Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24126) SSlyTR válasza beg (#24122) üzenetére


SSlyTR
aktív tag

szóval, ha külön rendelek egy teló, hozzá tokot és még egy kijelzővédő fóliát, akkor már nagy beszállító vagyok? :DD

Ott dél-amerikában vala eléggé rosszul megy. Egy ájfón annyi brazilban hogy megéri kifizetni utána az usa áfát, a szállítást és a vámot is, mert még mindig jelentősebben olcsóbb mint náluk.

Igen lehet azzal jönni, hogy a hazai kereskedelemnek betesz a kínai cucc, meg szegény kereskedők. Erről az a véleményem, hogy a kereskedők tesznek keresztbe saját maguknak. Néztem jópár terméket, mely nálunk a hivatalos forgalmazónál, már jóval drágább mint a gyártó weboldalán. (40 helyett 50ezer forint) És a forgalmazó árait még tovább emeli a kereskedő. Volt olyan is, hogy egy 230 ezer forintos dolgot külföldről postával együtt megkaptam 410 euróért. Ekkor merjen sírni a kereskedő. Gondolom a 400 eurón is volt haszna a kinti boltnak, akkor mennyi lehet az itteninek a 230 ezer forinton... undorító. Volt olyan, hogy mondtam engedjen el 10%ot és akkor ott veszem meg a notit, bele is ment. Szerintem mondhattam volna 20-at is, abban is még nagy üzlete lett volna.

Az pedig teljes mértékben igaz, hogy nem azzal kellene foglalkoznunk, hogy 2 kontinenssel odébb de szar valakiknek. Hanem inkább azzal, hogy ezen a kontinensen nekünk a legrosszabb. Az egy komoly traumám, hogy 2-3 évente nem tudok egy 10 milliós kocsit venni, pedig ez nagyon sok európai országban ilyen munkakörben simán menne.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.