesen jobb képminőség okán. Nekem az is szempont, hogy alig van időm utómunkára, márpedig - ugyancsak: állítólag - az oly jpg-i jobbak.
-
Tulku
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
"mellé először egy 17-es palacsinta"
Biztos?
14 2,5 vagy az emlegetett 20 1,7 nem lenne jobb választás?
Mondjuk fényerőben biztosan...De itt vannak akik a 14-es és a 45-ös fix-szel el vannak elég jól...és ha omd-t veszel még a stabilizátorral sem kell törődnöd, igaz a g3 pénztárca barátibb lényegesen...
-
Freddy76
addikt
Uraim (és Hölgyeim, persze, de valamiért úgy sejtem, hogy urak vannak az avatarok mögött), akadt egy kis gondom.
Immár eldöntöttem, hogy váltok tükrösről m4/3-ra, egyelőre ingadozom, hogy pana g3, vagy oly omd. Figyelembe véve azt, hogy az oly jpg-i állítólag sokkal szebbek, valszeg ez lesz, kitben, mellé először egy 17-es palacsinta, majd később 45-ös (hacsak valaki le nem beszél róluk).
Ami gondom akadt, hogy ha most elő is fizetnék a National Geographic-ra, már csak augusztusban kapnék kártyát, az oly akció pedig július 31-ig tart. Nincs valakinek kölcsönbe egy natgeo kártyája? Cserébe, ha már a nikon dslr topikot átalakítottam m4/3 topikká...
-
válasz
Marseille199
üzenetére
lényegesen igénytelenebb annál a kombónál. az embert annyira felbosszantja egyébként (oly vázon), hogy megutálja az obit, én el is adtam a francba először. nem is csak a traktor af, hanem a folyamatos blende kattogás (oly vázon). dühítő. de, a cucc működik, a képek jók. ha csinál az oly is egyet, lecserélem azonnal, addig viszont marad.
-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Jutúbon írj be valami pana 20 1,7 af speed, vagy voice szavakat, ott láthatod, hallhatod...
Sphe: Hát ezek nem teljes méretek, de látszik hogy valahol itt a határ...iso 400
(persze nem 10x15-ös papírképekre gondolok) -
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Hangosítsd ki, és megérted

Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Diablo IV
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Ha ilyen feltételekkel meg tudod venni az E-M5-öt, és marad pénz objektívre, akkor azt kell venni. A G3 jó gép, de folyamatosan eszedbe jutna, hogy az E-M5 mennyivel jobb dinamikában (jpg-ben is), és még ott a világbajnok képstabi is.