- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
-
31400 - 31301
50653 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
Jókat kérdezel... amazon-ról meg ebay-röl még eddig soha nem kellett rendelnem... No de végeredményben megrendeltem a paperlike-ot, most újabb pár nap türelem jön, aztán már csak eröt kell gyüjteni, hogy ne baxam el a felhelyezést... addig meg szépen vár a dobozban minden.

-
Kókuszdió
nagyúr
-
Kaba
veterán
-
SharpSA
veterán
Az iPad 7 (2019) és iPad 8 (2020) külsőleg teljesen megegyeznek? Tehát tok és egy külső kiegészítő jó az újabbra is?
-
smc
addikt
-
MurdR
veterán
-
smc
addikt
Sok féle van, van amelyiket alig érzed a ceruzával, de van olyan is ami egy hét alatt ledarálja a hegyet.
És itt elengedem ismét a fóliás témát, amit tudtam leírtam róla. Good luck mindenkinek!
-
MurdR
veterán
Egyáltalán nem kötelező, megveszed és kipróbálod.

Nekem volt a surface bookon is, pedig ott 4 féle hegy is van a ceruzához.
Ami engem nagyon zavart hogy az üvegen kevés a tapadás, de ha belefutsz egy ujjlenyomatba akkor az olyan, mintha hirtelen murvába érnél.
No meg így sokkal ellenállóbb az ujjlenyomatokra, kevesebbet kell törölgetni (2 hetente ha egyezer letakarítom, de akkor sem feltűnő)
Jah és én azért eléggé féltem, drága cucc volt és lehet el fogom adni ha jön egy arra érdemes új gen.Persze mint minden, ez is kompromisszumokkal jár. Matt fóliánál kicsit zajos lesz a kép, ha közelről nézed elég feltűnő, de nem megszokhatatlan. Illetve ha egy napos szobában úgy esik a fény, akkor nem látsz semmit a kijelzőn. Illetve ezt nem mértem ki, de mintha 5-10%-ot lefaragna a fényerőből. Üvegnél pedig ugye bukod az ujjlenyomat ellenállást és a tapadást, cserébe védve van a kijelző és kontrasztosabb/tisztább is a kép.
Nekem anno (jó rég, még a Nexus 7-es időszakban) volt matt fólia a tabon, de az valami borzalmas volt, olyan szemcsés volt a kijelző mint ha disznósajttal bekentem volna.

-
Kaba
veterán
Az Euronics üzleti ajánlataival kapcsolatban célszerű előtte az üzletet felhívni főleg,ha távolabbról megy valaki.Nem naprakészek a frissítések,így sokszor már nem elérhető az akciós termék az megjelölt üzletben.
-
consono
nagyúr
-
smc
addikt
Egyáltalán nem kötelező, megveszed és kipróbálod.

Nekem volt a surface bookon is, pedig ott 4 féle hegy is van a ceruzához.
Ami engem nagyon zavart hogy az üvegen kevés a tapadás, de ha belefutsz egy ujjlenyomatba akkor az olyan, mintha hirtelen murvába érnél.
No meg így sokkal ellenállóbb az ujjlenyomatokra, kevesebbet kell törölgetni (2 hetente ha egyezer letakarítom, de akkor sem feltűnő)
Jah és én azért eléggé féltem, drága cucc volt és lehet el fogom adni ha jön egy arra érdemes új gen.Persze mint minden, ez is kompromisszumokkal jár. Matt fóliánál kicsit zajos lesz a kép, ha közelről nézed elég feltűnő, de nem megszokhatatlan. Illetve ha egy napos szobában úgy esik a fény, akkor nem látsz semmit a kijelzőn. Illetve ezt nem mértem ki, de mintha 5-10%-ot lefaragna a fényerőből. Üvegnél pedig ugye bukod az ujjlenyomat ellenállást és a tapadást, cserébe védve van a kijelző és kontrasztosabb/tisztább is a kép.
-
SharpSA
veterán
Most újra megnéztem a numberst... Tök jó, hogy a onedrive-val is együtműködik, de még mindig van egy nagy probléma vele: megnyitottam egy xlsx fájl, egy egyszerű táblázatot, majd azt természetesen numbers-ként mentette, csakhogy az eredetileg 23,15KB-os fájlból a numbers 909,04KB lett. Nekem van jó pár dokumentumom a onedrive-on és ha mindent a numbers és pages appokkal szerkeszetnék, akkor jelentősen megcsappanna 30GB-os tárhely. Így megy a kukába mindkét app...
-
mazsiii92
senior tag
Én évek óta Google Sheetet használok a számlák és mindenféle kiadás tervezésére. iPhoneon és iPaden alkalmazásban szerkesztem őket, nincs velük gond, PC-n meg böngészőben. Természetesen érdemes a vázat - szerintem - gépen megcsinálni a képletekkel, és utána már a többi eszközön könnyen frissíthető az adatokkal.

