Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Killing
üzenetére
Nem, aksit sem cserelnek… akkor cserelik ki, ha 80% ala csokken, akkor kapsz par szaz euroert egy masik tabletet (nem tudom mennyi pontosan az akku “csere”).
Tehat fizetni sem tudsz aksicserert, ha akarnal. Poenkeppen megkerdeztem mennyibe kerulne ha en megis 100%os akkut akarnek, gyk 340 euroert szamitanak be az egy (!) eves, 1200 euros aktualis modellt, es vehetsz ujat. Gyk ~860 eur az akkucsere.
Aki ezt kitalalta, buntetnem, hogy egesz eleteben 80-85%os akkus apple cuccokat hasznaljon, es oszinten szolva az is megfordult a fejemben, hogy nem veszek tobbet ipadet.
Air2nel probalram, hogy hat evig hasznaltam, de remalom volt, hogy gyakran 10-20%nal dobott egy resetet. Igy most az pro m1et harom ev utan csereltem, mert elerte a 90%ot. Ezt a tabletet apropenzert lehet eladni, a pro m4 akkujat pedig megszivtam, mert egy ev utan van 92%nal (bar meg nem futott le a garoztatos dolog). 1200 euros szemet.
Amugy van egy elmeletem miert doglott ennek gyorsabban az akkuja… light temat hasznaltam, mint a ledes ipadnel, es nyaron a nagyobb fenyero + vilagos oled kombo megfozte az akkut, azert kezdett zuhanni az akku kapacitasa az utobbi honapokban. Most hogy huvosebb van megint jobbnak tunik az akkuido, at is valtottam sotet temara es kikapcsoltam a 80%os limitert, hogy hasznalhato legyen.
-
Killing
addikt
M1 Pro 11”-al ugyan így jártam csak a kijelző ment tönkre. Szétszedni nem lehet, 3 év lejárt, cserét ajánlottak fel 340 ezerért. Mivel a biztosító kérte a készüléket ezért ha nem hagyom ott akkor 390 ezer a csere…
Úgyhogy visszakértem és veszek egy újat, vicc összegek ezek.Ui.: Egyiket sem lehet szétszedni? Akksit se tudnak cserélni meg kijelzőt egyikbe se?
-
Tompie
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat
-
zaskar
senior tag
válasz
Tompie
üzenetére
Ez mindenkinek a saját döntésére van bízva, hogy bevállal-e egy ilyen készüléket 1 év garival. Én úgy vagyok vele, hogy ha az ár jelentősen alacsonyabb, akkor igen. 14 év alatt 20-25 Apple készülék fordult meg a családban, iPhone és iPad. Az alábbi problémák jöttek elő ennyi idő alatt:
- iPhone 5 wifi hiba, garis csere 1 éven belül
- iPad 4 szoftveres hiba 1 éven túl, ezt bebuktuk
- iPhone 6 hangerő gomb csere egy 1 éven túl, 15 ezer Ft volt
- iPad Mini 6 szoftveres hiba, garis csere 1 éven belül.
Jelenleg is van itthon 1 év garis szürkeimportos és 3 év garis hazai vásárlású készülék is. -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Most készülök venni ipad-et (iPad air 11 2025.) és az lenne a kérdésem mennyire hajlamos meghibásodni vagy évekig teszi a dolgát?
Gondolok itt arra elég rá az 1 év garancia vagy olyan helyről kell venni ahol 3 évet adnak rá?
Esetleg patika állapotú használtat még garanciával?Köszönöm
-
arn
félisten
Ok, forditsuk meg… mi tetszik jobban?
-
atees
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Engem az ablak méretezés zavar a legjobban, a többi elfogadható
-
arn
félisten
válasz
Rage47
üzenetére
Korabban egyseges volt, most meg mindenfele popupok vannak feleslegesen animalva, meg lebego ablakok, ami erintokepernyovel nekem inkabb idegesito, mint hasznos. Csak ha elkezdem kikapcsolgatni a dolgokat, akkor megeroszakolom az egeszet, es lenyegeben sokminden nem valtozik.
A macbookom hasznalhatosaga meg egyertelmuen rosszabb lett, egy scroll is szaggat rajta vmikor, ami nevetseges. A jol hasznalhato gepbol csinaltak egy szenvedoset.
De mindegy… ugyis lenyomjak a torkunkon.
-
arn
félisten
válasz
l.skywalker
üzenetére
Azert tok jo, hogy azt keressuk, hogy szabadulnank meg a “forradalmi” ujitasoktol. Eddig letisztult, funkcionalis volt minden, most meg a designnak rendeltek ala a mukodest, es mivel ezen dolgozom, baromira nem tetszik…
-
arn
félisten
Vki osszefoglalna, mi azaz ujdonsag, amit szivesen hasznal a 26ban? En az ablakozot kikapcsoltam, a design eloszor erdekes, de oszinten szolva mar hianyzik a korabbi letisztult.
Ez a glassos dolog a 2000es evekben menonek tunt, de szvsz most csak feleslegesen gyilkolja az eroforrasokat, pl az m1es macem erezhetoen lassabb lett. A tobbi eszkozom lenyegeben legutobbi modell, azokon nem erezni annyira.
Az oranal tiltottam is a glasst, mert a 90es evek ps filtereire emlekeztet, amikor egyket klikkelos filterrel akartak eladni egy “meno” designt. Szoval nekem nem jott be, mintha csak azert valtoztattak volna, hogy mas legyen. De az eredmeny kenyszeredetten tuldesignolt.
-
Én is ugyanígy.
Sokkal többet “méretezem ki” az appokat fullscreen-ből akaratlanul iPadOS 26 óta, aztán balfelső sarokba célozgathatok, hogy megnyomjam a zöld gombot az újbóli fullscreen-hez.A több ablakos mód a magam részéről iPad-es képaránnyal egyébként sem túl “élvezetes”.
-
vendingo
veterán
Hunkeys nektek rendesen működik 18.7.1 alatt? Nekem sok alkalmazásban teljesen szétesik.
-
arn
félisten
asszem tul regota hasznalok ipadet, es megszoktam, hogy fullscreen. kifejezetten idegesit, ha atmeretezem veletlenul.
-
válasz
Rage47
üzenetére
de ki lehet dobni oldalra mint régen? és ugyanúgy visszahozni?
Csak mert az lenne a lényege.Megkeresetem:
To use Slide Over in iPadOS 26.1, you'll need to tap on the green icon of an app's window to open up the window sizing controls. From there, you can tap on the "Enter Slide Over" button.
When an app has been put into Slide Over mode, it transitions into a Slide Over window that stays over your other open apps. You can swipe to hide the Slide Over app from view, and then swipe to bring it back again. The Slide Over window can be resized as needed, which is new in iPadOS 26.1.Jó ez így szerintem, csak az aktiválás módja más.
-
válasz
csabiks
üzenetére
Igazából ez nem slide over, hanem raktak a windowed módba egy lehetőséget, hogy mindig felül lehessen egy app.
2 mód kellene:
a régi iPadOS 18 tabletes, touch mód gesture-ökkel
az új windowed mód mindenféle újítással a bill. és egér számára (bocs, a touchpad számára, mert egérrel borzalmas élmény még mindig a görgetés ugrálása miatt) -
válasz
csabiks
üzenetére
Hála az égnek, az rettenet hiányzott, sőt szeretném macos-en is
Egy hátrány azért van:
There does appear to be one big feature missing though, at least in beta 2: you can currently only have a single Slide Over app at a time.
Tehát nem tudsz berakni pl egy messengert/telegramot/instát és lapozni köztük, de mindenképpen üdvözölendő hogy visszahozzák. -
csabiks
senior tag
-
krsyx02
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Barátnőm iPad vásárlás előtt áll, most lett kollégista egyetemi tanulmányai miatt, legfőképpen jegyzetelésre, sorozat nézésre, stb használná.
A keret: 150 ezer Ft nagyjából (inkább picivel alatta, vagy Apple pencil-el az árban)
Állapot: Új, vagy újszerű használt jöhet szóba
Feltételek: Viszonylag hosszú üzemidejű akksi, közepes, nem túl batár méret. Lényeg hogy gyors legyen és megbízható, kamera stb.. nem fontos, nyilván nem ezzel fog fotózni, arra ott a telefon.
Lehetőleg egy frissebb modell legyen ami még sokáig támogatott lesz.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv,
Krisztofer
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
ipad-re milyen programmal lehet file-okat felmásolni? ezer éve volt csak ipod-om, annál emlékszem külön programmal tettem fel a tartalmat (nem itunes) most meg a páromnak kéne ebben segítenem, de nem tudom merre induljak el.
-
zacci
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Na ja, oda huzhatod ahova szeretned csak eppen az esetek 90%-ban visszaugrik a kurzor a sor elejere. Nagyon albaxtak ezt a ficsort. Full bugos.
-
AMD94
junior tag
Sziasztok!
lesz egy ipad air 16 gb os om facebook ,youtube alkalmazást fel lehet még rá varázsolni ?
-
kezo0
addikt
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Jaja, így kéne működnie.
Oda is húzom, ahova szeretném, csak aztán, amikor elengedem, nem oda esik, hanem legtöbbször a szó elejére vagy végére... -
Gzolo
senior tag
Előbb el kell indítani a 7 napos trialt, utána visszamész a storeba és kiválasztod az Appbeli vásárlás iPad Licence-t. Ekkor visszaugrik az adott Affinity programba és 0ft-os vásárlást ajánl fel, amit ha elfogadsz, Lifetime Licence-t aktivál, most mentem rajta végig.
@Rage47: köszi az appajánlást
-
Affinity szoftverek ingyenesek most.
Affinity Designer 2, Photo 2 és Publisher 2Gondolom jön a 3. verzió mindegyikből.
-
.LnB
titán
iPad-hez nem lehet még egy Apple fiókot hozzárendelni?
Telefonon és az iPad külön accon van. Van egy játék, amit letöltöttem iPad-re is, de még a játékban se tudok más apple acc-al bejelentkezni. Gondoltam akkor adok hozzá még egyet a fiókokhoz, de nem tudok. -
nonsen5e
veterán
Noha nem az update hozta be, de találtam én is egy új bugot.
A Notes alkalmazásban eddig kézírott jegyzetben bárhol tudtam koppintani ujjal/ceruzával és beszúrni extra helyet, most ez az opció már csak akkor jön elő, ha {kellően sok} vertikális hely áll neki alapból rendelkezésre. Máskülönben önkényesen kijelöl pár tucat sornyi szöveget mindkét irányba.. Komolyan olyan a minőségellenőrzésük, mintha az egész cég 3 darab hobbiprogramozóból állna. -
merqree
őstag
-
lazoltan
csendes tag
nekem az esr pencil pro-t dobálja el az iPad Air M2 ami elég idegesítő, csak pencil restart után működik újra.
Egyébként tetszik az új ablakos megoldás, jobban bejön, mint a stage manager, általában 2 dokumentum és egy számológép van nyitva. -
zacci
senior tag
De legalabb hoztak be egy uj bugot. Telon es tableten is elerhetetlen a notification. Lehuzom, erre lezarja a kepernyot. Granulalok

Vagy 5x probaltam mire vegre megjelent a notification.
Valszeg most a legdurvabb hibakat javitottak. Pl. talan most mar frissitheto m3-as macen os26-ra
Merthogy annyira sikerult kitesztelni ( ja nem) a rendszert, h egyszeruen nem lehetett telepiteni a rendszert. -
Én se láttam máshol leírva, sajnos félek hogy egyedi, az új képernyő tetején lévő főmenű nem jön elő. Egérkurzorral felmenve csak villog a képernyő egy kicsit és semmi, ujjal lehúzva rögtön értesítő részt (amit face id előtt mutat) adja. Nekem fél óráig élt (Vlc-ből átmásoltam egy filmet egy file app-ban létrehozott mappába próbából, ment is, de azóta nincs főképernyőn lehúzható menü, bár lehet semmi összefüggés). M4 11 ipad pro.
Szóval félek "összeakadt" a mestermű OS és totál újratelepítés kell majd. De várok még egy kicsit amit használok az általában mükődik (kivéve safari jelszó kezelése).
-
R a y
senior tag
iPadekre is kijött a 26.0.1!
-
Nálatok nem csinál olyat a Safari, hogy olykor normálisan színezi a fejléc hátterét, olykor pedig nem normálisan?
Normális:
Nem normális:
Stabil iPadOS 26. -
Zozzer888
addikt
Kicsit off… van külön icloud topic? Windowson (is) használom teljesen összeomlott… nem volt hajlandó szinkrózni, letöröltem, újra raktam a gépen, a fileokat visszahúzzam, de teljesen szétszedte a mappákat.
-
Kobe
veterán
hi
ipad air M3 2025, 13" változathoz van ajánlott billentyűzetes tok amit akár matricázással könnyű magyarítani ?
-
vendingo
veterán
Nem is értem a problémátok. Mindig ez van nagyobb volumenű frissítéseknél, hogy sokminden nem, vagy rosszul működik, de amint megjelenik mégis mindenki egyből rányom a frissítésre, mert nem bírnak nélküle meglenni.
Nem halna bele senki ha megvárná az első javítást, ami pár napon / héten belül mindig jönni szokott. Én biztosra vettem, hogy a szokásosnál is rosszabb lesz, ezért 18.7-re frissítettem csak. Majd ha stabilan jó lesz a 26, akkor majd én is letöltöm. -
F.B.I.
veterán
Hogyan tudom aktiválni 26 alatt a régi, balról keresztbe húzásos képernyőmentést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
nem apple egeret nem tud kezelni az ipados normálisan, vagyis nem akarja az apple, hogy kezelje
Merthogy annyira sikerult kitesztelni ( ja nem) a rendszert, h egyszeruen nem lehetett telepiteni a rendszert.