Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berci77
tag
Na újabb infók. Most jött meg az új iPad-re az ESR matt Paperlike fólia. Ilyet használtam az iPad 9-en is, ott nagyon bevált a felülete jegyzeteléshez, természetesen a kép nem olyan szép vele, torzítja a színeket és kicsit homályosabb a kép, de valamit valamiért.
Ami durván meglepett, hogy a Pencil hegye, ami tökéletes közvetlenül a kijelzőn, ezen kicsit tapad. Az ESR ceruza hegye ehhez képest jól siklik, tökéletesen megvan a papír érzet a megfelelő súrlódással, nem tapad le, nem kell "erőből" tolni a ceruzát. Tényleg olyan, mintha ehhez a fóliához fejlesztették volna. Olyan, mintha a fólia is kicsit más lenne, mint a régi, durvább, még papírszerűbb a felülete.
A rázásra viszont nem ébred fel a cerka, marad a tapogatás a tetején, az meg vagy sikerül elsőre, vagy nem.
Egyelőre inkább átraktam az ESR hegyét a Pencilre, ez a jó kombó, de azért no. -
zoli62
addikt
Igazad volt, a napi limit egy hónapra volt állítva alapértelmezetten. Ez is egyike az Apple szoftverek múködési furcsaságainak. Ráadásul még az értesítés se volt automatikusan bekapcsolva a Mailben az Outlook éss Gmail email fiókokra , úgy mint a Gmail alkalmazásnál. Mindig érnek újabb meglepetések, pedig már felkészült vagyok.
-
Berci77
tag
Köszi a tippet, nekem Digital + van, de ki fogom próbálni, bár ahogy ismerem magam az első mozdulatnál röpülne a kezemből. Igazából egyáltalán nem gondolom, hogy sokkal jobb lenne a Pencil írás közben (az ESR-rel is gyakorlatilag ugyanaz az írás érzetre, talán csak pár ms-al nagyobb a késleltetése, nem számottevő), ez inkább csak az egyéb dolgoknál jön ki, mindkettőt jó választásnak tartom az adott árért.
-
MLA
aktív tag
válasz
Berci77
üzenetére
Egy utolsó szösszenet: ha kikapcsol az ESR és pár percen belül veszed észre elég csak megrázni és magához tér, nem kell nyomkodni semmit. A páciens egy ESR Geo annál ez minden esetben működik. A gumidugó pedig fillérekért beszerezhető nekem egy maréknyi van itthon, mert a mobilokba is rakok, nem szeretem ha szabadon van a USB csati úgy is madzag nélkül töltők.
Úgyhogy természetesen sokkal jobb az APencil, de az ESR is egy teljesen élhető alternatíva kis kompromisszumokkal.
[link] -
ZeTE
tag
Sziasztok!
Megosztanám veletek a nagy dillemámat.Van egy makulátlan iPad Pro 12.9 4th (A2232) táblagépem.
Valamint Gyári Smart Keyboar + Pencil 2
2 éve egy osztrák elektronikai hulladék feldolgozó telepről származó láda "szemét" részeként került ki mint "Hulladék"
Természetesen icloud zárolt, komplett panelt vagy sérült gépet szeretnék venni hozzá de sajnos égen földön nincs.
Hátha vannak itt nálam többet látott tagok akiknek esetleg van tippje/tanácsa merre induljak.
Köszönöm előre is
-
Berci77
tag
Nem, tényleg ne felejtsük el, a Pencil több, mint 3x annyiba kerül (ezt nyilván mindenki meg tudja nézni, és tud mérlegelni, ezért nem hangsúlyoztam). Éppen ezért vettem először még a 9-es iPad-hez az ESR-t. Aztán elegem lett abból, hogy jegyzetelek egy értekezleten, majd mikor pár perc után ismét írnék vele már kikapcsolt, akkor tapicskolom a tetejét, nyilván nem kapcsol be, mert túl gyorsan nyomogatom (vagy lassan, vagy nem elég határozottan), ismét póbálkozom, ok, most bekapcsolt, lehet írni. Közben lemaradtam 2 mondatról. Nem mondom, hogy élhetetlen, de nekem most az iPad (A16)-hoz nem volt kérdés, hogy veszek egy Pencilt. Másnak meg lehet, hogy jobban bírják az idegei.
Nem, nincs mód az iPad-en megnézni a %-os töltöttséget (mint a Pencilnél), csak 3 led jelzi, mondjuk nekem ez bőven elég volt, csak sajna ha már csak 1 led világított, akkor nem bírt ki egy jegyzetelősebb értekezletet, ezért ha merült 2 ledesre, már dugtam is töltőre, ahogy tudtam. Nem olyan elegánsan van megoldva a töltőcsatlakozó sem, mint a C-s Pencilnél, hanem csak egy pirinyó gumidugó védi a nyílást, kész csoda, hogy még nem hagytam el, mert nem adtak hozzá tartalékot.
És még egy bosszantó dolog: míg töltőn volt, addig nem lehetett rendesen írni vele, szakadozott a vonalvezetés, kihagyott a ceruza. Ezt nem tudom hova tenni. A Pencilt még nem próbáltam töltés közben használni. Illetve van még egy szempont, de azt nem akarom ide a közösbe írni, privátban elmondom, ha érdekel.
Tényleg azt gondolom, hogy jegyzetelni mindenképpen a Pencilt javasolnám, bármely alternatívát max eseti használatra. -
MLA
aktív tag
válasz
Berci77
üzenetére
Persze azért ne felejtsük ki az ESR és az USB-s Apple Pencil árai között lévő különbséget. Amennyivel drágább az A Pencil azért az a pár kellemetlenség amivel az ESR kevesebbet tud bőven elnézhető. Amúgy van arra mód hogy meg tud nézni az ESR-ben mennyi szufla van számszerűen?
-
Berci77
tag
válasz
Sch0ll
üzenetére
Nekem van az iPad 2025 (A16)-hoz USB-C-s Apple Pencil, ESR Digital + és filléres alis is. Egyik sem nyomásérzékeny, arról így nem tudok nyilatkozni, jegyzeteléshez használom őket, oda nem is kell. Az ESR nagyon közel áll reakcióidőben, használhatóságban a Pencilhez, viszont amiért mégis a Pencilt javasolnám az az, hogy az ESR-t a tetején külön be kell kapcsolni 2 koppintással és 5 perc tétlenség után kikapcsol, míg a Pencilt párosítás után csak kezedbe fogod és használod, nem kell vacakolni vele. Szerintem ez olyan kényelmi többlet, ami elsőre nem tűnik nagynak, de a mindennapi használat során nekem mégis jelentős.
Az alis 1000 Ft-os meg nem jelzi ki a töltöttséget rendesen, hiába van rajta 4 led. Mondjuk gyereknek firkálgatni az is megteszi, de folyamatos jegyzetelésre nem annyira alkalmas.
Egy ilyen cuccnak valóban az a lényege, hogy használod és kész, nem akarsz odafigyelni a menedzselésére. -
-
consono
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
AltStore-on mintha lenn iTorrent, de talán fizetősben... [link]
-
-
Alex91
félisten
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az Apple tuzzel-vassal irtja…
Meg a nagyobb NAS gyartok download kezeloit is kirakta a Store-bol, pedig az nem is kozvetlen letoltest csinal, csak kezelheto altala a NAS letolto kliense. -
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem tudok róla. Nekem csak torrent miatt van itthon pc.
-
Van valami torrent kliens ipadre? Jó a webes is, de az utorrent lite féle stream-es dolog nem.
-
zoli62
addikt
Most tűnt fel, hogy IMAP ide vagy oda az Outlook fiókom elküldött mappájának tartalma nem látszik a gyári Mail alkalmazásban. Macen viszont semmi probléma, ugyanennél a fióknál az elküldött mappában simán látszanak az általam korábban elküldött levelek. Külső alkalmazásnál szintén nincs probléma ezzel kapcsolatban. (Spark) Van erre valami okosság?
-
Zozzer888
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
Ha tiktokhoz kell valami videó részlet, akkor mindig úgy "szedem össze" youtube-ról, azt hiszem ilyen ~10 perc körüli volt a legtöbb amit rögzítettem, de nem volt vele gond.
-
-
Zozzer888
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
A gyári képernyőrögzítő alkalmazás nem jó?
-
peugeotmate
addikt
Sziasztok, iPad 10-re mi a legjobb screen és rendszerhang felvevő app (egy 2 órás meetinget tervezek hanggal rögzíteni, ne a mikrofonon keresztül vegye a hangot)? Hasonló kéne mint az OBS Macre. Köszi!
-
zoli62
addikt
válasz
consono
üzenetére
Fordítva sok értelme nincs lebutított alkalmazásokat számítógépen futtatni. Ez csak az Apple heppje,, Windowson és Linuxon ez nem divat. Macen asztali webhelyeket illik használni, amik tartalmilag többet tudnak, mint a lebutított alkalmazások. . Én például pont egy ilyet tesztelek most, az asztali webhely tartalmilag sokkal többet tud, mint a Macen is futó iPad/iPhone alkalmazás.
-
zoli62
addikt
Mivel a 18-as Developer Béta tapasztalataim szerint nem biztos, hogy automatikusa átvált az új számozásúra (26), ezért az iPad Air 2020-asomon váltottam 26-os Fejlesztői Bétára. Vannak érdekes újdonságok, mint például beállítható az, hogy az appok alapértelmezetten teljes képernyöben nyíljanak meg, vagy pedig átméretezhatőek legyenek. Ez is azt bizonyítja, hogy az iPadOS már közelebb van a macOS-hez, mint az iOS-hez.
-
Az iPad 2025 elvileg támogatja a PD 3.0-t, de a Toocki kábel LCD kijelzője nem írja ki:
-
Süvi
őstag
Igen, ez csak azokra vonatkozik, akik jogosultak rá, azért is írtam a fórumtársnak, mert iskolába keres a kislányának.
Bár szerintem az Ipad2025 olyan jó lett, hogy ha nincs speciális igény, akkor felesleges Airt vagy Pro-t venni, ott meg sajnos nincs Pencil és a kedvezmény se olyan jelentős
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Meg a nagyobb NAS gyartok download kezeloit is kirakta a Store-bol, pedig az nem is kozvetlen letoltest csinal, csak kezelheto altala a NAS letolto kliense.
OS X-en a quicktime nem, emiatt kell mindig az obs.