Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atees
őstag
Sziasztok! Van itthon egy régi ipad air-em. Valakinek vmi ötlet mire lehetne használni ? Mert már semmi appot nem lehet rajta frissíteni. Sajnálnám kidobni

-
válasz
nonsen5e
üzenetére
Mac-ről nem tudok nyilatkozni mert soha nem használtam, de iphone és ipad részen én erősen azt érzem hogy egyre nyílik az olló a szoftver és a hardver között. Hardverben nagyon jók általában, szoftverben főleg operációs részen meg a nagyon gyenge a megfelelő kifejezés arra amit nyújtanak, a rendszereik merevségét nem ellensúlyozza a probléma mentes mükődés. Nekem pl a face id és jelszavak témában sem mükődik jól az IOS26 (a főképernyőröl permanensen eltűnt menüről nem is beszélve).
-
kezo0
addikt
Ez speciel a korábbi OS-ekben is szar volt. Androidon egy bökéssel oda teszem a kurzort egy szó közepére, az iPaden ez évek óta sosem megy elsőre… Ha begépelek egy szót, majd észreveszem, hogy a közepén elütöttem egy betűt, gyorsabb kitörölni és újra begépelni az egész szót, mint odatenni a kurzort az elütött betűhöz, hogy csak azt javítsam.
-
nonsen5e
veterán
Pont lekéstem 2 nappal, már sajnos nem.
Rage47: Lehet, nem tudom. Nekem ez az ipad 9 az első almás cuccom, szerintem mikor vettem az már gyárilag 16 vagy 17-en volt, szóval nem tudok hozzászólni. Eddig többnyire meg voltam elégedve. Bugokat mindig találtam, de általában jó volt.
Ugyanezért viszont nagyon platformhoz sem vagyok kötve, mert igazából csak azért vettem ezt androidos tablet helyett, mert ez a kemény ceruza sokkal jobban tetszett, és a Procreate meg egy nagyon jó ár-érték arányú rajzalkalmazás. De azóta ahogy látom a Honor is csinált kemény ceruzás tabletet, és az Adobe is ingyenessé tette a Fresco-t, szóval adok ennek 1-2 hónapot, hátha helyreteszik, max váltok.. -
“Ha nem akarja az apple h egy ilyen nepszeru app jol mukodjon a rendszeruk alatt, akkor ij. Van gyanum, h ez is valami elbaxott ios korlatozas miatt lehet igy.”
Neked írhat bárki bármit.
Már rég eldöntötted, hogy nektek droidos táblagép a nyerő.
Mi értelme van egy szakmai topikban ezután még nekiállni fikázni a topik tárgyát? -
nonsen5e
veterán
Ez az IOS26 egy gyalázat...
Az egy dolog, hogy alapból a design nem tetszik, és a 2010-es androidos kínai romokat és custom ikon pakkokat idézi, de ízlések és pofonok... Viszont vannak részek, ahol kevésbé konzisztensebb a UI mint a Windows 8/10/11, amihez tehetség kell.
Ugyanakkor:
- Határozottan lassabb lett a rendszer, be-be akad, szaggat az új giccsparádé animációk közben.
- Nagyon sok a grafikai bug a fent említett effektek területén. Sokszor helytelenül kerülnek UI elemek egymás alá/fölé, akadályozva a használatot.
- A design nagyon sokszor az olvashatóság rovására megy. Majdnem teljesen transzparens gombot tesz fehér betűkkel fehér háttér elé... Képek fölött szintén összefolynak az elemek elég gyakran. Ha kikapcsolom accessbility alatt a transzparenciát, annak meg ironikus módon mégtöbb grafikai hiba meg glitch az eredménye, és néha sötétszürke háttérre tesz majdnem ugyanolyan szürke betűket.
- A slide overt módot kiszedték, értelmes alternatíva rá nincs (számológéppel sokat használtam).
- Apple notes és books (két egyik leggyakrabban használt programom) használhatósága mind romlott, össze-vissza ugráló rajzvászonnal meg UI gombokkal.Bezzeg nekem régen mindenki azt mondta, hogy az almás dolgok mennyire kiforrottak, bugmentesek, nem laggolnak, stb...
-
zacci
senior tag
Kiprobaltuk bongeszobol is. Ott is xar. A tartalom kozepen jelenik meg, ket szelen a felsleggel. Az app-nal annyi elony lenne, hogy a ket oldalan nincs szemet, igy a tartalom gyak teljes kepernyon jelenik meg. Marmint android alatt. Ipad-en szinten ott a ket bazi nagy szurke sav. Igazabol mind1. Ha nem akarja az apple h egy ilyen nepszeru app jol mukodjon a rendszeruk alatt, akkor ij. Van gyanum, h ez is valami elbaxott ios korlatozas miatt lehet igy. Nem csoda h normalis file kezelo sincs ipad-re. Mindegyik ugyan azokkal az eros korlatozasokkal mukodik, joforman csak mas a nevuk. Vannak programok amiket egyszeruen nem lehet portolni ios-remes ez nem a fejleszto hibaja.
-
zacci
senior tag
Ugy nez ki elbaxtak az os26-ban a space kurzor mozgatast. Elviszem a kurzort a kivant helyre, majd visszaugrik a sor elejere. Ezt eljatsza meg 2-3x mire ott marad a kurzor, ahol szeretnem.
-
tuzpenge
őstag
Lelke rajta....a döntés szabadsága is a vevőé...én úgy látom senki nem akart rábeszélni az ipad-re. No offens csak ténymegállapítás. Az meg hogy egy app fejlesztője sz@rik az appra ios-en vagy androidon az nem az eszköz hibája...hidd el van olyan app ami androidon sokkal szarabb mint ios-en, de ez nem minősíti pl a galaxy tab-ot.....
Ha valakinek az jobb abban amire használni szeretné, akkor azt kell venni és ennyi... -
Zozzer888
addikt
válasz
Satyka.
üzenetére
Nálam van macbook + ipad is. Van pár hely ahol nincs realitása a macbook elővételének, ott lehet ipadon dolgozni, de azért azt tudnod kell, hogy ipadon elvileg nagyon sokmindent meg lehet csinálni, gyakorlatilag is… de a hatékonyság és a gyorsaság megint más kérdés.
ipadon pl múltkor 3 óráig csinàltam egy munkát (word+excel+ dwg nézegető+pdf kellett hozzá), ami laptoppal szerintem 1.5 lett volna… viszont a körülmények olyanok voltak, hogy 3 óráig tartott az út, vagy ezt csinálom és később töltök 1.5 órát a lapos előtt. Így nagyon hasznos volt az ipad. -
zacci
senior tag
válasz
fery02
üzenetére
Egy 4 eves Xiaomi Pad 5 pro-n siman jo allo modban. Ha ennyi ido alatt nem sikerult rendesen megirni ipad-ra, akkor nem hiszem, hogy ez barmikor is valtozna.
Parom meg pont lexarja, hogy ios v. android. Vagy mukodik rendesen vagy nem.
En csak ajanlottam neki az ipad-ot, mert elvben tovabb birja lassulas nelkul mint egy androidos gep illetve szerintem a kep formatuma jobb.
Egyebkent altalanossagban a fax kivan azzal, hogy minden xart ki kell probalni, mert barhol barmikor erhetnek meglepetesek, pedig annyira alapveto lenne, hogy egy masik gyarto rendszeren is jol mukodjon egy app, foleg egy agyon hypeolt markanal.
TV vasarlasnal is ez volt a helyzet. Majdnem megvettem egy samu tv-t. Kategoriajahoz kepest evidens volt, hogy mindent is tud, minden kepformatumot tamogat. Aztan kiderul, hogy ja, dolby visiont nem tudja.
wtf ? Es top kategoriarol beszelunk.
Mind1, majd eldonti, hogy android vagy ios legyen, mert en mar nem fogom erre a xarra rabeszelni. Most meg megprobalja fektetett modban, hatha tetszik neki igy. -
arn
félisten
válasz
KriszPBacon
üzenetére
Mindig erdemes megvarni leginkabb a hotfixet, de meginkabb az elso minor verziot (26.1).
-
Azt mondjuk jó tudni, hogy az ilyenekről nem a gép tehet, hanem az app-ok fejlesztői.
Csomó app van, ami nem támogatja a táblagépes nézetet, pl ilyen a Jófogás-, a Vízcenter- és pl a Penny app is.
Sajnos csak annyit lehet tenni, hogy az appok fejlesztőinél lehet próbálkozni, hogy közöljük az igényeket és ha sok ugyanolyan visszaérkezés érkezik, akkor még akár csodák is történhetnek (legutóbbi ilyen ha jól emlékszem az Insta app-nál történt, hogy nem is olyan rég az kapott végre táblagép nézetet).De ha droid táblán pöpec a Facebook és az kritikusan fontos, akkor olyan gépet kell venni.
-
zacci
senior tag
válasz
zaskar
üzenetére
Koszonom ! Hat ez igy egy fos. Eppen uj tablagepet keresunk paromnak es vegul az air mellett dontott. Meg szerencse, hogy nekem van M2 air es ott ki tudtuk probalni az fb es a kedvenc jatekat.
Ezek utan nem csodalkoznek, ha megkopkodne az ipadot es vesz inkabb egy Androidos tabletet. Mindjart kozlom vele a rossz hirt. -
zacci
senior tag
Aki hasznal 11 air-en facebook-ot, annak allo modban teljesen kitolti a tartalom a kepet, vagy a ket szelen van egy-egy szurke sav ?
-
KriszPBacon
csendes tag
Sziasztok, valaki tapasztalt hasonlót, illetve van e valami tanácsa?
iPad 11 készülékre hétvégén letöltöttem az iPadOS 26 frissítést és azóta lényegében használhatatlan a hozzá való Apple pencil Gen 1. Nagyjából 10 percenként leszakad és lehet az adapterrel vissza rakni. Apple Support fórumán is nagyon sok hasonló tapasztalat van... Így jegyzetelésre és munkavégzésre alkalmatlan, tudunk esetleg valami Hotfixről? -
evooo
aktív tag
válasz
Satyka.
üzenetére
Nekem iphone + 9gen ipad volt, nyaron vettem egy alap m1 macbookot . Azota az ipadre csak azert neztem ra, hogy a betakat frissitsem. En szerintem egy ipadet nem lehet ugy hasznalni mint egy laptopot. A legnagyobb baj hogy a teljeserteku mac appokat nem helyettesiti semmi. Viszont ha ugy nezzuk hogy a cegesed ott lesz, ugy azert mukodhet.
-
Satyka.
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben arra jutottam, hogy a jelenlegi M1 MacBook Air-em helyett lehet, hogy jobban járnék egy iPaddel (valószínűleg elég lenne a 11. generációs alapmodell).
Eddig a MacBook-ot munkára és tartalomfogyasztásra is használtam, viszont az új munkahelyemen lesz céges laptop, így a MacBook-ot innentől főleg filmnézésre, olvasásra használnám.
Utazások során viszont gyakran előfordul, hogy nincs elég hely még a MacBook Air-t sem elővenni, ezért nehézkes rajta bármit nézni vagy olvasni.
Arra gondoltam, hogy veszek egy 11. generációs iPadet és hozzá egy Magic Keyboardot vagy valamilyen utángyártott billentyűzetet, hogy ha kell, tudjam kvázi „laptopként” használni.Mit gondoltok, megérheti így váltanom? Valóban kényelmesebb lehet iPaddel?
Van valakinek tapasztalata arról, hogy az alapmodell iPad működik-e dokkolóval, ha néha úgy használnám, mint egy MacBookot (pl. monitor + billentyűzet + egér)? -
vendingo
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Megjelenése óta használom.
Volt pár számomra zavaró hiányossága, de a legutóbbi frissítéssel teljesen elégedett vagyok. Ha nem lenne ez a billentyűzet, már nem használnék ipad-et. -
válasz
Szabikaa20
üzenetére
szted a magyar billenytuzettel fognak foglalkozni, mikor esik szet az egesz ios?😃
-
vendingo
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Tudom ajánlani a hunkey appot.
-
válasz
Szabikaa20
üzenetére
sehol sajnos
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Adott egy 9.generációs iPad. iOS 26 frissítés óta megváltozott az írás módja. Idáig olyan suhintgatós volt,hogy pl. ha ö-betűt szerettem volna írni akkor az o-betűt felsuhontva és ballra írt nekem ö betűt.Jobbra suhintva ő-betűt. Ez megszűnt a frissítés óta és úgy írok vele mint androidon pl. Hol tudnám ezt visszaállítani? Már kerestem, de nem találom és így nagyon idegesítő az írás és sokkal lassabb!
-
válasz
eddie17
üzenetére
Én a 6-ost elindultam megvenni amikor megjelent, kipróbáltam előtte üzletben (a PH fórumot hoztam be
), nagyon erősen zavaró volt. Így nem vettem meg, mikor a 7-es kijött már kifejezetten figyeltem erre. Jelen van szintén a jelenség de kevésbé. Így a 7-est megvettem. El lehet viselni, de észrevehető. Akkor fogod látni, ha szöveges tartalmakat görgetsz a kijelzőn. -
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
icloud
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 11generációs ipad, és szeretném a régi ipadról az alkalmazásokat és képeket szinkronizálni.
Milyen módszerek vannak erre?
Köszönöm. -
válasz
eddie17
üzenetére
Mini 6-om volt az ipad pro előtt, engem nem zavart (7-en ha jól tudom javítottak rajta valamit), de ha erre mész rá simán látható. De ahogy néztem erről a véleményeket a nép nagyrésze a "ez szörnyű" és a "tökre nem érdekel" kategóriába tartozik. Meg kell nézetni feleségeddel, direkt kihegyezve erre.
-
eddie17
addikt
Van aki használ Mini 7-et?
Felségem Mini 5-öse megérett a cserére, 5 év után, és a Mini kategória lenne továbbra is a befutó.
Olvastam erről a “Jelly screen”-ről, ez mennyire látható a 7-esen? Már mint valós körülmények között, hosszabb használat után, mert néztem YouTube-on de azt nem érzem, hogy az alapján vonjak le következtetést.
Az 5-ös ahogy nézem nem szenvedett ettől.
Lehet jövő tavasszal jön a Mini 8, de igazából szerintem megint 5 évre jó lesz a 7 is.
-
Csak en neztem be valamit, vagy tenyleg nincs AI kepfelismero iPaden? Tudjatok, mikor screenshotolsz es utana lehet huzogatni az ujjad es felismeri a targyat, amit bejelolsz.
-
Laurh
aktív tag
Gyermeknek szeretnék mesés nézős alap iPadet venni. Szerintetek a 8-9-es széria megfelelő lehet erre a célra? (az sem hátrány, ha 1-2 évig még kap frissítést)
Köszi előre is.

-
SharpSA
veterán
Megjelent a HUNKEY update. Ha van akkor érdekel, most már működik 26-os rendszeren is.
-
nAgoston
újonc
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy egy 1 honapos Ipad Air M3-on egy Pencil Pro-val amikor jegyzetelek neha elkezd nem irni rendesen a toll. Nehez elmagyarazni de peldaul ha le akarok irni egy szot random a szo kozepen elkezd nem erzekelni a toll es sokszor ujra meg kell csinalnom a mozdulatot, hogy vegre erzekelje mit irok. Nem mindig csinalja ezt, de van, hogy nagyon sokszor. Amugy GoodNotes-on jegyzetelek es van egy uvegfolia az Ipaden, ha ez szamit valamit. Esetleg barkinek valami otlet mivel lehet a baj? Azt mar neztem, hogy rendesen ra van csavarva a pencil vege.
-
SeatZola
őstag
Használ esetleg valaki Ipad Pro 11 vagy 13 M4-hez ESR 360 billentyűzetes tokot, ami formára olyan mint a gyári Magic Keyboard? ? Lenne vele kapcsolatban kérdésem....
-
Köszi, azt próbáltam és nem teszi rendbe. Igazából csak azon aggódom hogy máshol nem látom ezt a hibát leírva (apple szoftver és egyedi hiba mindig giga szívás, sajna szoftverben nagyon gyengék lettek de a hardver meg annyira jó hogy valamivel mindig szívok apple testvérrel). De remélem nem az lesz és javtják következő verzióban.
-
Gzolo
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Beállításokban állítsd át Appok Teljes képernyős megjelenítésére vagy Porondmesterre a módot, és utána vissza az Ablakosra, hátha akkor újratölti.
Teljesen hihetelen, de az Apple végre megoldotta, hogy a külső kijelzőre kötés során a 16:10-es monitorra 16:10-es képet adni ki a Air 3 ( 2019 ). Korábban csak a videólejátszókat adta ki teljes képernyőre, minden mást 4:3-ban. Beta 4 még rendesen lassú volt, viszont a végleges szinte hozza az OS18 sebességét, úgyhogy az új funkciók miatt marad.
-
Az IpadOS 26-os nekem ipad pro-n (m4) fél óra megfelelő mükődés után eltüntette az új menüt (egér kurzorral felmegyek és csak villan, beállítások alatt bejön de főképernyőn nem). Van erre valami megoldás ilyen hibát éppen nem talált google testvér.
-
-
csabiks
senior tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
kisebbek lettek (lekerekítettek), a messenger alkalmazásba pl a régi bill jön elő, rögtön látni a különbséget.
-
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
lehet kisebbek a betuk, optikailag olyan legalabbis

-
Csak én érzem sokkal kisebbnek a gyári billentyűzetet és a felugró ékezetes betűket 26-on álló módban?
-
arn
félisten
En megvarom a 26.1et
lesz itt meg sok gond. -
Alex91
félisten
iPadOS 26-ot ki rakta még fel iPad 9-re?

-
R a y
senior tag
iPad Pro M1 11 iPadOS 26 helyzetjelentés:
Eddig megérte, pedig picit féltem. iPadOS 16.xx SOKKAL gázabb és döcögősebb volt az M1 Pron, ezért se nagyon mozdultam 17.3-ról. 26.1 remélhetőleg még jobb lesz. -
Billentyűzettel kapcsolatban én is ugyanezeket tapasztalom, bár én egyelőre csak iPhone-t használva, de akkor ezek szerint ugyanez vár majd rám iPad-en is (egyelőre csak lefrissítettem azt is, de még nem használtam).
Legalább nem fog majd meglepetésként érinteni a dolog.
-
kezo0
addikt
iPad mini 7-esen teljesen zökkenőmentes a 26, akkumerülést majd figyelem.
A magyar billentyűzeten mintha most máshol lehetne elérni néhány ékezetes magánhangzót, mint korábban. És mintha az eddig megszokotthoz képest kicsit hosszabb ideig kéne felcsúsztatva tartani az ujjam, hogy pl. é betűt írjak e helyett. -
R a y
senior tag
Mint korábban írtam, én ritkán frissítem az iPadet (m1 Pro, 17.3on voltam). De most elkapott a hév. Nekem nagyon a bejön a felület, 2013 óta várom, hogy ismét visszatérjenek a 3d elemek.
Eddig nekem ok. -
csabiks
senior tag
rossz topik
-
zacci
senior tag
Zavaroan nagy a dock. Lehet ezt valahogy kicsinyiteni ?
-
zacci
senior tag
OS26 upgrade utan ugy latom kell meg 5-10ev es talan eleri a mai android rendszerek fejletsegi szintjet.
Jobban orultem volna, ha tenyleges funkcio fejleszteseket eszkozolnek es nem erre a csicsa design-ra szorjak a fejlesztoi penzt. -
Nem akarom elhinni, hogy kiszedték a Slide Over-t az iPadOS 26-ból. Most veszem csak észre, hogy mennyit használtam. Ez az, amikor behúzod az appot jobbról vagy balról és közben egy másik appot is használhatsz. A mostani ablakos módszer sajnos nem helyettesíti.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Nekem tetszik az új 26, stabilan fut az M1-es Air-emen. Azt nem tudjátok, hogy az ablak méretezési gombokat (meg a bezárást, meg a tálcára tevést) hogy lehet fixre odavarázsolni? Nekem tetszik hogy már vannak, kicsit macos-esebb feeling nekem, de még mindig minden teljes képernyőn nyílik meg, és ha akarom a gonbokat látni még mindig fentről kell legyeznem hogy megjelenjenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- reMarkable 2
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

), nagyon erősen zavaró volt. Így nem vettem meg, mikor a 7-es kijött már kifejezetten figyeltem erre. Jelen van szintén a jelenség de kevésbé. Így a 7-est megvettem. El lehet viselni, de észrevehető. Akkor fogod látni, ha szöveges tartalmakat görgetsz a kijelzőn.