-
MurdR
veterán
Amúgy mennyire kötelező a fólia ha pencilt használ az ember fia? Mert én nem igazán szoktam tenni a készülékeimre.
-
Jaded
őstag
Próbálgattam már régebben, de aztán maradt az Excel. Google-t amennyire lehet kerülöm

szerk: ha jól emlékszem a Numbers is megy böngészőből (a Pages biztos, mert azt használom).
-
kalanchoe
senior tag
numbers teljesen használható szvsz, esetleg alternatíva a Google Táblázatok / Office Excel böngészőből.
-
Jaded
őstag
Ú, tényleg, akkor az Air-en nem ingyenes. Akkor tényleg át kell szoknom a Numbersre. Ahhoz hogy vezessem a gáz és villanyfogyasztást, nem fizetek elő. Onedrive pedig van 30giga, szerintem 5 sincs tele
-
MurdR
veterán
-
parandroid
félisten
-
consono
nagyúr
Amazon.de black friday, vagy new years dealekben veszem minden évben. Ki lehet fogni 50-ért is, kis szerencsével, de 60 eur fölött még nem fizettem érte. Családiról van szó, nyilván. Figyelni kell a lightning dealeket, ott szokott lenni.
p
99-ről 69 EUR most... Várok még kicsit

-
consono
nagyúr
Amazon.de black friday, vagy new years dealekben veszem minden évben. Ki lehet fogni 50-ért is, kis szerencsével, de 60 eur fölött még nem fizettem érte. Családiról van szó, nyilván. Figyelni kell a lightning dealeket, ott szokott lenni.
p
Köszi! Jó ötlet!
-
parandroid
félisten
p
-
MurdR
veterán
-
consono
nagyúr
-
SharpSA
veterán
-
smc
addikt
Na felkurta az agyam egy kicsit a helyi lehetöségek szükös tárháza, úgyhogy felmerült egy üvegfólia használata is - ha azonnal venni akarok egy fóliát... ha nagyon belemelegednék a rajzolgatásba, paperlike-ot késöbb is lehet még venni, vagy egyebet rendelni. De itt jelenleg csak Schutzglas = üvegfólia van... (35 EUR / db, és a felhelyezése se olyan szépen elökészitett mint a paperlike) a vastagságát viszont a franc se tudja... franc se tudja mi a franc legyen...

Hol élsz? Amazon, ebay?
-
MurdR
veterán
-
Parson
addikt
Na felkurta az agyam egy kicsit a helyi lehetöségek szükös tárháza, úgyhogy felmerült egy üvegfólia használata is - ha azonnal venni akarok egy fóliát... ha nagyon belemelegednék a rajzolgatásba, paperlike-ot késöbb is lehet még venni, vagy egyebet rendelni. De itt jelenleg csak Schutzglas = üvegfólia van... (35 EUR / db, és a felhelyezése se olyan szépen elökészitett mint a paperlike) a vastagságát viszont a franc se tudja... franc se tudja mi a franc legyen...

-
SharpSA
veterán
-
Noxy
veterán
-
Divinity
őstag
A google féléket lehet offline is használni ha előtte letöltöd a fileokat, aztán ha lesz net szinkronizál
-
Parson
addikt
-
SharpSA
veterán
-
MurdR
veterán
Ettől féltem, én sem találtam értelmes alternatívát. Arra, hogy havonta 2x használja. amikor nem viszek magammal macet mert pl pecázni megyek, arra sajnálok kiadni x-ezret.

-
Alex91
félisten
-
SharpSA
veterán
Birkaszoftoffisz... 365
Sajnos nincs igazán jó alternatíva. A guglié csak nettel működik, online és nem tud annyit. De ha tud valaki jót, azt szívesen megnézem.
A rágottalma féle numbers és társai meg kb vicc, bár régen néztem már meg, hogy mit és hogyan tudnak... -
g@bo
nagyúr
-
SharpSA
veterán
Annak idején engem is zavart, hogy nincs erre dedikált gomb mint a Logitech keyboardokon, így kigugliztam a megoldást. Nagy összefoglalós sajnos sehol se találtam, amire igény van külön kellett keresgélni.
Kedvencem a szorzás jel, azaz annak a hiánya. Nem is értem az apple hogyan gondolta ezt? Mac OS-en is éppúgy probléma a teljes klaviatúrán (ez azért már gáz, ezek szerint a macOS sem munkára való), valami szintén 3 billentyűs kombináció, de mindig elfelejtem így fel kellett írnom.Ha jól emlékszem akkor Shift+Alt+. vagy , a *-ás. Én is kerestem...
-
Kaba
veterán
-
Kaba
veterán
-
g@bo
nagyúr
urak
miként kell az ipadot (jelen, 7 2019) alaphelyzetbe állítani, icloud zárat és a teljes tartalmat törölni?
-
Parson
addikt
Sorry, de egyszerre ugyis csak egy tipust veszek, azt meg kb addig használom, amig csak lehet... ergo most mérnöki szörszálhasogatással szépen végigmazsolázom az infókat... idöm, mint a tenger, nem sürget senki - aki igen, azt meg úgyis lecsapom.

-
smc
addikt
Frászt, most már ne fogd rám, vedd meg a paperlike-ot, különben ha nem jön be bármi más én leszek a hibás! Ha pedig a paperlike nem jön be, mondhatom hogy megmondtam.
Tegyük hozzá, nem próbáltam paperlike-ot, tehát úgy nézd a dolgot.
-
Parson
addikt
-
smc
addikt
-
Parson
addikt
-
smc
addikt
-
MurdR
veterán
Ti használtok valamilyen Office alternatívát?
-
smc
addikt
A jó tanács mindenképp jól jön, de hol van itt felár?
Irtam, hogy mi a helyzet itt. (Kieg.: A black week akciot csak kihasználom én is, mint mindenki más, ettöl még egy minöségi termékre adok ha kell... ergo, nem egy fólia árkülönbözet az, ami mellbe fog vágni... )
Szponzorált reklámokat nem nézek... független felhasználok véleményei és/vagy videoi alapján látom ezt igy. De mondj technikai érveket és ha igazak, akkor keresek mást - én mindig nyitott vagyok a jobb megoldásra (jelen esetben számomra jobb), de csak ha létezik. -
Parson
addikt
“- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam”
Arra gondolsz hogy mindenhol reklámozzák? Az nem ajánlás ha a paperlike szponzorálja a tartalmat. Csak erre próbáltam utalni, független tesztelők szerint nem éri meg a felárat. Ha neked ez nem gond, akkor nyugodtan vedd meg. Csak gondoltam egy jó tanács elfér a fórumon.A jó tanács mindenképp jól jön, de hol van itt felár?
Irtam, hogy mi a helyzet itt. (Kieg.: A black week akciot csak kihasználom én is, mint mindenki más, ettöl még egy minöségi termékre adok ha kell... ergo, nem egy fólia árkülönbözet az, ami mellbe fog vágni... )
Szponzorált reklámokat nem nézek... független felhasználok véleményei és/vagy videoi alapján látom ezt igy. De mondj technikai érveket és ha igazak, akkor keresek mást - én mindig nyitott vagyok a jobb megoldásra (jelen esetben számomra jobb), de csak ha létezik. -
smc
addikt
'Paperlike egy túlárazott szétreklámozott matt fólia.'
Akárcsak az apple termékek, mondanák sokan.
Nem mellesleg az itteni felhozatalban, minden passzoló fólia 30 EUR körül mozog, ezzel szemben a Paperlike 35 EUR, de:
- 2 db-ot tartalmaz
- most akcioban 25 EUR
- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam
- ha a 2 db kibir 1-1 évet, már akkor is megérte nekem, mivel a Black Week miatti akcioban vett iPad + kiegészitök miatt olyan, mintha ingyen kapnám
- ha mégse jön be, akkor na bumm, van más matt fólia, ami szintén jó lehet, de ha a paperlike nem jön be, akkor valszeg más matt fólia se.Vélemény?
“- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam”
Arra gondolsz hogy mindenhol reklámozzák? Az nem ajánlás ha a paperlike szponzorálja a tartalmat. Csak erre próbáltam utalni, független tesztelők szerint nem éri meg a felárat. Ha neked ez nem gond, akkor nyugodtan vedd meg. Csak gondoltam egy jó tanács elfér a fórumon. -
Parson
addikt
-
sebgutkopf
őstag
Annak idején engem is zavart, hogy nincs erre dedikált gomb mint a Logitech keyboardokon, így kigugliztam a megoldást. Nagy összefoglalós sajnos sehol se találtam, amire igény van külön kellett keresgélni.
Kedvencem a szorzás jel, azaz annak a hiánya. Nem is értem az apple hogyan gondolta ezt? Mac OS-en is éppúgy probléma a teljes klaviatúrán (ez azért már gáz, ezek szerint a macOS sem munkára való), valami szintén 3 billentyűs kombináció, de mindig elfelejtem így fel kellett írnom. -
Parson
addikt
-
MurdR
veterán
Ne legyél má ekkora troll, nincs az a digitális analfabéta, aki még ne hallott volna róluk.

Srácok, este meglett (csak aztán más programjaim voltam) az iPad 8 32 Gb Space grey + apple pencil (gen.1) + Logitech Combo Touch... végülis csak sikerült 30 Eur kedvezménnyel összehozni, úgyhogy naon állat...
már csak egy paperlike folia kell rá, mert addig ki se bontom öket... 
Pedig akartam szólni hogy szerintem kevés a 32giga, de már nem voltál itt este

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Parson
addikt
'Paperlike egy túlárazott szétreklámozott matt fólia.'
Akárcsak az apple termékek, mondanák sokan.
Nem mellesleg az itteni felhozatalban, minden passzoló fólia 30 EUR körül mozog, ezzel szemben a Paperlike 35 EUR, de:
- 2 db-ot tartalmaz
- most akcioban 25 EUR
- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam
- ha a 2 db kibir 1-1 évet, már akkor is megérte nekem, mivel a Black Week miatti akcioban vett iPad + kiegészitök miatt olyan, mintha ingyen kapnám
- ha mégse jön be, akkor na bumm, van más matt fólia, ami szintén jó lehet, de ha a paperlike nem jön be, akkor valszeg más matt fólia se.Vélemény?
-
Alex91
félisten
Ne legyél má ekkora troll, nincs az a digitális analfabéta, aki még ne hallott volna róluk.

Srácok, este meglett (csak aztán más programjaim voltam) az iPad 8 32 Gb Space grey + apple pencil (gen.1) + Logitech Combo Touch... végülis csak sikerült 30 Eur kedvezménnyel összehozni, úgyhogy naon állat...
Hallani hallottam, csak hasznalni nem hasznalom...
-
smc
addikt

Paperlike egy túlárazott szétreklámozott matt fólia. Felesleges pénzkidobás. Döntsd el, hogy üveg, vagy matt fólia kell és vedd meg a legolcsóbbat.
Az üveggel vigyázz, mert ha túl vastag, akkor a ceruza képes hullámos átlós vonalakat húzni, ami nem túl jó. -
Parson
addikt

-
consono
nagyúr
Én pont ezen dilemmázok... Bekapcsoltam a 30 nap trialt a családnak, élvezik is a reklámmentességet, de a Music-ot csak én használom, mindenki maradt a Spotifyon. A background playt meg mindegyikük kikapcsolta rögtön. Nekem szinte egy az egyben ugyan azt az élményt adja a Youtube Music, szemben pl az Apple Musiccal, mint a Spotify. De csak magam miatt nem fizetek elő...
-
SharpSA
veterán
Egy hónapot én is kipróbáltam a fizetős verzióval, de nem adott többet, mint így és még fizetni is kell érte. Music meg nem érdekel, arra ott van a családi Spotify. Tudom ez nem a legjobb minőségű, de már nem is hallgatok úgy zenét, mint korábban.
-
smc
addikt
Én összedobtam egy családi csoportot, 5-en használjuk így a youtube reklám mentes és youtube musicot. Nekem megér ez havi 500 forintot mert a youtubeot többet nézzük, mint a netflixet, rengeteg fél egy órás “showt” minden héten.
-
Rage47
nagyúr
-
SharpSA
veterán
Az én mini 5-ösömön is ezer sebből vérzik a fb app, már jó ideje. Nekem is az a legidegesítőbb, amikor jön egy értesítés, hogy egy csoportban valaki hozzászólt egy általam követett poszthoz, és az értesítésre kattintva nem az adott poszt alatti threadbe kerülök, hanem a csoport fejlécéhez, aztán kereshetem, hogy vajon melyik poszthoz érkezett az a bizonyos komment. Néha csak úgy találom meg, ha eldobom az egész appot, és újra megnyitom. Időnként a saját posztjaim megtalálása is csak így sikerül...
Hetente jön frissítés az apphoz, de olyankor semmi sem változik. Ha viszont változik valami, az sosem az app frissítéséhez kapcsolódik, hanem csak úgy megtörténik, két frissítés között valamikor, valószínűleg valami szerveroldali változtatás miatt. De a fő problémák persze ilyenkor sem oldódnak meg, időtlen idők óta.
Mindez az androidos fb appban tökéletesen működik...Én már csak böngészőben használom a fosbúkot és a YouTube-ot is reklám blokkolókkal. Mindkettőt asztali módban. Igaz utóbbi esetén csak maximum 1080p-ben mennek a videók, de még 11 colon is bőven elég nekem.
-
Alex91
félisten
-
smc
addikt
Az én mini 5-ösömön is ezer sebből vérzik a fb app, már jó ideje. Nekem is az a legidegesítőbb, amikor jön egy értesítés, hogy egy csoportban valaki hozzászólt egy általam követett poszthoz, és az értesítésre kattintva nem az adott poszt alatti threadbe kerülök, hanem a csoport fejlécéhez, aztán kereshetem, hogy vajon melyik poszthoz érkezett az a bizonyos komment. Néha csak úgy találom meg, ha eldobom az egész appot, és újra megnyitom. Időnként a saját posztjaim megtalálása is csak így sikerül...
Hetente jön frissítés az apphoz, de olyankor semmi sem változik. Ha viszont változik valami, az sosem az app frissítéséhez kapcsolódik, hanem csak úgy megtörténik, két frissítés között valamikor, valószínűleg valami szerveroldali változtatás miatt. De a fő problémák persze ilyenkor sem oldódnak meg, időtlen idők óta.
Mindez az androidos fb appban tökéletesen működik...Dettó.
Arról már ne is beszéljünk, hogy képtelenek összehányni egy instagram appot ipadre.. -
kezo0
addikt
Na most lett elegem. Csak ipadom van ios szoval nem tudom hogy ez ios problema e de mar nagyon gaz. A facebook app nem mukodik normalisan. Nem eleg hogy alulra kerult a menuje amit meg valahogy megszoktam de honapok ota nem linkeli rendesen az ertesiteseket. Azaz az appon belul ertesitesre kettinva nem ugrik a postra csak mondjuk a csoportra. Egy ideig amig a regi bongeszos fb volt ugy hasznaltam, de miota az uj felulet van ott meg nem mukodik a fejlec. Eltunik es csak a facebook.com begepelesevel jon elo. Mind mobil mind desktop nezetet kerek a bongeszotol.
Mindez az androidos fb appban tökéletesen működik... -
MurdR
veterán
Na most lett elegem. Csak ipadom van ios szoval nem tudom hogy ez ios problema e de mar nagyon gaz. A facebook app nem mukodik normalisan. Nem eleg hogy alulra kerult a menuje amit meg valahogy megszoktam de honapok ota nem linkeli rendesen az ertesiteseket. Azaz az appon belul ertesitesre kettinva nem ugrik a postra csak mondjuk a csoportra. Egy ideig amig a regi bongeszos fb volt ugy hasznaltam, de miota az uj felulet van ott meg nem mukodik a fejlec. Eltunik es csak a facebook.com begepelesevel jon elo. Mind mobil mind desktop nezetet kerek a bongeszotol.
Én egy stream visszajátszást akartam nézni ma vele, azt meg nem lehet 360p-nél jobb minőségre tenni. Az FB app a bugos/hibás, nem az eszközöd

-
qqzs
őstag
-
moleculez
veterán
Sziasztok
Gyári mail appot használom outlook.com címmel mivel a funkcióban elget tudna.
Pár napja mindig arra kér, hogy adjam meg a jelszavamat, melyet meg is teszek aztán mintha elfelejtené és kezdődik az elejéről.
iPadOS 14.2 van rajta.
Nekem ugyanez iPhoneon
Nem tudom, most pár napja nem csinálja. Valami szerver oldalon szerintem.
Kínai toll: nekem van egy, és kezdésnek firkálni teljesen jó
-
CrAzY88
aktív tag
-
Kókuszdió
nagyúr
Skacok
iPhone al nem tudom vezérelni a zene kapcsolgatást ,hangerőt iPadon ?
-
MurdR
veterán
ugyan a kérdés nem nekem lett szánva, de én egy Adonit Note tollat használok, mióta megvan az iPadem. pressure sensitivity nincs benne, szóval csak “egyszerű vonalakat” firkál, de mivel ritkán rajzolok, ezért nálam ez nem volt gond. töltöttségjelzést csak magán a tollon tud mutatni, ha merülőben van, pirosan világít. microUSB-vel lehet tölteni, olyan 1-2 óra alatt feltölt és 12 órányi használatot tud. 10k-val olcsóbb, mint az Pencil, de ha az ár nem számít és kéne a nyomásérzékenység, meg rajzolás lenne a fő cél, érdemesebb a gyári megoldást választani. én azért választottam ezt, mert sokat szándékoztam vele írni, jegyzetelni, meg az iStylenál nem volt raktáron a másik, és nem akartam tovább várni.
Igen, gondolom, hogy fapados lesz (ha egyáltalán működik
). Majd azért leírom a véleményemet a cuccról.31318 consono
Mondjuk a jegyzetelés sem egy màsodlagos dolog. Na most már legalább annyira izgulok a toll miatt, mint amikor az iPadet vártam

Jahh, majd elfelejtettem, a leírás szerint ez a toll sokkal (számszerűsítették is, egész pontosan 50%-kal) jobb mint az Apple Pencil. Tehát csak irigykedtek

-
rmmm
tag
plus pont az iSamurai-nak, hogy ingyen vállalták, megpróbálják frissiteni. elég minusz pont, hogy másnap ugy adtak oda, hogy elmaradt ez, elfelejtették, ugy kaptam vissza, hogy hozza se nyultak. feleslegesen mentem el fizettem parkolot (380Ft volt 10 percre, lol) stb.
a jó hír, hogy magától meggyogyult, sikerult frissiteni. telefonon beszeltem veluk, hogy akkor most tényleg nem nyultak e hozza, es utana kerdeztem, akkor mitol futott vegig. végül ugy vettem ki, ez a tipikus bermauda háromszög, amikor senki se érti a hibajelenséget, és hogy mitől javul meg. ahogy neha a pendrivet is felsimeri a szamitogep, maskor meg nem, ezt se lehet megértni, csak kitartoan probalkozni. nekem 5 hard reset utan sikerült
-
rmmm
tag
-
smc
addikt
-
consono
nagyúr
Tényleg jók!
A kínai tollakkal meg általában az a probléma, hogy egyik sem támogatja a nyomásérzékenységet, tehát konstans lesz a vonalvastagságod. Ami meg tudja, az majdnem annyiba kerül, mint a gyári... Én is vettem karácsonyra egyet a kislányom droidos tabletjéhez, meglepően jól működik (még csak kipróbáltam, el van dugva), de ha megjön az iPad, azon is ki fogom próbálni
Mondjuk én jegyzetelni szeretnék inkább, rajzolni az elmúlt 30-35 évben csak CAD progikkal rajzoltam, vagy vonalzó mellett... -
Cyberbeni
addikt
-
smc
addikt
-
Cyberbeni
addikt
-
kalanchoe
senior tag
Csájna pencillel van esetleg tapasztalatod? Néztem videókat, egész használhatónak tűnik némelyik.
Igazából szeretnék megpróbálni rajzolgatni, és ha mégse vagyok akkora picasso mint azt megálmodtam, akkor ne kelljen már porosodnia egy 40 rugós tollnak. Ha viszont tetszik a toll, akkor persze beszerzek egy epült is.
A Procreate Neked hogy foglal 60 gigát, hogy kell ezt elképzelni?ugyan a kérdés nem nekem lett szánva, de én egy Adonit Note tollat használok, mióta megvan az iPadem. pressure sensitivity nincs benne, szóval csak “egyszerű vonalakat” firkál, de mivel ritkán rajzolok, ezért nálam ez nem volt gond. töltöttségjelzést csak magán a tollon tud mutatni, ha merülőben van, pirosan világít. microUSB-vel lehet tölteni, olyan 1-2 óra alatt feltölt és 12 órányi használatot tud. 10k-val olcsóbb, mint az Pencil, de ha az ár nem számít és kéne a nyomásérzékenység, meg rajzolás lenne a fő cél, érdemesebb a gyári megoldást választani. én azért választottam ezt, mert sokat szándékoztam vele írni, jegyzetelni, meg az iStylenál nem volt raktáron a másik, és nem akartam tovább várni.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Gyári mail appot használom outlook.com címmel mivel a funkcióban elget tudna.
Pár napja mindig arra kér, hogy adjam meg a jelszavamat, melyet meg is teszek aztán mintha elfelejtené és kezdődik az elejéről.
iPadOS 14.2 van rajta.
-
smc
addikt
Köszi!
Ez meg mi a...?! Szerintetek?
iPad Pro Said to Adopt OLED Displays in Late 2021 Following Mini-LED Model in Early 2021 -
Divinity
őstag
Na most már egy kicsit utánajártam neked (magamnak) hogy mi mekkora és miért, a képek milyenségétől most tekintsünk el.
1. Ez egy nagyobb projekt:
4000x5556px 300dpi
94911 strokes
22h 36m tracked time
Teljes méret 3040,71 MB
Ebből a videó 1351,05 MB 4k lossless, h.264, 56 perc2. Egy gyorsabb:
4000x4000px 300dpi
5989 strokes
3h 53m tracked time
Teljes méret 1288,77 MB
Ebből videó 563,33 MB 4k lossless, h.264, 4 és fél perc3. Még egy gyorsabb kevés színnel:
6000x4000px 300dpi
5386 strokes
1h 33m tracked time
Teljes méret 191,02 MB
Ebből videó 69,45 MB 4k lossless, h.264, 3 és fél perc4. Ez meg csak firka:
6000x4000px 300dpi
12031 strokes (csak azért ilyen sok, mert sok firka volt előtte a fájlban, de az kuka lett
)
3h 31m tracked time
Teljes méret 330,89 MB
Ebből videó 137,43 MB 4k lossless, h.264, 7 perc1. [kép]
2. [kép]
3. [kép]
4. [kép]
Szóval ha kisebb méretben csinálod, akkor elég sok elfér pár gigában is.
A strokes azt mutatja, hogy összesen hány ecsetvonás történt.
Tracked time nem tudom hogy kerül számításra.Pedig elég menők lettek

-
MurdR
veterán
Na most már egy kicsit utánajártam neked (magamnak) hogy mi mekkora és miért, a képek milyenségétől most tekintsünk el.
4000x5556px 300dpi
94911 strokes
22h 36m tracked time
Teljes méret 3040,71 MB
4000x4000px 300dpi
5989 strokes
3h 53m tracked time
Teljes méret 1288,77 MB
Ebből videó 563,33 MB 4k lossless, h.264, 4 és fél perc3. Még egy gyorsabb kevés színnel:
6000x4000px 300dpi
5386 strokes
1h 33m tracked time
Teljes méret 191,02 MB
6000x4000px 300dpi
12031 strokes (csak azért ilyen sok, mert sok firka volt előtte a fájlban, de az kuka lett
)
3h 31m tracked time
Teljes méret 330,89 MB
2. [kép]
3. [kép]
4. [kép]
Tracked time nem tudom hogy kerül számításra.Wow, jók a képek!

Köszi hogy megnézted nekem (magadnak).

-
smc
addikt
4000x5556px 300dpi
94911 strokes
22h 36m tracked time
Teljes méret 3040,71 MB
4000x4000px 300dpi
5989 strokes
3h 53m tracked time
Teljes méret 1288,77 MB
6000x4000px 300dpi
5386 strokes
1h 33m tracked time
Teljes méret 191,02 MB
6000x4000px 300dpi
)
3h 31m tracked time
Teljes méret 330,89 MB
2. [kép]
3. [kép]
4. [kép]
Tracked time nem tudom hogy kerül számításra. -
Parson
addikt
-
Serpiko
addikt
-
MurdR
veterán
De ha csak simán rajzolgatsz akkor ez nincs ennyi, nem?
31305 Parson
Aztán rá fogsz jönni hogy ez bőven elég neked, ezért megtartod
-
Parson
addikt
-
smc
addikt
Csájna pencillel van esetleg tapasztalatod? Néztem videókat, egész használhatónak tűnik némelyik.
Igazából szeretnék megpróbálni rajzolgatni, és ha mégse vagyok akkora picasso mint azt megálmodtam, akkor ne kelljen már porosodnia egy 40 rugós tollnak. Ha viszont tetszik a toll, akkor persze beszerzek egy epült is.
A Procreate Neked hogy foglal 60 gigát, hogy kell ezt elképzelni?Nem próbáltam utánzatot.
Úgy foglal ennyit, hogy egy kép kb 6000x4000 px és lépésenként rögzíti az összes rajzot majd exportálom videóvá. És hát sok van benne.
Maga az app párszáz mega csak. -
MurdR
veterán
A Procreate Neked hogy foglal 60 gigát, hogy kell ezt elképzelni? -
Alex91
félisten
-
Parson
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
31400 - 31301
50653 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Arc Raiders
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Futárcégek
- AliExpress tapasztalatok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- További aktív témák...
- Logitech Folio Touch Air 11"(M2, M3), Air (4. 5.gen) billentyűzetes tok, UK kiosztás, új, bontott
- iPad Air M1 wifi+ cellular új akku ajándék Smart folio
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 6300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- Microsoft Surface Pro 6 i7-8650U 16GB 512 1év garancia
- TÖKÉLETES ÁLLAPOTÚ IPAD 10 64GB Wifi , üzletből, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest