Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gondolom amit beütöttél az az apple.com
akkor ezt ahogy találtad felejtsd is el
természetesen ha amerikában élsz akkor az más az Apple oldaláról mindig csak abba az országba rendelhetsz ahol élsz és amilyen bankkártyád van, nincs trükközés.
az USA árak mindig NETTÓ árak, akármit is nézel! Legyen az interneteen nézett ruha, PC, vagy akár telefon.. a kasszánál kerül kiszámlázásra az ÁFA ami attól is függ hogy melyik államban nézed
ajánlom az Árukereső.hu-t ha spórolni akarsz
-
-
évekig 16GB iPad-del éltem, az is bőven elég volt
Egyetlen dologra kevés, ha letöltött filmet akarsz magaddal vinni több darabot. Én ezt ugy oldottam meg hogy sima DIVX vagy 720p minőségben töltöttem le a filmeket, olyan kicsi a kijelző hogy alig veszed észre hogy nem fullHD.
-
heiit
újonc
sziasztok!
Szeretnék venni egy ipad-et és a tárhellyel kapcsolatban van kérdésem.
Ipad air esetében a 64 Gb mire elég?
Főként youtube, pdf, böngészésre használnám. Tehát nem pakolnám tele filmekkel, játékokkal. Korábban semmilyen apple termékem nem volt, ezért a kérdés. NEm tudom, hogy az oprendszer mennyi helyet foglal el alapból. Hogy érdemes számolnom a tényleges szabad hellyel?
Köszi a válaszokat! -
Parson
addikt
Ezek hasznos infók, de a szitu itt picit más:
A.) Van egy termék és van egy árcimkéje (nem a terméken hanem a termék elött a polcon). Ha az árcimkén rajta van a termék neve / tipusa, akármije, ami alapján a vevö is be tudja azonositani, akkor a cimkén szereplö áron illik, és lenne kötelezö eladni, ez eddig oké.B.) Ellenben ha van egy termék, és van egy árcimkéje (nem a terméken hanem a termék elött a polcon), de azon nincs rajta a termék neve / tipusa, akármije, ami alapján a vevö is be tudja azonositani, akkor ez az arucimke bármelyik másik árucikk elé szabadon odahelyezhetö, vagy egy drágább termék egy olcsóbb árat mutató cimke alá, majd ezt lefotózva problémázni lehet(ne) a kasszánál...
Könnyen belátható, hogy ezesetben jogosan mondja a bolt, hogy sorry, de igy nem vagyok köteles olcsobban eladni neked a terméket, hiszen te is átrakhattad a drága terméket egy olcsóbb árcimke alá.
Rádásul a bolt saját cikkszáma az árcimkén van, és még azt is lobogtatja, hogy a saját rendszerében igazoltan másik termékhez tartozik az adott ár.Amúgy közben elkapkodták az iPad-eket is, úgyhogy Black Friday a végsö esély a kedvezményes vásárlásra... ha ott se sikerül, akkor cumi, és leszurkolom a komplett árat...
-
Parson
addikt
Lehet, hogy itt rontottam el... 142 EUR-t mondtak a pénztárnál, én meg mutatgattam nekik, hogy a polcon meg bezzeg 58 EUR van kirakva (több ugyanolyan combo touch elött)... viszont arra hivatkoztak, hogy a cimkén nem volt rajta hogy melyik termékre vonatkozik, csak a saját mediamarktos kódjuk, ami alapján az az ár egy másik termékre vonatkozott - vki átrendezgette az árukat, csak az árcimkéket nem... én meg már azt hittem hogy a kifutó termék (iPad 7) miatt van igy leárazva - mivel az egyik eladó ecsetelte is nekem, hogy ez nem kompatibilis az ujjal (ö nem tudta azt amit én lenyomoztam).
Igazából leállhattam volna velük erösködni ez igaz, de inkább csak elmondtam a szitut és minekután végül a kérdésemre (hogy most akkor adják ekkora áron vagy nem) az jött, hogy nem, otthagytam öket a 'csába, hogy akkor nem kell - mert rendszeresen visszajáró vásárló vagyok ott, és jobb a békesség.
-
DGery
aktív tag
válasz
Parson
üzenetére
Ha kiírva teszem azt 10Ft-van, a pénztárnál lehúzva megy 15Ft-ot kérnek, akkor mondani kell, h 10 van kiírva, és kötelesek annyiért odaadni, vagy kérheted a vásárlók könyvét. Hidd el, oda fogják adni. Sok esetben még pluszba adnak vásárlási utalványt is (pl Tesco) a kellemetlenségért.
-
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
No elmentem megvenni, de természetesen az akcio mégse volt akcio
... lám itt sem olyan egyszerü jól kifogni vmit... úgyhogy nem vettem meg, mert eredeti áron késöbb is ráér. No meg ki tudja, még kiderülhet, hogy az új vmiben még jobb lesz (pl a touchpad részén, vagy vmi másban). -
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Kiegészités: a Logitech oldalán fenn van, hogy az iPad 7-hez készült combo touch kompatibilis az uj iPad 8-cal. Ha ma lesz még belöle a MediaMarktban, és valóban jól láttam tegnap az árát, akkor ma rárabolok...
Na közben az apple oldalán hirdetett uj combo touch és a logitech oldalán lévö tavalyi combo touch között csak külsö geometriai méretbeli különbséget látok...
-
Parson
addikt
válasz
kalanchoe
üzenetére
Nagy valószinüséggel kompatibilis, mert találtam egy youtube videot feltöltve 2020.10.05), ahol a srác az uj 2020-as iPad-det probálgatja a logitech combo touch-csal. Na most az uj logitech combo touch, ami elvileg az uj iPad 2020-ashoz kerül kiadásra, még nem kaphato szinte sehol, legalábbis én nem találok sehol példányt, csak év végi vagy még késöbbi kiszállitást. Na most ez a tavalyi combo touch viszont 1-2 példányban még épp van a helyi MediaMarkt-ban, tegnap belefutottam, csak utolag kezdtem el rajta agyalni, mivel elég szépen alacsonyabb volt az ára, mint amugy... Közben a Logitech saját honlapján se találok semmit az uj combo touch-ról.
Felmerül a kérdés, ha a régi combo touch kompatibilis az uj iPad 8-cal is, akkor mi a rák funkció/egyéb különbség lehet/lesz a tavalyi meg az idei combo touch között??

-
Carasc0
őstag
Még mindig vacilálok egy Air 4-en. Viszont most olyan tényezők tántorítanak el mint:
- Állítólag ha van a táblagépen egy Paperlike vagy más screen protector, akkor jobb az írás a tollal! (én nekem akarok ilyet csak ezért)
- Láttam olyan videót is hogy, nem mindegy milyen a toll hegye, meg azt is védeni kell, meg kopik, más hegyet kell venni.
Na most ez komoly? Tehát nem elég ha megveszem az Air 4-et + toll meg valami tok és csókolom használom. Mit kell még ezen pelenkázni.
-
Parson
addikt
válasz
DaveNo1
üzenetére
Az nem lenne rossz.
No voltam a helyi MediaMarkt-ban, és kicsit tüzetesebben összevetettem az iPad 8-at az iPad Air 4-gyel. Jó ez az iPad Air 4, de nekem kezdésnek a sima jobban bejön... egyedül az Apple Pencil 2-t irigylem belöle. Sokkal kényelmesebb töltögetés szempontjából, de ezt nem kell magyaráznom sztem.
Viszont az iPad 7-hez kaphato Logitech combo touch miért nem kompatibilis az iPad 8-cal??
Méretben és funkcióban, csatlakozoban is ugyanazok, nem? 
-
DaveNo1
veterán
Na 10-én apple event, jöhet az első a14x-es macbook?
-
B-L-A-C-K
titán
Van most nálam egy 2020-as (2. gen) iPad pro, ennek 120Hz-es a kijelzője ugye, de egy iPhone XS mellett aminek 60hz semmi difit nem tapasztalok pl menüt huzigálva. Ezt be kell állítani? Semmi opciót nem találtam erre, vagy hogy van ez?
-
benyo513
tag
Valóban backlight bleedet akartam írni, este már nem működött a Google Translate a fejemben

BTW, valaki tud mondani egy hasonlóan jó USB-C adaptert, mint mondjuk ez? https://www.baseus-cn.com/baseus-6-in-1-usb-hub-for-ipad-pro-macbook-pro-type-c-hub-docking-station/
11 inches iPad Prohoz keresek. -
Parson
addikt
Köszi srácok a választ, akkor marad a 32GB-os megoldás, még lóvét is spórolok vele, ami azért ha tetszik ha nem, sosem baj.
Már csak egy kérdés maradt, hogy vajon idén Black Friday alatt vajon jobb elérhetö akciók lesznek-e, mint a mostani MediaMarkt-os (~35 EUR minusz), de erre nem várom töletek a választ, lévén itt Németországban nem biztos hogy ismeritek a mindenkori akciókat. Ha vki mégis, akkor ne tartsa magában!

-
Årpi
őstag
válasz
Parson
üzenetére
A kijelzősre, ennek a kijelzőnek nincs ismert hibája, mint pl. az iPad Air 3-nál a fehér pont, vagy most az aktuális dolog az Air 4-nél

A másodikra nem tudok válaszolni, mert személyesen tapasztalatom nincs, de papíron működőképes lehet, szerintem apptól is függ, hogy le tudja-e játszani/tudja-e használni a külső tárhelyet.
-
Parson
addikt
válasz
benyo513
üzenetére
Hm, uj iPad 8-on ez ugye nem aktuális hiba?

Közben bejött egy kompromisszumos megoldás... iPad 8 32GB minden online dologra ami kell, kép, zene, videok ugysem lesznek rajta tarolva. Viszont ha alkalmankent (!) extra tárhely kell, akkor egy SD kártyaolvasó (amugy is kell vennem más SD kártyák kezelése okán) plusz egy nagyobb SD kártya és a filmezés, esetleg videoszerkesztes tárhelye máris meg van oldva. Jól gondolom vagy jól gondolom, hogy ez egy müködöképes dolog?
-
benyo513
tag
Akinek már meg van esetleg az iPad Air 4. Ti tapasztaltatok beégést? Redditen rengetegen panaszkodnak a kijelzőjére és, hogy kicsit zsákbamacska játék.
-
Ádám16
addikt
Otthon hagytam az iPadem a lakásban, és be van állítva hajnalra az ébresztő. Valahogy ki tudom kapcsolni távolról, hogy ne keltsen fel a szomszédokat?
-
kkdesign
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Régebben láttam kölcsönzős lehetőségeket mac-es gépekre, nem tudom, lehet így ismeretlenül belelövök valami hülyeségbe, de nincs hozzád közelebb eső településeken olyan cég ahol tudsz mondjuk kölcsönözni 1 hétre egy ilyen kombót? maga a gép nem is lényeg, hanem a felhasználása. És akkor rálátnál magadtól, hogy neked megteszi-e

-
Carasc0
őstag
Még mindig agyalok egy Ipad Air 4 + pencil pároson, de nehezen tudok dönteni, hogy mennyire váltja ki a papíros írást ez a cucc. Feltételezzük hogy bénaságomat legyőzvén megtanulok rajta írni, mert ahogy mondtátok ezt gyakorlós.
Ellenben nem tudom azt sem, hogy a készített félig összetett Excel tábláimat (Office 2016), mennyire jól kezeli az Ipad-es Excel, ha szinte fullosan, akkor már rendelem is. EZ a kérdés vonatkozik a PPT-re is.
-
benyo513
tag
Sajnos mindegyik üzlet esetében azt írja, hogy nincs készleten, de rendelhető...
-
kentucky
őstag
Okt. 5-én rendelt apple store-os iPad Pro jövő hét kedden jön meg. Türelemjáték volt

-
benyo513
tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Ez engem is érdekelne. IStylenál semmit nem tudnak, Apple oldalán November végére írják a rendelés érkezésének várható idejét... Remélem nem kell ennyit várni rá. Mindenesetre iStylenál előző héten vasárnap megrendeltem aztán meglássuk ( hátha nem kell több, mint egy hónapot várni rá)
-
kenand
veterán
pdf-eket epub-t már sikerült az iBookhoz társítani. a googl driveról, majd csak belejövök...
-
kenand
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Utólag már nekem is összeáll, túl szép volt az ajánlat....
Lényeg family sharinggal fel tudtam rá tolni a dolgokat. Tado olyan, mint egy régi Androidon (nem olyan küllemű, mint az Új androidon/iOS-en de megy, az a lényeg)
Most már csak egy dolog nem akar menni, vannak könyveim a gogle driveomon, vagy emailban elmentve.
vagy le akarok tölteni egy újat a canadahun.com-ról. Rákattintok hogy letöltés, de csak pörög az oldal nem történik semmi...Kell valamit engedélyezni?Túl Androidos/PCsen gondolkodom, de hát inkább azt használtam (bár van 10-éve Macboook white-om és g4-es Mac-em is)
-
kenand
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem adtam érte szerncsére egy új 4-es mini árát......
Már van youtube, gmail, sajna google drive-om nem volt.... ha a tado nem megy akkor majd valami jó ebook reader kell, aztán akkor végül is használni tudom ( Tescos Open dottot is csak könyv olvasásra használom)
(felesegemnek is van gen 5 Ipadja most jut az eszembe
, ő nagyon szereti, azt használja majd mindjárt megpróbálom a tadot) -
kalanchoe
senior tag
ha szeretném visszatenni a stabil verziót, és előtte csinálok backupot, akkor az appokat és mindent ugyanúgy visszatesz, mint előtte volt, vagy ez csak iphoneon van?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
kenand
üzenetére
Lehet hát, ezzel a módszerrel mindent le tudsz tölteni, ha van régebbi verzió. Más kérdés hogy majd az app nem fog ezt azt engedni.
Olcsosagot úgy értettem, hogy iPad mini használt árhoz képest olcsón, vagy kiadtad a mini 4 árát érte? Ha utóbbi, akkor erős tanulópénz.
Amúgy sajnos már leginkább egy nagyobb méretű papirnehezeknek való, még vágódeszkának is kicsi

-
corran9
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbiak tekintetében:
Egy 2020-as Ipad pro-t szerettem volna a béta vonalról visszaálltani a nem béta vonalra, mert folyamatosan (minden feloldáskor) hibaüzenetet dobott már másfél napja, hogy frissítsem a rendszert a nem beta-ra, amit az egyébként ilyenkor ajánlott beta profil törlése után sem ajánlott fel.
Ezért az Apple oldalán olvasható metodikával iTunes használatával próbáltam volna visszaállítani a rendszert, de sajnos hibára futott a folyamat, és az iTunes 4010-es hibakódot adott, a készülék pedig megragadt a recovery szintjén.
A 4010-es hibakódra azt találtam, hogy az iTunes a tűzfal programokkal akadhat össze, de minden ilyen jelleg védelmi program kiikatása után is ezt a hibaüzenetet adja au iTunes.
Tapasztalt valaki már hasonlót? Esetleg vki ötlet? (Holnap viszem szervizbe, remélem tudnak majd vele mit kezdeni...)
Kösz előre is!
üdv, c.
-
kenand
veterán
Rákérdeztem direktben, nem én néztem be sajnos....igaz most már pontos típuszámot fotóztatnék, de jóhiszemű voltam, nem érdekes már. Tanulság legközelebbre.
Már csak az a kérdés tudok vele valamit csinálni, vagy papír nehezék.... bár néhány 10 éves játék felment, 5-6 éves gyerkőcnek még jó lehet.
Family share-val eseteleg meg tudom oldani, hogy a fiam leveszi a tado appot, majd megossza velem?
(#30828) Alex91
Én is gondoltam arr is.
Lehet olyat, hogy én is bejelentkezek azon?
Na valahogy csak tújárunk az apple nyakatekert logikáján....
-
kenand
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem tudom mi számít olcsónak, új árhoz képest igen, ahhoz képest, hogy teljesen használhatatlan nem

Van egy TESCO Opendott tabeletem új ára volt 15 000FT, még most is használható, ez viszont semmire sem...
Hardverében nem jobb, de az alkalmazások futnak rajta.Annyi szerncsém van, hogy 10 éve volt egy iPhone 3s.em és akkor társult apple id-hez néhény dolog, így azokat legelább fel tudom rakni, de ha nem lenne, akkor semmi sem menne fel

Elég idétlen az Apple szisztémája, miért nem kínája fel az utolsó kompatibiist lagalább?
Olyat valahogy nem lehet, hogy pl a tado appot (ingyenes) a fiam újabb iphonján, leveszi, ere meg rákerül a régebbi? (talán maj enfedi használni)
-
bostone
addikt
Az ipad8 vagy az air 4 mennyi idő alatt tölti fel az akkut?
A gyorstöltő tartozék vagy külön kell megvenni? -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Parson
üzenetére
A Lichess.org-nak van alkalmazása is, és maga a site is jó, ha akarsz sakkozni. Lehet ismerőssel is sakkozni, és tanulásra is jó.
-
kenand
veterán
Sajna jóhiszemű voltam és átvertek egy iPAD mini-vel. Új Gen 4-nek mondták, majd küldtek egy gen 1 iPad minit. Vissza nem akarják venni...
Gondom, hogy gyakorlatilag semmi sem fut rajta. iOS 9, és minden amit próbáltam minimum 12-t kíván.Be lehet olyat állítani, hogy max azokat az alkalmazásokat listázza a store ami megy az iOS 9-en?
Mert eléggé lehangoló, hogy mindre azt írja : nem kompatibilis.... inkább ne is listázza ki...Sajna így semmire sem tudom használni, ha néhány régi játék elfutna oda adnám rokon kisgyermeknek, de ha semmi sem telepíthető, akkor vele is csak kiszúrok...
(Évek óta lemondtam az iOS-ről, még iphone 3s után, már nem vagyok képben)
-
ROBOTER
addikt
Nincs valakinek kicsit hitelesebb infója, hogy Air 4 készlettel kapcsolatban mire számítsunk a közeljövőben? Most mindenhol csak rendelésre látom. Szeretném úgy megvenni, hogy nem bizonytalan a szállítás ideje.
-
kalanchoe
senior tag
A legújabb béta alatt csak nálam merül jelentősebben az iPad, mint eddig?
-
-
Hitch
senior tag
Töprengtem leírjam-e, de max elküldessz.....
Tök ötletes és hasznos a tartó amit küldtél. Sokszor jól jönne nekünk is, azonban érdemes egyszer elolvasni Nicholas Kardaras- A képernyő rabjai című könyvét.
Nem szektás könyv, ellenben szakmai, jó könyv.
Ha nagyjából érdekel a tartalom anno beszéltek róla a rádióban is. 35:40 [link]
De ritka esetekre nyaralás stb. hasznos egy ilyen tartó. -
Parson
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A tartóból kivéve bámikor használható lenne ölben, ez természetes. De a tartónak pont az lenne a lényege, hogy ne lefele nézzenek, fölöslegesen és hosszantartóan terhelve a csigolyákat. Ahol lehet, ott jobb a bólintó tartás elkerülése.
Amúgy most nézem, hogy jelenleg egyáltalán nem kapható az iPad 8 itt egyik apple store-ban sem a környéken, ergo van idö morfondirozni hogy most akkor mégis 32 vagy 128 GB-os legyen-e.
-
parandroid
félisten
válasz
Parson
üzenetére
Nálunk a német utakon (akkoriban fél évig 3-4 hetente 1x jöttünk-mentünk, mert anya már kint volt, mi meg az év végéig még otthon) összebújva nézték. A kisebbik az ülésben, a nagyobb a magasítót középre húzva, ott becsatolva. Nem volt tartó, az ölükben volt a tablet (sőt, akkoriban még inkább laptop).
p
-
mr.tamasbiro
őstag
Teljesen elég a 32 giga mert képek nem nagyon vannak rajta.
-
Parson
addikt
Nálam 2 gyerek miatt hasznos lenne középen. Vagy pedig olyan, amit be lehet tolni akár középre is teleszkoppal (mint pl ez), vagy máshogy. Inkább a funkció érdekel, mint a kinézet, kocsiban tökéletes megoldás úgy se lesz.
-
Carasc0
őstag
Apple Smart fólió amúgy megéri a pénzét? Jó minőségű tok?
-
Noxy
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, hülyén néz ki, mert van olyan is amit uan így kell felrakni de nem középre hanem a fejtámla alá a hátsó utas elé. + nem oldalról nézi, hanem pont szemből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Léghűtés topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- PlayStation 5
- E-book olvasók
- Sweet.tv - internetes TV
- Bestbuy játékok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
természetesen ha amerikában élsz akkor az más
... lám itt sem olyan egyszerü jól kifogni vmit... úgyhogy nem vettem meg, mert eredeti áron késöbb is ráér. No meg ki tudja, még kiderülhet, hogy az új vmiben még jobb lesz (pl a touchpad részén, vagy vmi másban).