Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Ma nagyon elgondolkodtam, hogy lecserélném a Graef cm800-at egy Catler cg-8030-ra.
Van esetleg valaki köztünk, aki mindkét darálót használta ugyanazzal a géppel?
Megérheti a váltás? -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
Rush77
üzenetére
Igen a dohány, fűszert írják sok helyen. Nálam édes, csokis és alig savas, nagyon enyhén fűszeres, nagyon sima italú, bársonyosan simogató, nagyon kiegyensúlyozott. Ettől savmentesebbek már csak a luwak tipusú kávék, mert ott még brutálisabb a fermentáció(szvsz).
Úgy látszik mások a receptoraink. Én a savra ugrok, arra nagyon érzékeny vagyok. Valószínüleg emiatt is lett a kedvencem. Pedig teljesen véletlenül találtam rá. -
Rush77
aktív tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Pacificaffe.
Mondom a füves íz elmúlt egy hét pihentetés után és most egész kellemes de gondolom ez lehet jobb is majd. Most pihentetni fogom még egy picit és majd lemegyek a hővel is.
Nekem nem túl kifinomult az ízlelésem de a dohányt általában sikerül kiéreznem (dohányos létemre mert ezt ismerem).
Ráadásul a Pacificaffe honlapján is írják. Fűszeres, földes, füstös, dohány és fás jegyek, közepes test, közepes savasság jellemzi. Szilárd ízek karamellás jegyekkel. Kakaózamatok, hosszú lecsengéssel meleg, szirupos érzetet kelt a szájban. -
-
Koczó93
őstag
Szembesültem az ipari örlők hátrányával. Hogyan nyerjük ki belőle a pangót?
ha a végén finoman tenyérrel megpaskolom a tetejét kiköpi szinte mindet. A körtefecskendő nem fújja be olyan helyre ahova nem kéne? (F64evo) -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
Rush77
üzenetére
Nekem a kedvencem, mindig kell itthon lennie ha megnyugvást akarok a hájpolt kávék után
Én 90 fokon csapolom álatlában, néha 89-en. Ha bőrös a crema az ízre sem jó, legalábbis nálam. A földes, dohányos ízt írják többen (ami feldolgozási hibára utal a nagyok szerint), de én nem érzem hála az égnek, ellenben kiegyensúlyozottságot igen, semmiben nem kiemelkedő, kivéve a crema mennyiségét és állagát. És crema fetisiszta vagyok 
Füves ízt sem éreztem még, pedig 2 napos pörit is kóstoltam, na az enyhén pezsgett
Érdekes volt. Én tegnap bontottam a 02.19-es pörkölést. Hibátlan. Nálam ebből 0,7-1,2 kg fogy egy hónapban attól függően mennyi más kávét szerzek/kapok (hála az égnek).
Melyik pörkölőtől van?
Na iszom is 1-et. -
Rush77
aktív tag
válasz
bluesfan
üzenetére
@ bluesfan & soldier2
Köszi. Akkor még pihen egy picit és lejjebb is megyek egy picit a hővel.
@ mutyi
18 gramm megy a kosárba amivel érezhetően telibb van a kosár mint más kávénál ugyanazzal a mennyiséggel.
A PID jelenleg 91 fokon van de akkor soldier2 javaslatára lejjebb veszem és megnézem úgy.szerk.: Érdekes, mert sem a crema színe (csak az első pár csepp sötét) sem az íze nem mutat "égésre" való nyomot. Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vagyok szakértő.
szerk 2: IMS 12/18 kosár van és nekem s csak pid van a gépben
-
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam kipróbálom a Monsooned Malabart és a következőket tapasztaltam.
Február 27-i pörkölés volt és mivel elfogyott a kávém itthon, Március 7-én kibontottam.
Eszméletlenül füves íze volt ezért elraktam pihenni.
Most újra elővettem és húztam belőle egyet.
A füves íz eltűnt és egész kellemes ízek vannak (mintha egy kicsit dohányos lenne de nem esküdnék meg rá).
A lefolyás szép és jó lett szerintem. 18g -> 27mp -> 32g
videóViszont a következő kérdésem lenne.
Elképzelhető, hogy még mindig túl friss?
Nagyon masszív a crema és ráadásul ilyen "bőrös" a teteje. (próbáltam fotózni de nem látszik képen)Köszi.
