Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Ma próbából a rollerrel jöttem melóba, így most van kis tapasztalatom vele. Én két lábam (42-es) egymás mögött ferdén kényelmesen elfér, a felület nagyon jól tapad (az egész végig ilyen smirgliszerű bevonatos), nem mozdul el a lábad rajta ha nem akarod egyáltalán.
Alapból aszfalton hangtalanul suhan, kisebb úthibákat is jól veszi. Nagyobb (hüvelykujjnyi vagy még nagyobb, amit alapból nem kerülnél ki/nem is tudsz kikerülni) hézagoknál néha csúnya fémes csattanó hangot ad rajta valami, arra nem sikerült még rájönnöm, mi lehet (talán a fém sárvédő). Érdekes, mert nagyobb bukkanóknál nem jön elő, csak a kis, nagyon éles peremeken ha nagy sebességgel átmész.
A legvacakabb hullám térkőhöz volt szerencsém vele (amivel ész nélkül lerakták a fél országot), azon is egész jól teljesít a teleszkóp, zötyögésre vállalható, de ott már azért hallatszik némi csörgés. Hosszútávon tuti nem tesz jót neki, a csavarokat minimum kilazítja.
Lábfék lassításra teljesen jó, gyors megállásra tökéletesen alkalmatlan, autók közé egyszer majdnem begurultam vele kereszteződésnél.
Teszteltem 4-es metrón az állítva tárolást, gyorsulásoknál már eldől, szóval fogni kell mindenképpen. Persze így is nagy segítség, hogy állítani lehet, elég kb. ha csak rajta van a kezed.
Tegnap amúgy pont volt napközben szerencsém egy lepusztult gyógyegér alu rollerhez, ahhoz képest ég és föld, ugyanazon a hullámos térkövön, ahol ez kicsit zörgött, a másikat a szomszéd utcából is lehetett hallani.
-
Fishor
senior tag
-
Fishor
senior tag
Szia!
Szuper! Köszönöm! Igaz aztán láttam, hogy a leírásban írnak egy 13-as lábtartó méretet, már az is +2cm az én 11cm-esemhez képest, ami bár kevésnek tűnik, de sokat jelent a használatban.
Menet közben milyen? Mennyire kelt csörög csattog érzést?
Ha lecserélem az aldist, tuti ilyenre fogom a szélesség és az állíthatóság miatt.Üdv: Fishor
-
julius666
addikt
Szia!
Lemérni majd ha este hazaértem, lemérem.
Felállítva elég stabil. Letámasztásnál kicsit igazgatni kell, nem csak "leejted és megáll", de utána magától már biztosan nem dől el. Direkt két képet raktam a két kormányállásról, bármerre forgathatod a kormányt, megáll.
Nagy szélben, mozgó járművön azért persze nem merném magára hagyni. De a 2 macskánknak eddig még nem sikerült feldöntenie.
-
-
julius666
addikt
Sziasztok!
Spartan Jumbo III (van ahol Spartan Double Suspension néven szerepel) rollert vettünk a minap, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat, miután sok itteni komment segített a kiválasztásban. Sajnos komolyabb roller sosem volt még alattam (kis koromban persze volt ilyen akkor divatos gagyi alu scooterünk, de az inkább csak vicc volt), így rendes összehasonlítási alapom nincs.
A masina összeszerelésre elég masszívnak tűnik, kinézetre is pofás. A markolata nem az a gagyi "szivacsos", hanem kifejezetten jó fogású, ergonomikus gumi. Természetesen ez is lecsatolható és a kormányszárhoz rögzíthető.
A nagy 20 centis kerekek és a teleszkóp meglepően jól teszi a dolgát, próbáltam díszburkolaton és persze nem úgy suhan az ember, mint aszfalton, de egyáltalán nincs az a "leszakad a vesém" érzés. Kisebb gödröket is simán veszi. Igazából lehet picit túl "puha" is a teleszkóp, ha ráállok a rollerre érzem hogy lesüpped enyhén a ~70 kilóm alatt, elsőre furcsa, de megszokható.
Az összecsukása nagyon állat, egy pöcköt kell csak felhúzni. Masszívan tart teljesen a pöcök annak ellenére, hogy nem nehéz felhúzni, egyszer volt csak, hogy picit szorult talán és akkor erősebben kellett rántani, meglátjuk idővel milyen irányban változik.
A fék kizárólag lábfék, na az nem sokat ér, rá kell erősen állni és akkor is elég hosszú a féktáv, satufékezni nem fog vele 200-al hajtva az ember. A lábfékes társainál mondjuk nem hiszem, hogy úgy rosszabb lenne, kétlem a koncepcióból - ilyen "fényes" gumik mellett - többet ki lehetne hozni.
A Toldysport FlexPron gondolkoztunk még vételben a megvett modell mellett a tárcsaféke miatt, nem tudom az mennyivel tudna többet. Mivel nem száguldozni vettük, hanem egyszerűen csak közlekedni, nem érzem komolyabb fék szükségét, a bonyolultabb fékrendszerek inkább csak plusz hibalehetőségnek tűnnek nekem, ami elromolhat rajta.
Egyetlen dolog van a Spartan Jumbo III-ban, ami kicsit zavaró számunkra, az a súlya, most mértem, a mérlegünk 5,6 Kg-ra lövi be. Nem tudom ez átlagosnak mondható-e, igazából nekem nem is nehéz, csak a barátnőmnek ez már azért nem az a kategória, amit a villamoson észrevétlenül felkap a vállára vagy letesz éppen a tömegben.
20k-ért vettük, hogy alaposan körbejártuk a vásárlás előtt a lehetőségeket, szerintem nem csináltunk rossz vásárt vele.
Ja igen, láttam, hogy sokan ráizgultak arra, hogy az Aldis masina felállítható összehajtva. Hát ez is, lásd a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
A fiamnak ígértem egy rollert a jó biziért.
50 kg -os a gyerek, vidéken lakunk ,aszfalton gurulna vele. Max. 1-3 km távolságra kell ,bringa van hosszabb utakra.
Amit néztem az az oxaelo town 5, Town 7 az utóbbiról viszont sok rosszat írnak a használói. Ajánlottatok itt valami spartan rollert 13 kft környékén az elfogadható minőségű?
Esetleg 15 kft körül van amit érdemes megvenni? Használtat meg szabad venni?Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
Ez nekem is megfordult a fejemben, mert annyira sok jót mond
A fórumban keresgéltem, de olyan elrettentőt nem találtam. A fék hozzáér, amire írtátok az alátétes megoldás. Pár válasz jött a ki használja kérdésekre, sehol nem emlékszem olyanra, hogy ne vedd meg, mert gázos a cucc. Vagy elkerülte vmi a figyelmemet? -
Proci85
senior tag
Szia
Köszi a választ. Nekem ez pozitívnak tűnik: [link]
De annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz, hogy fenttartás nélkül fogadjam az írottakat. Mindenesetre, ha igaz, jónak tűnik.Az archivum kedvéért, ha a linken megszünne:
Ma voltam vele Józsefváros és pesti kerületekben és volt ott kis macskakő, nagy macskakő, térkő, töredezett aszfalt mint égen a csillag. Meg sem éreztem. Sima roller használata után kicsit beállnak az ízületek mert rendesen felütnek az úthibák. Szóval kormány rendesen rögzül becsukásnál. Maga a kerék elfordítása összecsukva azért jó, mert nem kell kiszedni a markolatokat buszra felszállásnál. Buszon, villamoson akárhová be lehet ülni vele, kívül, belül -stb- elfér láb között.
És itt viszont fontos kerék elforgatása mert azon támaszkodik fel vagyis nem kell fogni csak kitámasztani a kereket megfelelő szögben és csak a markolatot fogni a súlyát elviszi a kitámasztás, mint egy gitártoknál.
- Másik az alkatrész utánpótlás: Dechatlonos szabvány, barátomnak már sikerült újítania bele egy tengelyt. Tökéletesen passzol bele.
- Kerékcsapágyak 6000 RS szabvány, vagyis kismotorba való nem ABEC tehát nem gördeszka-roller mutáció hanem kismoto-roller kombináció például Honda 70 Trial, ami azért megtisztelő.
- Tárcsafék: hozzáér kicsit a fékbetét menet közben de ez mindössze azért van mert több rajta a koptatófelület. Vékony műanyag alátéttel kiküszöbölhető kb 15 forintos beruházás ennél a csillagászati árnál még kigazdálkodható : D Amúgy jól fog és fejleszthető.És ez úgy az egész rollerre igaz: vagyis fejleszthető, tuningolható, E-scooter szabvány tehát előre is lehet tenni elektromotort széles villa miatt, első tárcsafék bővítésre is van hely szóval mit is mondhatnék.
! !! Ami fontos: rollereket használat előtt be kell üzemelni vagy valakivel beállítatni, aki ért hozzá és érdemes Shopping All oldalán elolvasgatni termék alatti \"fórumban\" hogy mire figyeljünk indulás előtt. Ez bármelyik rollerre igaz, de ez már inkább bicikli vagy kismotor összetettségű. Akinek ez sok: vegyen inkább Hudora-t ugyanennyiért ! !!
Előnyök
- csapágyazás kismotor szabvány 6000 RS és 6000 2RS - KOYO és SKF ajánlott
- rugózás és kismotor csapágy együtt nagy előny, kíméli az ízületeket rázkódástól
- tárcsafék lehet hogy zörög néha, de fejleszthető házilag teljesen csendesre is és mindig fog
- szállíthatóság nagyon jó + nem vállpánttal hanem mint kézitáskát érdemes vinni
- kerékméret kiváló Magyarországra: villamossínen keresztbe, úthibán, kátyút túléltem kettőt nyom nélkül stb.Hátrányok
- ami hátrány lehet későbbiekben az a tuningolási korlátok. Tehát több alkatrész és márkásabb alkatrész jó lenne. 10 centis féktárcsa és rugókból választék kellene. SZóval inkább jövőbeni elvárás, de sokat jelent
- másik ami hátrány lehet: túl drágának néz ki, félő hogy ellophatják ezért jobb reklámozni hogy nem 50 feletti árkategória, de tud annyit
- vásárlás után olajozni kell az első rugót. Ha van olaj akkor nem hátrány, de ilyen kategória nincs... : D[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Szia!
Nekem a Flex pro ról az itt olvasottak alapján pont az jött le hogy nem akarok olyat.
Nem áll meg függőlegesen összecsukva, a fék surrog, beállíthatatlan, bowdenek hosszával is úgy rémlik voltak problémák és a kormánycsapágy környékén komoly gondok voltak pár embernél. Én is gondolkoztam rajta de elvetettem.Üdv: Fishor
-
dartmol2
tag
Szia,
A csapágyazásról nem tudok nyilatkozni... Az Abec 7 relatíve jónak tűnik, de nem tudom hogy ehhez képest a FlexPro csapágyai jobbak e vagy rosszabbak.
A fékről vegyes kommenteket olvastam, sokan dicsérik a praktikusságát, amivel részben egyet értek, de sokan azt mondják, hogy sokszor kevés, esetleg folyamatosan súrlódik, ami visszafogja a rollert....
Ami pozitívnak tűnik az általam linkelt rollerben, hogy jó 2 Kg-vel könnyebb.....
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Hosszabb távú tapasztalat kellene a következőkról:
- Toldy FlexPro
- Oxelo Town 7 XL
- Oxelo Town 7 EFAz utóbbi kettőről sajnos olvastam olyat a termék alatti kommentekbe, hogy pár hét után levált, eldeformálódott a kerék. Gariba nem cserélték. Nem túl bizalomgerjesztő.
A FlexProról olyan sok negatívat nem olvastam, gondolom nem is birtokolják még sokan. Ellenben az árgép termék alatti kommentjeiben nagyon dicsérik a csapágyazást, felfüggesztést és állítólag kompatibilis a Decathlonos alkatrészekkel (pl. kerék utánpótlás)
Ezekről kellene némi megerősítés, javaslat h merre terelődjek vásárlás terén
Köszi[ Szerkesztve ]
-
ViragL
tag
Vettem a hétvégén egy rollert a gyereknek az Aldiban (4-6 éveseknek való Jégvarázs matricás). Otthon kicsomagoltam, aztán azzal a lendülettel vissza is vittem. Úgy nézett ki, mintha betonkeverőben érkezett volna Kínából. A csere darab még gázabb lett volna, ezért inkább hagytam. Én bontottam fel a dobozt, tehát biztosan új volt mindkettő.
Nem beszélek le senkit, csak azt mondom, hogy még a boltban érdemes kibontani a dobozt és megnézni.dartmol2: Ugyanaz, szerintem
[ Szerkesztve ]
-
dartmol2
tag
Sziasztok,
Roller vásárlás előtt állok és érdeklődnék hogy ezzel a rollerrel: METEOR URBAN CITY TITAN van e esetleg valakinek tapasztalata.
Egy helyen találtam ilyet és sehol semmi vélemény vagy komment.
Próbálta már valaki ?Van valami hosszabb távú tapasztalat esetleg?
Köszi,
D -
Proci85
senior tag
Sziasztok
Rollert keresek napi 2x 2-2.5km megtételéhez.
Elsődleges felhasználó: 170/60, másodlagos felhasználó 180/70
Itt-tt láttam 18-20cm kerekű Spartan teleszkoposat 16.500 Ft-ért.
Pontos típust nem tudok. Most Spartan Jumbo III (2291) jön velem inkább szembe 20.500-ért.
Nem tudom érdemes-e ezzel a kategóriával foglalkozni.Max 30-at szánnék rá, persze, nem vagyok a pénzem ellensége, ha kedvezőbben is megkapom a céleszközt.
Kérjek ajánljatok pár típust. Nem szeretném félévente cserélni.
Köszönöm!
-
Szoles
senior tag
Mázli, hogy amikor belenéztem, amikor szétesett, csináltam pár fotót. A minőség gatya, de a lényeg kivehető, megérthető.
A kormányoszlop valójában egy vascső -a lényeg illetve a gond az alsó részén van-, rajta alul-felül finom menettel, és alul van rátekerve ez a szar, aminek az alsó csapágy támaszkodik. Ez egy hollandi-szerű valami, ennek támaszkodik az alsó kormánycsapágy külső gyűrűje. Az erő egyszerűen lelökte a vascsövön lévő menetről. A két menet közül az egyik el van méretezve.Ha a vascsövön lévő menet ép, akkor ezt az alkatrészt egy első éves ipari tanuló is ki tudja esztergálni, bár az a belső finom menet egy érdekes dolog, de nem hinném, hogy nagy gond lehet.
De a lényeg, hogy ennek ott kell maradnia. A menet csak egy megoldás, lehetne ezt másképpen is. Én már azon is gondolkoztam, hogy villannyal odahegeszteni. Csak mit szól hozzá a csőben lévő műanyag persely (zöldeskék a képeken), amiben a rugózás csúszkál.De a lényeg, hogy jó lenne valamit kiagyalni. Én nem akarom hetekig húzni az időt. Most van tavasz, jön a nyár, most akarjuk használni. Küszködni sem akarok velük, teszek én a garanciális kötelezettségeikre, ha kell, akkor megcsináltatom, csak működjön. Jó lenne valami megoldást kiagyalnunk.
Hú, de mérges vagyok...Itt vannak a képek, szerintem érthetőek a zavaros leírásom ellenére is. :-)
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
válasz Videcris #473 üzenetére
Szia!
Tegnap előtt, amikor hívtam őket, mára ígérték, hogy tuti hívnak, és biztosan kész lesz. Ma vártam is nagyon, hogy még érte tudjak menni. De nem hívtak. Így már értem, hogy miért nem.
Nagyon nem örülök, mert nem azért vettük most májusban, hogy ki tudja meddig kelljen várni, hanem hogy a fiam azzal járjon suliba, amíg még tart a tanítás.
Hétfőn felhívom őket, és ha nem tudnak biztosat mondani, akkor bemegyek a pénzért, és ugyanazzal a lendülettel megyek a decathlonba venni egy rollert.
Vagy mit tudom én mi lesz, de most nagyon ingerült lettem... -
Videcris
újonc
Szia!
Nekem sajnos szerencsém, nincs alkatrész!Neked megjavították a rollert?
Mi több mint 200 km-re lakunk Bp-től, így oda-vissza út már egy roller ára és akkor sem biztos, hogy megjavítják. Ezért kérdezem, postázni kellenne, de ha felesleges ( nem tudnak alkatrészt hozzá szerezni, vagy az is olyan silány) akkor meg minek?!
Már bánom, hogy neten rendeltem!
A többi áruházban simán visszaviszem és szó nélkül visszaadja az árát! -
Szoles
senior tag
válasz Videcris #467 üzenetére
Akkor mégsem a színe miatt ment tönkre, pedig azt hittem.
Igen, az sajnos nem egy hétköznapi alkatrész ez a lukas kupakszerű menetes izé. Nézegettem én is, és persze legyártható műhelyben, ha nagyon muszáj, de egyszerűbb volna ha lenne.
A miénk állítólag holnap készen lesz, kíváncsi vagyok, hogy hogyan javítják, milyen alkatrész kerül bele. Ami benne volt, abban egyszerűen elcseszték a menetet. Az egy finom menet, annak pontosan passzolnia kell, de ennek akkora lötyögése volt, hogy rettenetes, azért ugrott át.
Nektek messze lenne beadni garanciális javításra?
-
Videcris
újonc
Áprilisban vettük, ha jó idő volt használtuk, de kiváló minőségű járdán és csendes úttesten.
Szóval ugratás stb nem volt.
Most jó 1 hete már nem, mivel szétszedve pihen, hogy valami megoldást találjunk.
Több bicajos boltban érdeklődtem, de sajnos ez a kormánycsapágy sem kompletten sem darabban nem kapható.
Holnapra van egy igéretem, remélem jó lesz. -
Videcris
újonc
Nekünk fehér van!
Várom a fejleményeket, hogy Nektek sikerült-e.
Nekem is holnap délutánra ígérte az alkatrészt, nem biztos, hogy kompatibilis. Talán csiszolni kell rajta a szerelő szerint, vagy használni az eredeti épp darabját.
Kérdésemre, hogy akkor havonta kell vennem ezt az alkatrészt, azt mondta, ez minőségi darab lesz.
Na majd holnap kiderül.
Én is beszéltem a webshoppal , de nekem kell postázni a saját költségemre, - szakember átnézi és talán kijavítja.Nem vagyok elragadtatva, hogy pont beleestünk egy rossz szériába!
-
Szoles
senior tag
válasz Videcris #461 üzenetére
Szia! Én végül nem vacakoltam, hanem beszéltem velük, és visszavittem hozzájuk javításra. nekem szerencsére elég közel van a cég. (Bp, Széll Kálmán térhez közel)
Segítőkészek voltak, és ígérték, hogy egy szaki tutira megcsinálja. Max egy hétre ígérték a javítást, holnap lesz egy hete, hogy elvittem, remélem tartják az időt.DE!!! Ne használjátok így, a fiam is nagyot esett vele, amikor menet közben szétment.
Ez egy súlyos konstrukciós/trehánysági hiba, erre azért oda kellene figyelniük, és eladás előtt mindet ellenőrizni...
-
Videcris
újonc
Szia!
Érdeklődnék, hogy megoldodott-e a dolog, mert mi is hasonló problémával küzdünk.
Ami a rolleren van olyan "gyenge minőségűt" nem lehet kapni, de az egyik szervízben igértek egy hasonló alkatrészt. Olyat pontosan nem lehet kapni, de így meg nem lehet használni a kormánycsapágyat.Szóval mi is el vagyunk keseredve eléggé! Pedig nem ugrattunk vele mégis tönkrement a pár hetes roller!
-
Bobrooney
senior tag
Én elöl is használom a lámpát, hátitáskámra is felrakom a villogót, így tudom magam láttatni.
Esetleg fényvisszaverőt felcsapsz a lábadra meg a karodra ezzel ismét lehet láttatni magadat.Rolleres közlekedésről megkérdeztem egyik rendőrt az utcán, hogy akkor most a rollerel a járdán vagy a kerékpársávon közlekedjek? Kimerítő választ kaptam:
"Ahol jobb az út."
Nyilván azt választom ahol kevésbé akadályozom a forgalmat (gyalogos v kerékpáros). -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Én arra keresem egy ideje a választ sikertelenül, hogy ok, gyalogos vagyok rollerrel. De gyalogosként lakott területen belül este nincs szükség mellényre, lámpára vagy bármire? Csak lakott területen kívülre találtam ilyen megkötést, hogy mellény kell.
Meg az még kérdés, hogy elvileg lakott területen lehetőleg bal oldalon kéne menni, kivétel, rokkant kocsi, meg pl kerékpárt toló ember, azoknak jobb oldalon kell menni. Ehhez, meg a józan észhez is közelebb áll, hogy akkor ha úttest akkor jobb oldal. De ez is csak akkor megengedett, ha a járda, útpadka, vagy leállósáv nem alkalmas a közlekedésre, vagy nincs.
Mondjuk rolleren is ami logikus lenne nekem hogy pl kerékpárlámpa elöl hátul, hátra sehogy nem tudnám felrakni.Üdv: Fishor
-
ViragL
tag
Rollerek és a KRESZ 2013-as, egy autós iskola oktatója írta. Ha nem is fogadjuk el hivatalosnak, irányadónak mindenképp jó lehet.
-
thomasa
senior tag
Villámkérdés: Szabad úttesten rollerozni? Nálunk sok helyen nincs bicikliút, és a járda is szét van esve 2 méterenként.
-
royking
csendes tag
válasz gergo7311 #449 üzenetére
Én értem
A mai globalizált világunkban nem érdekeltek a gyártók a kifogástalan, _tartós_ termékek eladásában. Az ABEC kategóriák sulykolásával fedik el, hogy NEM ZÁRT csapágyas terméket adnak el (értsd: előbb-utóbb kosz kerül bele).
Utána a Decathlonban 2-es vagy 8-as csomagokban megveheted ugyanazt.És valóban, egy SKF 608RS (zárt ) ipari csapágy kb egy ezres. Nem pörög úgy, mint egy ABEC7, de védett, kb gondozásmentes.
BTW egy roller kereke mennyit is pörög percenként? Kell az az ABEC7 csapágy, "kipörgi" magát vajon? -
royking
csendes tag
A linkelt roller táskák egyébként kerékméret alapján választandók az Oxelo rollerekhez (175 ill. 200mm)
Külföldi fórumokon olvastam, hogy a 200mm-es táskába (vagy annak egyik korai változatába) a Town 9EF _nagyon_ passzentosan fér csak bele, becipzárazva a cipzár nagyon feszül. Ezt nagyon sokan leírták, a német Decathlon a panaszokat állítólag továbbította a gyártónak.
Ha 9EF-re vennétek, először fel kellene rá próbálni.
-
hejbaa
csendes tag
Hello!
Nem rég vettem egy rollert és lenne pár kérdésem. Az normális, hogy a hátsó keréknek elég nagy holtjátéka van? Tengelyirányban tud mozogni a kerék 1-2 mm-t. Tettem a távtartók mellé még oldalanként egy alátétet (a csapágytól távolabb eső felére), így már nem lötyög, de ha megforgatom a kereket, akkor már nem pörög olyan sokáig. Gondolom a csapágy oldalirányból feszítve van.
A másik a kormánycsapágy, az meg kicsit darabosan jár. Jól gondolom, hogy kicsit túl van húzva? Sajnos szerszámot eddig nem találtam hozzá, pedig már több szerszámos boltban is voltam..
Amúgy egy Oxelo MID7-esről van szó. (tudom, hogy elvileg gyerek méret, de kipróbáltam és kényelmes)
Köszönöm előre is! -
gergo7311
csendes tag
válasz ThorsHUN #355 üzenetére
Azt nem értem, hogy ezeket a rolikat miért nem skf 6000 rs-el szerelik eleve, kemény 1500 forint egy olyan skf csapágy, a roligyártó cég feléért megkapná nagy tételben a czapágyakat az skf-től. Nem száz ezer forintos tételek ezek, nem tudom, hogy miért ilyenen spórol a gyártó
[ Szerkesztve ]
Gergő-Budapest
-
Fr0z3n
őstag
Üdv mindenkinek
Már rég olvasom a topicot és nézelődök, de mindenhol azt olvasom hogy max 100 kg. Vagy bírnak ezek a rollerek többet is? Olyan 110 körül vagyok súlyban
-
Szoles
senior tag
Én amúgy erős vászonból egy zsákon gondolkozom , amibe belepasszol összecsukva. Gyöngyvászon vagy hasonló anyagból, olyasmi lenne, mint egy golftáska. A kormány mondjuk kilóghat, az nem zavar senkit, de a kerekek benne lennének, nem mocskolnának össze semmit, ha autóba, buszra viszem, és a zsák miatt el sem gurulna. Úgy vagy támasztgatni lehet, vagy bárhová rakható, bárhová bevihető, nem szólhatnak érte, hisz csak egy táska. Ha vállpántja is van, akkor meg úgy lehet hordani, hogy nem koszolom össze a ruhámat.
Ha nem kell a zsák, akkor meg összehajtva kicsire el lehet rakni vagy táskába vagy a rollerre szerelt bringás váztáskába.
Csak egy ötlet, de lehet, hogy van már ilyesmi...
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
A fkexpro megáll függőlegesen a saját lábán összecsukva, vagy azt is csak vízszintesen lehet leállítani? Egyébként buszon hogy viszitek az olyan rollereket amik nem állnak meg függőlegesen?
Üdv: Fishor
-
Szoles
senior tag
válasz roll_err #434 üzenetére
Igen, sajnos gubanc van. Úgy, ahogy összeraktam, a fiamat a 35 kilójával el is bírja, de én se állnék így rá. Shoppingall-al még nem küzdöttem, az is lehet, hogy inkább megcsinálom valahogy.
Viszont ha megoldódott a dolog, akkor nyugodtan jöhetsz próbálni, az ajánlatot tartom. Csak legyen addig türelmed... -
8
senior tag
Electronic-star V8 120W elektromos rollerrel van valakinek tapasztalata?
A kötvetkező neveken is fut: Takira V8, E-Scooter CD-08, Электросамокат CD-08
Sajnos bemutatótererem nincs itthon, és nem találtam sehol üzletben.Idős édesapámnak kéne, semmi komoly használatra csak nagyon nehezen tud menni, és kisebb távolságok áthidalására kell, pl mikor épületen belül sokat kell menni, átugrani a szomszéd utcába stb
Egy-egy használatnál mondjuk max 1km távolságot menne.Fontos hogy minél könnyebb legyen, autóba be tudja emelni, legyen ülés, és 75kg embert elbírjon normál használatnál. Nem kell, hogy gyorsan menjen, sőt (minél lassabb annál jobb ).
Esetleg van valakinek eladó?
Vagy van valakinek ilyen, és ki lehetne próbálni nála? (Budapest vagy Veszprém)Bármi tanács ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm
Néztem jófogáson komolyabb elektromos rollereket is ennyiért, de azok túl nehezek, teljesítmény szempontjából overkill kategória számunkra.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Szoles
senior tag
Igen, ő is azt mondja, hogy ma már nem rúgott bele. :-)
Viszont van egy kis gond, ami nem is kicsi. Ma délután szétesett a kormánycsapágy. Pontosabban az alsó menetes, rugó alatti kupakszerű valami, ami alulról a kormányoszlopra van rátekerve és támasztja az alsó kormánycsapágy gyűrűjét, na az egyszerűen lejött. Úgy, ahogy van, lejött a menetről. A kormánycsapágy ettől teljesen lógni kezdett.
Szétszedtem, és kiderült, hogy ebben a kupakszerű izében olyan menet van, hogy egyszerűen nem lehet rendesen ráhúzni a kormányoszlop menetére, mert ha meghúzom, akkor átugrik rajta. Nem szakadt meg a menet, hanem egyszerűen pontatlan, és lejön róla. Ha éppen hogy meghúzom, akkor olyan, mintha tartana, de az csak a látszat, amint beállítom a kormánycsapágy rendes holtjátékát, utána az első körben lelöki, és a kormánycsapágy lógni kezd, először kicsit, azután egyre jobban, ahogy ez a bigyó mászik le a kormányoszlopról, pillanatok alatt teljesen szétesik.Nagyon elkeserítő, fiam teljesen kiborult, engem meg nagyon bosszant a dolog.
Holnap keresem shopping all-ékat, hogy mi a túró legyen.
Majd rakok fel pár képet, hogy miről is írok.
Ui: Tegnap, amikor megjött a roller, nem is értettem, hogy miért nincs beállítva a kormánycsapágy, teljesen laza volt, a két anyát két ujjal lehetett tekergetni. Most már értem miért. Vagy be sem állították, mert nem lehet, vagy beállították, de már akkor lelökte a menetet.
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Vettünk a fiamnak egy Toldysport Flexpro rollert. Többek között az itt olvasottak miatt döntöttünk emellett. Ma megjött. Vegyesek az érzéseim, bár alapvetően tetszik. Mondjuk rakhatták volna kicsit alaposabban is össze, szinte mindent meg kellett húzni, kormánycsapágy rettenetesen lógott, meg sem volt húzva az anya, festés lehetne alaposabb, sok helyen csak kis festékköd van rajta, átüt alóla a fém, ilyesmik.
A fékbowden marha hosszú, ezért az első sárvédőbe beleakadt, mondjuk ezt orvosoltam, a kormányoszlopon az egyik műanyag vezető fölött egy kábelkötegelőt ráhúztam, levágtam a kiálló részt, így ez a kis "gombóc" megakasztja, nem engedi annyira lecsúszni a bowdent.
De összességében nem rossz kis szerkezet, tetszik. Persze rendbe kell tenni, beállítgatni. Még a különféle zörgésekkel lesz egy harcom, egyelőre nagy fölénnyel ők állnak nyerésre.
Viszont van egy gondom. A 12 éves fiam alatt a hátsó rugó meg sem mozdul, alattam is 77 kilóval csak alig-alig. Hogyan lehetne a rugóerőt gyengébbre tuningolni? Van erre valami trükk?
Esetleg az elsőt is gyengébbre venném neki, ha van rá valami módszer.Másik. A srác 2 perc után lehorzsolta a jobb bokáját a fék kiálló állítócsavarjaival, ahogy hajtotta magát. Ez másnak nem okoz gondot?
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
válasz Biznisz Elek #427 üzenetére
Egyet már el is indítottak Debrecen felé.
-
Biznisz Elek
senior tag
Budapesten a huszti uti aldiban van most 2db 200mm-s roller ha valakit erdekel. Udv
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
A toldi flex prot vagy a Town 7 XL-et sem lehet felállítani összecsukva függőlegesen?
-
roll_err
újonc
A budaörsiről nem tudtam. A Corvinnál hallottam erről, szóval a Town 9 végülis megoldható, de a Toldy/Spartan vonalon ez a lehetőség nem segít. A Town 9-et igazából csak azért dobtam be, hátha lenne több jelentkező, és akkor lehetne össznépi teszt is. Nézelődünk azért jópáran, hogy mit kellene venni
thomasa: köszi, de először megpróbálkoznék valami közelebbi teszttel
-
roll_err
újonc
Neked címzem a választ, de bárki beszállhat, akinek van Flexpro-ja (Town 9 vagy Spartan III is érdekelne.)
Egy rövidke tesztelési lehetőségre fel tudná ajánlani valaki? (XI. kerületiek előnyben, de ha nem a világ vége, akkor természetesen megyek messzebbre.)
Csak mert rácsörögtem a boltra, de csak berendelni lehet. Rendelés előtt viszont csak gurulnék vele egy kicsit, hogy ne szivassam se őket, se magamat. Sokan írják ugyanis, hogy a teleszkóp annyira nem fontos, de a minap a Kopaszi gátnál kölcsön tudtam kérni kipróbálásra egy első telós Mid 7-est csak úgy kíváncsiságból, és szanaszét rázott még az is a rekortánnak csúfolt izé melletti köves részen, márpedig sokszor a járdák se sokkal jobb minőségűek, illetve a térköves szakaszok meg pláne egészen hasonlóak.
Ez csak 175mm-es kerekes, és valamit biztos segít a nagyobb kerékméret is, de ezek alapján örülök, hogy nem rendeltem teló nélülit. (Hacsak nem az van, hogy abszolút semmit sem érnek a telók, de az meg azért fura lenne
A Town 9 EF és a Spartan III (hogy legyen egy össztelós, kézifék nélküli megoldás is) szintúgy rajta van a kipróbálásos várólistámon. Ha esetleg valaki nagyon ráérne, és fel tudná ajánlani ezek valamelyikét próbára, akkor megköszönném szépen
-
thomasa
senior tag
Én ma használtam először Toldysport FlexPro rollert, amit használtan vettem pomk kollégától nem sok km-el. Alkatilag ugyanolyan adatokkal rendelkezem mint te, nekem ez a roller teljesen megfelelő. Van elől-hátul rugó, bár nem nagyon éreztem, mert nem annyira sima a bicikliút sajnos, de képzelem milyen lehet rugózás nélkül . Az első fék kényelmi funkció, rájöttem, hogy nem nagyon kapok oda, ha fékezni akarom, jobban lábra áll a hátsó sárvédő fék, vagy leugrok. Jobb és bal lábbal is kényelmes használni, bár ha neked is 46-os a talpad, akkor nem nagyon fér oda mindkettő. Összecsukás egyszerű. Egyedül annyi, hogy a csapágyaktól többet vártam, nem siklanak annyira, főleg a hátsó, mivel ott a tárcsafék, és kicsit szorul, de nem vészes. A csapágyakat később lehet cseréltetni, féket állítani. Szóval én ajánlom ezt a típust, nekem első rollernek megteszi. 2,15 Km-t 10 perc alatt küzdöttem le megállás, akadály nélkül.
-
Dithler
újonc
Sziasztok!
Rollervásárlás előtt állok én is. Bátorkodtam végigolvasni a témával kapcsolatos fórumokat. Én 3 rollert favorizálok, érdekes módon ebből 2ről kb alig van szó... nem igazán értem az okát.1. Toldysport CitPro (árban verhetetlen, ugyanakkor lehet nincs is többre szükség)
2. Toldysport FlexPro (erről már többen jókat írtatok és nekem is szimpi)
3. Hudora Big Wheel Bold Cushion (erről kb senki nem nyilatkozik, pedig elég esztétikus és praktikus modell)itt vannak együtt: http://3.1m.yt/HorMDef.png
Ti melyiket választanátok és milyen pro és kontra érveket tudnátok felsorolni mellettük?
Köszi mindenkinek a segítséget.
U.I.: 184cm, 78kg vagyok és elsősorban 1-2 km-es, heti 1-2 alkalmas városi terepre kéne.[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
válasz Ragnar95 #418 üzenetére
Ezt szomorúan olvasom. Egyre több érv szól amellett, hogy becsüljem meg az aldis rollerem. Azt le tudom rakni függőlegesen sima terepen úgy hogy megáll, a kis deck miatt befér a cipősszekrény mellé, az összecsukása pedig a legjobb amit eddig láttam. A tárolást leszámítva, viszont a szélesebb deck nagyon hiányzik, használat közben.
-
Ragnar95
félisten
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Az oxelo ef modelleket összecsukva fel lehet állítani függőlegesen, úgy hogy megálljon a legkisebb helyet foglalva? A boltban nem tudtam eddig se az EF modellt, se a town 7 xl-t összecsukni, így nem tudtam ezt megnézni.
-
Waikiki
tag
Sziasztok!
Toldysport FlexPro rollert nézegetem én is. Ha használja valaki hasonló adottsággal: 185 centis magassághoz kényelmes a kormány?
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
Rakos
csendes tag
válasz Videcris #410 üzenetére
En csak nemrég vettem észre hogy hozzáér, akartam is írni ide. Hogy hosszútávon mi várható, az számomra is kérdéses, mert csak nemrég óta van meg.
Abban bíztam, hogy az újboli beállítás segít majd rajta, de ha azt mondod hogy visszaáll, akkor nem tudom mi a megoldás rá.
Viszont nem tudom, hogy mennyire probléma ez a jelenség. Teljesítményben nem gondolnám, hogy sokat visszafog, nálam legalábbis csak épphogy hozzáér és nem is a teljes fordulat során csak egy bizonyos ponton. Azért mindenképp beleásom magam és is a dologba, hátha tényleg csak egy alátét.#409 thomasa: Attól függ mit keresel. Decathlonos rollereket szerintem veri ár érték arányban, de ott ha jól tudom hosszabb a garancia és valószínűleg könnyebben is érvényesítetthető, bár nem volt ilyesmi tapasztalatom. Ha szükségesnek érzed a lengéscsillapítót és jól jön a kézi fék akkor szerintem igen a válasz. Ha ezek nem fontosak, akkor nem biztos.
-
Videcris
újonc
Sziasztok!
Főleg Toldysport tulajdonosoktól #pomk és #Rakos kérdeznék!
Nekem a tárcsafék állandóan belelóg a kerékbe. Beállítjuk, de a zörgös utak miatt újra súrolja.
Szétszedtük, de nem segít.
Kérdem én, idővel elkopik az anyag és akkor már nem lesz ez a hiba?Olvastam, hogy valami alátétet lehet beletenni 15Ft értékben, de nem tudjuk hova.
Nektek nincs ilyen gondotok?
Hozzászólásokban nem nagyon említik ezt.Köszönöm. ha válaszoltok!
-
thomasa
senior tag
Toldysport FlexPro ár/érték arányban megéri?
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Csak az érthetőség kedvéért írtam. Én is egymás mellettihez közeli állapotban szeretek menni, csak nekem a rollerem keskenyebb és kb harmad talppal tudok rajta lenni egymás mellett, ami lábváltáskor elég necces, a Decathlonoson ez tényleg nagyon jó hogy kényelmesen rá lehet állni egymás mellett lévő lábakkal is.
-
Ragnar95
félisten
Ne egymás mögé akard rakni a lábad, hosszútávon elég kényelmetlen szerintem. Egymás mellé rakva őket sokkal kényelmesebb. Mondjuk EF9-nek viszonylag széles a deck-e, elfér egész kényelmesen a két láb is egymás mellett.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
amanoba
őstag
az első próbaköröm után azonnal leszereltem én is, sajnos könnyen felakad az eleve alacsony padló miatt.
#401 Rakos: köszi a beszámolót, majd a hosszabb távú tapasztalatok is jöhetnek, szerintem sokan fognak még erre a rollerre benevezni.
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
Rakos
csendes tag
A kis összefoglaló a Toldysport FlexPro-ról:
Lengéscsillapító: Azt szögezzük le, hogy csodákra nem képes, de az én elvárásaimat mindenképp felülmúlta. Elég rossz útszakaszon próbáltam ki és a kisebb repedéseket nem lehetett olyan erőteljesen érezni szerintem.
Maga a roller eddig kifejezetten jól összerakott darabnak tűnik, nem teljesen sima úton kicsit zörög, de szerintem ez nem egyedi dolog. A kormány három magasságban állítható: 90, 97 és 105 cm-en fixálható.
Tárcsafék is rendben van eddig, teszi a dolgát.
Összecsukása: Van egy egyszerű gyorszár az egyik oldalon, ezt kell kinyitni, illetve a másik oldalon egy rögzítő kar amit megnyomva már összecsukható a roller. Miután bekattant a helyére, a gyorszárat vissza lehet csukni. Elég egyszerű. A kormány állítás is gyorszárral megy. Két oldalt a markolatok is gyorsan eltávolíthatók ha szükséges.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve vele, pláne ezért az árért. Meglátjuk majd hosszútávon mit bír.Fishor: A lábtartó mérete ~43x13cm. A kitámasztót én sem terveztem felszerelni. Bár néha praktikus de annyira nem hogy elakadjak benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest