- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
Te mit ajánlasz helyette?
-
soldier2
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
De igen, erre gondoltam, csak nem emlékeztem a cég nevére. A Minerva és Aquaviva (Mod 05000) közt ha jól tudom lényegi különbség nincs, de talán jön valaki és kijavít ha igen. Áruk is ugyanaz, de állapot és eladó függvényében nagy a szórás árban (mivel nem a klasszikus Saeco felépítés így ha az eladó vállal szervízelést az is plusz pénzt ér). Az enyém nem különösebben leharcolt, de újnak sem mondanám. 55000 ft-ért vettem, annyiért vihető (a pid-nek leginkább robusztás kávéknál van létjogosultsága, világosabb pörik így is két vállra fektetik. 35000-ért vagy alkalmi vétel, vagy csak alkatrésznek való gép kapható.
-
soldier2
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Ha használt is szóba jön, akkor a pár hozzászólással feljebb lévő QuicMill Aquavivánál jobbat nem találsz. 120k körül árulja őket egy cég, ha garis kell. Újon 300000 fölött van az ára, de automaták közt elég jó eredményt ad, és strapabíró is.
20 fő azért már fogyaszt kávét, érdemes körülnézni, sok helyen már akár havi pár kg kávé vásárlástól kihelyezik a gépet, és nem kell foglalkozni szervizeléssel sem. -
Dorian
félisten
Sziasztok,
Irodába, kb. 20 fő kiszolgálására kellene egy kávégép, mert a régi döglődik (Nem értek hozzá, így nézzétek el, ha pongyolán fogalmazok valamit). Tehát amibe bele lehet önteni egy csomó szemes kávét, tartályba a (csap)vizet, és a dogozó csak gombot nyom, hogy eszpresszó vagy hosszú kávét akar, a gép pedig darál, présel, főz, lecsurgat. Nyilán az extrém minőség nem elsődleges szempont, az ár inkább.
Szóval mielőtt valaki tőlünk bemegy egy Media Markt-ba vagy hasonlóba és random kiválaszt valamit, gondoltam megkérdezlek titeket.
-
soldier2
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Nem azért. Azért mert meggondolta magát az eredeti tulaj és lefújta a tesztet, nem fogja árulni. Spicy és hasonló kávékkal meg egész jó eredményt ad, világos pörikhez kevés a hő. Talán ennyivel jobb a pideletlen bojlereseknél, hogy nem égeti meg a kávét (meg gyorsabban felfűt talán). Otthonra nem kéne, de melóban hármunkat kiszolgál.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Köszi.
Rémlett, hogy említve lett itt, csak nem kerestem vissza.
Amúgy tényleg nagyon korrektek.
Nekem is írták ma.
"korábban voltak problémáink a Colonna kapszulákkal, pont az, hogy nem működtek 100%-osan minden géppel. Éppen ezért most csak egy típust (biológiailag lebomló) tartunk, mert ez ami hibátlanul működik, így ezt bátram tudom is javasolni.
Várjuk a Colonnatól, hogy kijöjjenek az új csomagolású kapszuláikkal, mert akkor azonnal bővíteni fogjuk a választékunkat" -
Agostino
addikt
sziasztok
valakinek budapest belváros vonalon kálvin, deák stb részen nem volna egy fölös eladó gaggia kartömítése? persze még ez is bejátszik, ne legyen egyszerű semmi sem. exo, saeco nyitvatartása miatt esélytelen kiérnem meló után.
-
-
mdav88
aktív tag
-
Agostino
addikt
válasz
handrash
üzenetére
valami ilyesmi lehetett a megoldás. a tegnap szétszedett szelepet citromsavas vizben megfürdettem egy kicsit, aztán vissza az egész a helyére. citromsav a tartályba aztán start. lement rajta másfél liter víz elég egyenletes. főztem most egy kávét is vele, az is lejött teljesen normálisan. valami eltömítődött vagy vízköves lett, utóbbi azért bosszantó, mert gyantapárna is volt a tartályba és nem is olyan régen vettem. szumma szummarum át kell tárnem arra, hogy veszek hozzá speckó vizet... norda vagy ilyesmi.
-
Rush77
aktív tag
válasz
gpbenedek
üzenetére
Igen úgy szoktam és menet közben egy kb 10-15mp alatt felmegy 160-170 fok közé. Azért is gondoltam rá, hogy esetleg valahogy kordában lehet tartani a dolgot.
De mivel nagyon messze vagyok még attól, hogy hozzáértő legyek ezért nem tudom pontosan az összefüggéseket illetve, hogy mi lenne a normális tartománya ennek.De első körben majd gőzcsövet cserélek. Megnézem a v3 beépítésének lehetőségét is. Ezzel kapcsolatban hol tudnék venni szerintetek 1/8-3/8 szűkített közcsavart mert néztem online és mindenhol max 1/4-3/8-at találtam. Kérdezzek utána csavar/szerelvény/akármilyen boltban, hogy van e?
-
John3:16
csendes tag
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
SoundON
üzenetére
Érdekes a felvetés, pont a napokban én is hasonlókat tapasztaltam a méréseimnél. Bár én szélsőségesebb vizsgáltam, a rozsdamentes GC-t mértem - végre. Azt láttam, hogy a fej/vízterítő hőmérséklete jelentősen befolyásolja a kifolyó víz hőmérsékletét, de ez önmagában nem új infó, csak a rozsdamentesnél sajnos a fej elég külön életet él, így ez nagyon szembetűnő. A kérdés (az alunál is), hogy hol van a rendszer nyugalmi pontja (ezek szerint a alunál sem biztosan 15-20 percnél), ahol a fej stabilan beáll, és hogy milyen pid / kazán /fejhő egyensúlyban adja azt a hőmérsékletű kifolyó vizet, amit szeretnénk. Ha lesz rá egy kis affinitásom, kimérem azt is.
Rozsdamentes gc: a fej és a bojler különállóságát az eddig tapasztaltak alapján valószínűleg csak a fej aktív fűtésével lehet megoldani. Azt hogy ezzel foglalkozom-e, azt még meglátom, mert bár nem büdös/ízes a víz (tehát a projekt jó irányban halad), még mindig egy fejkazános, egybojleres gép maradna akkor is, csak mégtöbb pénzért (:
Ami tök jó tapasztalat volt: Bár a szilóval kinyomott szondás szűrőbe építettem szűkítőt, nem volt elég a vízhozam csökkentésére. Úgyhogy átdobtam erre a pwm szabályzót, és tökéletesen be tudtam állítani, 30 sec / 45g vízhozamot. juhú!

Rush77: a pides gőzölés nem rossz megoldás, de sokkal egyszerűbb a gyári kapcsolós: amikor 135-140 fokot ír a pid, akkor nyisd meg a gőzcsapot. Ha ekkor kezded a gőzölést, nem fog lekapcsolni a termosztát, és végig megy a fűtés > tuti lesz.
-
zagloba
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Üdvözlet mindenkinek a fórumon! Egy ideje olvasgatok itt köztetek! Kotyogósat brikkát akartam rendelni, de akkor a mokka a jobb?
-
-
jack B.
csendes tag
megmondom őszintén, én szkeptikus vagyok picit a Brasilia darálókkal, de van fent egy a jófogin egész korrekt árban.
hozzáértőbbek majd véleményezik.
-
Agyas
aktív tag
Sziasztok,
Van egy bialetti moka espress kávéfőzőm és szeretnék rá egy olyan szelepet mint ami a brikka-n van. Ha jól tudom ennyi a különbség a két főző között, nem szeretnék még egy készüléket venni.
A kérdés hol kapok külön csak egy ilyen szelepet? -
csendes tag
válasz
SoundON
üzenetére
Ez nagyon érdekes téma, mert nekem is van egy ilyen sejtésem, hogy nem mindegy, hogy mennyi ideje van bekapcsolva a GC, annak ellenére, hogy a PID mért hőfoka áll mint a cövek.
Valahogy jobbakat húzok, ha csak 20-30 perce van bekapcsolva, mintha 1-2 órája.
Én is tesztelem majd a gépem és beszámolok a tapasztalatokról.
-
Rush77
aktív tag
válasz
üzenetére
@mdav88, Wolfy999, John3:16
Köszi. Gyakorlok amennyit csak tudok.
Ahhoz, hogy a pid vezérelje a gőzt ahhoz mire lenne szükségem?
Most ugye úgy néz ki, hogy átcsapom gőzölésre és pikpakk felszalad 160-170 fokra.
A kiöntő az mindig hűtőben van.Szerintem lehet, hogy ha már úgy is ki akarom cserélni a gyári csövet, rámegyek a v3-ra.
-
csendes tag
válasz
Rush77
üzenetére
A V3-as Silvia gőzcsövön már én is gondolkodtam, de végül nem vágtam bele.
A V2-es is tökéletesen szuperál, úgyhogy ez már ilyen "úri huncutság" kategória lenne számomra.Tartsd a kiöntőt is a hűtőben, úgy nyersz még egy kis plusz időt.
Szerintem nem kell a termosztátot cserélni. Nekem az Auber PID vezérli a gőzt is és fel tudom tolni akár 160 fok fölé is. Nem tapasztaltam, hogy a magasabb gőz hőfoktól gyorsabban melegedne fel a tej, inkább csak kicsit erősebb lett a gőz.
De azzal is tudsz játszani, hogy mennyire nyitod ki a gőzcsapot.Jó gyakorlást!

-
Rush77
aktív tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Szerintem (bár nekem még a gyári van fent) ahogy néztem hosszabb a gyárinál egy picivel (kb akkora lehet mint a gyári panarellóval együtt). Így a beforgathatóság kérdéses.
Így néz ki a gyári mellett amin nincs panarello.

Pont ezért is lehet érdekes a linkelt leírás, hogy fel/le is lehessen mozgatni. Lehet megpróbálom.
-
Rush77
aktív tag
Gőzcsapról jut eszembe
Ezt nézte már valaki, hogy szerintetek megéri a vesződést, hogy a nem csak forgatható gőzcsapra cserélni a dolgot.
Nekem érdekesnek tűnik, hogy jó dolog, hogy magasságban is lehet állítani valamennyire.
Amúgy még mindig szorgalmasan gyakorlok de...
Az van, hogy valószínűleg egy kisebb termosztátot kéne beraknom mert jelenleg nagyon hamar felfűti a tejet és nehéz belőni így.
Ezért mostanában ha sikerül is mintát öntenem akkor ilyen nagyon apró kis csenevész minták jönnek össze. (bár nem biztos, hogy a kettő között van összefüggés)
Meg ugye nagy a kancsó és rövid a gőzcső.
Majd esetleg megpróbálom több tejjel is hátha úgy lassul a melegedés.Tejről meg átkanyarodva a kávéra.
Öcsém meglepett egy ilyennel. Kíváncsi vagyok mert legutóbb amit hozott Caribou (Caribou blend) az nagyon jó volt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Csak nyugodtan.

Még az is lehet, hogy legközelebb fél év múlva futok neki újra, mert én nem tejezek, párom meg nem szereti a tejhabot, csak a kíváncsiság és az itteni tetszetős képek vesznek rá néha a próbálkozásra. A rövid felvezetés után talán azt mondhatom, hogy cappunak indult, bár még magamnak sem definiáltam előre.
A gőzölést jó eséllyel már az elején elszúrtam. Már forró volt a tej, de még nem habos, akkor nekiküldtem még egyszer, aztán meg lett ez a nem túl finom textúra. A stresszfaktor is megvolt, mert a gőzcsapom nem zár rendesen, így először minden csak vízcseppes, utána meg már tejes lett. Érik Ballószög...
Mentségemre szóljon, hogy viccnek szántam, nem büszkélkedem vele.

-
Gravity1234
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szeva

Ugyan nem nekem cimezted, de csak beleszolok
Ez minek keszult, capu, vagy flat white?
Ha flat white akkor igy (bar elegge csillog es a szog se tul elonyos a kepnek) szerintem nem jo es lathatoan "tul habos"
Mivel tul habos, a latte art se fog menni.
Gozolesen kell meg dolgozni hogy a texturazott, kremes allag legyen meg, ne a kemeny hab. -
jack B.
csendes tag
Valakit érdekelne a jövőben egy CM702, 8 hónap garival? Max 5-6 csomag fél kg-s kofi ment át rajta. Ha igen, priviben meg lehet keresni.
-
leslie76
újonc
válasz
SoundON
üzenetére
Sajnos nem vagyok szakértője a témának, csak érdekelt engem is. Mivel sok idő telt el nálad a mérések között, még csak azt sem lehet rá mondani, hogy a csapolás miatti hővesztés miatt fűt a gép, ezért mérsz magasabbat. Egyébként valószínűleg az eredeti termosztát helyén van a hőelem a gépedben, tehát a PID-en jelzett hőfok a kazán hőmérséklete. És mivel kicsi alu kazán van a gépedben egy vonalban a fejjel, szerintem igazából nem jelentős az eltérés a fejhő és a kazánon mért hő között. A Silvia esetében ez azért más, mert a fej és a kazán el van tolva, viszonylag "messze" van egymástól. Valamint a rézből készült kazán esetében lehetőség van arra, hogy egy kazánba forrasztott rézcső legyen a hőelem "tokja", így a hőelem gyakorlatilag a kazán belsejében lévő vizet méri.
Remélem nem írtam valótlan dolgokat, ha igen, javítsatok ki. -
SoundON
tag
válasz
leslie76
üzenetére
Ebben a PID, kazán, fejhő, kijövő víz témában én is méregettem a gépemet és azt vettem észre, hogy az idő elteltével egyre feljebb megy a kijövő vízhőmérséklet csúcsa annak ellenére, hogy végig 92C fokra van beállítva a PID. Azt sajnos nem tudom, hogy 92es PIDnél a kazánom hány fokos.
A fotókon is jól látszik hogy bekapcsolást követően 30perccel 50perccel és 90perccel mértem ezeket.
Lehet azt is ki kellene tapasztalnom, hogy pontosan hány perc elteltével válik a gépből kijövő vizem a beállított PIDel azonos hőmérsékletre? Es akkor kellene csapolnom? Ez jól van így? -
Agostino
addikt
sziasztok
szerintetek merre tovább? mostanság a gaggia babymből alig folyt a víz. próbáltam vízkőtleníteni, nem sok sikerrel. kiszedtem ma a háromutas szelepet, majd megpucolgattam. vissza az egész. folyt is a víz szépen 36 másodperc alatt 2 dl. aztán pár perc múlva ugyan ennyi idő alatt már csak fél deci, végül megint teljesen megállt. megint kiszedtem a háromutast, most bátrabb voltam, ráfeszítettem és szétszedtem darabjaira majd összeraktam. a gépbe holnap rakom bele, húzos napom volt. viszont mi van akkor, ha ez sem segített? mi tudja azt okozni, hogy egy darabig szépen folyik a víz majd apad és eláll? a pumpa megy, tudtam párszor visszaöblíteni, de ennyi. most csak a pumpa nyomul. a gőzcsap ad gőzt / vizet, érdekes...
-
leslie76
újonc
Sziasztok,
A közelmúltban felmerült, hogy a PID-elt Silvia esetében, hogy hány fokos a kilépő víz, és ehhez hány fokos kazánhőmérséklet tartozik. Volt ma egy kis időm, méregettem ismét egy hőkamerával. A gép egy Silvia V4, Fragola által PID-elt, rézcsövezett, hőszigetelt. A PID XMT7100, K hőelem tartozik hozzá. Az offset -6 fokkal van eltolva, tehát a képeken látható kijelzett 92 fokhoz 98 fokos kazánhőmérséklet tartozik.
40 perc melegedés után:

És a fejből közvetlenül kilépő víz:

Több fórumtárs is írta, illetve Youtube-os videókon is gyakran látom, hogy 105-115 fok körüli hőmérsékletre van a PID-en állítva. Ezeken a gépeken máshol van a hőelem, esetleg nincs hőszigetelve? A múlt héten kipróbáltam 104 fokon a saját gépem. Szegény PY Brazil Yellow Bourbon rommá égett

Egyébként 10 percenként készítettem felvételt a gépről feltett és levett karral is, csapolást viszont csak 40 perc után végeztem, majd 10 percet vártam a következő csapolás-mérésig.
Ha valakit érdekelnek a képek, jelezzétek, és felteszem valahová.
Bocs mindenkitől a hosszú hsz.-ért
-
Bazsee71
őstag
-
paljoc
tag
Ezt a Niche Zero nevű őrlőt ismeri/használja valaki?!
-
von toth
tag
A pid egyébként megjegyzi a beállításokat?
-
sz.zs.
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Ugye van még bennem potenciál?

Kis Rhino kancsóm van, ennek már megfelelő kialakítású a csőre, csak a tejhabom karcsú hozzá. (Ikeással próbáltam régen, azzal szerintem esélytelen.) Egy jól összepacsált pultot is kaptam végeredményül, mert a gőzcsövem tömítése sem az igazi, elzárom és finoman tolja tovább a gőzt.

-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
én szerintem csak szombaton, vasárnap nagy valószínűséggel macskajajj lesz, mert házavatón leszünk
-
-
mdav88
aktív tag
[link] micsoda cikk!

-
bl4ze
veterán
Új Észak-Olasz decaf a házban. (Goriziana)
-
adp
őstag
jön valaki hétvégén az akváriumba?
-
jack B.
csendes tag
válasz
jack B.
üzenetére
2014-es GC a jófogin:
https://www.jofogas.hu/vas/Gaggia_Classic_kavegep_elado_76756977.htm

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- One mobilszolgáltatások
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Parfüm topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kedvenc zene a mai napra
- Sorozatok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- ELADÓ Yaesu FT-70DE-B2 C4FM/FM VHF/UHF kétsávos kézi adóvevő
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 4500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) de még mindig ilyen kis csenevész minták jönnek össze.