Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
Egyébként ma is az M3 Airt használtam 27" 4K monitorral, logitech mx keys mini billentyűzettel és magic mouse egérrel. Táblázat (Planmakerrel), számla és szállító bevitel böngészőben, Airmail illetve eM Client levelező appok, stb. Szerintem egész jól használható így is. Persze kicsit más, mint a MacOS, de számomra egész jó. Na és persze azért van még mit alakítani, finomítani az iPadOS-en.
-
Pano
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk!
Ez ad lehetőséget a reménykedésre.
Akkor megvárom még a 26.1-et és remélem sokkal kezesebb, élhetőbb lesz a rendszer.Nem értem én se, hogy ezt most miért kellett. Miért nem lehetett úgy megoldani, hogy marad a megszokott tabletes mód, mint amikor bevezették a porondmestert. Akkor se nyúltak hozzá, aki akarta használta úgy vagy a "régi" metódusok szerint..
Most hirtelen miért kellett azt megcsonkítani és kivenni tök alap funkciókat?
Apple már megint kényszerrel akar erőltetni olyat, amiről még ők se tudják hova tart. Miközben a két használati mód tök jól megfér egymás mellett és mindkettőnek van célja. -
SharpSA
veterán
“Nincs slideorver(még)”
Igen, még, de 26.1-ben lesz és pont annyira működik, amennyire nekem jó már most az RC-ben.“nincs teljes képernyős módban osztott nézet.”
Kicsit másként, de van osztott nézet akár 3 ablakkal is.
“Ablakos nézetben nem lehet előhívni a spotlight-ot keresni, csak az íróasztalról, miután minden elrendezést eltúrsz az útból.”
1 húzás fel a képernyő aljáról, majd a szokásos húzás le akárhol és lehet pötyögni vagy diktálni a kívánságot.“Random laggolások. Teljes képernyős módban az ablakok teteje belelóg a felső sávba. Ablakos módban ha átméretezed az appokat van, hogy elfeketedik/kifehéredik az egész és nem jelenik meg semmi.”
Akadozás nem rémlik, de lehet hogy van néha, az ablak tetje valóban belelóg a felső sávba. Átméretezésnél még nem találkoztam üres ablakkal.“Az automatikus fényerő meghülyül, leveszi pár százalékra a fényerőt, nem állítja vissza.
Az UI konstans szétesik, elemek hiányoznak, tolódnak el. Rosszul méreteződnek.”
Ezekkel sem találkoztam. -
szerintem az M1 az utolso tabletem nekem is. laptopot akarnak csinalni belole, de most se annak nem jo se tabletnek igazan
probaltam külső egerrel is használni az ablakokat, de mar az is gond, hogy a bal felső sarokban az apró gombok random tul gyorsan eltűnnek, pl. max képernyőre akarok valamit tenni a zöld gombbal es mire ranyomok, eltűnik. ilyenekkel van tele a rendszer 😟
-
Pano
veterán
Hali!
Bocsi, de muszáj panaszkodnom.

Ez az iPadOS 26 végülis mi a jó franc akar lenni?Nincs slideorver(még), nincs teljes képernyős módban osztott nézet.
Ablakos nézetben nem lehet előhívni a spotlight-ot keresni, csak az íróasztalról, miután minden elrendezést eltúrsz az útból.Random laggolások. Teljes képernyős módban az ablakok teteje belelóg a felső sávba. Ablakos módban ha átméretezed az appokat van, hogy elfeketedik/kifehéredik az egész és nem jelenik meg semmi.
Az automatikus fényerő meghülyül, leveszi pár százalékra a fényerőt, nem állítja vissza.
Az UI konstans szétesik, elemek hiányoznak, tolódnak el. Rosszul méreteződnek.Gusztustalan az egész. Nekem egy 440.000 Ft-os tablet ilyeneket ne csináljon már (ipad pro m5)
Tényleg ott tartok, hogy visszaküldöm 14 naposba, mert ez egy vicc. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Töltés problémám van az ipad-emen (9): 8x% fölé nem tölt, hiába van töltőn, lehúz-visszadug, kényszerített újraindítás sem segít. Itt ugye nincs sem intelligens töltés, sem töltési korlát. Van ötletetek? Köszi.
-
faki_
senior tag
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
nem találom a Nebo appot, emlékeim szerint az tudja az írott szöveget nyomtatottra konvertálni magyarul?
Régi ipadon volt de most nem találom. -
Sajna az apple operációs rendszer részen nagyon gyenge lett ahol én rálátok ipadnál nagyon (ez az 26 ipaden egyszerűen amatőr), de az iphone sem olyan nagyon szuper (mac-et nem használok azt nem tudom). Megkötések nagy része megmaradt, a híres stabilitás meg már a múlté. Cserébe hardver oldalon elég keményen zúznak, ezért még megveszi az ember (és utána meg bosszankodik néha...).
-
Pano
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Akkor inkább hagyom. Nem azért fizettem felárat a pro modellért, hogy Airként használjam.
Köszi a választamúgy kiábrándítóan bugos az iPad os 26.
Tiszta régi droid feelingem van tőle kb 2014-ből. Vagy inkább PTSD.
Meg olyan funkciókat kukáztak amitől az iPad iPad volt. Érthetetlen. -
Pano
veterán
Hali!
Tudjátok esetleg, hogy a HDR lejátszását ki lehet-e kapcsolni valahogy (pro M5)?
Görgetem/nézem a videókat és a retinám kiég ha éppen jön egy HDR videó + akkut is full feleslegesen zabálja. Instagramon belül találtam olyat, hogy hdr videók mellőzése, csak éppen a beállítás bekapcsolásának semmi hatása nincs. Más appokban viszont nincs ilyen. -
MLA
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az az értelme, hogy nekem pár perc múlva lezár a képernyő, nem vár tíz perceket ha nem muszáj. (Tehát ha éppen csak rápillantok valamiért) Viszont amikor nézem nem zár le egyáltalán amíg nézem. Tehát feleslegesen nem müxik a képernyő.
-
Tekintetfigyelés:
Mai úgyis minden mozdulatunkat figyelik világban semmi különös nincs abban, hogy figyeli a szemem, szerintem 10 éve sem volt ez fura, ráadásul egy jó kényelmi funkció.
3-4 éve használok apple készülékeket, előtte android-samsung volt, ott ez alap minden készülékben, régen és ma is. Így már értem miért 2 perc a legrövidebb beállítható idő ipad-en, fura volt, mert 30 mp-et szoktam állítani, ha végeztem csak leteszem és hamar kikapcsol, nem nyomkodom a gombot. Mindegy, nem katasztrófa, ez megszokható, Mac-em is lekapcsol 3 perc után ha nem nyomkodom.Rezgés:
Nem szeretem ha csipog, puttyog, kattog gépelés közben, ezért rezgést szoktam beállítani visszajelzésnek. Samsung tabletek tudnak vibrálni, simán érződik, ez nem probléma, biztos nem ezért hagyják ki, ráadásul a taptic engine erősebb mint a vibramotorok. Rémlik, hogy apple-nél csak pár éve van ez a funkció billentyűzet visszajelzésre, amikor én beléptem apple csapdába, már volt. Csak a billentyű visszajelzésre használnám, nem az értesítéseknél, na mindegy, bekapcsoltam azt a kattogó hangot, nem annyira zavaró.Ha beállítás menüben vagyok, visszalépésre nincs valami gesztus, csak a kijelző felső felén, középen lévő vissza gombbal lehet?
Köszi!
-
ricogsm
őstag
Nem tudom ki hogy van vele ,nekem az időjárás app ahol a szél irányokat mutatja , iPaden nem látni , telefonon látni ha megnyitom a szél részét.
Neketek se látszik?
ios 26. -
válasz
zenit73
üzenetére
Ez a figyel miközben figyelem még a galaxy s3-ból rémlik, azóta se láttam semmiben.

És nem is annyira kívánatos a mai világban hogy a telefon a szememet figyelje.
Nekem eleve legalább 10 percre van beállítva a képernyő zár mindenen, én lezárom amikor akarom, de így nincs olyan hogy 10 percig nézem és lezárna, mert mit néznék 10 percig egy kijelzőn, ha nem videot, de olyankor nem zár le amúgy sem.Gondolom azért nincs benne, mert ezt nem vágod zsebre ahol jelezhetne hogy hé haver, írt az asszony.

Meg az Applenél eleve úgy kell gondolkodni, hogy ha van ipad, akkor van iphone, akkor van apple watch, ami jelez bármi van. Billentyűzet rezgést úgy emlékszem csak pár éve engedélyezték az iphone-on is. Plusz az ipad azért egy nagyobb dolog, nem biztos hogy érezhető lenne benne a taptic engine.
-
-
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy ipad mini 7-et, ez az első apple tabletem.
Próbáltam beállítani, hogy a billentyűk megnyomását a taptic engine jelezze (minden telefonom és tabletem így használtam az elmúlt 10-en évben), de kezdem azt hinni, hogy nincs benne semmi ami vibrálhatna. Jól gondolom?
Köszi! -
Ijk
nagyúr
Ipad 2025-on rendszeres az app crash, fekete képernyő és visszalep a fomenube. Nem sok appot használok, kettő esetben tapasztalom, owfiles-ban amikor már sokadik 20-30mb képet nézem nasrol, ill. Safariban FB hosszabb legorgetese után.
Valaki tapasztalt ilyet? -
consono
nagyúr
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
6. gen. ipademen kerek egy órát késik az idő pár napja. Ez hogy lehet? Automatikus a szinkron.
iPadOS 17.7.10 (21H450)
-
cog777
őstag
Ki fogtok rohogni.
Most ez komoly, hogy egy itunes-el keszitett 18.6-os backup-ot visszatoltve, nem a 18.6-ot kapom hanem a 26-ot?
WTF? Mert akkor nincs ertelme a backup keszitesnek itunes-el, mert ugy is minden a felhoben van...
Mindig tanul az ember
, ezt a marhasagot. 35 IT-ben eltoltott eveim alatt minden rendszeren, ha csinaltam mentest es visszaallitottam, akkor megkaptam a lementett rendszert. Itt $$ a vezerelv. -
Gzolo
senior tag
válasz
forumpista
üzenetére
Air 3-on használom, ami úgy látom ugyanaz a hardver. Friss telepítést csináltam, úgy ennyire nem tragikus, de azért bántam, hogy 2 nappal kikéstem a downgrade lehetőséget...
-
Killing
addikt
Sziasztok!
A [hardveraprón] hirdet az egyik eladó AppleCare+-t, tényleg nem átverés, van már tapasztalata valakinek ezügyben? Akár itthoni ügyintézés is érdekel. Ahogy látom 2 fajta konstrukció van, az egyik fix 2 éves, a 11” M5-re elvileg 79 000 Ft, ez tiszta sor.
A másik az 1 x 15 000 szolgáltatási díj, és 27 000 Ft évente az idők végezetéig? Tehát ha fizetem rendesen akkor akár 4 év múlva is cserélik ha baj van vagy az akksi kapacitás leesik? -
Imy
veterán
iPad-en az iPad OS 26 mennyire működik jól?
-
arn
félisten
válasz
forumpista
üzenetére
Az apple igy osztokel, hogy ideje masikat venni, es raknak mindenbe keves ramot.
A macos26 is tobb ramot eszik, a 16g ramos m1en is atment a memory pressure sargaba, es jo tetu lett az addig gyors gep. Sokan meg a 8g verzio mellett kardoskodtak, hogy eleg az…

Macosen vissza lehet menni, iosen nem, mert visszavonjak a korabbi verziok alairasat.
-
forumpista
aktív tag
Sziasztok,
van egy ipad mini 5-om (2019). En hulye veletlenul feltettem az ipad os 26-ot par napja.
Na most ennel ocsmanyabb gui-t en meg nem lattam, de ezzel meg egyutt is tudnek elni ellenben az ipadem olyan lassu lett tole mint a tetu.
Lehet-e valahogy downgradelni 18-asra?
Illetve ma is tapasztalt-e ilyen lassusagot es ha igen van-e ra valami megoldas?
Konkretan ha megnyomom a home gombot akkor kb 1-masfel masodperc mire megjelenik az asztal, ilyen szintu lassulast kepzeljetek el. Korabban ez villamgyors (kvazi azonnali) volt. Barmi mas ami regen esetleg kisse lassu volt az meg az orokkevalosag most mar…
Rendesen Windows Vista feelingem van, az volt ilyen amikor anno feltettem az xp-s gepemre, de azt hittem az Apple ezen tul van -
arn
félisten
-
zacci
senior tag
válasz
bendeguz76
üzenetére
Bemesz a szolgaltatohoz es kersz e simet.
mit akarsz koltozni ? -
tl-x
addikt
-
atees
őstag
válasz
bendeguz76
üzenetére
Esim a legvegen
Smc tl-x mennyire hasznalhato ugy mint a 11colos? Vagy annyira nagy h ez mar 1 kezbe nem praktikus?
Nem tudok megnezni sehol mert felém sehol nincs kiallitva 13colos. 11es pro marha praktikus, de rákkatantam h lecserélném egy 13asra. -
bendeguz76
aktív tag
Megjött az új ipad pro,első blikkre brutál vékony az első generációshoz képest.viszont lenne kérdésem valaki pro felhsználóhoz.a régi még fizikai simkártyás,ez az új viszont már e-simes.mit kell először csinálnom?átköltöznöm régiről az újra ipadra és utána esimet igényelni vagy fordítva?
-
Killing
addikt
Holnap érkezik az M5 11”
A tok meg az üvegfólia ugyanaz mint az M4-é? Gondolok itt a notchra meg a kamerakivágásra, nem mertem még megrendelni. -
atees
őstag
Van köztünk olyan aki 11colos ipadról 13ra váltott? Mennyire kényelmetlen mondjuk az 1 kezes fogas?
-
Jó lenne ha visszaállna a billentyűzet működése ipad-en. Régen sokat használtam gépelésre azzal a funkcióval, hogy felfelé swipeolok a magánhangzón, hogy az ékezetes verziót írja be, de az ipad os 26-on ez sajnos nem működik. Nálatok se?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akkor megvárom még a 26.1-et és remélem sokkal kezesebb, élhetőbb lesz a rendszer.

Köszi a választ