Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
_flamer
aktív tag
Gyorsan lecsekkoltam a Logitech oldalán a szerkezet és szívesen beruháztam volna egyre csak az a gond, hogy iPad 6-ra nem csináltak ilyet. Egyébként az iPad súlya nem zavart volna, mert sokat dobott volna rajta funkcionalitásban.
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
tradeelek11
aktív tag
válasz sebgutkopf #29191 üzenetére
Kb. fél pillanat. mágneses nehezebb nem pontosan rárakni, mint pontosan.
De tényleg -
sebgutkopf
őstag
Vajon ezeket az új magic keyboard-okat mennyire körülményes fel/le rakni az ipadre?
A súlyából kiindulva egy 11" pro gen 2 súlyát az új billentyűzet több mint megduplázza, amivel a súlya már egy könnyen notebookkal vetekszik. Akkor meg nem látom akkora méret és súlybeli előnyét. Viszont nem mindig kell a bill, így ha könnyű a fel/leszerelés, akkor nem kell mindig a nehéz klaviatúrával használni, nélkül jóval mobilabb az eszköz.
-
tl-x
őstag
Hát örülök, hogy végül nem a logitech slim fóliót vettem meg. Meg is őrülnék ha nem lehetne levenni rajzolásnál a billentyűzetet hanem hátrahajtva kellene tartanom az ölemben. Meg ez a touchpaddal történő vezérlés és gesztusok nagyon bejönnek és a háttér világítás is menő.
-
Alex91
félisten
válasz 30z.Samu #29180 üzenetére
Torrentre venni kell egy NAS-t, bar sajnos az Apple a gyari torrent remote appokat is kiirtotta a Store-bol. De webes feluleten kezelhetoek.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
tl-x
őstag
Múltkor valaki kérdezte a torrentet. Én most kipróbáltam az utorrenten belül van remote beállítás, persze ehhez kell egy bekapcsolt gép amin fut a utorrent. Ezután iPad böngészőjében elérhető és a torrent fájt url-jét bemásolva lehet hozzá adni újat.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz 30z.Samu #29175 üzenetére
Megnéztem és a szöveg hozzáadáshoz iPad-on gyári alkalmazásokon (Jegyzet, Pages) lennie kellene egy "+" gombnak, majd egy "Aláírás hozzáadása" gombnak de az nincs ott csak rajzolni lehet, állítólag kézzel lehet aláírást készíteni, de ebben a két alkalmazásban nekem nem ajánlja fel.
A Nabo-n működik az írásfelismerés, de külön aláírás menüpont nincs, van ugyan "+" gomb, de ott csak :- Camera, Image, sketch, Diagram, Math és egy Dtaft, ezekből lehet választani.
Lehet, hogy egy másik appot kellene letöltenem, de lövésem sincs melyiken lehetne kipróbálni, amin tuti van aláírás készítés lehetőség, mert az Apple is támogatott alkalmazásról beszél. -
30z.Samu
félisten
válasz tradeelek11 #29176 üzenetére
Nem, én értelmeztem félre, lehet még reggel volt. Én kérek elnézést!
Sic Parvis Magna
-
tradeelek11
aktív tag
válasz 30z.Samu #29165 üzenetére
Én nem azt írtam ,hogy nem jó sőt, ugyan ezt linkeltem:
https://prohardver.hu/tema/ipad_topic/hsz_29145-29145.html
ugye a gen7 a 10,2-es.Ha félre érthetőnek tűnt, elnézést kérek
-
30z.Samu
félisten
-
teleahocipöm
senior tag
Üdv! Megjött a cerka:[link] működik, ránézésre se és fogásra sincs gagyi érzet. Bluetoot -al kapcsolódik iPad-hoz, lehet vele rajzolni, nyomásérzékenység nincs, satírozáshoz hiába döntögeti az ember a cerkát azt csak menüből lehet. Az írásfelismerés megfelelő programban működik én a Nabo-n próbálgattam. Kicsit kopogós a hegye, de nem karcolja meg a kijelzőt.
Szóval, ennyiért szerintem jegyzeteléshez némi kisebb rajzhoz nagyszerű. Ja és használat közben nyugodtan rátehetem a kezemet a kijelzőre csak a cerkát érzékeli. Kár, hogy a rendel üvegfólia törötten érkezett mert kipróbálhattam, volna, hogy azzal együtt működik-e.[ Szerkesztve ]
-
lkristóf
senior tag
válasz #05304832 #29158 üzenetére
Kedd óta használok egy 11es iPad Pro-t, nem vettem még észre, hogy gondot okozna, most kipróbáltam, hogy jelentősen beljebb fogom, hogy a kijelzőhöz hozzá is érek, és úgy is tudtam görgetni, nagyítani, nem tűnt el a billentyűzet. Szóval biztos van benne alapból valamiféle "palm rejection" vagy hogy is hívják ezt a funkciót, mint pl egy lekerekített kijelzős telefonnál. [kép]
-
30z.Samu
félisten
Akkor megint félreértés van. A jó előbb írta valaki, hogy az nem jó a 10.2-höz, én utána sem néztem, mert gondoltam biztos így van.
És basszus tényleg itt van [link]
Én meg itt keresem a megfelelő megoldást, Édes jó Istenem... Akkor ez így eldőlt valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Szerintem sem lenne gond vele, csak elsőre szisszentem fel az A10 chip miatt, de review videók alapján abszolút nincs gond a használhatósággal és a sebességgel. Szóval hajlok rá, hogy benevezek egyre, csak utána az a kérdés, hogy utána veszek-e hozzá billentyűzetet avagy sem. 100k-t nem vagyok hajlandó kiadni egy ilyen kiegészítőre. Vagy veszek egy olcsóbbat akkor és max nem lesz Trackpad-em vagy várok egy kicsit, hátha kiad a Logitech egyet, ami kompatibilis a 10.2-vel is. Vagy ha más nem veszek egy keményebb tokot és pötyögök a kijelzőn.
Sic Parvis Magna
-
kalanchoe
senior tag
válasz btudos #29134 üzenetére
Ez igaz, köszönöm a megerősítést. Többnyire laptop helyett használnám, ezért gondolkodtam a nagyobb tárhelyen, de mint említettem, felhőben tárolom a fájlokat, ezért az alap is elég kell, hogy legyen. Szövegíráson, böngészésen, tartalomfogyasztáson kívül még a LumaFusiont használnám rövid videókhoz, de ez is tud felhőbe menni, ami jó plusz.
-
30z.Samu
félisten
Nekem igazából csak amolyan kiegészítőnek kellene az iPad, nem célom main eszköznek használni. Mondjuk ha valamit gyorsan meg akarok nézni vagy meg akarok csinálni, de telefonon macera lenne a kisebb képernyő miatt, de a nagy gépet nem akarom bekapcsolni. Szóval mondhatni általános felhasználásra kellene. Arra meg szerintem elég lenne a 10.2 vagy a Mini is. Aztán ki tudja, lehet annyira bejönne a történet, hogy a PC-t szinte be se kapcsolnám.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Néztem azt is, csak az már 195k, viszont frissebb a hardvere és ha jól vettem ki, akkor azzal kompatibilis a Logitech billentyűzete. Akkor az úgy már 250k, így viszont már elgondolkodik az ember, hogy biztos jól jár egy iPad-el egy Mac helyett (itt persze használtat értem, újonnan nem kerül ennyibe egy Macbook).
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz 30z.Samu #29152 üzenetére
Sorry, csak most fejtem ki, de nem működött az oldal. Mármint anno amikor az első iPad-emet vettem, azért nem vettem nagyot, mert kézben tartva Nekem túl nagy volt. Maradtam a Mininél, az teljesen megfelelt, viszont annyi változott azóta, hogy most már van billentyűzet, amivel kvázi kis Mac-et csinálok az iPad-ből. Így viszont már elgondolkodtatóbb, hogy veszek egy nagyobbat.
Sic Parvis Magna
-
pethYeti
addikt
válasz tradeelek11 #29147 üzenetére
Nekem egy bajom van a magic keyboard-dal. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen árért ilyen silány anyagban képesek voltak legyártani. Ez 1 év, de 1,5 után egész biztosan úgy fog kinézni mintha kutya rágta volna.
Emiatt várok én is a Logitechtől valamit, fele annyiért jobb anyagminőséggel adják.
-
30z.Samu
félisten
válasz tradeelek11 #29147 üzenetére
Ha azt kaptad, amit vártál, akkor mondhatni megérte az árát.
Sic Parvis Magna
-
tradeelek11
aktív tag
válasz 30z.Samu #29146 üzenetére
Nálam más volt a helyzet.Nekem már megvolt a 2018-as 11es, a 2020-as számomra nem hozott volna akkora upgradet, viszont amikor megláttam a billentyűzetet. (az szerelem volt első látásra) De mivel óvatos duhaj vagyok, így megvártam az első unboxing videókat, tapasztalatokat, csak utánna rendeltem meg.
Fájt az ára? Kurv@ra!
Megérte? Nekem, azt hiszem igen.
De majd az idő eldönti -
30z.Samu
félisten
válasz tradeelek11 #29145 üzenetére
Még nincs iPad-em, csak tervezem a vásárlását. Mire megveszem, addigra csak kidob valamit a Logitech is.
Sic Parvis Magna
-
tradeelek11
aktív tag
válasz 30z.Samu #29142 üzenetére
Jó mind a kettő!
Csak...
Ne keverjük a körtét az "almával":-)
A logitech megoldása: https://www.logitech.com/hu-hu/product/combo-touch.html?crid=1762 max a 2017-es 10,5-ös Ipad Prohoz, air3, 7gen ipadhez jó.
A magic Keyboard pedig a 2018 és 2020 Ipad Pro 11 v 12,9-hez.Tehát pont nem ugyan azokhoz a gépekhez.
Ne kioktatásnak vedd, nem annak szántam.
De hiába csak töredéke ha nem jó a te Ipadedhez.
Tehát mind a 2 termék megfér egymás mellet. -
-
senior tag
válasz 30z.Samu #29135 üzenetére
Én Ipad 2018 9.7"-hez használom. Nekem nagyon bevált. A trackpedet utálom notebookon is, ott az érintőképernyő. Ezen nincs is. Szerintem jó a minősége. Én szeretek rajta gépelni, jó a háttérvilágítás. Bluetooth kapcsolat stabil, akksi sokáig bírja. Masszívak a zsanérok. Remekül lehet ölben használni. Ha összecsukod, akkor a kijelződ ugyanúgy védve van. A hátlapon meg nem kell kenyeret szeletelni. Ha szállítom, akkor berakom egy cipzáras tokba, mint egy kis notebookot. Fontos és nálam kb. az egyetlen hátránya, hogy a hosszú í kiüti a 0-t magyar kiosztásnál. Ctrl-shift-Space-szel gyorsan lehet váltani a nyelvek között, így nem olyan vészes.
A 9.7"-os verzió mondjuk már jó ideje le is van árazva. Annyit szerintem nagyon megér.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Közben arra jöttem rá, hogy én egy félreértés áldozata lettem. Én azt hittem eddig, hogy a Logitech gyártja az Apple-nek a Magic Keyboard-ot, de most jöttem rá, hogy nem, teljesen külön van a két történet. A Logitech cucca kb 50 ezerbe kerül, az is sok egy kicsit, de az már egy jóval barátságosabb árfekvés, mint az Apple-é és ahogy elnéztem, a Logitech-é is teljesen jól használható.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
tradeelek11
aktív tag
Találtam egy gyorsabb megoldást
Ipad Pro + Magic Keyboard combó billentyűzet világítás beállítása témához.
Itt van egy shortcut: https://www.icloud.com/shortcuts/04e678a485f348359ad62c9b3ef2579b
Amit lementesz kiraksz widgetbe, és egyből odavisz. (tökéletesen működik)
Ebből a cikkből "vettem" :https://www.macstories.net/stories/magic-keyboard-for-ipad-pro-a-new-breed-of-laptop/
Hátha még valakinek segít rajtam kívül -
-
30z.Samu
félisten
Skacok, valaki használ Brydge keyboard-ot iPad-hez? Mennyire használható ez a cucc?
Sic Parvis Magna
-
btudos
nagyúr
válasz kalanchoe #29133 üzenetére
Mivel ez nem telefon, hogy ezzel fotózz, videózz, és kevésbé kritikus a lokális tárolás, szerintem alap felhasználás mellett elég a 32 GB. Ha van több nagyobb játékod, esetleg filmeket/videókat is tárolnál az iPaden, akkor viszont biztosan a nagyobb tárhely mellett döntenék. Én mostmár több mint 5 éve elvagyok a 64 gigás Air 2-vel, tényleg ez a sweet spot.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
kalanchoe
senior tag
Más kérdés: elkezdtem dilemmázni a 32 és a 128 GB-os modell között, a 64-es lenne a legjobb, de az sajnos nincs. Szerintetek, ha többnyire felhőben tárolom a dokumentumokat, fotókat (OneDrive 1TB, Google Photos, iCloud), és nem használok sok alkalmazást, elég lehet az alap is, vagy inkább jobb a több?
Főként azért dilemmázok, mert lehet felesleges lenne költeni a nagyobb tárhelyet kínáló változatra, ha 2 év után leváltanám, és nem lenne nagy szükségem annyi tárhelyre, azonban kicsit tartok tőle, hogy a 32 betelik pár hónap után. -
tl-x
őstag
válasz 30z.Samu #29129 üzenetére
Mire veszel hozzá egy jó tokot, billentyűt, állványt, egeret, touchpadot akkor ott vagy mintha vettél volna egy ilyen tokot. De senkire se akarom rábeszélni, még az újdonság varázsa alatt állok. Olyan mint egy is macbook. Csak kicsit vaskosabb és nehezebb. Ja még annyi de erről nem a tok tehet, hogy a pencil nem fér bele mert vettem rá szilikon tokot [kép] és így nem akarom erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Ha két ujjad fel-le húzod a Trackpad-en, akkor görgetsz, ha három ujjad húzod jobbra-balra, akkor az appok között tudsz váltani közvetlen. Azt hiszem ha két ujjal ráböksz egy ikonra, az olyan, mint a jobb klikk. Hirtelen ennyire emlékszem a Mac-es "korszakból." Ja meg simán tudsz nagyítani képre, mintha telefonon néznéd.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Egyébként vannak olcsóbb alternatívák ennél, ami ellátja ezt a funkciót? Vagy azoknak mondjuk a trackpad-je nem úgy viselkedik, mint Mac-en?
Sic Parvis Magna
-
tl-x
őstag
válasz BennyRay #29113 üzenetére
Na már arról írok. Minden billentyű ugyanott van rajta. Bal felső sarokban a nulla alul a “y” mellett a hosszú í. Üveg fólia egyelőre úgy látom elfér a keret mellett. A hátsó kitámasztó elég stabil ahogy a mágnes is. Van pár negatív dolog is: nagyon nehéz lesz tőle az iPad, szokni kell. Ha táblagép módba akarom használni akkor le kell venni a billentyűzetet. Egérhez mit kell a beállításokban állítani? Mert most is megy de úgy tudom az assistiv touchot be kell kapcsolni?
-
kezo0
addikt
A megjelenése napján frissítettem a mini 5-ösömet 13.5.1-re. Aztán olvastam valahol, hogy ez az OS melegedési problémákat hozott, és egyes eszközök gyorsabban is merülnek a megszokottnál. Örültem, hogy én ilyet nem tapasztalok. Erre egy-két napja megjelent nálam is a dolog. Melegszik az iPad rendesen, és nagyon gyorsan merül!
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
BennyRay
tag
Igen, engem is érdekelne, hogy rendesen becsukódik-e üvegfóliával, valamint a vízszintestől kicsit megemelt állásban mennyire stabil.
Redditen olvastam, hogy többeknek néha eldobja a kapcsolatot a billentyűzet, de ez utóbbi nyilván csak hosszabb távon derül ki. Jó lenne tudni, hogy ez egyedi, fenálló, vagy orvosolt hiba.
-
tl-x
őstag
válasz kalanchoe #29108 üzenetére
Én is meglepődtem a gyorsaságon. A logitech oldalán azt írták 7 nap is lehet mire feldolgozzák a megrendeléseket, azért rendeltem meg inkább innen. Gondoltam jövő hét közepén meg is érkezik. Remélem nem akad majd össze a tok az üvegfóliával. Bizom benne, hogy a keretnek van ennyi rugalmassága.
-
tl-x
őstag
válasz BennyRay #29085 üzenetére
Srácok ez nagyon gyorsan megérkezett. Tegnap reggel rendeltem az apple.hu-ról a logitech combo touch billentyűzetet. Most szólt a feleségem, hogy át is vette. DHL expresszel érkezett külföldről. Este jutok hozzá akkor tudok róla írni. Addig meg mint egy gyerek várom, hogy megkapjam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Steam topic
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Parfüm topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11col WiFi 128GB M2 chip ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest