Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- MasterDeeJay: Nvidia Geforce PCX5300 bemutató
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
Jókat kérdezel... amazon-ról meg ebay-röl még eddig soha nem kellett rendelnem... No de végeredményben megrendeltem a paperlike-ot, most újabb pár nap türelem jön, aztán már csak eröt kell gyüjteni, hogy ne baxam el a felhelyezést... addig meg szépen vár a dobozban minden.

-
SharpSA
veterán
Az iPad 7 (2019) és iPad 8 (2020) külsőleg teljesen megegyeznek? Tehát tok és egy külső kiegészítő jó az újabbra is?
-
Egyáltalán nem kötelező, megveszed és kipróbálod.

Nekem volt a surface bookon is, pedig ott 4 féle hegy is van a ceruzához.
Ami engem nagyon zavart hogy az üvegen kevés a tapadás, de ha belefutsz egy ujjlenyomatba akkor az olyan, mintha hirtelen murvába érnél.
No meg így sokkal ellenállóbb az ujjlenyomatokra, kevesebbet kell törölgetni (2 hetente ha egyezer letakarítom, de akkor sem feltűnő)
Jah és én azért eléggé féltem, drága cucc volt és lehet el fogom adni ha jön egy arra érdemes új gen.Persze mint minden, ez is kompromisszumokkal jár. Matt fóliánál kicsit zajos lesz a kép, ha közelről nézed elég feltűnő, de nem megszokhatatlan. Illetve ha egy napos szobában úgy esik a fény, akkor nem látsz semmit a kijelzőn. Illetve ezt nem mértem ki, de mintha 5-10%-ot lefaragna a fényerőből. Üvegnél pedig ugye bukod az ujjlenyomat ellenállást és a tapadást, cserébe védve van a kijelző és kontrasztosabb/tisztább is a kép.
-
SharpSA
veterán
válasz
kalanchoe
üzenetére
Most újra megnéztem a numberst... Tök jó, hogy a onedrive-val is együtműködik, de még mindig van egy nagy probléma vele: megnyitottam egy xlsx fájl, egy egyszerű táblázatot, majd azt természetesen numbers-ként mentette, csakhogy az eredetileg 23,15KB-os fájlból a numbers 909,04KB lett. Nekem van jó pár dokumentumom a onedrive-on és ha mindent a numbers és pages appokkal szerkeszetnék, akkor jelentősen megcsappanna 30GB-os tárhely. Így megy a kukába mindkét app...
-
mazsiii92
senior tag
Én évek óta Google Sheetet használok a számlák és mindenféle kiadás tervezésére. iPhoneon és iPaden alkalmazásban szerkesztem őket, nincs velük gond, PC-n meg böngészőben. Természetesen érdemes a vázat - szerintem - gépen megcsinálni a képletekkel, és utána már a többi eszközön könnyen frissíthető az adatokkal.

-
consono
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
99-ről 69 EUR most... Várok még kicsit

-
consono
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi! Jó ötlet!
-
-
Parson
addikt
Na felkurta az agyam egy kicsit a helyi lehetöségek szükös tárháza, úgyhogy felmerült egy üvegfólia használata is - ha azonnal venni akarok egy fóliát... ha nagyon belemelegednék a rajzolgatásba, paperlike-ot késöbb is lehet még venni, vagy egyebet rendelni. De itt jelenleg csak Schutzglas = üvegfólia van... (35 EUR / db, és a felhelyezése se olyan szépen elökészitett mint a paperlike) a vastagságát viszont a franc se tudja... franc se tudja mi a franc legyen...

-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ha jól emlékszem akkor Shift+Alt+. vagy , a *-ás. Én is kerestem...
-
g@bo
nagyúr
urak
miként kell az ipadot (jelen, 7 2019) alaphelyzetbe állítani, icloud zárat és a teljes tartalmat törölni?
-
MurdR
veterán
Ti használtok valamilyen Office alternatívát?
-
Parson
addikt
A jó tanács mindenképp jól jön, de hol van itt felár?
Irtam, hogy mi a helyzet itt. (Kieg.: A black week akciot csak kihasználom én is, mint mindenki más, ettöl még egy minöségi termékre adok ha kell... ergo, nem egy fólia árkülönbözet az, ami mellbe fog vágni... )
Szponzorált reklámokat nem nézek... független felhasználok véleményei és/vagy videoi alapján látom ezt igy. De mondj technikai érveket és ha igazak, akkor keresek mást - én mindig nyitott vagyok a jobb megoldásra (jelen esetben számomra jobb), de csak ha létezik. -
válasz
Parson
üzenetére
“- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam”
Arra gondolsz hogy mindenhol reklámozzák? Az nem ajánlás ha a paperlike szponzorálja a tartalmat. Csak erre próbáltam utalni, független tesztelők szerint nem éri meg a felárat. Ha neked ez nem gond, akkor nyugodtan vedd meg. Csak gondoltam egy jó tanács elfér a fórumon. -
sebgutkopf
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Annak idején engem is zavart, hogy nincs erre dedikált gomb mint a Logitech keyboardokon, így kigugliztam a megoldást. Nagy összefoglalós sajnos sehol se találtam, amire igény van külön kellett keresgélni.
Kedvencem a szorzás jel, azaz annak a hiánya. Nem is értem az apple hogyan gondolta ezt? Mac OS-en is éppúgy probléma a teljes klaviatúrán (ez azért már gáz, ezek szerint a macOS sem munkára való), valami szintén 3 billentyűs kombináció, de mindig elfelejtem így fel kellett írnom. -
Parson
addikt
'Paperlike egy túlárazott szétreklámozott matt fólia.'
Akárcsak az apple termékek, mondanák sokan.
Nem mellesleg az itteni felhozatalban, minden passzoló fólia 30 EUR körül mozog, ezzel szemben a Paperlike 35 EUR, de:
- 2 db-ot tartalmaz
- most akcioban 25 EUR
- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam
- ha a 2 db kibir 1-1 évet, már akkor is megérte nekem, mivel a Black Week miatti akcioban vett iPad + kiegészitök miatt olyan, mintha ingyen kapnám
- ha mégse jön be, akkor na bumm, van más matt fólia, ami szintén jó lehet, de ha a paperlike nem jön be, akkor valszeg más matt fólia se.Vélemény?
-
-
Parson
addikt
válasz
Alex91
üzenetére
Ne legyél má ekkora troll, nincs az a digitális analfabéta, aki még ne hallott volna róluk.

Srácok, este meglett (csak aztán más programjaim voltam) az iPad 8 32 Gb Space grey + apple pencil (gen.1) + Logitech Combo Touch... végülis csak sikerült 30 Eur kedvezménnyel összehozni, úgyhogy naon állat...
már csak egy paperlike folia kell rá, mert addig ki se bontom öket... 
-
consono
nagyúr
válasz
SharpSA
üzenetére
Én pont ezen dilemmázok... Bekapcsoltam a 30 nap trialt a családnak, élvezik is a reklámmentességet, de a Music-ot csak én használom, mindenki maradt a Spotifyon. A background playt meg mindegyikük kikapcsolta rögtön. Nekem szinte egy az egyben ugyan azt az élményt adja a Youtube Music, szemben pl az Apple Musiccal, mint a Spotify. De csak magam miatt nem fizetek elő...
-
-
kezo0
addikt
Az én mini 5-ösömön is ezer sebből vérzik a fb app, már jó ideje. Nekem is az a legidegesítőbb, amikor jön egy értesítés, hogy egy csoportban valaki hozzászólt egy általam követett poszthoz, és az értesítésre kattintva nem az adott poszt alatti threadbe kerülök, hanem a csoport fejlécéhez, aztán kereshetem, hogy vajon melyik poszthoz érkezett az a bizonyos komment. Néha csak úgy találom meg, ha eldobom az egész appot, és újra megnyitom. Időnként a saját posztjaim megtalálása is csak így sikerül...
Hetente jön frissítés az apphoz, de olyankor semmi sem változik. Ha viszont változik valami, az sosem az app frissítéséhez kapcsolódik, hanem csak úgy megtörténik, két frissítés között valamikor, valószínűleg valami szerveroldali változtatás miatt. De a fő problémák persze ilyenkor sem oldódnak meg, időtlen idők óta.
Mindez az androidos fb appban tökéletesen működik... -
qqzs
őstag
Na most lett elegem. Csak ipadom van ios szoval nem tudom hogy ez ios problema e de mar nagyon gaz. A facebook app nem mukodik normalisan. Nem eleg hogy alulra kerult a menuje amit meg valahogy megszoktam de honapok ota nem linkeli rendesen az ertesiteseket. Azaz az appon belul ertesitesre kettinva nem ugrik a postra csak mondjuk a csoportra. Egy ideig amig a regi bongeszos fb volt ugy hasznaltam, de miota az uj felulet van ott meg nem mukodik a fejlec. Eltunik es csak a facebook.com begepelesevel jon elo. Mind mobil mind desktop nezetet kerek a bongeszotol.
-
moleculez
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nekem ugyanez iPhoneon
Nem tudom, most pár napja nem csinálja. Valami szerver oldalon szerintem.
Kínai toll: nekem van egy, és kezdésnek firkálni teljesen jó
-
Kókuszdió
nagyúr
Skacok
iPhone al nem tudom vezérelni a zene kapcsolgatást ,hangerőt iPadon ?
-
MurdR
veterán
válasz
kalanchoe
üzenetére
Igen, gondolom, hogy fapados lesz (ha egyáltalán működik
). Majd azért leírom a véleményemet a cuccról.31318 consono
Mondjuk a jegyzetelés sem egy màsodlagos dolog. Na most már legalább annyira izgulok a toll miatt, mint amikor az iPadet vártam

Jahh, majd elfelejtettem, a leírás szerint ez a toll sokkal (számszerűsítették is, egész pontosan 50%-kal) jobb mint az Apple Pencil. Tehát csak irigykedtek

-
rmmm
tag
plus pont az iSamurai-nak, hogy ingyen vállalták, megpróbálják frissiteni. elég minusz pont, hogy másnap ugy adtak oda, hogy elmaradt ez, elfelejtették, ugy kaptam vissza, hogy hozza se nyultak. feleslegesen mentem el fizettem parkolot (380Ft volt 10 percre, lol) stb.
a jó hír, hogy magától meggyogyult, sikerult frissiteni. telefonon beszeltem veluk, hogy akkor most tényleg nem nyultak e hozza, es utana kerdeztem, akkor mitol futott vegig. végül ugy vettem ki, ez a tipikus bermauda háromszög, amikor senki se érti a hibajelenséget, és hogy mitől javul meg. ahogy neha a pendrivet is felsimeri a szamitogep, maskor meg nem, ezt se lehet megértni, csak kitartoan probalkozni. nekem 5 hard reset utan sikerült
-
consono
nagyúr
Tényleg jók!
A kínai tollakkal meg általában az a probléma, hogy egyik sem támogatja a nyomásérzékenységet, tehát konstans lesz a vonalvastagságod. Ami meg tudja, az majdnem annyiba kerül, mint a gyári... Én is vettem karácsonyra egyet a kislányom droidos tabletjéhez, meglepően jól működik (még csak kipróbáltam, el van dugva), de ha megjön az iPad, azon is ki fogom próbálni
Mondjuk én jegyzetelni szeretnék inkább, rajzolni az elmúlt 30-35 évben csak CAD progikkal rajzoltam, vagy vonalzó mellett... -
Cyberbeni
addikt
Nem mindenben jobb az OLED: iPhone X - (OLED) Screen smearing - YouTube
-
kalanchoe
senior tag
ugyan a kérdés nem nekem lett szánva, de én egy Adonit Note tollat használok, mióta megvan az iPadem. pressure sensitivity nincs benne, szóval csak “egyszerű vonalakat” firkál, de mivel ritkán rajzolok, ezért nálam ez nem volt gond. töltöttségjelzést csak magán a tollon tud mutatni, ha merülőben van, pirosan világít. microUSB-vel lehet tölteni, olyan 1-2 óra alatt feltölt és 12 órányi használatot tud. 10k-val olcsóbb, mint az Pencil, de ha az ár nem számít és kéne a nyomásérzékenység, meg rajzolás lenne a fő cél, érdemesebb a gyári megoldást választani. én azért választottam ezt, mert sokat szándékoztam vele írni, jegyzetelni, meg az iStylenál nem volt raktáron a másik, és nem akartam tovább várni.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Gyári mail appot használom outlook.com címmel mivel a funkcióban elget tudna.
Pár napja mindig arra kér, hogy adjam meg a jelszavamat, melyet meg is teszek aztán mintha elfelejtené és kezdődik az elejéről.
iPadOS 14.2 van rajta.
-
Köszi!
Ez meg mi a...?! Szerintetek?
iPad Pro Said to Adopt OLED Displays in Late 2021 Following Mini-LED Model in Early 2021 -
Na most már egy kicsit utánajártam neked (magamnak) hogy mi mekkora és miért, a képek milyenségétől most tekintsünk el.
1. Ez egy nagyobb projekt:
4000x5556px 300dpi
94911 strokes
22h 36m tracked time
Teljes méret 3040,71 MB
Ebből a videó 1351,05 MB 4k lossless, h.264, 56 perc2. Egy gyorsabb:
4000x4000px 300dpi
5989 strokes
3h 53m tracked time
Teljes méret 1288,77 MB
Ebből videó 563,33 MB 4k lossless, h.264, 4 és fél perc3. Még egy gyorsabb kevés színnel:
6000x4000px 300dpi
5386 strokes
1h 33m tracked time
Teljes méret 191,02 MB
Ebből videó 69,45 MB 4k lossless, h.264, 3 és fél perc4. Ez meg csak firka:
6000x4000px 300dpi
12031 strokes (csak azért ilyen sok, mert sok firka volt előtte a fájlban, de az kuka lett
)
3h 31m tracked time
Teljes méret 330,89 MB
Ebből videó 137,43 MB 4k lossless, h.264, 7 perc1. [kép]
2. [kép]
3. [kép]
4. [kép]
Szóval ha kisebb méretben csinálod, akkor elég sok elfér pár gigában is.
A strokes azt mutatja, hogy összesen hány ecsetvonás történt.
Tracked time nem tudom hogy kerül számításra. -
MurdR
veterán
Csájna pencillel van esetleg tapasztalatod? Néztem videókat, egész használhatónak tűnik némelyik.
Igazából szeretnék megpróbálni rajzolgatni, és ha mégse vagyok akkora picasso mint azt megálmodtam, akkor ne kelljen már porosodnia egy 40 rugós tollnak. Ha viszont tetszik a toll, akkor persze beszerzek egy epült is.
A Procreate Neked hogy foglal 60 gigát, hogy kell ezt elképzelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Assetto Corsa Rally
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

No meg így sokkal ellenállóbb az ujjlenyomatokra, kevesebbet kell törölgetni (2 hetente ha egyezer letakarítom, de akkor sem feltűnő)

már csak egy paperlike folia kell rá, mert addig ki se bontom öket...