Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13651) Sweet Lou 6 válasza axioma (#13648) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

konkrétan tudok olyan esetről, amikor elfogadták, mert megindokolták, hogy anélkül amúgy hogyan festik ki pl a lakást :)

sweetlou6.wordpress.com

(#13652) axioma válasza Sweet Lou 6 (#13651) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ennek is megvan az oka. Marmint hogy miert fogadtak el, szabalytalanul. Azert, mert az ltp abban erdekelt, hogy az ugyfel elegedett legyen, ne kelljen visszafizetettni a jogtalanul(!) felvett alltamot, hatha akkor ujra kot. Ettol me'g ez azt jelenti, hogy ok meg bevallaljak a rizikot, hogy ha ezt barki egyszer naluk megnezne, akkor iszonyat bukta. [Nem pelda nelkuli. Peldaul amikor meg nem volt a csaladtagra felhasznalhatosag es megis engedtek hogy a szulok a gyerek ltp-jet a gyerek tulajdonjoga nelkul hasznalja, azert mar nekik se bagatell buntetest fizettek, es mivel egyreszt ok fogadtak el, masreszt nem akartak megintcsak a negativ marketinget, nem is kertek vissza az erintettektol.]
Termeszetesen ezeket a "szepsegeket" mind te fizeted meg a konstrukcioba belefoglalt "atalany" koltsegekben... szoval menne ez tisztessegesen is, de nincs erdekukben, most meg mar plane.
Amugy letra nelkul nem kell kifesteni, de a letra vasarlas az a haztartas reszere lesz. Ha meg berlesi koltseg lett volna, akkor legalabb nem lett volna szabalytalan, de ok ugye vettek egy letrat eleve azzal a cellal hogy nem csak festenek hanem ugy altalaban hasznaljak. Bocs, de ettol a hozzaallastol meg a rajta valo mosolygastol en inkabb hanyok... :(

[ Szerkesztve ]

(#13653) Mercutio_ válasza axioma (#13650) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem jár rá tovább az álltám, csak az eredeti lejárati időig.
Azért fizetem tovább, mert vagy ez vagy nyilatkoznom kellene arról, hogy hogyan és milyen verzióban (álltám tartalommal vagy anélkül) kérem a kiutalást és X időn belül prezentálnom kellene a számlákat. (X = 3 hónap :F )

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13654) axioma válasza Mercutio_ (#13653) üzenetére


axioma
Topikgazda

Na ezt meg aztan plane nem ertem mibol vezettek le... ha nem valaszolsz az aviso levelre akkor nem lesz kiutalas es kesz, attol nem szunik meg a szamlad. Nem mondom, hogy nem lehet ilyen rendeleti resz, de ha engem szivatnanak biztos elkernem, hogy mi alapjan mondjak, hogy kotelezo azok kozul valasztani.
Masreszt hosszabbitast nem kerhetnek mert az szerz.mod., tehat azt kerik hogy "csak ugy" fizesd tovabb? De hat nincs semmi szankcio a nemfizetesre. A havi szamlavezetesit tudjak levonni, lejartnal ez nem lehet gond, akkor most mit is akarnak? Szerzodes szerint is csak lejaratig - es akkor is definitive szankcio nelkuli ha nem fizetsz - vallaltad hogy megtakaritasz (es meg ezen felul van a szuneteltetes mint opcio is, azt nem tudom hogy a havidij akkor jar-e, de az pont arra lett kitalalva hogy nem fizet de ne romoljon az ertekszama).
Teny, mint ahogy pont volt a lak.tak. topikban is, ha amugy likviden tartanad, ahhoz kepest a netto 1 (vagy mazli eseten 3) % kamat jobb, mint a folyoszamlae.
Amugy szamladatumokra 3+3 honap HA a felujitast valasztod igazolasnak (de a ketto kozott kapod meg tenylegesen a penzt).

[ Szerkesztve ]

(#13655) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Vételnél mi a sorrend akkor, ha van az önerőn kívül CSOK hitel, CSOK és Funda is? Jól tudom, hogy a CSOK az utolsó, tehát meg kell várni a Funda 3 hónapját? A hitelt kiutalják a Funda előtt?

Illetve ha már így belejöttetek a Funda témába: adásvételi még nincs. Kérhetjük-e a 3 hónap elindítását vagy már a kiutalás kérésekor be kell nyújtani?

