Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalanchoe
senior tag
-
kalanchoe
senior tag
Úgy tűnik, nem csak egy új iPad lesz
-
bollokcs80
Korrektor
Elsősorban azért érdekelne, mert a vészhelyzet kezdetén sorra jöttek kollégák IT-ra, hogy állítsunk be rajta VPN-t, távoli, ezt-azt és azt se tudtam, hol kell hozzákezdeni. Sajna a cégnek nem telik rá és én se tudok többszázezreket belefeccölni, pedig jó lenne beleszokni kicsit.
-
Jaded
őstag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Pedig Win után az felér egy nyaralással. Maszkban
-
DaveNo1
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Meglatjuk, air és watchot kevésnek érzem egy eventre.
-
HUNPablo
tag
Sziasztok!
Ipad 10.2, nem reagál töltőre, bekapcs gombra.
Szerviz ? Vagy valami ötlet ?Köszi, előre is.
-
DaveNo1
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Jöhetne az ARM-es Macbook 20 órás aksi idővel, instant buy lenne
-
törölt tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Kiabrandito lenne egesz event egy darab uj ipadert meg a vacak oraert.
-
DaveNo1
veterán
válasz
tanulo1
üzenetére
Vszeg igen, air3 biztos olcsóbb lesz amik van raktáron viszonteladóknál.
Ipad Pro 10.5 amúgy jobb mint az Air3.
bollokcs80: Szerintem érdemes 370-es eurhuf árfolyammal számolni ez volt a tavalyi mélypont, ebben az esetben kb. 203k környékéről indulva nem számolva az áfa különbözettel. Ha azt is rárakom akkor inkább 210k.
Ilyen ár mellett már inkább ráfizetnék egy 100-ast és akkor 2020-as Pro, ami hardverben időtállóbb ha csak a13-at kap az új Air, és 120hz-es kijelző se lesz.
-
tanulo1
csendes tag
Üdv, Szeretnék venni egy ipad air 3-at vagy esetleg egy ipad pro 10.5 zoll os verziót(melyik lenne a jobb választás)? , találtam is használtam jó áron. Érdeklődnék hogy ugye holnap lessz egy apple event, amin elméletileg bejelentenek egy új tabletet is, és az érdekelne hogy lejebb fognak e menni a mostani ipadek árai? Ha igen akkor nem veszek most, de ha csak jövőre kezdenek el leesni az árak akkor viszont veszek most. Köszönöm a válaszokat.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
parandroid
üzenetére
"Magyar árról meg ne is beszéljünk, most is 350+ a huf/eur, új termék árazásakor az életciklus alatti trendeket is kalkulálják, na most vajon merre fog változni az árfolyam, ha lesz változás?"
Ez a nagy kérdés nekem is, az elmúlt időszakból látszik, mi a helyzet, a 399$-os mini 5 155 ezer lett itthon, a 399$-os iSE fél évre rá 179 ezer.....

Mondjuk én csak egy némileg fejlesztett alap iPadben reménykedek, az remélhetőleg nem száll el 150 ezren túlra....
-
parandroid
félisten
válasz
bollokcs80
üzenetére
Ha marad a szokásos 1:1 konverzió a végfelhasználói árban, akkor annyira nem nagy növekedés. Az alap air3 is a közelmúltig 550 eur volt, én egy 519-es akcióban vettem, azóta egyszer láttam olcsóbban, rövid ideig valaki 499-ért kínálta, de az talán kétnapos akció volt, és gondolom nagyon limitált készlettel. Szóval ha 600-on indul, és utána 550-560 körülre beáll, az fogható. Olcsóbb meg várható volt, hogy nem lesz, főleg, hogy elvileg kissé a pro irányába mozdul a hardver is, nem? Magyar árról meg ne is beszéljünk, most is 350+ a huf/eur, új termék árazásakor az életciklus alatti trendeket is kalkulálják, na most vajon merre fog változni az árfolyam, ha lesz változás?
p
-
Almacska
csendes tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Nem csodálkoznék, ha ezzen a téren is tapasztalható lenne áremelkedés. Tulajdonképpen a tablet piac koronázatlan királya az Apple. De a jelenlegi Air 499$ ami itthon 180 környékét jelenti (van ahol olcsóbb van ahol drágább) ha valóban 569-599 környékén jön kint ki az ára akkor itthon az azért bőven kettő kiló felé fogja tornászni az árát.
-
bollokcs80
Korrektor
Itt elég meredek árakkal riogatnak Air4-et illetően: [link]
569-599$, az mostani áfával már eleve 170-180 ezer forint - és akkor hol vannak még a rárakodó terhek.....
-
-
SidCorky
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Mármint létezik-e magyar kiosztású modell, vagy az egyéb európai kiosztásokon működik-e az a gomb hosszú í-ként, amin a magyar szerint az van?
Utóbbi igen, csak a beállítások hardveres billentyűzet részén be kell állítani, hogy magyar kiosztással szeretnéd használni.
bollokcs80: ha az Apple hivatalosan már nem forgalmazza, akkor azonnal lekerül, de a legtöbb egyéb üzletben még akár hónapokig is készleten lehet, például az iPad Pro 2018 is kapható még rengeteg helyen, de az iPhone XS is, ami még régebbi.
-
r3dsnake
nagyúr
Logitech K380-at próbált valaki iPaddel? Van hosszú í rendesen?
-
törölt tag
Ha mar elojott a tema, diakra kell matrica? Aktiv feleven vagyok, de full tavoktatas, es a jarvany miatt Budapest kozelebe se megyek, ergo nincs es nem is lesz rajta idei feleves matrica..
-
válasz
Rage47
üzenetére
Cserébe drágább. Vagy én nézek el valamit?
Istyle 114900 Ft diákkal
Apple Edu shop 129540 Ft -
válasz
bollokcs80
üzenetére
Apple oldalán nem kell igazolni.
-
Gergőke88
addikt
válasz
bollokcs80
üzenetére
Istyle?
-
DaveHutt
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönjük Apple.
-
-
eddie1978
senior tag
iPad Pro készletekkel mi van mostanában? Vennék egy 11 256GB cellular modellt, de az egyik aprós eladó sem tud hozni most és az Apple Store is csak tolja folyamatosan a szállítási határidőt már egy hónapja.
-
Thewent12
aktív tag
-
coco2
őstag
"Beállítások" / "Kisegítő lehetőségek" alatt vannak blokkok: "Látás", "Fizikai és motoros funkciók", "Hallás", "Általános". A "Fizikai és motoros funkciók" blokkban van olyan, hogy "Kapcsolóvezérlés" - ki van kapcsolva. Van ott olyan is, hogy "Érintés", és alatta pár dolog:
-"AssistiveTouch" kikapcsolva
-"Haptikus érintes": "Gyors" / "Lassú" - gyorsra van állítva
-"Érintési beállítások" kikapcsolva
-"Visszavonás megrázással" bekapcsolva
-"Hanghívás-átirányítás" automatikusAminek segítenie kellett volna, például az érintés alatt a haptikus érintés, de már gyorsra van állítva. Az érintési beállítások alatt is van olyan, hogy "Érintési beállítások" - de ki van kapcsolva. Van olyan, hogy "Nyomvatartás időtartama" de szintén kikapcsolva, nem zavarhatnának sokat. Van olyan is, hogy "Érintésasszisztencia", ami ki volt kapcsolva, de ha átállítom "Az első érintés helyének használata" opcióra, akkor előjön még pár menü, mint pld "Éritésasszisztencia kézmozdulat-késleltetése", ami alatt ez a magyarázó szöveg: "Koppintás végrehajtásához emelje fel az ujját az időtúllépés előtt. Egy másik kézmozdulat végrehajtásához tartsa megérintve a képernyőt az időtúllépés idejéig, majd hajtsa végre a kézmozdulatot." Namost ez már hasonlít arra a göcsört féleségre, amit művel a tablet, csakhát én ez ki volt kapcsolva. És persze az is furcsa, hogy egyszer beléptem a beállítások alá, utána normál egy tapi gyors üzemben tudok mászkálni a menüpontok alatt. Az az egy lassú + egy gyors tapi csak kint a "desktop" (vagy akárhogy is nevezik) felületen van.
Bármi ötlet?
Szerk: Hirtelen ötlettel újraindítottam, és a furcsa jelenség megszűnt. Mondjuk még így is érdekelne, mi a fene tudott történni.
-
törölt tag
Hát a nagyon jótól azért messze van, OneNote-ba nem bír bejelentkezni, bejelentkezés nélkül beállításokat nem lehet matatni, anélkül meg a teamsbe berakott noteokat nem lehet nézni
Whiteboard szája meg authentikátoros bejelentkezésért sír, de utóbbi nem is baj, amekkora f*shalmaz. -
kislaci
senior tag
Kösz a válaszokat, akkor egyelőre nem veszek semmit, megnézem hogy megy böngészőből a classroom.
-
Süvi
őstag
válasz
kislaci
üzenetére
Szia!
Véleményem szerint, ha átállunk digitális oktatásra, akkor legkésőbb az alsósok fognak (oktatási és gazdasági okokból is), szerintem csak emiatt még nem kellene venni.
Nekem van fent Google Classroom, eddig még jól tudtam használni.
Magyarósi Csabának volt egy videója tanul, hogy az ő kislánya Ipad + billenytűzet kombinációval tanul és nagyon szereti (nem találtam meg sajnos)
Az hogy milyen rendszert használnak majd az iskola határozza meg, nem nagyon van egységes állásfoglalás, ajánlás az EMMI részéről.
Ipad-on egyébként nagyon jó Microsoft 365 programcsomag oktatási verziója (E1) -
coco2
őstag
Sziasztok!
Hoztak a kezembe egy ipad-et, hogy nem indulnak rajta az alkalmazások. Nézem, sima tapi rajtuk nem indítja el őket. Dupla tapi sem. Ha hosszabban tappintom, és utána újra egyszer röviden, akkor indul el.
Tud erről bárki bármit, hogy ez valami frissítés újabban, vagy mit a fenétől lehet? "Elvileg" senki sem piszkálta, és "magától" lett olyan.
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, lányom most elsős általános iskolában, és szeretnék felkészülni a helyzetre, hogy digitális oktatás lesz. Annyit tudok, hogy Google classt fognak használni. Jó lenne erre a feladatra egy ipad? Esetleg monitorra is tudnám kötni. Másik lehetőség: van pc-m amint Linux van. Akinek van tapasztalata a digitális oktatással (szülő, tanár), kérem ossza meg, vegyek egy ipadet, esetleg Windowst vagy Linuxon is meg lehet oldani ezeket a dolgokat? Használnak kisiskolások officet? Még ugye olvasni sem tanultak meg, sőt még el sem kezdték. Viszont ha másodikos lesz egy év múlva már fognak Officet használni? Ingyenes az Office365 kisiskolásoknak is? Ipaden is tudja használni az officet?
Bocs ha sok volt de nem nagyon találtam a témában segítséget. -
moleculez
veterán
válasz
Almacska
üzenetére
Siman, gond, problema nélkül, főleg valami jo kis jegyzet appal. Pl iPadOS 14-ben jelentősen javul a Pencil használat, es funkcionalitás is. De amúgy is, az meg sem kottyan neki, sot arra van kitalálva.
Az enyem elég special eset volt, ezzel a kézzel irt word doksival, brute force módszer volt elegge. Legközelebb nem tudom mivel csináljam. Nincs kedvem papirra aztán scannelni...
Plusz a wordben is lehet van valami okosság, valami box, vagy valami erre. -
Almacska
csendes tag
válasz
moleculez
üzenetére
Hat ja, nekem kb 2-3 ora jegyzetelesre (eloadason) kellene plusz otthon olvasni. Nem tudom azt hogy birna. A legjobb nekem is az volna ha egy erosebb sima Ipad jonne ki vagy egy Air 4 es hatha annak hatasara kiakcioznanak par Air 3-at. Akkor mar erossen elgondolkodnek rajta.
-
moleculez
veterán
válasz
Almacska
üzenetére
Nekem ezzel az a tapasztalatom, hogy olvasni, meg belejegyzetelni ide-oda hibátlan. De pl Wordben Pencillel írtam végig egy beadandót (matek, ez volt az elvárás, hogy ne gepeljuk), na az 8-10 oldal utan csak akkor volt használható, ha az autosave-t kikapcsoltam. Plusz ha lezártam a képernyőt be is zárta a Wordot, hogy merült, es melegedett, mar meg sem lepődtem. Szóval jo ez, csak nem véletlenül kerül annyiba amennyibe. Az Applenel szeretik nagyon pontosan korbehatarolni a célcsoportot, es a hardvert kicentizni hozza.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
köszi
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Redditen bukkant fel egy magát "belsősnek" feltüntető figura és szivárogtatott kb. mindenről, utána válaszolgatva a többiek kérdéseire.Redditen bukkant fel egy magát "belsősnek" feltüntető figura és szivárogtatott kb. mindenről, utána válaszolgatva a többiek kérdéseire.
Ami az iPadeket érinti, szerinte az eddigi Air4 design és specifikációk igazak, azt leszámítva, hogy nem lesz se kijelzőbe se bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó, marad a TouchID keskenyebb kávákkal. Elvileg mini is lesz, Pro frissítés már idén nem várható. A sima iPad-ről sem esik szó (sajnos
). USB-C bizonytalan, Pencil 2 támogatás szintén.Hogy mi igaz belőle, mi nem, az jó kérdés. Van aki szerint Tim Cook írt be részegen.

Az illető szerint az Apple-nek külön részlege van a (hamis) kiszivárogtatásokra.
Itt az eredeti link: [link]
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Összefoglalom, redditen a csávó azt állítja mindent is tud, rengeteget kérdeztek tőle, amikre válaszolt is, ezt nem lehet összefoglalni, az maga a videó, a teljes pedig a leírásában egy reddit link.
Hogy kamu-e? Simán lehet az is.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Esetleg összefoglalnád annak, akinek nincs ideje
megnézni?kösz
-
bollokcs80
Korrektor
Dőlnek a pletyák: [link]
-
kalanchoe
senior tag
válasz
Almacska
üzenetére
Szerintem ha tudsz várni, még várj, hátha jövőhéten kiadják a 8. generációst.
Nálam egyébként a 7 remekül szuperál, igaz, nem 400 oldalas, csak 80 oldalas PDF-eket olvasok rajta többnyire, de remekül teszi a dolgát. Jegyzetelés szintén, igaz, meg kell szokni, hogy nem papír, viszont ezt a feladatot is simán ellátja esetemben.
Maga a használata meg elég fluid, az iPhone SE-mel (amiben A13-as van, amíg az iPadben A10) összehasonlítva, párhuzamosan használva sem akadtam problémákba, még így sem, hogy a 14-es beta van fent. -
Almacska
csendes tag
válasz
moleculez
üzenetére
Jegyzetelést egy 400 oldalas PDF-be mennyire nehézkes a 7. genessel? Mert én ezzel szemezek egy ideje, van aki azt mondta iskolába jegyzetelni, előadást és filmet nézzni elég ez a sima Ipad. Nagyobb munkát már a laptopon végezznék.
Most én is várom, hogy alakul a jövőheti történet.
-
SharpSA
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek, azért ugye nem gondoljátok, hogy nem ismerem a gugli keresőt? Így természetesen tudok keresni és találni is valamilyet. A kérdésemben az volt a lényeg, hogy elégedetten használ-e valaki ilyet... és ha igen, akkor konkrétan milyet. De akkor ezek szerint marad a találok valamilyet és talán jó lesz lehetősége.
-
moleculez
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Ugyanez nalam, gyerekeknek van itthon iPad 2019, nekik jatszani, netezni, rajzolni jo, de egy nagyobb Office doksi alatt izzad szepen. (Neha azon irom a beadandokat, Pencillel). Meg a RAM is nagyon halvany.
Air3 nalam befuto, csak mar megvarom mit guritanak jovoheten. -
bollokcs80
Korrektor
válasz
Ádám16
üzenetére
Én is összenézegettem hétvégén egy MediaMarktban, hogy melyik mit tud, a mini nekem a jelenlegi kijelzővel nem nyújtana sokkal "nagyobb" élményt mint a mostani telóm, noha vasban bőven jó. A sima Ipadet már nem venném a régi proci és a 32 GB miatt, az Air3 meg már sok a büdzsének.
Mondjuk ha az Air4 bejelentése után akciósan kiszórnák kicsit jobb áron, akkor elgondolkoznék rajta.Én azzal is beérném, ha kapna az alap Ipad egy A11/A12-t, 64 GB tárhelyet és picit nagyobb kijelzőt. Meglátjuk jövő héten (vagy októberben).
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Ádám16
üzenetére
Nekem 6-os van, én is gondolkodtam a cserén már, de a 7 picit nagyobb kijelző mellett 1GB RAM-mal ad többet.. mióta megvettem az i11-em azóta mocskosul kijött a két hardver közötti különbség, szóval remélem elfelejtik a budget iPadben az A10 procit és legalább A12 vagy újabbat tesznek bele mondjuk 4GB RAM kíséretében, na jó, 3-mal is megelégszem, mert akkor az Airt nehéz lenne pozicionálni. De az biztos nekem, hogy a 2GB RAMos iPhoneokat és iPadeket el kell felejteni..
-
Ádám16
addikt
iPad 5-öt váltanék idén. A 6 és a 7 egyáltalán nem ad többet számomra, a többi árát sokallom, a Mini pedig csak egy jobb kijelző-előlap aránnyal kéne, így nem.
Nagyon remélem, hogy kicsit csiszolnak az olcsó iPad-ek küllemén is egy kicsit, plusz a kijelzőt is fejlesztik kicsit. Tényleg érdekel, mit fogunk kapni.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
parandroid
üzenetére
...Pro Max Ultra.
-
Kíváncsi vagyok most már.

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Plusz a wordben is lehet van valami okosság, valami box, vagy valami erre.
). USB-C bizonytalan, Pencil 2 támogatás szintén.
Maga a használata meg elég fluid, az iPhone SE-mel (amiben A13-as van, amíg az iPadben A10) összehasonlítva, párhuzamosan használva sem akadtam problémákba, még így sem, hogy a 14-es beta van fent.