Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14951) flegga92 válasza Ezekiell (#14946) üzenetére


flegga92
senior tag

Ezt lehet a megvásárolandó házra teteni? Szülőket kihagynám a buliból, más ingatlanom nincs.

(#14952) Ezekiell válasza flegga92 (#14951) üzenetére


Ezekiell
veterán

Igen, nekem egyik kollégám így vett fel ingatlanfedezetű személyi hitelt az éppen épülő házukra.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#14953) flegga92 válasza Ezekiell (#14952) üzenetére


flegga92
senior tag

Köszi!
Ez egy jó alternatíva, így kb egy árban van egy lakáshitellel. Fundamentánál mintha lehetne még felvenni ekkora lakáshitelt.
Valószínűleg hamarabb visszafizetnénk.

(#14954) Ranger^41


Ranger^41
aktív tag

Sziasztok!

Egy kicsit jogászkodós kérdésem lenne. Viszonylag új építésű társasházról van szó (2013), amiben használtan vettem egy lakást. 1 év bentlakás után az összes homlokzatra merőleges falon (lakáselválasztón is!) repedések jelentek meg. Egy újépítésű háznál teljesen normális, hogy használatbavétel után 1-2 éven belül repedések jelennek meg, na de 7 év után? Valószínűleg az épület folyamatosan mozog (hőmozgás, nem megfelelő teherbírású födém), így hiába lenne újrafestve és glettelve, valószínűleg hamarosan újra megjelennének a repedések. Kérdés, hogy ezzel van lehetőség bárhol verni az asztalt, vagy az ígyjárás tipikus esete?

(#14955) hurenzon válasza Ranger^41 (#14954) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ha jól tudom 10 év kötelező garancia van .
Más kérdés , hogy mit tudsz kezdeni velük , ha még működik a cég .

(#14956) Ezekiell válasza Ranger^41 (#14954) üzenetére


Ezekiell
veterán

Elsőnek megkeresnem a közös képviselőt, és dokumentalnam a dolgot. Közösen menni a kivitelezohoz, megnézni mit mondanak. Vszeg kell statikai vélemény is majd, hogy tényleg szerkezeti gond, és nem csak normál mozgás. Más lakóknak is van ilyen baja amúgy?

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#14957) A Zéé válasza Ranger^41 (#14954) üzenetére


A Zéé
addikt

mint egyedi vevő nem nagyon hiszem, hogy tudsz mit tenni, de a társasház, mint jogi személy jelezhet a kivitelező felé ilyesmit, mivel még benne vagyok a szerkezetre vonatkozó 10 éves szavatossági időben. Persze, ha ez egyedi hiba, és csak nálad jelentkezik, akkor kevés az esélye, hogy ezt sikerül foganatosítani, és akkor még ott a jogos felvetés, hogy lehet, hogy meg sincs már a cég...
Kelleni fog szakértői vélemény, amit a társasháznak/neked kell fizetni, jó eséllyel bíróság is lesz belőle, ami évek, mire lezajlik, és nem kis pénz. A szerkezet, és a helyszín pontos ismerete nélkül nehéz bármit is mondani. Ha volt építkezés a környéken, valamelyik alattad-feletted lakó átrakott egy válaszfalat, nagy a forgalom, vasút van a közelben... mind okozhat későbbi szerkezeti mozgásokat, szóval elég sok dolog van, amit tisztázni kell, mielőtt farkast kiáltasz.
Persze, ha bizonyíthatóan szerkezeti baj van, azaz a födém alakváltozása miatt van repedés, akkor kérdés nélkül végig kell tolni ezt a procedúrát. De a födém túlzott alakváltozásának vannak elég egyértelmű jelei, elsősorban az alattad levő lakás mennyezetén.

Just a simple Lineman...

(#14958) Mauzes válasza axioma (#14950) üzenetére


Mauzes
őstag

Ezt jó, hogy írtad, nem is gondoltam ilyenre, mert a netes írások nem említik. Még megnézem a jogszabályt, de ezen Bankmonitor cikk szerint is úgy van, ahogy mondod. Annyi van, hogy az eladáshoz kell az államkincstár és a területileg illetékes hatóság engedélye (nem tudom, ez megtagadható-e), és az állami támogatás összegét letétbe kell helyezni az új ingatlan vétele előtt.

Ezzel viszont nem nagyon van oka, hogy ne használjam ki az állami ingyenpénzt, mivel a gyerekvállalás szinte garantált.

[ Szerkesztve ]

(#14959) Mauzes válasza Mauzes (#14958) üzenetére


Mauzes
őstag

Bár itt meg 5 évet írnak: https://hitelnet.hu/csok/minimum-5-ev-utan-adhato-el-a-csok-os-lakas-ha-helyette-hasznaltat-vennenk/

Na mindegy, jogszabályt el kell olvasni.

(#14960) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, pár fura kérdés:

1. Egy feleség felvehet lakáscélú jelzáloghitelt abból a célból, hogy a férje 100%-os tulajdonában lévő ingatlant megvásárolja?

2. Független felek közötti cserepótló ingatlanvásárlás illeték kedvezménye érvényesíthető ugyanarra az ingatlanra, ha az ingatlan "oda-vissza" cserél gazdát? Tehát X személy vásárol egy ingatlant Y személytől mondjuk 50 millió Ft-ért, de kéri az illetékfizetés felfüggesztését, mert 1 éven belül lesz eladott ingatlanja. Fél év múlva X személy eladja ugyanezt az ingatlant Y személynek, így (elvileg) lesz egy 50 milliós eladott ingatlan a korábbi 50 milliós vásárlással szemben. Y személy pedig a visszavásárlásnál állítja szembe a korábbi 50 milliós eladását, ami X felé történt.

3. Ha lakáscélú jelzáloghitelt veszel fel, akkor hivatalosan be kell költöznöd a terhelt ingatlanba? Ha második/harmadik ingatlanra veszel fel hitelt, akkor ez nem lenne életszerű elvárás.

(#14961) attiati


attiati
veterán

Ebben valószínű benne vannak a családi házak is.

[ Szerkesztve ]

(#14962) A Zéé válasza attiati (#14961) üzenetére


A Zéé
addikt

Igen, az "Egylakásos épületek" azok.

Just a simple Lineman...

(#14963) hurenzon


hurenzon
senior tag

Kiváncsi leszek , hogy a BMW gyár miatt mennyire fognak esni a debreceni ingatlana árak .

(#14964) Mercutio_ válasza hurenzon (#14963) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem (csak) amiatt fognak ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14965) bbdzyx


bbdzyx
senior tag

Sziasztok!

Adott egy Pest megyei településen, dunaparthoz közeli 150 nm-es szerkezetkész (+ nyílászárók!) ikerház egyik fele. Mennyire jöhet ki saccperkábé a befejezési költség? Mennyivel számoljak manapság /nm? 250e reális lehet?

[ Szerkesztve ]

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#14966) hurenzon válasza bbdzyx (#14965) üzenetére


hurenzon
senior tag

Szia !
Igen . Sőt , nekünk kb 120-150 e Ft / nm re jött ki. Most csináljuk .

(#14967) axioma válasza bbdzyx (#14965) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nagyon fugg attol, mi a befejezes. Ha jol ertem te csak a belsoseget szorzod, epitesi munkara. Ha haz, akkor ott rogton lesz kerites, esoviz, kapu(k), terburkolat (esoben auto alatt), kerteszkedes kerdes is, bar ezek nelkul atveszik, csak kerdes mennyire erezned komfortosan magad. Belul ugyanez a kerdes a butor/vilagitas/lakastextil temaban.
A masik ami gyanus, ez nem a koznyelvi ikerhaz? Ha igen, azaz egy telken egy ketlakasos, akkor velhetoleg egyben van az ep.eng., kerdezd meg hogy mi van ha a masik fele nem keszul, kaphatsz-e haszn.vetelit (nem lehetetlen lakoegysegenkent, de nemtrivialis). Mert gondolom az alacsony afa miatt az kene idoben.
A masik, hogy ez vajon idoben mennyi. Foleg ha el akarsz terni az engedelyben foglaltaktol (leginkabb a futesi rendszert es a szigetelest kell atgondolni, bar ha az ablak bent van eps beleles nelkul akkor az mar egy lehetoseggel kevesebb, remelhetoleg azert 3 retegu).

(#14968) Ranger^41 válasza A Zéé (#14957) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Köszi a válaszokat! Környezeti hatás minimális, belváros BP belváros, elég kis forgalom, ez a legújabb ház a környéken. Beruházó szerencsére megvan még (Metrodom), basic mon. vb. vázas ház, ytong vázkitöltőkkel (lakáselválasztó mondjuk lehet mészhomok). Az mondjuk tuti, hogy az anyjukat is kispórolták a födémből, mert a konyhában a hűtő mellett lépkedve akkora lengése van, hogy csörögnek az üvegek a hűtőben... Megpróbálom a közösképviselőt első körben.

(#14969) Mauzes válasza Mauzes (#14960) üzenetére


Mauzes
őstag

Erre valaki?

[ Szerkesztve ]

(#14970) axioma válasza Mauzes (#14969) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat en direkt kihagytam mert ez valami buzlik Daniaban jellegu ugyeskedesnek tunik.
Bekoltozest altalaban a tamogatas szokta megkovetelni (szocpol/csok vagy kamattamogatas), nem a lakashitel, de termeszetesen az a mervado, hogy eppen mit irsz ala. Alapesetben nem resze egy lakashitel-szerzodesnek az, hogy bekoltozz.

(#14971) bbdzyx válasza axioma (#14967) üzenetére


bbdzyx
senior tag

Köszi, rávilágítottál pár dologra, amit nem is vettem számításba. :R Annyira így már nem tűnik jó deal-nek, mit kinéztünk. :(

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#14972) Mauzes válasza axioma (#14970) üzenetére


Mauzes
őstag

Alapvetően jól ráéreztél, és én is érzem, hogy nem teljesen korrekt, ezért csak agyalok rajta. De akkor már leírom, miről van szó: Februárban elkezdtünk házakat nézni a terhes feleségemmel és 100% biztosak voltunk benne, hogy veszünk egyet hitelre és beköltözünk a szülés előtt. Ekkor a 2. gyerek miatt 1 millió Ft-ot elengedtek volna a hitelből. Na most eközben beütött a járvány és teljesen ellehetetlenült, hogy most beleávgjunk. A feleségem karanténban, az eladók egy része is járvány pánikos, nem is hirdetnek annyian így a kínálat is nagyon gyér. Szóval most kicsit az van bennem, hogy kizárólag a járvány miatt esünk el a hitelelengedéstől, a gyerek születése után pedig elvész a feltétel...

(#14973) axioma válasza Mauzes (#14972) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem - hacsak nem valami nagyon videki kis erteku ingatlanrol van szo - a jarvany miatt tobbet esik az ingatlan a'ra, mint az az 1M. Persze, jo lenne mind a kettot bezsakolni, de nem hiszem hogy ezert megerne papirozni ennyi mindent. Ha csak azt nezed hogy a hitelt felvenni mennyibe kerul - mi ezert vettunk fel szemelyi kolcsont lakascelra (napelem), mert lakascelukent kapasbol 50-100e kozti indulokoltseg lett volna.

(#14974) skristof


skristof
tag

remélem elfér ide:

Budakalász mennyire élhető, mennyire zsúfolt? Van itt aki kalászon lakik? :)
Ingázás:
- tömegközlekedéssel reális amit a maps becsül? a HÉV-ek megbízhatóak ezen a vonalon?
- kocsival halál?

Esetleg vett valaki mostanában ott új építésűt? Ahogy nézem leginkább a Netrax csinálja, milyen minőségben? Akár privátban is.

köszi

(#14975) axioma válasza skristof (#14974) üzenetére


axioma
Topikgazda

Pomazon lakom, napi szinten megyek at rajta (virusidon kivul), es 2 evvel ezelottig 10+ evig ott volt a munkahelyem is.
Az nagyon nem mindegy, hogy a Lenfono megallotol eszakabbra vagy delebbre vagy. Ha delebbre, akkor valoszinuleg (a lakas kornyeken) mar nem kell nagyon dugoznod - bar idonkent vannak akik egerutaznak foleg a hegyen at ott erre mar duhosek -, de ha eszakabbra akkor megszivod a Lenfono atjarora varok miatt. Tulajdonkeppen a Megyeri hid - Urom athaladout a tomott, a Pomazrol jovoket szandekosan minden modszerrel lassitjak (hatha akkor majd kerulnek es Szentendre fele mennek ki, ez mondjuk mikor a Lenfono teruleten dolgoztam nem kicsit volt szar indok), csak ezzel a sajat lakosaikat is szivatjak kulon tekintettel azokra akik suliba vinnek a gyereket arrafele... Persze ez leginkabb csucsidore vonatkozik, ha nagyon koran vagy a szokasosnal kesobb tudsz menni (pl. reggel mar 7-kor vagy fel 9 utan), akkor mar jobb. Delutan hosszabb es nem sokkal kisebb a tomeg...
Masik kerdes, hogy aztan bent Bp-en merre mesz tovabb, de onnantol mar olyan mint Bekasrol indulni.
HEV: hat nem mondom hogy sosincs fennakadas, de nem tul suru, mittudomen tanevenkent 2x volt tan hogy az ofo igazolt. Ott me'g fel is tudsz szallni (Bekason mig laktam addig volt hogy a kintrol jovo hevre mar nem is lehetett felferni csak a kovetkezo, onnan indulora), viszont vess egy pillantast a menetrendre is. A csucson kivul felorankent van, ami azert mar inkabb vonat mint bkv suruseg. Ha csak ritkan futsz bele hogy ilyenkor kesed le, az viselheto, de ha abban az idoszakban kene kozlekedned, akkor szar.
Es hat a BKV hiaba 3 megallot is csinal Bkalaszon, nagyon csak a kozepe a varosnak. Mivel durva emelkedok vannak foleg Urom fele, a gyalog/bringa is nehezitett bizonyos teruletekre. Talan SzentIstvan-telep a legjobb me'g ebbol a szempontbol, de az a legdragabb is... [upsz most nezem ujepitesu, hat az biztos hogy nem hev-kozeli]. Ha azt irjak hogy a Duna kozeleben, az meg konkretan a Metro aruhaz mogotti resz, az is papiron Bkalasz, onnan mondjuk csak auto es semmi infrastruktura nincs (inkabb uduloresz, jogilag is erdemes megnezni lakas vagy sem).

[ Szerkesztve ]

(#14976) sakal83 válasza skristof (#14974) üzenetére


sakal83
addikt

Budakalasz az egyik legelhetobb aglos telepules. Kozel van jo infrastruktura a hev jobb mint a vonat. Csak ne legyen messze a hevtol.

(#14977) Shade45


Shade45
senior tag

Ez ugye csak valami vicc: :Y

[link]

Az i-re a pontot a leírás teszi fel!
Súlyos fejsérülése lehet az illetőnek, vagy csak trollkodik. :W

[ Szerkesztve ]

(#14978) Ezekiell válasza Shade45 (#14977) üzenetére


Ezekiell
veterán

:D :D :D hibátlan

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#14979) attiati válasza Shade45 (#14977) üzenetére


attiati
veterán

ha kiakad, hogy nem mentél el a trollkodós időpont foglalásra, akkor igazi volt :D

(#14980) dkaro válasza Shade45 (#14977) üzenetére


dkaro
őstag

Vajon számlát ad a szolgáltatásról? Az ilyeneket fel kéne nyomni valahol...

(#14981) attiati válasza dkaro (#14980) üzenetére


attiati
veterán

leírja költségként, drága a maszk :D

[ Szerkesztve ]

(#14982) Sweet Lou 6 válasza Shade45 (#14977) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

úgy tűnik sok lakás turistába futott bele, én megértem a szándékát.

sweetlou6.wordpress.com

(#14983) dkaro válasza Sweet Lou 6 (#14982) üzenetére


dkaro
őstag

Azért az ár is elég erős..

(#14984) Sweet Lou 6 válasza dkaro (#14983) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

az mindenképp, el van szállva nagyon...

sweetlou6.wordpress.com

(#14985) OPiiPO válasza Shade45 (#14977) üzenetére


OPiiPO
addikt

a termosztát vezetékelés makulátlan ;]

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14986) dkaro válasza OPiiPO (#14985) üzenetére


dkaro
őstag

Ez biztos valami vicc amúgy. Ez az a tipikus panelszerű téglaház, ráadásul durván lepukkant. Az ingatlan.com szerint a környéket 400e nm ár van, ez meg 900. Ha valami luxus lakás lenne még értené az ember, hogy miért próbálják túlárazni, de emiatt úgy gondolom, hogy ez tényleg csak valami poén.

(#14987) longwild válasza Mercutio_ (#14964) üzenetére


longwild
aktív tag

Hanem?

szoftver szakmabeli && Beverly250

(#14988) Gombinyó


Gombinyó
őstag

Sziasztok!

Ha jól emlékszem van itt aki otthon van lakástakarék témában. Van két szerződésünk, ami mostanában fog lejárni és felújításra fordítanánk. Bankban nem jutok el érdeklődni a napokban, a telefonos ügyfélszolgálatot meg "megunom" hívni 10 perc várakoztatás után.

A lejárat után mennyi idő szokott lenni a kiutalás (úgy kell intéznem a lakásfelújításhoz az embereket), számlát a felújításról a bankba kell bejuttatni? Ami összeget nem fed le esetleg a felújítás azzal mi fog történni? Vissza kell utalnom a 30%-át a banknak? Ha jól emlékszem 3 hónapot szoktak adni arra, hogy elköltse az ember, ami nem túl sok idő sztem :(

(#14989) axioma válasza Gombinyó (#14988) üzenetére


axioma
Topikgazda

A kiutalasi idoszak kezdetetol (abban a bizonyos +3 honapban) johetnek mar a szamlak, de akkor azt ugye csak akkor tudod kifizetni, ha meg tudod elore finanszirozni - igy nezve 6 honapod van. A penz megkapasatol viszont tenyleg 90 nap amig be kell nyujtani (ha felujitas kategoria). Az ltp-hez kell eljuttatni, ez otp/erste eseten barmely fiok lesz valoszinuleg, fundanal jellemzoen postan.
Elvileg a tamogatas reszt kell visszautalni, tehat a 130%-bol a 30%-ot, na jo kamatok miatt kicsit masok a szamok de kb. a nem lefedettnek 23-24%-at. [Az ltp-k amugy torekedni szoktak arra hogy inkabb fedd le. Jo datumu szamlat kicsit keson bekuldve is inkabb befogadnak.] A torveny 1996--os (vagy valahogy igy), nem keszult fel furcsa szcenariokra mint ami most van...

(#14990) Gombinyó válasza axioma (#14989) üzenetére


Gombinyó
őstag

Köszönöm, ezek szerint 3 hónap a kiutalás, tehát ha most júniusban jár le, akkor abból kb szeptemberre lesz pénz, de már júniustól gyűjthetem a számlákat. :R

(#14991) axioma válasza Gombinyó (#14990) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat ha a lejar-t ugy erted, hogy az az utolso honap amikor befizetest teszel, akkor kb. igen. Juni utolso megtak. honap, juli 1-tol 3 ho kiutalasi, visszakuldod idoben az aviso levelre a valaszt, akkor szept 30 technikailag kiutalasra kerul de az utalason ulhetnek 14 napot, akar lehet hogy okt kozepere lesz penz (ha egy honappal elcsusztam akkor modositsd). A penz tenyleges megkapastol 90 nap az elszamolasi hatarido.
Azert ha nagyon ki lenne centizve inkabb kerdezz csak rajuk...

