Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13251) DamianB válasza attiati (#13250) üzenetére


DamianB
őstag

herminát messzire kell kerülni ismerösöm is mesélte mert engem is érdekelt hát ott is hagytam .

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#13252) A Zéé válasza attiati (#13250) üzenetére


A Zéé
addikt

Ha kinyitnád a lexikont a simlis, gátlástalan építőipari vállalkozó cikknél, akkor a Sándor úr igazolványképét találnád ott. Nagyjából az összes sztereotípiát tudja, ami eszünkbe juthat a "vállalkozó" szó hallatán.
És az a durva, hogy senki sem tud/akar fogást találni rajta/rajtuk.

Just a simple Lineman...

(#13253) attiati válasza A Zéé (#13252) üzenetére


attiati
veterán

hát ez az, rég híre ment a piacon és erre kiraknak egy ilyen saját kérdezek-válaszolok rovatot :D
totálgáz

(#13254) Nerd válasza .tnm (#13244) üzenetére


Nerd
aktív tag

A Corvin-negyednél lévő nő engem is kiakasztott, előzetes bírálatnál már anyit balfaszkodott, hogy nem igaz. Melyik pesti fiók az ami nagy Erste fiók? Kálvin tér?

(#13255) .tnm


.tnm
addikt

Kálvinban nem voltam, de gondolom. Újpesti is, illetve Parlament környékén is van egy, úgy rémlik az is nagyobb. (Mostmár csak az újpestibe és arena plázásba járok. Utóbbi kisebb de már nem is veszek fel hitelt és ott csak egyszer mondott valótlan az ügyintéző eddig (és az se volt annyira nagy dolog).)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#13256) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ingatlan adásvételénél adott foglalónál, ha a foglalóban nem határoztak meg az adásvételre határidőt, akkor milyen szabályok érvényesek?

Előre is köszönöm!
J.

(#13257) Stanlee válasza Madwe (#13249) üzenetére


Stanlee
őstag

20% onresz fiatalon es alacsony, de meg novelheto fizetessel sem jelenthet akkora gondot, mint 30%, de ugy, hogy a fizetesed mar nem fog tudni noni es nagy resze a torlesztesre fog elmenni.

Tehat palyakezdokent ha csak 20% onerot vallalsz be, de a torleszto a havi fizetes 30%-a, az nem annyira veszelyes, mint mondjuk 35 korul, amikorra a tobbseg eleri a fizetesben az optimumot es nagyon nehezn van benne egy tovabbi 40%-os emeles, akkor a havi fizetes 30-40%-at torlesztore kolteni elegge felelotlen dontes.

En se rohanok lakast venni, mert a csaladi havi bevetel felet torlesztore forditani gaz lenne. Mondjuk nemhogy 30%, de 20% onerot se tudnank osszedobni olyan hazra, ami elfogadhato lenne. Ha meg jon a vilageges, akkor visszahuzodunk szuloi ingatlanba, a gyerekszobaba.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#13258) hurenzon válasza Nerd (#13254) üzenetére


hurenzon
senior tag

Vörösmarty téri és az oktogoni jó fiók.

(#13259) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok!

Még nagyon a tervezési fázisban vagyunk, de jövőre szeretnénk kilábalni az albérlet hálátlan köréből. Mivel már korban vagyok én is és a feleségem is, így szeretnénk gyermeket vállalni, lehetőleg jövőre. Összekötve a kellemest a hasznossal, gondolkodunk a babaváró hitel felvételén. Jelenleg Budapest agglomerációjában tervezünk házat venni, lakást nem nagyon szeretnék, főleg nem panelt ( 2éve a XI.-ben a Kondorosiban lakunk, ez alatt az idő alatt rájöttünk, hogy idegileg hosszútávon nem tudjuk az életünket elképzelni ilyen helyen, hiába költöztünk új lakásba, mint első lakók.) Ahogy nézegettem az ingatlanpiacot, 20M környékén erősen felújításra szoruló házakat találni, inkább 25-30M körül lenne ami már viszonylag normálisabb. Valamit valamiért alapon napi 2-2.5 órás ingázás az max amit bevállalnánk, lehetőleg olyan helyen, ahonnan vonattal be lehet járni.

Persze pénzünk igen csekély, 2 LTP van, ami jövőre jár le (összevonva 2.6M), így maximum 3-4M Ft + babaváró ami önerőnek beszámítható. Jelenleg 155000Ft albérleti díjat fizetünk, ami a fizetésem kb fele, és nem szeretnénk tovább albérletben élni.

Mivel az asszony fizuja a gyermek születése után ki fog esni, így csak az enyémmel számolhatunk. Szerintetek merjük bevállalni, hogy a fizu 30%-át lakástörlesztésre fordítsuk, vagy ez így öngyilkosság? (Úgy gondoltam, nagyjából 10 év alatt szeretném kifizetni a törlesztőt).

[ Szerkesztve ]

(#13260) #41635072 válasza _NCT (#13259) üzenetére


#41635072
törölt tag

Kondorosi? Privatban megirjatnad mivel lett elegetek :)
Itt az is kerdes hogy mennyi gyermekkel terveztek? Mert ha pl 30 misiert nezelodtok ennyiert eomok vannak a vilag vegen sved szomszedokkal es sved nemzetisegi iskolakkal, akkor a fizud 30%-nal szerintem joval nagyonbb torlesztotok lesz. Eleve a babavarot is fizetni kell elobb utobb plusz a hitelt... Ez havi 100 bol szerintem nem jon ki inkabb a duplaja kb. Sőt ez is kb 30 eves periodussal nem 10. :U
Illetve ingaztatok mar hosszu tavon ennyit? Tudjatok mit jelent napi 2-2.5 ora? El tudjatok kezelni hogy 10 ev mulva is meg a vonaton zogykolodtok? Ha nem, beleszamoltatok mennyibe kerul nagy tavolsagbol bebenzinezni? Megértem a helyzeteteket, ekkora önerővel en nem mernek belevagni, de ha ugy gondolkodunk hogy nincs mire varni akkor nyilvan ez a lehetoseg ezzel kell elni.

[ Szerkesztve ]

(#13261) Gombinyó válasza _NCT (#13259) üzenetére


Gombinyó
őstag

A babaváró maximum 75%-a használható fel önerőnek, ha mellé jelzáloghitelt akartok felvenni. Ezzel azért számoljatok.

(#13262) _NCT válasza #41635072 (#13260) üzenetére


_NCT
őstag

Inkább sávot írnék még, annyira képlékeny. Tehát 20-30 millió között, nyilván inkább 20 felé, ha annyiért találunk olyat, amire nem kell még egyszer rákölteni felújításnál a vételárat. Azért írom ezt a sávot, mivel most gyorsan felcsapva az ingatlan.com-ot, eléggé siralmas a helyzet ház tekintetében 10-15M körül. Bár valószínű az igényeinket bőven lentebb kell adni így kezdésnek, ami persze sz@r lesz, mivel jelenleg tényleg egy kb 2 éves lakásban élünk. A párom a IV.kerületbe napi 2.5 órát ingázik a XI-ből, én pedig 1.5-et, igaz ez nem vonat, hanem BKV (mindezt úgy, hogy Budán dolgozom). A-ból B-be értettem a napi 2-2.5 órát. És igen, én főiskolára is vidékről jártam be, az is kb napi 3 óra volt, 4 évig. Utálom a vonatozást, meg a BKV-zást, de valamit valamiért alapon kezdésnek muszáj bevállalni, mivel évente 1.8M-t dobunk ki az ablakon...

(#13263) #41635072 válasza _NCT (#13262) üzenetére


#41635072
törölt tag

20 misiért 3 éve sem volt értékelhető ház a megyében. Már ott is 25 volt évekkel ezelott egy pici régi haz ahonnan koztudott hogy autoval sem lehet mozdulni mert minden nap oriasi dugok vannak. :(
Konkretan 30 misiert tegla lakast sem talalok a megyeben mar amiben lenne 3 tejeserteku szoba es nem a varosszeli szanton vagy gyartelep toszomszedsagaban lenne. Amugy en is ott lakok ahol emlitetted nyilvan onnan visszalepni fajdalmas, foleg tudvan hogy ezeket a lakasokat mennyiert szortak mikor bekoltoztunk. :)
En egyelore inkabb “kidobom” a penzt, persze szar a tudat h mar kb 8 misi ment el pr ev alatt alberletre. De venni kb semmit nem tudnek meg 8 szamjegyu onerovel sem. (Vegletekig eladosodva nyilvan kapnek valami olyat amiben egyebkent a segelyen elok laknak)

(#13264) Revolit válasza _NCT (#13262) üzenetére


Revolit
senior tag

Ezt a berogzult mantrat kene mar elfelejteni, hogy az alberlet kidobott penz...
Nem az. A lakhatast igy, vagy ugy, de megfizeted. Gondolod nem fogsz ennyit "kidobni" a sajatra? Foleg egy 20 millios hazra... Most gondolom teljes gepesitessel, butorokkal egyutt berlitek.

Mi is nezegettunk mostansag. Nem tudom, merre fele akarsz, de 20-30 millioert nem fogtok ertelmes hazat kapni. Lassan mar a keleti reszen sem...
Biztos egybol egy hazat kell venni? Belegondoltal mar, hogy ha hazzal van valami (pl azik a teto) azt nektek is kell fizetni?

Egyebkent nem esik ki a feleseged fizetese, hiszen gyes-gyed-cset mit tudom en hogy hivjak, a lenyeg, hogy azert a gyerek ket eves koraig jar a penz. Nyilvan kevesebb mint a fizuja, de azert egy ertekelheto mennyiseg.

[ Szerkesztve ]

(#13265) Lortech válasza _NCT (#13262) üzenetére


Lortech
addikt

mivel évente 1.8M-t dobunk ki az ablakon...
Szerintem azért az, hogy van hol laknotok (raadásul nem egy rossz hely), nem pénzkidobás.
Jelen piacon ha nem magadnak csinálsz mindent a ház körül, simán el lehet költeni felújításra, állagmegőrzésre évente százezreket, milliókat.
Ha felújítandót veszel, arra kapásból végtelen mennyiségű pénzt el lehet költeni. A hitel sincs ingyen közben, főleg, ha évtizedekig törleszted.
Nem a 30%-kal van a gond, mert 1m fizetésnek a 70%-ából bőven van mozgástered, de alacsony bevétel esetén 30% az pont annyit jelenthet, hogy nem tudsz érdemben megtakarítani, nincs pénzügyi mozgástered.
Ha találsz BP környékén egy önálló családi házat elfogadható közlekedés mellett, ami 30 alatt van, annak rendesen utána kell nézni, mert csodák nincsenek az ingatlanpiacon, valami gáz szinte biztosan lesz vele.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#13266) _NCT válasza Revolit (#13264) üzenetére


_NCT
őstag

A saját lakásra is nyilván költeni kell, de ott már a sajátodra költöd, legyen az felújítás vagy állagmegóvás. Ezt pedig akárhogy nézem, soha nem fog megtérülni, míg sajátnál egyszer csak a tulajdonodba kerül ( ha megéred) tudsz vele tervezni.

Illetve a gyerekvállalás is elég lutri albérletben. Gondol egyet a tulaj, és azt mondja, hogy jakérem, lehet keresni 30/60 nap után másikat, felbontom a szerződést (mert monjduk el akarja adni). 1-2 esetleg 3 gyerekkel meg aztán keresheted, sajnos az elmúlt évek történetei nekem azt mutatják, hogy a tulajok rettegnek a gyermekes családoktól. Így hát egy ördögi kör kezd kialakulni, amíg nincs saját, ne vállalj gyereket, vagy bevállalod a gyerekkel a bizonytalanságot...

A feleségem fizuját azért tekintettem "kiesettnek", mivel így egyszerűbb lesz kalkulálni, az a pénz úgyis elmegy a gyerekre.

Amúgy azért gondolkodunk házon és nem lakáson, mert ha már felveszek 15-20M forint hitelt, akkor egy olyan ingatlanban szeretnék lakni (illetve olyat fizetni 15-20 évig), ahová örömmel megyek haza, nem pedig olyan helyre, ahol amúgy utálok lakni, és ugyanúgy fizetem 15-20 évig, csak havi kb 20-30 ezerrel olcsóbb a törlesztő.

[ Szerkesztve ]

(#13267) Revolit


Revolit
senior tag

Most komolyan, ki all meg szoba a Herminaval?

Mar evekkel ezelott is balhes ceg volt. Es mindig van valami palimadar... sulyos tiz milliokrol beszelunk, es ennyire sem kepesek utana jarni az emberek?
Persze ott van a masik oldal is, hogy reg bortonben lenne a helye a ceg tulajdonosainak...

[ Szerkesztve ]

(#13268) inferno88 válasza _NCT (#13266) üzenetére


inferno88
őstag

Sok sikert a váltáshoz! Mi most költözünk budai albérletből egy másik megyeszékhelyre. Asszonyért többen is kapkodtak, hogy náluk dolgozzon( neki is jó szakmája van), én szoftverfejlesztőként full HO-zni fogok, havi 2x kell majd felugranom az irodába.
Korábban mi is gondolkodtunk azon, hogy a főváros/agglomerációban veszünk ingatlant, de több dolog miatt is változtattunk a terven:

- A fővárosi lakáspiac elképesztően elszállt
- Én a belvárosban nőttem fel, de az elmúlt években nagyon megutáltam Budapestet, páromnak pár hónapja kb. pánikrohama volt, mikor visszaértünk a bűzbe, valószínűleg a nagy adag húgyszag váltotta ki(még sosem láttam ilyet nála). Büdös, zajos, túl sok az ember, egyre inkább élhetetlenné válik
- Az új városunk sokkal szebb, jó levegő, mindenhol zöld, nyugalom
- Az én szüleim dolgoznak, az ő szülei nyugdíjasok, így a jövőben a gyerkőc miatt is jobb, ha lent vagyunk
- Mindig szörnyülködöm, mikor látom az anyukákat tolni a babakocsit a forgalmas utak mellett. Igazi tüdőszanatórium a kisbabáknak.

31 évesek vagyunk, a fővárosi fix lakhatási költségeink jelenleg(albi + garázs + közöskölts. + LTP) hajszállal több, mint negyedmillió forint, amit még leírni is szörnyű.

Most, hogy felvesszük a hitelt egy 22 milliós, nagyon szép, jó állapotú házra, a törlesztővel és biztosítással is együtt is megspóroljuk ennek a felét.
15 év múlva vége a hitelnek, vedd úgy, hogy ingyen albérlet :DDD . Persze azt tudjuk, hogy egy ház fenntartása más költségekkel jár, de ha belegondolunk, akkor az albérleti költségek általában minden évben nőnek, míg a törlesztő a mi esetünkben majd 10 év múlva változik(és Orbi gyors LTP gyilkolása előtt indítottunk még 2 csomagot, amit majd betörlesztünk).
El sem tudom képzelni azt, hogy mondjuk 65 évesen még albérletet fizessek.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#13269) Lortech válasza Revolit (#13267) üzenetére


Lortech
addikt

Tájékozatlan, felelőtlen ember mindig lesz.
Van, aki úgy vesz lakást, mint egy kiló kenyeret a közértben, de ha egy telefont vesz, annak jobban utána néz.
Adásvételi szerződést, hitel szerződést, apróbetűt olvasni és értelmezni fárasztó és unalmas.
A baj az, hogy ez egy jogállamban tömegesen, tudatosan, üzletszerűen megtörténhet és hivatalos személyek, ügyvédek, földhivatal, közjegyző, bank és még ki tudja ki asszisztál hozzá.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#13270) attiati válasza _NCT (#13262) üzenetére


attiati
veterán

Ha jól csinálod, akkor most cashflowban 0n vagy az albérlettel a saját lakáshoz képest. Nem kidobott pénz.

(#13271) Golyobis


Golyobis
aktív tag

Kicsit off, de zártkerti nyaralót ki lehet adni hosszú távra albérletbe?

Igazából azért akarok venni egyet, hogy kiadhassam lakhatási célra, mert jó helyen van, csak nem belterületi besorolású.

(#13272) gerii válasza _NCT (#13259) üzenetére


gerii
addikt

Mi a baj a Kondorosi úttal, környékkel, engem is érdekelne? Mellette épül most a Budai Walzer, azt is nézegettem.

Költözéshez: írtam korábban, hogy egy szaktárs Gárdonyban vett házat, onnan jár be vonattal 30 perc alatt Kelenföldre.
Én pl a Pilisbe nem költöznék a 10-es út miatt, a Dunán pedig nem akarok újra átmenni lakni, szóval igen kevés a választék nekem is.

[ Szerkesztve ]

(#13273) updog válasza Revolit (#13267) üzenetére


updog
senior tag

Úgy hangzik, mintha ostobák volnánk, pedig nem, adtunk, vettünk is korábban lakást, mégis így jártunk” - nyilatkozza egy vevő, majd három bekezdésen át részletezi az ostoba döntéseket... :U

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13274) Mercutio_ válasza inferno88 (#13268) üzenetére


Mercutio_
félisten

Csak egy apróság: Az LTP-nek semmi köze az albérleti/lakhatási költséghez...

MMA87: A legtöbb dolgot a többiek már leírták, még egy szempont: Az adott településen milyen az orvosi ellátás, van-e gyógyszertár, valamint, bölcsi-ovi-iskola milyen színvonalú, népesség milyen összetételű.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13275) inferno88 válasza Mercutio_ (#13274) üzenetére


inferno88
őstag

Elvileg nem lenne, de az én szempontomból mégis, mivel alapból tervben volt az ingatlan vásárlása.
A lényegi része a dolognak az, hogy ezzel a lépéssel nagyon sok pénzt fogunk megspórolni.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#13276) Madwe válasza inferno88 (#13275) üzenetére


Madwe
nagyúr

Csakhogy rossz a súlyozása, ahhoz h felmérd pro és kontra a bérlet vs tulajdonlás költségeit, az ltpnek pont hogy a lakásvásárlásnál kell megjelennie, mint kiadás, albérletnél pedig nullával kell számolnod vele. Persze értem én h eldöntötted, h tulajdonolni szeretnél, nade attól még tessék az őket megillető helyre sorolni a kiadásokat (más kérdés h te most inkább cash flow szempontjából nézted, h jelenleg ennyi a kiadásod, ha ezeket letudod akkor meg lesz a hitel helyettük... szóval össze se akartad gondolom vetni őket?) :D

[ Szerkesztve ]

(#13277) inferno88 válasza Madwe (#13276) üzenetére


inferno88
őstag

Jelenleg csak az albérlet+garázsbérlet+közösk. költsége havonta 175k, ami évente 2.1millió.(Ha random embertől béreltük volna, akkor ehhez még 50-et hozzá lehetne csapni havonta). Ez a költség az idő előrehaladtával csak nő, hacsak nem csap be egy meteor az albérlet/lakáspiacba.

Ezzel szemben havi 107k lesz a törlesztő, aminek a valós értéke az idő haladtával csökkeni fog. Hozzá lehet tenni az LTP-t, ha szeretnéd és persze a rezsi is több egy házban + karbantartás, de itt akkora külünbségek vannak több évre vetítve, ami mellett egyértelmű volt a döntés.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#13278) Revolit válasza Madwe (#13276) üzenetére


Revolit
senior tag

Ez az, hogy sokszor amikor albérlet vs bérlés kalkulációt látok, nagyon durva egyszerűsítések vannak.
Vagy egyszerűen el van könyvelve, hogy az albérlet kidobott pénz, és PONT. Vitának helye nincs.
Pedig egyáltalán nem triviális, hogy adott piaci és személyes helyzetben bérelni, vagy venni éri meg jobban.

Ilyen apróságok, hogy a pénz az ingatlanban áll, aminek súlyos százezrekbe kerül évente CSAK az értékmegőrzése, vagy hogy teljes bútorozás és gépesítés az árban van, ami szintén egy nagyobb költség évente ha leosztjuk...

Pont most kell majd kiadnunk egy minőségi gépesített és egyedi, asztalos által (nappali bútor egy éves pl) bútorozott ingatlant ( eladni nem tudjuk, családi okok, nem ez a lényeg most).
Én sokkal jobban örülnék, ha eladnánk a fenébe, mindenki megkapná a részét, és inkább befektetnénk a pénzt. Az ingatlan árához képest lófasz hozam a bérleti díj, cserébe jó sok szopás lesz miatta, remélem a kiégett égő miatt is lehet majd menni...

(#13279) Gombinyó válasza inferno88 (#13277) üzenetére


Gombinyó
őstag

Vidéken is hasonló a helyzet. Albérletre fizettünk 85ezret, ami évente nőtt. 1,5 szobás bútorozatlan, klíma nélküli lakás, fa nyílászárókkal. Most vettünk egy 2,5 szobás lakást új szigeteléssel, műanyag ablakokkal, fűtéskorszerűsítéssel, aminek a törlesztője különösebb önerő nélkül havi 45e, így rezsivel télen is a fizunk kb 10-15%-a megy lakhatásra.

(#13280) #41635072


#41635072
törölt tag

Megint mindenki a sajat helyzetebol probal szuperpolalni hogy mindenki masnak mi lenne a helyes dontes ahelyett, hogy csak par percet szanna a masik beszelgetopartner lehetosegeinek es helyzetenek megertesere...

(#13281) inferno88 válasza #41635072 (#13280) üzenetére


inferno88
őstag

Pont ezért nincs jó/általános válasz arra, hogy mi éri meg jobban. Valójában csak és kizárólag egyedi helyzetek vannak, túl sok a szubjektív faktor.

Semper fi!

(#13282) Mercutio_ válasza inferno88 (#13275) üzenetére


Mercutio_
félisten

Egyébként ott is sántít a számításod, hogy a vidéki megyeszékhely albérletárait kellene alapul venni, ha már az ottani ingatlanhoz hasonlítasz ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13283) attiati válasza #41635072 (#13280) üzenetére


attiati
veterán

Ha nincs benne semmilyen szubjektív tényező, akkor most cashflow alapon tök 0.
De mindenki tulajdonolni akar, úgyhogy lesz még craft keresleti oldalon az ingatlan piacon.
Mondjuk a klasszikus példa, amikor egy gazdasági újságíró a lakáshitel teljes törlesztőrészletét hasonlítja a havi albérleti díjhoz.

(#13284) HoTDoG válasza inferno88 (#13268) üzenetére


HoTDoG
tag

Átérzem a helyzetet, hasonló cipőben jártunk mi is, hasonló gondolatokkal, ötletekkel, meglátással.
Azért van egy dolog így hirtelen:
"- Mindig szörnyülködöm, mikor látom az anyukákat tolni a babakocsit a forgalmas utak mellett. Igazi tüdőszanatórium a kisbabáknak."

Télen érdemes böngészgetni az országos szmogtérképet és megfigyelni, hogy sokszor Budapest még csak nem is dobogós. Megyeszékhelyek is megelőzik, de olykor régiók. Amikor műanyaggal melegítenek a kályhában, olyankor sem az igazi futni egy kört a friss levegőn...

Továbbá én nagyon örülnék ha a vízfejűség elmozdulna, de még mindig ott járunk, ha fizuban, lehetőségekben válogatni szeretnél / kényszerülsz akkor CSAK Budapest országon belül.

(#13285) _NCT válasza gerii (#13272) üzenetére


_NCT
őstag

Nekem a Kondorosi út nagyon zsúfolt, általában délután megnövekszik a forgalom, amikor beáll a Fehérvári vagy a Szerémi út. Alapból az ütemekbe nagyon sok ember lett összezsúfolva, parkolóhelyért szó szerint harcolni kell, ha nincs mélygarázsban egy csíkod (manapság egy csík 5-6M forint!) Elnézést a kifejezésért, de itt a prolikoncentráció magasabb mint egyes helyeken a kerületben. Laktam Zuglóban az Egressy úton, az pl sokkal élhetőbb volt, jobb lakóközösséggel. Az ütemek tele vannak k*rvákokkal, orosz vendégmunkásokkal, ogre-kkel ésatöbbi.... Pedig nem adják olcsón itt a lakásokat, úgy gondolná az ember hogy majd az ár kiszűri az igényteleneket.

A lakások zajszigetelése pocsék, kb mindent hallunk ami körülöttünk történik (azt is mikor a strici hajnalban veri a k*rváját felettünk, szerencsére azóta már kirakták őket, de érdekes 1 hónap volt). Mivel nincs erkélyünk, így klímánk sem lehet, a homlokzatra nem lehet semmit sem felfúrni. Így nyáron jelenleg napközben 28-30 fok van, estére ha szerencsénk van és van egy kis huzat, 26-27 fokra le tudjuk vinni...

Többieknek: köszi a tanácsokat, úgy érzem sokmindent át kell gondolni, illetve utánajárni. Nem tudom közületek hányan vettek igénybe pl pénzügyi tanácsadót, vagy banki tanácsadót, aki segített 1-2 kérdés tisztázásában? Pénzhez h*lye vagyok, jó lenne tisztázni milyen kockázatok lehetnek 1-1 hitel felvételében. Szerencsére még soha nem volt hitelem, nincs tartozásom, de ami késik nem múlik, előre szeretnék informálódni.

[ Szerkesztve ]

(#13286) Ursache válasza Revolit (#13264) üzenetére


Ursache
senior tag

Belegondoltal mar abba, hogy ha elszarodik valami a berlemenybe, akkor tesznek magasrol ra? Ugy is te fogod kicserelni a csapot meg megjavittatni a mosogepet. :(

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#13287) Ursache


Ursache
senior tag

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#13288) Mercutio_ válasza Ursache (#13286) üzenetére


Mercutio_
félisten

Álmodtad;]
Ha kezelve van a szerződésben pont lesz"rja, mert pl. ha nem intézi a tulaj X napon belül ő fogja és levonja a következő havi lakbérből ;)

Hermina már volt linkelve

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13289) Revolit válasza _NCT (#13285) üzenetére


Revolit
senior tag

Kiszamolo altal promozott hitel-tanacsado:
[link]
Nem ker penzt, a bankok fizetik neki a jutalekot. Nem, emiatt nem lesz neked dragabb a hitel, sot, o lehet jobb ajanlatot tud neked szerezni. Es nem, nem fog neked emiatt rosszabb hitelt ajanlani.
Voltam nala, teljesen korrekt volt.

szerk.: Bar o mar inkabb konkret hiteleket tud neked mondani, ha inkabb penzugyi tanacsadas kell, akkor az elobb emlitett Kiszamolot tudom ajanlani.

Egyik se rokon/haver, nem kapok ertuk jutalekot, azt se tudjak hogy letezem... :P
De kiszamolot szerintem nem is kell a tobbsegnek bemutatni.

[ Szerkesztve ]

(#13290) noorbertt válasza #41635072 (#13260) üzenetére


noorbertt
őstag

Mi a gond a sved nemzetisegi iskolakkal?
Komolyan érdekelne

(#13291) #41635072 válasza noorbertt (#13290) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ez egy metafora...

(#13292) noorbertt válasza #41635072 (#13291) üzenetére


noorbertt
őstag

Értem.., vagyis nem.

Hogy on is legyek, vannak házak kb annyiért csak nem feltétlenül hirdetik és leginkább behajtás alatt lévők.

(#13293) #41635072 válasza noorbertt (#13292) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ezen nem tudok segiteni.
Igen, csak arveresen kp-val kell fizetni nem hitellel. Meg azzal sem vagyunk elorebb hogy elado de nem hirdetik sehol.. Ha nem vagyok ismeros / rokon akkor hiaba elado annyiert.

[ Szerkesztve ]

(#13294) BigBlackDog válasza noorbertt (#13292) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ilyen behajtás alatt lévő ingatlanok, "hirdetések" hol szoktak elérhetőek lenni? MBVK oldalán fent lévőkre gondolsz?

(#13295) axioma válasza Madwe (#13249) üzenetére


axioma
Topikgazda

Miert is lenne mas a riziko? Esetleg ha bukta (es nem megmentesre var a delikvens) akkor rosszabb az "alberleti dij" visszaszamitas eredmenye az egyszeri koltsegek miatt.

(#13296) axioma válasza _NCT (#13266) üzenetére


axioma
Topikgazda

Sajat tulajdonban egy ingatlan folyo kiadas, nem bevetel. Akkor is, ha NEM laksz benne! Az allagmegovas, felujitas hosszabb tavon mind ablakon kidobott penz. Ezzel legyel tisztaban.
Btw miert nem berelsz ott eloszor, ahol vennel? Kisebb bukta ha nem valik be...

(#13297) noorbertt válasza BigBlackDog (#13294) üzenetére


noorbertt
őstag

Kikerestem egy két nagyobb behajtó céget és náluk érdeklődtem.
Persze mivel ilyen adatot nem adhatnak ki l, így volt pár köröm..

(#13298) Sweet Lou 6


Sweet Lou 6
addikt

Szerintetek mennyire kockázatos egy ilyenbe beszállni?
[Balatonberény StrandPark II.]
Elsősorban kiadás lenne majd a cél, nem saját használat.

sweetlou6.wordpress.com

(#13299) #41635072 válasza Sweet Lou 6 (#13298) üzenetére


#41635072
törölt tag

Balatoni árakhoz viszonyítva elég olcsó, pörög is ott most nagyon a piac. Kérdés hogy berényben mennyire megy a dolog, mert az eléggé a világvége. Meg ugye nem egészen 3 hónap a szezon.

(#13300) Stanlee válasza Sweet Lou 6 (#13298) üzenetére


Stanlee
őstag

Mennyibe kerul a rental service, ill. milyen dijakon adhato ki a szoba? eves szinten mondjuk ha 70%-os a kihasznaltsag szezonban, akkor kb 60 napbol kell, hogy kitermelje az elvart hozamot, nem biztos, hogy nagyon megeri.

Nem lebeszelni akarlak rola, de erdemes szamolgatni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.