- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
consono
nagyúr
Elbeszélünk egymás mellett... NAS van, a fileok app béna, de ha nem lenne az akkor is sandboxol az iOS
Mondok példát : az AUM-ban felveszek zenét. Látom, hogy ott van, meg tudom a progiból nyitni, tudom kezelni, stb. De ha pl. A Garage bandban is akarom használni, akkor el kell mentenem máshova is az alkalmazáson kívül, hogy még tudjam nyitni. Az iCloud tárhely kezelés alatt meg nincs ott minden...
-
Semin
őstag
Köszönöm a tanácsokat, már van ötletem hogy fogom megoldani.@Noxy:
"Semin barátunk meg jobban járt volna egy 4G-s verz.., az utólagos reszelgetés helyett."
Valóban, csak elcsábultam egy remek ajánlatra a munkahelyem részéről. (~piaci ár -40%)Itt pedig nem volt, csak wifi only.
-
gaben0211
tag
kicsit énis okoskodok már a hozzászólásodhoz. a droidoknál nem minden típusnál marad nyoma a rootnak. pl a samsungnál igen de ott sem mindegyik készüléknél a régebbi típusoknál régebbi rendszereken azis eltüntethető.vagy a huawei , csak újrarakod a rendszert és a kutya se mondja meg hogy volt e rootolva. ennyit a nyomaidról
-
gaben0211
tag
-
likeaRAINBOW
senior tag
A kulso meghajtot ipadrol erem el, ez gyak. egy sd kartya. PC kizarva, pont az lenne a lenyeg, hogy egyszeruen es gyorsan fel tudjam tolteni a fenykepezobol a kepeket barhol, akar kulso helyszinen.
A problemam az, hogy jelenleg importalni kene a kepeket a photosba, hogy a fb vagy google photos lassa, s photos import meg importalja a raw+jpgt is, nade van 40gb hely, de azt irja kene meg 8gb
a masik gond az importtal, hogy igy azonnal minden photos( apple+google ) elkezdi felszinkelni a felhobe is.
erre van valakinek bevalt workflowja?
-
hszilard666
veterán
Apa, több évig az applenek dolgoztam, ne legyél már autista pls.
Több ilyen szituval találkoztam amikor nem hivatalos viszonteladónál lett eladva a termék.
Lehet hogy münchenben más szisztéma alapján dolgoznak, de itthon ha a boltban veszel egy apple terméket akkor a bolt a nap végén lejelenti a gyártónak hogy ezt a szériaszámot eladták ezzel a számlával. Ha nem aktiválják be a terméket 30 napig akkor a gyártó pedig elindítja a garit.
De várjál. Ha van a polcomon egy original iphone 3G ami nem volt még nem hogy beaktiválva még kibontva sem akkor még bőven garis?!
-
zaskar
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Teljesen megfeledkeztem arról, hogy iCloud mentést is lehet csinálni, ugyanis én rendszeresen számítógépen végeztem azt el a saját készülékeimen. Ráadásul be is volt kapcsolva a Mini 2-n, tehát amint holnap ideér a Mini 5, akkor onnan vissza tudom állítani.
Egyébként ő csak alap dolgokra használta a Mini 2-t, de remélem, azért észre fogja venni a különbséget gyorsaságban -
mcsm88
senior tag
Lehet én nem fogalmaztam egyértelműen, de az FBReader-t és a VLC-t tudtam telepíteni, de sok mindent nem. Vagy azt írja, hogy a készülékkel nem kompatibilis az app, vagy az ios verzíó alacsony.
A két fő dolog amire kell, az megvan. A többi jelenleg nem érdekes, de lehet később jó lenne. -
Divinity
őstag
Ad 1, senki nem mondta, hogy iPhone volt.
Ad 2, kb 15 éve ez volt az első eset, hogy kellett volna tartalék
Ad 3, én nem gyűjtők az elektronika hulladékot hanem ha leváltom tovább adok rajta, vagy új helyre kerül a családba
Ad 4, a Samu tablet sem “tartalék” hanem az asszonyé
ja és gratulálok, hogy a 3 hirtelen eszembe jutott scenarió közül kiválasztották egyet amibe egy semmi indokkal bele tudtál kötni -
parandroid
félisten
Miért hiszi mindenki azt, hogy telefonálni csak a fülre illesztett készülékkel lehet? Illetve ez is ellentmondásos, mert a menőcsávók már rég nem a fülükhöz szorítják, az olyan 2000-es évek, hanem a pofájuk előtt tartják, kihangosítva.
De miért olyan hihetetlen, hogy ha bejön egy hívásod, vagy fel kell hívj valakit, azt el tudd intézni arról az eszközről, amin épp dolgozol? Akár headsettel, akár asztali kihangosítóval.
p
-
Divinity
őstag
Nem mint elsődleges telefon használni szvsz. Csak ugye ha már van benne egy SIM amivel telefonálni is lehet akkor simán vám olyan scenario ahol jól jön ha lehetne telefonálni is. Akár gyerkőcnek otthonra ha telefont nem akarnak neki adni de az iPad otthon van. Tehát vannak azok az esetek amikor jó volna. Sőt, a konkurenciánál ugye ez meg is oldható. Nekem pl a múltkor meghalt a telefonom, kikaptam a simet, bele egy Samu tabletba és már tudtam is használni amíg nem volt kéznél másik telefon. Na meg másodlagos készüléket is letudna vállalni. Nekem is van egy buta telefonom másodlagosként, ha mehetne az iPadbe akkor meg nem kéne, hogy legyen.
Csak ugye az apple arra épít, hogy minden cuccod Apple és így megoldható. -
R a y
senior tag
Ne is mond, tudom, hogy milyen ez. Nyáron másodlagos telómon, az iPhone <-> macbook pro között szívtam a megosztással. Hiába van bekapcsolva mégsem megy ez úgy ahogy kéne. Nem mindig kapcsolódik automatikusan. Az elsődleges telómon, a mi 9t-n, ha bekapcsolom akkor addig megy míg ki nem kapcsolom.
-
HoppMaster
aktív tag
-
Somatom
veterán
Pont ez a baj. Nemrég cseréltem le az öreg Zyxelemet egy 2020 -as Syno NAS -ra. Ha net van, akkor nálam is minden van. Szerencsére egyre több helyen van, de sajnos, a kamion terminálok nem éppen a legjobban lefedett területeken vannak. Ilyenkor jön a hétvégi bandázós pörköltfőzés közben a filmcserebere.
-
coco2
őstag
VLC-t letöltöttem, próbálok bejelentkezni a google drive-ra, és azt kapom a jelszó beadása után, hogy a családi csoport alá tartozó email-ekre nem engedélyezett a belépés. Pislogok bután, hogy ez meg mi a hócipő? A google acc tényleg családi csoport alá tartozik - maga a tablet nem.
VLC-m hiába van, fogalmam sincs, hogyan adhatom neki oda azt a file-t, amit google drive-al előzőleg leszedtem offline módban elérhetőre.
Amúgy azért szedtem le, mer 1.5 gigás filmről van szó, és hordozhatóra kérte a tulajdonosa.
Meglesem a player extreme-t.
-
psg5
veterán
A kijelzőn nincs semmi, ez a hiba. Nem tudtam, hogy lehet távolról is gyári beállításokat visszaállítani, illetve ezért kérdeztem itt a topikban mit lehet tenni, de a távoli törlés nem merült fel itt sem, hogy lehetőség lehet. Nyilván ha a kijelző működik, (ahogy más eszközömet is szoktam) kiléptettem volna mindenből és visszaállítottam volna gyárira, de ez nem volt lehetséges.
Ipaden nincs semmi amivel gondom lenne, csak a felhőben (levelező, drivok stb), de azoknak megváltoztattam a hozzáférését, ahogy az AppleId-t is. -
Chrystall
senior tag
Ki mondta hogy anyagilag megterhelő? Légyszi másold már ide be hol írtam ilyet, hol volt erről szó. Nyilván ha tudom, hogy az Itunes annak ellenére hogy hivatalosan az egyik ilyen eszköz erre mégsem csinál teljes backup-ot, akkor kifizetem az iCloud-ot. Csak ez sehol nincs feltüntetve. Másrészről meg lehet itt banánnal meg majmokkal okoskodni, csak hülyeséget beszélsz. Nagyon okos vagy úgy látszólag, csak a bökkenő hogy jelen esetben ha rád hallgatok, még szarabbul járok: kifizetem az iCloudra a dijat, és ugyan ott vagyok. Na? Nem esett le még mindig? Hát mert az sem fog mindent lementeni. Pl. Appokat nem. Ami jelen esetben ugyanúgy hiányzik az iPademről, mint ahogy említettem.
-
moleculez
veterán
Nem értem én ezt... Amúgy nekem pont van 50GB iCloud, csak nem használom, mert nem szimpi, ellenben van 3 Apple cuccom (nemsoká jön mellé az iPad), aminek mind odamegy a mentése, és 10+GB foglalt, nem is érdekel azért van.
Az viszont nekem is a vesszőparipám, hogy elég gusztustalan, hogy 5GB/account, nem /eszköz. Tök mindegy mennyiért vásárolsz, ennyit kapsz.#31998 Rád bízta. Enjoy.
-
SharpSA
veterán
Ez az, amit én sem értek még mindig... Vannak, akik elvből... érted, elvből nem hajlandóak ekkora hatalmas összeget fizetni, mert akkor 1 évben 12 gombóc fagyival kevesebbet ehetnek...
És szeretnek szenvedni, amikor menteni kell és amikor vissza kellene állítani a mentést.
Egyébként meg egyáltalán nem lassít semmit sem az iCloud mentés, mert akkor csinálja, amikor töltőn van a készülék és nincs használva. -
Chrystall
senior tag
"Meg kérdezhetem, hogy miért nem használtad az iCloud mentést is?"
Én meg azt kérdezném miért kéne? Miért menteném oda, ha 5GB áll rendelkezésre, nekem meg 16GB-nyi adatom van? Mivel lesz az jobb nekem, főleg, hogy állandóan ezzel fog akkor bíbelődni a gép, hogy oda menteget, lassítva a rendszert. Elsők közt van ajánlva, hogy gyorsítás érdekében a mentegetéseket iCloudba ki kell lőni. Főleg, ha mezei felhasználó úgy tudja, a biztonsági mentést az iTunes megcsinálja. Ráadásul ha biztonsági mentésről van szó, én nekem az volna evidens, hogy le is menti a dolgokat, nem csak kiszelektálja, hogy szerinte mi kell meg mit nem. Ennél még a Windows is okosabb meg egyszerűbb. Minden esetre, 40 év alatt sose láttam még olyat, hogyha adatmentést akarok, és van biztonsági mentés opció, akkor még ahhoz plusszba nekem kell manuálisan másolgatni 3. féltől származó fizetős szoftverrel adatokat, hogy utána is meglegyenek. Lehet van ilyen, csak én ezt nem nevezném felhasználóbarátnak. És akkor és még nem is anyukám vagyok, aki azt sem tudja mint felhasználó, mi az a biztonsági mentés.
-
Chrystall
senior tag
Igen, törölt mindent, aztán visszaállítás itunes ból.
Komolyan, nem hiszem el hogy ez az iOS ilyen kőkori szinten van adatmentés tekintetében. Már vagy 2 napja szenvedek ezzel, hogy visszategyek mindent.
És nincs benne a backupban sem semmi az iBooks-nál. Na majd megkérdezem a Macrumors-on hátha ott tudnak valami megoldást.
-
Chrystall
senior tag
De nekem is iTunes backupból volt visszaállítva, mégis elveszett mind. Le kellett resetelnem az iPad-et, előtte csináltam a backup-ot, mikor már visszaraktam, nem voltak meg a PDF-ek, lementéskor még igen. Ez hogy a fenébe lehet?
És mindom a backupot ha kibontom nincs benne ott sem semmi az iBooks-ban, csak plist file-ok meg ilyen hülyeségek.
-
consono
nagyúr
-
-
Parson
addikt
Nálam 2 gyerek miatt hasznos lenne középen. Vagy pedig olyan, amit be lehet tolni akár középre is teleszkoppal (mint pl ez), vagy máshogy. Inkább a funkció érdekel, mint a kinézet, kocsiban tökéletes megoldás úgy se lesz.
-
hitchins
őstag
A leiras szerint mentunk vegig. Abban van hogy legegyszerubb egy masik ios keszulekrol igenyelni. Termeszetesen kert telefonszam igazolast ami megtortent de hiaba mert nem megy tovabb.
Mindegy odaig eljutottam hogy varni kell es majd kuldik.Mivel a lanyom fiokja ossze van kapcsolva az enyemmel azaz “ala” van regisztralva. En vagyok a szulo/gondviselo, en hagyom jova a fizeteseket stb azt hittem egyszerubb az uj jelszo igenylese a sajat (szuloi) id-mal a sajat telefonomrol
-
hitchins
őstag
Lanyomnak valamiert nem akarta felismerni az ujjlenyomatat. O gondolta letorli es csinal ujat.
Az ujjlenyomat el is keszult de az app storehoz ujra kell regisztralni amikor is keri apple id jelszot. Na ez nincs meg.
A nagyobb problema hogy olyan mintha be sem lenne lepve mert a jelszo/boztonsag menupontba sem tud belepni oda is rogzon jelszot ker. (Ezt mondjuk nem tudom hogy sikerult)
Fentiek miatt az en telefonomon keresztul probaltunk meg uj jelszot kerni.
Fel is jon az uzenet az ipaden hogy mehet-e az uj jelszo de ha leokezzuk nem csinal semmit ott marad a menuben.
Kuldtem egy igenyt igy elvileg majd kapunk valamit par napon belul de jo lett volna most beallitani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- Elemlámpa, zseblámpa
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Exkluzív órák
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest