Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Kereken 0 az ipadekkel kapcsolatos tudásom, ezért kérném a segítségeteket.
Multimédiás felhasználásra szeretnék tabletet: Netflix, Max, youtube, böngészés
6. gen IPAD-et néztem ki erre a célra. Tudom hogy nem mai gép már, ezért érdekelne hogy mennyire használható a felsorolt feladatokra. Használható hozzá más gyártó BT fülese?Köszi!
-
Atos23
senior tag
Köszi! Ezt néztem is, nagyon vonzó az ára, csak sajna kb. egy az egyben, minden apró részletében úgy néz ki, mint amit rosszul illeszkedőként vettem tegnap. Azért lehet kinézek hozzájuk délután.
Amúgy úgy gondoltam, teszek még a cél összeghez egy pár ezrest, az iStlye weblapján készleten lévőként láttam egy nagyon bizalomgerjesztő utángyártottat. Ugyan nem pink színű, de elég "anyukás" kinézetű ilyen lila, prémhatású kivitelben
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Készülök egy (pink) iPad 10th gen 10.9" készülékkel anyukám születésnapjára, vennék hozzá egy szintén pin tokot, kb. 10-15.000 Ft értékben.
A gép már megvan, útban hazafelé beugrottam egy ilyen tokért is a boltba, a Bestbyteban volt pink színű, Haffner névre hallgató tok. Ezzel eléggé mellényúltam, a hangerőszabályzó gombokat állandóan nyomja az elméretezett tok, illetve a töltőt sem lehet bedugni az iPad-be, ha rajta van a bugyi a gépen. Szóval ez a hulladék tok holnap megy vissza a boltba (pedig címke szerint jó 10. gen iPad-re).Tudtok olyan mobilboltot Budapesten, ahol jó eséllyel találok nem elméretezett tokot hozzá pink színben? Ma voltam még pár ismertebb Apple boltban, de vagy eredeti tok van 30-50k-ért, vagy ha utángyártott és jó minőségű, akkor sajnos az csak szürke, fekete, fehérben van csak.
Köszönöm!

-
feddel
senior tag
M1 Ipad Air-hez keresek billentyűzetet, amit tudnék Mac-hez is használni (mert elbsztam pucolás közben az eredetit...) 48ért nem vennék Apple bill-t ha nem muszáj, bár gondolom olcsóbban csak angol bill van. Az mennyire jelent hátrányt?
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ezért vettem csak Airpods 4-et mert fele annyiba került kb.
-
xhege
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi! Rágugliztam gyorsan és nem dobott magyar találatot.
Elég combos ár valóban. Nekem az első generáció van meg kb 4 éve, és lassan időszerű lesz frissíteni. -
tl-x
addikt
válasz
::Trunks::
üzenetére
Aktív legyen mindenképp ne passzív.
-
tl-x
addikt
válasz
üzenetére
Nézz róla esetleg tesztet youtube-on.
-
chuck91
tag
Sziasztok!
Van egy 3 hónapos 10.gen Ipaden, vasárnap volt utoljára használva akkor még minden jól működött, ma reggel mikor bekapcsoltam az fogadott hogy ,be van kapcsolva a voice over(hogy tudom kikapcsolni?), és nem fogadja el a jelkódot, 100% hogy senki se nyúlt hozzá, hogyan tudnám életre kelteni? Már 15 percről számol vissza, hogy újra tudjam írni a jelsodót.
-
tl-x
addikt
válasz
üzenetére
Itt van egy pár: [link] Csak nézd meg melyik kompatibilis vele. Szerintem az ESR ami jó lehet.
-
senior tag
Sziasztok! 9th generációs iPadhez tudtok ajánlani jól működő utángyártott tollakat? A gyári 30+ ezerért azért elég meredek. Előre is köszi!
-
válasz
pethob
üzenetére
Jegyzetelni, ha "mobil" körülmények között kell, arra az ipad mini is nagyon jó, ha adott egy jó asztal, akkor a 11 vált be nekem is. (Szoktam olyan előadáson lenni, ahol csak székek vannak, és a térdemen kell írni, vagy kézben tartva a tabletet, erre a mini nagyon jó.)
-
atees
őstag
válasz
makszi
üzenetére
Én most lassan 40 évesen egyetemre járok újra. Elég sokat használom az ipadet pencillel, ha megkapom a ppt előre akkor abba tudok jegyzetelni, de minden máshoz kell a laptop.
Amit leírtál jó döntés, egy air és egy ipad a tutti. Macból vennék a helyedbe egy M1-es használtat, aztán ha minden bejön akkor később majd tudtok váltani. Ipadhez az ESR honlapján van ceruza és billentyűzet is, teljesen jól használhatóak.
Írták még a diktafont, na az tényleg az egyik legjobb eszköz az egyetemre
-
bmakszim
őstag
-
pethob
aktív tag
válasz
makszi
üzenetére
"Lányom egyetemre megy szeptembertől külföldre. IPAD vs Macbook Air közt vacilálunk"
Ha kézírással tervez jegyzetelni - amire egy korszerű egyetemi képzésben már nincs akkora szükség mint 20-30 éve, amikor az egyetem lényegében csak erről szólt, de ugyanakkor egy jó egyéni tanulási módszer lehet - akkor egyértelműen iPad. Jegyzetelni a 11"-os változatokon kényelmes, a 13"-os túl nagy.Minden másra Macbook Air jobb és olcsóbb, de arra nem lehet kézzel írni. Szerintem az általad írt képzés iPad-el is teljesíthető. A kérdés tehát tényleg az, akar-e kézzel jegyzetelni? (Vagy rajzolni.)
(Az én lányom 98%-ban egy iPad Air 5-öt (M1-es) nyúz. 256GB-os, mert a korábbi 128 GB-os tabletét ő kinőtte. A 2% az az a néhány alkalom, amikor valamiért leül a közös családi géphez dolgozni. Főleg a nagyobb monitor miatt. Saját windows-os laptopja van (az iskolától) azt szinte soha nem használja.)
Én a helyedben vennék most egy tabletet, és szeptemberig látni fogja, hogy ez önmagában elég vagy sem. (Távolról azt feltételezem, hogy ő most tablet-et szeretne.) Ha tényleg kézzel írt jegyzetekkel fog tanulni, azt laptopon úgysem lehet, és akkor tabletre úgyis szüksége lesz. Laptopot meg ráértek akkor venni, felmerülnek feladatok, amit a tablet nem tud. Szerintem nem lesz ilyen.
IPad Pro-t feleslegesnek érzem a feladatra, az iPad Air (akármelyik méretben) bőven elegendő. Ha csak a jegyzetelés lesz a cél, akkor az alap iPad is.
Háttér tár min 256 GB!
Az iPad Air-hez sajna meg kell venni az Apple Pencil Pro-t...
Most váltottak technológiát, a régebbi modellekhez való tollak nem kompatibilisek.
Gépeléshez nem az iPad-es Magic Keyboard-ot javaslom, hanem az asztali gépekhez való Magic Keyboard-ok közül valamelyik kisebbik, numerikus billentyűzet nélküli darabot. Akár használtan. Igazán hatékonyan teljes méretű billentyűzeten lehet gépelni, a 11"-os iPad-es Magic Keyboard-on szűkített gombok vannak, nekünk ezért nem vált be. (Van egy fehér eladó...) -
Alex91
félisten
Hat, itt OS-rol van szo alapvetoen, ennyi ev utan mar nem kapjak meg altalaban a legujabb Mac OS-t. Meg 3 evig a ra telepiteheto utolso kap biztonsagit.
Legutobb volt hir, hogy regebbi OS-eken behalt az App Store, mert az Apple valamit mokolt. Most, hogy szandekos, vagy csak igy sikerult… -
makszi
aktív tag
Köszönöm mindenkinek szerintem sikerült a segítségetekkel eldönteni. MacBook Air lesz es egy sima 10- es iPad. Illetve ha jól olvasok a sorok közt akkor akár egy M1 es air is elég lesz teljesítményben nem kell M2 vagy M3.
-
weinmaker
őstag
Ez a negyedannyiért wines gépet sajna nem igaz. Egy m1-es procis macbook air már nagyon jó teljesítményt nyújt, az akku brutál sokái bírja. Majd próbálj ki egyet. Én lassan 2 éve váltottam, előtte kizárólag windows-os gépek voltak a prémium kategóriából. Köszönöm szépen, nekem tökéletes az apple, és egyetlen porcikám sem kívánja vissza.
-
makszi
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
International business, International Law ilyen szakokról van szó. Tehát nem kell tervezni , modellezni meg ilyesmi hardvare és sepciálsi eszköz igény nincsen.
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha rajzos akkor kell a ceruza is és a procreate
-
makszi
aktív tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Nem meglepi lesz vele együtt próbáljuk kitalálni csak ő sem tudja mi lenne a praktikusabb mert nincs tapasztalata még.
Keresni fogunk Pesten olyan boltot ahol ki lehet próbálni, persze az is csak egy pár perces tapasztalás lesz nem egy egész napos, de annál ami most van már már az is sokkal több lesz. -
bmakszim
őstag
válasz
makszi
üzenetére
Én az első félévben próbálkoztam iPaden ceruzával jegyzetelni matek szakon, de nem tudtam megszokni. Hangos, kényelmetlen és olvashatatlanul rondán írtam vele. A kezem is hamar elfáradt a nehéz, kényelmetlen ceruzától. Más előnye meg nincs az iPadnek a MacBookkal szemben, szóval én a Macre szavaznék. Tokkal, billentyűzettel már a súly/ár előnyét is elveszti az iPad Pro.
De a legjobb, ha ezt a lányoddal beszéled meg, hogy ő mit szeretne inkább. Még akkor is ha esetleg ajándéknak szánnád. Nem 5 éves már, hogy meglepetés kell legyen. -
Coulson
tag
válasz
makszi
üzenetére
Kézírással számomra nem volt a legideálisabb, nagyon kopogott rajta a Pencil, meg utána visszaolvasni… és lassabban is írtam. Nem akarom én megmondani a nagy igazságot, ha tudja valahol, ahol ki van állítva, akkor próbálja ki.
A 11” könnyebben hordozható, kompaktabb méret. A 13” már kézben fogva is nagy.
Amennyiből iPad Pro-t, Pencil-t és billentyűzetet lehet venni, már nem is Macbook Air-nél, hanem Pro-nál járunk.Szerintem mindkettő opció, mármint az iPad billentyűzettel és a MacBook is tökéletes. Nálam az iPad a Microsoft Office csomagnál volt kevés, ott a Macbook-kal könnyebb volt beadandót készíteni.
-
Coulson
tag
válasz
makszi
üzenetére
Amennyiben szüksége van a Microsoft Office csomagra is, akkor az iPad-en majdnem olyan, de mégsem, mint a MacBook-on. Itt a MacBook nyer.
Jegyzeteléshez a képernyőn megjelenő billentyűzet is megfelelő lehet az iPad-en (én is csináltam, a gyári jegyzetek alkalmazásban), de egy billentyűzettel az iPad nyer.
A jegyzetelés kiegészítéséhez vagy csak a kényelmesebb használathoz a Pencil szerintem felesleges. Kézírással az iPad-en jegyzetelni nem a legkényelmesebb (nekem legalábbis nem volt az).
Az iPad-en egyszerűbb a jegyzetek olvasása, mint magad elé tenni a Macbook-ot.Bár az iPad felé húz a szívem, mert egy fantasztikus eszköz, de lehet, hogy egy MacBook racionálisabb döntés.
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Lányom egyetemre megy szeptembertől külföldre. IPAD vs Macbook Air közt vacilálunk hogy melyikkel tudna jobban együtt élni a suliban, tehát melyikken volna jobb jegyzetelni, anyagokjat készíteni órára stb. A súly meg hordozhatóság miatt jelenleg az IPAD vezet. Na és akkor itt jönnek a kérdések:
Elég a 256-os IPAD PRO vagy kellhet az 512?
Milyen billenytűzettel a legjobb a felhasználió élmény?
Illetve melyik Apple pencil a legjobb erre a célra amire neki kellene? (Itt gondolom a legújabb a legjobb talán ez a kérdés a legkönnyebb)
Van olyan aki ilyen felhasználásra nyúz IPAD-et vagy a gyermeke esetleg?Esetleg tévút az egész és erre egy Macbook AIR kell és kész?
-
tl-x
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
Tényleg van még Winre. De sajnos így se ment fel a frissítés. Azért köszönöm szépen a tippet!
-
tl-x
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
Van még iTunes? Évek óta nem használtam.
-
consono
nagyúr
Ez van nálunk is... Én még elvagyok a 32-vel is, mert egyre kevesebbet használom az iPadet (kényelmesebb az ágyban a Logitech G Cloud), de lányom sokat rajzol, játszik rajta, már látom, hogy nem sokára cserélni kell nagyobbra... Jó, több mint két évig nem volt ez probléma
De nem örülök annyira, mert árban tényleg nagy ugrás a 128 is... -
tl-x
addikt
iPad 7-esem van (2020 10,2) 32 gb és már hülyét kapok ha jön egy frissítés. Most is kér 9,5 gb szabad helyet. Eddig úgy sikerült, hogy kb mindet le kellett törölnöm. Szerintem feladom a frissítést.

-
ULPIUS
őstag
Nem tudtam azóta foglalkozni vele, meg hát mindenhez kéne a fater iphone-ja, email belépés stb és mivel ugyebár nem együtt élünk, mindenki éli hétköznapjait, így kicsit nehézkes, csak a múltkor átjött amikor hozta az ipadet és idáig jutottunk. Az apple azóta neki elvileg nem válaszolt emailben, pedig azt írták 24 órán belül elbírálják az új jelszó kérési igényt.
Egyébként az iphoneján sajnos másik apple id-t használ, mert azt csak pár éve vette, az ipad meg ezer éve meg van neki és nem igazán ért ezekhez ezért csinált egy új id-t még akkor amikor androidról váltott. Viszont szerecsére a tel szám ugyanaz mindkét id esetében, szóval alapvetően működik a kétlépcsős sms kóddal. -
arkades
senior tag
Sziasztok.
Air 3-hoz jó lehet a 30W-os töltő? -
ULPIUS
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Van neki kétlépcsős, de odáig el se jut a dolog, a macbookon finderben kéri az apple id adatokat az Ipadhez ahogy a fotón látszik, beírjuk jól és kiírja, hogy helytelen, ennyi, nincs tovább. Aztán ma rámentünk arra, hogy elfelejtett jelszó (ami amúgy nem lenne szükséges, mind1), és azt írták vissza, hogy 24 órán belül válaszolnak és madj akkor beállíthat új jelszót

Icloudba simán be tud lépni ugyanezzel az apple id-val böngészőből akárhol kétlécspős azonsítással. -
ULPIUS
őstag
Ebben jó az akksi és nem is volt remerülve, csak több hétig ki volt kapcsolva és mikor fater bekapcsolta ez fogadta, hogy kéri a nyelvbeállítást aztán wifihez akar kapcsolódni vagy ituneshoz kábellel. Akksi 80%on volt kb akkor is, de azóta én csináltam restoret, de utána nem lehet aktiválni mert nem fogadja el az Apple id-t.
Mindkét esetben 100%-ig helyesek az adatok mégis ezt írja:
-
ULPIUS
őstag
Üdv!
Adott egy Ipad 2 (tudom nagyon régi, ezekkel már csak a gond van...), nyudíjas apukámé, egyszerű szöveges dokuk olvasgatására illetve néha családi fotózásra használja, tehát alapvetően tökéletesen megfelel az ő szintjének mai napig, kb 10 éve vette. Több hétig nem volt bekapcsolva mostanában és amikor elővette olyan volt mintha factory reset történt volna.
A probléma a következő, wifihez nem lehet csatlakozni (igen helyesen van beírva a jelszó, mégis visszadob), nálam a win 10-es pc-n legfrissebb itunes erorrt dob, fel se ismeri a gépet, és van egy macbook pro-m amin meg Big sur fut, ott finderből tudtam csinálni restore-t de amikor kéri az apple id emailt és jelszót az aktiváláshoz akkor azt írja ki, hogy hibás valamelyik adat, pedig biztos, hogy minden stimmel. Konkrétan nem lehet aktiválni az ipad-et.
Ilyenkor mi a fene van? Életre lehet ezt még kelteni valahogy?
Köszi! -
r4z
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy iPad 10-et, es az elso generacios pencilemet probalnam vele parositani, de nem megy.
- Maga a pencil mukodik, LightBlue appban megjelenik, de csatlakozni hozza nem tudok
- A pencilrol nem tudom levenni a parositast, mert az elozo iPadem megdoglott
- USB-C - lightning kabellel es a lightning-pencil forditoval nem csatlakozik
- USB-C - USB-A adapterrel, USB-A - lightning kabellel es a lighning-pencil forditoval nem csatlakozikTenyleg muszaj megvenni hozza a speci adaptert? Megis milyen pinoutja van, hogy standard USB kabelekkel nem megy?
Ugyanitt ha valakinek van tippje arra, hogyan lehet feleleszteni 10.5" iPad Prot, ami DFU mode-bol restore kozben atbootol sima recovery modba, es emiatt 4013 hibaval elszall, az is johet.
-
Black83
tag
Sziasztok!
Veletek történt már olyan h egy kb 3 hónapos iPad Mini 7 nem vett fel töltést megpróbáltam vagy 4-5 különböző kábellel i15 telefonal persze mindegyik működött…végül végső kétségbeesésemben újra indítottam és úgy mar nekiállt tölteni…mióta Apple cuccokat használok sosem volt ilyen anomália….jó persze hibás készülék előfordul de örülök h végül nem kellett vele szervizbe menni… -
-
sutyesz96
addikt
válasz
consono
üzenetére
Próbálkoztam már vele, sajnos kiírja csatlakoztatott eszköz esetén is, hogy "Connect an Apple device to get started". Magára az USB-C csatlakozóra gondoltam még a lapon hogy valami probléma lehet vele szoftveres és/vagy hardveres szinten, de minden más eszközzel tökéletesen funkcionál, úgyhogy ezt is kizárnám.
-
sutyesz96
addikt
Igen, 18.3.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vicces képek
- Okos Otthon / Smart Home
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Köszi! Rágugliztam gyorsan és nem dobott magyar találatot.
Most váltottak technológiát, a régebbi modellekhez való tollak nem kompatibilisek.