Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jack B.
csendes tag
ha undorítóan szét van rohadva, mit írjak. nem fikáztam a hirdetőt se, de ha ennyire megbántottalak, ennél érettebb módon is kezelhetted volna. de már bánom, hogy bárki figyelmébe ajánlottam.
egyébként nem a pumpával van a gond, mert két héttel a csere után kezdett így viselkedni, a semmiből.
-
dozó
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Aki érez magában affinitást a szerelést illetően, megmenthetné ezt a GC Goldot, undorító állapotban van.
Azt gondoltam ha képek alapján meg tudod itélni hogy ez a gép milyen undorító állapotban van, akkor egy pumpa cserével illetve bekötéssel, könnyen elboldogulsz de ahogy a másik fórumot olvasom látom hogy nem.
-
2007ath
aktív tag
válasz
zoknee
üzenetére
Egy [ehhez ] hasonló csomag rendelés alatt van a PID tuninghoz. Május közepére várható az érkezése.
A termoelem típusán és beszerelési módján még agyalok. Zártszelvény (a tokhoz) még nincs. Elsősorban rozsdamentes acélból szeretném. Ha azt nem sikerül szerezni, akkor alumíniumból. Előbbire szívesen fogadnék ajánlatot.
-
jack B.
csendes tag
más fórumon már írtam, itt is megpróbálkozom, hátha lesz megoldás.
adott egy Saeco Aroma típusú kisgép, amibe pumpa csere volt, a régi Cosmec helyett új Ulka lett. nos, ezen már csak két dugalj van, így a harmadik kábelt, ami a földelés elvileg, nincs hová tenni. leszigszalagoztam, nem zavar már semmit. azonban a gépet bedugom a konnektorba, s egyből világít a csapolást jelző buszkapcsoló, és a fűtés is beindul.
van valakinek ötlete?
-
Rush77
aktív tag
Végre megjött a 3,5 decis kiöntő és az új gőzgomb is mert a régi belseje törött volt (küzdelmes volt nyitni/zárni). A kiöntő sokkal kisebb mint ami most van és a "csőre" is keskenyebb.
Már elsőre sokkal könnyebben ment az állag eltalálása és jobb lett az öntés és csak remegett a kezem és azon ment el a dolog. De még így is relatív értékelhető lett.Holnap még tovább próbálom.
Aztán májusban befejezem a gőzcső modot és kezdődhet a móka. Nem volt rugó az expolygonnál csak kb 2 hét múlva lesz. Így majd a csővel együtt rendelem meg.
MÁS.
A Puly Caff fejtisztító mennyire bánthatja a műanyagot szerintetek?
Ismerősöm szeretne venni, hogy a poemia karját, kosarat meg felsőszűrőt beáztassa. -
gogh
csendes tag
Sziasztok!
2007ath topiktárshoz hasonlóan én is PID-elni szeretném Gaggia Classicomat.
Amennyiben van valakinek PID-hez (RKC) acél vagy alumínium zártszelvénye átvenném/megvenném. -
CB
senior tag
Én valószínűleg csak hétvégén iszok majd otthon kávét. Ehhez nem akarok elektromos darálót venni. Ezekkel az olcsó kézi darálókkal is lehet megfelelő minőségű kávét készíteni? Csak egy személynek kell reggelente darálni.
-
sz.zs.
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hát akkor még annyit sem nagyon ér sajnos, legalábbis én egy ilyen-olyan színre fújt GC-ért nem adnék 45-50-nél többet...
Ha megvenném, csak akatrésznek, bár igazad van, a fej ami ér valamit, azt meg krómoztatni kellene.dozó: tudom mit írtál, én cinikusan írtam amit írtam, ott is a szmájli a mondat végén

-
-
Bazsee71
őstag
válasz
yazoo1
üzenetére
Egyedül Renekát használtam sokáig, előáztatással kivétel nélkül gyönyörűek a lefolyások. Próbának vettem egy IMS-t, és egyszerűen bármit csinálok, ferde, rángatózós, egyenetlen a lefolyás. Most egy hete visszaálltam Renekára, és megint békesség van. Hozzáteszem, világos(abb) kávékkal dolgozom.
-
2007ath
aktív tag
Gaggia Classic PID tuningot tervezek a közeli jövőre. Megköszönném, ha tudnátok termoelemet (szenzort) ajánlani hozzá, típus megjelöléssel és ajánlott beszerzési forrással.
[Ilyesmiket ] nézegettem. Ezzel - azon felül, hogy semmi tapasztalatom vele, információm róla - az a gondom, hogy M6-os menete van, tehát a kazánt - a mostani termosztát helyét - meg kéne fúrni, 6-os menetet kellene bele vágni, és ezzel irreverzibilis lenne az átalakítás.
-
Bazsee71
őstag
-
Wolfy999
tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
tony70
üzenetére
Bocsi, nem igazán értem a kérdést, de hátha beletalálok a válasszal.
A PL41EM-hez 57mm-es szűrokosár/tamper kell (58-as az elterjedt), nincs benne se PID, se nyomásszabályozás/valós előáztatás. Illetve a kis bojler+rézcső hőstabilitás szempontjából kedvezőbb.Alajos1: Igen, nagyon jó eszköz!
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alajos1
üzenetére
A szimplával szerintem az elején ne bonyolítsd az életed, az adagoló kanál pedig mehet a fiókba, kell egy rendes mérleg.

A rugós tamper mérete kérdéses, a legtutibb a fragola-féle 58.5 mm-es PalmTamp.
Talán nem veszik fejemet azért, ha azt mondom, hogy ha elfogyott a Hausbrandt, akkor próbálj ki pár friss hazai kávét is (ajánlóban találsz listát, de Pall Yotz kávéival kezdenék).
-
Alajos1
csendes tag
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
Alajos1
üzenetére
Itt általában ajánlott modell: graef cm702. Ár/érték/garancia szepontból ideális választás mellé.
Ha nem járt a gép mellé, akkor érdemes beszerezned egy normális (dupla) szűrőkosarat, és egy ahhoz illeszkedő tömörítőt. Van megoldás szimpla adagra is, az egy picit macerásabb.Érdemes kb 15 perccel csapolás előtt bekapcsolni melegedni.
Ha tejes italokat is készítesz, akkor érdemes a kávék elkészítését követően gőzölnöd, mert ugyanabból a kazánból érkezik a víz /gőz. És a kávé nem szereti a gőzt
Az alapok: friss, jó minőségű alapanyaggal etesd (lásd összefoglaló), frissen őrölve, lehetőleg mindig ugyanannyival töltve a kosarat (tizedgrammos mérleg). Kiindulásnak a klasszikus vonalról itt is találsz infókat.
-
jack B.
csendes tag
Aki érez magában affinitást a szerelést illetően, megmenthetné ezt a GC Goldot, undorító állapotban van.
-
CB
senior tag
-
jalos
tag
Nagy-nagy piros pont PY-nak:
első alkalommal rendeltem (nem tudtam a folyamatot sem), az első email elküldésétől számított 2 órán belül a kezemben voltak a kávék! -
Alajos1
csendes tag
Sziasztok. Egy ideje olvasgatom itt a dolgokat,szeretnék én is belépni a jó kávézás birodalmába.Nagyon kezdő vagyok,de gyorsan tanulok és szívesen fogadok minden tanácsot.
Gépet sikerült beszereznem egy megbízható helyről.Most kávéőrlőt keresek.Lenne esetleg valakinek eladó?Olyan 30-40 k körül gondolkodtam.Tudtok esetleg ajánlani valami konkrét típust,ami jó lenne a gépem mellé? Segítséget megköszönöm.Vélemény erről a gépről egyébként?Mi az amire figyeljek?Szűrt vízzel használom.
-
Bazsee71
őstag
Ár/érték arányban a legjobb elérhető masina per pillanat a full tuning GC (ipari felsőszűrő, réz vízterítő, PID, rézcső, nyomásszabályozás/valós előáztatás), viszont ezeket 2015-ig gyártották, így újat ebből nem találni. Innentől kezdve a Te döntésed, hogy ezt választod, vagy inkább egy új készüléket.
Pontosítok, van most a fórumon egy Brasilia Lady is (használt), az is nagyon jó vétel.
-
-
CB
senior tag
Üdv!
Agyalgatok. Mi a véleményetek a Lelite készülékekről? -
Agostino
addikt
sziasztok
azok a mazzer jollyk, amelyek gyárilag piros színűek mind a hausbrandtnak készültek és ennyi, belül sima mazzerek? ez csak valami koprodukció volt anno? csak fekete, ezüst meg fehér jollykat látok, de ezek a pirosak nagyon jól mutatnak...
-
-
mdav88
aktív tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Itt a kérdés, hogy mennyi az annyi, és mit vársz el otthoni szinten tőle?
Önmagában, kisebb módosítások, vagy szerelési kedv nélkül nem vágnék bele, nem kisgépes árszint javítani.
Ha nagyon olcsó akkor egy próbára érdemes lehet.(az hogy napi használatban van csak annyit jelent hogy működik, hogy belül milyen csak a jóég tudja.) -
bluesfan
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Ha az őrlőt mondjuk 90 körül értékeljük akkor a kávégép 120 lenne. Ennyiért szerintem sokkal jobb vétel pl. zolnagy kolléga eladó Brasiliája, vagy egy szanaszéjjel maxolt GC, bár ezek nem gyári állapotúak, hanem módosított, belepiszkált gépek, mégis a kávégépek ferrarija( másfél decis bojler, 57-es kosár) a kanyarban sincs hozzájuk képest.
-
hogyaza
tag
Pár hete meg akartam venni ezt a gépet,akkor nem adta az ember annyiért.Mostmár meg nyaggat,hogy megbánta,menjek érte.
Brugnetti mc1.
Sok infot nem találtam róla.
Szeretnék nagyobbacska gépet is kipróbálni otthonra,de mivel még nem nagyon értek hozzá,nem tudom hogy érdemes-e ezzel foglalkozni.Már elmúlt a kipróbálnám érzés,de ha azt mondanák a hozzáértök hogy érdemes....
Napi használatban van,elmondása szerint karbantartott. -
jack B.
csendes tag
Ezt láttátok? Jók ezek az Elektrák?
-
Bazsee71
őstag
Eladom Technivorm Moccamaster KBGT 741-es készülékemet, mert nem használom, egyedül filterezek otthon. Szépséghibákkal vettem: víztartály fedele repedt, 'szűrőtartó' fedelének széléről hiányzik egy kis darab, illetve a tartójáról egy fül, továbbá a működésjelző LED takaró lemeze és a termosz zárókupakja hiányzik. Működése kifogástalan, kívül-belül kitakarítottam, citromsavaztam. Ára így fix 25 eFt, e hét pénteken Pécsen, jövő héten pénteken pedig Budapest és Kecskemét környékén átvehető, egyéb időpontban pedig Kaposváron. Képeket kérésre küldök, nem bombáznám vele a fórumot.

-
2007ath
aktív tag
-
handrash
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Sose fogjuk megtudni....
-
fragola.6035
aktív tag
-
Zacc001
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia Fragola! 4 bojlerből van eladó?
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jól néz ki nagyon! Ha most kéne örlőt vennem, tuti ezt venném.
-
fragola.6035
aktív tag
-
Jaszer
újonc
Sziasztok, egy aranyos kis Gaggia Classic 2005-höz keresek hozzá illő örlőt. Tud nekem valaki nekem ajánlani egyet? Esetleg van itt valakinek, ami eladó?

-
-
Bathory
csendes tag
Sziasztok!
A napokban szeretnék karos presszókávé-gépet venni, a felső árhatár max. 40E magyar pénz. (A piros Gaggia Deluxe-ba ugyan elég hamar - kb. 13 mp alatt - belezúgtam, na, de az már kívül esik a limiten a maga 60E-es kategóriájával.)
Ezt a 3 fajtát néztem ki - érdekelne ebben a 35-40E-es ársávban, ki hogyan vélekedik ezekről?
- Gaggia Gran Style
- Ariete Retro 1388
- Philips Saeco HD 8423/19 PoemiaElőre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vírusirtó topic
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A PL41EM-hez 57mm-es szűrokosár/tamper kell (58-as az elterjedt), nincs benne se PID, se nyomásszabályozás/valós előáztatás. Illetve a kis bojler+rézcső hőstabilitás szempontjából kedvezőbb.