Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Na, megjött a rondaság, ez tényleg az
A G3 vázát, anyagát akarom ilyen hardverrel 
OPiiPO: szerintem Messer meg Tulku már azt nézi, mennyit kell félrerakniuk

-
nord_
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Az utolsó képen rossz helyre tetted az AF-et!

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem értem, mit mondasz, holnap jön a GH2-m

-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Itt tuti mindenki támogat a vásárlásban!

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

(brutális, már jpg-ben is)
-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Felhasználói benyomások vannak (index fórum):
"egyutt aludtunk, s szerelem van
"
"Jo biza
35-ossel baratkozom most, beszaras, nincs olyan, hogy optimalis rekesz, pontosabban az osszes az. 60-as jellegtelenebb (Sigma 150-em volt ilyen, penge es annyi), de valszeg a 85 1.4 elvesztese mondat velem ilyeneket."
Képek a kartácstól: http://rettesoft.hu/y3kftp/tmp/Pro1.rar -
Mr.Csizmás
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
...emberi nyelven

-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Lehet kapni itthon is. Már ha az X Pro-1-re gondolsz.

-
Mr.Csizmás
titán
mikor lesz máááár xp1?

B&H-nál már stockos.
-
Mr.Csizmás
titán
Miki és az adapter
via indeksz, kb. 2 sec az AF, inkább MF obiként kell rá gondolni, de akkor automatice adja a belenagyítást a fókuszgyűrű tekerésére. (em5-re kíváncsi leszek) -
|AP|
veterán
Hmm... ennek így mi értelme van? Mármint ilyen közeli gyújtótávval kihozni obikat?
-
schawo
titán
Annak ellenére, hogy egy fényerőtlen normálzoom, milliméterre pont akkora batár, mint a 14-150-es. Nem tudom, hogy gondolták, hogy ezt adják alap kitben az OM-D-hez. Hova lesz a MFT váz méretelőnye?
Jó, tudom, hogy az időjárásállóság miatt belső zoomos, de feature számomra fabatkát sem ér. Én magam sem vagyok esőálló, olyan profi meg végképp nem, akinek minden időben melózni kell. Meg gondolom a profik fő gépnek amúgysem egy OM-D + 12-50 kombót visznek melóba.
-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor itt az "elméletileg" szón van a hangsúly.
(Tapasztalat: Nikkor 24-70 2.8 vs Nikkor 50 1.4G. De nyilván, az esetek túlnyomó többségében a fix valóban jobb!) -
válasz
Marseille199
üzenetére
de csak azon a vázon, 10 mp-en is vérzik már a 18-70. igazából a 16-85 vr sokkal jobb üveg.
-
robi-k
őstag
A teszt alapján eléggé jó kis objektív lesz az OM-D-hez kittben adott Olympus M.Zuiko Digital 12-50 mm f/3.5-6.3

-
Marseille199
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Nagyon szívesen. Azon a vázon ez az obi valami hihetetlenül baromi jó cucc. Tudta ezt a nikon is és nem újította meg
Legjobb átfogás, jó fényerő, jó építés és penge képminőség. Visszasírom. -
schawo
titán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Látom a hibáit. Lőttem vele is jó képet, de még azokon is egyértelműen látszanak az objektív gyengeségei.
robi-k Az első generációsról beszélek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
PRO-peller
üzenetére
egy fixnek mindig jobb rajza van (elméletileg), ROBOTER-rel volt itt kb. 1 hónapja erről egy beszélgetésem a topicban.
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ez van. Az egyik fórumtárstól vettem olcsón. Nem bántam meg. Elég gyorsan leesett, h ez több mint a kitobi és alig drágábban beszerezhető. A jó tanácsot nem árt megfogadni.
Hátha tanulok is még vmit azért sem koptam még le.
Így hát: köszi szépen!(#10947) schawo : Hát, ez bizony érdekes. Valszeg a fixnek jobb rajza van, de ennyire? Hm.
(#10956) arn: Fényerővel pláne könnyebb kézből lőni. A 20-assal nem lehet gond 1/8"-1/4". F1.7-el pedig elég homályban is lehet karcolgatni. Az ekv. 40 mm univerzális látószög. Az tuti cucc lehet. Bár nekem a kitobinak is az árával lenne bajom inkább.
-
arn
félisten
válasz
PRO-peller
üzenetére
azert vond le belole azt is, hogy a 20ashoz rovidebb zarido kell, mint a 14eshez.
bar igy is van egy 2/3fe elonye. az f2es 12es viszont mar beeloz. mar ha az szamit, hogy mit tudsz megtartani kezbol a legtagabb blendevel. -
schawo
titán
válasz
PRO-peller
üzenetére
A sima Oly 14-42 kitobi rajza nagyon csúf, durva, mint a pokróc. Múltkor elvittem magammal kipróbálni, de nagyon megbántam, a legtöbb képen kuka lett. Közelébe se ér a 14-150-nek. Szóval a sima 14-esnek nagyon is megvan a helye, ha kicsi nagylátót vinne az ember.
-
Marseille199
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Komolyan? Megvetted, és miattam?

-
válasz
BiriBum
üzenetére
biztos, hogy más után fogunk álmodozni, de azért az e-m5 végre nagyon sok fontos dolgot teljesít:
- legyen kicsi és könnyű (dslr-ek egyike sem volt az)
- legyen keresője (mirrorless-ek egy része nem ilyen)
- legyen hatékony stabija (eddig egyik mirrorless sem ilyen)
- legyen rá kompakt superzoom (oly 14-150)nyilván lesz mindenből szebb és jobb, de a lényeg, hogy az e-m5 + 14-150 egy olyan kombó, amiről álmodni sem mertem volna pár éve.
-
nagylátóban nem kell fényerő nekem, de a 14-45 nem is fényerős. a 45-200 semmi extra, kitobi, nekem akkor a 14-150 sokkal jobb választás, mert kisebb, könnyebb és egyben van az egész. a 35-100-nak a fényerő miatt lehetne értelme.
amúgy ez csak elmélkedés, nekem e-m5, 14-150, 20 kit lesz és helló. amint kapok kilóra e-m5-öt

-
ha nem 1500 font lenne egy sz@ros
70-200/5,635-100/2,8 (lenne... még nincs is), hanem mondjuk 90e ft, akkor egy 14-45, 20, 35-100 nekem elég is volna, és akkor nem is kéne oly váz stabival, jöhetne a szép g5. -
Tulku
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Nehéz ügy...de így van...már akinek...vagyis ki mit, hogyan és mennyire.
Én spec. családos kirándulós helyekre csak zúmot viszek...egy kivétel volt oda a 20-ast vittem... az volt életem legjobb családi fotózása
Pro-peller: azért ha megnézed közelről azt a 14-est, megérted miért szereti egy mft fan...szinte nincs is.
Azon kívül jól jön az a pár FÉ, más 14 mint a kit 14-e (made by Madgie) és roppant szerethető kis dög...de én mindig variálok, és sosincs elég pénzem...most érkezett el az idő hogy egyáltalán két obival használjak egy mft gépet... -
fattyu
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
"És mivel egy alapzóm nélkülözhetetlen,"
Márakinek.

-
PRO-peller
senior tag
A 14-es fixet nem értem pontosan. Asszem f2.5-ös. Szerintem a kitobi 14 f3.5-je nem esik túl messze. És mivel egy alapzóm nélkülözhetetlen, a 14-es fix ritkán kerül fel ha van is.
A 20-as f1.7 az már vmi."déeseler?" Hm. Az. De tudva van sztem. Marseille199-nek egy 18-70 vételt köszönök azóta. Alapzóm+portré. Nem cserélgetek obi. Poros lesz a szenzor.
Majd újraregelek DSLR néven.
A pana mft vázakat már kamázom. Frankón. 
-
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
80-ért 1 db volt a dunapálcai szaturnban...de kiállítási darab volt és kissé bizalmatlan voltam vele szemben, mert kint volt majd egy évig...
Viszont nagyon megtetszett, sokkal jobban mint a gf3...Most is lehet kapni 14-el kitben 110-ért...szerintem az is best buy...más kérdés hogy nekem nem fekszik a 14-es, 6 lencse közül lehetne az egyik, de ha 1-2 darabot engedek meg magamnak, akkor inkább a 20-as...
Nikon mi? déeseler?
-
-
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Bezony!
Fedman: a gyűlölet, gyűlöletet szül, a szeretet pedig szeretetet...ezt nem én találtam ki de kipróbáltam mindkét végét...és igaz!
És persze épp ma ünnepeljük egy nagy tanító inkarnációját (persze a keresztény kultúrkörben másképp fogalmazzák
)
Nagyon jó lenne ha ezt mindenki tudná pozitívan alkalmazni...mert úgy látom, most a másik végén ég a gyertya...Nagy a csönd az OMD körül...mi történt, a csapból is ennek kéne folynia...vagy nem jelent még meg?
-
Gondwana
addikt
válasz
schawo
üzenetére
(Jövő hétvégén lesz nyolc éve, hogy a bejelentett munkahelyem kb. fedésben van a hobbimmal. Bár néha tényleg van egy kis ...gyerekkoromban gyűjtöttem a bélyegeket, egyszer a nagynénim hozott egy csomót, azóta... érzés, mert közel nem lőhetek annyit for my soul, amennyit szeretnék - de ha mégis, legalább nem a felszerelés korlátoz)
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ingatlanügynök, biztosítási kárfelmérő, rendőrségi helyszínelő - a teljesség igénye nélkül. Arra ne nagyon számíts, hogy a hobbidat a munkádban fogod tudni kiélni.
-
neevous
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hobbinak be lehet írni, aztán próba cseresznye.
-
Mr.Csizmás
titán
urak,
ha új munkát keresek, szerintetek érdemes beleírni, hogy imádok fotózni, és akár a munkám része is lehet(ne)?
-
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére

-
BiriBum
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
-
FEDman
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
A képek jók, a témaválasztás meg érdekes.
Azért remélem ezek nem szellemi társaid, a gyomrom felfordul a karlendítő kopaszok puszta látványától is.
-
BiriBum
őstag
Gyerekek, MFT-re -akár Pana, akár Oly- létezik-e használható ultranagylátó megoldás?
Remélem Tulku-nál nem ástam el magam örökre ezzel kérdéssel

-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Örülök hogy ilyen témát választottál...egyre szimpatikusabb vagy nekem...
Miért van, hogy egy-két hozzászólásból mindent megérzek egy emberről?
(Sajna nem mindig előny, sőt...)Jók a képek...és hogy ON is legyek az FF-ek sokkal jobbak...ide ez kell!
-
Marseille199
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Jahh
Bár azért hiányzik az oly féle jó wb és jó színek. Ha ilyesmi fotót csinálok, akkor nem baj, de ha csak mondjuk irándulok, vagy valami, akkor bosszantó. Sok a piros, vagy nem is tudom 
FF-ben alapból nem szoktam nyomni, színesből jobb csinálni

-
PRO-peller
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Nyomod ff-ben. Minek az a sok szín?
Én aszittem, h vmi komolyabb gép volt. Hozza azt, ami kell. Tök jó. -
Marseille199
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Köszi. Szerethető, bár a normális wb az nem tartozik hozzá, az tény

-
PRO-peller
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Arcok2. Az jól sikerült. Jó kis fgép a G3 úgy látom.
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem, fura, de Winston Smith ugrik be az 1984-ből

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
a bicajos-sisakos epic

-
Marseille199
senior tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Milyen igaz 
Példa:
Én is kívánok fényerős normálzoomokat, főleg mikor látom, hogy kéne a mosás miatt. De aztán rájövök, hogy ha jól sikerül egy fotó, akkor az nagyobb dof-fal is jól sikerül.
Ezzel kapcsolatban néhány fotó, végre felkerültek a netre a majd egy hónapos délután fotói, tessenek csemegézni:
-
ROBOTER
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Meggyőződésem, hogy a hulladékot nem a technikázás termeli, hanem a skizofrénia. A fórumok nagyobb része úgy működik, hogy amikor jobbra akarok nyalni, akkor technikázok, amikor balra akarok, akkor művészkedek, és ezt a kettőt mindig úgy váltogatom, hogy a legnagyobb okosságok jöjjenek ki belőle. Miközben a jó képek úgy születnek, hogy a technikai ismeretek elmélyülnek, és ösztönné vállnak a fényképezés pillanatában.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Alapvetően a fórumokat a technika lendíti előre. Nem azért, mert ebben bárki hibás, hanem mert ez a közeg jobban fekszik a technikának.
Utálom, amikor a kettőt összekeverik, vagy amikor szándékosan azért keverik össze, hogy valaki kihúzza magát a szarból. És csípem, amikor valaki érdeklődik a technika iránt, de sallang és duma helyett egyszerűen felhasználja a képeihez, nem folyton mentegetőzik.
Ilyen mazsi is, technikázik de a fényképezést sem felejti el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A G3 vázát, anyagát akarom ilyen hardverrel 

Legjobb átfogás, jó fényerő, jó építés és penge képminőség. Visszasírom.