Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14851) Stanlee válasza kexksz (#14842) üzenetére


Stanlee
őstag

A topikot latogatok egy resze (szerintem a nagyobbik) a lakasvasarlassal "time the market" beallitottsaguak, tehat evekig is hajlandoak abban bizni, hogy lentebb megy majd az ingatlanok ara, oriasi bezuhanas lesz, mint volt a legutobbi valsag alkalmaval.

Amit elfelejtenek, hogy akkor sem marol holnapra lett az ingatlanok erteke feleakkora, hanem kellett legalabb 3-4 ev, hogy a melypontot elerjuk.

Az emberek tobbsege a melyponton nem volt hitelkepes, az idozitok abban biznak, hogy ok a kivetelek, tehat az o munkahelyuk biztos, mig a kenyszerbol ertekesito az valamilyen a mostani helyzet altal megroggyant szektorbol van (pl.: vendeglatas, szolgaltatas). De akik azokban a szektorokban dolgoznak, amiket a helyzet erint, azok amugy se kerestek sokat es voltak igazan hitelkepesek.

Talan 2 hete volt egy cikk a kiszamolo.hu-n, ott szepen levezette a hitelkozvetito, hogy a bankok gyorsan kiszurtek az embereket, aki azt hitte, hogy kap hitelt egy hete, az most mar kisebb valoszinuseggel fog csak kapni.

Nem azt mondom, hogy nem fognak csokkeni az ingatlanarak, de azert arra nem mernek sok penzt feltenni, hogy 30-40-os nominalis arcsokkenes lesz 1 ev alatt, mint azt paran varjak.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14852) Mercutio_ válasza kexksz (#14850) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az a havi 30k csökkenés (ha nem megy lejjebb) is 3 év alatt 1milla

StanLee: Kérdés a felfújt lufi ingatlanárakban mennyi irreális marzs volt, ami most eleve el fog tűnni a pénzbőség (olcsó és könnyen megszerezhető hitel) megszűnésével? Ettől még osztom a véleményed, hogy az árak aljához kell 3-4 év, a kérdés inkább, hogy milyen lesz az árcsökkenés görbéje addig :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14853) Oppenheimer válasza Mercutio_ (#14852) üzenetére


Oppenheimer
veterán

"kérdés inkább, hogy milyen lesz az árcsökkenés görbéje addig"

Semmilyen. 3-4 év múlva magasabban lesznek az árak mint most. Lehet hogy tévedek, de úgy gondolom idén lesz egy átmeneti lejtmenet, aztán visszafordul az irány fölfelé jövőre. Majd szembesítetek a hsz-emmel, hogy igazam lett-e.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#14854) Stanlee válasza Mercutio_ (#14852) üzenetére


Stanlee
őstag

Korabban belinkeltem ide egy abrat, azon az latszodott, hogy nominal erteken lottek ki az ingatlanarak, realerteken eleg hamvas volt a novekedes.

En most a lakaskiadassal nagyon hadilabon allok. Eddig egesz normalisan fizetgetett a berlom, most egyik naprol a masikra bejelentette, hogy nincs penze fizetni. Jo, maskor is megoldottuk, hogy ha nem volt penze adott honapban, mert vallalkozo de azert ez igy engem elegge megcsapott.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14855) Csabroncka válasza Oppenheimer (#14853) üzenetére


Csabroncka
addikt

Amíg olcsó lesz a hitel, biztosan (mostani átmenetet kivéve) emelkedés lesz. Azonban az alapkamat szépen lassan emelkedni fog most már, ebben nem látok visszautat most már.

"in medias res"

(#14856) hurenzon válasza Stanlee (#14854) üzenetére


hurenzon
senior tag

Amúgy nem is értem , milyen vállalkozó az , akinek ha 2-3 hétig nincs bevétele , fizetésképtelen . Sok olyan is van , aki több évtizede a szakmában van .
Számomra ez érthetetlen .

(#14857) Patrick válasza hurenzon (#14856) üzenetére


Patrick
addikt

Egyetértek, felfoghatatlan számomra... :U

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#14858) A Zéé válasza hurenzon (#14856) üzenetére


A Zéé
addikt

Valóban, totál ismeretlen dolog a csőd fogalma, a vállalkozók mindig csak pluszban tudnak lenni, és mindig pénz van a bőrük alatt is... :W
Attól, hogy valaki vállalkozó, attól még ugyanúgy vannak szar, nehéz időszakok, amikor egyik napról a másikra élsz, sőt...

Just a simple Lineman...

(#14859) lajafix válasza hurenzon (#14856) üzenetére


lajafix
addikt

a Hold melyik oldalán teccik lakni? :)

Rock'n Roll

(#14860) Stanlee válasza hurenzon (#14856) üzenetére


Stanlee
őstag

A fo beveteli forrasa rendezvenyszervezesbol van, most egy ideje olyan sok rendezveny nincs, amit csinalhatna.

Jelenleg rengeteg olyan vallalkozasi terulet van, amibol nem lehet megelni, az indexen van erre egy kulon cikk, amiben az erintettek irnak arrol, milyen hatassal van az eletukre, vallalkozasukra, munkahelyukre a mostani helyzet.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14861) hurenzon válasza lajafix (#14859) üzenetére


hurenzon
senior tag

Hold másik oldalán . Erről pont a Hold Alapkezelő befektetési hírei jutottak eszembe :) . Nekik a szlogenjünk .

@ eddig kb minden vállalkozónak nagyon ment , kb mindenki jól élt , nagyon sokat kereset . Pörgött a gazdaság . Nagyok jó időszak volt , ne mond már nekem , hogy sajnálni kellene a vállalkozókat. Munkámból adódóan nagyon soká kapcsolatban állok . Bele látok , hogy ki mennyit keres ...

(#14862) Mauzes


Mauzes
őstag

Csak részben kapcsolódva a beszélgetésekhez, leírom a saját tapasztalataimat a jelenlegi helyzetről. Családi házakat nézegetünk a 18. kerületben (amely szegmens persze jellemzően kevésbé érintett vagy lassabban reagál, mint mondjuk a belvárosi lakáspiac). Kb 15-20 hirdetés van mentésben, és a válság kezdete óta talán 1(!) db volt, aminek azóta lejjebb vitték az árát. Pár darabot töröltek, szóval vagy elkelt vagy nem hirdetik tovább. Új hirdetések használt családi házra alig kerülnek fel, de ami felkerül, ott sem látszik nagyon jele egy alacsonyabb árszínvonalnak vagy jobb ár/érték aránynak. Ami talán a covidnak tudható be, hogy új építésűeket tesznek fel akár befejezetlen állapotban is.

Szóval eladó családi ház fronton én még nem érzek semmilyen javulást vevői szemszögből. Majd fogom figyelni, hogy esetleg a nagyszámú újépítésű, ami van (főleg ikerházak) átkerül-e kiadó státuszba, ha nem tudják eladni.

(#14863) A Zéé válasza hurenzon (#14861) üzenetére


A Zéé
addikt

ha ennyire belelátsz, és tudod, hogy mindenki csak jól tud kijönni mint vállalkozó, akkor te miért nem vállalkozol?
Én eléggé benne vagyok, nem csak láttam olyant, aki hallott már "vállalkozókról".
Nem mondom, hogy sajnálni kell bárkit is, de most hirtelen több olyan példát tudnék mondani, akit sanszos, hogy beránt ez a mostani helyzet, annak ellenére, hogy tavaly ilyenkor még jól ment neki, és nem azért, mert nem ért ahhoz, amit csinál, hanem mert most olyan dolgok történnek, amire eddig nem volt példa, és még csak minimálisan sem tudja befolyásolni azt, hogy mi történik vele.

Just a simple Lineman...

(#14864) vg válasza hurenzon (#14856) üzenetére


vg
addikt

Nagy szavak ezek, egy meg nem értett zsenitől. Bizonyára te a magánvagyonodból fizetnéd az alkalmazottakat, a bérleti díjat, rezsit, hitelt, addig amig ki sem nyithatod a boltod? Kizártnak tartom.

(#14865) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Akár vállalkozó az ember, akár nem, kéne lennie pár havi vésztartaléknak, úgy gondolom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#14866) hurenzon válasza A Zéé (#14863) üzenetére


hurenzon
senior tag

Egy szóval se mondtam , hogy ez igaz lenne minden vállalkozóra .
De mindegy ez a téma nem ide tartozik .

@ Oppenheimer: teljesen egyetértek .

[ Szerkesztve ]

(#14867) A Zéé válasza Oppenheimer (#14865) üzenetére


A Zéé
addikt

na, akkor legközelebbi példa, mert látom nagyon magas az a paripa, amiről okoskodtok:
Szüleim cége olyan területen van, ami eléggé ciklikus (annak ellenére, hogy könnyűipar). Általában májustól indul a szezon, és novemberig tart a fő időszak, dec-feb szinte halott, márc-április, amikor kb. 0-ra jönnek ki. Az elmúlt pár évben szűkült a piacuk, de simán kihozta a szezon jobbik fele azt, hogy nem volt gond, így is állt össze a "gazdasági tervük", hogy dec-március időszak közt csak fogy a tartalék
Erre jött az idei év, amikor a február is nehézkesen indult, aztán március-április teljesen meg is állt. saját tartalékát már felélte a cég, mert a bérlet, rezsi, bérköltség fix (betanított munkásokat, elengedni nem lehet, mert esélytelen 1-2 hónap alatt találni új munkaerőt, nemhogy még betanítani) volt pár beruházás is, amit meg kellett lépni, bevétel meg zéró. Most ott tartanak, hogy az 5 havi tartalék elfogyott, és hogy kapcsolódjunk a topikhoz az én lakásvásárlási céljaimra gyűjtögetett segítségüket kellett visszatenni tagi kölcsönként, hogy még 2-3 hónapot kihúzzanak valamiből. Szerinted mennyi tartalékot kellene képezni, úgy mégis?

Just a simple Lineman...

(#14868) kexksz válasza A Zéé (#14867) üzenetére


kexksz
addikt

Szerintem Oppenheimer az ember sajat megelhetesere valo vesztartalekra gondolt a par honap alatt. Az mas, ha egy egesz ceget tobb alkalmazottal nem tudsz fenntartani, joval nagyobb felretett osszeg kell hozza. De ez nem a te felretett penzed, hanem a cege. Az siman benne van, hogy valakinek bedol a vallalkozasa. Mint ahogy az is, hogy ha alkalmazott, akkor elveszti a munkahelyet. Ezutan a ket szituacio utan kene lenni annyi penznek, hogy megeljen par honapig.

[ Szerkesztve ]

(#14869) vg válasza Oppenheimer (#14865) üzenetére


vg
addikt

Látszik, hogy alkalmazott vagy.

(#14870) Kukipapa_rr válasza Stanlee (#14851) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Részemről többször nekifutottam, hogy rávilágítsak a sok lufipukkanást és válságot várónak, hogy ha ez eljön, kisebb gondjuk is nagyobb lesz, mint hogy épp ingatlant vegyenek, de hiába. Elég hamar eljött az élő demonstráció ideje.

Van a helyzetnek jó oldala is. Több éve halasztott felújítást tudtam épp elkezdeni, mert egyszer csak ráért a vállalkozó, és kezdeni tudott másfél hét múlva. Lassan a fizető ügyfél újra érték lesz, ez pedig már nagyon kellett, mert tele volt a hócipőm, hogy még nekem kell kuncsorognom, hogy fizethessek, és a dupla árra is visszautasítanak (túl kicsi munka).

Az a szemléletváltás is ráfért már sok emberre, akik eddig a munkaerőhiány miatt szörnyülködtek. No, itt az alternatíva.

Sok szempontból kijózanító időket élünk.

(#14871) lajafix válasza hurenzon (#14861) üzenetére


lajafix
addikt

Áh, majd gyere le a falvédőről. Bevételből megállapítani egy vállalkozás tartalékait, olyan mint kövekből jósolni.

Ezekből a vállalkozásokbol mennyi a tankönyvi tőkés és mennyi a bérelt eszközzökkel, bérelt telephelyén urambocsá otthonról pár alkalmazottal dolgozó magát vállalkozónak csak gondoló? Ráadásul egyes iparágakban bahhatod már, lufi volt eddig is.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#14872) hurenzon válasza lajafix (#14871) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ha Te mondod , biztos úgy van :) :)) :))

(#14873) tibbike01


tibbike01
őstag

Szerintetek ebben a helyzetben nem pofátlanság 10-15%-ot alkudni az árból? 52-55 millió ftos lakásokat keresgélünk Bp-n abban reménykedve, hogy le tudjuk őket alkudni 45-47 millióra. Vagy akár még lejjebb. Az eredeti tervünk max 42 millió volt így is.

Esetleg tudtok jóféle alkudási taktikát/prakikát?

(#14874) hurenzon válasza tibbike01 (#14873) üzenetére


hurenzon
senior tag

Mi pont árulunk egy lakást 55 millióért .
Tegnap hívtak , hogy 40 max 42 m azonnal , készpénzben , látatlanban . A környéken kb 50-55 millió alatt nincs is hasonló lakás .
Ha mondott volna 50 milliót , esetleg igent mondunk .

(#14875) tibbike01 válasza hurenzon (#14874) üzenetére


tibbike01
őstag

Melyik kerületben áruljátok és hány szobás? :) Sokan hívogatnak? Vannak érdeklődők?

[ Szerkesztve ]

(#14876) updog válasza kexksz (#14868) üzenetére


updog
senior tag

"Az siman benne van, hogy valakinek bedol a vallalkozasa."

Végre valaki megértette, amit sokan próbálunk az elmúlt hetekben magyarázni.

Igen, sz*r a helyzet. Igen, dől be minden és mindenki. A vállalkozó azért lett vállalkozó (bár kétlem néha, amilyen panaszkodásokat levágnak néhányan), mert egyrészt úgy indult neki a vállalkozásnak, hogy előtte már felhalmozott valamekkora tartalékot magánszemélyként, amiből nem mindent tett fel erre, tehát ha a vállalkozás bedől, akkor nadrágszíjat összehúzva bevétel nélkül is bírná egy darabig.
Másrészt mert gondolkodásban előrébb van és képes az alkalmazkodásra, és nem a megmentést fogja otthon ülve várni, hanem aktívan tesz hogy jól jöjjön ki ebből is.
És harmadrészt mindentől függetlenül tudja és vállalja, hogy bármikor bukta lehet az egészből.

Valaki be is kommentelt valami hasonlót vállalkozós face - csoportban, hogy aki most panaszkodik hogy honnan fizeti a következő havi KATA-t (nem az x darab alkalmazottat, meg a nem tudom még mit, hanem az egyetlen, 50.000 összegű kötelezettségéből a következő esedékeset), az nem vállalkozó, hanem egy elcseszett alkalmazott extra kockázattal :D

(#14870) Kukipapa_rr abszolút egyetértek. Már 2016-ban is úgy csináltattam 3 redőnyt, hogy 1.5-2 hónapon belül vállalta a harmadik(!) cég (az első kettő kiröhögött hogy 3 ablakot ők ki se jönnek felmérni).
Most: pénteken az első akit hívtunk felmért, másfél hét és jönnek szerelni.
Ajtós 2017-ben: 9 hét, felmérés után (amire vártunk majdnem egy hónapot). Most: 8 nap (!).

Nem akarok senkit bántani, emberi sorsokról van szó, remélem mindenki megtalálja majd újra hogy mit tud és szeretne jól csinálni miután ebből kimásztunk, és addig kihúzza valahogy, de itt az ideje egy kis tisztítótűznek nagyon sok területen.

Hogy ez így jött el vagy máshogy jött volna, tökmindegy, amíg száguld a piac, addig nem gondol senki arra hogy mi lesz majd ha.... na most van ez a "ha".

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#14877) AxBattler válasza updog (#14876) üzenetére


AxBattler
félisten

"Már 2016-ban is úgy csináltattam 3 redőnyt, hogy 1.5-2 hónapon belül vállalta a harmadik(!) cég (az első kettő kiröhögött hogy 3 ablakot ők ki se jönnek felmérni).
Most: pénteken az első akit hívtunk felmért, másfél hét és jönnek szerelni.
Ajtós 2017-ben: 9 hét, felmérés után (amire vártunk majdnem egy hónapot). Most: 8 nap (!).
Nem akarok senkit bántani, emberi sorsokról van szó, remélem mindenki megtalálja majd újra hogy mit tud és szeretne jól csinálni miután ebből kimásztunk, és addig kihúzza valahogy, de itt az ideje egy kis tisztítótűznek nagyon sok területen."

Személyes véleményem: akárhogy megy is a szekér, pörög a gazdaság, a vállalkozók mindig sírnak. Most mondjuk van is okuk rá, de fentiekhez hasonló tapasztalataim, no meg a látott felelőtlenségek okán nem sok könnycseppet ejtek. Igaz, rosszat sem kívánok.

Ja, 8-10 évente kellene egy kis - akár mesterséges - kézifék/recesszió.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#14878) Mauzes válasza tibbike01 (#14873) üzenetére


Mauzes
őstag

Helyzettől függően én 10%-ot normál piaci helyzetben is simán megpróbálnék, az szerintem nem "túl" pofátlan. Mondjuk ha nagyon kell az adott ingatlan, akkor csak 5-öt. Én nem gondolom, hogy bárki hirdet úgy, hogy nincs benn semmi alku (persze alapetően egy friss hirdető nem biztos, hogy engedne, de a jelenlegi környezetben szerintem ez is változik).

[ Szerkesztve ]

(#14879) kexksz


kexksz
addikt

Mai hirdetesfigyelo arcsokkenesrol, azt hiszem kezd beindulni ez a valsag tema. :D https://i.imgur.com/UPhWyR1.png

(#14880) Mauzes válasza kexksz (#14879) üzenetére


Mauzes
őstag

Simán lehet, hogy csak hulladék az ingatlan. :D

(#14881) lajafix válasza hurenzon (#14872) üzenetére


lajafix
addikt

Újat mondj és valósat. :DD

Rock'n Roll

(#14882) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

Ingatlan.com-on azt vettem észre, hogy a rendszer bizonyos kritériumok megadása nélkül is engedi feltölteni a hirdetést (pl. ingatlan állapota), és ha ezen szűrőt beállítom valamire, akkor nem dobja ki azokat az ingatlanokat, ahol ezt a kritériumot egyáltalán nem állította be a feltöltő. Nem tud valaki trükköt az alábbiakra:
1. Csak azokat az ingatlanokat listázza, ahol egy adott szűrő nincs beállítva?
2. Csak azokat az ingatlanokat listázza, ahol pont az általam kiválaszott szűrőn kívüli hirdetéseket akarom látni?

Az 1. azért kellene, mert szeretnék külön hirdetésfigyelőt beállítani az új építésű ingatlanokra és a nem új építésű ingatlanokra. Viszont ha megcsinálom ezt a két keresést (azaz bepipálok bizonyos állapot szűrőket), akkor hiányozni fog belőle az összes olyan ingatlan, ahol nem adták meg az állapotot.

A 2. meg azért, mert pl. tök jó lenne látni olyan lista, hogy mondjuk összes hirdetés, kivéve befejezetlen ingatlanok.

[ Szerkesztve ]

(#14883) DamianB válasza gerii (#13698) üzenetére


DamianB
őstag

Szerintem hülyére veszik . :K

Tudom napi sírásó vagy mit szoktak ilyenkor mondani ;]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#14884) DamianB válasza updog (#14876) üzenetére


DamianB
őstag

Az egyik kollegám úgy kezdte a vállakozást meló mellett hogy volt 2 milliója és felvett személyi kölcsönbe még tizet :C :DD

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#14885) skristof


skristof
tag

ez már marketing: [link] :DD

Eladó Budakalászon panorámás telken épülő ingatlan szerkezetkész állapotig építve 70%-ig, hogy spórolni tudjon a vevő.
...
A maradék 30% megbeszélés kérdése. A telek nincs az árban.

(#14886) Ironizer válasza skristof (#14885) üzenetére


Ironizer
tag

Ment is rá a report.

(#14887) gerii válasza skristof (#14885) üzenetére


gerii
addikt

Ez se rossz
Aszongya:
- Beköltözhető állapotú, némi csinosítást igényel
- 20 éve teljes körű felújításon esett át, azóta keveset használt :DDD

Elég kemény nm ára van, kíváncsi leszek mi lesz a jövőben.

(#14888) axioma válasza gerii (#14887) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat ebben a hirdetesben a lakasra irt egyik jelzo se tunik igaznak... pl. 20 eve mar baromira nem gondolnam hogy a legolcsobb papirelzart konyhabutor felujitasnak szamitott volna, vagy hogy keves hasznalattal faig kopik a parkettalakk.

[ Szerkesztve ]

(#14889) sakal83 válasza Ironizer (#14886) üzenetére


sakal83
addikt

Es miert is? Halkan megsugom hogy azert teszi igy fel valoszinuleg hogy a telek utan ne kelljen 27es afat fizetni tovabba a 30% utan sem... de te tudod... ha igy jobban alszol...

[ Szerkesztve ]

(#14890) _NCT


_NCT
őstag

MNB válasza: mi számít önerőnek lakásvásárlásnál?

Ha jól értem, most már lehetőség nyílik 100%-ban is beszámítatni a babavárót mint önerő, ha a babaváró és a lakáshitel igénylés között több mint 90 nap telik el. Így még kevesebb önerő is elég lehet.

[ Szerkesztve ]

(#14891) exoduss


exoduss
tag

Sziasztok!
Párommal lakásvásárlás előtt állunk(vagyis mi későbbre terveztük, de valószínű, hogy lesz egy elég jó ház a közelben, ami eladósorba kerül.) Mindkettőnknek van fundamentája, ami jövőre fog lejárni, illetve megtakarított pénzünk is van. Szerintetek érdemes inkább hitelt felvenni és majd a fundamentát beleforgatni, vagy inkább ne kapkodjuk el a dolgot és várjuk még? Hitelt mindenféleképp kell majd felvennünk, csak ugye az sem mindegy, hogy mennyit.

(#14892) Stanlee válasza exoduss (#14891) üzenetére


Stanlee
őstag

En inkabb kesobb elotorlesztenek, amikor lejar a fundamenta, mintsem hogy a mostani helyzetben meg egy extra hellyel kuzdjetek a hitelfelvetel eseten.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14893) axioma válasza exoduss (#14891) üzenetére


axioma
Topikgazda

A fundanal nem az a kerdes, hogy mikor fog lejarni, hanem eltelt-e mar 48 honap a kotes ota (sot, lehet hogy 45, ez felmondasnal nekem sose egyertelmu). Ha igen, akkor tutifix 90 napra fizet, siman kuldd be A4-es oldalon hogy alltam fenntartassal, xy hrsz ingatlan vasarlasa lakascelra kered kiutalni. [Amugy hrsz nem is feltetlen kell bele, de ugy simabban megy at, persze megfelelo szovegu adasveteli szerzodest a konkret kiutalas elott be kell nekik kuldeni.]
Ha a lejaras jovore jelenti a 4 evet, akkor van erre is a fundanak konstrukcioja, de ott mar honapok szamatol nagyon fugg. Szoval mikor indult az elso megtakaritasi evetek? [A nyitasi dijon felul az elso havi megtakaritas beerkezesi honapjanak elso napja. Az eves ertesiton a fordulo ugyanaz.]

(#14894) petyametyo válasza exoduss (#14891) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Amennyiben megtudod oldani, akkor a hitelbe törleszd be. A hitelfelvételnêl kapot kedvezményeket ilyenkor vissza kérhetik. Pl közjegyzői díj, utalási díj, értékbecslő,stb

(#14895) Mercutio_ válasza petyametyo (#14894) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem csak akkor, ha változik a futamidő?
Ha ő a betörlesztést úgy kéri, hogy a törlesztő csökkenjen, akkor mintha nem bukná a kedvezményeket :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14896) petyametyo válasza Mercutio_ (#14895) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Nekem most jár le a funda . Megkérdeztem a bankot ilyenkor mi hogy merre . Mivel 2 éve vettem fel a hitelt 5 év fix kamatra és két funda több mint a tőketartozásom 50% ezért vissza kell fizetnem minden kedvezményt . A futamidő marad ,a törlesztő csökken. Nem tartom viszont kizártnak hogy ez bankoknál eltérő lehet. Az enyém OTP :U

(#14897) goccer válasza petyametyo (#14896) üzenetére


goccer
aktív tag

Ez nem hangzik "Fogyasztóbarát" hitelnek :U

(#14898) dkaro válasza petyametyo (#14896) üzenetére


dkaro
őstag

Milyen kedvezményt kell visszafizetni? Ez csak a funda miatt van, vagy OTP-s LTP esetén is ez lenne?

(#14899) Csabroncka válasza dkaro (#14898) üzenetére


Csabroncka
addikt

Meghatározott összeg és idő esetén!

"in medias res"

(#14900) mokus1


mokus1
addikt

Van köztünk olyan aki nagyon benne van a fundamentában?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.