Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
robesz26
tag
Arra jutottam, hogy nyaralásnál a szállodában mindenhol van wifi, nem kell külön mobilnet.
Főleg otthon lesz használva, inkább a több memória lesz a lényeg.
Nyaraláskor pár mese, film, könyv, zene ráférjen még a játékok és egyéb mellé.
Most 16gb-s ipad 2 van, ez sokszor kevéske, a szabad hely mindig pár száz mega.A kérdés az lenne, hogy az ipad mini mennyire jó olvasásra (az ipad 2 nem túl jó a felbontás miatt, túl pixeles). Illetve azt tudni, hogy meddig lesz támogatva az ipad mini?
-
erdoke
titán
Okostelefonhoz általában van internet előfizetése az embernek, amihez lehet bővítést aktiválni, ha szükséges. Éppen a ritka esetekre nem fontos a 4G az iPadbe. Nekünk van itthon mindkét iPad verzió, illetve mindkét net megosztás működik. Ha ritkán kell egy eszközre, akkor a telefon is megteszi, ha gyakrabban és több kütyüt kell ellátni nettel, akkor a HotSpot verhetetlen.
-
robesz26
tag
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit átgondoltam mire használom és valószínű, hogy egy sima wifis air 32gb lesz. -
-
nofi
addikt
válasz
robesz26 #988 üzenetére
Neked kell tudnod mire használod és legfőképpen hol használod. Ha sokat utazol belföldön és útközben is jó ha eléred a dolgaidat akkor csak a cellular jöhet szóba, vagy marad a telefonos netmegosztás. Az is nagy kérdés, hogy a mobilcsomagodban mekkora az adatforgalmi csomag, mert 1 gigással nem nagyon fogod hónap végéig kibírni iPaden. Ha túllépsz ezen a kritériumon akkor némileg erősebb hardvert és szebb kijelzőt kapsz.
-
robesz26
tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni.
Ipad mini sok memóriával (cellular) vagy retina kijelzős mini kevés memóriával (wifi only)? -
llaszlo
veterán
Ha Németo-ban vagy USA-ban veszek apple care-t az itthon is érvényes lesz? iPad-re mennyi pluszt ad? 1 vagy 2 évet?
-
nofi
addikt
Köszi a tippeket!
-
Gadgetfan_
senior tag
Lejárt a szerk.idő, de közben eszembe jutott, hogy ha a régebbi jegyzeteidet is felhő alapon akarod megosztai a két cucc között, akkor sajnos szépen át kell másolgatni egyenként az "összes jegyzet" fiókból az "iCloud" fiókba valamelyik eszközödön. Nem nagy meló, ha nincs többszáz jegyzeted
ja, és persze közben törölni is kell a régit, különben duplán lesz meg. Mondjuk, jó alkalom, hogy kiselejtezd a régi, nem aktuális cetliket...
-
Gadgetfan_
senior tag
"Lehet béna vagyok, de pl. az alap Notesot sem sikerült szinkronizálnom telefon és ipad között, pedig mindkettőnél be van állítva a szinkronizálás"
Ha jól emlékszem, a jegyzetek alkalmazásban is, a fiókokban is be kell állítani az iCloud használatát, nem elég a beállitásokban csak. Minden esetre nekem működik a két eszköz jegyzetei közötti szinkronizálás.
-
nofi
addikt
Na beüzemeltem az Airt
Mivel még nem volt tabletem ezért a wow-faktor duplájára nőtt, máris nehezemre esik felkelni a kanapérólAzért csodálkozom, hogy pl. Foursquare, Viber, Any.do app nincs, de nagyobb problémám ne legyen. Az nPlayer egyből vitt minden videót, köszönöm az ajánlást.
Meglepett viszont, hogy bár van iCloud mentés egyes játékokban, Rayman, Badlands teljesen előről akarja kezdeni velem a játékot, hiába járok iPhone-on a végénél.
Lehet béna vagyok, de pl. az alap Notesot sem sikerült szinkronizálnom telefon és ipad között, pedig mindkettőnél be van állítva a szinkronizálás... -
erdoke
titán
válasz
Gadgetfan_ #976 üzenetére
A CineXPlayerben elérhető a DTS mint In-App (+1.79 euró), de ha streamelni kell, maga az app fabatkát sem ér.
-
univerzita
addikt
válasz
Gadgetfan_ #976 üzenetére
Van még 1 player ami kezeli a DTS. 8player ami két verzioba van a storba. A lite ingyenes de csak 5 filmet lehet nézni egy mappábol. Én megvettem a fizetöst mert az nincs kollátozva. A VLC- ét azért hagytam meg mert a egyetlen player ami simán lejátszotta a H- 265 kodekü filmet.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
univerzita #974 üzenetére
Az AVplayert közben kikukáztam, mert sehogy nem sikerült a feliratokat is streamelni a film mellé, és van jópár francia és skandináv filmem és sorozatom, ahhoz kell... Most az NPlayert használom és ftp-vel és sambával is megy a megosztás, azzal nincs gond, csak DTS nem tetszik neki.
-
univerzita
addikt
válasz
Gadgetfan_ #972 üzenetére
Én Vlc - vel NAS - rol streamelek és probléma nélkül megy. Megattam neki fix IP címet amivel csatlakozik a NAS- hoz. AV Playerel hogy csatlakoztál a géphez?
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
univerzita #965 üzenetére
A VLC jó, de azon csak úgy tudom megnézni, ha előtte wifin letöltöm a médiatárba. A streamet nem sikerült még beállítani...
-
boost
addikt
iStyleban még mindig vannak jó ipad akciók, és 12%os diákkedvezményt is lehet érvényesíteni.
-
nofi
addikt
Sziasztok!
T-mobilos iPad-et le lehet tiltani? Vagy ez csak az iPhone-ra igaz?
Mi a különbség a totál fém fém hátlapú, illetve a fehér csíkkal (white esetén) ellátott iPad között? -
univerzita
addikt
válasz
Gadgetfan_ #964 üzenetére
VLC visi a dts-t.
-
Gadgetfan_
senior tag
Tudtok ajánlni olyan média lejátszó appot, ami támogatja DTS hangot? Nekem se az AVPlayernél, se az NPlayernél nincs hang iPaden film streamelésnél...
-
HardRic
addikt
-
erdoke
titán
Én nem szerettem a komplett tokot. Nehéz, vastag, és körülményes belőle kioperálni a gépet.
(#958) Wlac
Ne felejtsd el, hogy a mininek nem csak kisebb, de gyengébb is a kijelzője. Emellett van némi különbség telejesítményben, mert előbb kapcsol a hővédelem. A nagyobb kijelző egyébként lényegesen jobban használható. -
Sziasztok! Az USA-ban vagyok, és szeretnék egy iPad-et venni. Az Airt túl nagynak találom, a Mini Retina azonban nyerő méretben is, és ha jól nézem, teljesítményben sem marad el a nagy testvérétől. Mivel szükségem lenne sokszor netre, ezért a 3G-s verzió beszerzésén gondolkodom. Ha idekint veszek egyet, azt tudom majd később a magyar/európai hálózaton használni? Ha ez segít valamennyit, függetlenül venném.
A másik kérdésemmel pedig reménykedem abban, hogy valaki ismerős a kinti vásárlással kapcsolatban. Az Apple-től a 16GB-s változatot 500 dollárért tudnám beszerezni. Bár kerestem, nem találtam olcsóbban, de hátha valaki tud olyan helyi áruházról, ahonnan olcsóbban meg lehetne rendelni.
Kösz előre is,
Wlac -
Köszönöm szépen, nem tudtam, így már tökéletes lesz a PP is
Azért jól el van dugva az az egy kattintásHátha mást is érdekel, én egy kis guglizás után megtaláltam:
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
-
-
Én is szuggeráltam egy ideig a Labato feketét a trikolór szalaggal, végül nem azt vettem: Alin picit talán olcsóbb, ill. jobban találsz vásárlói visszajelzést magáról a termékről is, nemcsak az eladóról.
Szerk: ami nekem van Skech az azért vastagít rajta, továbbá 180-200 gramm, nem emlékszem pontosan (Skech Fabric Flipper), de nagyon jól néz ki legalább, szövethatású a külseje.@Süvi: pont ilyenre utaltam délelőtt, megjön hozzá a smart covered és úgy kombinálod, ahogy az adott pillanatban praktikus. Én azért vettem fóliát, hogy ha leszedem a komplett tokot, akkor is védje vmi a hátlapot, csak egyszerűen nincs türelmem a felrakásához, a telefonomra se tettem fel, pedig 4 hónapja megvan a fólia is, azóta 3x ejtettem aszfaltra/betonra, persze a töréstől az nem véd meg.
-
Xero
nagyúr
Ha már tokok. Én ezen gondolkozom. Ugyan van egy smart coverem, de azt sosem használom. Ez viszont némileg elegánsabb lenne és nyugodtabban ütném-vágnám benne.
A kérdés: Van aki vett már ilyet? Minőség? Mennyire vastagítja a készüléket?
Ha nagyon nincsen tapasztalat, maximum rendelek egyet és leszek a laborpatkány.
-
Süvi
őstag
Na közben megjött a posta és meghozta a Mini retinára a szilikon tokot. Olyan mint a képen , jól illeszkedik és csak 54 gramm.
-
Süvi
őstag
Szia!
Én is sok tokot néztem, nekem a védelem/súly arány és kombinálhatóság volt a fő szempont.
Egy ilyen szilikon tokot rendeltem a múlt héten hátlapként (Kindle-hez is hasonló van)
Rendeltem egy smart covert is, igazi kínait
Sajnos még egyik sem jött meg, így nincs tapasztalatÉs van hozzá egy case logic qts210k tokom, ha olyan helyre viszem.(Ez nekem nagyon bevált, Kindle-hez is ilyen van, csak neki megfelelő méretben)
Üdv.
-
Aliexpresszel az a gond csak, hogy 1 hónap mire megérkezik a rendelésed, a UK ebay-en is nagy a választék, Angliából max egy hét a szállitás, de valamivel drágább. Nekem Smart case van (Skech) de a külön hátlap + cover jobb lenne pl. játékhoz (Asphalt = autóverseny, rángatja az ember az iPadet rendesen, a fedő meg útban van, ilyenkor legjobb levenni, az meg macerás).
-
nofi
addikt
Pár napja kutatom a hardveraprót és társait a megfelelő Air-ért. Ha szerencsém van 130-140 között ki tudok fogni egy 32 gigásat. Smart cover-t gondoltam hozzá első körben. A gyári 10k-s megoldás helyett mennyire éri meg más gyártótól hasonlót választani? Ha van ötletetek, szívesen veszem.
-
insight
aktív tag
ez leginkább attól függ, hova csúszik le a bolti új ára a réginek...
A %-os arány meg a bolti új ár meg a használt, de hibátlan, karcmentesek között állandó.
Szerintem az első évben 10-15%-kal esnek lejjebb az árak, legalábbis az iPhone-nál ennyit szokott esni új generáció megjelenése esetén.
-
HardRic
addikt
Generációváltáskor, amikor már kapható az új, kb mennyiért lehet eladni az előző típust? Pl utoljára az Air megjelenésekor mennyiért mentek a használt 16GB-s iPad 4-ek?
-
boost
addikt
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Érdemes még Ipad 4-et venni?
-
univerzita
addikt
Én iTools- t hasznalom. Felteszed a gépre ahol a windows van és lehet másolni filmeket( mkv, avi) zenét ( akár flac) képeket , konyveket stb. Visont a iPadre kell telepíteni media playert( nPlayer,VLC ) hogy ezeket a formátumokot nézni tudd. Vagy a sztorbol felteszel a iPadra valami File managert.
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Ipad-em,és szeretnék,fileokat másolni rá a windowsos gépről!
Filmek,képek,fielok,stb........
Hogy csináljam? -
válasz
Mela Kehes #925 üzenetére
Szívesen, gugli a barátom
Lehet, hogy felelőtlen vagyok, de én simán tölteném a Mini retinát is a 12-essel, úgy is az iPad maga szabályozza a töltőáramot. Meg fordítva is.
-
válasz
Szabikaa20 #921 üzenetére
A Mini retina meg 10Wattos. [link]
@ szgergely: inkább vegyél egy iPad2-t Neki, alig drágább, de szerintem nagyon megéri a különbséget
1 hónapja még én is 2-est használtam, szinte kompromisszum mentes volt a felbontást leszámítva.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Mela Kehes #919 üzenetére
Airnek 12w-os miniet nem tudom...
-
boost
addikt
Sziasztok,
iPad 1 még mennyire használható fotók nézegetésére, esetleg egy egy recepte kikeresésére? Anyukámnak gondolnám... -
Mela Kehes
addikt
Az iPad Air-nek 12 wattos, a retinás Mininek 10 wattos a töltője?
-
llaszlo
veterán
Milyen méretű kép az amit egy az egyben be lehet tenni háttérnek? 2048x1536 töltöttem le, de azt csak széthúzva lehet berakni.
-
insight
aktív tag
Igen, van pár rejtett lehetőség amit nem nagyon reklámoznak.
Pl. ilyen az iOS7-ben a kisegítő lehetőségeknél a Gombalakzatok opció, amivel az iOS7 kiemeli a nyomható gombokat, linkeket. Ennek a hiánya engem zavart, de most újra látom a gombokat, ahogy megszoktam iOS6-ban, nem csak szövegekre böködök.Ja meg a többujjas gesztusokkal vezérlés is hasznos, azt sem nagyon reklámozzák...
-
llaszlo
veterán
válasz
Szabikaa20 #906 üzenetére
Reboot után eltűnt.
-
llaszlo
veterán
Amióta feltettem tegnap a 7-est azóta a bal fölső sarokban a wifi jel mellett folyamatosan forog az a nap alakú folyamatjelző. Amit a letöltéseknél is lehet látni.
Az mitől van ott? Nem frissít semmit sem és nem is tölt le. -
Szabikaa20
őstag
-
insight
aktív tag
értem, akkor hagyd a minit tényleg :-)
BT billentyűzet a legjobb megoldás, én is szeretnék venni, mert a netezéshez hozzátartozik a fórumozgatás (mint most) és néha (mint most) tök jó lenne vakon gépelni, mint laptopon, nem pedig a gombsort masszírozni (mint most :-) ). Mondjuk ahhoz már kell dokkoló vagy smartcover is, ami megtámasztja az iPadet, még azt sem szereztem be, szóval mindent csak sorjában :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egy vagyont veszít a streamingszolgáltatásán az Apple
- Kedvenc zene a mai napra
- Ez a Huawei Pura X, az első szélesvásznú kagylótelefon
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi haladó szinten
- Windows Insider Program
- Google Pixel topik
- Politikai mémek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Onyx Boox Palma (Gen 1) E-book olvasó - GARANCIA
- iPad 7th. 128GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4125/
- Apple iPad 9th gen (10.2" 2021, Asztroszürke) + Logitech Combo Touch
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 6300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- iPad 10 64GB Wifi Megkímélt/2025.05.08. Apple gar./Akku 98%/p4124
- XIAOMI Redmi Pad Pro 12,1" 128GB WiFi Óceánkék Tablet eladó
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen Wifi, 8GB, tokkal
- 8849 Unihertz Tank Pad Tablet (beépített projektor, dual sim, 120Hz 32GB 256GB 21000mAh)!!!
- Huawei MediaPad M5 Lite tablet, 10.1" IPS, 3 GB, 32 GB, LTE, Asztroszürke!
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest