Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Lemaradtam az iPadek generációival, most az iPad Air a The Brand New iPad? Mi van benne? Jó lett?
Ha a T-nél veszem meg, mit kapok mellé? Mire elég 16GB?
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Mister_X
nagyúr
Megtaláltam már az AppStore topicot, ott elolvastam a bevezetőt. Már csak az olyan noob dolgok maradtak hátra, minthogy hogyan cserélek hátteret és hogyan csinálok foldereket a felesleges gyári appoknak, hogy tíz helyett csak egy blokkot foglaljanak el.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Mister_X
nagyúr
Hát, az "új" és "fóliás" sajnos nem fér össze iPadeknél Nameg ha már be van regisztrálva, akkor használva is volt - nálam az új azt jelenti, hogy én csomagolom ki, de ez lehet csak az én defektem.
Apropó regisztrálás: hogyan lehet? Mikor megcsináltam az Apple ID-m, megkérdezte, hogy csatolom-e az Airem a profilomhoz, ez egyenértékű a gép beregisztrálásával?
@Kalandor: igen, ez a elgalapabb bölcsesség, de sokszor csak így lehet megvenni a terméket a térbeli szakadék miatt, továbbá egy régóta üzletelő és rengeteg pozitív visszajelzéssel (ahol mondjuk említik, hogy utaltak és rendben volt minden) rendelkező tag nagyobb valószínűséggel nem fog meglépni a pénzzel. Én is utaltam már, nekem is utaltak.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz RichiG23 #561 üzenetére
Nem akarok vészmadár lenni, de mivel bizonyítod, hogy te megvetted a tabot és nem loptad? Attól mondjuk nem nagyon kell félni, hogy azért tiltják, mert nem fizeti a részleteket.
Ilyenkor jön jól az átutalás is, mert annak betonbiztos nyoma marad, továbbá pár screenshot sem árt a hirdetéseiről. Mondjuk a jogi útját ennek nem ismerem, a tab az ő nevén marad, de közben eladta neked...
@focvis: iPad Airen nincs gyárilag fólia és nem is adnak mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
-
Mister_X
nagyúr
Tárhelyet hogyan menedzselem?
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Szólt, hogy kevés a tárhely. Gondolom láthatom valahol, hogy mi van telepítve és mennyi helyet foglal - hogy célszerűbben töröljek.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Lehet screenshotokat készíteni (iPad Air)?
-
Mister_X
nagyúr
-
Mister_X
nagyúr
Én azt mondom, hogyha hosszabb távra tervezel, akkor told ki kicsit a keretet és én az iPad Airre teszem a voksom. Én is két évre néztem ki a gépet, aksija jó, kijelző fenomenális, semmi akadás, minden ultragyors. Mangákat szoktam rajta olvasni, meg persze internetezek és hébe-hóba becsúszik egy-egy játék (momentán Hearthstone, fizetéskor majd veszek ezt-azt, pl. Monster Hunter).
Más kérdés: iPad és iPhone között van valami kooperáció? Tervezek hó elején egy iPhone 5c-t venni, azért kérdem.
-
Mister_X
nagyúr
Nem igazán. Valami ilyesmikre:
1) ülök a metrón, nem akarom elővenni az iPadet, amin a dokumentumok vannak, de át szeretném futni a prezentációm az óra előtt. Előveszem az iPhone-t, rácsatlakozok az iPad hálózatára és megnyitom. Nem feltétlen szeretnék adatforgalmat generálni, de tudom hogy a fentire opció az iCloud.
2) iPadet rákötöm az iskolai gépre/projektorra, de a prezentációt iPhone-nal kezelem.
3) Az iPhone tárhelye kisebb, mint az iPadé, így a zenéket ott tárolom. BT-s fülesem nincs, ellenben iPad saját hálózatán streameli a zenét az iPhone felé.
4) van egy játék, amit iPaden kezelni rémálom, iPhone sokkal kézreállóbb... lenne ha nem takarnám ki a képernyőt. Ellenben vezérelhetem az iPhone-nal a játékot, miközben az iPaden fut (ami eleve erősebb)."Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Mister_X
nagyúr
4G-s Airem van, így nem nagyon akarnék vesződni plusz adapterekkel meg ilyesmikkel. Gondoltam házon belül csont nélkül menne az ilyesmi.
1) Mondhatod, hogy marhaság, de egy kézzel nem lehet iPadet kezelni, viszont kapaszkodni is kell valamibe...
2) Én nem tudtam róluk, ezért is kérdeztem rá.A válaszokat köszönöm.
-
Mister_X
nagyúr
Nekem a mini kicsi volt. Nem tudtam rajta kényelmesen gépelni. Filmet is furcsább lenne rajta nézni. Netezésen is ront a kiseebb képernyő és felbontás. Továbbá azt is csak körülményesen lehet egy kézzel kezelni.
@erdoke: igaz, így már értem a fennakadást. Az esetek többségében állni kényszerülök, akkor így mondom. De a telefont még mindig egyszerűbb előhúzni a zsebből és azon átfutni a dokumentumot, mint az Alstom szerelvények szoros ülésrendje közepette előbányászni az iPadet és kihámozni a tartójából.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Nem lehet valahogy rávenni az AppStore-t, hogy mindenképp töltse le a 100MB-nál nagyobb tételeket WiFi nélkül? Kint vagyok vidéken, de nem tudok Hearthstone-ozni, mert a rendszer nem hajlandó letölteni az update-et
-
Mister_X
nagyúr
válasz vadászcsiga #2052 üzenetére
Próbaképp elkezdtem írni ide valamit, több mondatra tagolva.
Nekem az egész bekezdést kijelöli
-
Mister_X
nagyúr
válasz vadászcsiga #2064 üzenetére
Nálam bekezdést jelöl ki dupla ujjas koppintásra, pontokat semmibe veszi.
-
Mister_X
nagyúr
válasz vadászcsiga #2066 üzenetére
Szerintem inkább elbeszélünk egymás mellett.
"Tudtátok hogy szövegdobozba való íráskor ha egy szoveget két ujjal megérintek, kijelöli az egész mondatot?"
"Érzékeli a pontot, bekezdést. Ha nincs benne enter, akkor az egészet jelöli ki. Okos ez
Safari, Chrome, Evernote alatt nekem erre mindig bekezdést jelöl. Ha érzékelné a pontokat, akkor mondatokat jelölne ki. Ha két mondat között ütök egy entert, akkor azok bekezdések lesznek.
-
Mister_X
nagyúr
válasz vadászcsiga #2068 üzenetére
A gond az hogy a két idézeted között is ellentmondás van. Most vagy a mondatot, vagy a bekezdést jelöli ki.
-
Mister_X
nagyúr
válasz Darth_Revan #2091 üzenetére
Próbáltam utánakeresni, hogy valyh hány FPS-sel fut. Ezen a videón egy iPad 4-en fut a program, elég extrémen szánt végig a világon és semmi lassulás vagy röccenés. Apple A7-es cumókon meg még annyira sem akadna be.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz Darth_Revan #2096 üzenetére
Egy évet.
-
Mister_X
nagyúr
Eddig csak az AppStore-ban tolták elém mindenhol, hogy az iOS8 milyen hűde jó, most már a rendszer is noszogat, hogy ugyan frissítsek már 8.0.2-re. Jelenleg. 7.1.2 van fent, megéri váltani? iPad Air 16GB Cellular
-
Mister_X
nagyúr
válasz legiaap #3051 üzenetére
Szerintem ez az iPad akkor indult újra élete során, amikor telepítve lett a stock 7-re a 7.1... Elég illúzióromboló lenne, ha ilyen szarságok miatt kellene újraindítanom. Tudok én várni, nem úgy mint a szifonos társaim, akik úgy ugrottak az update-nek, mint gyöngytyúk a takonyra.
-
Mister_X
nagyúr
Én is beállok a iOS8-at anyázók sorába. A designbeli változásokat lenyelném, de mintha a gesztusokat háklisabban venné be, Chrome bugol, ha alulról felhúzom a mizét, amiben lehet a WiFi-t is szabályozni, akkor a háttérben kijelöli a dolgokat, de ami a legbosszantób, hogy gépelés közben folyton megakad az animáció másodpercekre (közben lehet gépelni tovább).
Remélem ezekből minden orvosolható egy újraindítással. De egy valamit megtanultam, több frissítés nem lesz, ha nem muszáj.
-
Mister_X
nagyúr
válasz vadászcsiga #3289 üzenetére
Amúgy tudom hol rontottam el: mindenki dicsérte a 8.1-et, hogy kijavította a 8.0 hibáit meg minden. Na, én kihagytam a 8.0-t, így nálam csak eleve rontani tudott
-
-
Mister_X
nagyúr
Van egy olyan problémám, hogy Safarival megnyitnék egy oldalt, aminek egyből a mobilos verziójára terel és nincs "asztali verzió" gomb az oldalon... be tudom állítani valahol, hogy ne mobilos/tabletes, hanem asztali böngészőként azonosítsa magát?
-
Mister_X
nagyúr
Laptopvásárlás előtt állok éppen, a szánt keret azonban 150k környéke. Ennyiért meg egyelőre ke vagyok lombozva. De felvetődött a gondolat, hogy átlakaíthatnám szubnotivá az iPadet egy billentyűzetes dokkolóval vagy mizével. Hisz rendelkezik mindennel, amivel az árkategóriában egy notebook sem: kicsi és egyszerű hordozni, jó a kijelzője, jó az aksija - ha mellérakok valami notit, akkor meg egyenesen félisteni magasságokba száll a ketyere. Mivel notit folyton cipelnek kellene magammal egyetemre, megkaptam a notis topicokban, hogy ebben az árkategóriában kimerül a hordozhatóság abban, hogy otthon az egyik asztaltól a másikig viszem, mert nem lesz hosszú életű. Jegyzetelni meg tudnék iPadenis - azaz most is tudok, vaktában, de mivel nincs nyomáspont, ezért mindig bennem van az a fura érzés, hogy valamit biztos félreütöttem (amúgy ritka) és ezért abbahagyom a gépelést, meg ilyenek.
Így átalakítanám az iPadet, lenne egy nagyon jó szubnotim és a maradék pénzből egy értelmes gépet is építhetnék.
A kérdés az, hogy az ilyesmi billentyűzetes cuccokkal van-e valakinek tapasztalata, melyiket érdemes megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
A feladatát ellátja majd: MS Office van rajta, netezni lehet vele, jegyzetelni pláne, HearthStone fut, továbbá a legtöbb paraméterben (kijelző, üzemidő, tömeg) maga mögé utasít kábé bármit, ami a legtöbb noti rákfenéje.
Ez lenne az? Még az árát se mondanám annyira vészesnek.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Kéne egy kis gyors segítség. Teljes értékű office jelenleg csak iPaden van, így azon kezdtem el az egyik prezentációt és bele kéne rakni pár videót (1 perc körüliek) - ezt hogyan tudom felrakni iPadre? Jelenleg nincs WiFi, mobilnet lejárt, iTunes és kábel van, csak még nem találtam meg a feltöltés módját.
-
-
Mister_X
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #4008 üzenetére
Tuti beugrok valami APR-be trollkodni, hogy vajh' miként megy-é a japán input
De amúgy tényleg kíváncsi lettem, PC-n használom rendesen.
-
Mister_X
nagyúr
válasz Revoltek #4142 üzenetére
Szintén zenész. Szerintem iPaddel nem lehet olyanokat kivitelezni, mint PC-n. Van MSOffice, van PhotoShop, utóbbival nincs tapasztalatom, előbbiben meg picit a Word ábrándított ki: nem tudtam a térköz beállításait előcsalni, valamint tabulátort használni - azaz a vonalzón el tudtam helyezni a pozíciót, csak az istennek se jöttem rá, hogy a szövegbe hogyan rakok. PowerPoint jó, össze lehet vele dobni elég kultúrált .ppt-t, Excelt még nem néztem. Az Apple iWorkkel nem voltam kibékülve, lehet azért, mert nem MS Office, de abban ránézésre több a funkció. Képeket szerkeszteni biztos lehet rendesen PhotoShoppal, majd letöltöm, egyelőre nincs szükségem rá.
Ha online média érdekel, ott vagy neked kell leadnod dokumentumban a cikket, vagy összeraknod egy admin felületen, vagy utóbbi megfejelve HTML ismerettel (nem nagy cucc, simán bevasalható és lehet vele érdekes dolgokat teremteni). HTML alapú dolgokkal nincs gondja az iPadnek (Safarinak), természetesen.
Amúgy én mezei iPad Airt használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus Pad 8/128GB Halo Green tablet - csak kipróbált
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- iPad 10.gen WiFi / 64GB / Blue (203)
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest