Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
válasz
Djuree
üzenetére
Nekünk van egy 2021 is.
Menüben már nem olyan gyors de még elég a mindennapi feladatokra azért.
Egyébként ha nem 60hz lenne , akkor sokkal fürgébbnek hatna, a 2025 sem annyira sima de tény hogy jóval gyorsabb tőle.
Szerintem a 21' még egy két évet elég lesz asszonynak netflixre , youtube-ra. -
-
Djuree
félisten
sziasztok!
van egy ipad 2021-em, asszem 10,2"-os és már elég lassúcska az új frissítésekkel.
érdemes most lecserélni? egyáltalán van ilyen kisebb kijelzős? a 8"-as az túl kicsi, ilyen 10" körüli az ideális nekem.
vagy a közeljövőben várható valami nagyobb fejlesztés ilyen 10" körüli méretben?
mert akkor azt megvárnám ha ilyen fél éven belül várható valami. -
formula01
senior tag
válasz
rolkaDb
üzenetére
Nincs a 18-as ipadOS-el tapasztalatom, úgyhogy nem tudom, ott milyen volt, de a 26.1-en gyakorlatilag mindent ki tudsz rakni akármekkora ablakba, tudod rendezni/igazítani az ablakokat, de akár el is szórhatod amerre akarod, + az alap Ipad is megkapta a stage managert, úgyhogy én az ablakok miatt nem aggódnék.

BTW a kedden megrendelt tokom meg fóliám az ESR-től ma már a futárnál volt.

Az más kérdés, hogy a kiszállítást 14:23 és 16:23 közé írták. Én 13:22-re értem haza munkahelyről. A kedves futár, 1 árva hívás nélkül, 13:19-kor átrakta a kiszállítást későbbi napra. Nyilván a telefont utána nem vette fel.
-
batai15
félisten
-
rolkaDb
aktív tag
#49986batai15 Hasonló örömöket kívánok Neked is az új ipaddel, mint önmagamnak!
#49987nincsnév007 & #49988formula01
Mivel még 18-cal használtam a 9th gen-t így egyelőre maradok annál. Ahogyan olvastam a több ablakos kezelésből vettek el a ios26-ban, a .1-ben nem tudom, de nekem az egy nagyon hasznos és kellő funkció, ezért nem frissitem (egyelőre).#49989atees
Köszönöm a visszajelzést! Így lehet mégiscsak maradok a gyárinál. Esetleg, ha a közeljövőben lenne a ESR proból nem csak rózsaszín, bepróbálnám. -
formula01
senior tag
válasz
rolkaDb
üzenetére
Ceruzával sajnos nincs tapasztalatom. OS-t én frissített én 26.1-re, eddig nekem minden ok. Telefonomon a 26.0 gyalázatos volt egyrészt a bugok, másrészt az üzemidő miatt, de a 26.1-el már nem merül jobban, mint anno a 18.6-on, és a problémák 90%-a is megoldódott. Az új liquid glass skint mondjuk nem szeretem, de megszoktam, és azt is 1 fokkal jobbá lehet tenni 26.1-en.
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
formula01
üzenetére
Nem kellett sokáig győzködni, tegnap ezen felindulásból át is vettem.
Nekem 9.gen volt, az egyetemen nagyon hasznos tud lenni jegyzeteléshez, minden egy helyen, doksikba beleírni, javarészt mindig kéznél az összes fontos dolog. Cloudot tud a goodnotes, így remek társ tud lenni, nameg persze utazásnál is elő lehet venni, bár mi relatíve ritkán megyünk autó nélkül egy tárgyévben, pusztán pár alkalom, de pont olyankor jóljön.
Apple féle AI egyenesen nevetséges, így minden funkció kikapcsolt állapotban van nálam is, a többi eszközön. Zsákbamacskát nem vettem, ismerem az ipadet, láttam/használtam már a 10.gent is, a 9hez képest űrugrás, a 10hez képest pedig pont a dupla tárhely, kicsit frissebb HW előny tud lenni a későbbiekben.
Hatalmas szerencse azonban az az, hogy még az év első felében adták ki, így ios 18-cal érkezett meg. Azonnal ment az összes auto update off. Amiket olvasok a 26-ról... Ameddig lehet inkább maradok a 18-on tableten.
Itt pedig jön a kérdés, ami mindenkinek szól:
A 9.genhez az 1st gen pencilt használtam, amit szerettem, viszont az a tablettel együtt búcsúzott, az usb-c verziót is megtapogattam, kipróbáltam. Diákkedvezménnyel talán az appletől a legolcsóbb 32k-ért.(javítsatok ki, ha tévedek)
ESR termékeket kifejezetten favorizálom. Itt jön képbe, hogy van 3 féle cerkájuk. Nem igazán félek felfedezni túlsok különbséget. Mégis a "pro" vezióban van mágneses csatlakozás a tablet oldalához.
Valaki próbálta már ezeket a pencileket? Mi a benyomás? Az a vélemény is megfelelő lenne, aki több félét kipróbált. Kifejezetten jegyzeteléshez lesz szükségem a ceruzára. ESR-ből pl a pro 31,5 euro, tehát nem egy ökör ára.
beteszem a linkeket is:
[link] - a gond ott kezdődne, hogyha ezt választom, kizárólag rózsaszinben elérhető jelenleg....
[link] - ez volna az "alap" verzió.
[link] - ez pedig annyival okosabb, hogy van find my support?!Illetve, hogyha van valami jó ötlet iráshoz passzoló pencilről, más márkából, szívesen veszem, amikkel van tapasztalat.
-
formula01
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
Nem véletlenül ezt a Spigent vettem, pár éve rokonomnak vettem ajándékba egy ipad 9-et és ennek a toknak az ahhoz tartozó verzióját, kimondottan jó volt. Viszont a 10/11 genhez tartozó tok minősége ahhoz képest 1 határ szar, konkrétan olyan körbe mint 1 tejfölös doboz, alul lötyög, oldalt vág. Ezek után nincs magasan a léc, ezt remélhetőleg az ESR is megugorja.
-
-
batai15
félisten
Én aliról rendeltem mágneses tokot ,ahogy mindent is. (toll stb ) fele annyiba kerülnek és total rendben vannak minőségileg is.
[link] -
formula01
senior tag
Spigen tok megy vissza alzának, sajnos a hátlap műanyagja nagyon gagyi, szerintem nem lenne hosszú életű, a műbőr eleje meg vág kicsit a szélein, bár utóbbival együtt lehetett volna élni.
Köszi az ajánlást, megrendeltem ezeket:
tok: https://eu.esrtech.com/products/ipad-10th-generation-rebound-magnetic-case
üvegfólia: https://eu.esrtech.com/products/ipad-11th-generation-ultrafit-armorite-screen-protector-2-pack50 euró felett ingyen van a szállítás, 2 termék rendelése esetén jár 15% kedvezmény a végösszegből, így lett 54.43 euró a vége ~21e Ft. Remélhetőleg mind2 beválik.

Ha vki rendelt már innen, szállítás kb. mennyi ideig szokott tartani?
-
Nem lehet, csak thirdparty billentyűzettel.
Nekem az most a bajom 26-os rendszeren, hogy tegnap délután viszonylag sokat használtam a táblagépet, pötyörészésre is és annyira jól megszoktam az új viselkedést, ami a hosszú magánhangzók írását illeti…
…hogy aztán iPhone-on is úgy akarok írni és így ugyanannyira szerencsétlenkedek, mint előtte az iPad-en.
-
MLA
aktív tag
Sziasztok. Restellem, de elakadtak és segítség kellene. Az első perctől kezdve SwiftKey t használtam, de most le töröltem és ez lett helyette.
Gondolom ez a gyári iPad billentyű. Ezen hogy lehet a betűk felett levő számokat, szimbólumokat használni? Hosszú nyomással nem működik. Hát hogyan?
-
formula01
senior tag
Tokban mit tudnátok ajánlani egy alap 11 gen ipadhez?
Ilyent rendeltem mellé: https://www.alza.hu/spigen-smart-fold-black-ipad-10-9-2022-11-2025-d7575153.htm
Láttam már rosszabbat, de őszintén maradéktalanul nem vagyok elragadtatva tőle. Ha esetleg lenne jobb opció nem elborult áron, akkor cserélnék.
Gyári smart folio tok nagyon tetszik, csak egy 140e Ft-s Ipad-re 40e-t nem vagyok hajlandó tokra kifizetni, ilyen max 15e Ft amit rászánnék.
2 kikötésem lenne, az egyik, hogy ki lehessen vmi módon támasztani a tokkal a gépet, illetve hogy a ceruzának nem kell rá külön hely, nem szándékozok belátható időn belül ceruzát venni. Utóbbi kritérium az ami a tokok 80+ %-át kizárja minimum ahogy néztem.
-
formula01
senior tag
válasz
rolkaDb
üzenetére
Meg ha lenne is, én nem hiszem, hogy max 5-10e Ft-ért megérné a macerát, ha amúgy van 1 hibátlan készüléked.
Rendeltem én is 1et 140-ért Alzáról, kicsit később veszem is át. Ágyban netflix, youtube, meccsnézésre, meg hosszabb utazásokhoz sztem tökéletes lesz sztem amíg szét nem esik, de az meg nem szokásuk.
Apple Intelligence hiánya miatt gondolkodtam, hogy ne várjam-e meg a jövő évit amiről pletykálnak A18-al, de egyrészt belegondoltam, hogy hányszor használtam a 15 Pro-mon (0), másrészt sajnos pár hétre ágyhoz leszek kötve jövő hónapban, és a majdnem 3 kilós böszme laptoppal feküdni az ágyban nem opció, úgyhogy nem volt nehéz meggyőzni magam.
-
rolkaDb
aktív tag
Köszönöm srácok az infót, Nekem is a 14 napos elállás rémlett ebben az esetben, de szerettem volna biztosra menni, tapasztalatok alapján!
Azért ezen nem fogunk összeveszeni, mert én sem érzem, hogy ennél lesz jobb dealben az évben. -
batai15
félisten
Ha már érintő ceruza , baseus 3rd genje van valakinek ? Minimális kép szerkesztésre , leginkább menüben navigálásra fogom használni.
-
RobexX10
aktív tag
Apple Pencilt használ valaki iPad 2025-höz?
Esetleg más gyártó olcsóbban hasonló tudással? -
Kbali
nagyúr
válasz
SharpSA
üzenetére
Magyarázza el a békéltető testületnek. A jogszabály nem ismerete nem ment fel annak jogkövetkezménye alól. Céges vásárlás nem játszik, mert jogi személy nem fogyasztó.
Javaslom mondjuk a FOME honlapját az információkért, ahol taxatíve ott van, hogy nem élhet ilyen kifogással a kereskedő. -
vendingo
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Én amíg lehet maradok 18-on.
-
nincsnév007
addikt
Az én ipadem is megjött egy kék színűvel csatlakozok hozzátok, jelenleg ios 18an van, merjek frissíteni nem sok jót olvastam az ios 26rol
soha nem volt apple készülékem haat nem nagyon fura a rendszer 
-
-
-
-
-
-
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok! Spekulációra irányulna kérdésem.
Szerintetek lehet ennél jobb áron a hónapban az ipad 11? MM, Alza is 140ért osztogatja éppen.
Lehet számítani valamire 21.-én, esetleg 28.-án? Bár ahogyan látom mindkettőnél egész hónapban tart a BF, nem valószínű, hogy lesz kifejezetten egy nap(nameg ha lenne is kérdéses az, hogy szerepelne-e a kínálatban ez az ipad).+1 bónusz kérdés, MM-ból online megrendelve bolti átvételre, utánvéttel. Így él a 14 napos elállás vagy ez esetben nem?
-
batai15
félisten
Rendben, szürke lesz. Köszi mindenkinek.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Helló Kittys matrica is lesz?😁
Az enyém is ezüst, kék tokkal, mert kék a kedvenc színem, de telefon és tablet esetén csak ezüst vagy szürke vagy fekete készülékházat választok.
Még fehér lenne ami szóba jönne, pl régen volt fehér LG Optimus L7 II-m. -
-
-
batai15
félisten
Sziasztok van valakinek 11th ipadja kékben?
Mennyire karcolódik? Ezüst és e között vacilálok. -
válasz
nincsnév007
üzenetére
Helló, Keychron B6 Pro. Bluetoothos.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Akkor nem szóltam
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Javasolnék hozzá egy minőségi, 2m hosszú, fehér/ezüst Toocki kábelt!

Toocki Type C to Type C Cable 100W PD Fast Charging Charger USB C to USB C Display Cable For Xiaomi POCO F3 Realme Macbook iPad - AliExpress 202192403Nagyon jó!
-
válasz
vendingo
üzenetére
Meg is rendeltem, végül az Alzától, mert ugyanúgy akciós, mint az MM-ben. Ráadásul az Alzánál a kiegészítők is kedvezményesek, és Alza+ előfizetéssel másnapra, ingyen kiszállítva érkezik minden. Én ma már át is vehettem a tegnap leadott rendelésemet. Úgy érzem, a 2018-as iPadem mostanra tényleg megérdemli a jól megérdemelt „nyugdíjat”.
UI: Köszi a tippet.
-
nikilauda
senior tag
Segítsetek egy beállításával kapcsolatban. A kijelző scrollozásakor van egy visszapattanás ha csak röviden tartom rajta az ujjam. Csak úgy tudok lapozni, ha hosszan tartom rajta az ujjam és úgy húzom. Ez a jelenség a kezdőképernyőn való lapozáskor van(jobbra,balra), nem alkalmazásokban.
Az alany egy iPad 2025. Egy másik ugyanilyen iPad -en nincs ilyen gond. -
-
nincsnév007
addikt
igen igen
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
na tessék, meg is kaptad az akciódat

-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alap iPad 2025 -ről? Érdemes megvenni?
Tartalom fogyasztás a cél. Jelenleg egy öreg iPad 2017 van használatban. De már zavaróan lassú és már frissítéseket se kap jó ideje.
MM-be jelenleg 140e az ára.
Minden más alma így jobb választás lenne mit egy adroid tablet ami viszont most jó áron 90e körül lenne (Xiaomi Pad 7) ami papíron többet tud. -
nincsnév007
addikt
-
arn
félisten
válasz
Killing
üzenetére
M4ben biztos nem lehet akkut cserelni, kerdeztem. Ha nem ered el a 80%ot, penzert sem cserelik, csak alatta (de ez meg azon mulik tamogatott keszulek vagy sem). Akkor is egy refurbed tabletet kapsz, ujrahasznositott alkatreszekbol. Szvsz eleg gerinctelen dolog ennyi penzert, mint az eldobhato papirzsepi.
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
3 hete rendeltem
nem kértek semmitUPS vagy DHL hozza, DHL-nek van csomagpontja Budapesten, Apple ügyfélszolgálatnál kell megkérdezni
nagyon kedvesek, mindenben segítenek, legjobb ÜFSZ az országban
-
Alex91
félisten
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem kernek, de elviekben ellenorizhetik... Mondjuk nem tudom, hogy valakitol kertek-e
De gondolom, ha majd mindenki igy vasarol, akkor majd szigoritanak... Csomagpontra nem szallitanak... -
Killing
addikt
Sziasztok!
Az ipad pro 11” 3rd Gen-ről írtam hogy megdöglött sajnos (kijelző), most egy 11” M5 állta a helyét.
A legnagyobb rizikó az az hogy a 3. Generációsban nem lehetett semmit se cserélni, csak fődarab csere jöhetett szóba a hivatalos szervízben (almárium pro), amit az istyle szervíz kalkulátora is megerősít, ugyanis elvileg nem lehet szétszedni sehogy se. [kép] 340 ezer forintot meg ugye nem adunk ezért hogy kapjunk egy felújított tabletet.Na most az M5-re ezért szeretnék apple care+ biztosítást, de időközben nyomogattam az istyle kalkulátort, az M4 meg az M5-re már írja a darabok cseréjének a lehetőségét, lehet akksit meg kijelzőt is cserélni elvileg. [kép] [kép]
Igaz ez? A 90 ezer forintos akkumulátor jobban hangzik mint a teljes csere 340-ért… Van valakinek tapasztalata az újabb ipadek szervizelésével kapcsolatban, illetve megéri az apple care+?
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Aktualis generacio
nem igazan szamithatsz akciora Apple-nel
Alza, MediaMarkt, Euronics talan - de nem hiszem hogy jelentos lesz az akcio
ahogy irtak elottem, Apple Oktatasi kedvezmennyel 150k, ennel jobb kedvezmeny nincs most
nem kernek igazolast hogy felsooktatasban vagy e, siman rendeld meg es kiszallitjak
-
nonsen5e
veterán
Szegény dániában épp akciós egy szupermarketben, 130k-nak megfelelő JMF-ért. Vettem is családtagnak.

Ennek ürügyén ki is próbáltam.
- A kijelző nagyon szép (az én 9th gen ipademhez képest).
- Az egeres görgetés azon is ugyanúgy retek, mind a keychron mind a logitech egérrel kiakasztott/nemkiakasztott módban is.
- Lehet, hogy a Procreate már EoL módban van az enyémre, mert a GUI máshogy néz ki kicsit rajta. A duplázott RAMot nagyon szereti, egységnyi 2048*2048 vászonon míg a régi 60 réteget tud, ez 156-ot.
- Semmi értelme a kidudorodó kamerának azon kívül, hogy mégtöbb profitot jelent az almának az, hogy kötelező tokot kell venni hozzá, vagy különben billeg, mert a felbontása és a képminősége ugyanolyan kritikán alulian csapnivaló mint az előzőnek.
- Nekem első genes ceruzával a topikban és redditen többször emlegetett LightBlue appal sem sikerült párosítani. Technikailag nem látom az akadályát, hogy miért nem elég a régi lightning-lightning adapter + egy type-c lightning kábel, de biztosan ebben is szándékosan kikötöttek 1-2 drótot, hogy kötelező legyen gyári adaptert venni. -
vendingo
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Idén tavasszal.
-
vendingo
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Oktatási kedvezménnyel nézzetek, ha ez opció.
Esetleg hardveraprón 1 év garival olcsóbb. -
Alex91
félisten
válasz
nincsnév007
üzenetére
Hat, 5-10% mennyire akcio…
Ha kifut, esetleg akkor van jelentosebb akcio. -
nincsnév007
addikt
sziasztok. ipad a16-ot szeretnék a közeljövőben vásárolni, szerintetek lesz rá valami fekete pénteki akció? nem tudom mennyire szoktak apple eszközöket akciózni.
-
Werkly
őstag
Nem tud valaki segíteni? Egy Air 2 az alany. Böngészés után újranyitottam a Google keresőt és fehér lett az egész felület. Hiába állítom sötétre újranyitáskor ismét fehér lesz. Valami oldal írt át valamit? Kösz!
-
atees
őstag
válasz
Rage47
üzenetére
[Ez az ESR ] amihez vettem év elején már nem kell, aztán elraktam, meghirdettem, nem kellett senkinek, most elővettem, hogy megnézem igy az új OS-t, ezzel a 26-al elég jól használható a billentyűzettel az ipad.
-
atees
őstag
Az ipad promhoz előszedtem az ESR billentyzűzetet és újra elkezdtem használni, érdekes lett igy az ipadOS, majdnem macOS érzésem van
-
nonsen5e
veterán
válasz
Zozzer888
üzenetére
Annak is megvannak sajnos a maga hülyeségei.
- Ha kijelölök egy írott szöveget és másolni akarom máshova, akkor nincs (egyszerű) lehetőségem beilleszteni. Üres vászonra kattintva nem lehet előhozni a context menüt ahol a "paste" gomb van. Helyette kell firkantanom valamit, azt kijelölni megint, hogy aztán a beillesztés után majd kitöröljem.
- Az Insert space eszköz nagyon inkonzisztensen működik, főleg hely kitörlésére használva.
- Egyedi ceruza színeket nem lehet elmenteni, csak ha külön ceruza presetet csinálsz neki. Alapból van benne 20 szín, aminek a fele "hülyeség" kaliberű szívárványos meg csillagos eges mintát rajzol. Bezzeg a sárgát mindig úgy kell elővarázsolnom 15 kattintás árán.
- Visszavonáskor szokása visszaugrani a jegyzet legelejére, random.Általában ha kellően besokallok tőle akkor megyek vissza az almásra, majd amikor attól is agyrémet kapok (nem lehet beszúrt képRE) rajzolni?!?! akkor vissza a onenot.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Milyen monitort vegyek?
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. A Spigen meg a jobbak koze tartozik..
Gondolom ez a gyári iPad billentyű. Ezen hogy lehet a betűk felett levő számokat, szimbólumokat használni? Hosszú nyomással nem működik. Hát hogyan?

soha nem volt apple készülékem haat nem nagyon fura a rendszer