Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14251) sakal83 válasza Mauzes (#14249) üzenetére


sakal83
addikt

Az sajat toketel fugg. Ha van akkor raer eladni ha nincs akkorelobb adnam el. De sokmindentol fugg. Pl most tuti hitelre vennek bmit es addig map plusz a love.

(#14252) Jojo5 válasza DigitXT (#14228) üzenetére


Jojo5
őstag

Raktak fel vegre kepet, viszont sehol mashol nincs meg a lakas hirdetve, ranezesre tetszik, meg meg kell eloben neznem, de az elrendezes nekem elonyos lenne

itt az ingatlan

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14253) Drizzt válasza Jojo5 (#14252) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nekem nagyon fura egy ilyen leiras, ahol hosszan fejtegetik, hogy mennyire imadjak a lakast es milyen jo...

Aztan arrol mar nem esik szo, hogyha annyira tokeletes minden, akkor miert is akarjak eladni...

Oke, en se irtam bele a hirdetesbe anno, de nem is omlengtem orakig a lakas tokeletessegerol. A radiator gipszkarton moge lett rejtve az nekem nagyon wtf-nek hangzik. De nem ertek a lakasokhoz.

I am having fun staying poor.

(#14254) Madwe válasza Drizzt (#14253) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem kell ebből sokat levonni, max azt, h ilyen a jelleme annak aki árulja. Nekem nagyon visszás s modoros, rühellem az ilyen embereket. Ettől függetlenül ha épp ez a lakás tetszene, pont nem érdekelne h milyen ember árulja (mármint ilyen esetben, nyilván ha egy igénytelen megbízhatatlan simlis jellem van a másik végen, menekülnék messzire - bár jobban belegondolva az ilyen hurráoptimista minden jót elmondok a portékámról emberben se tudok minimálisan se megbízni... s félnék vmit rejteget :D)

(#14255) HoTDoG válasza Madwe (#14254) üzenetére


HoTDoG
tag

Nem érzem soknak ezt a leírást. Ha nem írnak sok infót az a baj, ha részletesen leírják, az a baj. Rengeteg kérdézősködéstől kímélik meg önmagukat és az érdeklődőt is. Amiket leír, valóban nem elhanyagolható értékek. Az, hogy kicsit megpróbálja jópofisra venni a figurát, és nem pontokban írja le a tényeket, hát na. Vannak ettől sokkal ömlengősebb hirdetések, sokkal pocsékabb lakásokra.

(#14256) Mauzes


Mauzes
őstag

Valaki vett igénybe CSOK vissza nem térítendő támogatást vagy CSOK hitelt? Mindkettőnek azonosak a feltételei (pl. 10 évig ott kell laknod és nem adhatod el, ez és ez történik ,ha nincs meg a gyerekszám vagy elváltok, stb)?

(#14257) Jojo5 válasza Drizzt (#14253) üzenetére


Jojo5
őstag

A radiator korben van gipszkartonnal ahogy latszik a kepen.

Volt akit felhivtam es kerek perec megmondta, Ok epitkeznek es nem akarnak ennyire a varosban elni.

Gondolom ha az emlitett hirdetovel beszelek, majd O is kozli mi az ok vagy kamuznak, de ha a lakas rendben van az nem az en dolgom ok miert adjak el.

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14258) A Zéé válasza Jojo5 (#14257) üzenetére


A Zéé
addikt

mondjuk az a radiátor megoldás hogy is mondjam... szép, mint egy traktor. De legalább jól le is folytja szerencsétlen fűtőtestet. Az úgy minden, csak nem hatékony.

Just a simple Lineman...

(#14259) axioma válasza A Zéé (#14258) üzenetére


axioma
Topikgazda

[Vagy csak egyszeruen igy olcso a futes ha koltsegosztos a merojuk... mint a zokni az erzekelore huzva.]

(#14260) Jojo5 válasza axioma (#14259) üzenetére


Jojo5
őstag

Nekem ugy tunik a kornyezo ingatlanok alapjan is, hogy nincs homennyidet meres es benne van a kozos koltsegbe epitve a futes.

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14261) sakal83 válasza Jojo5 (#14260) üzenetére


sakal83
addikt

Szerintem ez egy panellakás-féle, bár kétségtelenül jól felújítva. Nem sok egy kicsit érte azon a környéken (közel a havanna ltp)? szerintem nem annyira topotop vétel ez, de csak magánvélemény. Nem rossz környék, de azért jobb lokációban is kaphatsz pár milliüval megdobva újszerűt, ami értékesebb.

(#14262) axioma válasza Jojo5 (#14260) üzenetére


axioma
Topikgazda

Akkor csak sporol es majd 1/200-adat visszakapja :)

(#14263) Madwe válasza sakal83 (#14261) üzenetére


Madwe
nagyúr

Csusztatott zsaluzású panel, szerepel az adatlapján is :D

[ Szerkesztve ]

(#14264) Jojo5 válasza sakal83 (#14261) üzenetére


Jojo5
őstag

De, ennyiert sok, viszont ahogy irtad is, szepen felujitottnak tunik es az elrendezes jo, a Havanna 5 percre van onnan, de a kornyek nem rossz, ha tegla lenne azok kb. mind ilyen aron vannak

pl ez is a kerulet tulso oldalan, amit a X. ben neztem az is furcsan arazottnak tunik

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14265) Nerd


Nerd
aktív tag

Itt hogy jon ki a matek? Marmint az 55sok hogy kerulhetnek 30 millaba atlagosan. Tobbnek gondolnam.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#14266) attiati válasza Nerd (#14265) üzenetére


attiati
veterán

Hát igen, nehezen jön ki a matek.
Ha mondjuk az első lakások szinte teljes részét peremkerületekben vették és nagy része panel, akkor is épphogy kijön az 550-es nm ár.
De ugye átlag és sok mindent elfed. Vagy belekalkulálták a szociális támogatásokat is.

(#14267) updog


updog
senior tag

Sziasztok, csinált már valaki olyat, hogy fennálló lakáshitelt kiváltott úgy, hogy a kiváltó hitel összege nagyobb volt mint a kiváltandó, tehát valamennyi "megmaradt"? Találtam ilyen cikket, (nem egy mai írás persze, de) ha jól értem hitelkiváltásra (van olyan bank, ahol?) kérhetek a fennálló tartozásnál nagyobb összeget, és a maradékot szabadon felhasználhatom? Tehát pl. 5M kiváltására felvennék 7M-t, marad kicsit kevesebb mint 2.

A mostani törlesztőt is röhögve fizetjük, cserébe a négy évvel ezelőttinél kedvezőbb kamattal nagyobb összeg is kevesebbre jönne ki, és nyilván tudnánk mit kezdeni egy kis plusszal...

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#14268) axioma válasza updog (#14267) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lakascelut nyilvan csak amennyi lakascel lesz. Vagy fedezetes szab.fel vagy ket hitelbol [mind2 az uj banknal] osszerakva.

(#14269) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Üdv. Remélem ideillik a kérdésem. 1-2 éven belül, de inkább 1, költözésen gondolkodunk. Nehéz helyzetben vagyunk, mert perpill a IX. kerületben lakunk új építésű lakásban, jó helyen, közel a metró, 4-es, 6-os, meló mindkettőnknek közel (feleségemnek gyalog 10-15 perc), nekem reggel kocsival tizen pár perc. Bevásárlást is könnyen el tudjuk intézni, vannak közel hipermarketek ill. Spar, Aldi, Lidl a közelben. Szóval szeretünk itt lakni, de van egy 2 éves gyerekünk, és idén tervezzük a következőt is, szóval szeretnénk családi házba menni. A gond az, hogy halvány gőzöm sincs, hová, mi lenne jó hely. Nekem a X. kerben van a melóhelyem a Gyömrőin, párom cége meg nemsoká az Árpád hídhoz költözik. Mindenképp valami nyugis, biztonságos (="fehér"), jó közlekedésű helyet szeretnénk (ahonnan nem 1 óra bejutni melóba), bevásárlási lehetőséggel a közelben. Nem ismerem annyira egész Bp-et, szóval nem tudom mely kerületek lennének ideálisak, de főleg a II-III. kerületben nézegetek, ill. a pesti kertvárosiakat, XV-XVI, bár ezek nem tudom mennyire jók. Vagy nem tudom, hogy esetleg valami Pest melletti települést kéne nézni, pl. Dunaharaszti....szóval egyelőre teljes a tanácstalanság. Az biztos, hogy akárhová megyünk, valószínűleg reggel autóval befelé sz..ás lesz, és nem 10 perc alatt fogok beérni, mint most. :(
Kíváncsian várom a tanácsaitokat.

(#14270) axioma válasza Gabesz87 (#14269) üzenetére


axioma
Topikgazda

A X.ker + Arpad-hid onmagaban szopas szerintem... ott mar jobb lenne egyik fel tomegkozlekedik verzio a masik utvonalan szallva optimalis esetben metrora vagy valami nagyon kozvetlen jaratra. Plane hogy az auto(ka)t valahova le is kene tenni, ami valamilyen modon plusz kiadas.

(#14271) Livius válasza Gabesz87 (#14269) üzenetére


Livius
őstag

Próbáld azt is vizsgálni, hogy a KÖKI-hez vonattal milyen opciókkal tudsz eljutni (Nyugatiból és Kelenföldről tuti megy). Én pl 30-35 perc alatt érek a Gyömrői útra a XI. kerületből a Kelenföldön megálló vonatoknak köszönhetően. És a XI. kerből az Árpád híd is talán ennyi, vagy kicsit több 45 perc, de ha már végre kész az egész M3 restaurálás, talán még kevesebb is lehet majd.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#14272) Csabroncka válasza Gabesz87 (#14269) üzenetére


Csabroncka
addikt

Aki a Dunán innen lakik, az ne akarjon.... :)

"in medias res"

(#14273) attiati válasza Gabesz87 (#14269) üzenetére


attiati
veterán

Mondjuk a II és a XV között hatalmas különbség van árban.
Szinte egy szorzónyi különbség.
Az nem szempont?
XIII és XIV kertvárosibb része? (esetleg IV?)

(#14274) sakal83 válasza Gabesz87 (#14269) üzenetére


sakal83
addikt

A csaladi haz es a jo kozlekedes ket kulon fogalom. Az aktualis munkahelyhez igazitani a hazat nem tul szerencses. Inkabb erdemes a gyerekek miatt az iskolakat ovodakat es az infrastrukturat nezni. Az aglonal az egyikotok "bukja" a melohelyet 8 oraban az biztos. Ami jobb csaladi hazas ovezet: 16 kerulet deli reszei. Pestujhely a 15ben a 14 a 3 egyes reszei. De ezek horror aruak ujban. Agloban ami meg korrekt az budakalasz es budaors. En most vettem az agloban hazat es van kisgyerek de 4-5 eves koraig nem szeretnenk kimenni inkabb a 13 ban maradnank. Nagyon kompromisszumos de feltem hogy soha nem tudnank megfizetni a jovoben. Amiket irtam azok meg vallalhatoak. Bkalasz viszont nagyon jo.

(#14275) sakal83 válasza attiati (#14273) üzenetére


sakal83
addikt

A 13ban nincs csaladi hazas resz csak amnak csufoljak. A 4ben is ritkasag. Tulzsufolt rossz kornyekek kis telkek rossz benapozottsaggal.

(#14276) attiati válasza sakal83 (#14275) üzenetére


attiati
veterán

igen és más hátránya is van a 13 "kertvárosnak". Nem választanám én sem.
De az kimeríti a jó közlekedés és a családi ház fogalmát.
Vannak ott teljes értékű telkek is. Az összenyomorított sorházak felejtősek ott, ahogy te is írod.

Mondjuk kérdés, hogy ki mit keres a családi házban?
Nyugalmat, csendet. Vagy csak saját birtokot és falszomszéd mentességet.
Vagy budai levegőt vagy agglomerációs kisvárosi feelinget?
Lehet, hogy a munkahely lokációjára nem lehet annyira alapozni a döntést.
Milyen gyakran cserélgetik le az emberek a családi házukat itt Bp-en és Pest megyében?
Mi a szokás?
Vidéken kb "örökéletre" szól.
Bocs, látom te is ugyanezt a témát hoztad fel.

[ Szerkesztve ]

(#14277) axioma válasza sakal83 (#14274) üzenetére


axioma
Topikgazda

Bkalasz akkor szivas, ha a Lenfonotol kintebb laksz es at kell menni a heven, ill. ha akarna a gyerek 8 oszt. gimibe menni es nem vallasos... akkor Veres, ha bejut a 2x26-ba egy igen tekintelyes meretu korzetbol, mas nem erheto el erdemi idoben.

(#14278) axioma válasza attiati (#14276) üzenetére


axioma
Topikgazda

Per def. a csaladi hazas reszen messzebb lesz varhato ertekben minden (szo szerint minden) szolgaltatas. Hiszen azert szeretik az emberek, mert kicsi a nepsuruseg, es egy adott mennyisegu emberhez kotodik hogy hova tesznek (allami) vagy lesz (piaci alapon megeri) az adott szolgaltatas. Ez a csaladnak akkor a legnagyobb szivas, amikor a gyerek mar jarhat egyedul de me'g nem vezethet kocsit (vagy majd kesobb oregedeskor ha mar azert nem vezet az ember).
Nyilvan a cs.hazak kozott is mindig lesznek olyanok amik epp kozel esnek a kozponthoz, de az ritka.

(#14279) Gabesz87 válasza Livius (#14271) üzenetére


Gabesz87
addikt

Persze, a közlekedést is nézzük. Bár utálok tömegközlekedni, nekem kocsival gyorsabb, és kényelmesebb, de ha úgy alakul, hogy tömegközlekedve egyszerűbb/gyorsabb, akkor nyilván váltok.

(#14273) attiati:
igen, tudom, hogy elég nagy a szórás, de perpill tényleg csak az alkalmas helyet keresem, de ez nem jelenti azt, hogy az ár nem fontos tényező. Nem száz milliókért nézünk azért nyilván házat. Ami "elérhető" (már ha lehet annak nevezni a mostani árakat), ahogy látom, sorházak/ikerházak, 3+ szoba, kb. 100m2, ilyen 70-80M min. Legalább is egy új építésű.

(#14274) sakal83:
természetesen fontos az infrastruktúra, a közeli ovik, sulik. A gyerek élete fontosabb, mint a mi kényelmünk. De ahogy láttam, az majd mindenhol van, kis túlzással egymás hegyén hátán. Persze meg kell nézni azok is milyenek, akárhová nem dugjuk be csak úgy a gyereket. Budakalászt én is néztem, arról valóban jókat olvastam. Csak hát az jó messze van. Unokatesómék Érdre költöztek tavaly, jó környékre, az is tetszik, csak hát onnan is reggelente a bejárás horror. 13, 14, 4, ezek inkább nem. 13-ban nem is nagyon láttam én sem családi házat, többinek meg szerintem nem annyira jó a híre. Ami szóba jöhet Bp-en, az inkább 1, 2, 3, 11, ill. a keleti pesti kerületek közül az alkalmasak. Szétnézek majd a 16. déli részén, amit írtál.

(#14280) A Zéé válasza Gabesz87 (#14279) üzenetére


A Zéé
addikt

ezzel az a baj, hogy ha átmentek a Duna másik oldalára lakni, akkor napi szinten a bejutás iszonyat meg tudja nehezíteni az élet. Pont az Árpád híd olyan, hogy ott ha valami fennforgás van (és általában heti egyszer van), akkor jobb ha van nálad 2 napi hideg élelem, mert a Margit híd messze is van, macera is bármelyik irányból is odakeveredni hozzá, a Megyeri híd meg mintha nem is lenne, annyira kiesik. Volt olyan, hogy egy sima kis kocc miatt 40 perc alatt értem át csak a hídon.
Budakalász szerintem amúgy is offos, ha BP belvárosába kell járni autóval. Rákóczi tér-Budakalász távot ugyan csak pár alkalommal jártam meg 5 óra felé, és másfél óra alatt egyszer sem sikerült Ebből az utolsó fél óra mindig az Omszki tó-HÉV átjáró közti ~1 km volt.

Just a simple Lineman...

(#14281) attiati válasza Gabesz87 (#14279) üzenetére


attiati
veterán

ilyen áron 1. 2.ban sztem semmi nincs
3 és 11ben is kevés és csak a peremrészen (és nem újépítésű)

(#14282) axioma válasza A Zéé (#14280) üzenetére


axioma
Topikgazda

Delutan 5 utan Bkalasz heven tuli oldalara a "hatso" uton kell kozlekedni: Romainal balra tart, Csillaghegy mellett el, ha ga'zos epp a Bekasi atjaro elott a sor akkor a lakotelepet megkerul, es a hev jo oldalan erkezik Lenfonohoz. Me'g km-ben is kevesebb. Arpad hid Vacitol indulok naponta igy 5 korul, es Pomaz extrem eseteket kiveve <1 ora, inkabb csak 3/4.
Budakalasz iskolairol vegyes hirek vannak, volt aki ugyan atvitte Pomazrol oda a gyereket, de csak felsoben. Az meg ezen a kornyeken erosen kontraszelektalt mindegyikben. Alsoban meg nem iskolat, hanem tanitonenit kell valasztani, nem hirekbol hanem nyilt napon a gyerekhez illeszkedoen.

(#14283) Mauzes


Mauzes
őstag

Ha már így felmerült, hogy melyek a "jó" környékek és kerületek Budapesten, mik a vélemények a 18. kerületről? Tudom, hogy egy kerületnek sok különféle része van, de azért mik a meglátások?

Mi 13. kerületi panelből költöznénk családi házba, családépítés elején vagyunk. 80-90 millió körül szeretnénk vásárolni, kb. 10 éves időtávon mindenképp ott laknánk. A 18. kerület azért elsődleges jelölt jelenleg, mert 1) a feleségem ott nőtt fel és szerette, 2) ott laknak az anyósomék, akikkel jó a kapcsolat és sokat tudnának segíteni a gyerekekkel meg bármi egyébbel (ja és sógoromék is ott laknak kicsi gyerekekkel, szóval a család több része közel lenne), és 3) ahogy nézegettem, ott még normálisabb ingatlan árak vannak más kerületekhez képest.

De azért én szívesen megnéznék más környékeket is, bár akkor a fenti előnyökről részben vagy egészben le kellene mondani. És nem tudom, hogy egyéb pesti kerületek ténylegesen jobbak-e (2. és 12. meg sajnos nem jönnek szóba).

(#14284) axioma válasza Mauzes (#14283) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lakik ismeros Nagykorosi vegenek tajekan, Gyaltol visszafele par utcaval, de mar felnott gyerekekkel (epp kinottek hogy a kozeli alt.sulit atvette valamelyik egyhaz...). A masik ismeros az masik kornyek a 18-bol, ott pont gimis tovabbtanulas koru gyerekek, na nekik mar a 6-8 osztalyos tovabbtanulas tomegkozlekedve maceras. Probalt vonattal bejarni Zuglohoz, kiserettel ugyan, de csak delutani felkeszitore, es irrealis idovesztesegre jott ki, felvetelizni azert fog, de nehez dontes lesz hogy ha sikerul, be is iratkozzon-e.
Amugy nyugis kornyek, van a kozelben zold (erdo), bar az egyiknel mintha me'g nem lenne csatorna csak emeszto, arra ha ott keresel kerdezz ra. Viszont mint DK-i vege a varosnak, a kornyeken jellemzo ENy-i szeljaras miatt a teljes szenny Bp-rol arrafele megy elvben, az a vege a levegominosegben legrosszabb a varosnak (nem mintha erezni lehetne ugy alapbol, csak ha ilyen terkepeket nezel, van ismeros aki ezert nem megy oda lakni).

(#14285) updog válasza Mauzes (#14283) üzenetére


updog
senior tag

Nekem egy barátom lakik 18-ban (szinte a 10. határán), szoktunk hozzájuk látogatóba járni elég sűrűn, főleg estefelé vagy hétvégén, mikor lement a csúcs, ilyenkor ~10 perc az Örsről, csúcsban 30-40 a google szerint.

És ez még csak az Örs, onnan ugye még egyszer (vagy többször) ennyi bármi. Valamint hiába alapvetően nem rosszul szituált környék, most a szmogos időben fulladoztak mert nagyon sokat a családi házakat (nagyon) vegyes tüzeléssel fűtik.

Illetve a repülők is ott zúgnak el nagyon közel, bár azt mondják, pár év alatt ők már immunisak lettek rá. De a környék maga alapvetően jó, nekem is tetszik, csak ne kelljen reggel és este közlekedni, és ne legyél háklis a repülőzajra.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#14286) Mauzes válasza updog (#14285) üzenetére


Mauzes
őstag

Hát igen, elég nagy a kerület, tömegközlekedés szempontjából tök nem mindegy, melyik részén laksz. De pl. anyósomék Szemeretelepen laknak, nagyon közel van a vasút, ez 24 perc alatt bevisz a Nyugatihoz, ami nagyon jó. Autóval csúcsidőben valóban szopó, ezt már tapasztaltam, viszont ismerőseim laknak Mátyásföldön, Soroksáron, Budafokon, és ezek a külső kerületek mind szarok autóval. Egyszerűen túl sok az autó Budapesten. Ebből a szempontból max Újpalota/Pestújhely lenne jobb, ami még családi házas környék.

A repülőforgalom egy érdekes kérdés, állítólag elég nagy különbségek vannak kerületen belül is. Anyósoméknál környéke pl. viszonylag közel van a reptérhez de meglepően mégsem olyan zavaró a dolog. Mondjuk lehet csak ahhoz képest, hogy a belvárosban és a panelünknél meg állandóan halk autózúgás hallatszik mindenhol.

A levegőminőségről most hallottam először. Nézegettem térképeket, ezeken általában valóban nem a legzöldebb területek között van. Viszont olyat nem nagyon láttam, hogy csak a 18. ker rossz és mindenhol máshol jó. Ezek persze csak pillanatképek és nincs statisztikám, de ezeken vagy az egész Pest vagy egész Dél-Budapest szennyezett, plusz a belváros. Kb csak a budai hegyek és Észak-Bp, amik általában zöldek.

No mindegy, még a nézelődés fázisában vagyunk csak. De ha nincs más sokkal jobb tippetek családi házas környékekre, amik megfizethetőek, akkor elég erős jelölt marad a 18. A belvároshoz képest nekünk kb. mindenben nagy előrelépés lenne a közlekedést kivéve.

Viszont ha vannak tippek jobb helyekre, szívesen veszem. Ne csak kerületre, hanem azon belül környékekre.

[ Szerkesztve ]

(#14287) axioma válasza Mauzes (#14286) üzenetére


axioma
Topikgazda

Levegominosegre nem is a keruletet mondtam, hanem altalaban a DK-i agglot a tobbi aggloval szemben.

(#14288) KoVee84 válasza Mauzes (#14286) üzenetére


KoVee84
senior tag

Mi Árpádföldön vettünk most egy nagyobb lakást, asszonnyal mindketten a 13-ban dolgozunk (Lehel és Váci út), reggelente kocsival 30-35 perc. Mi direkt azért választottuk, mert vagy 5 féle normálisabb útvonalon tudunk jönni-menni. Ami nagyon durva, hogy eddig az Uzsokihoz közel laktunk a 14-ben és takarítás után fél óraval már újra tiszta por volt minden, pedig van légtisztítónk is. Itt meg semmi por, plusz semmi háttérzaj. Szeretjük.

Ja, és a repülők sem hiányoznak :DDD

[ Szerkesztve ]

(#14289) Mauzes válasza KoVee84 (#14288) üzenetére


Mauzes
őstag

30 perc reggel? Az meg hogy, milyen úton és hány órakor? Munkatársam Mátyásföldről, igaz nem 13-ba, hanem a Millenárisra, de olyan 60-75 perceket szokott mondani a csúcsforgalomban.

(#14290) goccer válasza Mauzes (#14283) üzenetére


goccer
aktív tag

18.ker "központjában" lakunk, társasházban, bár szinte minden irányból családi házas övezetek vesznek körbe. Pár dolog az fentebb elhangzottakhoz.
Repülőtér: sokkal fontosabb, hogy ne a légifolyosó alatt lakj mint a távolságod a termináltól. légifolyosót megkapod kb ha Üllőt és Zuglót összekötöd egy vonallal. Egy példa: Szemeretelepen, illetve Ganzkertvárosban nőttem fel ami légvonalban tök közel van a reptérhez, de miután nem felettünk mentek el a gépek, annyira nem volt zavaró, mint például amikor Zuglóban várok a vonatra és 2 percenként megy el egy gép a fejem felett.
Közlekedés: kocsival szar, BKV-val attól függ honnan indulsz pontosan, de google megmondja. Haza általában vonattal járok, de befelé nagyon nem kiszámítható reggel, hiába lenne jóval gyorsabb mondjuk egy Nyugati ideális esetben.
Levegő: nagyon meg lennék lepve ha bármivel rosszabb (vagy jobb) lenne mint bármelyik másik külső pesti kerület. Azt a bűzt biztos nem érzem, mint amit a Nyugati aluljáróból feljövet szoktam.
Infrastruktúra: Miklóstelepen ahol most lakunk, hibátlan (lenne, ha nem kéne bejárni dolgozni :) ) 1-2 megálló távolságon belül van piac, rendelő, kormányablak, szupermarket, kávézó, étterem, általános iskola, középiskolák, bankok, park, sportpálya stb. Általánosságban az Üllői út vonzáskörzete elég jó, attól távolodva pedig változó.

(#14291) golfvariant


golfvariant
aktív tag

Új építésű társasházban be lehet jelentkezni albetétesítés előtt?
Megkaptuk a használatbavételit, megtörtént a birtokbaadás, stb. Volt pár tulajdonos az Önkormányzatnál de elhajtották őket, hogy csak albetétesítés után jelentkezhetnek be.
Ez azért csodás hír, mert az hónapokig elhúzódhat, de a CSOK miatt 90 napon belül fel kell mutatni a lakcím kártyát :U

(#14292) Nehaiu válasza golfvariant (#14291) üzenetére


Nehaiu
csendes tag

Tudtommal nem.

(#14293) albiosz válasza golfvariant (#14291) üzenetére


albiosz
őstag

Nem lehet. Mi is ebben a helyzetben vagyunk.

(#14294) petyus_ válasza golfvariant (#14291) üzenetére


petyus_
senior tag

Ugyanilyen helyzetben vagyunk, szeptemberben költöztünk, és még mindig nincs lakcímkártya, állítólag nagyon le vannak terhelve, nem is tudják megmondani mikorra készül el (mármint nem a lakcímkártya, hanem az albetétesítés).

Mi is vettünk fel CSOKot, azt úgy oldottuk meg, hogy az önkormányzatnak írtunk egy levelet, és kiadtak egy igazolást, hogy ezen a helyrajzi számon, albetétesítés után ez lesz a lakcímünk.

[ Szerkesztve ]

(#14295) Mauzes válasza goccer (#14290) üzenetére


Mauzes
őstag

Ez a légifolyosó érdekes kérdés. Mindenki azt mondja, hogy a 18 kert emiatt kerülik sokan, de ha megnézem a zajtérképet, akkor Bélatelepen kívül szinte sehol nincs jelentős mérés a 18. kerben, ellenben Üllővel és Felsőrákossal. Egyébként én Angyalföldön lakom most, és az utóbbi években nagyon észrevehetően megnőtt itt az alacsonyan szálló gépek száma. Bár mintha idén megint csökkent volna.

(#14296) Mauzes


Mauzes
őstag

MÁS: lakástakarék felhasználással van valakinek tapasztalata specifikusan ingatlan vásárlása kapcsán? Főleg OTP érdekelne, mert kicsit ellentétesek az infóim.

Egy banki ügyintéző azt mondta, hogy csak konkrét ingatlan megvásárlására folyósítják, tehát nincs olyan, hogy kérem a kifizetést aztán majd x napon belül veszek bármilyen ingatlant. Ez eddig rendben is van, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már meg kell állapodnom a vevővel, mielőtt igénylem. Azt is mondta a bankos, hogy ha vételárra akarom felhasználni, akkor kell lennie ki nem fizetett vételár részletnek a vevő felé, mert akkor fogják neki az LTP-t kifizetni. Ez viszont azért problémás, mert az igényléstől kezdve 3 hónapos (!) átfutási idővel utalja ki a bank az összeget. Ez önmagában nagy WTF, de sok vevő szerintem nem akar majd 3 hónapot várni egy részletre.

A netes dokumentum listában viszont azt olvasom, hogy a kifizetés előtt be kell nyújtani a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot, ami igazolja a tulajdonjogot. Ez nem azt jelenti, hogy ki kell fizetni a vételárat? Vagy a földhivatal úgy is bejegyzi a vevőt, ha a szerződés szerint még van fennálló vételár részlet?

Igazából az lenne a legjobb, ha a bank bevonása nélkül le lehetne zsírozni az adásvételt az eladóval, majd 30 napon belül jelezni a banknak, hogy vettem egy ingatlant és fizessék ki utólag az LTP-t. De most akkor nem teljesen tiszta, hogy megy a gyakorlatban, ezért érdekelne fórumbeli tapasztalat, ha van.

(#14297) stickermajom válasza Mauzes (#14296) üzenetére


stickermajom
addikt

Több hitel és utána abba az LTP betörlesztése nem opció? Akkor nem gond a 3 hónap.

Ja, nem is írtál hitelt, csak beleképzeltem. Bocs.

[ Szerkesztve ]

(#14298) DigitXT válasza Mauzes (#14296) üzenetére


DigitXT
félisten

vettem egy ingatlant és fizessék ki utólag az LTP-t
És azt hogy?:) Ha már megvetted(!), amit kifizetnének az
máris nem lakáscélú lenne, hanem szabad felhasználású.

[ Szerkesztve ]

(#14299) Mauzes válasza DigitXT (#14298) üzenetére


Mauzes
őstag

Hát miért ne lehetne ugyanúgy, ahogy felújításnál az LTP-t fel tudod használni költségtérítésre? Felújításnál is elköltöd a saját pénzed és utólagos igazolás után folyósítják az LTP-t. Legalább is azt hiszem, így van, gondolom a felújítást nem kell előre bejelenteni tételesen a banknak.

(#14300) axioma válasza Mauzes (#14296) üzenetére


axioma
Topikgazda

Figyelem!!! Szigoruan szvsz, vedd csak otletelesnek, mert garanciat semmire nem tudok vallalni, csak amit en figyelembe vennek ebben az esetben...
---
Hat, nem tudom hogy hogyan van ez OTP-nel "egyenesen" (azaz ahogy az ugyintezo ajanlja, nem te mondod meg neki hogy mit csinaljon):
1. annak mennie KELL, hogy elfogadod a kiutalast DE nincs me'g ingatlan, majd ketyeg a 3 honap, es mielott fizetnenek, akkor mondod meg hogy xy ingatlanra (akar csak hianypotlas cimen)
2. en lattam olyat, bar fundanal, akinek sikerult az hogy kiutalast kert, csaladi kolcsonbol megoldotta, majd sajat szamlara kerte ki a penzt, de ez nagyon vekony jeg (es szerzodesben akkor is benne kellett legyen az ltp) -> ha nagyon kell akkor utana tudok kerdezni, de mivel funda es tobb eve volt, nem ajanlom, ha lehet keruld ki, de ha megsem, van esely hogy nem buktad [de az fontos, hogy a vetel a kiutalas elfogadasa UTAN tortent!]
3. a 3 honap roviditheto 1 honapra, persze borsos aron, szoval ha megvan az ingatlan es muszaj gyorsitani, akkor csak (kb. a kiutalt osszeg 2%-a talan) dij banja
4. a tullap benyujtas _szerintem_ keveredik: ha sajat ingatlanra felujitasra stb. kered, akkor nyilvan sajat tulajdonjogot igazol, de ha vasarlasra, sztem "ugy gondolta a kolto", hogy az elado tulajdonlasat hivatott igazolni
5. mintha lenne lehetoseg a kiutalas egyszeri meghosszabbitasara is, ha nem jonne ossze 90 napnal elobb az adasvetel, ha nem akkor sajna ujra kerni kell kiutalast es akkor ujra indul a 90 nap (ellenben, hacsak pont nem szar idoben vagy, akkor me'g tovabbi befizetessel tovabbi alltam kerheto - elvileg a tenyleges utalas torthonapjat kiveve mindegyikre, me'g ha ev vegen vagy akkor is 7.5% plusz, de ha "jokor" akkor a 20% arra a havi 20e-re)
6. ha nagyon-nagyon ertetlenkednek, akkor csinalj ugy (ha van kozben ing.tulajdon amire lehet kerni), mintha felujitasra kerned, majd [lehetoleg a vasarlasi hataridoket betartva] "dobbenj ra" hogy lakascelon belul megis inkabb lakasvasarlasra koltened... ez is vekony jeg, de igy kiutaljak es van 3 honapod (talan) igazolni hogy lakascel lett belole, be kell menni banatos kutyaszemekkel kerdezni, hogy jaj-jaj, valtozott a terv, hogy lehetne ezt lepapirozni... de ez is kiutalas utan 3 honap mulva megkapod a penzt, vagyis elobb kerni a kiutalast, keresel lakast, megkapod a penzt, kifizeted, igazolod (szerzodesben legyen benne az ltp szama amit erre forditasz ebben az esetben is!)
---
Meg egyszer: me'g mindig szigoruan szvsz, mindegy mit valasztasz, reszletesen tisztazd le az ugyintezokkel (bar en inkabb a kozponti ugyfelszolgalatot mondanam, ha lehet mondjak meg azt is hogy az ASZF mely paragrafusa alapjan mondja azt a valaszt, ott mintha - fundanal biztos - tajekozottabbak lennenek).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.