- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Őszintén szólva én nem nagyon szoktam használni a hisztogramot, de most megnéztem a G1-en, hogyan is működik ez. Van M módban is hisztogram és az élőképnek megfelelően mutatja is a grafikont.
Ettől függetlenül M módban nem sok haszna van a hisztogramnak, ennek pedig az az oka, hogy itt az élőkép teljesen máshogy viselkedig. P A S módokban ha korrigálod az expot akkor ezt leköveti az élőkép is és ennek megfelelően módosul a hisztogram is.
M mód viszont ettől teljesen eltérően viselkedik, ami abban nyilvánul meg hogy függetlenül attól, hogy milyen expót állítasz be, az élőkép fényereje nem változik. A hisztogram pedig ilyenkor is ennek az élőképnek megfelelően mutatja az adatokat.
Ami persze a legritkább esetben van fedésben a valós expóval így aztán igazából itt nem sok értelme van.Ugyanakkor az teljesen érthető, hogy az élőkép M módban miért viselkedik így. Képzelj el egy stúdió fotózást, a géped összekötve a stúdió vakukkal, a fényt ezek adják, így a meglévő adott gyér belső fények mellett is simán lehet a géped iso100 - f/8 - 1/160s expo adatokon.
Ebben az esetben ha az M mód is úgy viselkedne mint a P A S módok akkor egy nagy sötét homályt látnál csak a keresőben.Tehát ez a megoldás érthető.
Az már más kérdés, hogy ha emiatt nem tudtak M módba normális hisztogramot tenni, akkor itt mi értelme van egyáltalán?
-
válasz
schawo #10395 üzenetére
ennyire azért nem cinikus a helyzet szerintem (remélem), valami technikai oka lehet, gondolom hülyén (nem elég univerzálisan) csinálták meg. vagy hát nem tudom, igazából nem értem, hiszen ami ahhoz kell, hogy legyen élő hisztogram, az független attól, hogy milyen módban van a user.
-
Én is szívesen látnám a videofelvételt arról a brainstorming sessionről, amikor ezt kitalálták.
Fiktív történet:
"
- Hogy fogjuk eladni a következő vázat, amit fél év múlva adunk ki?
- Ebből kivesszük a manuális módú hisztogramot, és utána fejlesztésként bejelentjük.
- Kiváló ötlet, Kenji, ezért az újításért 5000 dollár várja a kasszánál!
"A baj az, hogy hasonló ökörségek találhatók az Olympus (meg szinte az összes márkát ide lehetne sorolni szinte az összes elektronikai kütyü piacán) masináiban is.
Kíváncsi leszek, hogy az E-M5-ben mit rontottak el szándékosan.
-
hát ez akkora ordító baromságnak hangzott (mármint a pana részéről, hogy ez tényleg így működjön), hogy rémülten kipróbáltam az e-pl2-t... és megnyugodtam, a hisztogram természetesen működik M módban is (miért ne tenné, definíció szerint kell neki, hiszen live hisztogram).
nem sokat fotózom M módban, de az biztos, hogy csak az anyagiak tartanának vissza, hogy falhoz vágjak egy tetszőleges pana gépet, ami ezzel szivat, amikor először észlelném. no komment. (végre megint utálhatom a panát
)
-
Tulku
veterán
válasz
schawo #10383 üzenetére
Schawo: Én azt hiszem kezdem érteni...M módban nem "állítódik" a hisztogram...legalábbis én ezt tapasztaltam G3-on, így GH2-n is annak kell lennie.
Trialboy: nincs gond, M módban nézd az expokomp-ot, az tökéletes tájékoztatást ad.
EVF-ről: Nem tudom mihez vagy szokva, de az EVF szerintem nagyságrendekkel több infót, lehetőséget ad mint egy OVF...elég csak az éjszakai komponálást említenem. De lehet hogy teljesen félreértettem mondataid...Madgie: A Zaton-i vagy Janov-i trafóállomás? Oszlopok mellett nem találtál Snipert?
-
Gondwana
addikt
válasz
madgie #10387 üzenetére
Nem a szokásos, mert nincs benne temetői ghosting!
(Szerintem a trafóállomásos a legjobb - ezt fokozni úgy lehet, hogy amikor jönnek a nyári zivatarok, kiállsz villámvadászni ugyanide. Villámvadászathoz nem árt kibékülni az istenekkel, nehogy gond legyen a földeléssel)
-
EFT
tag
Az E-PL1 legnagyobb problémája az 1/2000-es záridő. Igaz, hogy ott van ISO100, de az sem natív, elvileg ugyanazt el lehet érni az E-PL2-vel is, ha ISO200 RAW-ból 1 EV-t visszahúzunk, hiszen a szenzor ugyanaz benne. [link]
Az más kérdés, hogy ISO200-on is baromira oda kell figyelni, mert -tapasztalaim szerint- ha kiég, túl sokat nem lehet megmenteni belőle. 30D-nél sokkal többet vissza lehet hozni a RAW-ból, ami azért különös, mert a DxOMark szerint nincs nagy különbség dinamikában a két szenzor között (10.2EV vs. 10.8EV)
A Highlight/Shadow az élőképen viszont hatalmas találmány. Végre lehetőségem van még expo előtt eldönteni, hogy mit hagyok kiégni vagy bebukni egy nagy kontrasztú képnél. -
trialboj
őstag
válasz
schawo #10373 üzenetére
Még1x javítom magam, NEKEM a grafikon kell, nem a végső kép, 0 a helyes, - felé elul + felé túlexponált a kép.
Superbad: persze
nagyváradon a crisul shopping centerben
[link]
3550 román pénzért, utolsó darab volt, még nem tudtam ellenőrizni, hogy én kattintottam-e el az első fotókat, de mindjárt feltöltődik az akksi s azt mindenképp látni akarom. -
madgie
titán
No most konvertálok pár G3 éjszakai rawot... ha nagyon alulteljesít, irgum-burgum lesz (ott volt a GF1 is). Relatív hideg volt kint ,elvileg jobban kéne viselnie a dolgokat, legalábbis a GH1 úgy csinálta
-
arn
félisten
válasz
schawo #10378 üzenetére
szerintem azokkal sem fogsz semmi erdemi pluszt tapasztalni
engem a pl1ben egyedul az zavart, hogy nagyon plasztik volt az egesz, nem volt jo minosegerzetre. de ha ezen tulteszed magad, szerintem tokmind1.
nekem a pbol inkabb a vizszintezo kellene, meg a touchos af. az fura, hogy nem talaltad gyorsabbnak az aft... elvagyok a pl2 sebessevel, de a pl3 is vagy 2x gyorsabbnak tunt (mint egy pana kb).
-
Eladtam a PL3-t. Egy darabig próbálgattam a PL1 mellett, de az AF segédfényen kívül nem találtam semmi előnyét.
A tárcsa nem nagy szám, a gombokkal is éppolyan egyszerűen állítok mindent, a FullHD videofelvétel a kis bitráta miatt nem nagy szám, meg fölösleges azért a pár rövid klipért, amire valaha használnám a videofunkciót a gép léte során. Az AF-et nem találtam gyorsabbnak, valószínű ez leginkább obifüggő, és a panaszosok a kitobit használhatták.
Hamarosan lesz PL2 és P2 is, azokkal még összevetem a PL1-t, és marad, ami legjobban tetszik
-
arn
félisten
válasz
Superbad #10369 üzenetére
mert obiparkot most szedem ossze, es szerintem tobbre megyek egy olcso vaz, normalis obi komboval, mint forditva
a pl2 is kb egy honapos, kitben olcso volt. persze ha lenne folos 2-300am, akkor megvennem, de igy kell egy fontossagi sorrend. a vaz az ami a leggyorsabban az erteket vesziti, en pedig ha bevalik, nem akarom gyorsan lecserelni, igy nem nagyon erdekel, hogy nem a legujabb db, ha megfelel a celjaimnak. az eddigi olympus vazak annyira nem tetszettek, inkabb az aruk es a szenzoros stabi miatt valasztottam a pl2ot a panaval szemben. az m5re viszont megmozdult vmi
a kis beepitett vaku uj ertelmet nyert a 45ossel... felbillentve egesz termeszetes hatasu kepet ad. kar, hogy nem lehet ugy fixalni.
-
-
-
arn
félisten
nalam a turaobi is ezust, majd a 20as log ki csak a sorbol
egyedul az ar miatt lett ilyen szinu, de m5bol csakis ezust kellene... majdnem elcsabultam, hogy majusra veszek egyet, de varok inkabb vele egy evet, mar csak azert is, mert akkor most foloslegesen adtam ki pluszpenzt a pl2ert. egy eve meg xz1ben gondolkoztam - ki tudja mi lesz jovore?
-
trialboj
őstag
Megvásároltam a gh2 es gépet, óriási kétségeim voltak, és így elsőre hatalmas csalódás is, eddig csak a video része felüdülés, de mivel eddig nem tudtam egyáltalán videózni ezért elfogult vagyok ebben a témában, remélem, holnap pozitívabb élményekben lesz részem, fotózás terén is.
A legnagyobb headshot, a DIGITÁLIS kereső, nincs lehetőség annak kikapcsolására? rettentő rossz ötlet, továbbá nem látom, hogy manualon a keresőben alulexponál túlexponált vagy helyes lesz-e a kép, persze ezt lehet csak be kell állítani, de akkor is.
Rendelkezem két ilyen [link] (csavaros) felfogatású obiektível, erre konvertert linkelne valaki ebayről?
Hétvégére jobban megismerkedünk én írok majd egy hosszabb véleményt, hátha segít azoknak akik hasonló cipőben járnak.
-
arn
félisten
hat emiatt a 45os miatt megerte ezust vazat venni
szep a pl2on. ez nem az enyem
-
válasz
sebgutkopf #10362 üzenetére
Igen, és még úgy sem biztos, hogy meg fogja találni rajta.
-
arn
félisten
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=14593&p=3
kozepen a video - allat, ahogy az m5 szenzor mozog
-
kenguru99
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #10353 üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás #10356 üzenetére
az, hogy az a végletekig pd-af optimalizált, és nehezen használható mft-n. magyarán kifejezetten rosszul viselkedik mft vázakon.
-
válasz
Mr.Csizmás #10353 üzenetére
az swd-k felejtősek. a 14-54 II viszont teljesen jó, cd-af optimalizált. a 35-ös makró meg dög lassú lesz (3-4 másodperc simán), de hát makrónál az mindegy.
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #10352 üzenetére
Nem feltétlen mond ellent, én a ZD 14-54 II-est hallottam dícsérni, ami pont abban tér el az I-es verziótól, hogy már jobban hozzá igazították a kontraszt AF-hez.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf #10352 üzenetére
konkrétan:
EM5 + MMF-3 és ehhez 3 obit gondoltam: 12-60 vagy 14-54 II mint kitobi, egy ZD35/3.5 fix, és egy 50-200SWD
persze majd anyagiak függvényében, de elmélkedni szabad.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #10347 üzenetére
Mindegyik kirajzolja a képkört és működik.
Vagy mire vagy kíváncsi? Az biztos, hogy a 12-60 mft-re adapterezve is gyorsabb af-ben mint a 14-54 I.
Ez némileg ellentmond az előttem szólónak. A 12-60-at annó próbáltam mft vázon az saját emlék. -
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás #10347 üzenetére
Nincs személyes tapasztalatom e téren, de nekem úgy rémlik az mFT-re adapterezett obik közül az SWD-sek az AF-ben a szenvedősebbek közé tartoznak.
De ez nagyon változó lehet adott konkrét obi típusoknál.
Amit egyre több helyen olvasok, hogy a ZD 14-54/2,8-3,5 II-es obi az újabb mFT vázakon már egész elviselhető AF-et produkál.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
madgie #10333 üzenetére
Ha a 6400 a használható végérték és nem a marketing csúcs a gépben, amiből legalább 2FÉ-t le kell venni a legmagasabb használhatóhoz, akkor a 100-6400 a vágyott használati tartomány.
Amikor jönnek itt az ötven és százezrekkel szerintem abban se az a nagy szám, hanem az egyre jobb 6400. -
Mr.Csizmás
titán
fontosch kérdés:
ha 4/3 obit adaptereznék MFT-re, akkor mindegy, hogy sima vagy SWD-set tennék rá?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #10345 üzenetére
LR3 fasza.....mit ki nem tudok hozni a képeimből
ui.: ez még E520, kis csalás. de a lapka ugyanaz
-
FEDman
addikt
válasz
Szulita28 #10343 üzenetére
Van az úgy, hogy valaki a napjaink egyik legjobb élőképére alapuló fényképezőgépével normális fényviszonyok között állványról egy f/7,1-ig rekeszelt PL 45/2,8-as makró obival se tud egy éles képet se lőni egy kontrasztos teszt ábráról.
De ez a legkevesebb, emberek vagyunk néha hibázunk. Volt már több hasonló eset és sose az zavart, hogy néha hibáztak, még az is rendben hogy először megpróbálják megmagyarázni, ez is teljesen normális reakció.
Ami engem zavarni szokott, hogy mikor végül világosan kiderül, hogy hibáztak azok után is többnyire képtelenek a korrigálásra.
Ez kimerülhet egy újra fotózásban, vagy ha erre már nincs lehetőség akkor is minimum utólag emeljék ki a cikkben, hogy itt hibáztunk és ennek megfelelően kell értékelni a látottakat.
Többnyire ezek közül egyik se szokott megtörténni.
-
ROBOTER
addikt
Ha a képeket úgy készíted, hogy ugyanazok a tárgyrészletek (nagyjából) ugyanolyan értékűek legyenek a képen, akkor teljesen mindegy a fénymérés módszere, ez kiesik az egész láncból. Az egyszerű próbálgatás is megfelel.
A kérdés sokkal inkább az, hogy mit tekintesz azonos világosságú képnek, mert a különböző görbék alkalmazása miatt szinte képtelenség két olyan kamerát találni, amivel az elkészült képek a sötét, a közép és a világos tartományban is egyformák egyszerre.
-
FEDman
addikt
Közben kijött a pixinfos GX1 teszt gyönyörűen mellé élesített studio képekkel.
A végén le is vonják a teljesen fals következtetést, miszerint jó a zajszint, de cserébe már alacsony iso-n Rawban is erősen zajszűrtek a képek.
-
-
FEDman
addikt
Látom senki nem figyel arra amit mondani próbálok.
Az eddig mFT vázaknak eddig is kb ennyi volt a valós kezdő iso-ja. Hogy konkrét példát mondjak, a G1-emnél iso129, az E-PL2-esednél pedig szintén iso129-et mértek mint valós alap iso.Ehhez képest az E-M5 iso120-as értéke nem sok mindenen változtat.
Max annyit, hogy vélhetően dinamikában jobb lesz így egy nagyon picit több tartalék lesz benne ugyanott.
-
válasz
sebgutkopf #10331 üzenetére
nem követtem eléggé részleteiben ezt a témát, de a lényeg, hogy a záridő is más, magyarán, iso 200-nál adott fény mellett ténylegesen is iso 120-hoz megfelelő záridőt ad jó expozíciós értékeknél?
mert ha igen, akkor én tényleg örülök
-
válasz
andersen10 #10330 üzenetére
egy kicsit félreértettél. egy jó kép akkor is jó kép, ha nem jó az expozíció, nem tökéletes a fókusz stb. a kritikám lényege eleve nem technikai jellegű problémákra utalt, írtam is, hogy a kép ilyen értelemben jó. pont a mondanivalója hiányzik nekem.
(amúgy is csak azért merek belepofázni, mert évek óta elég sokat játszom a síelés témával, lett némi tapasztalatom, aztán most osztom az észt
)
-
madgie
titán
válasz
Valós ISO 100-6400 bőven jó mindenre, főleg, ha 1/8000 minimum és fél óráa maximum záridő társul mellé
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
-
sebgutkopf
őstag
válasz
madgie #10281 üzenetére
Tehát nincs más hátra kell írni egy fw hack-et, ahol csak át kell nevezni az iso értékeket és lesz egy iso 100-12800-as gép a kézben. Iso háborúra ugyan nem jó, de egyébként egy nagyon jó tartomány. Az iso 100-at hiányolók vágya lényegében teljesült.
Kár, hogy a marketingesek írják a menüt. -
andersen10
aktív tag
Semmi gond a kritikával. Egyet is értek, ha vki felteszi a kérdést mi a hiba a képpel, akkor pontosan az általad felsoroltakat mondom én is. Nem is állítottam, hogy tökéletes. (De vajon a technikailag hibátlan és kompozíciós szempontból tankönyvszerű kép lehet csak élvezhető? Ebben azért nem teljesen értek egyet.) És igen, mindig lehet jobbat kihozni egy adott témából, utólag okos az ember. Ez a kép valóban különösebb átgondolás, durrbele készült. Viszont lőttem pár tudatosan komponált, megállós, odafigyelős képet (aranymetszés, átlós komponálás, nap belekomponálása stb), Mégis ennek az ezer sebből vérző point and shotnak lett olyan hangulata, ami a többinek nem... igen a fejlődés a fotózásban pont erről szól, hogy meg kell tanulni szabad szemmel is "az obin keresztül" látni és gyorsan reagálni. Rajta leszek
-
válasz
andersen10 #10324 üzenetére
felvállalván a topik bunkója szerepét, én inkább kritikát szeretnék gyakorolni: a kompozíció szerintem teljesen rossz. a kép ferde. a dombtetőn a torony belevág a felvonó kábeljébe, ami zavaró. a kép alapvetően elég üres. a napból nem látszik semmi, de belóg egy nyaláb, szintén nem szerencsés.
és főleg: mi a kép mondanivalója? milyen érzelmeket hivatott kiváltani? tipikus "élménybeszámolós-telefonnal lőtt partifotó" téma egy felvonóból a felvonót fotózni, ez a kép ugyanakkor láthatóan több szeretne lenni, már csak a b&w miatt is. a hónak nagyon jól áll a b&w, ez tény, viszont sokkal szerencsésebb témát is találhattál volna szerintem.
no, mindez nem baszogatás, okoskodás, inkább csak motivációs kritika, ha elfogadod. azt is részben azért, mert semmi értelmét nem látom például annak, ami a dpreview fórumán megy. bárki bepostol egy képet, ha nem életlen, akkor jön a sok wonderful, beautiful, nice capture és társai. akkor is, ha a kép ezer sebből vérzik.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Wunderland
mintha marcipánból lenne, csodás.
-
madgie
titán
válasz
Simogatom a tablet képernyőjét, annyira anyagszerű
-
andersen10
aktív tag
Nos a G3 + 14mm egész jól bevált a sípályán....
-
ROBOTER
addikt
Ti láttatok már az X 45-175-től teljes méretű, elfogadható képet?
Végignéztem egy rakás review-t, de nekem ez az obi olyan, mintha negatív kontrasztot termelne. Ez tényleg ennyire hulladék?
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #10314 üzenetére
Köszi, Ptgui-val raktam össze, de van rá sok alternatíva (akár a PS is, ha az van háznál)
-
FEDman
addikt
válasz
rumos14 #10312 üzenetére
Az E-M5 valós iso120-as alap érzékenysége annyira engem nem hat meg, az összes eddigi mFT váznak kb ennyi a kezdő érzékenysége. A G1-emnél pl. iso129-et mértek és tűző napon fényerős fix obival még így is néha szűkös az az 1/4000s.
Azaz részemről sajnos az E-M5-re is igaz továbbra is hogy jobb lett volna ennél is alacsonyabb kezdő iso és/vagy rövidebb záridő.
Nem is értem ilyen szintű vázakból hogy maradhat ki az 1/8000s pl..
-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman #10297 üzenetére
miért pont a Sony-t hoztad fel? azt hiszed, Sony fanboy vagyok?
félreértések elkerülése végett: nagyon tisztességes, amit az új Oly művel magas iso-n. és tök jó, hogy nem 200 az a 200 hanem 120 mert így nem annyira lesz gyakori probléma a kiégés tág rekeszeken.
már a Pana 16 mpixeles gépei is azon a szinten vannak, ami nekem teljesen elég, most már nem ezen múlik a választás, akár rendszerek között sem, hanem obi választékon, ergonómián. -
Dare2Live
félisten
zuiko 14-150ről akinek van mi a véleménye?
-
madgie
titán
Elég párás idő volt tegnap, de nem tudtam kihagyni: kis panó a kis 45-tel
-
|AP|
veterán
Hát nem bántam meg, hogy megvettem a GF2-t és nem vártam a GF5-re.
-
Mercutio_
félisten
Uhh, több mint 400 hsz, elég volt átrágni magam
-
ROBOTER
addikt
válasz
andersen10 #10305 üzenetére
Annyit számít, hogy biztosan kisebb, mint ami meghamisítana egy ilyen tesztet.
Amúgy tavaly szeptemberben.
-
ROBOTER
addikt
válasz
schawo #10301 üzenetére
De hogy egészen pontosak legyünk, ezeket a különbségeket ma már elsősorban nem a felületeken tapasztalható fényvisszaverődés okozza.
Naponta jelennek meg a rumors oldalakon a szabadalmi bejegyzések. Elég azokat megnézni, ezek a 0.1 EV különbségek simán megvannak a tervezéstől kezdve.
Pl. Nikon 200/2 valójában 195mm 1:1.84 (geometriailag) - na most ehhez teszel egy olyan obit, ami névlegesen szintén 1:2, de valóságban mondjuk 1:2.05, akkor az már önmagában 0.2 EV akkor is, ha azonos a lencsék száma, és azonos technológiát használtak a tükröződésmentesítésre.
-
ROBOTER
addikt
válasz
schawo #10301 üzenetére
Csak az a ciki, hogy eléggé ritkán fordul elő, hogy hasonló feladatra szánt objektíveknél jelentős különbség legyen. És bármilyen hihetetlen, a többi tesztképet is objektívekkel készítették, nem lyukasztott obisapkákkal.
Kb. 10db 1.4-es obi DXO mérése szerint 0.1EV a legnagyobb különbség, amit ki tudtak mutatni!
Amit az illető mondott, nettó baromság, az első betűtől az utolsóig. Tipikusan az az eset, amikor valaki egy szőke nő logikájával egy adathalmazt kap elemzésre.
-
válasz
ROBOTER #10299 üzenetére
Attól függetlenül, hogy összességében hülyeséget mondott, abban igaza van, hogy az objektívek fé-je névleges érték, és csak a rekesznyílást veszi figyelembe, az optika abszolút fényáteresztő képessége ettől eltérő, kisebb, emiatt a méréseket bizonyos mértékben befolyásolja a használt objektív típusa.
Viszont ha jól tudom, a DXO egyenobit használ minden teszthez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest