Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
Szegeden tud valaki olyan szervizt, aki belső tömlőt tud cserélni egy M365-ön? (Nem, nem szeretném magam csinálni.)
-
thomasa
senior tag
-
thomasa
senior tag
Vettem az asszonynak egy Cavion go city elektromos rollert, 75e-ről 45e-re van leárazva egy népszerű hiperben, annyiért a hülyének is megérte, ajándék táskával. Tapasztalatok: 80 kg-ommal 16-ra tudtam felgyorsítani, az asszonynak 18-ig ment a mutató. Összecsukható kis 7,7 kg-os alu szerkezet,aksi a kormányrúdban. Tömör peres gumik, sima úton tökéletes. Gyorsan merül, de gondolom több ciklus lemerítés kell, hogy az aksi hozza a formáját. 3 fokozatban lehet sebesség határolót állítani. A fékezés bal tolókarral, vagy sárvédőre lépéssel történik, gáz jobb tolókarral. Led világítás elöl nagyon fényes. A közelben mászkálni tökéletes. 110 kg van a dobozon max.
[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
Ninebot ES1 No. 9 a Xiaomi-tól, nézegette már valaki? A kormányban elhelyezett aksi miatt még laposabb a teste, mint a M365-nek.
-
thomasa
senior tag
válasz Sirandrish #950 üzenetére
Ez nettó kínzás
-
thomasa
senior tag
válasz Sirandrish #948 üzenetére
Rollert 2 kézzel kell fogni, nem opció kutyasétáltatáshoz.
-
thomasa
senior tag
Jóféle paripa kapható.
-
thomasa
senior tag
-
thomasa
senior tag
Elektromos roller kedvcsináló.
-
thomasa
senior tag
Toldysport Flexpro-ba keresek csapágyakat, esetleg aki cserélt már, milyet érdemes venni bele? 6000 2RS a gyári, ennél van jobb? Eléggé leharcoltam axiális irányú ütésekkel a padkáról fel-le, kezd hangos lenni. Másik érdekessége, hogy a rugók elkezdtek nyikorogni, nyöszögni úgy másfél év használat után, még nem tudom, hogy férek oda valami olajozóval.
[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
Ezt találtam, hasznos lehet, aki tömör kereket tenne fel a ballonos helyett M365-re.
-
thomasa
senior tag
Nah, kb. 200 km Xiaomizás után a hátsó defektet kapott. Valószínű egy nagyobb járdahibán döccentem fel, kb 5 cm-es magasságra, amit a belső nem bírt. (Nem volt zselézve). Azért még laposan is hazavitt a maradék 3 km-en. Szerencsére korábban rendeltem tartalékba solid tömörgumis kereket, így erre nem kell egy hónapot várnom. Le is tudtam feszegetni a gumit, némi felni összekarcolás mellett, viszont az új felrakása szerszámok nélkül nem fog menni, mert sokkal kisebb a gumi belső átmérő, mint amire rámegy. Egy videón láttam, hogy nem lehetetlen, de kb. ketten ráálltak, a harmadik meg ráfeszegette, szóval elég macerás. A jövő héten elviszem egy kerékpár szervizbe, hátha nekik van cél szerszámuk, pár ezerért rápattintják.
-
-
thomasa
senior tag
válasz Project: A #723 üzenetére
Razor E-300, lássuk, előző generációs nem lítium aksis, így 2-3 óra helyett 12 óra egy feltöltés, valamint sokkal nehezebb is a roller, nem tudod felkapni, nem összecsukható, lánchajtásos, így nem hiszem, hogy lökni is lehet, nem termeli vissza fékezéskor és lejtőn a kinetikus energiát, nincs benne tempomat, eco mod, lámpa, nincs hozzá APP. Amit olvastam még róla, hogy az aksi felénél lecsökken a sebesség is a felére, míg a lítiumos végig tudja tartani. Hirtelen ennyi
A linkek közti különbség, az elsőnél úgy látom van + egy szett gumi, belsővel a képeken, és EU a csatlakozója, valamint EU raktárból küldik, nincs vám.
[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
válasz Project: A #720 üzenetére
Xiaomi M365 elektromost és egy Toldysport FlexPro hagyományost, mikor milyen a kedvem.
-
thomasa
senior tag
válasz Project: A #717 üzenetére
40 vagyok, és elektromos rollerrel járok munkába jó időben. Nem tartom cikinek, bár a kollégák folyton cukkolnak, de szerintem csak irigyek
-
thomasa
senior tag
válasz Project: A #705 üzenetére
Nagyon el fogsz fáradni, nem elektromossal 10km a max ami még kényelmes. Átlagos sebesség 14-16 km/óra egy jóféle eszközzel. 20 km akkor kiszámolható.
-
thomasa
senior tag
válasz Ateszpapa #669 üzenetére
Nekem, bár most télen nem használom, mert hideg van rajta, meg nem akarom a futóművet bekoszolni.
Ma már 100k alatt kapható Gearbest-en vagy TomTop-on. Idehaza láttam 150k meg 200k-ért is hirdetésben.
A személyes beszámolómat feljebb görgetve megtalálod. Örülök, hogy segíthettem.[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
válasz geotigris9 #632 üzenetére
"Szét kéne szednem megnézni mert a másik gond ami már nagyon szembetűnő, hogy az egész kormányrésznek már van némi kilengése - holtjátéka előre - hátra, ami már bő 1 - 1,5 cm-e rúg."
Ez engem is érdekel, néha még használom ha nem az elektromost veszem elő, és annyira rossz ez a holt játék, hogy kiakasztja az összecsukásért felelős fekete lapkát is, ami kitámasztja a kormányt alul.
[ Szerkesztve ]
-
-
thomasa
senior tag
Az első része nem érint, mert addigra eladom, és veszek helyette másikat, ha mégsem, akkor az alja szétcsavarozható, neten van hozzá akku. Kapható gumi belsővel kb 4000-ért/db. A defekt ellen láttam a neten telenyomják valami zöld fogkrémmel, és nem durran ki, ezt kihagytam. (Jófogáson egyes elvetemült emberek 150-200e ft-ot kérnek érte)
-
thomasa
senior tag
Nemrég váltottam elektromos rollerre, gyerekek, ég és föld. Hihetetlen jó élmény. Mindig várom a munka végét, amikor hazamehetek. Konkrétan a xiaomi M365-ről van szó. Eddig 75km-t mentem vele, siklik mint az álom.
A gyári adatokat is hozza:
- Max mért sebesség: 27 km/h, első kerék meghajtás.
- Max út 30-20 km (Eco-Normal)
- Nincs benne rugózás, cserébe felfújható gumikerekek vannak, melyekkel sokkal jobban veszi a döccenőket, mint a dupla rugós lábbal hajtós testvérei.
- applikációs működés, sebesség kijelzés, km állás, stb.
- elöl ABS, hátul tárcsafék. (ami beállítható úgy, hogy ne érjen hozzá a tárcsához)
- visszatölti az energiát fékezéskor/lejtőn
- első kézi fék (bal oldalt, ami zavaró lehet jobbkezeseknek, de a gáztekerő van jobb oldalt). Hátul tilos rálépni a sárvédőre, mert az fix.
- könnyen összecsukható, rögzül a hátsó sárvédőhöz
- gyári csengő
- gyári első-hátsó lámpa, hátul fékezéskor villog
- Tempomat! Nyomod a gázt, és ha 5 mp-ig tartod a sebességet, akkor csippan egyet, és elengedheted, tartja a köv fékezésig, vagy gázadásig.
- Súlya 12,5 kg, összecsukod, felkapod, viszed magaddal a boltba.
- Litium elemes, 5 óra alatt feltölt
- por és cseppáló teflon bevonat
- lopásgátló: appról bekapcsolod, akkor ha megmozdítják, csipog, és a telefon is rezeg, a gáz-t is letiltja, valamint az abs-t az első keréken bekapcsolja. Persze bluetoothos, tehát azért jobb, ha a közelben vagy, de 10 méterről még simán vette a jelet.
- ha nem kapcsolom be, akkor lehet lökni, mint egy sima rollert minden nehézség nélkül, tehát ha lemerül, akkor semmi gond.Egy fura dogot tapasztaltam, hogy az összecsukónál kicsit mozog a kormány, van egy kis holtjáték menet közben. Erre néztem videókat, és van, aki a csavarokkal szenvedett, és helyrejött, van aki kitámasztja egy általa fabrikált műanyag ékkel. Nem zavaró, de emiatt 98%-ra értékelem.
Csak ajánlani tudom.[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
-
thomasa
senior tag
Belemélyedtem a technológiákba, az új szerelmem: GOCLEVER City Rider 5, ami már nem horror kategória árban.
1-2 éve a lítium aksik ára elkezdett esni, és ebből kifolyólag már nem 50 kg-os egy korszerű elektromos roller, hanem csak 7-8 kg, és kinézetre is egy lábbal hajtósra emlékeztet, nem egy bufla cipón kell állni.
Max. hatótáv: 15-20 km
Max. teljesítmény: 250 W
Max. sebesség: 25 km/h
Max. terhelhetőség:100 kg
Kijelző, lámpa: Van[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
Takira Tank Type 1000TTX
16, VS 1000
2017 Nitro scooters XE1000 NEW
ZT 56 Evo 2.0 1000W 36VEzekről ki hallott már? Esetleg valami hasonló típust tudtok-e még javasolni, amit érdemes lenne megvenni? Csak újban gondolkodok.
Legyen gyors, min. 30km/h, Távolság min. 20 km-t lehessen menni egy feltöltéssel, és 150-170e között legyen az ára.
A fentiek hozzák a kívánt paramétereket, de nem tudom melyik a megbízható. Sehol sincs egy összehasonlítós teszt. -
thomasa
senior tag
Nézegetem az elektromos rollereket, mert így nyár közepén nagyon le lehet izzadni pár km alatt, és nem is a hirdetés a lényeg, hanem a szövegben amit szabályozás alatt írnak:
1. Kötelező bukósisak Az elektromos rolleren csak bukósisakkal közledekhet, mivel meghaladhatja a 20 km/óra sebességet.
2. Gépjárművezetői engedély (jogosítvány)
Rollert csak 16 éven felüli személy vezethet autóra vagy mopedre érvényes vezetői engedéllyel.
3. Gyalogos- vagy kerékpárút
A rollert gyalogos- vagy kerékpárutakon nem használhatja.Ez most akkor így van? Egy biciklivel is tudok 30-al menni, mégsem kötelező a bukó.
-
thomasa
senior tag
Ha szereted a kihívásokat.
-
thomasa
senior tag
Villámkérdés: Szabad úttesten rollerozni? Nálunk sok helyen nincs bicikliút, és a járda is szét van esve 2 méterenként.
-
thomasa
senior tag
Én ma használtam először Toldysport FlexPro rollert, amit használtan vettem pomk kollégától nem sok km-el. Alkatilag ugyanolyan adatokkal rendelkezem mint te, nekem ez a roller teljesen megfelelő. Van elől-hátul rugó, bár nem nagyon éreztem, mert nem annyira sima a bicikliút sajnos, de képzelem milyen lehet rugózás nélkül . Az első fék kényelmi funkció, rájöttem, hogy nem nagyon kapok oda, ha fékezni akarom, jobban lábra áll a hátsó sárvédő fék, vagy leugrok. Jobb és bal lábbal is kényelmes használni, bár ha neked is 46-os a talpad, akkor nem nagyon fér oda mindkettő. Összecsukás egyszerű. Egyedül annyi, hogy a csapágyaktól többet vártam, nem siklanak annyira, főleg a hátsó, mivel ott a tárcsafék, és kicsit szorul, de nem vészes. A csapágyakat később lehet cseréltetni, féket állítani. Szóval én ajánlom ezt a típust, nekem első rollernek megteszi. 2,15 Km-t 10 perc alatt küzdöttem le megállás, akadály nélkül.
-
thomasa
senior tag
Toldysport FlexPro ár/érték arányban megéri?
[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
Van itt valaki, aki szegedi, és kölcsön adna 1 napra egy Town7 vagy Town9-et amíg elmegyek a melóhelyre, meg vissza? Nem lennék hálátlan. Ki kell valahogy derítenem, hogy alkalmas vagyok-e a használatra
-
thomasa
senior tag
osanban kapható akciós Cup's roller, ezek milyen minőségűek? Felnőtt alkalomszerű használatra elmegy? Járdán, aszfalton, esetenként díszburkolaton.
-
thomasa
senior tag
Kipróbáltam a town7-et és a town9-et, a hátsó rugózás miatt a 7-es sokkal jobban rugózik, a 9-esnél alig éreztem az elsőt. Mindkettő kb egyformán ment, a kézifék tényleg jó, az asszony a megessarkúban is könnyen tud fékezni. Súlyra közel egyforma, összecsukni tényleg egyszerűbb a 9-est. Erősen gondolkodom, melyiket válasszam.
-
thomasa
senior tag
Elektromosra/simára milyen szabály vonatkozik? Úgy értem a gyalogos Kresz-en kívül, mert ugye közútra nem szabad kimenni gondolom. Nemrég láttam másoknál, nagyon megtetszett, hogy csak felkapják a lépcsőn, mennek tovább, majd leteszik a végén...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest