Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Email letöltött .pdf mellékletét, hol tárolja az iPad?
-
Tenager18
senior tag
Valahol ki lehet kapcsolni, hogy az Appstorban ne frissüljenek automatikusan az alkalmazások ??
-
Ragnar95
félisten
válasz
Gekkito #1990 üzenetére
Tabletfronton még mindig az iPad az egyeduralkodó, minden más modell mögötte kullog, így jól döntöttél.
Szerintem megéri azt a plusz árat a retinás Mini, ha újonnan veszed úgyis, mivel gondolom hosszútávra tervezel vele és az még jóideig támogatva lesz + gördülékenyen fog működni, illetve a retina kijelző minden pénzt megér.
Minden iPadre világgari van, így mindegy hol veszed és az aktiválás napjától számít az 1 év. Ha bontatlan a gép, akkor aktiválatlan mindenképp, de ha nem bontatlan, akkor nem tudod megállapítani biztosra,h aktiválták-e már valaha. -
Gekkito
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni következő hetekben egy iPad mini-t. Sose volt még tabletom, max másét próbáltam ki eddig, de azok mind iPad-ek voltak, így nincs viszonyítási alapom. Viszont rengeteg telefonom volt már életben, de az iPhone-al vagyok eddig legjobban megelégedve mind közül, ezért is gondoltam hogy tabletból is almásat veszek.
Azért fordulok hozzátok, hogy hátha megtudjátok könnyíteni a döntésemet, ezért szeretnék nektek feltenni pár kérdést;
iPad-en kívül esetleg ajánlotok e valami más tabletet, ami hasonlóan jó és megbízható vagy jobb? (bár ez gondolom hülye kérdés egy ilyen topicban.)
iPad mini-t szeretnék venni (régebbi generációsok amiket használtam nekem kényelmetlenül nagyok voltak), de még nem döntöttem el, hogy retinásat vagy simát. Tudom mik a különbségek, csak kérdés megéri e azt a plusz 30-40 ezert?
Igazság szerint nem iStyle-ba szeretném venni, olcsóbban akarok kijönni, de ne legyen használt, vagy max 1-2 hónapos. Tudtok ajánlani korrekt boltot vagy esetleg eladót a hardveraprón?
Garancia hogy van? Sok mindent olvastam, hallottam már. Aktiválástól számítva 1 év EU gari. Van ilyen? Honnan tudom hogy aktiválatlan? Ha újra rakják az egészet úgy kapcsol be mint egy 0 perces készülék, nem? (A telefonomat így vettem hardveraprón keresztül magánembertől, elvileg 0 perces, aktiválatlan, de semmi hivatalos garancialevelet nem kaptam. Kicsit paráztam is, de szerencsére lehúzott 2 évet probléma nélkül.)Előre is köszi.
-
Tenager18
senior tag
Az nem baj ugye, hogy töltés közben használok USB hosszabítót ??
-
Mister_X
nagyúr
Nekem a mini kicsi volt. Nem tudtam rajta kényelmesen gépelni. Filmet is furcsább lenne rajta nézni. Netezésen is ront a kiseebb képernyő és felbontás. Továbbá azt is csak körülményesen lehet egy kézzel kezelni.
@erdoke: igaz, így már értem a fennakadást. Az esetek többségében állni kényszerülök, akkor így mondom. De a telefont még mindig egyszerűbb előhúzni a zsebből és azon átfutni a dokumentumot, mint az Alstom szerelvények szoros ülésrendje közepette előbányászni az iPadet és kihámozni a tartójából.
-
Mister_X
nagyúr
4G-s Airem van, így nem nagyon akarnék vesződni plusz adapterekkel meg ilyesmikkel. Gondoltam házon belül csont nélkül menne az ilyesmi.
1) Mondhatod, hogy marhaság, de egy kézzel nem lehet iPadet kezelni, viszont kapaszkodni is kell valamibe...
2) Én nem tudtam róluk, ezért is kérdeztem rá.A válaszokat köszönöm.
-
erdoke
titán
válasz
Mister_X #1978 üzenetére
Kisebb tárhely + WiFi only készülékek vásárlásával simán megtakarítasz annyi pénzt, amiből veszel egy ilyen QNAP QGenie-szerű kütyüt + sticket + microSD-t, és akkor a hordozható média streamek le vannak rendezve, és még a mobilneted is olcsóbban kijön.
Sorban:
1. Bocs, de ez marhaság, iPaden sokkal praktikusabb átnézni bármit, ha úgyis nálad van.
2. Erre már jó ideje léteznek szoftveres megoldások.
3. Lásd a fenti fejtegetést a hordozható mini NAS-ról.
4. Ez játék függő, de megoldható. Ellenben a késleltetés komoly probléma lehet. -
Ragnar95
félisten
Igaz, köszi a pontosítást
A keynote-on iPaddel is promózták a híváskezelést iPhone-ról.
Mister_X: 1. ezt csak iClouddal fogod tudni megoldani, illetve majd iOS8-tól a Handoff segítségével elvben wifi directen fog menni ugyanez, szóval nem fog kelleni net hozzá.
2. Ehhez csak megfelelő program kell, szerintem a keynote remote pl jó erre, de még nem próbáltam
3. Ilyen célre sajna nem használható a wifi direct, úgyhogy max 3rd party appal azonos wifi hálón megy a stream.
4. Ez játékfüggő, hogy a fejlesztők ezt a funkciót beépítették-e, de vannak játékok, amiknél igen, pl FIFA sorozat. -
Ragnar95
félisten
válasz
Mister_X #1974 üzenetére
Igen, iClouddal gyakorlatilag minden szinkronizálódik (kontaktok, imessage, naptár, jegyzetek, fotostream, stb), így ha akarod, gyakorlatilag ugyanaz meglehet mindkét készüléken. iOS8-tól pedig jön a Handocer, amivel már pl iPaden is folytathatsz egy megkezdett smst, emailt vagy felveheted az iPhone-ra bejövő hívást is iPaden.
-
Mister_X
nagyúr
Nem igazán. Valami ilyesmikre:
1) ülök a metrón, nem akarom elővenni az iPadet, amin a dokumentumok vannak, de át szeretném futni a prezentációm az óra előtt. Előveszem az iPhone-t, rácsatlakozok az iPad hálózatára és megnyitom. Nem feltétlen szeretnék adatforgalmat generálni, de tudom hogy a fentire opció az iCloud.
2) iPadet rákötöm az iskolai gépre/projektorra, de a prezentációt iPhone-nal kezelem.
3) Az iPhone tárhelye kisebb, mint az iPadé, így a zenéket ott tárolom. BT-s fülesem nincs, ellenben iPad saját hálózatán streameli a zenét az iPhone felé.
4) van egy játék, amit iPaden kezelni rémálom, iPhone sokkal kézreállóbb... lenne ha nem takarnám ki a képernyőt. Ellenben vezérelhetem az iPhone-nal a játékot, miközben az iPaden fut (ami eleve erősebb). -
Mister_X
nagyúr
Én azt mondom, hogyha hosszabb távra tervezel, akkor told ki kicsit a keretet és én az iPad Airre teszem a voksom. Én is két évre néztem ki a gépet, aksija jó, kijelző fenomenális, semmi akadás, minden ultragyors. Mangákat szoktam rajta olvasni, meg persze internetezek és hébe-hóba becsúszik egy-egy játék (momentán Hearthstone, fizetéskor majd veszek ezt-azt, pl. Monster Hunter).
Más kérdés: iPad és iPhone között van valami kooperáció? Tervezek hó elején egy iPhone 5c-t venni, azért kérdem.
-
Mtt
tag
válasz
vadászcsiga #1968 üzenetére
Tehát az iPad mini Retina vs iPad 4 teszteket és összehasonlításokat még akkor is hanyagoljam, ha méretét tekintve jobban tetszik a mini, mert egyértelműen a 4 kap(hat)ja a hosszabb támogatást, és a hardveres fölénye jelentős?
-
Mtt
tag
Sziasztok!
iPad vásárlásán gondolkodom, és ha már vásárolok egy ilyen komolyabb készüléket akkor nem is szeretnék megválni tőle egyhamar. Ez a kulcs, ami alapján elindulok - azt a modellt keresem, amivel nem járok úgy, mint anno az iPhone 3G-mmel és a 3GS-emmel, hogy egy idő után már elég nagy kompromisszumkészség és türelem kell(ett) a használathoz. Nem riadok vissza a használt készülékektől, és tudom, hogy 50-70 ezer forintot kénytelen leszek rászánni a bulira. Mit javasoltok tehát, melyik az a készülék amit 2 év után is a legfrissebb iOS-szel tudok használni, nem lassul le az agybaj (itt egy másik szót akartam használni) küszöb alá, egyszóval használható lesz? A méretekről: ma elmentem egy nagy áruház nagy Apple boltjába, és azt tapasztaltam, hogy a mini mérete nem visszatartó erő, sőt, talán kellemesebb bizonyos helyzetekben.. Összefoglalva tehát; az iPad mini és mini 2, illetve a 3 és a 4 közül kivel költözzek össze minimum 2 évre?
-
lordring
aktív tag
válasz
univerzita #1959 üzenetére
A Kingston Mobile Lite Wireless G2 és a QNAP QGenie elvileg csak akkor érhető el az Ipaddel, ha van wifi jelen?
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mini/retina mini készülékre rendelt-e már valaki ebből a tokból, , mert én Air-re rendeltem és első ránézésre nagyon jó minőség?
Kíváncsi lennék, hogy minire is ilyen jó-e?
Köszönöm
-
lordring
aktív tag
válasz
univerzita #1959 üzenetére
Megnézem ,köszi a tippet!
-
erdoke
titán
válasz
lordring #1957 üzenetére
A Camera Connection Kit tökéletesen beolvassa a képeket SD-ről. Sőt, nekem a 30-PIN=>Lightning átalakítóval is simán megy a régi Kit az új iPadekben.
A pendrive hiába is működne (sok nem megy egyébként a magas áramfelvétel miatt), azon is csak képeket keres a tablet. PC nem kell, de net nem árt, felhőből szinte minden megoldható. Vagy egy ilyennel: QNAP QGenie: mobil NAS és még sok más -
legiaap
félisten
válasz
lordring #1957 üzenetére
Milyen kamerád van? Keress rá a storban hátha van hozzá app és vezeték nélkül is rá tudsz csatlakozni és így áthúzni a képeket.
Ha nincs app, akkor kártyaolvasóre keress rá és vegyél egyet.
Ha smart kamerád van akkor arról is feltudod tenni a képeket felhőbe, amire lesz app az appstore-ban.
Utolsó lehetőség wifi-s adathordozó. -
lordring
aktív tag
Nyaralás előtt 1 azaz egy nappal behalt a droidos tabletem, de fullra. Mivel nem volt garis, és sietnem kellett, telefonos tapasztalatom alapján vettem egy Ipad minit, wifis változatot. A retinás nem ért meg plusz negyvenet nekem, mivel az előző tablethez képest ennek a képe is gyönyörű. El is mentem nyaralni, és a böngészés, filmnézés egyebek terén tökéletesen hozta is amit vártam. Viszont nagyon meg voltam lőve a következővel: mivel 2 hétig gyakorlatilag nem volt a közelemben PC, így nem tudtam egyáltalán elvégezni olyan dolgokat, ami egy droidos tableten gond nélkül megy:
- a fényképezőről átteni a képeket (erre elvileg van kamera kit)
- USB pendrive-t beolvasni (elvittem egy halom filmet/könyvet)Van olyan eszköz , ami a fentieket egyben megoldja? Vagy kell vennem egy külön kamera kitet/SD kártya olvasót, meg külön valami külső merevlemezt?
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Autós tartót szeretnék ipad mini-hez, ezt néztem ki, mi a véleményetek?
-
-
adamka16
őstag
válasz
Szabikaa20 #1951 üzenetére
De teszem azt csak náluk lehet érvényesíteni akkor mi van? Hivatalos garancia van rá? nem tudni...
-
Gerisz
addikt
válasz
CoolBoy323 #1946 üzenetére
Szia!
Mi a probléma, panasz rájuk?
Az Aquaban 10k val drágább, akkor inkább azt válasszam? -
válasz
CoolBoy323 #1946 üzenetére
A Motorola fórumokban meg - hivatalos Mo-i forgalmazó híján - talán ők (Partnero GSM) a leginkább ajánlott kereskedők, tisztessséges bolti garival és hozzáállással.
-
Vasinger!
nagyúr
Van pár játékmentésem iPhone-on. Hogyan tudom átvinni őket iPad-re? Biztos nem akarom újrakezdeni emiatt az egész játékot. iCloud-ba nem menti őket sajna. iFunbox-szal szenvedtem, de nem másol át minden fájlt valamiért.
-
losi73
senior tag
üdv ha van egy külföldi függö.de gsm tiltot ipad azt egy sima ipad restor után lehet aktiválni ?
-
Tomics
addikt
Mostanában tervezek iPad-et venni. Iphone-om (5) már van és iPad 3 is volt már csak sajnos eladtam már régen, most viszont jól jönne.
A kérdésem annyi, hogy szerintetek érdemes megvárni az újat, vagy jó lesz az Air is? Karácsonyig talán tudok várni, mert kb akkor jön majd az új, remélem hogy változatlan áron. Hosszú távra tervezek, ezért is kérdezem. A telefont is megtartom szerintem még vagy 2 évig, szóval nem cserélgetem le 1-2 új feature miatt a cuccaim.
-
nagyon jól összefoglaltad
én nagyon apple ellenes voltam, de mióta megvan a mini 2-m (azaz két hete) megváltozott a véleményem, csodálkozom, hogy bírtam ki eddig nélküle. nekem személy szerint a 16 gb is elég, főleg olvasás miatt vettem ezt.
ha már olvasás, használja még rajtam kívül valaki a kindle appot? van valami oka, hogy nem látja az amazon cloud drive-ba feltöltött dokumentumaimat, csak azokat amiket a kindle.com e-mailre küldök? ha ez így normális, akkor nem szóltam
-
Gebriel
veterán
Helló!
Lenne egy iPad 1 készülék. Kéri az IOS 7.0-t?
Fel lehet neki engedni vagy nem birkózik meg vele?Köszi előre is.
-
Süvi
őstag
Mi innen rendeltük a készülékeket és rendben volt minden.
De az aprón is vannak egész jó hírdetések (feltéve, ha tudnak számlát adni)Nagyon régen nem volt olyan elektronikai eszközünk, ami ennyi örömet adott volna. (Sose értettük az Apple fanokat, de most már kezdjük
)
Korábban volt egy HD-s 8"-os tabletünk, mert nagyon jó árban volt, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Akkor is láttuk, hogy jobb az Ipad, de hát "csak nem fogunk érte dupla árat fizetni". Aztán kaptunk egy mini retinát és ott eldőlt, jött a rendszerváltás.
(Szerintem minél kisebb a kijelző annál fontosabb a jó felbontás a szem "védelme" érdekében)Érdemes a 16-tól nagyobbat nézni.
Üdv
-
Gerisz
addikt
válasz
Ragnar95 #1908 üzenetére
Süvi: A keret úgy szokott ilyenkor alakulni, hogy (jelen pillanatban) veszünk tabletet valami olcsót, mert elsőnek jó az. Akkor jött az elvárás, hogy azért ne laggos akármi legyen, ezért került szóba az ipad. Ha ebből meg már a retinával számolok akkor lehet a 16gigás is kevés és érdemes nagyobbat nézni. Ha elgurul nekem is a gyógyszer akkor nem nagyon tudom hol a határ.
Melyik boltból szabad megvenni? Vannak turpisságok? Itt jó áron van a retina is. -
univerzita
addikt
válasz
Perillustris #1913 üzenetére
Máshogy kell csinálni.Ipaden kiválasztól a sztórból free!!appot vagy játékot hogy le akarod tölteni. Fogja kérni hogy hozzá létre ID-t. Vegigmész a procedúrán és bankártya megadásánál kiválastod a None lehetöséget. És megvan a regisztrácio. Ha eszt nemlehet megcsinálni akkor azért mert már 3- ID reg van.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Perillustris #1907 üzenetére
Gépen regisztrálj ingyenes ID-t, utána el kéne hogy fogadja azt az iPad.
-
univerzita
addikt
válasz
Perillustris #1907 üzenetére
Egy új ID- hoz nem kell megadni bankszámlaszámot.Nekem nics mert a én bankártyám nincs a választékba. Törölni ID accountot iTines-on keresztül lehet, a Support részben.
-
Süvi
őstag
Szia!
Ha tehetitek, akkor érdemes a Retinát venni, internetezésre is sokkal jobb, a betűk jobban olvashatók, nagyon szépek nagyítás nélkül is, kevésbé fárasztó a szemnek, a készülék is időtállóbb. (Egyenlőre még csak internetezésre használnátok, de ez változni fog
)
Érdemes megnézni ezt a mókás tesztet.
Üdv. -
Ragnar95
félisten
Mindenképp próbáld ki vásárlás előtt a nem retinásat is és ha az is megfelel sebességre, illetve a felbontás sem zavar, akkor nyugodtan válaszd azt
Viszont hogyha van keret a retinásra, akkor az még jobb vétel, mert a nagyobb felbontás tényleg minden forintot megér + tovább lesz támogatva is a gép, illetve gördülékenyebb is. -
Perillustris
senior tag
Jó estét! A mai nap folyamán a következő problémával szembesültünk: egy újonnan létrehozott Apple ID-t nem fogadott el az iPAD bankszámlaszám megadása nélkül. Az illetőnek tényleg nincs internetes fizetésre alkalmas kártyája. Az iPAD egyébként nem új, egy 2-esről beszélünk, melyet én kb. két éve vettem egy munkatársamtól. Egy darabig használtuk, aztán egy másik munkatársamé lett, aki múlt héten lecserélte, így a készülék visszakerült hozzánk.
Szóval nem enged ingyenes account-ot létrehozni, mert "The maximum number of free accounts have been activated".
Nem tudom, hányat lehet hozzákötni egy eszközhöz (jó eséllyel persze hármat), ugyebár most használná a negyedik ember. Azt meg főleg nem tudom, hol lehetne ezt törölni, mert a "deauthorize" nem erre való.
Mi a teendő? Mindenképpen kell egy érvényes bankkártyaszám hozzá, nem lehet megúszni?
-
-
Ragnar95
félisten
Ha a gördülékenység a fő szempont, akkor az iPadnél keresve sem találhatnál jobbat
Az iPad Mini már nem mai darab és iOS7-el érezhetően jobb a retinás Mini, de ettől függetlenül a sima Mini is tökéletesen megfelel böngészésre, sőt, a legtöbb droidos tabletet kenterbe veri, ha nem mindet. -
Sonja
nagyúr
Tökéletes az Ipad mini böngészésre.
Mondom ezt úgy, hogy már volt két androidos tabletem (7 és 10,1"-os is). A felbontás ellenére tökéletesen használható szvsz. Gyorsan betölti az oldalakat, és zoomolásnál sincs semmi akadozás. Nekem ez nagyon meglepő volt android után.
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Böngészésre szeretnék az asszonynak tabletet. Nem értek hozzájuk, de nézegettem egy párat.
Az Ipad Mini megfelel erre a célra?
Ma próbálgattam, de csak a retina kijelzős újat tudtam megnézni, meg mellette androidos társait hasonló árfekvésben. A droidra azt írják, hogy dolgozni kell vele, hogy gördülékeny legyen a böngészés (nekem most 2db befagyott miután ugráltam az oldalakon). Nem akarok olyat, hogy még ezzel a feladattal se birkózzon meg. -
adamka16
őstag
Sziasztok!
Adott egy 2. szériás Ipad, amivel az otthoni szerveremre szeretnék csatlakozni pl ifiles, vagy böngészőből FTP-n keresztül. Számítógépen gond nélkül megy ez a dolog, de se iphone sem pedig ipad-ről nem tudok interneten keresztül csatlakozni hozzá.
A szerveren futó rendszer topikjában felvilágosítottak, hogy ezekkel a mobil eszközökkel gond is lesz, mivel nem támogatják as passzív FTP-t és így nem is fogok hozzá csatlakozni csak akkor ha hálózaton belülről akarok kapcsolódni. Az Ipad amin végülis lényegesebb lenne, azon ios 6.x.x fut +Jail. Erre létezik esetleg valamilyen program amit Cydiából fel lehet telepíteni és működne is? -
Tenager18
senior tag
JB után másnak is hosszabb lett a boot idő bekapcsoláskor ? ( iOS 7.1.2 Ipad 4 )
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automobilista 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 5300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- Ipad Air 4 Space Gray Gps+Cellular Lte,10,9 Retina, Új gyári kijelzővel!
- Onyx Boox Palma (Gen 1) E-book olvasó - GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S8+ / S7+ FE Book Cover Keyboard, billentyűzet - Csomagolásbontott
- XIAOMI Redmi Pad Pro 12,1" 128GB WiFi Óceánkék Tablet eladó
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen Wifi, 8GB, tokkal
- 8849 Unihertz Tank Pad Tablet (beépített projektor, dual sim, 120Hz 32GB 256GB 21000mAh)!!!
- Huawei MediaPad M5 Lite tablet, 10.1" IPS, 3 GB, 32 GB, LTE, Asztroszürke!
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest