Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14451) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, ez talán túl specifikus kérdés, de CSOK kapcsán ide tartozik. Ha jól tudom, CSOK igénylésnél nyilatkozni kell a közös háztartásban élésről. Az nem tiszta, hogy a közös háztartásban élés az új ingatlanra vonatkozik, amire a CSOK-ot igényeljük, vagy már eleve a "múltban", tehát az igénylés előtt igaznak kell lenni?

Leírom, miért kérdezem. Most nyáron fogunk költözni, és a feleségem fél, hogy megtelik az összes ottani óvoda és a gyerekünket nem fogják felvenni sehova. Az is bonyolítja,. hogy a gyerek csak októberben lesz 3 éves, szóval hivatalosan nem is köteles felvenni költözésnél a területileg illetékes óvoda sem, ha jól tudom. De a feleségem bízik abban, hogy ezt el lehet intézni, főleg akkor, ha már eleve abban a kerültben van a lakcíme neki meg a gyereknek és hamar elkezdi intézni. Ezért azon agyal, hogy a mostani közös háztartásunkból átjelenti a tartózkodási címét az új kerületbe (ott laknak szülei).

Csak nekem az a kérdésem, hogy ez okozhat-e bármilyen problémát akár CSOK, akár banki hitel igénylésnél, ha egyébként az új ingatlanban már újra együtt lennénk bejelentve.

(#14452) petyus_ válasza Mauzes (#14451) üzenetére


petyus_
senior tag

Az új ingatlanra vonatkozik. Elég értelmetlen lenne, ha csak az igényelhetné, aki eddig is egy ingatlanba volt bejelentve :) . Pont az a lényege, hogy csak olyan lakásra tudd felvenni, amibe ténylegesen beköltöztök.

[ Szerkesztve ]

(#14453) Mauzes


Mauzes
őstag

Ez biztos infó? Nekem azért nem ilyen egyértelmű, ha csak elvi szinten nézzük. Hiszen családtámogatási kedvezményről van szó, így szerintem simán lehet állami megfontolás, hogy csak együtt élő családok vehessék igénybe.

(#14454) tibbike01 válasza Gabró (#14449) üzenetére


tibbike01
őstag

Köszi mindenkinek! Minimum 45nm és 3 szobás lakást keresünk, aminek van erkélye 11, 13 és 14 kerületben.

De miért ne ismételhetné meg magát a történelem? 2009-től egészen 2014-ig folyamatosan csökkentek a lakásárak.

(#14455) Stanlee válasza tibbike01 (#14454) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha megnezed, akkor a nominalis es a realertek kozott oriasi a kulonbseg. Realerteken lehet hogy lesz majd visszapattanas, de a nominalisban az arak felezodesehez mar valami armageddonnak kell bekovetkeznie szerintem.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14456) AxBattler válasza tibbike01 (#14454) üzenetére


AxBattler
félisten

Ha lesz valami hasonló visszaesés, akkor kell majd bevásárolni, ha van befektetni való pénzed. Ha nincs, akkor úgyis mindegy, ugyanolyan nehezen fogsz tudni saját lakást venni, csak még a melóhelyen is retteghetsz a leépítések, megvágott juttatások, kimaradó bónuszok miatt... már ha globális válságról, recesszióról beszélünk. Szvsz.

A grafikonról mondjuk az jön le nekem, hogy a visszaesés sem volt egy villámcsapás, 8 évig tartott, mire elérte az 50%-os szintet 2006 és 2014 között.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14457) Sempronius89 válasza tibbike01 (#14454) üzenetére


Sempronius89
tag

Nézd ez magánvélemény.

Venni akkor kell amikor van pénzed rá. A van pénzed rá pedig azt jelenti, hogy egy kereset 3-4 hónapos kiesése esetén sem jelent gondot a kezdő törlesztő mondjuk másfélszeresének a fizetése.

Tudom sokan Gordon Gekkonak képzelik magukat aki egy valamikor már aztán tényleg eljövő válság idején fillérekért bevásárol, majd konjunktúra idején elad, de ez nem ilyen egyszerű.

A grafikon meg valós, de számodra aki a 13,11,14-ben akar venni pont lényegtelen.

(#14458) petyus_ válasza Mauzes (#14453) üzenetére


petyus_
senior tag

Tehát pont a fiatal párok lennének kizárva, akik most szeretnének közösen vásárolni egy ingatlant/elkezdeni a közös életüket? Mi is vettünk fel CSOKot, nem egy helyre voltunk bejelentve előtte, senkit nem érdekelt. Az a lényeg, hogy ti legyetek a tulajdonosok, mindketten jelentkezzetek be az új lakásba, és legyen gyereketek/szüljetek gyereket.

[ Szerkesztve ]

(#14459) lajafix válasza tibbike01 (#14454) üzenetére


lajafix
addikt

Ezek frekventált kerületek, 15-20%nal jobban nem csökkentek az árak meg a 100 éve nem látott válság alatt sem. Szóval ritkán bekövetkező kis árcsökkenésre bazírozol...

Rock'n Roll

(#14460) Drizzt válasza lajafix (#14459) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Most az szerintem sokat befolyásol a helyzeten, hogy akkor a növekedés mértéke is jóval kisebb volt a megelőző években. 11. kerületi statisztikát nézek most. Nominál ár 2002 225K, 2008: 365K, százalékban: 62%. 2014: 395K, 2020: 854K, százalékban: 116%. Reál értéken nézve az egészet sokkal durvább a helyzet. [Forrás] 1-2 faék kikerül a Jengából, elég jelentős változások következhetnek be.

I am having fun staying poor.

(#14461) vg válasza Gabró (#14449) üzenetére


vg
addikt

Ja, csak éppen azóta a fizetések is nőttek, nem is kicsit. Mai fizummal én is menő lennék 2000-ben, pár évente tudnám venni a paneleket...

(#14462) sakal83 válasza vg (#14461) üzenetére


sakal83
addikt

Nagy az onbizalom csak duzzadsz... mondd mar mar meg kerlek hogy mennyi volt 2000-tol 2003ig a az avg fiuetes es 1 nm lakasar bpen? Kivancsi vagyok hogy a bullshitet nyomod vagy tenyekre alapozod eme remek hszt? :B

(#14463) vg válasza sakal83 (#14462) üzenetére


vg
addikt

Nem érted mit mondok. Akkor kevesebb volt a fizetés, olcsóbbak is voltak a lakások. A mai fizumból kb 3 évente tudnék venni 7 milliós panelt 2000-ben.

(#14464) lajafix válasza Drizzt (#14460) üzenetére


lajafix
addikt

Szvsz ne 2002tol nézd, hanem 1998tol, simán lesz ugyanekkora növekedési %. Másrészt ez a 3 kerület most is munkahely szempontjából az ország legjobbjai, állandó az ide vándorlás. Krach esetén számítanék csak komolyabb ingatlan ár csökkenésre.

Rock'n Roll

(#14465) Stanlee válasza lajafix (#14459) üzenetére


Stanlee
őstag

14 kerben uj lakast vettem 2006-ban 16 misiert, 2012-re kb. 12 milliora lement az aktualis ara (ez volt az utolso ar amire emlekszem, hogy a hazban hasonlo kialakitasu lakas elment), ez tobb, mint 20% nominalisan, realerteken inkabb ne is beszeljunk rola. Az eredeti arahoz kepest most is csak kb. duplazott az erteke.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14466) tibbike01


tibbike01
őstag

Csak szimplán arra lenne szükség, hogy a híradóban és a hírportálokon megjelenjen egy hír, hogy idén csökkenek az ingatlan árak, gyorsan el kell adni minden igatlant. :D

(#14467) Mauzes válasza petyus_ (#14458) üzenetére


Mauzes
őstag

Köszi, ez így már konkrét. Jó hír.

(#14468) lajafix válasza Stanlee (#14465) üzenetére


lajafix
addikt

Akkor kérdezzük meg tibike nicket hogy a thread elején elején leírt 43 milliós 13 kerületi lakást mennyi csökkenés mellett venné meg? Vajon az árcsökkenési várakozása nagyobb-e mint az általad leírt 25% és tud e várni egy kiadós válságra, ahol szintén ki kell várni ezt a szintű árcsökkenést a te példádban 4 évet ?

Rock'n Roll

(#14469) tibbike01 válasza lajafix (#14468) üzenetére


tibbike01
őstag

Nem is alapvetően az árcsökkenésre várok, mert ki tudnánk fizetni 45 milliót egy lakásért, hanem maga a tény, hogy förtelmes, vacak lelakott lakásokat árulnak 45 millióért. Ez már a pofátlanság szint.

Amiket voltunk megnézni, nemhogy 45öt de még 30at is épphogy érnek, úgy hogy tisztában vagyok vele, hogy magasan vannak az árak.

Ez már nem az a fajta áremelés, hanem ez a pofátlan, hülyének néző áremelés. Pl mikor aztmondta nekem az egyik tulaj, hogy van a lakáshoz garázs is + 8 millió forintért...

A másik lakás meg színtiszta penész volt, "azért mert sokat főznek" :F

Apavetően nincsenek nagy igényeink, csak szeretnénk valami használhatót kapni ennyi pézért, de szörnyű, amik vannak.

[ Szerkesztve ]

(#14470) AxBattler válasza lajafix (#14468) üzenetére


AxBattler
félisten

... és hajlandó addig fizetni az albérletet? ;)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14471) axioma válasza tibbike01 (#14469) üzenetére


axioma
Topikgazda

Annyit er, amennyiert megveszik. Se tobbet, se kevesebbet... szerintem valid az a hozzaallas eladoi reszrol, hogy ha amugy nem feltetlen adna el, de kint tartja a piacon mert hatha valakinek valamiert pont az a legjobb, akkor magasabb aron rakja ki mint amit adott korulmenyek kozott, ha zaros hataridon belul el szeretne adni, megerne. Persze ilyenkor erdemes a hirdetesben szerepeltetni a negativumokat es a magas arat, hogy feleslegesen ne zaklassak a megtekintessel.

(#14472) Stanlee


Stanlee
őstag

Fundamentahoz kellene utmutatas:

Lejart a szerzodes, ha minden igaz ma erkezett meg a kifizetes a hitelt nyujto bankhoz. Ha kerem az elotorlesztest, akkor a banknak megint a "Hitelintezeti igazolas" nyomtatvanyt, de ennek a 2. reszet kell kitoltenie?

Azert lenne jo tudnom, mert nem tudok minden nap bemenni a bankba, hogy melyik papirt kellene kitolteni, a fundamenta meg nem kuldte meg direktben ezt a nyomtatvanyt, csak a Dokumentumtarra hivatkozik a leveleben.

Tovabbi bonusz, hogy az Unicredit Jelzalogbanknal van a hitelem, szoval a Unicredit fiokokban nem latnak semmit a hitelemrol, hanem e-mailben tartjak a kapcsolatot a Jelzalogbankkal, es a bp-i kozpontbol 1-2 nap kell, mire a bankfiokba megerkezik a valasz a kerdesre, szoval ha masik papir kell, akkor a relative egyszeru ugyintezes 3 fiokbamenetellel oldhato csak meg. Isten hozott a 21. szazadban.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14473) axioma válasza Stanlee (#14472) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem ha _barmilyen_ igazolast kapsz a banktol, marpedig valamit csak kell adjanak, hogy xy forint elotorlesztese megtortent (pl. abban a levelben ahol ujraszamoljak a tartozasod uj havidijat), az elvben jo kene legyen a fundanak igazolaskent. Persze azert kerdezz ra a 411-81-81-en.
A masik lehetoseg, hogy a jelzalogbankot hivod fel kozvetlenul, az elotorl. megtortente utan, hogy kuldjenek ki friss tartozas-kivonatot, amin ez a tranzakcio latszik, akkor 1-2 nap alatt a te kezedben lehet ugyanaz, fiok nelkul is... me'g azt is megkockaztatom, hogy normalis esetben akar a nyomtatvany linkjet megkapva is lehetnenenk jo fejek es kitolthetnek.... de nem tartom valoszinunek.

(#14474) Stanlee válasza axioma (#14473) üzenetére


Stanlee
őstag

Koszonom.

A jelzalogbank sajnos telefonon nem er semmit, mert kozvetlen ugyintezes csak Unicredit fiokban lehetseges, ill. a hivatalos telefonszamuk az unicredit bank rendszerebe kapcsol, ahol ugyanaz a problema, hogy nem latjak a hitelem. E-mail sem er semmit, mert 3 honapja varok toluk egy valaszt... A kovetkezo nagy fogadalmam, hogy az elotorlesztesek utan ha ismerem a fennmarado hitel nagysagat, vegtorlesztek, mert a zacsi televan a jelzalogbankkal.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14475) axioma válasza Stanlee (#14474) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ertem, igy valoban maceras.

(#14476) RexpecT válasza Stanlee (#14472) üzenetére


RexpecT
addikt

Ezt a doksit akkor kell beadni, mikor a kiutalást kérvényezed(akkor mindkét pontját ki kell tölteni).
2018-ban még az általad linkelt igazolást kitöltötte nekem ingyé' az Erste, pedig már akkor is 5k lett volna. Tavaly év végén már csak a saját doksijukat adták ide, persze pénzért :DDD .

Miután előtörlesztettél a bankban kérni kell egy igazolást, hogy ki, mikorm milyen számú hitelbe és mennyit törlesztett elő.
Én ezt az első törlesztésemnél elfelejtettem, vagy 2 hónapra miután megkaptam a pénzt küldött levelet a Fundamenta, hogy legyek szives igazolni.
Annak sok értelmét nem látom, hogy előre is igazolnom kell a felhasználást, meg utólag is, hogy tényleg oda használtam fel, ahová kértem. Miért nem elég vajon az utóbbi?

[ Szerkesztve ]

(#14477) Mauzes


Mauzes
őstag

De mi alapján ér 30-at és nem 45-öt? Anyagárban vagy hogy nézed? Vagy akkor miért fogja majd más megvenni ha nem is 45-ért, de mondjuk 42-ért?

(#14478) Stanlee válasza RexpecT (#14476) üzenetére


Stanlee
őstag

Koszonom neked is. Neztem, hogy csak a bank sajat igazolasa kell egy masik dokumentum ""Számlaösszesítő nyilatkozat és Összefoglaló táblázat a lakáscél igazolásról magánszemélyek részére" szerint. Mondjuk jo lenne, ha az ilyen ertelmi fogyatekosoknak mint en egyszeruen leirnak, hogy mi a menet meglevo hitel elotorlesztese eseten es nem varnak el, hogy mindent vegigolvassak es egy nev alapjan nem relevans dokumentum eldugott pontjaban irnk le a megoldast a kerdesre...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14479) lajafix válasza tibbike01 (#14469) üzenetére


lajafix
addikt

Miért ne árulnának? Kereslet- kínálat, kockázat. A 3K(urva) :-)

Szoval mennyibe kerül a 13ban egy olyan lakás, ami jó állapotban van és ugyanakkora meg kb ugyanott van mint a lelakott penészes?

Rock'n Roll

(#14480) tibbike01 válasza lajafix (#14479) üzenetére


tibbike01
őstag

Lehet találni 40 millió környékén tisztességes lakásokat is. Például ezt is megnéztük, rendben van minden tekintetben. Csak ne akarná 8 millióért adni a garázst hozzá... ;]

De a penészes, sötét lelakott vackokat igenis adják nyomott áron, mivel azok sz@rok. :K

(#14481) Drizzt válasza tibbike01 (#14480) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Hat akkor ne vedd meg a garazst, ha nem kell. Ha kell, nezd meg a kornyeken tudsz-e olcsobban, s vegyel mastol.

Nekem a Gellerthegyen van beallitva par ertesito, ott a heten ket lakasnak csokkent a hirdetesi ara ezek kozul, de nagyon jelentektelen mertekben. 1, illetve 3 millioval. Mondjuk erre talan meg jellemzobb, hogy szar allapotuak a lakasok amiket arulnak. Na mindegy, nekem nem surgos a vasarlas. Az se baj, ha alberletben maradok evekig. Bar jo penne ugyanabban, mert koltozni utalok.

I am having fun staying poor.

(#14482) sakal83 válasza tibbike01 (#14480) üzenetére


sakal83
addikt

Egy jó lakás megtalálása jó áron minimum 6 hónap folyamatos keresés. Illetve javaslom kiterjeszteni ekkora összeggel a keresett helyet is a 4. illetve a 22. kerületre. A 4. a metró hosszabbításával egy kimondottan álhető környék lesz, és felfelé fognak menni az árak. A Homoktövis lakópark (bár elég drága) egy jó kis hely illetve a kápmegyeri környék is jó, ha újszerűt nézel. Jó levegő, közel a belváros, ha lesz metró! illetve jó infrastruktúra.

Ja, és alkudj rendesen:) el ne hidd, hogy annyira pörög a piac:) szerintem min 10% sok lakásban benne van, ami valóban eladó, nem csak balekfogó:)

[ Szerkesztve ]

(#14483) tibbike01 válasza sakal83 (#14482) üzenetére


tibbike01
őstag

Köszi a tippeket.
Ingatlan.com-on kívül van még olyan oldal, ahol érdemes lakásokat kereseni/nézni?

(#14484) AxBattler válasza tibbike01 (#14483) üzenetére


AxBattler
félisten

Ingatlantájoló, Otthontérkép, Jófogás, stb.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14485) skristof válasza tibbike01 (#14483) üzenetére


skristof
tag

dh.hu

otthonterkep esetleg, meg még egymillió másik apróbb :DD

arminimum.hu segit megtalálni az alját egy adott hirdetésnek

(#14486) AxBattler


AxBattler
félisten

Mi történik, ha a bank kifut a hitelbírálatra előírt 60 napból?
Ha panaszt teszek, annak lesz bármi foganatja/értelme?

Jól dokumentáltan, az Ő hibájukból:
- késve, lehetetlen időben kérnek új igazolásokat;
- hiánypótlás kb. 1 hó csúszással merül fel, amikor már a benyújtáskor aktuális kellene, hogy legyen;
- stb.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14487) hurenzon válasza AxBattler (#14486) üzenetére


hurenzon
senior tag

Melyik bank ? :O

(#14488) AxBattler válasza hurenzon (#14487) üzenetére


AxBattler
félisten

ERSTE áthidaló hitel, mindenféle csavar, vagy bonyolító tényező nélkül.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14489) lajafix válasza tibbike01 (#14480) üzenetére


lajafix
addikt

Azaz a garázsba árazta be a lakás árának egy részét. Alaptrükk.

Rock'n Roll

(#14490) Revolit válasza lajafix (#14489) üzenetére


Revolit
senior tag

Nagyon trükkös, és ha valaki garázs nélkül keres ingatlant? ... Akkor ott marad egy túlárazott garázzsal?

(#14491) lajafix válasza sakal83 (#14482) üzenetére


lajafix
addikt

Ha lesz metró.... Sose szabad beígért infrastruktúra fejlesztésekre alapozni. Nálunk kb 60 év mire a tervekből lesz valami megvalósítás(lásd a ma már soxor túlterhelt M0as körgyűrű, ami nem gyűrű... ) . Pl a portfólió.hu címlapján most is ígéri egy jöttment picha hogy ha a következő eu ciklusban lesz rá pénz akkor talán meg lesz hosszabitva a metró északra, közben a Vitézy fejes az 5ös metrót ígéri nagyon a csepelieknek, a 17 kerületben az Örs vezér téren végződő metróvonal meghosszabitasarol álmodnak úgy 40 éve . A realitás meg az, hogy a szükséges felújítások se mennék normálisan, lásd 50 éves hév szerelvények, kék metróvonal felújítása etc...

Egyik rokonom 12 évig lakott káposzta kettőn, már 5 éve eljöttek, a család napi 6 órát spórol a kevesebb utazással. Ha csak 1000 forint per órával számolod ezt az időt, már kb másfél millió per év.
25 millióba került a költözés akkor.

Rock'n Roll

(#14492) lajafix válasza Revolit (#14490) üzenetére


lajafix
addikt

Racionalis ember nem vesz olyat, ami nem kell neki. Kérdezze meg a tibike hogy garázs nélkül mennyi lenne az a lakás és rögtön kiderül mennyire tartja a garázst a tulaj. Kétlem hogy 8 misire.

Rock'n Roll

(#14493) Mauzes válasza Revolit (#14490) üzenetére


Mauzes
őstag

Nem, akkor eladja a garázst a piaci árán, és lett egy lakása piaci áron.

Mindenkinek: Egyébként garázsra is van 4% illeték, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#14494) skristof válasza lajafix (#14491) üzenetére


skristof
tag

egyetértek, bár nem könnyű úgy lakást keresni (pláne családosoknak), hogy
- nem tudod merre lesz normális kötöttpálya emberi időn belül
- nem tudod a város melyik részén fogsz/tok dolgozni
- nincs pénzed a belső kerületekre / nem tartod élhetőnek

:))

(#14495) szabop27 válasza Mauzes (#14493) üzenetére


szabop27
csendes tag

Igen.

(#14497) Hintalow válasza lajafix (#14491) üzenetére


Hintalow
senior tag

Én is kb 14 éves korom óta élek Káposztáson, nem igazán hiszek az ilyen ígéretekben, esetleg majd 15 év múlva.
Meg szigorúan magánvélemény, de szerintem visszalépést jelentene, kb 3x annyit kellene caplatni, mert amekkora távon most van 3 villamos megálló, oda leraknának egy metrómegállót. Ráadásként most tényleg élhető hely szerintem is a környék, ha egy őrs szintű közlekedési központot csinálnak belőle, az elég okádékká tenné rögtön... :U
De végül is számomra most is mindegy, mert a telet leszámítva, bringával járok be dolgozni :D

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#14498) Mercutio_ válasza Hintalow (#14497) üzenetére


Mercutio_
félisten

Káp II-nél lenne a végállomás, így a jégpalota-Óceánárok közötti résznél még talán nem lenne megnövekedett forgalom :U A bőröndös előtti és utáni megálló elhagyása nem akkora katasztrófa, annyi mozgás ráfér a népekre :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14499) skristof


skristof
tag

tudja valaki milyen projekt épül a Kelenföldi út - Vasút utca közötti telken?

(#14500) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Pár baráti hozzászólásra lenne szükségem:
Csak én érzem, hogy a feleségemmel közösen egyszerűen kiárazódtunk az élhető települések lakáspacáról :F
Mert ha azt nézem, hogy a lakásunk ára 15 és 21 között duplázódott, viszont a fizetésünk nem (valószínűleg én rontottam el). Annak is utánaszámoltam, hogy ha fizetésünk duplázódik és 1 milla fölé kerülünk bőven, akkor is meredek lenne 30+ milliók felvétele (számomra).

"in medias res"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.