Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
Ipad 2019-re ingyenes az MS office? Ha nem, akkor vele kompatibilis szövegszerkesztő kellene. Előre is köszi a segítséget.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy ismerősöm venne iPad-et, de a keretébe csak az iPad 2019 32 GB fér bele (szolgáltatónál venné otthoni előfizetés mellé).
Én ugye nem vagyok a 32 GB pártján, kifejezetten retardált méretnek tartom, ezt múltkor is kifejettem, de neki ennyi a keret és kész, ezen most nem tud változtatni.
Most egy olyan merült fel, hogy mi van akkor, ha a Files appon belül a Google Drive tárhelyét használná aktívan, hogy ne teljen be a belső tárhely? Ez amúgy mennyire használható megoldás? Mármint értem ez alatt, hogy simán kezelheti ezt úgy a Files appon belül, mintha az a belső tárhely része lenne, legfeljebb lassabb lesz (mint amennyire az internet sebessége képes)?
Én csak Android tablettel próbáltam hasonlót, ott elég fos volt az élmény.
Főleg netezős-stream videózós tablet kell neki, de azért olykor adna neki egy-két játékkal, fotókat szerkesztene, stb.
-
HdRew
őstag
Milyen tokot ajánlotok az air3-hoz?
-
VD
őstag
2019-es Air (3. Generació), vagy sima iPad 2019 (7. generació). Most 2020-ban a Pro vonal lett frissítve a 2018-asok.
Ha tartalom fogyasztás a fő szempont, és hosszabb távra tervezel, akkor az Air jobb. Laminált kijelző és erősebb a hardver, mint a sima iPad-ben. Cserébe drágább. -
DaveNo1
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Pro-ból jött ki most új, air-t kb 1 éve frissítették, a simát meg ősszel
Elvileg most fog jönni az új iphone SE (talán jövőhét a bejelentés), ha amellett nem jön frissített air, akkor maximum majd ősszel lehet valami frissítés.
Amúgy amiket leírták azokra a tavalyi air is bőven elég, ha nincs szükséged 120 hz-es képernyő frissítésre/több ramra illetve 4 hangszóróra, amik leginkább egy pro előnyei. 2017-es pro volt tavaly év végén nagyon jó ár/érték arányban, ami az air-t mindenben veri.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
És ott leírják, hogy hülyefocvis ne vegyél most ipadet, mert jövő héten kijön az új?

Ha tudod a választ, akkor lécci segíts!
(Nem nyitottam meg a topikot tavaly május óta, nem követem az apple újdonságait.) -
Srácok!
Most 5 éves az Air 2-m. Már egy éve le szerettem volna cserélni az akksija miatt, jelenleg pár óra alatt lemerül (még nem púposodott fel a hátlapja
).Segítsetek lécci ismét: jön / jött ki valami új iPad mostanában?
(Simát vennék vagy Airt - csak netezek vele, gmail, youtube.)
Köszönöm! -
bkiky01
senior tag
Kijelzővédő fóliát, nem üveget használ valaki, ha igen milyent?
-
buherton
őstag
válasz
BeZo81
üzenetére
Sziasztok!
Édesapám kiadta az ukázt, hogy 40k, de max 50k-ért nézzek neki tabletet. Gondoltam, hogy őt is berántom az Apple világba és láttam, hogy az IPad Air, Mini 2, vagy esetleg a Mini 3 még lehet, hogy bele is fér a büdzsébe.
Igen, ám de arról nincs tapasztalatom, hogy a mai szemmel nézve régi tabletek mennyire használhatóak ma és a következő néhány évben. Használhatóság alatt értem a tartalomfogyasztást.
Erről nektek mi a véleményetek?
-
BeZo81
csendes tag
Az jó, mert 2018-as pro-t néztem ahol a tulaj nagyon mérges volt a szoftverre a 120hz-es kijelző akadozott neki a videó alatt, nem volt olyan folyamatos, mint ios 12 alatt. De az is lehet, hogy másnál elő sem jött ez a hiba...
-
BeZo81
csendes tag
Ezek a hibák a Pro tipusoknál is jelen vannak?
-
kkdesign
senior tag
válasz
kuntics
üzenetére
A Giroszkóp hiba nálam ipad 2017/ipad 2019nél is jelen van, de már ios 10 óta. Az szokott még előjönni, hogy Dominikai köztársaságba mutat az időjárás widget egy pár pillanatig
Meg a giroszkópos cucc is tud újat mutatni legtöbbször
. Régebben páran raktunk fel ilyen részeg iPad képeket. Más hiba nálam nem jelentkezik. -
kezo0
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
A méret stimmel, de máshol vannak a lyukak ill. kivágások.
-
kuntics
aktív tag
válasz
BeZo81
üzenetére
Már régen volt 12 az ipademen,de lassulást,meg akksi idő romlást nem vettem észre. Néha a giroszkóp nem találja az irányt,ilyenkor fejjel lefelé jeleníti meg a dolgokat,de egy oldalra billentés helyrehozza. Meg mostanában a jófogást lassaban tölti be,komolyabb hibákat én nem vettem észre,de majd jönnek a többiek,hátha van még hozzáfűzni valójuk.
-
BeZo81
csendes tag
iOS 12.4.1 szoftverről érdemes frissíteni iPados 13.4-re? iPad Pro 10.5 készülekről lenne szó. Érdekelne mennyire ront az új szoftver az akksi állapotán a rendszer gördülékenységén. Tapasztalható fagyások, lagok, furcsa dolgok stb? Ha lefrissítem tudom, hogy onnan már nincs visszaút és ezért érdekelne a dolog.
-
szabonagyur
félisten
Mini 4-re a Mini 5 tol jó lehet vajon? Nem nagyon találok emberi áron tokot és hátha a Mini 5 jó lenne.
-
HdRew
őstag
válasz
btudos
üzenetére
Oh, köszi.
Láttam YT videót pedig, ahol fel lett ajánlva az email küldésének a lehetősége, de nálam előtte sem dobta azt fel, mindenképp az i5 jelkódjával akart azonosítani engem utolsó lépésként.
Csináltam egy új emailt, azzal regisztráltam az apple id-t, ha vissza akarok térni a régire, és mondjuk most vennék pár alkalmazást, ezalatt az 1 hét alatt, akkor saját magamat lőném tökön, mi?

-
btudos
nagyúr
Nyilván, ha addigra letiltottad a fiókot, akkor már nem kapsz e-mailben kódot.
Egyébként valószínűleg ott vérzett el a dolog, hogy a fiókodban még ott figyel a rég elfeledett iPhone 5, nem törölted az eszközt, ezért próbálkozott az Apple ahhoz kötni a bejelentkezést. Ráadásul évekkel ezelőtt használtad az ID-t utoljára, közben az Apple amúgy katasztrofálisan túlkomplikált azonosítási rendszerében is volt bőven változás, és ez elég volt ahhoz, hogy rövid úton ki tudd zárni magadat.
-
btudos
nagyúr
Normál esetben ez így is megy, simán az ID-nál megadott telefonszámra vagy e-mail címre küldenek egy kódot, amivel tudod igazolni, hogy az ID a tiéd, és meg lehet adni az új jelszót. Csak akkor kell 7 napot várni, ha már több sikertelen próbálkozás eredményeként letiltottad az ID-t.
-
HdRew
őstag
válasz
btudos
üzenetére
Persze.
Az apple támogatás appban kértem visszahívást, beszéltem egy kedves hölggyel, tényleg nagyon segítőkész volt, de a weboldal kiírta nekem, hogy 7 nap múlva állíthatok be új jelszót.
Sajnos ő ebbe nem tud belenyúlni, úgyhogy várnom kell.
Nem is értem ezt az egész procedúrát, ezt ugyanilyen biztonsággal sokkal egyszerűbben le lehetne vezetni.
Apple ID beír, forgotten password, akkor beírod a telefonszámod majd azzal együtt küldenek neked egy linket az e-mail címedre ha egyezik a telefonszám, a linket megnyitod és a telefonon lévő kódot beírod a weboldalon. Kb. ennyi lenne és nem hiszem, hogy ez nem annyira biztonságos így.
-
btudos
nagyúr
iforgot.apple.com-on próbálkoztál már?
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Na, ma vettem egy Airt. Az a bibim vele, hogy a régi apple id jelszavamra nem emlékszem, mivel anno az i5 után egy droidos telefonra neveztem be, így persze elfelejtődött.
Próbáltam valahogy ezt kiküszöbölni, de utána meg kérte az i5 jelkódját.
Mintha arra emlékeznék így lassan pont 2 év távlatából.Tudtok valami best practice-t erre az esetre?
Mintha az egyik ismerősöm telefonjára fel lehetne telepíteni az apple támogatás szoftvert és úgy lehetne csinálni valamit, de nem tudom pontosan.
Köszi szépen előre is a segítséget!
-
qqq
tag
Még mindig Bluetooth bill, de nem találok a neten sem megoldást
Mikor pár hete vettem az Air3-at, maga az Apple promóter adta az Ewent billentyűzetet, ami jó is lett volna, csak a 0 (amin fel van tüntetve más színnel az í) mindig í-t ír, 0 meg sehol. Visszavittem, nem találtak ott hirtelen megoldást. Most itthon találtam egy ősi bBluetooth billt, de az is ugyanazt produkálja. Találkoztatok már ezzel a dologgal? Csak az Air3 csinálhatja? Köszönöm. -
válasz
üzenetére
3d-re és excelre mindenképpen jobb lenne a surface, amennyiben elegendő az igp teljesítménye persze. Visszalépés miben lenne? Abban amiben egy tablet jobb. Gondolom használtál már tabletként windows 10-es gépet, nem az igazi azt be kell látni, no meg az instant on sem elhanyagolható, azért egy ipad után egy surface-nek. Mindig be kell kapcsolni, a hibernálás sosem volt 100%-os így én nem mertem sokáig magára hagyni töltő nélkül. Ha van valami konkrétabb kérdés akkor tedd fel nyugodtan, így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Én rajzolok rajta, arra jobb az ipad nekem.
-
-
DaveNo1
veterán
válasz
üzenetére
Jah én is ezért választottam a 17-es prot (na meg az elég jó ár-érték arány miatt), elég sokat olvastam róla, hogy simán táskában hordva is hajlás kerülhet a 18-asba, annyira nincs szerkezeti integritása. Gyakorlatilag van egy vékony alu keret belül 0 megerősítéssel.
Úgy látszik ez megmaradt a 20-asnál is, úgyhogy majd a következő, 17-es úgyis elég mindenre még jó ideig.
-
Ringman
félisten
válasz
SidCorky
üzenetére
remélem nem ez az átlag merevség egy tabletnél.
értem én, hogy nem tesz jót egy leejtés, de azért nem kellene olyan eszközöket tervezni, ami ennyire sérülékeny.a 6 mm vastagságot meg nem tudom egyáltalán ki kérték, értelmetlen ez a vékonyítás, ha rá kell tenni egy tokot, hogy a kamera miatt ne billegjen az asztalon.
-
SidCorky
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Munkaeszköz, de nem úgy hirdetik, hogy kőműves munkákra is jó.
Sehol nem mondja az Apple, hogy az átlagnál merevebb szerkezete lenne és hogy ki kellene bírnia egy rátenyerelést, csak hogy a példánál maradjunk és nem is csak azért, mert meghajlik, szerintem a kijelzőnek sem tesz túl jót egy ilyen nyomás vagy egy leejtés. Én azért nem tenném idézőjelbe a profit, mert ilyet nem bír ki, aki egy kicsit is vigyáz rá, annak szerintem nincs gondja vele - a rugged strapatabletektől elvárható, hogy ellenálljon ezeknek, de egy 6 mm vékony vágódeszkától nem. -
kátú
őstag
válasz
Sumptuous
üzenetére
de egy kevesebb, mint 6mm es eszközről beszélünk, nem kicsi kijelzővel. Nem akarok tőle ilyet elvárni. És nem is lehet. Ha pedig olyan vastagságú lenne, hogy ezek egyike se legyen opciós, akkor mindenkinek az lenne a baja, hogy úristen vastagabb, mint 6mm és basszus, nehezebb 200g vel...
részemről ez nem egy releváns elvárás. A 7.9 esre se tenyerelek még véletlenül se, mert simán lehet, hogy eltörik. Nem próbálgatom -
Ringman
félisten
hát de, ez konstrukciós hiba.
ez egy munkaeszköz (pro), ergo elvárható, hogy nem hímes tojásként kell vigyázni rá.
egyszer megpakolja jobban a táskáját az ember (ez is user error persze), aztán meghajlik egy 800$-os "profi" tablet.milyen véletlen erőhatásra lett ez tervezve/tesztelve? (főleg hogy ez a 2. generáció ebből a modellből)
és vegyük hozzá, hogy az előző modell a gyárból (!) deformálva érkezett egyeseknél:
Apple confirms some iPad Pros ship slightly bent, but says it’s normalettől függetlenül az ipad 10,5 rugged case-t kapott nálam is.
-
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata, hogy mennyire kényelmes egy 11"-os iPad Pro-n rajzolni, színezni, illetve fotók utómunkáját végezni szemben egy 12.9"-ossal? Nézegetem itt Londonban a refurbished, illetve kifutó iPad Pro-kat, de nem igazán tudok dönteni, az árbeli különbség pedig elég látványos. Van értelme a 256 GB-os verziót venni bármelyikből? 20GB-os Adobe Cloud előfizetésem van a fotókhoz, illetve Procreate-et használnék rajzolásra, mellette egy pár színező appal.
Köszi

-
bostone
addikt
A pro verzíóhoz használ valaki merev tokot?
Ami jelentősen erősíti a készülékházat. -
qqq
tag
Már én is néztem jó pár Bluetooth billentyűzetet, de magyart még nem találtam a neten, ami megfizethető lenne (az Apple árakhoz képest értem). Vettem egy Ewentet, de az Air3-on a 0-t sehogy sem tudtam előcsalni (az eladó sem, amikor visszavittem), csak í-t volt hajlandó beírni. Szóval ti tudtok magyar kiosztásút, ami tényleg jó is az Air3-hoz? Köszi!
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Igen, én bíztam benne hogy lesz valami módosítás / erősítés a 2018-as verzióhoz képest, és az Air2-t lecserélem rá, de ezzel a videóval elment tőle nagyon a kedvem. Ennyi pénzért elvárom, hogy ne görbüljön el mert táskában hordom stb.
Lehet így benevezek egy új Air-re, kár hogy a múltkori nagy iSytle akcióban nem csaptam le a 2017-es Pro modellre.
120Hz biztos jó lenne.. -
adalbert1
veterán
Szerintetek mikorra várható a 2018-as Pro modellek leárazása (mondjuk ahhoz hasonlóan, ahogy a 2017-esek is le voltak árazva, mikor kifutóak voltak), most, hogy itt a 2020-as Pro?
Illetve Air-ből idén vajon lesz új modell? Gondolkozom, hogy a Mini 5 helyett/mellé jó lenne valami nagyobb képátlóval rendelkező ipad is itthonra, viszont valahogy a jelenlegi Air-re kicsit sajnálnám úgy a pénzt, hogy hardware-ben azonos a Mini 5-ömmel, csak a kijelzője nagyobb.
ipad 2019-re nem váltanék, egy ideig párhuzamosan volt minim és 2018-as ipadem, és azért a mininek érezhetően szebb a kijelzője (nem a ppi-re gondolok, hanem a színekre és a kisebb tükröződésre), szóval most már azt tekintem alapnak.Viszont ez a forint gyengülés lehet hogy betesz a vásárlásnak (ha tartós marad), és így inkább tényleg megvárok majd egy új airt (habár a legutóbbi kettő között is eltelt pár év, ki tudja, hogy lesz-e következő és mikor), vagy valami másik modellt.
-
kuntics
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Nekem működik a széthúzás. De ha a billentyűzet jobb alsó gombját hosszan nyomod,akkor ki is választhatod az osztott billentyűt.
-
Süvi
őstag
A 300-350$-os(Eurós) magickeyboardok mellett biztosan jönnek majd jó alternatív megoldások pl. ez a Logitech.
Szerintem a magic keyboard induló ára 129.900 lesz, vagy 134.990, mint a legolcsóbb ipad. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- iPhone topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

részemről ez nem egy releváns elvárás. A 7.9 esre se tenyerelek még véletlenül se, mert simán lehet, hogy eltörik. Nem próbálgatom