Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
El_Diablo
tag
válasz
Vikusz77 #24477 üzenetére
Megjön, beszélsz a futárral, hogy mi a szokás náluk. Közben pár fotó elég a tényállásról. Elolvasod ha ők már jegyzőkönyvezték. Kibontjátok együtt, átnézitek. Amennyiben hiányos reklamálsz, jegyzőkönyveztetsz. Ha van ilyen esetre formanyomtatványuk szerencséd van, ha nincs íj. Az ő felelősségük, mivel ők szállították végig, nem volt közbeiktatva idegen cég...
-
sunavlys
senior tag
válasz
Killerlaca #24467 üzenetére
Frissült: Szombaton: 22.01-kor. Lehet, hogy mégis dolgoznak.
-
kmate07
csendes tag
válasz
hevizms #24478 üzenetére
De ha 17.-én megrendeltem akkor a ruha gyúljon rá mindegyikre, ha nem bírták feladni.
Különben is a DE postra azt írták, hogy:
Deutsche Post $9.64 ...............(For European countries 8-12 working daysNa hát ez valószínűleg nem nagyon fog összejönni.
Mióta megrendeltem is eltelt 6-7 munkanap de gondolom az számít mikor postára adják...
20.-án lette elvileg feladva, szóval hétvége nélkül a mai a 6. nap.
Most ha még két hetet ülnek rajta akkor rohadtul nem lesz benne a 12-ben még az se, hogy elinduljon a csomag, pláne nem lesz nálam.(#24480) Abus2 : Köszi, de sajnos ez sem mutat többet.
-
Zeki
nagyúr
válasz
kmate07 #24475 üzenetére
Szerinted, meg más türelmetlenek szerint, ha minden szaros kínai oldalon ott van, hogy basznak dolgozni az ünnep alatt közel két hétig, akkor mégis mi a frászra vered a nyálad?
Nem dolgoznak!
Megírták!Akkor is ott állna az a tetves csomag, ha dolgoznának,. mert amúgy is tetű lassú lett minden odakint!
Nekem közel két hetet dekkolt a svéd postás csomagom Szingapúrban, de nem köcsögöltem le senkit.
Aki kínából rendel, pláne bazmeg ünnepek alatt, az ne rinyáljon! VÁRJON!
Akinek ez nem megy, bemegy itthon egy boltba és megveszi. Vagy hazai apróhírdetési oldalon megveszi.Vagy azt hiszitek, hogy nálunk nem volt nagy ünnep? Karácsony és Szilveszter környékén 6 napig még csak orvos sem volt! Megállt itthon is az élet! Na most ott Kínában van. Erre itt nyomjátok a faszom vakert, hogy ezek ott rejszolnak, és nem dolgoznak. IGEN! Most nem dolgoznak, ti meg baszhatjátok a rezet!
Ja, és szinte minden webshop behazudja hogy mi van neki készleten.
Ergo nem biztos, hogy "ma" gyorsan megrendelem kínából DHL-el, a kicsi kínai már rohan is vele, hogy feladja, és 4 nap múlva már a kezemben. Ez már szinte csak a mesében létezik.UFF!
Szóltam! -
beg
veterán
válasz
Killerlaca #24491 üzenetére
Hát ha a TN szám alapján nem tudtak beazonosítani (remélem azt azért beleírtad az emailbe), akkor tényleg nincs ott keresnivalójuk ahol most vannak. Ha megnyugtat, dobj nekik még egy mailt ezzel a hivatkozási számmal. Hátha csoda történik.
-
mcll
senior tag
Még egy DHL-es kérdés: A DHL küld üzenetet (mail, sms, mittudomain) hogy mely nap hozza házhoz a cuccot? Azért kérdem, mert ugye jó lenne ha aznap valaki otthon is lenne azt átvenni.
Bár ez még odébb van, de felkészülök mindenre.
-
Killerlaca
senior tag
-
-
beg
veterán
válasz
Killerlaca #24486 üzenetére
Ne küld el papíron, védd az erdőt. Várj türelemmel, a papucsállatkáknak igen lassú az ingerátvitelük. Meg hideg is van és különben is majd egyszer lesz kedvük dolgozni is.
-
Atomgeszi
nagyúr
2napja kaptam TN-t. Erre most meg egy ilyen emailt,de eléggé konyhanyelven van, nem értem pontosan.Mire akar célozni?
"hello ,my friend, i am very glad to hear from
you !! you know sometimes all bacause the
Factory .they give us the right to sell the
phone ,and after ,they told us there is
someproblem with it ,we should wait for a long
time .or the phone is testing now . we have no
way to do it .. my freind .and also for some
news ,its not reall.they came out from our
competitors. " -
hevizms
addikt
Értem a válaszokat és köszönöm.
Azért egy email-t irok nekik hogy inditok egy refundot,kiváncsi vagyok válaszolnak-e?
-
Killerlaca
senior tag
válasz
szpali #24481 üzenetére
Ebbe mi a pozitív?
Hogy nem fizettél a szállítási költségre áfát?! Hát még szép.
Nálam fizethetsz arra is ha akarsz....Más:
Most jött a várva várt levél a Vámosoktól. ha már elküldtem az infókat mailbe, akkor most küldjem el újra a levélben szereplő hivatkozási számmal együtt vagy ilyenkor már nem szoktátok?
Köszi
-
beg
veterán
válasz
hevizms #24474 üzenetére
Felesleges ezért disputot indítanod. Mondjuk ma rányomsz a dispute-ra, ekkor 4 napja marad az eladónak reagálni, csak ezután nyomhatod át claim-ra. Miután claim, 10 napja lesz az eladónak erre is reagálni.Magyarul, 14 napig tologathatja, míg a claim refundá nem változik, de általában a 13. nap 23. órájában adnak egy élő trackinget
Onnantól kezdve meg feladta, teljesítette, nem jár refund.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
hevizms #24474 üzenetére
Az a gond, hogy valószínűleg leírják,hogy 15-25 napon belül küldik és akkor már csak 2-5 nap dhl. Ebbe nem lehet belekötni. Ez tuti le van írva nekik valahova. Írjál előbb nekik, hogy akarsz egy disputot indítani, vagy adják fel a csomagot.
Ali-n pl így szerepel:
Delivery: 15-60 days (ships out within 15 days), ez azt jelenti, hogy 15 napig ülhetnek rajta és akkor még 60 napon át utazhat a csomag. És csak ezután lehet reklamálni.
Az a meglepő,hogy ali-n az az egy negatív értékelés is sokat jelent nekik, így ilyen esetben egyből utalnák vissza a pénzt, vagy küldenék a csomagot.
Nálam is ez volt ali-n. Már 3 napja nem küldték a csomagot, írtam nekik, 12 órán belül fel volt adva. Pár hsz-szel feljebb lehet látni a követőt. -
Sanyesz.
őstag
-
szpali
addikt
Pozitív tapasztalat a vámmal.
Megérkezett a P780, de a vámhatározat melléklete szerint nem számolták bele a vámösszetevők megállapításánál a szállítási költséget.
Csak a készülék árát (206,09$) vették figyelembe, ami 150,7€-ra jött ki, tehát csak 27% ÁFÁ-t kellett fizetnem
(+1500 Ft Postai vámügynöki szolg.díjat) -
Vikusz77
tag
Sziasztok!
Táplálék kiegészítőt vettem angliai boltból, holnap hozza a futár, de az egyik doboz sérült. Azt mondta jegyzőkönyvezték (bent a dpd-nél és körbecsomagolták fóliával).
Kérdésem, mi a teendőm átvételnél? Tudom minek kellene benne lennie.
Kibontsam a futárral odáig rendben van. Videózzam ezt? Ha hiányzik belőle termék, akkor mit tegyek?
Jegyzőkönyvet vetessek fel és ne vegyem át a csomagot, vagy jegyzőkönyv és átvegyem a hiányos csomagot, utána pedig az angol shoppal közlöm, hogy hiányzott valami a küldeményből?
A jegyzőkönyvből kötelesek adni nekem egy példányt, jól gondolom?Vikusz
-
SSlyTR
senior tag
kipróbáltam a 4px-et
2014-01-24 08:11:03 HUBUD Despatched to ATC
2014-01-22 10:40:45 SINGAPORE
2014-01-22 10:31:53 HONGKONG
2014-01-22 10:21:06 HONGKONG
2014-01-22 10:10:34 HONGKONG
2014-01-21 00:57:08 Shipment ready
2014-01-20 20:09:57 Lan Guang,Shenzhen,China
2014-01-20 20:09:57 Lan Guang,Shenzhen,China
2014-01-20 18:22:04másik oldal:
2014-01-23 00:00, Despatched to overseas (Country code: HU)
2014-01-21 00:00, Received from CustomerAzért megnyugtatóbb azt látni, hogy halad a csomag.
-
kmate07
csendes tag
Sziasztok!
01.17-én rendeltem a pandáról egy csomagot. DE Posttal kellene jönnie.
01.22-én nagynehezen megjelent a rendszerben (DE oldalán)
"Die Sendung ist am 22.01.2014 im internationalen Logistikzentrum Deutsche Post Hong Kong VV eingegangen."posta.hu-n:
"2014.01.22 09:33 Küldemény információ: Küldemény felvéve / Item accepted"Na azóta semmi változás. A 4px meg semmi másra nem jó, csak a pontos időt mutatja, hogy náluk épp mennyi...
Most akkor mi a helyzet ezzel? Jól gondolom, hogy annyi történt, hogy a kínai postára fel lett adva és ott vár?
Van rá esély, hogy elküldték/ vagy el fogják most az ünnepek alatt?
Vagy most két hétig ott rejszolnak majd felette a kis köc$ögök?
Ha igen akkor nemtudom mif@szért fizettem +$10-t a DE-re, hogy kiérjen kínából az ünnepek előtt mert akkor SG-vel, CN-el, vagy galambpostával is rendelhettem volna, ha ezek b@sznak dolgozni. -
hevizms
addikt
Felhivtam a DHL ügyfélszolgálatát kiváncsiságból.
Hátha valaki még nem tudja,azoknak egy info:Attól hogy van tracking szám,még abszolút nem biztos hogy csomag is van!
Ugyanis akár online is regisztrálhatnak(kérhetnek) számot a kinai boltok,sőt a DHL rendszere jelzi is a regisztrált számot,de amíg át nem adják a csomagot a DHL futár kezébe,addig több nap is eltelhet.
Valószínű velem is pld ez történt.
Kaptam a reklamáló email-em után egy számot,hogy örülhessek,de érdemben nincs még a DHL-nél a csomagom és hát valószínűleg az ünnep végéig ez már nem is történik meg.Kérdésem a gyakorlottabb vásárlók felé.
Vajon ha inditok egy refundot a paypalon,akkor a paypal úgymond igazat ad nekem?
Ugyanis pontosan hogy átvágtak,hisz azért rendeltem 1 héttel az ünnepek előtt náluk(geekbuying)DHL-el,hogy biztosan elküldjék még az ünnepek előtt.
Szóval most már úgy vagyok vele hogy ettől a bandától nem is kell semmi.
Van értelme refundolni?Ez elég indok rá? -
El_Diablo
tag
válasz
A tumi #24422 üzenetére
(#24422) A tumi:
Nem kell a vissza igazoló e-mail. Az csak neked szól de a zöldeknek kevés. Alin bemész a "My Orders" menübe, kiválasztod a megrendelt terméket és a "View Detail" menüt. Beállítod a képernyőn az oldalt, hogy a "Order Number"-től a te adataidig jól látszódjon minden. print screen, elmented. A rendelésnél ahol a neved címed van van egy kis fül: "Financial". Átváltasz rá. Erről is egy képet készítesz. Az online bankod felületén a tranzakciós listában megnyitod ennek a kifizetésnek a tulajdonságait, ahol minden adat jól látszik, kép készül, ment. Ezeket kell elvileg elküldeni. (Ha valaki jobb ötlettel áll elő elfogadom!)
A rendelés és fizetés közötti dátum eltérése természetes. Ha kártyával fizetsz levonódik azonnal az egyenlegedből az összeg, de a könyvelésben akár napokkal később jelenhet csak meg és nem a vásárlás, hanem a könyvelés napjának dátumával. Tehát ez nem gond, erről a szerv is tud. A lényeg, hogy a beküldött információból egyértelműen beazonosítható legyenek az adataid, rendelésszám, fizetett összeg, fizetés módja és végül a fizetésről egy kivonat (jelen esetben a banké). -
SSlyTR
senior tag
Én azt tapasztaltam, hogy az amazon.com nem szállít eu-ba, csak nagy ritkán, ha szállít akkor 50 dodo a szállítás.
Nézd meg amazon.co.uk-t. Lehet kicsivel drágábban kapod meg de 90%, hogy szállít hozzánk.
Bár az elég ciki, hogy előbb kell megadni a bankkártya adataidat, mint látnád a teljes fizetendő árat.Valaki kérdezte a ruha témát a vámon.
Nekem múlt héten átjött ruha a vámon. Ezen a héten meg kellene kapni.
Kicsit kérdezősködtem és az esetek nagyon nagy részében átvilágítják a csomagot, 200ból 1 csomagot nyitnak ki. (gondolom ebbe beletartozik a kis 1 dolláros vacak is.) Nem hinném, hogy a ruha cuccokra lennének kíváncsiak. Ha nagy tételben van, akkor már felfigyelnek rá. -
rokeon
csendes tag
válasz
lolcopterlol #24421 üzenetére
Nekem itt egyetlen info-t ad, mégpedig a postára adás időpontját. Azóta már fel lett rakva repülőre is. (egyébként 10 tracking oldalt kipróbáltam már, meg appot is, és mind ugyan azt irja amikor nem elérhető a singpost. Azoknak akiknek sokáig van az első bejegyzés: keresd meg a helyi postát amelyik városban feladták a csomagod, és annak a tracking oldalát használd. (addig amig nem frissül a tn-ed) mert ha hongkongban adják fel sg posttal, akkor az idő.(ezért irja singpost hogy information received ami nem jelenti azt hogy fizikailag is átvették a csomagot). Én pl a quantiumsolutions oldalán megtaláltam a honkong és singapore közötti tracking infot.
-
Killerlaca
senior tag
Most már nagyon tele a hócipőm ezzel a .... rendszerrel/bandával!
Negyedik napja adatbekérés a címzettől státusz! Már kétszer elküldtem az adatokat Csütörtökön....de persze b...szik változni a státusz.
Valakinek frissült már a rendszer? -
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék Amazon-os rendeléshez. Ezt a terméket vajon szállítják Mo-ra? Ha igen, akkor hogyan alakul a postaköltsége?
Köszi! -
zedok
őstag
Ha már külföldi rendelés, egyre többet használom a Paypal-t és a vásárlásoknál be lehet állítani, hogy a bank vagy a paypal váltsa az összeget - ha jól értelmeztem. Melyiket érdemesebb? Eddig a paypal csinálta ezt nekem. A bankkártyám már hozzá van rendelve a PayPal számlámhoz.
-
Abus2
tag
PayPallal fizettem. Még messze a 45 nap, mert 10-én történt a vásárlás e-bayen. Így még kivárom a hetet. Érdekes módon nekem a kínai tyúklábas oldal pontosabb adatot ad. (Google-fordító jó barát
). Az alsó sor dátum után lévő jel elvileg azt jelenti, hogy 6 hét a várható szállítás. Dispotban még nincs gyakorlatom. Eddig még nem volt rá hálla az égnek szükségem. Plusz angolból nem vagyok valami jó, ha nekem kell fogalmaznom.
Olvasni jobban tudok.
-
zedok
őstag
Kb 2 nap. Paypallal fizettél? Érdemes lenne nyitni egy disputet (ha még nem járt le a 45 nap), bár majd a tapasztaltabb kollégák megmondják a tutit.
-
mcll
senior tag
Az imént Skype-n beszéltem a tmallbox-os csókával (Justin) és azt mondta hogy az ünnepek alatt leadott megrendelésnél a teló árából 3%-os kedvezményt adnak. Így a 4%-os PayPal felár már csak 1%.
A telót febr 6-a után küldik ki. Kérdésemre még azt is elmondta, hogy a telefonok rootolva vannak, Google Play és Magyar nyelv telepítve, azaz már úgy küldik ki.
Csak hátha mást is érdekel.
-
zedok
őstag
-
Banyu
csendes tag
24-én SG-vel feladott csomag szerintetek fog mozdulni az ünnepek alarr?
elvileg hong Kongból jön -
Ben.93
tag
válasz
Outlander #24450 üzenetére
Igen úgy értem én is amikor itt kéri az adatokat (http://www.ecommercebytes.com/blog/uploads/new_bin_4_blurred.jpg)
Csakhogy néhol azt mondják paypal adatait veszi figyelembe a rendszer...
Bár nem lenne hatalmas probléma ha nekem hoznák ki de ugy lenne a legjobb ha a postás neki vinné mert ritkán vagyok itthon
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- EAFC 25
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Linux kezdőknek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest