Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nekem ilyen ND kit van, elég jó nincs okom a panaszra

-
Marseille199
senior tag
Örömöm határtalan: Benéztem ma a Soósba lesz-ami lesz alapon, kisméretű ff színszűrőket keresni a zorkijhoz. Most sem találtam. Találtam viszont Hama top line ( tehát a legfelső kategóriájukba tartozó) 37 mm-es, mindkét oldalán 4x-es bevonatú cpl szűrőt a 45-ös olyra. Pont elég lesz eddigi tapasztalataim alapján napsütében f2.2-f2.8as rekesszel fotózni. Már csak a minőségre vagyok kíváncsi.
Ja, 1290 forint volt
-
|AP|
veterán
Ez most lehet hülye kérdés lesz, de az obiknak van külön gyári száma?
Intézem a GF2 garancialevél kitöltését a németekkel, és ugye arra a gyári számot is rá kell írni. A vázét gondolom az alján találom, de az obin nem látok semmit. -
trialboj
őstag
Nem hackelt, össze vissza írnak, mindent, hogy ugrik a garancia máshol azt mondják vissza lehet csinálni, de a szervíz le tudja csekkolni, számomra drága játék szóval nem pattogok, jó ez a minőség is.
Viszont nem engedi rámásolni, tehát a gond még mindig nem oldódott meg.
-
trialboj
őstag
panasonic gh2 a hardver, az lenne a probléma, hogy nem engedi törölni a képeket a kártyáról, mármint számítógépre kötve nem tudom törölni...
Második problem, azt sem engedi, hogy felmásoljam rá az új firmware-t (amúgy azt csak simán rá kell hízni, a 3 fő mappbából egyikbe sem kell bemásolni?)
Az sd kártyán van lock gomb, de nem írja melyik a bekapcsolt védelem, mindenesetre mindkét állásban próbáltam s nem működött.
-
Marseille199
senior tag
Megint bizonyított a kis 45-ös. Délután fotózgattunk az osztálytársakkal és cseréltem picit az egyik komámmal. Pentax K10D+ Pentax régi manuál 50/1.8 üveggel nyomtam (igen brutál, hihetetlen éles) ő meg a g3+45 kombóval. A villamosmegállónál a kupakot a levételkor elejtette, kigurult az útra és hát persze, hogy piros volt. Átment rajta egy fauvé meg egy toyota. Egy picit behorpadt az olympus feliratos kis alu rátét, de egyébként semmi baja nem lett. Az más kérdés, hogy nekem lepergett a szemem előtt a srác nyilvános kivégzése, de így megúszta

-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
EM5 szerintem nagy lépés az mft fronton, és biztosan jobb a videója, AF-e mint a fujinak...és most arról nem beszélek hogy aki mft obikat gyűjtöget, annak teljes tisztacsere a fuji.
Hosszas vacillálás után úgy döntöttem, hogy mégis az EM5 alakja áll hozzám közelebb...állhatna a pénztárcámhoz is

-
neevous
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nálam fontos szempont, hogy szeressem használni a cuccot, fontos, hogy legyen egy általános minőségérzetem, ezért nem jön be a G/GH sorozat sem (a G3-at leszámítva).
A másik az, hogy árban nincs óriási különbség egy PL1 és egy PL2 váz között. A szenzor meg... ismerem a korlátait, lehet vele élni, de Aperture-ben az X100-as RAW-okban sokkal több van, a kiválló 20-as ellenére (a Lightroom 4 valszeg jobb, nem tudom...) -
Dare2Live
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
pl2-höz képest.
-
doktor úr
aktív tag
Tudtok ajánlani jól "működő" m4/3 - c mount adaptert? Vettem egyet a GH2-höz, de az objektív 90 fokkal elfordulva megy fel és élesség sincs végtelenen. Ha helyes állásba fordítom, akkor minden OK, de akkor meg lötyög
Faragok hozzá valami alátétet, de jó lenne venni még pár darabot, akkor azok már legyenek jók.
madgie: szerintem egyidőben vettük a GH2-t
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Öhmm, tudtommal itten az X100ról van szó kéremalássan

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
aw-ben van xp1 próbálható?

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Már ha néha betalál másfél másodperc alatt nagyjából élesre

-
Gondwana
addikt
... és lett végre egy Minolta MD-m4/3 Tilt átalakítóm! MD 50mm f/1.7 f/4-en is olyan mélységéletlenséget tud produkálni, hogy most egy időre el is halasztottam a 45-ös M.Zuikót.
(majd amikor lesznek nem csak technikailag értelmes képeim, mutogatok ezt-azt) -
válasz
neevous
üzenetére
mindenképp fogdoss meg egy x100-ast vásárlás előtt... a keresője óriási pozitív meglepetés volt nekem, pazar. a hátsó tárcsa és a gombok viszont ijesztő minőségűek, nagyon-nagyon kiábrándító ahhoz képest, amit amúgy a váz képvisel. ugyanez igaz az autofókuszra is. sajnos elég kétarcú cucc, ha valakit nem kerget az őrületbe a pár ordító hiányossága, akkor viszont nagyon-nagyon rendben van. és hát az obi-szenzor-kereső szentháromság nagyon ott van.
-
neevous
tag
Dilemma:
A nincs már nálam a GF1+20-as kombó, így valamit kellene venni.
Ami hiányzott a GF1-ből az a normális színek és a normális WB (RAW-ban fotóztam mindig, de a családi fotókon nem hátrány, ha még pluszban nem kell reszelgetni Aperture-ben) és a normális, akár opcionális VF hiánya, de a 20-ast imádtam.
Kézenfekvő lenne venni egy Oly E-PL2-t (a GF1 után talán nem lenne visszalépés sebesség szempontjából), hozzá egy VF2-t és egy 20-as Panát, de számolgassunk:- PL2 váz: 70k
- 20-as pana használtan: 80k
- VF2 használtan 50kEbből pedig pont nagyjából kijön egy használt X100. A fene sem tudja... ki kellene próbálni egy Fujit. Az biztos, hogy a színvilága nagyon tetszik: [link]
-
nord_
veterán
Az én 20-asom se volt pont ugyanolyan éles nyitott rekeszen, mint kettővalahányon.
Azt meg kifejezetten előnynek tartottam, hogy "régiesen" viselkedik: (levegősebb, esetleg félalakos) portrékhoz kifejezetten ez illik, nem a makrós, kemény, karcos élesség. Kevés olyan fényerős (tehát F2-nél jobb) objektív van, amelyik nyitott rekeszen pont ugyanolyan éles, mint akár fél Fével lerekeszelve. Pedig voltak nyitott blendén is penge obijaim, mint pl. a Sigma 30mm F1.4, aminél élesebbet nem nagyon láttam F1.4-en.
Ne pixelvadászkodj, tökéletesen használható az a húszas nyitva is!
-
madgie
titán
válasz
fattyu
üzenetére
"Márpedig ŐK csalódottak lesznek"
Akkor főleg, ha Kai-hoz hasonlóan ész nélkül használják a gépet. Fekszik a cica elé, pedig ott a kihajtható, tapicskás LCD. Nyivákol az On/Off gomb pozíciója miatt, pedig az tök szubjektív (szerintem pont ott van a legjobb helyen, 40D-n is szerettem). Folytathatnám, de tökmindegy, máskor Kai tök felesleges dolgokért lelkesedik... most úgy tűnik, rossz lábbal kelt.
Másrészt az E-P1-nél miért nem nyavalygott ennyit? Az is a Pen nevét hordozza magán...
-
Tulku
veterán
20-as pana tulajokhoz intézném a következő kérdést;lehetséges-e hogy van olyan 20-as lencse, amelyik 1,7-en észrevehetően lágyabb képet csinál mint 2,2-n? Tesztekben az élesség ábrák nem egyészen ezt támasztják alá, sőt saját eddigi tapasztalataim sem. Tehát 1,7-en olyan régi üvegesen viselkedik, vagyis a szélek elég elmosottak, kizárólag a fókuszpont éles, de az sem annyira mint 2,2-nél, ahol már a szélek is élesebbek jóval.
Tehát ezt hibának minősül-e egy 20-as esetében (ahol is a fő erény az egyenletes élesség már nyitott blendén is) vagy pedig ez a lencse ilyen.
Végeztem focus tesztet vonalzóval, két esetből kétszer normális volt a fókusz, tehát pontosan fókuszál...nem ez a baj (persze akkor 2,2-n sem lenne éles ugye...)Madgie 20-asát már kiveséztük ebből a szempontból privátban, most a saját tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
fattyu
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Jogos de nem is hívják tnek a focust

Én értem miről beszél. És abba mégcsak bele sem ment hogy jó eséllyel büdös marketingesek neveztették OM valaminek mert akkor egy csomó régi hívőt be lehet ugratni a vásárlásba. Márpedig ŐK csalódottak lesznek. Vagy nem. De ennek tényleg nem sok köze van OM hez.
Semmi baj a cuccal amugy ahogy Kai is mondta. Csak a neve nem kerek

-
-
Messer22
senior tag
HI
digitalrev videjó: EM5 -
Szulita28
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Korábban mintha kétszeresről beszéltél volna, arra mondtam a butaságot. De végül is mindegy

-
Szulita28
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Először nézd meg, és ne beszélj butaságokat. Nem lesz 2x akkora az obi, az 52 mm csak kicsivel nagyobb, mint az obi - nem a szűrőmenet! - átmérője (és kisebb, mint a bajonettnél lévő átmérő). A hossza meg kb. 1.5 cm-rel nő.
Ha rárakod a gyári napellenzőt, akkor sokkal nagyobb lesz a változás. -
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A belső menet 58-as.
-
Peat;)
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
58mm-es kell elvileg, szűrősből csak polárnak látom értelmét igazat megvalva, de nem tudom hogy miképpen működik. Mármint ha nem épp a felhőket fotózza valaki akkor könnyen lehet hogy inkább ront a minőségen mint javít ha jól jött le. Asszem hétvégén olvasó napot tartok, rámfér.
-
Peat;)
veterán
Olympus Zuiko 14-150mm-esre érdemes napellenzőt venni nyári nap melletti fényképezéshez, illetve uv/ vagy polarizált védőt?
Napellenzőből kicsit pofátlannak tartom a mintabolt 9 ezres árát, kínai nem tudom megfelelő-e. Lencsevédővel meg tanácstalan vagyok, kell-e egyáltalán, max 1236 méteren leszek magasban, az sem havas táj. Mondjuk vízfelületet sokat fogok fotózni horgászat miatt.Köszi
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Én csak azt nem értettem miért kapcsolod össze a "cikiző nikonosokat" a Nikon-1 rendszerrel.
Ha valakinek Nikon gépe van nagy érzékelővel és a 4/3-ot szarnak tartja, mert neki az kicsi, akkor a Nikon-1-et még szarabbnak fogja tartani.
-
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Teszel rá még pár stepup ringet, és meglesz az egy méter kinyúlás. A fókuszt manuálisban belövöd fixre, a szűrőt nekitámasztod az alany orrának, és mindig megvan a tökéletes fókusz

-
Szulita28
senior tag
Nem ismerem a Dörr-t, olyat tudnék webshopból rendelni. Ajánlja valaki, vagy hanyagoljam?
Hanyagold..52mm-re step-up már igen hülyén nézhet ki (?), plusz megnöveli, azt sem akarok.
Egyáltalán nem. Egy 37-46+46-52 nagyon formásan mutat az obin, nem mellesleg napellenzőnek is jó (vicc nélkül)

-
válasz
hegyimorc
üzenetére
azért a szaréhugyé durva túlzás, ráadásul még így is drága, és szar a 10-es obi hozzá a tele helyett. de mellesleg ott is írtam, hogy ha a telével lenne, még el is gondolkodnék rajta. mondjuk nem segít, hogy tegnap tapiztam a j1/v1 kombót, és egyik sem tetszett, vacak lötyögős műanyag tekerőtárcsáik vannak. mindenesetre kár volna pont engem izélni azzal, hogy amíg nem veszek nikon 1-et, nem hiteles, hogy tényleg érdekel a rendszer. pedig érdekel (csak szerintem egy ütős kompakt vázat kéne csinálniuk, rendes evf-fel, behúzódó fényerősebb obival, ami feltörli a canon g1 x-szel a padlót).
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Samsung NX = Sony NEX, csak fordítva: f@sza objektívek, söralátét vázak

szerk: no igen, a Fuji most nagyon odatette magát, szerintem is az egyik legjobb rendszer lett három egyszerű fix-szel

-
schawo
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nemrég (év elején) jelentettek be új gépeket és objektíveket.
-
Tulku
veterán
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
meg is veszem majd, ha csinálnak olyan vázat és obikat, amikkel már jó vagyok -- ugyanis a szenzorral nincs bajom, nemtom mi a túrót nem lehet ezen megérteni. hadd ne vegyek meg egy még nem tetsző rendszert már most, csak azért, hogy ne nézz kamugépnek.
samsung nx20, nx210 és nx1000 jön most hamarosan. jó 16-os, 20-as és 30-as pancake már van, de a zoomok ott is nagyok. a fuji amúgy elég komplett rendszer sztem, a 3 fixszel komplettebb már induláskor, mint amilyen komplett a nex lesz 2019-re.

-
sebgutkopf
őstag
Apropó aps-c. A samsung az felhagyott a milc dologgal? Kijöttek néhány géppel és obival, de azóta semmi. Komplett rendszernek nem éppen lehet nevezni. Úgy általában aps-c milc rendszerből még egyik se igazi rendszer, a fuji se, mert 3 obit még ott se neveznék rendszernek, ahogy a nex-se az még.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Milyen nikonosok cikizték? Nem mindegy, hogy FX, DX vagy Nikon-1 es nikonosok voltak azok.
(Vannak egyáltalán Nikon-1-es nikonosok? Egyet látok, lassan már szaré-hugyé' is eladná, de senkit sem érdekel)
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
"Nem is hoztam volna szóba a témát, ha pont nem a szenzor "kicsi" mérete miatt cikizték volna az mft-t a nikonosok. Ha az mft szenzora kicsi, akkor a nikon 1-é mi?"
Attól, hogy XY társaság szűk látókörű, nekünk még nem kell annak lenni, nem?

-
sebgutkopf
őstag
Nem is hoztam volna szóba a témát, ha pont nem a szenzor "kicsi" mérete miatt cikizték volna az mft-t a nikonosok. Ha az mft szenzora kicsi, akkor a nikon 1-é mi?

/off
Ettől teljesen független, amit már sokszor mondtam: számomra a nikon 1 szenzormérete élből elég volt ahhoz, hogy a nem érdekel kategóriába kerüljön. Mindig véded a nikon 1-et és mindig azt fogom mondani majd ha megveszed az mft helyett, akkor hiszek neked.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
jó az e-pm1, ha:
- kap egy franiec-féle gripet
- csak a 17/2,8-ast teszed rá
-
Hi!
Tervezek venni a 45mm-ös olyra ND-t, hogy nyitva is lehessen használni. ND8-at szeretnék, csak nem lehet kapni 37-es menettel (illetve 15ezerért lehet HOYA kitet, amihez adnak CPL, UV szűrőt, amit sosem használnék). Inkább vennék valami normálisat, csak kapni nem lehet.
Ha megveszi vki a CPL+UV-t odaadom a tartó szütyőjét is 9000 huf-ért.Nem ismerem a Dörr-t, olyat tudnék webshopból rendelni. Ajánlja valaki, vagy hanyagoljam?
52mm-re step-up már igen hülyén nézhet ki (?), plusz megnöveli, azt sem akarok.Vagy tud valaki jó minőségű ND8 szűrőt 37mm méretben? THX!
-
|AP|
veterán
Valakinek van tapasztalata külföldről rendelt gép garis ügyeivel? Az én gépem Németországból érkezett, bontatlan dobozban, számlával. Viszont mivel a doboz le volt zárva, ezért a garancialevelet természetesen nem lehetett kitölteni. A szokásos EU-s garancialevél van benne, amit itthon el is fogadnak (erre direkt rákérdeztem), viszont vajon elég a számla? Vagy levelezgessem le velük, hogy kérek pecsétet a garancialevelemre?
-
Tulku
veterán
Mikor ezt megláttam, akkor adtam fel a hirdetést (nex 5n kit eladó
)...meg persze mikor az autószerelőnk felesége megkérdezte az 5n+adapterezett nikon 50 1,4 láttán, hogy hol a gép ő csak lencsét lát...persze sarkítom de nex-éknél elég cudar az optikai kínálat és méretarány, ebből a szempontból sokkal jobb terv a Parci által említett 1-es nikon, hiszen arra azért könnyebb elfogadható méretű lencséket csinálni, kérdés az hogy akarnak-e...Madgie: Kacsintgatunk...oly felé? GH enyém!
-
válasz
madgie
üzenetére
tény. én is ezért váltam meg tőle, ám meglepett, hogy utána funkcionálisan csak visszalépni lehetett. az e-pl2 még egész jó, de a gombjai már kisebbek, a tárcsája meg kicsi és laza. g3 továbbra sem játszik, nincs benne stabi (és a 14-140 túl nagy és drága), sosem gondolkodtam pana vázakban komolyan eddig.
-
válasz
schawo
üzenetére
igen, néha zavaró, de azért hozzáteszem, hogy az e-pl1 a legjobb fogású pen hozzá mind közül. jó páros igazából, már sokszor linkeltem, de egy kivételével ez mind e-pl1 + 14-150 kombóval készült.
-
Peat;)
veterán
Kösz a válaszokat, végül elindult a szállítás. Igen én is tartok a vörös fej és düh mellékhatásoktól, de reménykedem a legjobbakban.
A vaterát láttam, az emberke nem válaszolt az egy év garancia fajtájára. Máshol meg nincs, még egy magyar webáruházban láttam, nem válaszoltak az e-mailre, telefonon meg nem lehetett elérni őket. Az idő meg kicsit sürget, pár hét múlva utazom ahova már szeretnék vinni valami gépnek nevezhető dolgot. Mivel a többi készülék annyira más árkategória(14-42-essel drágábbak mint e-pl1 14-150-essel, ha nem is fogok éjjel nappal portrékat készíteni azért jól jön, meg természetbe is járkálok) maradt ez a megoldás..majd megnézzük mi sül ki belőle. Nem egy vérprofi leszek aki csattogtat napi 2000 képet, egy igényes megoldást kerestem kedvező árral. Ha egyben megjön a gép majd lesznek is kérdéseim, a segítséget előre is köszi...

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) a szenzort, és az obikat leszámítva inkább em5 még mindig. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)