(#14992) Mercutio_ válasza Gombinyó (#14990) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha jól tippelek a kiutalási igényed beérkezési dátumánál nem lehet régebbi az első számla kiállítási dátuma, de majd a szakik megmondják a tutit :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14993) axioma válasza Mercutio_ (#14992) üzenetére


axioma
Topikgazda

Tudtommal(!) - de ellenorizzetek - a felmondasnal ugy van ahogy mondod, tehat a beerkezestol kezdodik a 90 nap felmondas, onnan lehet gyujteni. De a "normal" kiutalasi idoszak mindig naptari teljes honap, me'g nyitasnal is, marc 29-en nyitott szamla elso megtak evenek kezdete marc1, azaz multbeli.

(#14994) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szerintetek van olyan, hogy mielőtt egy ingatlan publikálásra kerülne egy ingatlaniroda honlapján vagy pl. ingatlan.com-on, előtte az ingatlanosok egymás között és vevőjelöltjei között még megy egy "belső információ áramlás"?

Azért érdekel, mert ha ilyen létezik, akkor szerintetek célszerűbb lenne egy ingatlanossal kerestetni a megfelelő ingatlant?
Ha volt tapasztalatotok (jó, rossz) szívesen venném ha megosztanátok.

Előre is köszönöm :R

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#14995) hurenzon válasza Szevam (#14994) üzenetére


hurenzon
senior tag

Természetesen ez létezik . Általában , akkor ha jó áron van egy ingatlan , vagy ritka lehetőség vagy nagyon népszerű .
Ami eléggé ár alatt van ingatlan azt ők veszik meg . Komplett hálózat van erre építve .

(#14996) Mauzes válasza hurenzon (#14995) üzenetére


Mauzes
őstag

Ennek hogyan kellene működnie a gyakorlatban? Két aspektusból:
1. Mi ez a "komplett hálózat", kik vannak benne és hogyan? Gazdag magánszemélyek, ingatlanbefektetők? Ők adnak valami extrát az ingatlanosnak? Máskülönben nem annyira érné meg neki.
2. Milyen tulaji körnek felel meg, hogy így adják el az ingatlanát? Oké, hogy gyors lehet, de ha már ingatlanost bízol meg, ki nem akarja letesztelni, mit kínál a piac?

(#14997) Ezekiell válasza Mauzes (#14996) üzenetére


Ezekiell
veterán

Milyen tulaji körnek felel meg, hogy így adják el az ingatlanát?
Aki el akarja adni. Érted, meghirdetem X millióért, és megveszik, akkor pont leszarom, hogy ki és hogy veszi meg. Olyan nincs, hogy majd egymásra licitálnak a vevők :D

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#14998) concret_hp válasza Szevam (#14994) üzenetére


concret_hp
addikt

előítéletes kötsög vagyok, de szerintem az ingatlanosok legalább 90%a alkalmatlan arra is, hogy 3 normális fényképet csináljon, ez meg profizmust igényeléne. biztos van 1-2 ilyen, de hogy nem jellemző az tuti.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#14999) axioma válasza Ezekiell (#14997) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mi voltunk olyan szituban h felfele licit indult [idopontra hivott vevojeloltek] es azonnal foglalo kellett volna, de akkor mi nem voltunk felhatalmazva donteni [98-as az eset, nem a mostani bumm alatt].

[ Szerkesztve ]

(#15000) Ezekiell válasza axioma (#14999) üzenetére


Ezekiell
veterán

22 éve lehet, hogy volt ilyen, azóta felnőtt egy generáció :D csak hogy ne érzed magad öregnek (meg én se) :D

1-1 eset ma is lehet ilyen, nem mondom hogy nem: de az esetek 99%a nem ilyen

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.