Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11701) @matthew@ válasza kali (#11688) üzenetére


@matthew@
őstag

Miért csakellenségekenek ajánlanád a KIES általi frissítést? Inkább érdemesebb beküldeni Samsunghoz szervizbe a frissítés miatt, vagy ott is azzal csinálják meg?

Köszi mindnekinek a válaszokat! :K

Matthew 24:42

(#11702) batai15 válasza @matthew@ (#11701) üzenetére


batai15
félisten

óó mert odinnal nem tudod magadnak megcsinálni? semmi nehézség nincs benne. és nem kell várni jó sokat a frissítésre.

(#11703) @matthew@ válasza batai15 (#11702) üzenetére


@matthew@
őstag

Az nem garivesztős, vagy az milyen program? Vagy miért jobb azzal csinálni?

[ Szerkesztve ]

Matthew 24:42

(#11704) quailstorm válasza @matthew@ (#11703) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Először is nem okoz kék halált, valamint ha jól állítod be, nem kell izgulni, hogy brickel-e. Valamint bármilyen ROMot fel tudsz rakni. És akkor garanciavesztős ha beta, leak, nem gyári. Bár tudja a rák, én használni akarom a telefont, nem nézegetni, már aznap nincs garanciám hogy megvettem.

(#11705) kali válasza kolosanyi (#11694) üzenetére


kali
legenda

ááá, még szerencse, hogy csak nagyon röviden írtad le... :DDD
én nem akartam ennyire belemenni, csak az alapokat néztem, a funkcionalitásokat direkt nem részleteztem, mert az inkább kompromisszumos dolog, sokkal több embertől hallom a megváltoztathatatlan egyhangúságot a wp esetén.
a wp8 már alakulgat, wp7 alatt azt érzem, amit a symbian után android 1.5 vagy 1.6 alatt, kevés funkció, alig konfigurálható valami, legalábbis csak minimálisan.
a push nekem android és ios alatt sem fontos, de a tudat jó, hogy adott.
a facebook integráció sem érdekel egyik rendszer alatt sem, mert bár adott, de én akkor is csak böngészőből nyomom.
ios alatt is csak a 6 óta mondom azt, hogy alapban adott minden fontos funkció, addig ott is voltak számomra is hiányosságok, pedig nincsenek nagy elvárásaim, de az 5 alatt például nem lehetett safari alól állományt betallózni - és ilyen módon feltölteni - a telefonról!
akinek első okostelefon, annak elmegy/elmehet bármelyik oprendszer, de aki újabb android alól mászik el, annak lehetnek hiányosságok a többi rendszer alatt - az android minden negatívumával együtt is!

@matthew@; a kies csak ráfrissít, és én annak vagyok a híve, hogy az odin segítségével tsztán kell felhúzni egy rendszert, pláne akkor, ha nagyobb léptékű a frissítés; ics -> jb
a gari nem ugrik odin által sem, ha megfelelő firmware verziót húzol fel.
a kies eleinte amúgy is halál volt, sokaknak beállt a frissítés, és mehetett szervizbe a telefon, ez mára javult, de akkor sem az igazi...

(#11706) batai15 válasza @matthew@ (#11703) üzenetére


batai15
félisten

CSak akkor ha nem hivatalos romot rakol fel.
Viszont , ezzel a hivatalos romot is bármikor vissza tudod rakni:)

(#11707) kolosanyi válasza kali (#11705) üzenetére


kolosanyi
veterán

Hidd el, ez a rövid lista! :D
De igen, jól mondod. Első okostelefonnak tök mindegy, hogy melyik rendszert választja az ember, mindegyikkel ellehet. Viszont egy rutinosabb, esetleg hc usernek egy iyen butább rendszer nem az igazi. Az a baj ezzel, hogy neked kell idomulni a rendszerhez, nem az fog hozzád. Ugye droidon (vagy Symbianon, azt ismerem még) ez pont fordítva van. Ha kialakult igényrendszerrel rendelkezel, egy szabadabb rendszeren szocializálódsz, akkor kevés lesz egy ilyen. Kb úgy tudnám érzékeltetni a dolgot, mint amikor egy év Symbian használat után LG Arenát vettem. Csomó nyűg, kiforratlanság, logikátlan dolgok, megoldás meg nincs. Annyira azért nem gáz, nyilván nem szabad ahhoz a rettenethez hasonlítani a WP-t, de nekem kevés, amit nyújt.

(#11708) @matthew@ válasza kali (#11705) üzenetére


@matthew@
őstag

Köszi mindenikek a helpet, akkor majd meglátom h mi lesz, már várom a jövevényt :D

Amúgy pl szervizben mindig azt mondák h nem tudnak downgradelni, vajon ők is KIES-t használnak a szervizben vagy vmi saját mókát?

Matthew 24:42

(#11709) Turbomann


Turbomann
tag

Sziasztok. Nekem kellene egy olcsón droid. mely tudjon hangot rögzíteni oda vissza és navigációra is tökéletes legyen.:) Köszönöm

(#11710) kali válasza @matthew@ (#11708) üzenetére


kali
legenda

a szervizesek nem kies alkalmazást használnak, hanem szervizes szoftvert.
tudnak lefelé is "frissíteni", ha akarnak.

kolosanyi; én sgs és sgs2 után másztam át például ios rendszerre a 4s képében, de nem volt elviselhetetlen, csak az az egy korábban leírt problémám akadt, amit ios 6 alatt orvosoltak.
korábban sok symbian is volt, (n97, n95 8gb, n95...stb), azok után is furcsa volt kicsit az első android - bár nekem az például az sgs volt, de a feleségemnek akkor már régen galaxy spica volt, először a fapados 1.x verzióval -, szóval nem csak megszokás, hanem erősen felhasználói igények kérdése is a dolog.
a több funkciót gyorsabban megszokja az ember, néha már az is probléma váltáskor, ha valami nem adott alapban, hanem alternatív módszereket kell keresni.
ritka is az olyan, aki okostelefon vásárláskor azt mondja, hogy a rendszer milyensége mindegy, pláne akkor, ha korábban használt már valamilyet.
én kipróbálok mindent, az ios is kihívásnak volt tekintendő, a wp8 még várós, mert sajátra még nem volt, de kell alá megfelelő vas, a lumia 920 volt a kiszemelt, de adódtak vele problémák, azért nem vágtam bele, majd a későbbiekben, ha lesz hozzá ütős telefon.
valaki hardveres specifikáció alapján vesz telefont, más meg kinézetre, gyártó alapján, oprendszer miatt...stb, annak van a legnehezebb dolga, aki minden téren támaszt elvárást, pedig az lenne az ideális, legkevesebb kompromisszummal járó kombináció.

[ Szerkesztve ]

(#11711) quailstorm válasza @matthew@ (#11708) üzenetére


quailstorm
nagyúr

4.x-ről 2.3-ra havernak is felajánlották a boxot... Meg hogy fizessen, garanciában... De inkább felrakott egy CM7-et(2.3.7). Nem lett brick. S2-nél nem tudom hogy megy a móka, de tudtommal odinnal és recoveryvel is mindegy mit eszetlenkedsz, hardbricket nem lehet gyártani.
(#11709) Turbomann: hangról mond le ha droid. Navigálni meg az összes tud, lévén egy 400MHz-es 64MB RAM-os WinCE is elvan a 3D nézettel is.
Szerintem neked Symbian kell.

[ Szerkesztve ]

(#11712) Turbomann válasza quailstorm (#11711) üzenetére


Turbomann
tag

ZTE blade most ment tönkre. Ott tudott hangot rögzíteni. Ha symbián tudja ezt a hangrögzítést akkor azt veszem meg. Melyik ár érték hang minőségben a legjobb. Köszönöm

(#11713) @matthew@ válasza quailstorm (#11711) üzenetére


@matthew@
őstag

Miért akart 4.x-ről lefelé menni, vmi nem volt jó vagy fagyott? Illetve érdemes egyáltalán feltenni a frissítést ha egy teljesen alap felhasználó vagyok, mint feljebb részleteztem is h mikre kell.

Matthew 24:42

(#11714) quailstorm válasza @matthew@ (#11713) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Igen érdemes, jobb lesz a felhasználói élmény, valamint a régi rendszere a terméktámogatás nem vonatkozik értelemszerűen. De egyébként független S2-őt neten önmaga is frissít OTA-val.
(#11712) Turbomann: akkor szerencsés vagy, vannak modellek, ahol használhatatlan a végeredmény. Ha blade-ed volt, akkor nehezebb lesz, hiszen az elég komoly, az ARMv6 ellenére. Legalábbis onnan egy Huawei Y200 visszalépés. Főleg a képernyő. Azt mondanám használt galaxy S, vagy egy ZTE Blade3, Xperia Tipo, de azok nem érik meg, gyengék, bénák.
Mik az igényeid? Rászánt összeg?

(#11715) maggi1886076 válasza Turbomann (#11712) üzenetére


maggi1886076
addikt

es ha vennel egy masik zte bladet?

Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/

(#11716) Turbomann válasza maggi1886076 (#11715) üzenetére


Turbomann
tag

Annak az aksi nagyon sokat fogyasztott és a másik fél nagyon halk. Gondoltam keresek egy másik, de jobban mükődőtt. Köszönöm

(#11717) @matthew@ válasza quailstorm (#11714) üzenetére


@matthew@
őstag

Az OTA az olyan h WiFi-n csatlakozom, kiírja h van frissítés és nyomhatom rá? (iPad-omon ilyen, de droidot nem ismerem, meg ezeket a rövidítéséket sem :( )

Matthew 24:42

(#11718) deadelon válasza quailstorm (#11714) üzenetére


deadelon
aktív tag

nálam eddig az összes próbált droidos teló vett fel jó minőségben oda vissza a "call recorder" progival.milyen modellekkel használhatatlan?

[ Szerkesztve ]

Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben

(#11720) Wa2x_ válasza @matthew@ (#11717) üzenetére


Wa2x_
veterán

Ezzel ismerkedj, mindent megtalálsz amire szükséged lehet.

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#11721) Turbomann válasza quailstorm (#11714) üzenetére


Turbomann
tag

Van több készülékem jelenleg.:) Alcatel:818 lcd hibás let.:( samsung s wifi 5.0 multi média Iphone 4S szórakozás, sonyiericsson xpreia X8 fekete fehé sony xperia mini pro munkára. Igényem amire használtam a blade-t navigálásra, mert a sygic betudtam állítani az előre tervezet út vonalat kőrülményesen, amit jelenleg fájó pontban elbuktam. Igaz Titanium le van mentve, de más készülékekben nem teszi ki az út vonalakat. Munkám miatt kellene. Ezzen voltak a hangrőgzítés, mely munkám során kellenek. Tipó már próbáltam feltenni, de sikertelenül.

(#11722) @matthew@ válasza Wa2x_ (#11720) üzenetére


@matthew@
őstag

Köszi :K

Matthew 24:42

(#11723) Wa2x_ válasza @matthew@ (#11722) üzenetére


Wa2x_
veterán

Nincs mit, nagyon hasznos én is anno innen tanultam sok mindent. :K

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#11724) quailstorm válasza deadelon (#11718) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ilyeneket olvastam nagy mennyiségben, most nem idézném, meg tapasztalatokat, hogy zajos, csak egyik felet veszi stb... Eddig csak symbianon próbáltam, nekem nincs szükségem rá. Symbianon mókolás nélkül megy a dolog, droidon megy úgyis szoktam kernelt cserélni, tehát ha kellene valószínűleg menne. De lehet hogy ebbe nem kellett volna beleszólni, maradok a csak saját tapasztalataim megosztásánál. :DDD
Itt is vegyesek a vélemények: [link] Szerintem ezt ki kell próbálni mindenkinek, magának...

[ Szerkesztve ]

(#11725) Dexter-2000


Dexter-2000
őstag

M.O.-ra mikorra várható a HTC One debütálása?

(#11726) Wa2x_: köszi a kezdőára ha jól tudom olyan 180K környékén lesz nem?

[ Szerkesztve ]

Szépnapot!

(#11726) Wa2x_ válasza Dexter-2000 (#11725) üzenetére


Wa2x_
veterán

Május-június, szal pár hónap. Van egy fórumtársunk, aki már beszerezte!

[ Szerkesztve ]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#11727) edem96 válasza Wa2x_ (#11726) üzenetére


edem96
senior tag

Nem lehetett valami olcsó mulatság neki... Ha lenne ennyi pénzem telefonra, akkor se vennék ilyet... Eszméletlen nagy tepsi, ezt hova raknám... Mert a zsebembe biztos nem :)

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11728) szamovar


szamovar
tag

Sziasztok!
A húgomnak és édesanyámnak keresek új vagy használt(1 év garancia!) telefont hosszútávra. Vodkás megtartó előfizetést harcolt ki nekik fater, úgy hogy vagy független vagy szolgáltatófüggő készülék jöhet számításba. A legfontosabb, hogy egyszerűen kezelhető érintőképernyős telefont válasszak nekik, ami a mai kornak megfelelően gördülékenyen használható internetezésre is. Fontos továbbá a 3,5 mm-es jack és hogy színes külsejű legyen a gép.
Várom a javaslatokat!
szamovár

Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE

(#11729) edem96 válasza szamovar (#11728) üzenetére


edem96
senior tag

Mennyi a keret? Mert ha olcsó kategória akkor Vodafone Smart II?

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11730) quailstorm válasza edem96 (#11729) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Azt inkább az ellenségednek ajánld. Pro kockának is meggyűlik vele a baja, egy instabil ótvargyenge fos.

(#11731) edem96 válasza quailstorm (#11730) üzenetére


edem96
senior tag

Zte Blade?

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11732) quailstorm válasza edem96 (#11731) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az már sokkal jobb, de főzni kell, viszont csak egyszer elég. Annak viszont a hangminősége nem jó, telefonálás közben.

[ Szerkesztve ]

(#11733) szamovar válasza szamovar (#11728) üzenetére


szamovar
tag

Az ár lemaradt: 30-40 eFt. :R

Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE

(#11734) maggi1886076 válasza szamovar (#11733) üzenetére


maggi1886076
addikt

sony xperia u, sola

Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/

(#11735) Tewe013 válasza szamovar (#11733) üzenetére


Tewe013
őstag

Sony Xperia Sola (használtan).

(#11736) Wa2x_ válasza szamovar (#11728) üzenetére


Wa2x_
veterán

Ace 2 :K

[ Szerkesztve ]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#11737) edem96 válasza szamovar (#11733) üzenetére


edem96
senior tag

Akkor mindenképp 2 magos, Ace2 vagy Sola. Az U-t nem javasolnám , szerintem kevés az a 4 GB memória, és nem is bővíthető...

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11738) pit stop válasza edem96 (#11737) üzenetére


pit stop
addikt

Sola-t csak telenyomor árulta, így azt nehéz lesz.
Kritériumokból pedig nem tűnik ki mire ne lenne elég 4 gb nekik...

Vagy Lumia vonalról 610 vagy 800-as.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#11739) edem96 válasza pit stop (#11738) üzenetére


edem96
senior tag

Az is igaz... Hát akkor maradt a Lumia...

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11740) edem96


edem96
senior tag

Nokia 5800 helyett ideiglenesen mit tudnátok javasolni? 25000 a keret, használtból csak garis, esetleg új.

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11741) Ed3r_X_ válasza edem96 (#11740) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Live with Walkman? Xperia Mini, Motorola Defy?

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#11742) edem96 válasza Ed3r_X_ (#11741) üzenetére


edem96
senior tag

Igazából nagyobb kéne mint a Sony-k, de a Defy az érdekel, főleg, hogy strapafon. Csak kérdés, hogy akku meg a proci mit bír.

[ Szerkesztve ]

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11743) rappit4


rappit4
őstag

Sziasztok!
Első okostelefon választásom előtt állok. Felhasználási kör első sorban böngészés ph olvasás youtubeozás és játék lenne, néha menne a gps is. Van egy bontatlan ipod touch 4-em szerintetek ha azt eladnám kijönne belőle egy galaxy s advance(egyáltalán megfelelne nekem ez a teló?)
Köszi a válaszokat!

(#11744) HuMarc válasza rappit4 (#11743) üzenetére


HuMarc
addikt

Igen, teljes mértékben megfelelne a leírt dolgokra :K

(#11745) Wa2x_ válasza rappit4 (#11743) üzenetére


Wa2x_
veterán

Igen az egy nagyon jó teló, jó lenne neked, ha nincs annyid, ott az Ace 2 vagy az Xperia Sola.

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#11746) Ed3r_X_ válasza rappit4 (#11743) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Az jó telefon, de lehet kicsit rá kell pótolnod még. Mekkora az a Touch? :) Hány GB-os? Attól is függ, meg állapot, garancia stb. :)

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#11747) edem96 válasza rappit4 (#11743) üzenetére


edem96
senior tag

Hát ha mázlid van akkor pont kijön belőle egy, de ha az Advance nem jön ki akkor ott az Ace2

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

(#11748) Bopeti11


Bopeti11
csendes tag

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek, melyik telefont válasszam, egy SE Xperia x10 mini pro-t váltok le...

HTC ONE S

Sony Xperia ION

Mindegyik volt a kezemben, bár bekapcsolva nem tudtam molyolni velük, csak youtube videokon láttam milyenek...

Kézben tartva a HTC szimpatikusabb, de a Sony dedikált fotó gombja csábít...

Egyiknek sem fogom a határait feszegetni, átlag júzer vagyok, szeretnék az egérmozi után egy méretes kijelzőt...
A telenornál szinte ugyanannyiba kerülnének mindketten, egy hajszállal a HTC felé húzok jelenleg..

Ki mit gondol? Érdekel a véleményetek.

Köszi!
P.

(#11749) Wa2x_ válasza Bopeti11 (#11748) üzenetére


Wa2x_
veterán

Azt, hogy ha fontos a kameragomb, akkor gondolom a kamera miatt, ami a One S-ben nem a legjobb. :U

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#11750) edem96 válasza Bopeti11 (#11748) üzenetére


edem96
senior tag

Hello!
Attól függ, hogy milyen proci van a Htc-ben. S3 vagy S4? Amúgy én is a Htc-t preferálom.

Az áram alatt lévő kábel ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása. {NOKIA Lumia 630 Dual Sim Bright Green}

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.