Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Annyiban jó lenne az elgondolás, hogy a rendes mákdaráló az ugyanilyen kúpos késes és őrli a mákszemeket, nem összetöri, mint a propelleres csodák. Véleményem szerint a propelleres daráló semmire se való. Nekem egy 2-3 ezer forintos kúpos mákdarálóm van, és ezzel is sokkal finomabb a mák, mint propelleresben. Nincs is itthon propelleres, ami volt, azt elajándékoztam.
Viszont, èn is azt mondom, hogy kávéörlővel ne. Eltömít mindent a jó olajos mák.
-
-
Noroo
tag
Az autógyártók kb bármiből képesek olyan szintre lebutított alkatrészek gyártására, hogy 5 év múlva szétmáljon...
De a gasztroenterológiai eszmefuttatas után nem mennék bele szándékos anyag-könnyítésekbe, mert ez egy kávés topic.
De mielőtt megköveznétek, sztem is szükséges tudni a kávézás esetleges mellekhatasairol, vagy egyes betegségek kávézásra gyakorolt hatásairól, tehát még azokat a hsz.eket is szívesen olvastam .
-
72lakiluk
tag
-
LazacX
tag
Nem kell feltétlenül a lehető legjobb kávéra törekedni. Nálam sem alakult át hobbivá a kávézás. Én elégedett vagyok azzal is ha elég jó kávét iszok. Azért mertem ezt a kombót ajánlani, mert említetted hogy néha iszol jó kávét. Hát ezzel lehet főzni jót, és nem is igényel azért olyan hatalmas időbeli kötöttséget.
-
törölt tag
Itt már leírtam mindent, mert itt EDDIG nem értettek az automatákhoz és egy döglött fórumra kergettek mindenkit aki a témáról érdeklődött.
Számomra eddig bármelyik automata jobb volt mint bármelyik kapszulás. Az automata tejhabosítós automatákat én nem ajánlom, a nagybuborékos tejhab nemtom mire jó, dekorálni duplafalú üvegpohárba réteges kávéitalt csinálni, nézegetni jó, na de meginni megint más egy ilyet.
Maradok a gőzölt mikrobuborékos tejnél, amivel mintát lehet önteni, és a legolcsóbb pannarellos Philipsszel is lehet jól habosítani, csak meg kell találni a trükkjét, félidőben be kell fogni a szellőzőjét amin túl sok buborék kerülne be a tejbe. Ugyanígy működik a Sage Bambino, csak ott van egy külön levegőpumpa, meg hőérzékelő.
-
Antonio
senior tag
pod ára versus frissen pörkölt kv.
[link]
Ez biztos hogy a frissen darált (friss pörkölésű azért még ritka) babból készül a legjobb kv és költséghatékony. Az más kérdés hogy ilyet csak normális kávézóban tudsz inni, illetve otthon is de ehhez fel is kell szerelkezni
és foglalkozni vele : normális daráló + normális karos gép ,+bab porciózása hogy ne romoljon a minőség felbontás után stb stb szóval sok szüttyögés (akit valaki imád csinálni) és te is el akarsz kerülni.Automata gép az espresso minőségében még mindig a kapszulás gép után következik ... vagy legalább is én még nem ittam automata gépből normális kv-t,
Az biztos hogy automata gép az kényelmes ide beöntöd a babot oda a vizet, emide a tejet, oszt kijön valami.
Kb én is úgy vagyok mint te, hogy ismerve magam tudom hogy nem vagyok annyira elhivatott hogy otthon belemerüljek a kv készítés misztériumába (irigylem azokat akik veszik a bátorságot ehhez), de szeretném a legjobb elérhető kv-t ezért rendeltem most egy E.S.E podos gépet (korábban már írtam itt a fórumban, keress vissza) most várom remegve hogy megérkezzen.
Pod ot hozzá (rendeltem ugyancsak Olaszországból itthoni árnál kedvezőbb-35-40%) ~60-70 Ft/pod (lucaffe classic, mr exclusive/Caffé Borbone BLU.
-
-
törölt tag
Árban meddig? Mert felújítva elég változatos árakon van ENA5 és ha csak kávé kell (cappuccino nem) akkor jó lehet, de kb. ugyanannyiért már van J5, J7 is amivel talán tudsz tejet gőzölni is.
Újonnan a Philips/Saeco gépeket ajánlom ebben a 100-150e ársávban, ha csak egyedül iszol, mert 5-9 grammból készít egy adagot, ami szimplához éppen csak elég. Viszont könnyen tisztán tartható, kivehető a főzőegység. Jurában fél év alatt lerakódik annyi cucc a leeresztő szelep környékén hogy muszáj szétszedni, nem segít rajta a tabletta.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest