Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14351) AxBattler válasza vg (#14350) üzenetére


AxBattler
félisten

Jaja. Amire anno sajnáltam a 12-13 misit, az ma 25-27m. :)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14352) vg válasza AxBattler (#14351) üzenetére


vg
addikt

Főleg, hogy azt a 7 milliót ma megkapnám személyi kölcsönként akár 1db nap alatt jelzálog nélkül...

(#14353) Mauzes


Mauzes
őstag

Be lehet dobni még egy illeték matekkal kapcsolatos kérdést?

Szóval van egy ingatlanom, ami 30 milliót ér. 100% tulajdonos vagyok és eladom. Majd valakivel veszünk egy ingatlant 70 millióért, 50-50% tulajdoni arányokkal.

Ha nem lenne eladó ingatlan, akkor egyszerűen be kellene fizetnünk fejenként 35M * 4%-ot, ami 2 x 1,4M = 2,8M. Viszont mivel nekem volt egy eladó ingatlanom, annak az eladási árát a vásárlás utáni illeték alapból elvileg valamilyen mértékben le tudom vonni. A kérdés, hogy az eladási ár 100%-ával vagy csak 50%-ával tudom csökkenteni az illeték alapot?

Lehet hülye kérdés, de azért merült fel, mert az eladott ingatlan tulajdoni aránya 100% volt, de a vásároltnál csak 50% lenne.

[ Szerkesztve ]

(#14354) goccer válasza Mauzes (#14353) üzenetére


goccer
aktív tag

A saját részed (35M) után fizetendő részt csökkenti. A másik személy tőled függetlenül fizeti be az 1,4M-t a ráeső tulajdoni hányad után. Az csak akkor csökkenne ha ő is eladna.

(#14355) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Ha egyéni vállalkozóként dolgoznék, akkor hogy alakul a lakáshitel felvétele egy alkalmazotthoz képest?
Gondolok itt most a jövedelem igazolására, illetve az eltérésekre ami miatt mondjuk nem kaphatnám meg ugyanazt a hitelt mint egy alkalmazott.

Ki az aki volt már hasonló cipőben?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14356) jackbacsi87


jackbacsi87
senior tag

Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Háttér:
Lakásvásárlást tervezek 1-2 éven belül. Fut 3db LTP-m ami 2018 okt. 16-i kötés. Van még kb 14M megtakarításom valutákban, bankszámlán. A lakásvásárlást lízinggel oldanám meg, 50% vagy még kisebb önerővel, mivel a munkáltatóm hozzájárul a törlesztőhöz.
Fundamentánál vannak különböző megtakarítással egybekötött hitelek, melyek a hitel végéig kínálnak fix kamatot. Pl Célbaérő Lakáshitel. Megéri ezekkel foglalkozni?

(#14357) axioma válasza jackbacsi87 (#14356) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az ltp torveny valtozasa ota semmit nem csinalhatsz a meglevo szerzodessel ugy, hogy tovabbra is jarjon ra az alltam. Tehat osszeg, futamido, minden fix.
Athidalot vehetsz fel ra, de az nem jobb (inkabb rosszabb) mint a ker.banki hitel es kesobb betorlesztheted abba, szoval csak akkor van ertelme, ha epp sehol nem akcioznak es nem kell mas osszeg, mint az athidalo. Vagy aki nagyon nem akar foglalkozni vele, bar az ltp-nel is van papirmunka csak nem kell vele mashol is szervezkedni...
Szerk. Ha viszont a lakaskolcson reszre gondolsz, es jo a kamata (bocs, nem ismerem a fantazianeveket), az jelenleg penzugyileg lehet jobb mint a ker.banki, de leghamarabb 2023 elejen lehet neked ilyenbol penzed, ezert nem is irtam elsore.

[ Szerkesztve ]

(#14358) bandus


bandus
veterán

sziasztok! volt egy ingatlan adásvételünk, ahol a vásárló személynek 26 milliós vidéki ház után 520k illetéket kellett befizetnie. Ennek mi lehet az oka, hogy nem 4% volt az illeték, hanem csak 2? Vidéki ház, 15 milliónál drágább, nem első ingatlan, nem új építésű, a vásárló életkora 25 év volt és nem magyar állampolgár. Nekem guglival nem sikrült rájönnöm, vagy csak elkerüli valami a figyelmem.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#14359) metaksza


metaksza
tag

Sziasztok. Van itt valaki, aki ingatlanosként dolgozik, ingatlanirodában? Nem venni/eladni szeretnék, de lenne egy-két kérdésem. Írj privátot, kérlek! Köszi.

(#14360) Gabró válasza bandus (#14358) üzenetére


Gabró
tag

50 százalékos tulajdonos lett a vevő, és volt egy másik is?

(#14361) bandus válasza Gabró (#14360) üzenetére


bandus
veterán

nem, egyedüli tulajdonosa a vevő az ingatlannak. így nem igazán értjük, de személyesen mentünk be a NAV-hoz az illeték értesítőért, és ezt az összeget kaptuk.

ezen felül akadt még egy kérdésem: milyen adót, illetéket kell befizetni egy 3 éve vásárolt garázsért amelyet most drágábban adunk el? lehet-e ezután valami illetékmentesség amiatt, hogy ezt az említett házat tavaly megvásárolta az illető?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#14362) Gabró válasza bandus (#14361) üzenetére


Gabró
tag

milyen adót, illetéket kell befizetni egy 3 éve vásárolt garázsért amelyet most drágábban adunk el?

Szja tv. 62.§
(1) Eladási árból levonhatod a vételárat (a megfizetett illetékben nem vagyok biztos), és ha volt számlával igazolható költséged, mint értéknövelő beruházás (felújítás), akkor azt is.
(4) Ennek az összegnek veszed a 60 százalékát, ha a szerzés évét követő 3. évben járunk (ha csak a 2.-ban, akkor a 90 százalékát), az így kapott összeg lesz a jövedelmed, aminek a 15 százaléka az adó. 8.§ (1)

lehet-e ezután valami illetékmentesség amiatt, hogy ezt az említett házat tavaly megvásárolta az illető?

Ezt az illetéktörvényből kellene kimazsolázni, lakóingatlannál csökkenthetnéd az új lakásod illetékalapját az eladott lakásod értékével. Garázsnál nem tudom, hogy mi a helyzet, hátha jön valaki és megmondja a tutit.

(#14363) bandus válasza Gabró (#14362) üzenetére


bandus
veterán

köszönöm szépen :R közben megnéztem, és 2016-ban került megvételre a garázs, így már csak a különbözet 30%-a után kell adózni, ami király :) annak pedig még utána járok, hogy ezt valahogy lehet-e érvényesíteni a tavaly vásárolt házra már befizetett illeték esetében.

még egyszer köszi a segítséget!

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#14364) hramon94


hramon94
tag

Sziasztok, szeretnénk felvenni a babavárót amihez kérnék a munkahelyről kereseti igazolást. Viszont munkahelyet szeretnék váltani, kaptam egy jobb lehetőséget amit nem szeretnék kihagyni. Mennyire szabályos ha kérek egy kereseti igazolást és utána beadom a felmondásom?

(#14365) stickermajom válasza hramon94 (#14364) üzenetére


stickermajom
addikt

Rafi nálunk telefonált a cégnek, hogy felmondás alatt állok-e.

(#14366) dugynok válasza hramon94 (#14364) üzenetére


dugynok
senior tag

Vàrd ki a felmondàssal azt a pàr napot, mìg hìvnak, hogy megkaptad a hitelt. Utàna màr mehet a felmondàs. Én is ìgy csinàltam.

(#14367) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Sziasztok!

BP-n vagy környékén jó ingatlanjogászt tudtok ajánlani? Első körben konzultációra lenne szükség (mire figyeljen oda az ember, hogy ne menjen tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe...), aztán később kitudja mit hoz a sors.

Köszi!

(#14368) Mauzes válasza hramon94 (#14364) üzenetére


Mauzes
őstag

Ahogy mondják, ne mondj fel a megítélésig, utána már nem fog számítani. A beadástól számítva pár nap, amíg felhívják a cégedet, összesen 10 nap alatt lefut az egész (nálam 7 nap volt Rafival).

(#14369) tibbike01 válasza CsodaPOK (#14367) üzenetére


tibbike01
őstag

Ez engem is érdekelne. Lakást tervezünk venni ez évben Bp-n és jó lenne pár tanács, infó, segítség.

(#14370) Nadihun válasza pvt.peter (#14355) üzenetére


Nadihun
csendes tag

Szia,
Épp most intézem a lakáshitelt KATA-s EV-ként.
Amire szükséged lesz:
- Legalább 1 lezárt üzleti évet (Jan. 1. - Dec. 31.) szeretnek kérni a bankok, de ez eltérhet bankonként, valahol már a 12 hónapot is elfogadják. Ahogy látom, feltételes módban írtad a vállalkozói létet, ha most váltasz az nem szerencsés ilyen szempontból, mert a 2021-es éved lesz teljes és 2022. év elején lesz meg a lezárt üzleti év.
- A NAV-tól szükséged lesz jövedelemigazolásra a már lezárt üzleti évről: ebben szerepelni fog egy összeg, ami az előző évben kiállított számláid alapján meghatározott éves jövedelmed. Erre van egy képlet, egész pontosan nem tudom a számítást, de nagyságrendileg az összes számla összegét 0.6-tal szorozzák illetve levonják a 12 havi 50e/75e Ft-ot.
- Szükség lesz továbbá egy 0-s igazolásra, ami igazolja, hogy nincs tartozásod, szintén a NAV-tól kell kérni.

Ha jó az igazolt jövedelem a JTM alapján, nem lesz vele probléma, de általánosságban az alkalmazotti bevételt jobban szeretik a bankok, azt tapasztaltam.

(#14371) Nerd


Nerd
aktív tag

Sziasztok,

Lakast vasaroltam es hamarosan megtortenik a birtokbaadas.

Ahhoz, hogy be tudjak jelentkezni allando lakcimre az uj lakasomba az adasvetelin es a tulajdoni lapon kivul kell-e barmi mas?

Tulajdonin nyilvan meg csak szeljegyen vagyok, ez okoz-e barmi gondot, marmint kell-e barmilyen okmanyirodas lapot alairni? Eladoval szeretnek mindent alairatni a birtokbaadasnal, hogy ne kelljen levadaszni...

(#14372) petyametyo válasza Nerd (#14371) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Nem fogod elhinni !! Semmi nem kell hozzá(sajnos) . Bemész a kormányablakba és bejelentkezel . Bemondod a címet és kész :W

(#14373) Nerd válasza petyametyo (#14372) üzenetére


Nerd
aktív tag

Meglatjuk, majd leirom a tapasztalatom.

(#14374) albiosz válasza petyametyo (#14372) üzenetére


albiosz
őstag

Én nem ezt tapasztaltam. Ha nem vagy rajta a tulilapon, akkor kell befogadó nyilatkozat a tulajdonostól. Hogy széljegy elég-e, azt nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#14375) HoTDoG válasza Nerd (#14371) üzenetére


HoTDoG
tag

Adásvételi + tulajdoni lap
Amennyiben széljegyen vagy még, akkor adásvételi+bejegyzési engedély

(#14376) petyametyo válasza albiosz (#14374) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Parkolási engedély kellett a 13 ba nekem . Exemnek ott van lakása . Bementünk a kormány ablakba ,(vittünk mi is mindent). Semmit nem kértek ,neki be se kellett volna jönni . Kitöltöttem egy igénylő lapot és ennyi volt,adták a lakcímkártyát . Megkérdeztem hogy nem kellene e esetleg valami igazolás szerű hogy ki,mi merre . Nem !
Elmondtam egy ismerősnek aki albérletbe van . Mivel nem volt lakcíme (NAV miatt ) nem tudta a jogosítványát meg hoszabitani . Bejelentkezett a főbérlő tudta nélkül ,jogsi kész ,kijelentkezés . Csak akkor derült volna ki ha pont abban a 2 hétben lekéri hogy ki van a lakásba bejelentve. Nem velem történik meg el se hiszem

(#14377) HoTDoG válasza HoTDoG (#14375) üzenetére


HoTDoG
tag

Bocs, ezt annyiban javítanám, hogy ha már tullapon be vagy jegyezve, akkor nem kell adásvételi. Az csak az utóbbi esetben kell, vagyis ha még széljegyen vagy.

(#14378) Mercutio_ válasza Nerd (#14371) üzenetére


Mercutio_
félisten

Eladoval szeretnek mindent alairatni a birtokbaadasnal, hogy ne kelljen levadaszni...

Csak mellékszál, de közművektől a nullás igazolások megvannak, meddig érvényesek?
Közművek nevedre átírás intézésének nézz utána mi kell hozzá, mikori dátummal, stb. (bár egy jó ingatlanos ügyvédnek ezt is el kellene szerintem mondania a vevőnek, akit képvisel)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14379) Stanlee válasza Nerd (#14371) üzenetére


Stanlee
őstag

Hetfon inteztem lakasvasarlas miatt a lakcimkartyat. 1/4 tulajdonosa vagyok a keconak. Kellett az adasveteli es a foldhivatali "Egyszerusitett hatarozat - szemle". Ugyintezo es okmanyiroda fuggo a dolog, anyukam tobbsegi tulajdonoskent amikor atjelentkezett, tole is ezeket a papirokat kertek, amig nem volt hatarozat a foldhivataltol, nem adtak neki uj lakcimkartyat. Amikor bement masodjara a papirokkal, akkor a foldhivatalt is felhivtak, hogy akkor tenyleg minden adat stimmel-e. Ez egy megyei jogu varos.

XIV-kerben semmit nem kertek az alberlomtol, adtak neki az uj lakcimkartyat becsuletszora. Ez van.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14380) Nerd válasza Mercutio_ (#14378) üzenetére


Nerd
aktív tag

Folyamatban, birtokbaadas meg nem volt, pont ezert keszulok ra.

(#14381) Nerd válasza Stanlee (#14379) üzenetére


Nerd
aktív tag

Baross utcai kormanyablakhoz bementem, ez van kozel munkahelyemhez.

Ha szeljegyen vagyok akkor itt eleg egy ket tanus birtokbaadasi. Ugyintezo elmondta hogy ez kormanyablakonkent valtozik... :F

Koszi mindenkinek! Kovetkezo lakasnal mar rutinnal csinalok mindent :D

[ Szerkesztve ]

(#14382) golfvariant


golfvariant
aktív tag

Nekünk a XIII kerületben a Teve utcában nem adtak lakcímkártyát, mert nincs albetétesítve az új építésű társasház. Birtokbaadás megtörtént, Széljegyn rajta vagyok, használatbavételit megkaptuk. Hol lehet ezt elintézni?

(#14383) golfvariant válasza Nerd (#14381) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Ez új építésűre vonatkozik?

(#14384) albiosz válasza golfvariant (#14382) üzenetére


albiosz
őstag

Sehol. A leendő címed még nincs a nyilvántartásban. X utca Y számra nem adhat kártyát, mert nem a tiétek az egész ház. X utca Y szám (esetleg még azon belül Z lépcsőház) 3. emelet 2. szám pedig csak albetétesítés után jelenik meg. Nálunk is ez a helyzet.

(#14385) Mercutio_ válasza Nerd (#14381) üzenetére


Mercutio_
félisten

Emlékeim szerint Bp-n kerületenként van szabályozva mennyire szigorú a tartózkodási helyre történő bejelentkezés módja.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14386) Nerd válasza golfvariant (#14383) üzenetére


Nerd
aktív tag

nem tudom, hogy van-e kulonbseg, en hasznalt lakast vettem, 2007-est ujbudan.

(#14387) Nerd válasza Mercutio_ (#14385) üzenetére


Nerd
aktív tag

hmm erdekes, "hivatalos" oldalak szerint barhol csinalhatok lakcimkartyat, marmint barmelyik kormanyablaknal, de nem csodalkozok semmin.

Legrosszabb esetben kivarom ameddig tulajdonlapom tiszta lesz, meg a szuloi hazba vagyok bejelentkezve, ez max annyibol cink hogy 150 kilometert kell utazni ha oda jon veletlen valami hivatalos papirom...

(#14388) Stanlee válasza Nerd (#14387) üzenetére


Stanlee
őstag

Adhatsz szuleidnek meghatalmazast, amit a postan kell leadni es alairni az arra rendszeresitett nyomtatvanyon, hatarozatlan idore es azzal apukad/anyukad atvehetik a levelet es nem kell hazautaznod miatta. Ez is amugy fiok/ugyintezo fuggo, tehat van ahol ott kell lenned, van ahol meg nem.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14389) tibbike01


tibbike01
őstag

Sziasztok,

Feleségemmel szeretnénk lakást venni Budapesten, de kicsit bizonytalanok vagyunk, hogy merre induljunk el. Még azt sem tudjuk, hogy melyik részen szeretnénk vagy lenne érdemes lakást vásárolni.
Árban maximum 40millióra gondoltunk, aminek a fele már megvan a többi pedig babaváró és hitel lenne.
Hétvégén tervezzük, hogy csapunk egy kört az ismertebb környékeken, hogy lássuk mi a helyzet. Ezeket írtuk össze megunknak: Helikopter lakópark (és környéke), albertfalva, gloriett telep és 13 kerület.
Jelenleg Zuglóban lakunk, ami szintén számításba jöhet. Tudnátok ajánlani olyan Budapesti területeket, ahová érdemes lenne elmennünk szétnézni?

[ Szerkesztve ]

(#14390) sapizee válasza tibbike01 (#14389) üzenetére


sapizee
csendes tag

Szia!
Mekkora ingatlanban gondolkodtok? Szóba jöhet panel is?
XIII. és XIV.-ben nagyobb lakást ebben az árkategóriában inkább a panelek között fogtok találni.

Fontos továbbá, hogy jól megközelíthető legyen a munkahelyetek, ha nem akartok órákat tölteni ingázással. Illetve nem hátrány, ha családbarát a környék (gondolom babaváró mellett hamarosan baba is lesz)

(#14391) tibbike01 válasza sapizee (#14390) üzenetére


tibbike01
őstag

Legalább 2 külön nyíló szobát szeretnénk és egy konyha+napppalit. Kb50nm körül. Panel kizárt. A 11kerületben dolgozom és igen szeretnénk babát hamarosan.

(#14392) sapizee válasza tibbike01 (#14391) üzenetére


sapizee
csendes tag

Értem, nappali+2 félszobás 50 nm körüli (nem panel) lakást azért nem lehetetlen találni ezekben a kerületekben, ahogy nézem az ingatlan.com kínálatát. De készüljetek fel rá, hogy valamilyen szempontból kompromisszumot kell kötni ebben az árkategóriában (utcára néző/nem liftes/földszinti/rosszabb tömegközlekedésű/felújítandó stb.)

Esetleg még Újpestet nézném meg, a metró közeli részeken (bár most megint felkapták a metró hosszabbítását Káposztásmegyerig :D )

Amúgy szerintem egyáltalán nem rosszak az utolsó generációs 3-4 szintes cseréptetősek (90-es évek elején épültek), mi most ilyeneket keresünk. Van pl. Zuglóban is (Adria sétány), de Káposztásmegyer egy része is ilyen.

(#14393) sakal83 válasza tibbike01 (#14391) üzenetére


sakal83
addikt

60nm alatt N+2es lakast nem erdemes nezni. Hasznalhatatlan terek lesznek. Az emlitett keruletekben pedig ilyen kegli 40m alatt jelenleg nem egyszeru. Szinte lehetetlen. Ebbol csak kulso kerulet lehet realis vagy 70nmes panel.

Ez az elso ertelmes [link]

[ Szerkesztve ]

(#14394) tibbike01 válasza sakal83 (#14393) üzenetére


tibbike01
őstag

Köszönöm. Ez tetszik, fel is hívom hétvégén, kíváncsi lettem. :R Bár egy kicsit félek, hogy zajos/koszos nyüzsgős környék lesz.

[ Szerkesztve ]

(#14395) sakal83 válasza tibbike01 (#14394) üzenetére


sakal83
addikt

40mnal elso korben ne ajanlj tobbet elso korben illetve egy ismerost kuldenek mert ingatlanos arulja. Hatha meg lehet kerulni. Tudom nem szep de 1-1;5m jo penz. Szerintem 42moert el lehet hozni.

(#14396) sapizee válasza tibbike01 (#14394) üzenetére


sapizee
csendes tag

Várna utca 16 a cím, ahogy nézem Google Maps alapján
Ez egy elég vegyes környék, a vasút nem tudom, mennyire hallatszódik be.

(#14397) concret_hp válasza sapizee (#14396) üzenetére


concret_hp
addikt

nem a vasúttal van a fő gond, hanem az utca relatív magas kisebbségi arányával ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#14398) attila199207


attila199207
tag

Aktívan figyelem az Ingatlan.com hirdetéseit, egyre több olyan ingatlant látok fent aminek több ára van, 32 és 28, 35 és 32, a két ár aránya általában 10-12%. Ez már a korrekció jele, vagy direkt felrakják az eladók irreálisas magas áron, hogy azt hidd milyen jó áron megveheted. Elsődlegesen Érden nézelődök ott a hirdetések 5-10% érintett, de mintha egyre több ilyen hirdetés lenne.

(#14399) Gabró válasza attila199207 (#14398) üzenetére


Gabró
tag

Talán több ingatlanos hirdeti eltérő jutalékmértékkel, és/vagy a tulajdonos más rezervációs árat mond különböző ingatlanosoknak.

(#14400) Nerd válasza attila199207 (#14398) üzenetére


Nerd
aktív tag

Valoszinuleg mert rarepultek az ingatlanosok es nem mind frissitett arat. Mindig a magan hirdeto hirdeteset probald megtalalni es tole probald megvenni. Felesleges kifizetni az ingatlanosra az 1-2 milliot, es meg a veteli akarmilyen nyilatkozatot is alairni vele es penzt atadni neki...

A hirdetesek mellett az azonositobol (az url-ben levot nezd, ne az ingatlanos sajat azonositojat) ki tudod talalni hogy mikori a hirdetetes.

302... szeptember
305... november
310... januar

ez esetleg segithet. Valoszinuleg a frissebb hirdetesek vannak alacsonyabb aron.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.