Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szulita28
senior tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Nem mondom, h ez a legszimpatikusabb makrózási forma, de egyrészt baromi látványos és érdekes látni ezeket a dögöket ennyire felnagyítva, másrészt - bár soha nem próbáltam - de elég sok időbe és kínszenvedésbe telhet egy ilyen képet összehozni, míg elkészül, még döglött állatok esetében is. Szóval a maga módjában respekt a készítőnek.
Azt mondjuk remélem, h nem ő nyírta ki a dögöket a kép kedvéért, még ha "csak" rovarokról is van szó. A "lakkal lefújom, elkábítom, stb." műfaj az nem az én világom (nem is lesznek soha ilyen képeim
). -
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Ellepik? Próbáltad már, hogy békén hagyod őket? Mindent eltakarítanak, s távoznak...nagyon sok mindent tanulhatnánk tőlük, csak azt veszik el, amire szükségük van, nem többet.
A húsevésről lemondás könnyen megy...évekig csináltam, de nem ez a megoldás...minden élelmiszer elkészültéig lények milliói pusztulnak...ne legyen közvetlen kapcsolatod az öléssel, illetve minden pillanatban tudd, hogy mit tesznek lényükkel, hogy téged etessenek, ez a lényeg, de privátban szívesen elmondom, nem hiszem, hogy érdekel ez itt mindenkit

-
Tulku
veterán
-
ROBOTER
addikt
válasz
üzenetére
Ha sokat makrózol, és ismered a mélységélesség hatásait, akkor azonnal feltűnik a képről, hogy ez egy sok képből generált kép, csúsztatott fókusszal készült sorozatból állította elő egy számítógép,
Ha pedig ismered a hangyákat is, akkor mindjárt jön a következő következtetés. De lehet nagyon sokat ivott előző este, és le volt lassulva.

szerk: ja, oda van írva, hogy stacked
-
Tulku
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Hát igen...

Peregrinator: Gondolj bele, ha mozog...és ez mint Roboter kartács említette sok kép "egybeolvasztása" mindegyik képnél máshol van a fókusz, ezért ilyen b.szott éles.
Szép, szép, csak a makró, a természetfotó van akinél másról szól...gondolj bele, mit görcsöltél, hogy éles képet lőjj a hangyáidról...mennyivel egyszerűbb lett volna lefújni őket gyorsan száradó matt lakkal
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Buta kgy-m van, kézügyességem nincs a barkácshoz

-
Szulita28
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Nem azt mondom, h nem "baba", hanem az "unikum" kgy ára miatt szerintem van rá célszerűbb megoldás. És azt is csak a 45-ösre mondtam, mert a nagylátóskodás az nekem is teccene.

Ja, a kontraszt. Azt nem vitatom, h többet nyújt ebben a kis 45-ös, no de megint csak mennyiért (4-5x-ös ár??
). -
Szulita28
senior tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Erre is van megoldás, megfelelő adapterrel (legalábbis FD-knél biztosan). Fókuszálsz nyitva, azután egy mozdulattal behúzod.
Nyilván jobb a teljes elektromos kapcsolat a manuálnál, mint ahogy jobb a dedikált makróobi a kgy-s bohóckodásoknál. Csak kérdés, milyen áron. Nálad számít, mert olyan a képeid minősége, az átlagjúzerek többségénél meg csak szenvedés a fix+kgy a makróobihoz képest. Főleg, ha 3x annyiba kerül, és várná tőle a csodát, mert elektromos..Én sem használtam makrósínt, mert nem volt, amikor kellett volna: a közgyűrűzésnél. Csak szoptam emiatt
. Ahhoz erősen javaslom, amúgy szerintem sem létkérdés. -
madgie
titán
válasz
Szulita28
üzenetére
szerintem baba mind a három említett fix makróra (14, 20, 45) is, csak olyan kgy kéne alájuk, ami átviszi az elektronyikát. A 45-ös ideális mindenes lenne, a húszas brutálisnak tűnően belemászós, míg ki nem próbálja az ember a 14-est. Na azzal olyan "légyszeme" nagyításod lesz teljesen belebújós munkatávval, hogy arra én csak csettinteni tudok a nyelvemmel, persze némi mazochizmussal fűszerezve

A 45-ös nagy előnye amúgy a régi cuccokhoz képest, hogy még közgyűrűkkel is relatív jól megőrzi a kontrasztját, míg sok-sok régi objektívvel a hisztogram közepén lesz pár dudorod és nem győzöd utólag a zajjal együtt felcibálni a csúszkákat.
-
|AP|
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Én sem találtam még igazán jó képeket tőle és véleményeket róla.
Pedig nézegettem, hogy melyik tele zoom lenne a kedvemre való. Ez az új X 45-175 kisebb, vékonyabb, nem nyújtogatja az ormányát, viszont tényleg úgy néz ki, hogy ez a képminőség rovására ment...
A 45-200 igaz, hogy ehhez képest böhöm, viszont én jóval élesebbnek és részletgazdagabbnak látom a vele készült képeket. És nem utolsósorban már cca. 280 eurótól meg lehet kapni. -
ROBOTER
addikt
válasz
Szulita28
üzenetére
Én meg azt mondom, egy makróobinál azt is bevállalom, hogy ha rózsaszín és fingszagú, csak legyen rajta beugrórekesz. Teljesen minden mit látsz a keresőben, a fókuszálási pontatlanságot, ami mindig van, 1:1-ben átadod a végleges képnek, ha a munkarekesszel állítod élesre a képet. Beugrórekesz esetén ez a töredéke.
Még életemben nem használtam ténylegesen hobby fotózásra makrósínt, ahogyan nagyobb munkatávolsággal rendelkező makróobjektívet sem (csak tele + kgy), mégis megvoltam valahogyan.
-
Szulita28
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Ritkán nem értek veled egyet, de ez most ilyen

Az első még csak elmegy (bár haver próbált S. 10-20 + kgy-t, saját bevallása szerint felejtős..), de a 45-öst kár erre "pazarolni". Nyilván jó képe lesz, ugyanakkor a várható qrva drága kgy miatt szvsz teljesen felejtős a dolog. Nagyon kis munkatávod van, nehézkes vele a komponálás (makrósín kötelező), és még drága is. Ehhez képest ócón kapsz 1:2-t tudó manuális makróobit, kis szerencsével még 1:1-est is, az adapter meg fillérek. Az egyetlen gond, h a rekeszt magadnak tekergetheted, de hát a MILC-ek nagy előnye, ugye, h mindent úgy látsz az LCD-n, mint a képen lesz :-)
De a végső megoldás úgyis a Zoly 60 f2.8 macro lesz. Aminek HALÁLI ára lesz
-
ROBOTER
addikt
A photozone-ra felkerült az X 45-175 tesztje.
Én hetekkel ezelőtt kezdtem nézni képeket, amelyek ezzel készültek. Egyszerűen nem értem ezt az obit és a gyártót. Nano surface bevonat, aminek pontosan a kontrasztot kellene javítani, ennek ellenére minden kép amit láttam vele látványosan fakó. Ha ez 1-2 képnél lenne így, akkor azt mondanám beállítás, de minden képen ilyen.
A photozone teszten is szörnyen szerepelt véleményem szerint, nem érdemli meg a 3 csillagot amit kapott.
Ha az "X" ennyit jelent a Panasonicnak, akkor nem tudom milyen lesz a két fényerős zoom. A 7-14 akkorát karcol ehhez képest, hogy az fáj.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Gyártói = nemzetközis ?
A leírás és posztok szerint nagykerből küld(et)i egyenesen, nem külföldről, cserét, garanciát is ő intézi, ingyen és bérmentve, vagy maga a vevő országon belüli márkaszervízben. Ezek alapján nem hinném, hogy egyenesen kintről jön a termék, utalás után 5. nap a vevőnél van az áru. Az értékelései is magukért beszélnek.
-
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
obik olyan 280 euro kornyeken mennek, pl1el 330 kornyeken. most ezen a 40 euron nem szaroznek, hogy hatha serult, meg nincs ra normalis gar.
-
arn
félisten
amugy a 14-150 olyan 350 euro kornyeken van (hivatalos forrasbol), pl1 kitben 370 (tehat 20 euroert kapsz vazat!), pl2 490 kornyeken (140 euro a vaz), pm1et 600ert. igy vettem pl2ot - egy evig hasznalom, aztan veszek egy em5ot valszeg, csak az obi volt a lenyeg.
(#10658) schawo: ezert vettem hivatalos forrasbol
annyival nem volt olcsobb, hogy megerje kockaztatni. -
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
dehogy... szvsz ebayrol vett refurbished (rendesen mukodik, de lehet picit serult, vagy vmi hianyzik) cucc. van egy ceg nemeteknel, aki ezzel foglalkozik - sajat garanciat vallalnak ra, ki kell kuldeni nemetekhez, nincs hozza olympusos garpapir.
ha az euban veszed, rendes garpapirt adnak hozza, ami az egesz euban 2ev gart jelent (nalunk is ervenyesitheto), ha az usaban, akkor szinten van olympusos gar, de az euban csak 1evet kapsz ra.
en inkabb nemetektol vettem rendes 2ev garral.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
schawo
üzenetére
kereshetek.
de közben másik tipp is eszembe jutott, átszámítva 70-80 körüli epl1+150es valahol van európában, ingyenes házhozszállítással, a tagnak meg van valakije, vagy ő maga, aki ott átveszi, és fw-zi a magyar megrendelő címére.
(#10657) arn a miénk usaból lett, mini + duplakit. 1 év van rá. viszont a német refurb cg érdekelne

-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én nem tudok 300 eurós akciós 14-150-es E-PL1-ről. Ez még engem is érdekelne, mert már 14-150 kitet én sem tudok többet szerezni olcsón, még magamnak sem
Tudsz adni linket? 
-
Tulku
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Rendben, senki üzletébe nem akarok belerondítani, inkább a trendet sejtem emögött...95-ért eladó p2 evf-fel, tokkal, vonóval, és most ez a pl1 kit...olcsósodik az mft...ez mondjuk az objektív kínálatról nem mondható el, 50-ért kínálnak 14-45-öt, ami azért elég húzós, persze kérdés az hogy kinek...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
nyílt, azaz a szabvány elérhető, ha megveszed a licencet. a többi gyártónál csak találgathatod, illetve visszafejtheted, hogy milyen jel megy ki az érintkezőkön.
ezért problémásak sokszor a 3rdp obik.
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az pont elég, hiszen szabadalmi oltalom alatt áll.

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
schawo
üzenetére
az MFT licenc itt szerintem a 9 db érintkező.

veszek egy ilyet és szalagkábelből csinálok rá vezérlőt, csak a két végére kell érintkezőpárt hegeszteni még.
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Gondolom az MFT licenc.

( #10640 ) madgie
Bokeeeh! Hell, yeah!(K..va szép képe/rajza van ennek az obinak)

-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Várhatóan 70-80k / db lesz.
-
-
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
masmilyenben nincs nemelyik obi... illetve a vazbol is ezust kellene a retro miatt
a mostani csak azert az, mert olcsobb volt. -
arn
félisten
nekem ez igy jo lenne, de tenyleg nem egyforma a ket ezust. nemtom az olympus miert nem egyfelet csinal...

-
bacsig
csendes tag
Láttátok már?
PTool v3.65d
GF3:
Initial release with features identical to GH2, except 24p support
Note! In GF3 GOP for 720p25 and 1080p25 must be the identical, same for 720p30 and 1080p30.
GF2:
Added Recording limit patch
GH2
Added Recording limit patch
General:
Few fixes -
trialboj
őstag
Létezik magyar kézikönyva a pana gh2 höz? az én pakkomban voltak olyan kedvesek, és még angol nyelvűt sem csomagoltak...
M (manual) módban, hogy lehet elérni, hogy a 4 írányú gombok és az fn1 is a megadott opciókat hozza be. Vagy ha ez nem lehetséges, akkor miként lehet az iso értéket gombórl állítani M módban?
köszönöm
-
atis78
tag
Azert a szemelyes GX1 es EP3 tapasztalatok tovabbra is erdekelnenek

-
atis78
tag
Hoppa most nezem em5-ben nincs beepitett vaku.

-
atis78
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hat lehet hogy benevezek egy em5 ra ha a szabadsagom elott meg lehet majd venni. (kar hogy europaban csak a 12-50-es obival aruljak majd kitben)
Ha nem lehet majd meg kapni akkor marad a GX1.
-
atis78
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mondjuk az e-m5 12-50-es kitobija nekem a merete miatt nem igazan szimpatikus.
Ha esetleg Oly mellett dontenek milyen obit ajanlanatok amivel egy nyaralast korrektul vegig tudok fotozni? (egyenlore a zoomos obikat reszesitenem elonyben) -
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem csak dragabbak, kevesebb van beloluk, nagyobbak es nehezebbek is
inkabb egyszer vaz, mint xszer obi. -
arn
félisten
válasz
PRO-peller
üzenetére
mint mindennel, ezzel is lehet nagyon jo kepeket csinalni... az "atlagos" kepminosege zavart. a nyaralasbol nem tehetem ki azt az egyket jol sikerultet. en a merete miatt vettem elsosorban, a tukros nem alternativa (meg az volt elotte).
a negyharmados eddig bejovosebb, de meg csak most nyalogatom a fixeket. ha mas nem, a turaobival is eleg jo kompromisszum az en szempontjaim alapjan. majd egy jo vaz kell meg, amivel hosszabbtavon is elleszek, bar ez a pl2 is egyre jobban tetszik, kezdunk osszecsiszolodni

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
PRO-peller
üzenetére
epl1 az a totálbelépő

atis78 nagy plusz az olynál, hogy 1k adapter + 5k régi M42 obi, és "fillérekből van egy eq. ~100mm-es stabilizált kisteléd, krvajó fényerővel.
mit fogok én kapni a nagyoktól ezzel a spammeléssel
-
atis78
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ezzel mondjuk nem szamoltam.
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én az E-PL1-et mértem D40-60-hoz. Almát az almához alapon. De már bánom, h nem téged kérdeztelek.

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
PRO-peller
üzenetére
ez érdekes, mert családfotósnak jó lenne a milc (asszonnyal is azért vetettem)

fight off

-
Tulku
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Én 125-130-ért adtam el az enyémet...
Atis: Remélem manuál kontrollt is varázsol az orosz gyerek, de vannak kétségeim...viszon t nekem sokkal fontosabb a bitráta és a progresszív mód, mert be lehet állítani 4 értékre a shuttert( 1/50-60-100-120) vagy a blendét (IA módban) vagy az expo komp-ot.
Ha videózol akkor szerintem a Parci által említett kritériumokból a szenzorstabi lenne neked a leginkább elgondolkodtató, gondolj bele, rárittyentesz egy 20-as panát vagy egy kis 45-ös zuikót s lenne videónál beltérben egy fényerős stabis géped, ha az AF nem fontos akkor pedig a lehetőségek tárháza megnyílik a manuálok felé...persze azok is stabilizáltak lesznek.
(nem mindegy, hogy egy 135-ös Zeiss öveggel tudsz szépen videózni távoli témát...közben nem remeg szét a videód) -
PRO-peller
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"fázis fókuszt? más előnye nagyon nincs, az érzékelőméret is másodlagos dolog a GH2 óta."
Van 1 eladó GH2-őd?

Viccet félretéve. Nem a mft-dlsr viszony (háború
) érdekel, hanem h van-e a farzsebemben annyi zs, h beszálljak a mélységélesség, mint fotós kifejezőeszköz világába. Nem csak szakmai szemüveggel látom a fotózást. Így megmaradok könnyed hétvégi családfotósnak. 
-
atis78
tag
- kell kereső? -> nem letkerdes
- kell stabi? -> elvileg reszben kivalthato a stabilizalt obikkal (tudom hogy az em5 etalon lesz stabi teren)
- kell jó jpg? -> talan ez az egyetlen ami miatt Oly kepben van
- kell dönthető lcd -> abszolut nem szempontezert is ne vagyok benne biztos hogy az e-m5 szamomra megeri a felarat..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
PRO-peller
üzenetére
h megkapom amit szeretnék.
fázis fókuszt? más előnye nagyon nincs, az érzékelőméret is másodlagos dolog a GH2 óta.
-
PRO-peller
senior tag
Én is rákaptam a szűk mélység ízére, no meg a színdinamikára.

De nekem megfelelt a kompakt minőség alapból. Most sem dobom el. De ha tehetem én is cipekedek.
(#10581) arn:
Érdekes ez a "plasztik" szó. Azt gondoltam, h elég jó képet csinál ez az Oly. Akartam is venni 1-et, mert elég jól ki van találva összességében. De aztán rájöttem, h 1 használt tükrös jóval olcsóbb és ott inkább tudtam, h megkapom amit szeretnék. -
válasz
atis78
üzenetére
nagyon lecsupaszítva:
- kell kereső? ha igen, akkor már a gx1 sem olcsó.
- kell stabi? e-m5
- kell jó jpg? e-m5
- kell dönthető lcd? e-m5
minden más esetben a gx1-et javasolnám, ami amúgy egy nagyon jó váz, és sokkal olcsóbb. egyébként a bűn ronda g3-at is érdemes megnézni, nem olyan nagy az, sőt. én e-m5-re hajtok, de nekem kell kereső, kell stabi és kell dönthető lcd, így nincs is más lehetőségem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Xbox Series X|S
- SONY LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
).

Engem érdekel amúgy, természetesen

).

Tudsz adni linket? 

Tulku kartácsnak ).![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)