Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
Ha valaki Turmix-ra vágyna:
[link] -
Agyas
aktív tag
válasz
SoundON
üzenetére
A skerton plus-nál alapból van ilyen távtartó (ezért plus) csak nagyobb a furat átmérője, mert különben nem tudnád "átdugni" rajta a tengely menetes részét (és így nem tudnád szétszedni)."
Ha megszabadulnál a furatos menetes tárcsától csak szólj
PABOTHNK: Ilyet veszek majd és ki is próbálom.

-
törölt tag
Szerintetek ez a gép milyen lesz? Első látásra alsó kategóriás cuccnak tűnik.
-
SoundON
tag
Már nem használom, de a skertonomat így fejlesztettem: egy tengely távtartóval amit vettem és egy dupla annyi furatos menetes tárcsával amit meg csináltam.
Az előbbi a tengely lötyögését, így az őrlemény szemek méretének kisebb szórását, az utóbbi a 2x finomabb állítási lehetőséget, így a pontosabb őrlemény beállítását biztosította. -
Rush77
aktív tag
Eureka Zenith Club-bal van valakinek tapasztalata?
-
Agostino
addikt
sziasztok
gaggia babymhez válogattam pár motyót amihez, ha valaki adna másodvéleményt kompatibilitásra azt megköszönném
ims dupla szűrő - sima, nem naked karom van
szűrő rugó
hézagoló -
yazoo1
tag
Üdv!
Faema family 2009 -esről tud vki véleményt mondani?
Drága hozzá az alkatrész?
Tipus hibák?
Tudom,hogy alubojleres,meg hogy már nem gyártják és hogy a gőzcsapja nem tekerős és amcsiba 2013-ig forglmazták.
Köszi előre is! -
mdav88
aktív tag
Urak!
Tud-e valaki kölcsönözni nekem a hétvégére a majorhoz egy babtartályt? Bármekkora lehet, csak ne hordó legyen

Délpest-délbuda m0 mentén, vagy pénteken 5ker.
Kösziiii!
-
spanyoll
addikt
Az összefoglalós kotyogós howto-ban feltűnt, hogy hideg vizet írnak a készítéshez. Én anno láttam valami videót-tutorialt-akármit, amiben kiemelik, hogy jobb ha meleg vízzel indítok már alapból, mert az gyorsabban forr, így az őrlemény kevesebb ideig érintkezik levegővel és kerül a lefőzésre.
Melyik az igaz?Az én fiszfasz előre őrölt kávéimnál nagy különbség nem lesz emiatt gondolom, de már készülök akkorra, amikor közvetlenül előtte őrlök majd.
-
Agyas
aktív tag
Hario skerton plus cellux tuning tapasztalata van valakinek?
Én úgy vettem észre 1-3 darálást bír a cellux, aztán elkezd foszlani. Nem igen bírja a mechanikai igénybevételt. Az fontos hogy a forgásiránnyal megegyezően tekerjük fel a celluxot, mert különben már az első darálás kudarcba fullad.
Az ötlet jó, csak valami szívósabb anyag kell, nem cellux. -
mdav88
aktív tag
válasz
Zacc001
üzenetére
Ennyiért eléggé lerongyolt lehet, lehet még kétszer ennyit rá kell költeni.
Nem túl szép, otthoni használatra kissé nagy, 3-4 literes bojlerrel igazi nagyfogyasztó.
Bukni talán nem nagyon lehet rajta, az alkatrészei értékesek lehetnek.Vedd számításba, ha esetleg valami beadja a kulcsot pl elektronika, az drága mulatság(most vettem egy adagolót+vízfeltöltőt 32e forintért)
-
Zacc001
újonc
Sziasztok!
Astoria la bella karos kávégép 30.000 Ft.-ért jó vétel? -
handrash
őstag
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Tudom ez nem adok-veszek, de ha valakit érdekel, van egy bontatlan 1kg-os csomag Pacificaffé Rome-om. 02.28-i pörkölés. Sajnos az új kávégépemmel nem jönnek ki, így ezt olcsón továbbadnám, ha van rá igény. -
-
spanyoll
addikt
Utólag is szeretném exkuzálni magam, amiért csak most végeztem el a házi feladatom.
Átsiklottam valamiért idáig az összefoglaló fölött, amit most áttúrtam olyan 80%osan. Nem is értem hogy nem vettem észre, pedig nem tegnap regeltem.A lényeg, hogy értem már a problémátokat az olcsó szarokkal, az oldjuk meg ezzel azzal hozzáállással.
Technikai sport ez is, nem érdemes egy négyes golffal indulni a forma1-ben.Azok alapján amiket olvastam megállapíthatom, hogy a maximum amit kihozhatok a jelenlegi kávézásból ahhoz kell egy jó daráló (hagyom a faszba a kézi minimillt, inkább összerakok egy CM702-re). Utána azzal már tudok a kotyogósban is főzni valami használhatót (egy kis kétszemélyes Top Moka van hozzá), plusz a Hario v60-at is hadisorba tudom állítani, esetleg megtanulni, hogy a french pressből hogyan tudok valamit kihozni (ikeás, jobb mint a semmi alapon, de ha nagyon ergya akkor hagyom).
Ezen kívül a most meglévő kávékat fel kell élnem (bolti előfóliázott fosok, meg előre őrölt akármik, plusz egy zacsi one eleven chinga aa (vagy mi)), utána pedig onnan beszerezni a kávét, ahonnan ajánlott; frissen pörkölve és külön elcsomagolva itthon adagokra.
Addig pedig bújom amiket írtatok, írtok.Köszönöm a türelmet eddig is, meg a megértést, hogy kimaradt magam sem értem hogy az összefoglaló.
-
sublett
tag
OK köszi!
Más 1: ez a nyomásfokozó pöcök bármely szűrővel használható? (tudom, hogy ez nem profi megoldás, de gondoltam tesztelném)
Más 2: (még kevésbé profi) van egyes és kettes POD szűrő a GC-hez, ezek szerint létezik egyes és kettes POD is, vagy ugyanannyi anyag van bennük, csak kettes kifolyóval ketté lesz dobva a kávé? -
sublett
tag
köszi!
ilyesmit akkor érdemes havonta csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=5rX6BvkUM0Y ? -
mutyi
senior tag
válasz
sublett
üzenetére
Én a következőket teszem a Gaggia Baby-vel.
Minden nap vakszűrővel átmosom, továbbá úgy is, hogy a vakszűrős portafiltert nem teszem fel csak picit, így a tömítés körüli kávézacc is szépen kijön belőle. (A Gaggia gyárilag nem ajánlja a vakszűrőzést tudtommal)
Heti 1 alkalommal a vakszűrőbe teszek pici kis Tersonet port,de nem sokat,nehogy eltömődjön,majd szépen tiszta vízzel átfolyatom.
Havi 1 alkalommal leveszem a felsőszűrőt beleteszem Tersonetes forró vízbe, továbbá ebbe a vízbe a kosarakat és a kétállású kifolyót is.
2-3 havonta citromsavval nyomatom át a gépet, majd tiszta vízzel, továbbá leveszem a vízterítőt is és azt is beleteszem Tersonetes vízbe,
-
sublett
tag
Sziasztok!
GC alap karbantartására mit javasoltok? Hetente leszedem a felső szűrőt és átosom, de már kb két hónapja használom (előtte teljes átvizsgálás és bojler csere is volt). Szűrt vizzel használom napi átlag 2 kávéra.
Nem szívesen esek neki csavarhúzóval, de ha ez kell hozzá, akkor megteszem.Vakszűrőm is van, ha azzal kellene ügyeskedni.Előre is köszi!
sublett -
mutyi
senior tag
Én is gondolkodtam már víztiszító kancsón,mert a csapvizet nem isszuk itt Csepelen, csak főzésre használjuk.
Melyiket érdemesebb espresso kávéhoz venni? BWT , Brita, Laica?
Szűrő élettartama, hány liter vizet képes egy szűrővel és hogy ízben melyik a legjobb a kávéhoz. -
weinmaker
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Én már régóta használom teljes megelégedéssel. Nekem tökéletes, de ha valaki nem hisz benne, ne használja. Rengeteg kávézó használja a direkt kávézóknak kifejlesztett Bestmax patront (én is ezt használom itthon). Emellé még egy oscar párna be van dobva és annyi.
-
norkov84
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Celf írt róla feljebb. De most utána olvasva a darálóban is azt olvastam, hogy presszóhoz OK lehet, de pl cold brew-hoz már megoszlanak a vélemények.
-
csab001
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ezt mintha én hirdetném... 🙂 Nekem is ilyen van, ugyanúgy kiszereltem azt a hülye lemezt... Konkrétan nulla lett a pangó, persze pár pofon kell neki hozzá. Viszont a sztatikussággal küzdök kicsit, van olyan kávé, aminek nem igazán használt a vizezés. Mondjuk a legtöbbnél egész jól működik. Te tapasztaltál ilyet?
-
Gravity1234
tag
válasz
norkov84
üzenetére
En ezt a BWT dolgot most hallom eloszor. mi lenne a gond vele?
valamikor meg 2 eve beirtam ide a forumra, ha a vizkovesedes a temakor, en utanajartam.
Beszeltem szerelovel, meghallgattam itt a forumon irtakat es vettem egy vizkemenyseg merot.
megmertem a csapvizet es aztan megmertem a BWT kancson atfolyo vizet is es 2 vagy 2 es fel ertekkel lagyabbat mertem a kancsobol, tehat nagyon jol mukodik a BWT.
Ez a 2 ertek kulonbseg honapokat jelent vizkooldasban. Ha a csapvizet hasznalnam akkor kb havonta, maximum 2 havonta kene vitromsavazni, igy 4 havonta szoktam.Ha izrol van szo, akkor pedig magam reszerol szinte nulla kulonbseget ereztem amikor 1 uveg Nordat tettem bele, es a csapviz BWT kancson atszurve kozott.
-
verti1
aktív tag
Ismer valaki beszerzési forrást
Fiorenzato F64EVO késekre? Elektros.it-n amit ismertem nincsen most. -
sz.zs.
őstag
Ha esetleg valakit érdekel, a Graef CM900 őrlőm eladó. 1,5 éves, elvileg van még rá fél év garancia, de a sok pangóért felelős lemezkét kiműtöttem belőle, így valszeg már nem él... cserébe viszont gyakorlatilag nulla a pangó, de akit zavar a sztatikus feltöltődés annak vizezni kell a babokat. Fél éve a Major mellett már csak tartalékban áll, azóta néha Brikkához daráltam vele. Doboza ( ha megtalálom ) , számlája és minden gyári tartozéka jár vele. Nagyon jó állapotban van szerintem. Ára fix 38e Ft. Érd-Bp. környéke személyes átvétel.
Kérésre este tudok képeket küldeni. -
jack B.
csendes tag
biztosan volt már téma a fórumon, de a Kálvinon lévő Manna ABC-ben 139 a Norda, kétféle is van belőle.
-
WiZARD
veterán
Magasságban...

Hát nem egy mai darab ez az SJ.
Mythos csak ideiglenes vendég, 1-1.5 hónapra, amíg nincs kész a kávézó.
Elsőre nem tűnik túl jó home megoldásnak. Mazzer-nál garatba töltöttem a lemért mennyiségű kávét, és alul ki is jött lényegében az egész. Mythosnál elakad 1-2 gramm még a kések előtt. (Kávézóban nyilván nem gond ez, ahol tele a babtartály, és folyamatosan fogy...) -
Zacc001
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jogos! Nagyon köszönöm!!!
De hamarabb fűt szerintem mielött a pumpa benyomná a bojlerbe a vizet. Na ilyenkor mi a teendő? Vegyem le a sarut a bojlerről, hogy előbb víz legyen benne, utána vissza, hogy fűtsön? Mert bekapcsoláskor azonnal fűt. -
paramparya
őstag
Holnap megnézem a GRobyban a Nordát és kibontom a CM-t is, a szegedi meg megy presszónak, ott rendben volt. Az őrlő (Graef 702 és Wilfa) azért rak bele fine-okat rendesen, szóval azokkal sem garantált a siker.
Ha ezeken túllépnék, és nincs kedvem GC-t PID-eltetni sem, akkor mi az az szint kávéfőzőben + őrlőben, ahol nem kell hekkelni, és az őrlő is jó presszóhoz és filterhez is?
-
Zacc001
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hááát köszönöm!
Azért érdemes elvinni egy szakihoz bemérni? Tud okosat mondani?
Most radiátoron szárad a bojler felső része...
Ki tudja...hogy lehet megtudni, hogy sérült a fűtőszál? -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Zacc001
üzenetére
Akkor az van, hogy valószínűleg az egész bojler felsőt vízkőoldó folyadékba mártottad és beleért a fűtőszál 2 pólusa is. Ilyenkor az van, hogy beszivárog a víz és van némi áram szivárgás, ami leveri a fi relét. Ha így van, akkor az segít, ha bedugod a gépet olyan helyre, ahol nincs fi relé, felmelegszik és 10 perc alatt kipárolog a víz és jó lesz.
Rosszabb esetben, amikor még üres volt a bojler és rákapcsoltad a fütést -amit nem szabad-, túlmelegedett a fűtőszál és elrepedt, ha így van, akkor kuka a gép.
-
Zacc001
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Fi relét veri le. Első alkalommal mikor a szivattyú benyomta a vizet az ures bojlerbe 3-4 mp-ig bekapcsolva volt a gép, utána leverte. Mikor már telenyomta vizzel a bojlert a szivattyú, ahogy bekapcsoltam ismét a gépet azonnal leverte.
-
celf
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
ezt akartam kérdezni amúgy én is
(#69763) paramparya ha a CM-ből jó filtereket csinálsz, akkor a kávéval lesz a gond. mondjuk ettől még lehet, hogy kéne tudj ihatót készíteni az általad említett "hamburgi"-ból is. ugyanazon az őrlőálláson darálod a két kávét? sokszor ugyanazon az álláson különböző kávékat más méretűre darál. meg aztán az oldahatóság is full változik.
próbálj meg kissebbeket önteni a "hamburgira", esetleg durvábbra őrölnibwt kancsó nagyon felejtős.
ahogy írták, Norda mindenépp vagy akár Nestlé Vera. utóbbival talán még jobb is. -
Zacc001
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Házban. Teljes áramszünet.
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Gondolom mindenki hallott a holnapi költészet napjáról, de azért belinkelem, hogy hol értékelik a verseket egy adag kávéval
[link]
Az oldalon lévő kávézók közül tudnátok ajánlani olyat ahol nemcsak a kávé jó, de a kiszolgálás is? -
adik
őstag
Halihó,
lehet valahol kapni olyan kosarat a 4 személyes Brikkához, hogy fele adag kávét főzzön le?
köszi -
Zacc001
újonc
válasz
mdav88
üzenetére
Köszönöm. Úgy kezdősött, hogy a bojlert szétszedtem mert tele volt vízkővel. Összeraktam, minden kábelt a helyére raktam. Bekapcsoltam a gépet és azonnal leveri a házban az autómata kioldó biztosítékot. Sérülhetett a fűtőszál vízkőtelenítés során? Vigyázva csináltam...
-
Keresztapper
senior tag
Mostanában hol vesztek zöldkávét és milyet? (nyilván nem a hivatalos pörkölőmester fórumtársakra gondolok azt hiszem)
-
Bazsee71
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Huhúú, a 2018 előtti Catlerek.

Edigitalnál megint jóáras a CM702. Elkapott a nosztalgia érzés.

-
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Formula-1
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4655
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

/2X0,3 kézműves sör hozta este elő belőlem a pettyes tyúkot
/