Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13551) Lortech válasza HoTDoG (#13547) üzenetére


Lortech
addikt

Biatorbágy, Törökbálint, Diósd, Tárnok, Érd. M1/M7, vasút elérhető közelségben, többnyire modern, elővárosi vonatokkal. Persze MÁV, ami mindig tud meglepetéseket okozni.

Thank you to god for making me an atheist

(#13552) kerxy válasza Lortech (#13551) üzenetére


kerxy
senior tag

Vác sem vészes azért, főleg hogy tavasztól járnak majd az emeletes vonatok, zónázóval fél óra alatt simán a Nyugatinál vagy.

Én egyébként Pilisjászfalu, Piliscsaba környékén nézelődöm most, ahol szintén van kötött-pálya és viszonylag gyorsan elérhető a Nyugati. Erről esetleg valakinek tapasztalat?

(#13553) Mercutio_ válasza axioma (#13549) üzenetére


Mercutio_
félisten

Vasúti menetidő szermpontjából nem annyira, inkább attól tartok, hogy hiába vannak modern járművek, ha a pálya keresztmetszet/sebesség kevés, a fel-ső-veze-ték-szaka-dás (máv-dallamra énekelve:D) pedig gyakori.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13554) .tnm válasza Mercutio_ (#13548) üzenetére


.tnm
addikt

"Veresegyház, Fót, Vác", Göd, Dunakeszi viszont mind egy vonatnyira van a Nyugati pályaudvartól. Egyetemi évfolyamtársaim gyorsabban értek be ezekről a helyekről, mint én Rákospalotáról BKV-val. Pedig ugyanaz az irány, csak a BKV több átszállás, meg kevésbé zárt pálya. Mondjuk az is igaz, hogy egy lekésett/kimaradó járat náluk egy óra késést jelentett, nekem 20 percet és nekem éjfél után is volt hazautam.
Szerintem agglomerációból a tömegközlekedéssel kell ingázni, azaz olyan részeit kell nézni az agglo-nak, ahol jó a tömegközlekedés Budapest belsejébe, vagy legalább eléri a metrót, stb.

Szerk: nem vettem észre, hogy lapozódott a fórum és kb. ugyanazt írtam, mint előttem... :(

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#13555) Ursache válasza Mercutio_ (#13553) üzenetére


Ursache
senior tag

a zárójeles rész megölt :C :C :DD

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#13556) HoTDoG válasza Lortech (#13551) üzenetére


HoTDoG
tag

Igen, ezek azok az agglo települések, amelyben anno mi is gondolkodtunk, kivéve Érd és Tárnok.

Biatorbágy: tök jó hely, hangulatos, elméletben gyorsan beérsz. Gyakorlatilag van a Zöldsziget lakópark, ahova szívesen költöznek, de az mondhatni megtelt és a második fele sokkal sűrűbben van építve, keskeny utcákkal és némely pesti belvárosi utca megirigyelné, annyian parkolnak az utcán. Gyalog az állomás legalább 20 perc, az ott lévő icipici P+R pedig hamar megtelik, mondhatni jelképes méretű. Az újonnan kialakuló Szarvasugrás lakópark részről még messzebb van az állomás. Aki pedig jött már be csúcsidőben, az tudja, hogy a három sávos M1/M7-el nem sokra megy, mert a Tesco vonaláig áll a sor.

Biatorbágy-Tópark: a koncepció tetszik, de még a kivitelezés korai szakaszában néztünk lakásokat és kemény dolgokat láttunk. Két egymás mellett lévő lakás, egymásnak tükörképei, ugyanaz az ár, az egyikben gipszkarton, a másikban tégla elválasztó falak. Hálószobában elvezetett szennyvízcső, amit körbe gipszkartonoznak. Merev beton az egész, ha a felső szomszéd nem lábujjhegyen jár vastag zokniban, mindent hallani. Ugye irodaháznak szánták még az előző válság előtt, és ebből próbálnak élhető társasházakat kialakítani.

Törökbálint: egy fokkal még jobb hely, mint Bia, de árban már elit agglomerációnak számít, nem is lehet egy lapon említeni a Fót, Veresegyház, Vác, Pilis, Dunakeszi, Halásztelek, stb tengellyel, bejárás pedig ugyanaz mint Bia.

(#13557) BigBlackDog válasza HoTDoG (#13556) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Némi saját tapasztalat Biatrobággyal kapcsolatban, ha már szóba került; az állomásépület előtti kicsi parkoló tényleg kicsi, de van még az északi felén egy adag parkoló (az itt látható, középső zöld terület helyett végig parkolók vannak már egy ideje, műholdképen látszik). Az állomás Szarvasugrástól sacc/kb. ugyanannyi, mint a másik lakóparktól, csak legalább nem kell dombot mászni. Viszont Szarvasugrásba én biztos nem költöznék, közel a vasút, az 1-es út (és a pálya is) és van egy magasfesz, ami pont keresztbe megy. Sokat sétálunk arrafelé, de annyira nem szimpi számomra lakhatás szempontjából.
Viszont a bejutás tényleg szörnyű, ha nem tud az ember korán indulni. Mi 6 óra körül szoktunk, úgy teljesen korrekt az utazási idő, kocsival 25-30 perc alatt bent szoktunk érni az Infopark környékére. Amúgy a település szerintem jó hely, én szeretek itt élni, viszont tény, hogy az utóbbi 10-15 évben iszonyatosan megnövekedett a forgalom.

Biatorbágy-Tóparkkal kapcsolatban saját tapasztalat nincs, de számomra eléggé élhetetlennek tűnik a dolog az M0-M1 elágazás tövében. :(

[ Szerkesztve ]

(#13558) Revolit válasza BigBlackDog (#13557) üzenetére


Revolit
senior tag

Ha mar szoba jott a Topark. Mi is neztuk, hogy lehet nem is lenne rossz. Aztan neztuk muholdkepeket, elautoztunk arra, es hat... szornyu. Szo szerint ket forgalams autopalyaszakasz koze van beszoritva. Nagy esellyel arra is nez az ablak. Talan a tora, de akkor ket autopalya zajat kapod telibe.
Irtak, hogy lesz ovoda, bolt minden. Ja, ebbol talan a bolt volt tuti anno, az is egy kis abc lesz kb.
Es mindez aranyarban! Mar kb egy eve is pofatlanul draga volt, kozel egy misi nm ar. En nem is ertem hogy kelnek el... Fele annyiert sem kellett volna, es ezt teljesen komolyan irom.

szerk.: Arrol ne is beszeljunk, hogy felkeszen vagy 10 evig allta az idojaras viszonttagsagait. Ez nem lesz "uj" mar az atadas pillanataban sem :P

[ Szerkesztve ]

(#13559) #41635072 válasza Revolit (#13558) üzenetére


#41635072
törölt tag

Tavaly ev elejen meg boven 500 alatt volt a nm ar kis lakasoknal is.
Azota mar mindjart kesz a magán iskola is.
Bolt valoban csak egy kis luk.
Mai szemmel nagyon is jo arban volt csak mindenhez auto kell.
Mondjuk amilyen emberek oda bekoltoztek, hat a hanyinger fog el. ;]

[ Szerkesztve ]

(#13560) dugynok válasza Revolit (#13558) üzenetére


dugynok
senior tag

Pont az IFLGroup-os Norbi lakik a Tó-park-ban, youtube-n mesél is róla... Igen, majd 10 évig ette az időjàràs negyedkészen. Biàhoz tartozik, nem Bàlinthoz. Bàlint is kezd túlzsúfolt lenni, most építenek egy 40 lakàsos tàrsashàzat pl. az Óvoda utcàba. Bejàràs vàrosba jó, 15-20 perc alatt bkk busz bentvan Etele téren metrónàl.

[ Szerkesztve ]

(#13561) Revolit válasza #41635072 (#13559) üzenetére


Revolit
senior tag

Inkabb most ev eleje / tavaly ev vege volt amikor neztuk, es 7-800.000 volt nm-e. Oke, nem egy ev, valoban.
Es ovodara is rosszul emlekeztem, iskola lesz, neztuk, hogy tok jo, de ovoda meg pl nem. Fasza dolog gyereket minden nap kocsival be bumlizni varosba...

Mindegy, biztos jo, a kozlekedes meg legyen is jo ha az autopalyarol nyilik a garazsajto kb ;]

(#13562) Lokids


Lokids
addikt

El nem tudom képzelni, hogy a két autópálya között hogy tudnak aludni az emberek. Iszonyat hangos lehet még éjjel is.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#13563) #41635072 válasza Revolit (#13561) üzenetére


#41635072
törölt tag

A kezdeti ároon még jó lehetett volna, igaz 25M-ért még csak 2 szobás 52nm-es ment ami belső udvarra nézett, és pont akkor ovlt egy munkahely váltásom ezért aztán elmaradt a vásárlás. De tudtam hogy nagyon hamar ugrani fog az ár, mert "fancy". Más kérdés hogy ott lakni nyilvánvalóan sz@r mert végülis nem tartozik sehová sem. Igaz a legtöbb újépítésű lakópárk az elmúlt 10 évben az agglós városok szélén épült többnyire ahol szintén semmi sincs. Már ott tartunk, hogy nem csak budára hanem egy pest megyei alacsony presztizsű városka jó helyére is születni kell.. :))

(#13562) Lokids: rohadt zajos, de kb mindenhol az ha nem a madárcsicsergős méregdrága helyekben gondolkodsz.

(#13564) doeeg: ilyenket ennyiért szerintem azok vesznek meg akiknek fingjuk sincs budapestről, és azt hiszik itt minden aranyból van és happy... Majd rájönnek a legelső héten

[ Szerkesztve ]

(#13564) updog


updog
senior tag

Eddig csak kerülgették mint macska a forró kását, most már 40M felett is hirdetnek a Füredi/Örs lakótelepről lakást (még a lakáskeresésem idejéről van meg a mentett keresésem, meg ugye itt is lakom tehát érint a dolog).

Ez konkrétan az Örsön van, ott még nincs szigetelt ház, és egy ott lakó ismerősöm mesélt a lakó"közösség"ről. Előre is gratulálok a vevőnek, még ha egy 10-est le is alkudik majd ebből, és azt hiszi hogy ő járt jól.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13565) bugizozi válasza kerxy (#13552) üzenetére


bugizozi
őstag

Szerintem érdeklődj Facebook-on ebben a csoportban vonat bejárás szempontjából: Elegem van a MÁV-ból!
Sajnos elég sok aktív tagja van.

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#13566) Mercutio_ válasza updog (#13564) üzenetére


Mercutio_
félisten

A 40 nyilván irreális, de a 31,9 vagy a 34-es irányárak (amiből még 5-10% gondolom alkudható) is túlzóak, vagy annyira gáz már a környék?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13567) updog válasza Mercutio_ (#13566) üzenetére


updog
senior tag

Alapvetően nem rossz a környék, sőt, ott van ugye a kertes házas rész (én mindig azt mondom, hogy mi a panelokból nézünk kifelé a családi házas zöldre, ők meg nézhetik a panelokat a családi házaikból, kinek rosszabb? :D) hülyék meg ugye mindenhol vannak, a mi házunkban (ami már kintebb van) ugyanúgy, mint az Örsön.

Amúgy most olvastam végig, ez nem konkrétan az Örsön lévő tömbben van, hanem már a Füredin, egy szigetelt házban. Azért az a 40 fölötti irányár akkor is vicc egy, az eredeti berendezésen épphogy aktualizált lakásért, csak mert "tömegközlekedési szempontból fantasztikus" (innen kb. 8-10 perc séta a metró a csodás aluljárónak köszönhetően) - és bevallottan még egy csomó mindent cserélni is kell itt. Az meg hogy "elrendezésénél fogva két oldalról(!) NAPFÉNYES" (sic) az annyit jelent errefelé hogy klíma nélkül megdöglesz :D

A 30-35 körüli ár reális szvsz ezekért, ha nem a régi fa ablak meg az eredeti 50 éves linóleum van a lakásban. Én ha meghirdetném az enyémet, nem szégyellném 38 körül felrakni, mi a betonig bontottuk és megcsináltuk, és a ház is szigetelt már.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13568) Kukipapa_rr válasza dugynok (#13560) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

"pl. az Óvoda utcàba. Bejàràs vàrosba jó, 15-20 perc alatt bkk busz bentvan Etele téren metrónàl."

Jól értem? Törökbálint, Óvoda utcából van benn a busz 15-20 perc alatt az Etele téren?

Mert a Google Maps nekem erre inkább a dupláját mutatja.

(#13569) dugynok válasza Kukipapa_rr (#13568) üzenetére


dugynok
senior tag

A két mondat között van "." (pont). Onnan nem tudom mennyi, de pl. Rudàkról igen, reggel 7-fél8 körűl is 30 perc. Simàn pàlyàn bemegy leàllósàvba... Most vezették be pl., hogy Camponàhoz is kimegy közvetlenűl bkk busz.

[ Szerkesztve ]

(#13570) #41635072 válasza dugynok (#13569) üzenetére


#41635072
törölt tag

Aha, szoval hajnalban, levitálva, szerencses esetben allomastol megalloig...
Mindig birom amikor mondom h en 10 km-t egy ora alatt teszek meg autoval budapesten haztol hazig es csodalkoznak h de hat ok fel ora alatt benn vannak innen meg onnan vonattal/busszal. Ja, a megallobol a megalloig, varakozas es seta plusz atszallas nelkul nelkul... Ha igy nezzuk akkorblegkozelebb 5 perccel szamolok mert vegulis motorbeinditas utan hajnali kettokor a munkahely utcajanak vegebe nekem is ennyi lenne.. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13571) dugynok válasza #41635072 (#13570) üzenetére


dugynok
senior tag

Ezt nem tudom hova tenni, nem értem a mondandód... Bàlintról Budafoki út (erőmű) 20-22 perc autóval. Nyílvàn reggeli dugóban több, de hol nem? Bkk busz reggeli csúcsban is 30 perc és Etelén van. Nyílvàn, ha újpesten dolgozol nem Bàlint az opció lakhatàsra. Asszony Bikàsnàl dolgozott, én is 11-be. Én szeretem, az utca végén ott az erdő. Csend van, jó levegő.

[ Szerkesztve ]

(#13572) #41635072 válasza dugynok (#13571) üzenetére


#41635072
törölt tag

En csupan arra probaltam reflektalni hogy az emberek hajlamosak a harmadat bemondani utazasi idonek amikor a sajatjukrol beszelnek... Meg nem is ertem miert nem a csucsidot vesszuk figyelembe. Senki sem szeret hajnalban kelni, legalabbis a tobbseg nem, ezert is nem 7-kor van a csucsido... Az ne legyen mar szempont hogy reggel 6-kor meg este 8-kor jol lehet kozlekedni a leallosavban. :Y

(#13573) dugynok válasza #41635072 (#13572) üzenetére


dugynok
senior tag

Értelmezési hibàid vannak... Olvasd el pàrszor az egészet. Az meg, hogy ki mikor jàr dolgozni egyénfűggő.
Délutàn 4-6 között is (csúcsidőben kifelé) 25-30 perc kocsival a Bikàs és Bàlint. Befelé 20perc. Busz is kb ennyi... Szóval az elmúlt pàr hozzàszólàsomban jópàr időintervallumot lefedtem úgygondolom. Nem ferdítettem sehol.

(#13574) #41635072 válasza dugynok (#13573) üzenetére


#41635072
törölt tag

Értem én mit akrsz mindani, szerintem te nem érted mire akarok célozni. Valid amit írsz, csak ez olyan mintha azt mondanád hogy dunaharasztirol 5 perc “pest” mert vegulis soroksar széle annyi haraszti csücskéből..

(#13575) dugynok válasza #41635072 (#13574) üzenetére


dugynok
senior tag

Ok, de végig azt írtam, hogy mennyi idő alatt vagy Etelén. Konkretizàltam egy helyet, nem azt írtam, hogy Budàn vagy... Onnan mindenki kiszàmolhatja bàtran hova mennyi idő. Ahogy írtam, aki Újpesten vagy a vàros màsik felén dolgozik nem Bàlint az opciós lakhatàs. Aki közelebb, annak azért tàmpont.
Peace

(#13576) #41635072 válasza dugynok (#13575) üzenetére


#41635072
törölt tag

Értem és igazd van. De amúgy szerintem nem érdemes jelenlegi munkahely alapjan lakhelyet választani. Ez manapság 1-2 évente változik, ha az ember nem akar beregadni szakmailag / pénzügyileg. Konkretan mar a haromszorosat keresem a 4 evvel ezelotti beremnek. Ha nem valtok haromszor akkor meg mindig valami kozepszeru balek fizetest kapnek.. De ez mar off.

(#13577) kerxy válasza bugizozi (#13565) üzenetére


kerxy
senior tag

Köszi a tippet, belépek és rakerdezek. Amúgy a MÁV appon látszik az összes indulás és érkezés valós időben, ha még adott napon nézi az ember. Megnéztem ma reggel 6-tól, és egy-két percnél több késés nem volt, sőt több esetben hamarabb ért be a vonat a Nyugatiba (amúgy en Újpestig mennék, mert itt dolgozom).

Hogy on legyek: az említett házat ingatlanlanossal hirdetik (OC), aki úgy vázolta fel a folyamatot, hogy először vételi ajánlatot teszünk (1M ft lerakásával), ami része lesz a vételárnak, majd azt követően szerződünk le. Szerződés után a nevünkre kerül a telek, és utána megy a többi (hitel is lesz benne). Ez így bevett sorrend? Amúgy a telken már szerkezetkészen áll a ház.

(#13578) noorbertt


noorbertt
őstag

Szigetújfalu és Márton is kezdi a felfelé ívelő pályát, ott is érdemes körbenézni szvsz

(#13579) #41635072 válasza noorbertt (#13578) üzenetére


#41635072
törölt tag

Itt mindig hall olyat az ember amirol sosem gondolta volna hogy valaha ilyen gondolat rezegteti meg a dobhartyajat :D Szigetujfalut ismerem gyerekkorom ota, azert ahhoz mar tenyleg vegso elkeseredes szukseges hogy valaki onszantabol odakoltozzom :D

(#13580) noorbertt válasza #41635072 (#13579) üzenetére


noorbertt
őstag

Pedig meglepődnél:)
Mi a baj vele?

Martonban kezdenek szaporodni a csokos házak és ujfaluban is vannak már szép árak..

(#13581) Fandango válasza noorbertt (#13580) üzenetére


Fandango
veterán

A baj az vele, hogy kint van a 3.14csába, semmi nincs ott tulajdonképpen. Mindenhez autóba kell ülni, jóval többet kocsikázni, vagy éppen tömegközlekedni, mindezt duplán, mert hát az ember haza is akar menni. (ha csak a legközelebbi nagy Tesco-ba akar eljutni az ember 40 km-t kell autókázni, a gyerek iskolába járásáról, a munkába járásról meg nem is beszélve) Cserébe még olcsóbb az ingatlan.

[ Szerkesztve ]

(#13582) #41635072 válasza noorbertt (#13580) üzenetére


#41635072
törölt tag

Előttem már leírták, a világ vége a semmi közepe.
Semmi nincs ott de tényleg semmi. A közlekedés még miklósról is halál, nem hogy onnan, életveszélyes utak. Győrbe előbb odaérsz bp-ről...
Gondoltam, hogy csak csokkal kenyszerul valaki oda...

(#13583) hurenzon válasza noorbertt (#13578) üzenetére


hurenzon
senior tag

Akkor inkábbb már Szigetcsép.

(#13584) noorbertt válasza #41635072 (#13582) üzenetére


noorbertt
őstag

Kollégám most vett ott egy 250nm tégla családi házat 25ert és oda csak belső felújítás kell, Csepelen dolgozik és cserébe belefért egy új autó is.
Viszont egyre több ott is a 40m csokos ház, ezért még az is lehet hogy ott is fog feljebb menni az ingatlan.

(#13585) #41635072 válasza noorbertt (#13584) üzenetére


#41635072
törölt tag

Bomba üzlet, de ez most mit bizonyít? 👌😂
Ettől még putri környék marad, ott tényleg csak eddig tud ennyibe kerülni egy ház amíg van csok.

(#13586) noorbertt válasza #41635072 (#13585) üzenetére


noorbertt
őstag

Semmit, egyszerűen ez is alternatíva lehet ha már Miklós, Tököl, Érd stb felől érdeklődik valaki. Érd és Újfalu között időben forgalom miatt kb azonos a közlekedés pl Csepelre.

Hogy putri az egy elég szubjektív dolog, nekem pl a belváros a putri és ha fizetnének sem mennék oda :) de kinek mi...
Ha putri akkor kosz, bűz és sok hobo féle, szerintem.

(#13587) Oppenheimer válasza noorbertt (#13586) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Hát ez a Szigetújfalu valami állati jó helyen van!

És akkor még szerencsés vagyok hogy nem a Váci úton dolgozom, ha innen kell bejárni. :C

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#13588) #41635072 válasza noorbertt (#13586) üzenetére


#41635072
törölt tag

Aha, csepel tök általános desztináció... csak minden mas SOKKAL több idő, Érd mellett ott az M6/M7, minden van. Jo hagyjuk, en meg olyan embert nem hallottam aki szivesebben lakott volna egy tenyleg vilag vegi, semmivel sem rendelkezo csóri elszigetelt településen, mint budapest belvarosaban. Veletlenul nem te vagy a “kollegad” aki csak nyugtatni akarja magat? :DDD En arrol a reszrol szarmazom, tisztaban vagyok a hellyel, ne emlitsuk mar egy helyen a tobbi felsorolt telepulessel.

(#13589) noorbertt válasza #41635072 (#13588) üzenetére


noorbertt
őstag

Én magamat vállalom, Csepelen dolgozom és pofátlanul sokat keresek plusz Királyerdőben lakom:)

(#13590) noorbertt válasza Oppenheimer (#13587) üzenetére


noorbertt
őstag

Dolgozz máshol és kenyelemre utazz :)

(#13591) #41635072 válasza noorbertt (#13589) üzenetére


#41635072
törölt tag

oké főnök, üdvözletemet küldöm a csepeli downtownba. ;]

(#13592) noorbertt válasza #41635072 (#13591) üzenetére


noorbertt
őstag

:) felsőbbrendűseg és irigység az van, meg persze sírás is hogy 50nm-es panelt nem bírsz kifizetni a megtakarításból.
Offolok innen.

(#13593) #41635072 válasza noorbertt (#13592) üzenetére


#41635072
törölt tag

1. Felsobbrenduseg nalad volt miutan elkezdted a kukimeregetest.
2. De megtudom venni a panelt, csak nem kell, soha nem is kellett. ;)
De gondolom ugy nagy az arc hogy az ingatlan orokolt / 10 millioert vasarolt ;)
Irigy vegkepp nem vagyok, szazszor kulturaltabb helyen lakok. Vegigjartam csepelt az elmult honapban, megerositett, hogy csak kihagyni erdemes.

[ Szerkesztve ]

(#13594) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13595) .tnm


.tnm
addikt

Szerintem körbejártátok már ezt az OFF topicot... :(((

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#13596) DamianB


DamianB
őstag

Nekem tökre tetszett a diskurzus szórakozni és informálódni egyben lehetett benne. ;]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#13597) Ironizer válasza #41635072 (#13588) üzenetére


Ironizer
tag

Az, hogy kinek mi a világvégi, az szubjektív. Van akinek már egy megyeszékhely is vidék, én meg innen is szeretnék még "kijjebb" költözni, falura, vagy kisvárosba. Persze nekem még a kiköltözéssel is max 20-25p lesz bejárni. Bp-et és környékét viszont nagy ívben kerülöm még a normál életem során is, dolgozni, pláne lakni meg semmiképp nem szeretnék ott.

(#13598) zolmesz


zolmesz
aktív tag

Sziasztok!

Szeretném kiváltani a jelenlegi lakáshitelemet (Unicredit) egy másik bank (CIB) által.
Mivel én deviza alapú hitellel indultam 2007-ben, majd 2015-ben ugye át kellett váltani forintosra, ekkor választottam a 10 éves fix Unicredit hitelt. Most azt mondja a CIB-es ügyintéző, hogy ha egyszer már kiváltottam a lakáscélú hitelemet egy másik lakáscélú hitellel, akkor legközelebb már csak szabad felhasználású hitellel válthatom ki (ahol ugye magasabb a kamat).
Mennyire igaz ez? Valakinek volt már hasonló tapasztalata? Ha az első kiváltás nem feltétlen én akartam, hanem "kötelező" volt, akkor is él ez a szabály?
Köszi!

(#13599) Patrick válasza Ironizer (#13597) üzenetére


Patrick
addikt

Ezzel én is így vagyok, ez van. :) Falu, vagy kisebb város, majd a jövőben. Most egy darabig elleszek itt a város szélén, amíg be nem épül, csendes, tiszta a levegő, szép kilátás a városra, erdőre... Imádom.

Én, bár 10 évente 1-2-szer megyek LE Budapestre, nekem Budapest vidék. :D

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#13600) Ezekiell


Ezekiell
veterán

Szevasztok! Mi a véleményetek használt, 15 éves könnyűszerkezetes házakról? Fa technológiával építve, nagyon szép állapotban van, 2 éve újították fel, itt egy kép a műszaki dokumentációból. Kb 35%-al olcsóbb, mint egy hasonló helyen lévő, hasonló méretű ház. Mennyire kell "félni" a könnyűszerkezettől, van tapasztalatotok?

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.