-
gtr313
csendes tag
-
mutyi
senior tag
Az mitől van, ha a frissen pörkölt kávészemek nagyon száraznak tűnnek? Van amikor olyan kávét veszek,ami szép olajos.
A pörkölés fajtájától? -
von toth
tag
A graef 702-ről jut eszembe, honnan lehetne bele motort szerezni? Graef.hu kizárt velük már beszéltem.
-
jack B.
csendes tag
feltettek egy Graefot jó áron.
-
coqito
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Köszönöm, utánaolvasgattam itt a forumon és megnéztem a kínálatot és nemteljesen tudom hogy a nagyobb 16/22g-os vagy a 12/16g-os verzió a jobb duplából?
Felsőszűrőből az ipari vízterítőből pedig a drágább (nem réz) a jobb, ha jól értem.
(Nyilván értem, hogy kávé, felhasználó és ízlése válogatja ezeket)
Köszönöm!

-
noss
tag
válasz
Paulie86
üzenetére
nem is tudtam, hogy ilyen lehetőségek vannak DG-ben. a 9g impresszív kapszulás viszonylatban.

SoundON: a bluecup-tól sokkal többet vártam, csalódás hogy még 5g sem fér bele.
én amúgy anno műanyaggal újratölthető kapszulával próbálkoztam és nagyon háklis volt az őrleményre a gép: egy kicsit finomabb szemcseméret, egy kicsivel határozottabb "tömörítés" vagy fél gram plusz
és máris bedöglött, nem bírta kinyomni.
-
Paulie86
tag
válasz
lorcsi
üzenetére
Otthon kimérem amennyi kell, 2-nél nem szoktam többet inni munkában. 18 grammot leőrlöm és elviszem,jól lezártan. Helyben már szemre felezem el. A DG Piccolo gép többet hoz ki így minőségi kávéval feltöltve, először miután rápróbáltam, erős kételyekkel persze meglepett hogy egész jó ízek is kijönnek. Utána macerás kicsit kiszedni, eltisztítani, de megéri, az tuti... Viszonylag olcsó alternatíva lehet amúgy ez is a budget usernek, ha a gépparkkal nem akar messze szárnyalni.
-
sz.zs.
őstag
Keresek megvételre akár gyári, akár utángyártott használt Gaggia kart, normális állapotban.
-
Paulie86
tag
Újratölthetős kapszulás megoldásnak én ezt javasolnám :
Próbáltam, jó kávéval, megfelelő őrleménnyel, egy kicsit tamperrel rásegítve egész tűrhető ital jön ki. Ez a kapszula meg fogad olyan 9 grammot is ahogy eddig tapasztaltam... Nálam melóhelyen ez lett a megoldás a lehetőségekhez igazodva.
-
coqito
tag
GC-hez milyen szűrőkosár ajánlott leginkább? Illetve ahhoz való tamper? 58 vagy 58,5? Köszönöm!
-
yazoo1
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
-
tommyx
tag
55 mm-es IMS felsőszűrő (Gaggiához) eladó 2000 Ft-os irányáron.
http://expolygon.hu/webshop/ims-szurok/1081103-i-m-s-felsoszuro-ga-98-lyuk-200m
Üdv,
Tamás -
bluesfan
tag
válasz
Agostino
üzenetére
Román Brikkáknál nem jellemző, de előforduló hiba, hogy a kazán felső éle nincs síkban a szűrőkosárral, így a tömítés ellenére sem zár tökéletesen. A hiba orvosolható. Ha ez a baj és érzel magadban elég affinitást, egy finom csiszolóvásznat tegyél egy sík felületre és a kosarat behelyezve az alsó részbe fejtetőn óvatosan, gyakran ellenőrizve síkba tudod csiszolni. A hangsúly az óvatosan szón van, mert könnyen el lehet miacsudázni a puha alumíniumot, tehát csak saját felelősségre és csak, ha ez a hiba forrása.
-
nicu71
addikt
sziasztok,Hario Mini Millnél létezik ilyen hogy bejáratási idő?két hete használom és azt vettem észre hogy állitani kell s méreten.../miután több főzés után sikerült eltalálni hogy ne fulladjon be a tul apró szemcsék miatt a főző,de ne is legyen durva az örlemény.
valamint azt vettem észre hogy másik kávéfajtánál pedig szintén állitani kell a szemcseméreten ,ez is normális jelenség? -
soldier2
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Miben nem hiszel? Hogy az indukciós tűzhelyen nem működik a Brikka? Mert nem működik, csak adapterrel, amivel meg az a baj, hogy a második kávé elkészülte után túlmelegedik.
Egyszer olvastam, hogy Chuck Norrisnak egyszer sikerült indukciós tűzhelyen brikkával kávét főzni
(bocs) -
HardRic
addikt
-
Agostino
addikt
válasz
HardRic
üzenetére
én igazából azért kérdeztem mizujs brikka, mert amit én vettem négy személyes, simán képes kifolyni amikor összecsavarom az illesztésnél. egyszerűen forrás közben ott nekem elszökik a víz. akkor nem csinálja csak, ha a felső szelepet kicsit megmozgatom. de ha elvan, tíz esetből hatszor az illesztésnél kifolyik.
-
HardRic
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Féltem, hogy hígsz*r lesz, de jót tett neki. Kb annyi vizet adtam hozzá, mint a kávé 2/3-a, és így nagyon adja.
Nem tudom hanyadikat iszom ma, de marha jó játszani vele. Utoljára, hogy előmelegítettem a főzőlapot, végre egy normális crema szerű izé is öszejött a tetejére. Alakulni fog ez. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Anyósomék nagy nespresso fanok, szinte mindig van a kínálatban ízesített kávé. Volt már náluk, csokis, vaníliás, kókuszos, mondjuk én csak a csokisat kóstoltam és az sem jött be, nem szeretem az ízesített kávét. A hosszú kávé kínálata viszont szerintem elég jó.
-
SunMount3r
nagyúr
Olvasgattam a neten Dolce Gusto és Nespresso összehasonlításokat és kb. az jött le, hogy a "sima" KV-ra a Nespresso a jobb, de DC-ra sokkal szélesebb a kínálat más italokra is. Pl. különböző ízesített kávés italok, forró csokoládék és a hosszú kávékhoz is jobb.
A Nespresso-ra is vannak ilyenek?
Köszi!
-
lorcsi
veterán
csak úgy megjegyzendőleg, ha Szegeden valaki jó helyeket keresne:
újhullámos -
HardRic
addikt
válasz
Agostino
üzenetére
Jézus, nem vagyok ennyire erős kávéhoz szokva. Véleményt egyetlen főzés után nem akarok mondani, csak annyit, hogy brutál erős lett. Mind ízre, mind koffeinre.
A Skerton nagyon tetszik, azt hittem tovább fog tartani tekergetni és hangosabb lesz, itt pozitívan csalódtam. Egyedül az rossz, hogy nincs balkezes verzió. Na majd megszokom.
Brikkánál tejen kívül van valami trükk arra hogy "hosszabb" legyen a kávé? Van, hogy gyengébb kellene, hosszabb időre. Gondolom a zaccot lefőzni megint nagyon nem jó ötlet.
-
Agostino
addikt
nekem bent melóhelyen martello van, ami még mindig jobb, mint a szarvasi. kisebb kapszula asszem mint a nespresso, de simán újra szoktam tölteni. elhasznált kapszulát kibelezem, alulra kávéfilter papír, rá a kávé, kicsit lenyomom, tetejére az alufólia és kész. soha semmi gondom nem volt vele, simán lefőzi.
-
SoundON
tag
válasz
meander
üzenetére
Egyrészt így sokkal több lett a gumifelület ami jobban megtartja a gépet, de egy kis ellendarab felcsavarozásával (aki nem sajnálja a konyhapultot) kb 5mm mélyen apró csavarral felfúrva, vagy felragasztva teljesen fix.
A gumiláb alu belsejébe pedig csak menetet kellett vágni.
Itt vannak még képek:
http://gofile.me/3jAt7/wBjvads8c -
Bazsee71
őstag
Nem itt, de ilyet vettem, elvileg ez az egyik legjobb. Gyötrelem tölteni, így nem volt türelmem kivárni, mire jót sikerül vele húzni. Féláron továbbadom.

