Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Sziasztok, szüleim nespresso gépét szeretném valahogy átmosni, vízkőteleníteni. Hogy álljak neki?
-
von toth
tag
Naddon jó a gaggia de miért fekete asuűrő belül? teflon a bevonat?
-
paramparya
őstag
Sziasztok!
Nem kínlódnék tovább a Delonghi kávéfőzőmmel, beruháznék egy tuningolt Gaggia Classicra, vagy hasonlóra (kevesebb, mint 30 perc bemelegedési idő előny).
Nincs valakinek eladó, vagy tipp, hogy hol találnék ilyet? Úgy látom elég hamar elkelnek, ha elő is kerül egy.
-
jack B.
csendes tag
válasz
sublett
üzenetére
Nem tudom, szerintem mindenkinél más, de engem mondjuk zavar, ha az ujjam nem fér be a fogókába. Baromi rossz úgy tartani, hogy közben arra figyelsz, nehogy kicsússzon a kezedből. A vastagabb falú csészéket preferálom, s általában azt, amin nincs felirat. De tök jók az átlátszók is (mint a Nespresso View), ahol látod a crema nagyságát, vastagságát.
Ez jónak tűnik, főleg ennyiért.
-
Agostino
addikt
szia
gpbenedek - 8,5 milimétereset. szerencsére volt akkora mázlim, hogy miután jobban feltúrtam a fiókot, találtam nagyon régről még amikor megvettem a gépet ebayről egy papír tömítést. beraktam, most frankó minden. régi szúrőim vannak, lehetséges, hogy a karimájuk laposodott el
John3:16 - gondolom erre gondolsz. szemeztem vele de faema felirat miatt letettem róla.
-
sublett
tag
Erről mi a véleményetek?
Általánosságban csészékről mit érdemes tudni, mik a minimum (KO) kritériumok? -
jack B.
csendes tag
megint egy jó GC, baromira megszaporodtak.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor mégsem.
-
jack B.
csendes tag
régi Cosmec pumpát szedett már szét valaki? szegény nem szív vizet, csak búg. gondolom, csere lesz így belőle.
-
Agostino
addikt
sziasztok
raktam be új kartömítést a gaggia babymbe, de a kar olyan 110fokban áll, szóval még alá is kellene hézagolnom. ha homemade megoldást keresek milyen papír az ideális erre vajon? gondolom nem jó ha kiold bármit a hő belőle... erre vonatkozóan a keresővel nem lettem előrébb : (
-
kaligula
tag
Feldobtam pár képet a rövidkv-ra a kávébár bazárról, hátha segít a döntésben, hogy érdemes-e kinézni. Szerintem véleményes.
-
SoundON
tag
válasz
gpbenedek
üzenetére
Köszi még egyszer! Örülök, mert jó helyen kapiskálunk
De fura, mert ha 0005ről 0000ra állítom a Gaggia Classic REXc100 SC értékét, akkor még melegebb (98-100C fok) a kijövő víz, azaz fölé lő a PID által beállított 92Cfokos értéknek. Amikor feltettem 0010re az SC értéket, akkor meg nem érte el a beállított hőmérsékletet és csak 88Cfokos vizet tudtam csapolni kb 10perc különbséggel. Lehet hogy nálam fordítva működik?
Elvileg ezek az SC értékek Cfokra vonatkoznak? Tehát a 0005 és a 0010között 5C fok a különbség?
Sajnos ma nem volt időm tovább tesztelgetni, de eddig ezeket tapasztaltam.
Ha van további jótanács azt is szívesen veszem
-
gpbenedek
csendes tag
-
kozsy18
tag
Ha valaki filterezik, teázik ajánlom figyelmébe:
[Bonavita 70 dolcsi] -
Toobee
veterán
Bazáron ki mikor akar bandázni? Úgy alakult, hogy én is ki tudnék menni.
-
SoundON
tag
Gaggia Classic, RKC REX C100as PID, K hőelemes témában kérek segítséget.
Ezzel kapcsolatban már korábban is felraktam képeket.
Melyik paraméterrel lehet a baj, ha a PID által vezérelt kazánhőmérsékleténél magasabb hőfokú víz jön ki a gépből annak ellenére, hogy a PID fixen 92C fokot mutat? Kb 25-30percig még normál 92-94Cfokos a kijövő víz hőmérséklete, de a tapasztalatok alapján az idő előre haladtával ez egyre csak melegszik és 50-60perc után már 96-98C fokokat csapolok annak ellenére, hogy végig 92C fokon áll a PID.
Jelenleg ezek a REX C-100 beállításai:
_AL1 0150
_ATU 0000
___P 0035
___I 0019
___d 0004
__Ar 0011
___T 0002
__SC 0005
_LCK 1000
_Cod 0000
SL_1 0000
SL_2 0000
SL_3 0000
SL_4 0001
SL_5 0000
SL_6 0001
SL_7 0000
SL_8 0000
SL_9 0000
SL10 1001
SL11 0000
_Cod 0001
_SLH 0400
_SLL 0000
__oH 0002
_AH1 0002
__dF 0000 -
-
sublett
tag
bio kávé kapcsán tudtok vmi okosat az előző kérdésemre?
-
von toth
tag
Vááá, megvettem a Gaggia Classicot, a POemiát meg felraktam a polcra.
Első benyomásom; már a műanyag (nem is hozzá illő) tamperrel is teljesen jó kávét húztam.
1. Melegedés 15 perc
2. öblítés
3. Gőzre fel
4. Öblítés vízmegjelenésig
5. 16g-vel egy dupla hústűvelkirályság
Szerintem +10% az eddigi produkcióimhoz képest.
Bejött az elmélet a szélesebb vízterítés komplexebb ízeket és állagot ad.
Báj dö véj:
Polémiában is ez az Ulka pumpa van?
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én sem értem. Régen a 6-8 hónapos retail Olasz kávék is tökéletesen jók voltak. Főleg miről beszélünk egy 60/40 keverék esetében ?
Én sem értem WTF
-
bl4ze
veterán
válasz
Gravity1234
üzenetére
Klasszik Olasz cuccnál az már sok? Ördögtől való ez ?
Régebben 4-6 hónapos pörik sem voltak "leszólva"...
Ez nem szördvév világos pörkölésű cucc. Amikor nyitottam 2 hónapos volt. Semmi baja nem volt....
-
bl4ze
veterán
AMIGOS Qualita BLU : egy szívemhez kedves trieszti kávé, az AMIGOS Caffé 60/40-es keveréke járt nálam.
Decemberi pörkölés, negyed kilós kiszerelés. Egységes, Észak-Olasz pörkölés, kellemes illat. Sajnos a zacskón nincsen egyirányú szelep. A kávé ahhoz képest, hogy 60/40-es viszonylag magas hőfokon az igazi, alacsony hőfokon pörkölt magvas-gabonás ízjegyek jönnek előtérbe. Jól elkapott csapoláskor a domináns íz egy igazi bár kávé karakterét hozza : kakaóporos, étcsokis. Savasság nem jellemzi, némi fűszeres utóíz igen.
Őrlését jól be kell állítani, gyors lefolyás nem áll jól neki, azonban a csepegős, lassabb extrakció igen.
Aki szereti a klasszikus Olasz vonalat, bátran kóstolja. Beszerzés innen volt [link] -
peti925
újonc
Sziasztok! Eladó szinte új Eureka mignon fekete időkapcsolós kávédarálóm kihagyhatatlan áron, szombathelyen vagy dpd-vel postázom. 3 hónapos, garanciális (német espressissimo.de), kb. 2 kg kávé lett vele leőrölve. Eladás oka: külföldre költözés. Tökéletesen működik, nagyon jól működik. https://www.jofogas.hu/vas/Kavedaralo_Eureka_Mignon_250g_tartaly_260w_motor__76140900.htm
pszilvasi1990@gmail.com -
adp
őstag
-
gubabela
senior tag
válasz
gpbenedek
üzenetére
Na ja. Az èn pumpahibáskènt ebayről vett twinem is hasonlóan nèzett ki, csak annak le sem akart jönni a szűrőtartója, annyira össze volt rohadva. Persze a pumpának semmi baja nem volt, viszont az egèszet darabjaira kellett szedni, mert tele volt valami kocsonyás fehèr trutyival. Az miatt nem ment. Tömítèsekből már jóelőre betáraztam, nem egy nagy összeg ès ilyenkor jól tud jönni.
-
Gravity1234
tag
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
Rush77
üzenetére
Pont most este szedtem szet egy ebayes GC-t. A leirasara mar nem emlekszem, de netto szivas, ereszt a kazan, berohadtak a csavarok. Erdemes ovatosan banni veluk, mert nem feltetlen trivialis a felujitasuk. (Megoldhato nyilvan, csak tobb ido / penz)
Ui: nordaval hasznalt, rendszeresen karbantartott #ironia
-
imarton
újonc
válasz
Gravity1234
üzenetére
Egy ilyenem van, kicsit zavar az autokikpacsolása, illetve ez nem igazán fér be a Gaggia karja alá, ha rajta a kettes kifolyó. Ezért is vettem helyette az ezüst csodát.
-
sublett
tag
válasz
2007ath
üzenetére
ezt nem tudtam. remélem nem úgy hangzott mintha leminősíteném amit ott gyártanak, nem ez volt a célom.
Más: a Café Intención Ecológico fair trade kávét próbáltátok már? Ha német pörkölés és idén szeptemberben jár le az már közel döglött, vagy a bio kávéknál nem 2 évre állítják be a szavatossági időt?
-
2007ath
aktív tag
válasz
sublett
üzenetére
"Romániában gyártják, ... akkor ez felejtős kategória, vagy sem?"
Nincs ezzel semmi probléma, még a régi bevált technikát tartalmazza. Úgy tudom, hogy kb. 2010-től a Gaggia Classic-okat Romániában gyártják. A gond a 2015-ös évjárattól kezdődik, amikor is lecserélték a teljes belsőt.
Csak érdekességként: Érdemes a 2015. év eleji angol gaggia fórumokba beleolvasni. Amikor megjelent az új típus, drágább volt, mint az "eredeti". Aztán a júzerek elég gyorsan kapcsoltak, hogy átverésről van szó. Ezt követően mindenki a még kapható régiekre vadászott, sorra linkelték be azokat az üzleteket, ahol még meg lehetett vásárolni.
-
Rush77
aktív tag
válasz
sublett
üzenetére
Szerintem ez pont az ajánlott (2011-es).
Bár ahogy olvasom:
Recently the coffee has been coming out slower than normal and coffee a little weak which I expect this to mean the pressure is low and the pump needs replacing ( this is why it is being sold as spare/ not working) and easy fix for someone I am sure.Ha pumpa cserés az nem nagy gond mert nem drága. Annak hallható hangja van (ezt már tudom
)
Aztán az is lehet, hogy más baja van, annyira nem értek hozzáThe base plate has also come loose but this does not detract from the operation.
Itt nem tudom mire gondol pontosan de ezek szerint van vele munka. (mondjuk ezt jelzi is, hogy alkatrészként árulja)
Már látom. Ezzel lenne munka bőven szerintem.Viszont a legproblémásabb rész az egészben az ez:
UK bidders only and only if you have more than 20 feedbacks in your page.
Kérdés, hogy az ebay-en lehet e egyáltalán ilyen feltételeket szabni és így szelektálni a licitálók között. -
sublett
tag
Sziasztok!
Ezt Romániában gyártják, de ott a mágnesszelep kifolyócsöve és a karakterkészlet sem a 2015-ös, akkor ez felejtős kategória, vagy sem?
-
Koczó93
őstag
Akinek SJ van, megméri nekem tartály nélkül a magasságát?

Sublett
Ez még a régi verzió

-
-
imarton
újonc
Sziasztok!
Láttam, hogy sok fórumozó egy ilyen, vagy hasonló, ezüst színű kínai mérleget használ:
Nekem is egy ilyen van, viszont az enyém elképesztő módon zabálja az elemeket, csakorlatilag 2 hónap alatt napi két használattal lemerül a tartós is. Ez egyedi eset, vagy nektek is ez a tapasztalatotok?
Esetleg van más tippetek ilyenre, ami a Gaggia Classic alá fér csészékkel, kifolyós karral is és nem Brewista, vagy Acaia árszint?
-
Rush77
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Köszi. Megpróbálom úgy.
-
Gravity1234
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Nekem 5 dl-es van, semi bajom vele, a magam szintjen teljesen jol tudok vele szorakozni ontogetni. (a tiednel jobbakat is
)
Ranezesre nem a kintovel lesz itt a baj hanem a gozolessel. Nekem tul habosnak tunik ez is.
Kevesebb levego a tejbe, azaz rovidebb ideig legyen a gozcso epp csak a felszinen, es amikor mar melegszik az alja, engedd lentebbre es keresd meg azt a szoget amikor tudod porgetni a tejet. Amikor mar a kinonto oldala is kezd kenyelmetlen forro lenni akkor vagy kesz.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest