Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem itt nem igazan vannak kapszulas forumozok, igazabol mirol lehetne ott beszelni? Ez a kapszula finom az meg nem, es kb ebben ki is fulladt az egesz.
Amugy en rendszeresen fogyasztok nespressot melohelyen, szuksegmegoldasnak ebed utani koffein bevitelnek a Bukela kapszula nekem megteszi. Jobb napokon kolonnat, vagy hasonlot szoktam bele venni. -
Daneeka
senior tag
Nekem még szarabb van, bibibí: Tassimo... (ajándékba kaptam)
Ezt már egyre ritkábban látom boltban eleve, de "kávé izű" kaszulát/párnát/podot/akármit csak életemben két félét láttam még, lungo meg espresso, egyik szarabb mint a másik, ehhez képest a nescafé bogyós maga lehet a mennyország ahol legalább láttam már 100% arabika meg single origin bogyókat is.
Mondjuk néha használom ha nincs időm vagy elfogy a rendes kávé meg vendégeknek is jó.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha már itt tartunk, ha nincs kedvem ehhez a szarhoz venni vízkőtlenítő tablettát akkor tehetek citromsavat vagy hasonlót a vizébe és lefőzhetem párszor? Aki tudja hogy hány százalékos sava van vagy por alakban (nekem pl. van száraz citromsavam de van 75%-os foszfor sav meg tejsav is meg ecet) kb. mennyi vízhez mennyit kell rakni?
szerk: egyébként úgy bírom meginni, hogy 3cl körül kiveszem a gép alól, ami utána folyik az kuka.
-
törölt tag
Én soha életemben nem ittam sem Dolce Gusto-t, sem pedig Nespresso-t, így ehhez az íz kérdéshez nem tudok hozzászólni.
Az egyértelmű, hogy a topik nem a sznobok gyűjtőhelye akar lenni, hanem a jó kávéra való igény jegyében működik, de sokszor olyan érzése van az időnként idelátogatónak, hogy a topik őstagjai eléggé összezárnak, és nehezen engedik be maguk közé azokat, akik nem a feltétlenül követik azt az irányt, amit az őstagok jó része.@adp: "Sztem ezt ezen a forumon kar eroltetned, azt meg vegkepp kar eroltetni, hogy megmondod kinek mi a finom, mi az ihato…"
Szerintem ez azokra is vonatkozik, akik a kapszulást nem szeretik. Ha valakinek az ízlik, akkor az ellentétes véleményt megfogalmazók se mondják meg az illetőnek, hogy neki mi iható, és mi nem.
-
adp
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Sztem ezt ezen a forumon kar eroltetned, azt meg vegkepp kar eroltetni, hogy megmondod kinek mi a finom, mi az ihato...
Borban is van akinek a BB a kiraly, en akkor mar inkabb nem is kerek,minek igyam ha egyszeruen nem esik jol... hogy tovabb fokozzam tudom, hogy Parci tolem 'fentebb van' borokban, tudom hogy amit en mondjuk szivesen iszok, O azt keruli.
En azt nem gondolom snobsagnak ha valaki ad a minosegre, es a szamara kevesbe minosegi dolgot inkabb keruliIzlesrol vitatkoni total felesleges kor
-
And06
aktív tag
válasz
jack B.
üzenetére
erre biztosan mondom, hogy ezt itt a többség 10ből 10szer megmondja.
későbbi hozzászólásodra reagálva, habár a kotyogó sokaknak nem kedvence itt, rendes alapanyaggal etetve bőven veri a DGt nálam.
nincs ebben semmi sznobéria, a friss mindig jobb mint az előre elkészitett, akármilyen jól van tartósitva. -
paramparya
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
ekkora gourmet-k ne legyetek már, hogy a DG ihatatlan. lehet elétek raknák egy újhullámos kávézóba, mondván 100% arabica, szerintem a fikázás elmaradna.
Feltéve, hogy nem direkt rosszul főzik le, de talán még úgy is: nagyon szívesen vaktesztelek egyet neked, fogadhatunk mondjuk 50k-ban.
Szerintem mindenkinek joga van a minőséget preferálni a mennyiség helyett, a mennyiségbe értve az alacsony árat (=több marad másra).
Elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki, aki ivott már legalább 20 kávét újhullámos kávézóban (elsőre úgyis csak "savanyú", kell idő míg kiérzi az ember a különbségeket), és egészséges ízlelése van, az egy ilyet benézzen. Ha igen, annak pszichológiai oka vannak (voltak kísérletek, ahol ha elég sokan mondják azt egy csoportban a beépített emberek, hogy bizony az a két párhuzamos egyenes a képen nem is párhuzamos, akkor az összezavarodott kívülálló is azt mondja inkább), de az egy másik kérdés.Vannak szubjektív, ízlés mentén eldönthető kérdések, de ez az állítás nem oda tartozik, ez egyszerű tudatlanságból vagy dacból fakad.
Azon nőttünk fel, hogy szart ettünk/ittunk. Azoknak, akik nem ellenkeznek kézzel-lábbal és maradnak a "régi szép" ízeknél mert az ad biztonságot, sőt kifejezetten keresik az új ízeket, nekik is időbe és energiába telik megismerni és értékelni kezdeni a minőségi dolgokat.
10 éve instant Nescafét ittam, 6 éve nespressot, utána inkább bolti téglából kotyogósat itthon, és mellette újhullámosban presszót vagy flat whitetot. Ma filtert főzök itthon, mert azzal jobbat tudok a kategóriájában mint a GC-vel egyelőre, és viszatértem a kotyogóshoz, mert rendes őrlővel rendes kávéből azzal is jobb jön. Lehet, hogy 2 év múlva egy E61-es gép lesz itthon.
Vagy addigra már gint főzök vagy whiskey-t, mert igazából az ebben az érdekes, hogy valamit megtanuljak jól csinálni, az már csak mellékes, hogy még praktikus és ízlik is.
Ezzel együtt ha más által készített dolgot eszek/iszok/használok, ott is nagyon fontos szempont, hogy az adott dologból mennyire jót hoztak ki. Ezért iszok hamarabb meg egy Red Bull-t, mint egy szar kávét, pedig nem vagyok nagy rajongója a cukros löttyöknek. -
soldier2
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
"lehet elétek raknák egy újhullámos kávézóba, mondván 100% arabica, szerintem a fikázás elmaradna" - vágnám a barista fejéhez, hogy soha el nem felejtené
Az írásod többi részének van valóságalapja, de nem véletlenül nem foglalkozik egy fórum sem a kapszulásokkal. Túl kevés a változó, pár nap után önmagát ismétli az ember. Aki fórumozik, és veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen, az meg nem baj ha megtudja, hogy a kapszula nem a kávézás csúcsa, hanem az alja, és a DG ezen belül is alsó kategória (szvsz a Nespresso sem sokkal jobb). -
jack B.
csendes tag
válasz
Csápájev
üzenetére
ez egy szimpla kávés fórum, nem profi baristák gyűjtőhelye. akkor meg zárttá kell tenni, ha ez a vélekedés. betéved ide valaki, aki kotyogósat iszik minden nap (vagy urambocsá DG-t), arra fog rájönni, hogy nem kívánatos személy, nincs témája, nem veszik figyelembe.
de mondom, nem támadásnak indítottam, csak az ihatatlan nem a Gustónál kezdődik (bár igaz, kinek a pap...), sok-sok szempont miatt sem. én például voltam olyan cégnél, ahol egyrészt hülyének néztek volna, ha 20-30 perceket szórakozok egy sima presszó elkészítésével, másrészt idő is csak egy kapszulás elkészítésére "megengedett". gyorsaságban, kapott minőségben vállalható a Dolce Gusto. azt kell megérteni: van az a réteg, akit behatóbban érdekel a kávézás (mint bennünket a fórumon), és nem spórolnak erre pénzt, időt, energiát. míg van a társadalom 90%-a, akik pont leszarják, hogy mekkora hőfokot esik a csapoláskor az ital, a kávézás pedig inkább rutin nekik, mintsem élvezet.
ezzel nincs baj, én is örülnék, ha minden háztartásban ECM gépek lennének, rendes őrlővel, de attól még nem vonulok az utcára, hogy "bazzeg, fos, amit isztok". sarkítva mondom persze.
túl lett ragozva.
-
sz.zs.
őstag
Mielőtt nem merültem bele jobban a kávézásba, jó kávénak tartottam a DG- t is, a Nespressot is... viszont most már mindkettő ihatatlan számomra. Akkor inkább nem kávézok.
-
Csápájev
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Azért szerintem engedtessék meg,hogy egy kávés fórumon, ahol a kávé kimaxolásával foglalkozunk, ne legyünk jó véleménnyel a Dolce Gustoról

Azt azért kötve hiszem,hogy ne tudná innen bárki megállapítani vakteszten,hogy melyik kávé minőségi és melyik DG.
A DG a legalja kategória. -
jack B.
csendes tag
ekkora gourmet-k ne legyetek már, hogy a DG ihatatlan. lehet elétek raknák egy újhullámos kávézóba, mondván 100% arabica, szerintem a fikázás elmaradna.
én nem iszok Gustót, egy időbe volt nekünk is, de ez ugyanaz a boszorkányüldözés, mint ami a robuszta ellen megy. nem akartam senkit megbántani, csak indokolatlannak érzem a DG ilyen szintű lehúzását, mert szerintem a fórumtársak közül nem egy ezt issza.
-
hogyaza
tag
Sziasztok!
A kis elektrámban eltörtem a gőz termosztátot,és nem látszik rajta az írás egy része.Segítene valaki,hogy hány fokos szokott lenni?M4 menetes,de nem hatlapfejű,hanem sima hengeres.Tuti még az eredeti 1995-ös.
Köszönöm előre is. -
a silvano is ilyen gép volt, kimértük anno, csapolás alatt mászott felfelé a kilépő vízhőfok. fragola is hasonlókat tapasztalt más ilyen gépeknél. a vízterítésnél épp annyi a különbség a silvano és a gaggia között, hogy az előbbinél folyamatosan szívtam vele, elfogyasztottam vagy három különböző vízterítőt, felsőszűrőt, és így sem voltak konzekvensen jók a shotok, a gaggiánál most meg volt egy darab nem hibátlan pogim az immáron több tucatból, pedig elég gatya tamperrel tolom.
-
AMD Power
titán
válasz
Deadzone41
üzenetére
Dolche Gusto a szimpatokusabb nekem. Bent azt szoktuk inni a cegnel.
-
mdav88
aktív tag
Porkolesrol letezik valamilyen magyar nyelvu szakirodalom?
-
válasz
beleriand72
üzenetére
szép gép a silvia, nem is tettem a listába, hogy a gaggia jobban nézne ki

fragola most árul(t?) egy űrgaggiát, a sajátját.
-
utoljára:
- attól még nem lesz jó a vízterítése
- attól még jó eséllyel nem lesz olyan hőstabil csapolás alatt (a legtöbbnél már a sok tuning nélkül is emelkedik a vízhőfok csapolás alatt)
- attól még nem lesz üzemkész 10-15 perc alatt
- és jópár gép ergonómiailag sem olyan jó, mint a gaggia -
lehet, de nem olyan jó gépek. kiméri az ember, és emelkedik a kilépő vízhőfok, a vízterítésük jó esetben közepes stb. sajnos a gaggia nagyon elment mellettük a tuningjaival, egyiknek sincs olyan vízterítése, akkor meg megette a fene.
az űrgaggia:
- 10-15 perc alatt üzemkész
- csapolás alatt semmit sem esik a hőfok (nagyon maximum 1-2 tizedet egy duplánál)
- tökéletes a vízterítése
- nyomásszabályozható
- pid-elt
- jó kialakítású gép (vízbetöltés, csepptálca, pohártartó, vízszintet látod stb.)a 3,5 decis rezesek ezeknek csak egy részét tudják, akárhogy tuningolod. (az űrgaggia egyébként rézbojleres)
-
jolti
senior tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Akkor adna valós eredményt, ha mind a kettőn ugyan azok a tuningok lennének elvégezve.
De akkor még mindig ott az a fránya alumizéria... -
jolti
senior tag
A kis rézbojlereket is lehet ugyanúgy tuningolni...
Én például biztos oda nem adnám az enyémet egyetlen egy űrgaggiáért sem....
Ráadásul megszűnt azóta az alubojleres' szívás ( ez a víz nem jó hozzá, azzal nem szabad vízkőteleníteni, most levált egy aludarab a kazánról és eldugult a rendszer, na vazze akkor cseréljünk kazánt, mert csak háromezer stb... )
Mindemellett nagyon szerettem a gaggiát, mert egy piszok jó gép, de hálát adok az égnek, hogy lecseréltem. -
-
soldier2
őstag
válasz
tomspice72
üzenetére
Ha darabra méred, akkor igazad van, de máshogy nem jön ki a matek. A két dupla nálam pl alap (hétköznap munkában leszalad 1-2 szimpla. Ez 15g-os duplával is nagyon sok, 6 kapszula lenne naponta.
-
nemethsza
tag
Skacok,
a tescós kékflakonos megszűnt, vagy csak rossz üzlet(ek)be járok? -
Deadzone41
őstag
válasz
tomspice72
üzenetére
csak egy nespresso kapszulában van 5g kávé, ami egy 15-19g os adagokhoz szokott embernek a fél fogára sem elég

-
zolnagy
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek, jó lett a gép. Ha kávé nélkül teszem fel a kart, néha befullad, néha nem. De megmozgatva a kart (és így a szelepet is), mindig elindul a víz. Készítettem vele 3 kávét, nem is lett rossz (kávéval sose fulladt be..) Nyilván újhullámhoz nem való, mert itt a hőstabilitásnak csak a hiánya van a micro bojler miatt, de nem lett rossz a kávé tényleg.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Melyik a jobb/olcsóbb kapszulás kávéfőző? Dolce Gusto vagy a Nespresso?
-
tomspice72
tag
Az normális, ha a LAica vízszűrővel semmi különbséget nem érzek az eszpresszón? Iberital+Gaggia evo
A víz külön jobb, nincs szaga.
Szerintetek milyen víz adna igazi különbséget?
-
reset
senior tag
válasz
qvik27
üzenetére
A kasznin belül rengeteg szabad hely van a különféle modoknak... Az OPV nagyon barátságos, könnyen állítható. "Ismert butaság" - hogy az OPV elvezető csövét gyárilag a csepptálcába vezetik...
Ezt ajánlatos rögtön jobb belátásra bírni, és a víztartályba tessékelni - legalábbis én ezt tettem :-)#71044 Parci - az Ascaso Uno Prof-nak nem 3,5 dl a kazánja, hanem 3,25
-
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi, akkor nem rendelek

-
Koczó93
őstag
Erre valaki?
[link] -
Rush77
aktív tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Na azt nem figyeltem.
A gyári karnál az a szerepe a mozgásnak, hogy amikor felteszed a kart és meghúzod (utána a rugó visszarántja egy picit), azzal gyakorlatilag a kis szelepet emeled fel ami a nyomás hatására megy le csapolás közben. Kvázi manuálisan zárod rá a szelepet amit a nyomás nyit.
Ezt leszedett karnál nagyon jól lehet érzékelni azzal, hogy benyomod a szelep végét körömmel és utána ha elfordítod magát a kart miközben fogod a kosártartó alu részt akkor kiemelkedik annyira, hogy újjal kitapintható legyen. -
válasz
qvik27
üzenetére
elég régóta vagyok már én is a fanatikusok táborában, hogy relatíve nagy biztonsággal mondhassam, hogy nem, nem fogja elérni egy gaggia halálcsillag szintjét.
az a helyzet, hogy ezek a 3,5 dl-es, rézbojleres kisgépek gyárilag talán jobbak a gaggiánál, mármint anyagminőségben és hőstabilitásban, de vízterítésben például az összes rosszabb és nem is kicsit, és ezt nem is igazán sikerült még senkinek megoldania megnyugtatóan az elmúlt 5-8 évben. másrészt, a gaggia elképesztően jó tuningalap amiatt, hogy kis vízterű bojler nagyon erős fűtéssel, amit a kb. 50 ml-t elnyelő rézcső tuning abszolút kiemel a kategóriájából -- ergo ez az előnye is elveszik ezeknek a rézbojleres kisgépeknek.
-
Koczó93
őstag
Nemsoká adok le rendelést az expolygonba. Érdemes hozzácsapni egy ilyen Marzocco kosarat? Próbálta valaki? Ez az LM nevezetű kosár? [link]
-
Rush77
aktív tag
válasz
qvik27
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy van benne normális opv mert a pumpáról meg máshol sem láttam visszamenő ágat és nem tudom, hogy a talpszelepen keresztül, hogy lehetne visszavezetni a vizet. Szerintem inkább a nyomásfokozó résszel lesz a probléma ha anélkül megy. Valószínűleg beragad a szelep és nem tud nyitni. Annyit meg lehet próbálni, hogy összeszerelt állapotban körömmel
benyomod a szerepet föntről és ha utána a fém részt elforgatod picit (egy pici mozgása van a rugó és a szelep miatt) akkor a kis "tűnnek vissza kell emelkednie amit az újjaddal ki lehet tapintani.
Esetlegan rá lehetőség akkor egy másik karral is érdemes kipróbálni. -
zolnagy
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Holnap folytatom a próbálgatást, köszi az ötleteket. Még vennem kell egy 8-12 bilincset a nagynyomású csőhöz, de Praktiker/Obiban ilyen kicsi nem volt
Nyomásfokozós karom ehhez nincs és nem is lesz, sztem többe kerülne egy normális kar, mint amit a gép ér.
(meg munkatársam ki sem fizetné) .
A gyári kis műanyag OPV menete olyan szar, hogy elforgott a pumpában, be kellet kennem egy kis Loxeal-el, nem venném le még egyszer, ha nem muszáj. Az egész gép felépítése elég műanyag, nem arra tervezték, hogy jól szerelhető legyen.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
Azt nem tudom, hogy a B. Lady-hez használt kávépogácsának van-e akkora ellenállása, amekkora a nyomásfokozós karnak. A leírtak alapján nincs.
Ha a tartályba visszafolyó cső végét kiveszed, miközben fent van a nyf. kar, látni fogod, hogy hol a probléma. Ha a víz visszafolyik, az OPV-vel van baj. Ha ez még a gyári műanyag kis izé, akkor sztem cserélni érdemes. (Egyébként valszeg szét lehet szedni, csak pattintós műanyag alkatrész.) Ha a visszafolyó csövön nem jön semmi, akkor a pumpa gyengélkedik.
Persze ha van nyomásmérős karod, nézd meg, hogy mit tud a masina jelen állapotában. -
zolnagy
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Köszi a választ.
1. az OPV az a kis műanyag vmi, szétszedhetetetlen vacak a pumpa végén.
2. látszólag OK a szivattyúMindkét dolognak azonban ellentmond, hogy ha a rugót kiszedem a karból és így kvázi kiiktattam a nyomásfokozót, akkor rendesen lehet vele eszpresszót készíteni még finomra őrölt kávéból is, amit pl a Brasilia Ladyhez őrlök. Ha valami miatt (opv vagy pumpa) nem lenne a meg a nyomás, akkor ezen sem tudná áttolni a vizet.
Ha az enyém lenne, nem érdekelne és kiszedném a nyomásfokozót, de munkatársam biztos nem fog hozzá örlőt venni. -
válasz
zolnagy
üzenetére
Hi,
Két helyet néznék meg:
1. az OPV: ha azzal valami történt (pl. belekerült vmi), és alacsonyabb nyomáson nyit, mint a nyomásfokozó pöcök, akkor a víz a tartályba megy vissza.
2. a pumpa: ha szétmentek a tömítések vagy a kis záródugóknál került be valami, akkor csak pancsolja a vizet a szivattyú, nem tolja.Amikor nekem a kis Pavoniban az OPV elszállt, kb. ugyanezt produkálta.
-
zolnagy
őstag
Saeco Poemia tulajok segítsetek.
Munkatársam gépe van itt javításon, mert "nem jött át rajta a víz".
Szétszedtem a bojlert, vízkőtlenítettem, tiszta minden most, de sajnos ha felteszem a kart, valóban nem jön át a karon a víz, úgy sem, ha nincs benne kávé. A kart szétszedtem, hideg zsíroldóval eltakarítottam, de így sem jó.
Ha a karból kiveszem a rugót, akkor viszont OK. Kipróbáltam eszpresszó finomságú örleménnyel, úgy is jó lett. Ha visszateszem a rugót (nyomásfokozós mód), akkor viszont kávé nélkül is befullad, egy csepp víz nem jön át. A szelepet rugóval összerekva be tudom nyomni egy fogpiszkálóval. Nem értem a jelenséget.
Mi lehet a gond? -
Egyelőre ennyi tudok róla. Amit írtál, köszönöm szépen!
Főleg az érdekel, hogy tuningolható-e könnyen, és ha igen, el lehet-e érni a "GC halálcsillag" minőséget, vagy annál is jobbat, mennyi, vagy mennyire csökkenthető ésszerűen a felfűtési idő, hőstabil állapot elérési ideje - ilyesmik.
Másrészt, hogy van-e ismert butaság benne (mint pl. a Lelit..-ben a bebetonozott OPV - ahogy olvastam). -
reset
senior tag
válasz
qvik27
üzenetére
Elég kevés az infó róla. Jó lenne tudni a gyártási évet, futott kilométereket :-) - volt-e javítva, volt-e alkatrész-csere stb...Ha nem több mint egy éves, akkor talán reális a meghirdetett ár...Egyébként meg 40 kilóval többért már vadi újat árul a forgalmazó...Nekem uilyen gépem van (többek között) - és szeretem.
-
Hakai80
újonc
-
valaki kérdezte, hogy milyen gőzölni az űrgaggiával. ma kipróbáltam, elsőre nyilván nem lett túl jó a tejhab, de arra jó volt, hogy lássam, hogy meglepően erős a gőze, a 4 decis kiöntő tartalma kényelmesen felgőzölhető betonkeményre is.
-
vTamas35
csendes tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Reggeli PY Abyssinian Mocca.
Mostanában nagyon ráálltam az etióp ízvilágra, tudtok még hasonlókat mondani, amit érdemes lenne kipróbálni? -
sz.zs.
őstag
Kérdés a hozzáértőkhöz: javítható-e az, ha a GC kapcsolójában nem világít az izzó?
Ha igen, hogyan lehet roncsolásmentesen szétszedni? -
Koczó93
őstag
Remélem nem tiltja a szabályzat
Nem fűződik érdekem hozzájuk 
Facebookon van több kép: Impresso coffe lab -
kk831228
addikt
Na szóval rendeltem egy réz vízterítőt, IMS 18 g slkosarat, fragola beledobja az előáztatást + palm tamp, most márjó lenne normálos presszót főzni... Sajnos eddog nem sok sikerélmémyem volt vilagosabb pörikkel, klasszikot meg anmyira nem erőltetem...
Amiből szeretnék mostanában elfogadhatót: PY - Yirga.
Előtte Tanzania-ból sikerült ritkán elfogadhatót meg Kávékalmár-Ethiopia-ból...
Yirga: ha csöpögős akkor keserű, ha picit durvábbra veszem akkor meg semmi + néha citromlé...

Daráló iberital, tudon gyengusz de azert többet ki lehetne hozni belőle szerintem...
Kíváncsi leszek az új cuccok után mennyivel fog változni a végeredmény... 🤔
-
sz.zs.
őstag
válasz
Foncsor
üzenetére
Csak a mágnestekercset kell, hogy cseréld valószínűleg. Nálam járt egy ismerősöm Milleniumja a múlt héten. Abban is tönkrement. Parker KP07 volt benne, Parker ZB-09-cel tökéletesen helyettesíthető, 3500.- pénz az expolygonnál. Ha másmilyen van benne, akkor is érdemes elvinni hozzájuk, hátha van nekik.
-
Foncsor
újonc
Fórumtársak!
Tekintettel , hogy a Gaggia Baby Milleniumhoz való új 3 járatú szelep nem éppen olcsó alkatrész, mielőtt megrendelem szeretném kérdezni,hogy valakinek nincs egy fölöslegessé vált ilyen alkatrésze? Az enyémnek sajnos a mágnestekercs része megadta magát.
Természetesen nem ingyen szeretném, de talán találok egyet olcsóbban, mint az új ára.
Köszönöm -
Foncsor
újonc
válasz
mdav88
üzenetére
Köszönöm a hozzászólást, a probléma megvan.A háromjáratú szelep mágnestekercse a ludas.
Az ajánlott vizsgálattal mutatja a hibát. Egy darabig tarja a csavarhúzót, majd se kép se hang. Pár perc múlva ismét, majd semmi.
Így a megoldás egy új szelep vásárlása...
Még egyszer köszönöm!
Foncsor -
Rush77
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
GC alkatrészekről jut eszembe.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a csésze melegítő élére honnan tudnék gumi vagy valamilyen"élvédőt" szerezni vagy ha DIY módszer van csak akkor ki mire esküszik? Roppant mód zavar a rezonancia csapolás közben.Szerk: bocsi nem válasznak szántam
-
Koczó93
őstag
Ez használható szerintetek? kiöntő
-
norkov84
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Ugyanez a dilemma volt nálam is, és végül (meander) Ákos full tuning Major-e lett a befutó. Nagyon nagyon nem bántam meg

Nem ismerem ugyan az f4e-t tapasztalat szinten, sőt fentiek miatt a SJ-t sem, de én továbbra is egy felújított használt Mazzer-re szavaznék. SJ-ben ráadásul 64-es kés van, f4e-ben 58-as, igaz az is hekkelhető 64-re. De szerintem inkább a tölcsér módosítás...
-
válasz
Deadzone41
üzenetére
nem nekem kell
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen autót vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Proxmox VE
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Háztartási gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Lego autó dekoráció - RAKD A FALRA
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az írásod többi részének van valóságalapja, de nem véletlenül nem foglalkozik egy fórum sem a kapszulásokkal. Túl kevés a változó, pár nap után önmagát ismétli az ember. Aki fórumozik, és veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen, az meg nem baj ha megtudja, hogy a kapszula nem a kávézás csúcsa, hanem az alja, és a DG ezen belül is alsó kategória (szvsz a Nespresso sem sokkal jobb).