-
SoundON
tag
Én ezt vettem
http://bluecup.nl
a MTRM kávézóban, de sajnos csalódás volt, mert a gyári kapszula amúgy is röhej kevés 5grammjához képest ennél még kevesebb kb 4gramm fér bele. Utólag persze ránézésre is látszik, hogy ez kisebb mint az eredeti kapszula. Működik, meg környezetbarát, meg minden maszlag szép és jó csak a végeredmény még szarabb mint az eredeti, de túl sok energiát és kísérletezést nem öltem a témába.
Jótanács: hogyha veszel, legyen nálad egy gyári kapszula hogy lásd a méretet. -
sz.zs.
őstag
Ugyan biztosan nem nekem akartad címezni, de nekem van! Kurvamelós, sokkal nem jobb és a főnököm gépét szétb....ta (fejet kellett cserélni 24e ft.ért), igaz nekem az inox verzió volt.
-
sz.zs.
őstag
Nincs valakinek elfekvőben egy még használható Gaggia kazán alsórésze? Megvásárolnám!
-
SoundON
tag
Gondoltam hátha többeket is érint, így közzé teszek 3 saját Gaggia Classic fejlesztést, amiket a múlt héten fejeztem be:
1.Szintezhető gumilábak, hogy a gépet vízszintbe lehessen rakni még olyan ferde konyhapulton is mint az enyém, így a pogácsára sem féloldalasan érkezik a víz mint előtte és a dupla kifolyós karból is egyenletesen, mindkét csészébe azonos mennyiségben érkezik a lecsapolt kévé.
2. A gumilábak ellendarabjaként a konyhapultra tett alátét, amely megoldja hogy elforduljon a gép amikor a kart levesszük vagy feltesszük, így végre fél kézzel is hozzá tudunk nyúlni a géphez és nem kell minden esetben ellentartani a másikkal, ami igencsak ipari érzést ad a készítésnek.
3. A szintező lábaknak, némi alsó lemez átalakításnak és a csepptálca speciális lábainak köszönhetően a 0,1g pontos mérleget a karba őrölt kávéőrlemény lemérése után a gép alá tudom tolni és csapolás közben a lefolyó kávé súlyát is egyszerűen tudom mérni úgy, hogy a mérleg így elfér és nem lesz vizes vagy kávécseppes.
És nem utolsó sorban számomra szebben és iparibban néz ki a drága Gaggia Classicom ezekkel a nagy (gőzcsapgombbal megegyező méretű) gumilábakkal.
Akit érdekelnek még a részletek és a titkos hozzávalók, írjanak privátban

-
bl4ze
veterán
Goriziana "Go DEK" decaffeinato : Egy újabb Észak-Olasz kávé, a már ismert, és általam kedvelt, és pár éve meg is látogatott Goriziana pörkölőtől.
Egy 70/30-as keverék, nagyon friss, 1 hónapos pörkölés. (2 hete a fagyóban pihent, mert mást ittam)Etalon lefolyás, hőfok/őrlés tekintetében is joker beállításokkal jó. Nem egy kényes kávé.
Hozza az Észak-Olasz kávé ízjegyeit : masszívan kakaós-étcsokis, utóízében marcipános, enyhén édeskés, lekváros. Olyan mint egy szelet Sacher torta, egy kis fehér cukorral, az jót tesz neki.
Jó a testessége, nagyon ajánlom, kiváló kávé.
-
Agostino
addikt
válasz
HardRic
üzenetére
szia
először vízzel aztán kávéval főztem le. mindenesetre mindenképpen számolj be, neked hogyan muzsikál a brikkád. én egy négy személyest vettem tartaléknak a gaggia mellé, de... hát... maradjunk annyiban nem az igazi. bár! lehetséges én fogtam ki egy szarabb darabot, akkor ezvan
-
HardRic
addikt
Pár ütemet kihagyott a szívem amikor a Brikka rendelés után olvastam, hogy nem lehet indukcióson használni. Aztán utánaolvasva láttam, hogy az indukciós és a sima villanytűzhely 2 külön dolog. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen, hát ma is okosabb lettem.
Szóval holnaptól végre itthon is tudok rendes kávét inni, szűk budget miatt egyelőre egy Brikka + Skerton kombóval indítok.
A kis kotyogóst mindenképpen le kell főzni kávéval is amit aztán kiöntök? Vagy elég ha párszor vízzel átfőzöm?
Egyébként nagyon hasznos a fórum, kérdés nélkül eljutottam a rendelésig. Jó ideje Aeropresst akartam már, de videók alapján elment tőle a kedvem, macerásabbnak tűnik, több a változó és a hibalehetőség, mint egy kotyogósnál. De javítsatok ki, ha nem.
-
der_
tag
Üdv emberek!
Vettem egy Hario skerton plus darálót. Első mosogatásnál elnyelte a lefolyó azt az átlátszó szilikor alátétet vagy tömítést amit a beállító csavar alá kell tenni. Van annak valami szerepe. Én a videókból úgy látom nem nagyon.
Szerintetek?
Kísérletezgettem vele, de a darálmányban elég váltózó a szemcseméret. Minél durvábbra akarom darálni (French press-hez vettem) annál rosszabb. Lehet nem volt egy jó választás. -
L4D1K
őstag
Próbálkozom GC vel. Egyelőre ennyit tudok összehozni vele, de remélem tovább fejlődök. [link]
-
BlacKSouL
addikt
Ha nincs kéznél tersonet, kiszerelhető kivehető alkatrészek tisztítására egy kevés forró víz és sima mosópor is jól tud jönni. Hétvégén teszteltem. Jó töményen 3-5 perc alatt szépen feloldja a ragacsos olajmaradványokat. Még a felsőszűrő apró lyukaiból is kihozta. Jól elöblítve semmi szaga nem marad.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Az normális, hogy gőzölés közben van egy apró kattogó hangja a GCnek?
Eddig nem rémlik, hogy hallottam volna.
Köszi.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ez nem az én gépem, csak segítek az eladásában… Én nem válnék meg az enyémtől, mert nem látok alternatívát helyette, sőt, most fog belekerülni egy réz bojler

-
sz.zs.
őstag
Gaggia Classic eladó, bővebb info privátban. Akit érdekel, keressen meg! Köszönöm.
-
Hegesztő76
újonc
válasz
Hegesztő76
üzenetére
Újra itt vagyok, hogy beszámoljak hogy megoldódott a problema
. Röviden ,le kellett szigetelni a pidet amit belülre raktam és egyből jó lett .A visszajelző led az előlapon továbbra sem műkődik.Autotuning attól független lezajlik ezt a kávégép visszajelzőjéből le lehet vágni .és mivel a nem kavart be semmi beálltak a helyes értékek szépen tartja a hőmérsékletet is .Szóval belső kialakításnál érdemes szigetelni.külföldi oldalon találtam egy leírást ahol ajánlják gondoltam kipróbálom.Bejött.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ha a végén finoman tenyérrel megpaskolom a tetejét kiköpi szinte mindet. A körtefecskendő nem fújja be olyan helyre ahova nem kéne? (F64evo)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![(IMG:/dl/upc/2018-03/13/705637_ogq4oziyujbhaetc_img_20180313_131317_4.thumb.jpg)(/IMG)[/L] Rendeltem egy decoffeinos kávét,ízre nem rossz. De ami egyből feltűnő volt a bábok felszíne. Csillogott mintha vmivel be lenne vonva. Vegyszeres?! (IMG:/dl/upc/2018-03/13/705637_ogq4oziyujbhaetc_img_20180313_131317_4.thumb.jpg)(/IMG)[/L] Rendeltem egy decoffeinos kávét,ízre nem rossz. De ami egyből feltűnő volt a bábok felszíne. Csillogott mintha vmivel be lenne vonva. Vegyszeres?!](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2018-03/13/705637_o6du8tsuhh0ppq3u_img_20180313_134043_4.jpg%0A%5BL:/dl/upc/2018-03/13/705637_ogq4oziyujbhaetc_img_20180313_131317_4.jpg/800)

Meg a többi se... 
. Röviden ,le kellett szigetelni a pidet amit belülre raktam és egyből jó lett .A visszajelző led az előlapon továbbra sem műkődik.Autotuning attól független lezajlik ezt a kávégép visszajelzőjéből le lehet vágni .és mivel a nem kavart be semmi beálltak a helyes értékek szépen tartja a hőmérsékletet is .Szóval belső kialakításnál érdemes szigetelni.külföldi oldalon találtam egy leírást ahol ajánlják gondoltam kipróbálom.Bejött.