Jó nagy ki**szás amúgy ez a 3 hónap. Van rá bármi lehetőség, amire nem megy rá a megtakarítás, hogy ez rövidüljön? Akár pár hét is segítene.

(#13656) Gabró válasza albiosz (#13655) üzenetére


Gabró
tag

Ha megoldható, akkor az LTP megtakarítással több hitelt kell felvenni, és hitelbe törleszteni az LTP-t.

Állambácsi helyében nem engedtem volna a 3 hónapot, de még az egyet se, 1-2 hét max.

(#13657) axioma válasza albiosz (#13655) üzenetére


axioma
Topikgazda

411-8181, ott tudjak a kiutalasi kerelem felteteleit. Mondjuk aviso eseten emlekeim szerint nem kell konkret lakas, sot olyan peldat is tudok, aki kiutalasi ido alatt megvette csaladi kolcsonnel es o maga kapta vissza a fundatol a penzt (de ez nemstandard es akkor is benne kell legyen a szerzodesben hogy erre lesz az xy funda felhasznalva).
Megjegyzem van lak.tak. topik (mas kerdes hogy ott se jar mostansag mar aktiv uzletkoto, az ertheto okokbol...)

(#13658) Lokids válasza Gabró (#13656) üzenetére


Lokids
addikt

Én is ezt teszem. Anno az OTP-ben ajánlották, hogy vegyek fel plussz "áthidaló" hitelt. ami persze személyi kölcsön sokkal magasabb kamatra.

Amúgy a hitelhez kell ugye munkáltatói. A takarék bank saját nyomtatványát, amit pénteken kaptam ki is töltettem, és tegnap azzal szembesültem, hogy sept 1-től teljesen más a nyomtatvány. Remélem elfogadják és nem ilyen faszság miatt kell még napokkal késleltetni az egészet.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13659) kiszi07 válasza Lokids (#13658) üzenetére


kiszi07
senior tag

Nekem a CIB-nél nem szórakoztak a régebbivel (német, a neten csak az volt elérhtő), de mondták, hogy örültek volna, ha frissebb, mert gyorsabb lett volna. :F Ez a papír lesz a legkevesebb szarakodás, hidd el.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#13660) Lokids válasza kiszi07 (#13659) üzenetére


Lokids
addikt

Végül elfogadták, de kérték, hogy töltessek ki egy újat is. De nem akadályozza a menetet.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13661) Fandango válasza Lokids (#13660) üzenetére


Fandango
veterán

Arra figyelj, hogy legyen meg az eredeti amit először kitöltöttél!

Mi is úgy jártunk, hogy a barátnőm munkáltatói igazolása, az első példány amit beadtunk a bankhoz hiányos volt, szóltak, hogy pótoljuk ami hiányzik, igen ám, de nem pótolva lett ami hiányzik, hanem teljesen újat írtak. Az első példány csak scannelve ment a banknak, a második ment eredetiben. Na itt jön a csavar, kb. 1 hónap után szóltak, hogy nem jó a munkáltatói, nem tudtuk mire vélni. Mint kiderült a hitel folyamat elindításhoz felhasznáták az első scannelt változatát, de ugye kellett egy rendes papír alapú is, mivel a scannelt és a papír nem egyezett, a folyamat megállt, és elő kellett varázsolni az elsőnek megírt változatot, de az addigra már a szeméttelepen volt. Vissza dátumozással, egy újat kellett írni, pont úgy ahogy az első verzió készült, és ezt kellett papír alapon bejuttatni a bankhoz. Azt hittem a guta megüt amikor ezt megtudtam. :Y

[ Szerkesztve ]

(#13662) albiosz válasza axioma (#13657) üzenetére


albiosz
őstag

aviso eseten emlekeim szerint nem kell konkret lakas

ezt kifejtenéd? mondjuk aviso nincs, van még pár év hátra, de bőven eltelt 4 év, szóval felmondanánk, mert most lenne jó vétel lehetőség. ez a családi kölcsönös buli jól hangzik, mert úgy nem kéne várnia a hitelnek és csoknak a fundára.

(#13656) Gabró: jó lenne ennyivel több kp maradék, szóval nem annyira megoldható. A 3 hónap meg botrány. Persze ennek tudatában kötöttük anno.

(#13663) Lokids válasza Fandango (#13661) üzenetére


Lokids
addikt

NA remélem ilyen problémám nem lesz, mert ráborítom valakire az asztalt. :)

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13664) Gombinyó válasza Lokids (#13663) üzenetére


Gombinyó
őstag

Pedig készülj fel, hogy mindenbe IS bele fognak kötni. Nálam pl a munkáltatóit dobták vissza egy kft-ről zrt-re alakulás miatt. Utána vittem bankszámla kivonatot amit nem írtam alá minden oldalon, mert nem tudtam se én, se az ügyintéző, hogy alá kell, ezért futottam még egy kört a hiánypótlással. Imádtam. :D

(#13665) axioma válasza albiosz (#13662) üzenetére


axioma
Topikgazda

Jo, akkor fogalmazzunk ugy, hogy a felvetel elinditasakor, esetedben a felmondas alltam fenntartasnal se hiszem hogy konkret lakas kell (megjegyzem az igazolas lezarasaig tudtommal valtozhat is a lakascel).
Amugy 2%-ert van 1 honapra rovidites (a felmondas eleve jobb, mert beadas napja + 90 nap, nem a koveto 3. honap utolso napja mint kiutalasi datum amihez kepest 14 vagy mennyi napjuk van tenylegesen utalast inditani... na ezt ugye szinten nem mondjak el az elejen, hogy ho elejen kert kiutalasnal siman 4.5 honap is lehet belole - mondjuk automatikus lejaratnal legalabb csak 3.5).
Amugy a bankodat kerdezd meg, de szerintem nem feltetlen a fundara varnak vagy ha igen, akkor funda utalas igazolasa (adott napon belul) utan mar aznap ok is utalhatnak.

[ Szerkesztve ]

(#13666) hurenzon


hurenzon
senior tag

.

[ Szerkesztve ]

(#13667) kiszi07 válasza Lokids (#13660) üzenetére


kiszi07
senior tag

Készülj 1,5-2 szopós hónapra, mindenért b.szogatni fognak... Ezért kell bemenned, azért. Én úgy mentem oda, hogy Németországban lakok 1x tudok bejönni, mindent aláírni. Legközelebb a közjegyző és a szerződés, aztán ez nem jó, az nem jó, de emailben eltudtam intlézni.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#13668) Lokids válasza kiszi07 (#13667) üzenetére


Lokids
addikt

1.5-2? Én azt hittem 1 hónapon belül le lehet tudni ezt az egész szart.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13669) kiszi07 válasza Lokids (#13668) üzenetére


kiszi07
senior tag

Nekem 1,5 volt(CIB), az egyik tesómnak 1 hónap + 1 hét(OTP), a másiknak meg 2(CIB).

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#13670) albiosz válasza axioma (#13665) üzenetére


albiosz
őstag

Pont ma mondta valaki, hogy van gyorsított kiutalás. 3%-ot említett, hogy úgy emlékszik. Tuti csak 2%? A szerződéses összeg %-a vagy az aktuális megtakarításé? Ha utóbbi, akkor az esetünkben megfontolandó lenne.

(#13671) Fandango válasza Lokids (#13668) üzenetére


Fandango
veterán

Nekem is majd 2 hónap volt a szarakodás miatt (OTP, pedig ők állítólag gyorsak :U )
Mivel jelzálog volt a lakáson, azzal is akadtak "problémák" amivel az időt húzták.

[ Szerkesztve ]

(#13672) axioma válasza albiosz (#13670) üzenetére


axioma
Topikgazda

Felvett osszegre. Es regen 2% volt de valoban 3% a mostani kondilistaban.

(#13673) albiosz válasza axioma (#13672) üzenetére


albiosz
őstag

Rendben, köszönöm. Megfontoljuk.

(#13674) hurenzon


hurenzon
senior tag

Hétfőtől 0.75 drágább lesz az MFL hitel a takaréknál.

(#13675) Lokids válasza hurenzon (#13674) üzenetére


Lokids
addikt

Ha én elindítottam, akkor még az olcsóbb áron kapom meg ugye?

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13676) hurenzon válasza Lokids (#13675) üzenetére


hurenzon
senior tag

Már be lett adva a komplett kerlemed? Vagy a közvetítővel csinálod?

(#13677) Lokids válasza hurenzon (#13676) üzenetére


Lokids
addikt

Közvetítővel. elvileg beadta a kérelmet.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13678) hurenzon válasza Lokids (#13677) üzenetére


hurenzon
senior tag

Akkor adta be, ha kaptál a banktól mailt, hogy befogadására került a hitelkérelmed, ha ilyet nem kaptál, akkor nem adta be.

(#13679) Lokids válasza hurenzon (#13678) üzenetére


Lokids
addikt

Nem kaptam mailt. Pedig csütörtökön volt beadni a papírokat.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13680) hurenzon válasza Lokids (#13679) üzenetére


hurenzon
senior tag

Akkor mihamarabb vedd fel vele a kapcsolatot, mert akkor még nincs befogadva a hitel.

(#13681) hurenzon válasza Lokids (#13679) üzenetére


hurenzon
senior tag

Sikerült?

(#13682) Lokids válasza hurenzon (#13681) üzenetére


Lokids
addikt

Igen. Le lett adva a hiánypótlás. Továbbá azt is megtudtam, hogy holnap fog jönni a elvileg a mail, de a csütörtöki értékekkel kerül rögzítésre a hitel.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13683) Nordik


Nordik
őstag

Jellemzően város közeli falvakba mennyi önerő szükséges viszonylag régebbi építésű ház vásárlásához? 8 millió Ft a ház, ehhez van olyan 2,5-3 millió onerom. Elég lehet?

(#13684) Lokids válasza hurenzon (#13681) üzenetére


Lokids
addikt

Úgy néz ki mégsem sikerült. Az ígéret ellenére még mindig nincs levél. :P

Amúgy hogy megy egy ilyen folyamat? leadta a hitelközvetítő a papírokat, akkor azt nem azonnal fogadják be? Vagy csak bekerült egy fiókba, azt majd x idő elteltével talán átnézik őket?

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13685) hurenzon válasza Lokids (#13684) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ez egy összetett dolog. Nem ilyen egyszerű.

(#13686) Lokids válasza hurenzon (#13685) üzenetére


Lokids
addikt

Én azt hittem, hogy ha beadták a papírokat, akkor egyből el is indította a bank a hitelezés folyamatát.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13687) Stanlee


Stanlee
őstag

Voltam ma kotelezo adategyeztetesen az Unicreditnel. A lakasra a hitel naluk van. Nagyobb osszegben mertem volna fogadni, hogy nem fogom tudni elintezni, mivel 4 eve az elso elotorlesztesemet is csak a harmadik fiokban tudtak megoldani.

Lenyeg, hogy mivel Unicredit Jelzalognal van a hitelem, es egy ex-HVB bankos hitel, igy mar ott megallt a mutatvany, amikor a bankszamlaszamomat be akarta potyogni, mert a rendszer nem engedi. A fiokban levo ingatlanhiteles kollega sem latott meg ilyet, szoval jott a telefonos segitseg, de a kozpontban nem vette fel senki. Igy otthagytam a lefenymasolt papirjaimat - nagyon orulok neki - es majd hiv az ugyintezo, ha valaszolnak a problemara.

Jovo tavasszal megszabadulok toluk, habar nem hiszem, hogy konnyeden fog menni a vegtorlesztes es a jelzalogjog leszedese az ingatlanrol.

Addig meg hatha sikerul valakinek kitalalnia, hogy hogyan tortenik az adategyeztetes. Most csak ezert nem fogok megint 30 km-t autozni, majd legkozelebb bemegyek, ha arrafele jarok es lesz ra idom.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#13688) updog


updog
senior tag

A tegnapi Cordia-s tűzhöz: pont a napokban láttam egy videót, amin szúrólánggal teszteltek különböző szigetelőanyagokat, és még a tesco gazdaságos fehér hungarocelltábla is csak csöpögve olvad, de nem ég és nem füstöl feketén. Akkor ezt most így hogy? "a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben kigyulladt"

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13689) A Zéé válasza updog (#13688) üzenetére


A Zéé
addikt

az szúróláng, ami pedig ilyenkor megindul, az nem az :)
Sajnos van közeli tapasztalatom, hogy a szendvicspaneles csarnok paneljeiből a 2 réteg lemez közül simán kiégett a szigetelés.

De ilyenkor nem az kap lángra, az csak táplálja a tüzet. Van ott fenn az emberek környékén ilyen-olyan csomagolás, pizzás doboz, cigihüvely, felszabadító szovjet hadsereg... Egy elpöccintett cigicsikk, és meg is van a baj.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#13690) Nerd


Nerd
aktív tag

Sziasztok,

Mi a pontos menete a lakas vasarlasnak?

Leegyszerusitve en igy gondolom:

0. meg van a kivalasztott ingatlan, tulajdoni lap rendben stb.
1. megegyezek az eladoval. (ez ha jol gondolom maganszemelynel egyszeru, ingatlanosnal kell fizetnem meg alairnom valami ajanlattetelit)
2.a felvivok egy ingatlanos ugyvedet es megbizom a szerzodes megirasaval.
2.b az ugyveddel egyidoben a kivalasztott bankba elmegyek elinditani a hitel kerelmet.
3. amikor az ugyved kesz a szerodessel a tulajjal alairjuk.
4. a bankkal kuzdok a hianypotlasokkal stb.
5. egyszer majd utal a bank
6. kapom a kulcsot, meg atirjuk a kozmuveket a nevemre

maganszemelytol vasarlast preferelnam, mert ingatlanosnak nem szivesen adok 1 misit valami ajanlatteteli papirert amibe mar azt is bele akarja iratni, hogy mikorra utalom at a teljes osszeget.

mennyire szoktak meg ragaszkodni az eladok hogy kp-ban kapjak meg a foglalot, amit az ugyved altal irt adasvetelinel adunk at?

a banki hitelugyintezes szivasaira mar az itt olvasottak alapjan felkeszultem, ez van, majd potlom a dolgokat. Ugyveddel milyen gyakori problemak szoktak felmerulni? azt gondolnam, hogy ingatlanos ugyved nem igazan feletkezik meg semmirol sem.

(#13691) .tnm válasza Nerd (#13690) üzenetére


.tnm
addikt

Legfeljebb előzetes hitelbírálatot tudsz indítani a kiszemelt banknál, amíg nincs adásvételi. Az adásvételibe bele kell foglalni, hogy melyik bank adja a hitelt és annak a banknak külön feltételei vannak, hogy minek kell még bekerülnie az adásvételibe.

Az ügyvédekről ne feltételezz semmit, nagyon sok az inkompetens. Ha jár illetékkedvezmény, vagy csok-ot akarsz igénybevenni, stb. akkor folyamatosan mondogasd neki, mert szarabb ügyvéd elfelejti és utána te szívsz vele. (Nekem szerencsére nagyon precíz ügyvédem volt, és én is nagyon beleástam magam a témába, de azért vele így is többször kellett egyeztetni.)

Az ügyvédem meg is jegyezte, hogy örül, hogy ennyire felkészült vagyok. Sok olyan ügyfele van, aki a következő telefonja megvásárlásnál jobban utána jár a dolgoknak, mint mikor lakást vesz, pedig két nagyságrend a különbség.

Foglaló fizetéséhez, nem kell ügyvéd, sima két tanús (elő)szerződés is jó. Az ügyvédi szerződés igazából csak a földhivatal miatt kell (a földhivatalt ki is hagytad a fenti meséből, pedig a bank nem is fog addig utalni, amíg nem látja/kapja meg a földhivatal által átvett adásvételit.)

Nekem nem kellett semmit hiányt pótolnom, állítólag OTP és a nagyobb "németes" bankok elég precízek (Rafi, Erste), én utóbbinál voltam és valóban elég simán ment, azt leszámítva, hogy az ügyintéző több dologban nem volt képben és át is akart verni (még új dolog volt a "mini-fogyi-bari" hitel...); emiatt én mindenképp azt javaslom, hogy nagy, központi fiókjába megy a kiszemelt banknak, ott valószínűleg a több hitelügy miatt jóval gyakorlottabbak.

+ Ne felejtsd el, hogy amikor a neveden van minden és ott laksz, pár hónapon belül megtalál majd az állam az illetékkel (kivéve, ha valamiért illetékmentes ez a lakásvásárlás).

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#13692) sigidi


sigidi
tag

Sziasztok,

jobb topikot nem ismerek, bocs ha off.

Jó költöztetőt tudtok ajánlani? (Budapest -> Vác)
Vagy esetleg egy jó autóbérlő helyet (kishaszongépjármű)?

Köszi

Expect the unexpected.

(#13693) Nerd válasza .tnm (#13691) üzenetére


Nerd
aktív tag

kosz!

" (a földhivatalt ki is hagytad a fenti meséből, pedig a bank nem is fog addig utalni, amíg nem látja/kapja meg a földhivatal által átvett adásvételit. "

Igen, mert tobb ugyvednel is lattam, hogy a foldhivatalt is intezik, igy en ezt ra is biznam.

" Foglaló fizetéséhez, nem kell ügyvéd, sima két tanús (elő)szerződés is jó "

ez nalam nem mukodik, ugyved nelkul en egy lakas aranak a 10%-kat nem vagyok hajlando atadni.

Mar eleve az ingatlanosok altal megirt "Vételi szándéknyilat" +banatpenz-tol is orditani tudnek. de lehet megint en vagyok az UFO...

ami osszezavar, hogy meg nem vettem lakast, igy nincs tapasztalatom. Ismerosoket, kollegakat meghallgatva az jott le hogy mindenki megbiz mindenkiben es siman atad, alair barmit az ugyved altal szerkesztett adas veteli elott. YOLO. Illetve internetes oldalak alltal leirtak is teljes zagyvasag, illetve nem teljesen egyeznek. Bankot is azert irtam hogy szerzodes kotes idejeben bemennek, mert gondolom nem baj ha idoben bemegyek, illetve ha akkor mar beszelek ugyintezovel, aki a legfrissebb papirokat elkuldi a mailcimemre (jovedelemigazolas stb...)

[ Szerkesztve ]

(#13694) Fandango válasza Nerd (#13693) üzenetére


Fandango
veterán

Nem kell feltétlenül 10%-ot letenni vételi szándékra, mi 200 ezer forintba állapodtunk meg az eladóval.
A földhivatalt nekem is az ügyvéd intézte volna, de gyorsabb volt, hogy én vittem el a papírokat beadni, mintha az ügyvédre hagyatkozok.

Ha annál a banknál veszed fel a hitelt ahol a folyószámlád is van amire a fizetésed érkezik (mondjuk legalább 3 hónapja már), akkor nem kell jövedelem igazolás elvileg.

[ Szerkesztve ]

(#13695) albiosz válasza Nerd (#13690) üzenetére


albiosz
őstag

Mi szerdán adtuk el a lakásunkat és kifejezetten utalással kértük a foglalót, nem volt akadálya. Le lehet ezt is papírozni szépen.

sigidi: ez engem is érdekel. Szintén Bp-ről Vácra helyezzük székhelyünket nagy valószínűséggel. Vácon belül te merre?

(#13696) Mercutio_ válasza albiosz (#13695) üzenetére


Mercutio_
félisten

Grat!
Vácon belül merre, milyen/mekkora lett, ha nem titok?
Majd a bejárással kapcsolatos tapasztalatokra kíváncsi leszek, néhány hónap múlva írhatnál róla pár sort :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13697) DamianB


DamianB
őstag

Elvont mentve pár Metrodom projekt harminc körül hát jól meg drágultak jövöre tervezem ahogy meséltem de így nem tudom hogy le tudom követni a drágulást :(

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#13698) gerii válasza DamianB (#13697) üzenetére


gerii
addikt

Én ezt az áfa drágulást nem értem. Minden már épülő projektnél írják, hogy gyorsan vedd meg mert januártól 20%-kal többe lesz a törvény miatt.
Viszont a törvény úgy van megfogalmazva, hogy azok a projektek amik építési engedéllyel már rendelkeznek(2018 novemberig?), nem fognak 27%-os áfát kapni.
Vagyis most hülyére veszik azt aki ezt nem tudja, vagy én vagyok a hülye?

(#13699) Mercutio_ válasza gerii (#13698) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az építési engedélyen felül mintha lenne még egy határidő :U + lassan kifutnak az addig kiadott engedélyek, mert a legtöbb építtetőnek nincs annyi tartaléka, hogy álljon a projektje.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13700) sigidi válasza albiosz (#13695) üzenetére


sigidi
tag

Csendesréti lakókert. Dec-Jan környékén kész is lesz elvileg.
Eddig úgy néz ki az autóbérlés nekem jobban megéri majd: 2-3 kör + egy ikea a konyha miatt.

Expect the unexpected.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.