Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #22997 üzenetére
Ha jókora nyolcas van a tárcsában, akkor senkit nem érdekel, hogy az gyártási, szerelési vagy szállítási probléma miatt keletkezett! Mivel garanciális probléma azt lehet feltételezni alapból ilyen volt. Közlekedési járműről van szó, hibás fék nem, játék. (Marginális meghibásodásokat a felhasználók többsége el tud hárítani, pl. meglazult csavarokat, apróbb beállítási problémákat, de féktárcsa cserével kezdeni azért álljon meg a menet!)
Ha utána további hibákkal érkezik vissza a roller, akkor igazán megéri elgondolkodni azon, hogy tényleg neki való az a modell, vagy barkácsolós embereknek, akik kisebb műhelyt tartanak fent azért, hogy működőképes állapotban tartsák a közlekedési eszközt. És az sem zavarja őket, ha hetekig nem tudják használni, mert alkatrészre várnak.
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #22996 üzenetére
A világért nem akarom a Kugoot védeni, de egy görbe féktárcsa
simán lehet szállítási sérülés. Vagy az ember leveri egy padkán...
Nyilván kellemetlen eset, de legrosszabb esetben tárcsacserével
orvosolható, szóval egy egész rollert emiatt vissza gariba erős.A random töréseket inkább érzem problémának. Ha még mindig
ugyanaz a minőség, mint anno nekem az S1. Amúgy, ha helyben
cserélték volna a tárcsát, nem kap másodjára hibás nyerget is.
(Az ilyen garanciális ügyintézés inkább hátrány, mint előny.)
Ui: nekem főleg az új márkanév nem magyar nyelv kompatibilis...
Mesélik, hogy anno a Chevy Nova jól megbukott a latin amerikai
piacon, mert spanyolul a no va annyit tesz, nem megy, s ki venné
meg az olyan autót, amire az van írva, hogy "nem megy"?Szerk: aztán lehet, hogy ez a Chevy sztori tényleg csak mese, és
aFütyirintulajok se gondoltak soha a gyártói névválasztásra.Nekem meg nem szabadott volna soha FLJ-t venni, mert az egy
rövidítés, ami annyit tesz: Fantasztikusan Lassú Jármű. Így van...
Milyen most? Fos. De ha egyszer összeáll? Akkor még lehet szar! -
Casseius
tag
válasz
polo493 #22991 üzenetére
Gyenge anyagminőség, túl kemény rugózás (illetve annak hiánya) vezérlők random meghalnak, fék kiszakad-elromlik.
Future Boardban haver mondta h volt idő amikor naponta fél tucatot küldtek vissza Lengyelbe sokat úgy h 100km-et se futott.
Ismerős is most vett pár hete hiába mondtam h ne tegye, azonnal ment vissza gariba mert akkora 8-as volt a tárcsában, aztán visszaküldték úgy h a hátsó féknyereg volt kuka, ismét ment vissza.
Random motorburkolat törés: -
-
dzsidzsas
tag
válasz
ridiculous #22868 üzenetére
Amit tudok közelítve a 400km-t azt leírom. Kukirin G3 külsőre az egyik legszebb roller, mindenki megnézi utánam fordul, mondjuk én vettem hozzá illő sisakot (narancs fekete) és kesztyűt is. Gyorsulása nem a kerék kipörgettős, szépen kúszik fel a maxra. Nem fog legyorsulni egy pálcika roller, de a dual motorosok, a 800w -tól gépek igen. Aztán lassan utoléred. A tepni, jó magasan van, igy jobban átlátod a közlekedést, ezzel le lehet ugratni a patkákról. Akinek nagy lába van annak hosszútávon kényelmetlen lehet a hosszúsága. Sajnos egymotoros baja van, ha az emelkedőnek nem mész neki lendületből a vezérlő nem engedi felpörögni a kereket, 8-10A-ig enged és vagy feljutsz vagy nem. Ez azért érdekes, mert ha lendületből mész neki 20-25A-t is beletolja. Okosok majd megmondják miért.
A rugózás nem igazi rugó, 3D nyomtatott ipari műanyag (talán TPS), eltörni sose fog, az tuti, de a gumi, ami biztosítja a rugózást, nos arról már halottam, hogy nem túl frankó nagy igénybevétel esetén és elszakad. Elmentem vele Káposztásmegyerre, ott a kerékpárutakon 8-10 cm rések vannak, nos, vesekövem, ha volt, az biztos hogy távozott, szóval erre nem jó. Inkább a kis egyenlőtlenségek kiegyenlítésére (macskakő). 1-esben, ami 25km/h 100kg-val 55-60km meg van. Vegyes használattal 40km felett. Az óra csal, kb 15%-ot, mind sebességben mind megtett távolságban, bár ez összefügg és az N2 kivételével minden rolleren csalt. Én szerettem vele menni. 3-ban az autók se tartanak idegesítőnek hiszen gyakran gyorsabb vagy mint ők. A féknek jobban örültem volna egy hidraulikusnak, de ez is simán jó, érdemes beállítani, vagy beálltatni. Sajnos nekem 300 km után egyszerűen kikapcsolt a kijelző, javítás (garancia) akku csere, én is erre gondoltam. Alig tettem bele javítás után 76 km-t, semmi baja nem volt, feltöltöttem, állt két napot, majd mikor indulni akartam semmi, bekapcsolás után motorfék. Az első javítás 5 hét volt, most erre várok, mert visszaküldték a gyárba. Ja és a „dísztárcsák” azokból már 2-t elhagytam, ragasztott műanyag.
Utólagosan már lehet nem ezt venném, hanem a Kukirin G2 maxot, ár érték arányban az jobb. Vagy többet ráköltve valamilyen dual motorosat, ami ténylegesen felvisz az Ostrom utcán. -
polo493
tag
válasz
Casseius #22986 üzenetére
mi a baj vele? a kukirin g2max és a kukirin G3 a legjobb ár érték arányú roller nem zörög csörög masszív,jól össze van rakva jó gumik,fékek,aksi bírja a rázkódást,a viz befolyásra is figyeltek kábeleknél ,le van zárva rendesen,2e km van benne nem egyszer szakadó esősben haza hozott ,köves utak semmi baj minden működik rajta nem zörög,kopog ,kopott semmi csapágyak jók a port is bírja rendesen a szerkezet és 270-300e ft 40km táv 40-50kmh sebsebég,hegynek fel nem ég le,aksi bírja vezérlő bírja,lámpák bírják működnek,lengéscsillapító bírja...
-
wonka
csendes tag
válasz
hardline #22984 üzenetére
erre a linkre kattogj ránéha, ha lesz akció, akkor írd meg légyszíves ide, ha valaki még szeretne venni, legyen rá lehetősége.
Az FB-n egy srác hetek óta hírdet egy új D38-at Kőröshegyen elvileg 150 fix áron, új, magyar 2 éves garis. Lehet, hogy már alkuképes 130-140 ért
-
A kisebbik lehet a már ajánlott Neon Lite.
Nagyobbik meg ha minél nagyobb hatótáv kell, akkor G30 DHGateről ~210ezer, ráadásul ez global verzió (G30P), 25km/h helyett 30-al megy alapból.
Inmotion S1 hasonló tudású, szintén DHGateről kb ugyanennyiért.
Illetve a G30 utódja, a G2, ezt is irták már feljebb.Itt össze tudod őket hasonlítani.
-
tutis
őstag
válasz
Thunderzolee #22983 üzenetére
kis emelkedő, Árpád hid környéke. hatótáv minel nagyobb annál jobb, de egyébként párimnak mar a napi 20km is bőven sok
-
-
wonka
csendes tag
minden árszegmensnek megvan a maga best buy-a. Mennyit szánsz egy-egy rollerra?
olcsók között most Okai Neon 112.000Ft
felette Ninebot D38E, Xiaomi pro 2 (attól függ, hol veszed, kintről 120-tól, itthon 170 től)
ninebot f2 180 tól
Ninebot g2 200.000 felett geekbuying ról
KuKirin g2 pro 250e Geekbuying
felette megint sok minden van ár függvényében -
tutis
őstag
melyik rollert ajanlanátok best buyra? 2 fajta is kellene, egyik nekem. 85kgra, masik paromnak 65kgra. távolság nekem jobban számít, illetve nagyobb kerekűt keresünk. paromnak munkába járasra kellene, igy a könnyű cipelhetőség előny.
-
wonka
csendes tag
A ninebot alkalmazásban van km óra mellett egy teljesítmény felvétel illetve a visszatöltést is itt mutatja watt ban.
A d38 elvileg 500w ra kepes, mégis sokszor látok rajta 670 et, gyorsítás kozben, dombon kapaszkodva.
Ezek szerint nem 500w a csúcs teljesítmény, mint ami a legtöbb leírásban szerepel, hanem 700w mint az F40 nek? -
DigitXT
félisten
válasz
polo493 #22972 üzenetére
ha előre dől többet mutathat
Azt hogyan?Amúgy érdemben hozzászólva teljesen igazad van: amit kijelez,
nem szentírás, csak ha kalibrálva van a kijelző. De van, mikor az se lehetséges.Egy viszont biztos... amit a levegőben futó kerék megy végsebességre, az csak
akkor elérhető terhelve is, ha szoftveres korlát fogja meg. Ha ki van ütve a korlát
a motor leforogja, amit adott feszültségű akkuval maximum tud. Terhelve mindig
kevesebb marad belőle. Ilyen a fizika. (Üresen alig 1A kell a pörgéshez, terhelve
meg mindig több, következésképpen a végsebesség nem éri el azt max. lejtőn.) -
polo493
tag
válasz
polo493 #22972 üzenetére
megnézetem pár videót ha megy 29 us régióval akkor jó ,láttam olyat hogy átírja a szériaszámot és custom firmware-et rak fel amivel megy 31 is azt írja a motor peak 1050w a gyári 700w helyett ,de azért tegyük hozzá az aksi sokkal jobban merül hatótáv 40% is eshet ezekkel a módokkal
-
polo493
tag
nem ismerem a típust pontosan ,de szerintem sok tényező van hogyan van kalibrálva a kijelző a beállítás a kerékméretre aksi tele van vagy milyen meleg hideg van éppen vagy a csapágy milyen állapotba van,a keréknek van-e kilengése ami beleér fékbe ,teljesen vízszintesen van a roller mikor felpörgeted mert ha előre dől többet mutathat akár ,a motor tekercselés hogyan sikerül... van akinek felpörög 29-35-ig vagy nem,szerintem a tied ennyi ha 25-nél több akkor a régió fel lehet oldva
-
JSaN
addikt
válasz
Peaceliker #22968 üzenetére
Szia, nincsnen meg a lampa, csak a lampa test van meg, lehet veszek a foglalata alapjan.
-
bigdady
nagyúr
válasz
ridiculous #22870 üzenetére
Köszi. És wonka-nak is
-
JSaN
addikt
Sziasztok nem tudom hogy jo helyre irok e a kerdesemmel kapcsolatban?
Van a csaladban egy Blueway r10 elektromos robogo, ram soztak hogy kicsit tuningoljam meg, szereljek fel fek lampat es indexet. Ilyen vezerlo van benne: [link] 60v 1000w controller.
Meg talaltam a szabad csatlakozokat, ki is mertem, 60 voltot mutat kacsolaskor. En erre hogyan teszek 12 vagy esetleg 24 volt lampat? Mert 60voltos nincs.
Hogyan szoktak ezeket bekotni? -
polo493
tag
Elég pontos mert gps+beidu van benne kb van benne 1-2 egyenes vonal de a többi pontos uton vezető vonalak pontok,függ hova tudod rakni mennyire van szigetelve fémmel stb ez elektronika között van vas dobozban aszfalt felett amin rajta állok szerintem nagyon jó, ahhoz képest
-
polo493
tag
válasz
polo493 #22962 üzenetére
Annyit még hogy időközönként ellenőrzi a helyzetét most néztem vissza appban a mai napot óránként vagy 30-40 percenként rá néz kb de állítható parancsal ,és P betűvel mint park mutatja hol ált után pontokban merre ment,ha pl egy 600m zónát állítasz be akkor jelez ha kint van mert van kilengés a GPS pontok között érdemes nagyobb zónát állítani,am elég jól mutatja merre mentél vele meg hol,mennyivel
-
bzolika10
aktív tag
válasz
polo493 #22962 üzenetére
100MB körül elég lehet ez is. Ingyen kapod ha az oldalukon megrendeled, pár nap és hozza a postás.
Szerk: A legfontosabbat kihagytam: Ingyen van egy évig, utána asszem az adategyeztetéskor fel kell tölteni valamennyivel, de ezt már nem tudom, mert amire eljutok ide, addigra már megrendelem az újat úgyszintén 0ft-ért. Egy baj van vele, hogy a vodának a legszarabb a lefedettsége. -
polo493
tag
Nekem 100-200mb havonta kb , statikus állapotban van a gps,csak akkor ad ha megy a roller ha egy helyen van akkor nem küld ,lehet állítani a beállításokat sms parancsal össze vissza,de igy nekem jó,DAGPS appal használom az volt a fontos hogy sms parancsban az apn-t kellet beállítani a simhez pl online vagy net amit a szolgáltató mobilnethez kell hogy menjen mert azon kommunikál a gps
-
DigitXT
félisten
válasz
Atesz08 #22954 üzenetére
Ezt így még nem lehet megválaszolni... Mennyi a pilóta súlya? Mennyi, és
milyen meredek emelkedőket kell az adott 40 km-es útvonalon legyőzni?
Nekem megvan a 40 km simán, még csak 25 alatt se kell maradni hozzá...
100 kg fölött vagyok picivel, s az utam végén van egy combos emelkedő,
de amúgy jobbára sík. A visszatöltés elhanyagolható, bár mérhető, lejtőn.Ha megvannak a paraméterek, hogy mennyi energia kell neked, onnan a
gyári akku paraméterek alapján már lehet szűrni: pl. ha kell alád 1000Wh
is, hát sok pálcika roller kiesik, mert általában kisebb akku van bennük.
De kisebb tempóhoz kisebb akku is elég, pl. a G30 is tud 30 km-t lazán...
40-hez már szerintem kérdés, hogy milyen tempó limit + milyen a pilóta?Ui: nem kell vizsga 25 km/h felett sem. Satöbbi sem kell, egyelőre... Csak
erősen ajánlott pl. rendes bukót felvenni, mert 40 km/h-nál húzósabb az
aszfalt, mint 25 km/h-nál... bár utóbbi is tud fájni, ha vmi nem adja ki... -
Atesz08
tag
sziasztok ! olyantól kérnék tanácsot, aki tapasztalatból beszél és nem a gyári adatokra hagyatkozik (az sosincs úgy).
rollert szeretnék venni. min. valós 40 km hatótávval, de a 25 km sebességen belül, hogy ne kelljen vizsga, meg stb.
nem túl fontos a név, pl: xiaomi, nineboot, inkább a megbízhatósága a lényeg.
melyek ezek a rollerek ? köszönöm a válaszokat !
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #22926 üzenetére
Hallod UPS?
Meghallották. És a nemzetközi helyzet fokozódik. Hogyaszondja: drága ez a
motoros kerék! Több, mint 150 EUR, tehát a kínai nem szedhette volna be az
ÁFA-t, jogszerűen. De beszedte. Most a NAV majd beszedi tőlem megint, jól!
Aztán igényeljem vissza a kínaitól? Elmegy már mindenki a malac faszára. -
Peaceliker
addikt
válasz
Gardaai #22950 üzenetére
Nem feltétlen. Vagyis hideget meleget lehet. Elég szépen tud kinézni az a gép is, ami nem volt tengeralattjáró csak járt télen. Pára lecsapódik és jön is a rozsda.
Amúgy ez semennyire nem vészes. Wd40 meg valami (és ezt pontosan nem tudom mi) dörzsi és lejön szépen. 50+ rolleres fb csoportba érdemes rozsda szóra keresni és lesz pár hasznos postThunderzolee
Tömör gumi csere halál. Többi nem. Kell egy gumi kanál (3db vt 1600ft vagy mennyi bringa boltban), gyorskötöző kell és opcionálisan egy spanifer, de az sztem inkább nagyobb gumiknál kellhet felfújásnál. Van videó, pl wolf king gumi csere, ott kutatják kötöző hogy mire kell
-
PociAti
őstag
válasz
bzolika10 #22948 üzenetére
Valójában nem is tudom mire aktivál. Lehetőségek:
- fix sebességre,
- vagy fix gázkar pozícióra.
Sík terepen ÉS sík felületen azonos a két dolog. Nyélgázon fix pozícióban van a gázkar, és olyankor könnyen aktiválódik, pedig olyankor se mindig fix a tempó.
A fix gázkar pozíció viszont mindenképpen szükséges feltétele, mivel annak megpöckölése feloldja a tempomatot.OKAI rollernél zseniálisan megoldották. Jobb kéz gázkaron, majd a bal kézzel is elérhető helyen lévő power gombot kell megnyomni pár másodpercig. A sebesség tartása is elég lazán van értelmezve (2 másodpercig kell fix tempón menni, és amivel lapból szabadon gurul a roller, nincs regeneratív fékezés), így nagyon könnyű rögzíteni a tempót. Talán elengedőbben értelmezi a fix tempót is. És biztonságos is, mert nincs véletlen tempomat bekapcsolás. Ehhez át kellene tervezni a Ninebot (Xiaomi) rollereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkumulátorral, extra ND szűrőkkel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- DJI Smart Controller drón távirányító (RC-RM500)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest