Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8451) lajthabalazs válasza Rogiii (#8450) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Aki korábban bajlódott ilyesmivel, annak végül az erősítő->sub RCA kábel cseréje segített.

(#8452) croma84 válasza Rogiii (#8450) üzenetére


croma84
csendes tag

Nekem is ez volt a problémám, vettem egy 5000Ft-os kábelt, még az AVR-be be sem dugtam csak a sub-ba, máris úgy búgott mint az állat. Visszavittem, vettem egy ilyet: [link]
Ez sokkal vékonyabb és csöndben van vele.
Szerintem próbálj ki akár egy kölcsönkapott kicsit jobb minőségű kábelt (bár nem tudom most milyet használsz) és nézd meg azzal.

Ha szerencséd van az volt a baja, ha nem akkor jönnek a további finomságok, pl. földhurok, az már egy picit nehezebb téma.

[ Szerkesztve ]

(#8453) Rogiii válasza croma84 (#8452) üzenetére


Rogiii
aktív tag

Már megijedtem, hogy a sub a hibás.
A gyári kábellel kötöttem össze amit adtak hozzá, de akkor gyorsan veszek valami, minőségibbet, és ha az sem segít, akkor gondolom a földhurkot már valamivel nehezebb lesz kiiktatni.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!

(#8454) Dorian válasza Rogiii (#8453) üzenetére


Dorian
félisten

Földhurokra: Próbáld meg egy fali aljzatból egy elosztóval megtáplálni az erősítőt és a subot.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8455) Rogiii válasza Dorian (#8454) üzenetére


Rogiii
aktív tag

Ez eddig is így volt, egy hosszabbítóba van bedugva.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!

(#8456) lajthabalazs válasza Rogiii (#8455) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

A jobb (és nem feltétlenül drága, ha nem rontják el, 300Ft-ért is át lehet vinni 1m-en jelet jól) kábel mellett megteheted azt is, hogy megnöveled a pre-out jelerősséget, akkor jobb lesz a jel-zaj viszony a a mélyláda bemenetén, és a tartalmat fogja erősíteni, nem a búgást.

(#8457) Rogiii válasza lajthabalazs (#8456) üzenetére


Rogiii
aktív tag

Hát a gyári kábel amit kaptam, hozzá nagyon hosszú 5 méteres, és látszik rajta hogy a legolcsóbb vacak, szóval szerintem ez lehet a baj. Kölcsönkérni nem nagyon tudok, úgyhogy jövő hétig így marad és hétfőn veszek hozzá egy normális rövidebb kábelt, aztán meglátjuk mi történik.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!

(#8458) Bornie127


Bornie127
senior tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a jbl studio 280-as fronthoz van értelme a nagyobb centert és hátteret megvenni? (studio 235c és studio 230)

Ezt csak a hangzás alapján döntsem el, vagy a kisebb szetthez a kisebb center és háttér dukál, a nagyobbhoz a nagyobb!?

(#8459) Thorkos válasza lajthabalazs (#8447) üzenetére


Thorkos
tag

Remélem nem csak én vagyok olyan nyomi hogy csak simán bedugtam az erősítőt a falba... Ez belépő szintű topik. Az lehet, ha kiépítesz egy áramsimogatós, spéci dugós rendszert, ott számítani fog a betáp kábel. Ez a rendszer lehet többe kerülne mint az házimozim egésze, a változást meg nem venném észere a 100-150e erősítőnél. :DD Nyilván ez csak egy elképzelés, ha tehetném ki is próbálnám.

(#8460) #98221312 válasza Aurig@ (#8449) üzenetére


#98221312
törölt tag

Belépő kategóriában szerintem teljesen felesleges erről még beszélni is, nem csak ennek, még a komolyabb hangfalkábelezésnek sincs sok jelentösége ezeken a szinteken (szerintem).

[ Szerkesztve ]

(#8461) lajthabalazs válasza Thorkos (#8459) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Úgy látszik, a lényeg elveszett a soraim közt :) (#8404) Karel666 vetette fel a kérdést, hogy van-e valaki, aki úgy tapasztalt, mért különbséget két tápkábel közt, hogy közben nem volt tudatában, hogy melyik a drágább. Azért linkeltem a konnektor-tesztet, hogy ezen a példán keresztül mutassam be, hogy mennyire reménytelen audiofil tesztekből tájékozódni. Jómagam a mérésekben, és a termékek neve által nem kompromittált érzékelésben bízom, de ebben a témában az ilyesmit minden szereplő kerüli. A conaisseur-ök azért, mert nem szeretnének szembesülni a képességeik hittnél sokkal szűkebb határával, a gyártók azért, mert nem szeretnék beismerni, hogy a termékeik árazása nem a mérnökeik, hanem a marketingeseik képességeit dícséri.

Elnézést ha a túlzottan burkolt iróniám az átlagos felhasználóban kellemetlen érzéseket keltett, egy pillanatra felmerült bennük, hogy a lakásuk árát audiofil eszközökre kellene költeniük, hogy újra felemelt fővel járhassák a fórumokat. Szándékom pontosan ezzel ellentétes volt. Ezt a feladatot jobb, ha meghagyom a hifi teszteket író igazi szakértőknek.

(#8462) Thorkos válasza lajthabalazs (#8461) üzenetére


Thorkos
tag

Ohh. Ugyfest félre értelmeztem írásod :B

(#8463) BBéci válasza lajthabalazs (#8461) üzenetére


BBéci
titán

Bármennyire hihetetlen, nem mókusvakítás a Shakti, ajánlom, tegyél vele egy próbát!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8464) Ragadozó válasza BBéci (#8463) üzenetére


Ragadozó
Ármester

én már unom, hogy állandóan bizonyítgatni kell...nekem sokat hozott a rendszeren...és ez még nem is egy tápkondicionáló :D

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#8465) BBéci válasza Ragadozó (#8464) üzenetére


BBéci
titán

Én is unom, de végtelenül bosszant az eképpen megnyilvánuló korlátoltság, homály. Minden értelmetlen vacak, amire nincs pénzük, aminek nem értik a működését, ami nem mérhető (nem kívánt törlendő) és kipróbálás nélkül minősítenek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8466) nobeige válasza croma84 (#8441) üzenetére


nobeige
tag

Igen, lehet hogy ennyit tud, és igen, mindenképpen érdemes az elhelyezéssel játszani.

Van egy lényeges dolog azonban:

Az átvitelt sosem füllel mérik, mert az emberi hallás nem lineáris.
Adott hangnyomáson a hang magassága határozza meg, hogy milyen hangosnak érzékeljük.

Ezért végzik a méréseket mikrofonokkal és nem pedig bemondásra.

Pont a mély hangok esetében nagyon gyorsan kell nőnie ahhoz a hangnyomásnak, hogy ugyanolyan hangosnak érezzük az egyre mélyebb hangokat.

Érdemes utánaolvasni a Fletcher-Munson görbe és az ISO 226-2003 fogalmaknak.

Ettől még természetesen lehet gyatra az a mélynyomó, csak azt akartam hangsúlyozni, hogy kizárólag a fülre ilyenkor nem szabad hagyatkozni, mert csúnyán megtéveszthet.

(#8467) lajthabalazs válasza BBéci (#8465) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Akkor ezt ùgy kell elképzelni, hogy megy a rendszer, ülök elõtte csukott szemmel, valaki ráteszi a követ a DACra, és ami eddig fakó volt és rossz volt a ritmusa, az életre kel, és pontos lesz? Én meg elképedek, hogy ekkora a különbség?

Hol lehet ezt az élményt megtapasztalni a XI kerhez közel? Az sem lenne baj, ha lenne ott egy-két audiofil is, ha lehet, olyan aki még fiatal és nem bulizta el a hallásàt, hogy ha én nem is hallanám edzetlen fülemmel a különbséget, õ megvédje a kõ becsületét.

(#8468) lajthabalazs válasza lajthabalazs (#8467) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Addig is egy audiofil által szervezett ABX teszt a tápkábelekrõl. Meglepne, ha azok akik pénzt adtak kábelcseréért, szintén ilyen objektíven vizsgáltàk meg elõtte a hangzást.

http://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

(#8469) liszi70 válasza Ragadozó (#8464) üzenetére


liszi70
nagyúr

"én már unom, hogy állandóan bizonyítgatni kell..."

Állandóan??? Sikerült már egyszer is? :)

"nekem sokat hozott a rendszeren..."

Gondolom, milyen behatóan és szakszerűen tesztelted..... Ne haragudj, de fabatkát sem ér a "betetteméshúaztakurvaténylegjobblett!!!"-féle kipróbálás.

(#8443) "azért rengeteg teszt van..."

Amire te gondolsz, azok NEM tesztek, hanem termékajánlók. A gyártó és forgalmazó cégek által támogatott tesztnek álcázott marketing írások.

(#8468) lajthabalazs Három napja linkeltem. Nem kellene elcsépelni. :)

(#8470) #98221312 válasza lajthabalazs (#8467) üzenetére


#98221312
törölt tag

Megint csak kötözködsz, nem tudom mit nem leheg elfogadni azon, hogy ami jobb az jobb. Akkor ezek szerint minden olyan eszköz, vagy fejlesztés "parasztvakítás" ami javít a hangzáson? Persze az más kérdés hogy belépő szinten ez mennyire érzékelhető.

(#8471) liszi70 válasza #98221312 (#8470) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Akkor ezek szerint minden olyan eszköz, vagy fejlesztés "parasztvakítás" ami javít a hangzáson?"

Szó sincs ilyenről, senki sem állított ilyet. Most nem olyan eszközökről van szó, amik valósan, ténylegesen képesek javítani a hangzáson. Most a tudatmódosító eszközökről van szó. :D

(#8472) t.zolka


t.zolka
aktív tag

Srácok! Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy egy tuningbiztosíték mennyit dobhat a rendszeren? ;]

(#8473) lajthabalazs válasza t.zolka (#8472) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Nem tudom hogy mennyit számít. Egy sejtésem van :) Mindesetre így, hogy vége a félévnek, a héten meg fogok nézni egy közeli hifi boltot, hátha tartanak néhány ilyen misztikus eszközt, amit szakszerűen ki lehet próbálni. Sajnos az itteni közönség nem nagyon jeleskedett a felajánlásokban, úgyhogy csak a saját fülemre támaszkodhatok, így legfeljebb számomra lesz bizonyító értékű a kirándulás, ha érdekel, beszámolok róla.

Hogy ne mejek felkészületlenül, nekikezdtem az edzésnek. Mindenki a Phillips Golden Ears-t ajánlotta, de ez eltűnt a netről. Jobb híján tegnap próbálkoztam a Harman Kardon how to listen szoftverével, egyelőre csak a síma kiemelésekkel. 8-as szintig jutottam. 6db-es kiemelést kell helyesen megtalálni a HK által biztosított zeneszámokban. 6db egy műszeren látványos különbség, kellően szűk sávban viszont meghallani sem könnyű, de megmondani, hogy pontosan melyik sáv, kifejezetten nehéz. Hozzátartozik, hogy laptopról, fejhallgatóval próbálkoztam, mert a nappaliban a "nagy" rendszeren a gyerekek Kinecteztek.

Kiváncsi vagyok, hogy azok, akik a saját rendszerükön állításuk szerint a mérhetetlen változásokat is meghallják, hogyan teljesítenek mérhető különbség esetén. A kihívás 6db-el számol, de "edzés" módban lehet saját zenét használni, és ha a 6db túl könnyű, lejebb is lehet menni. Vannak más paramétereket emuláló tesztek is. Persze minden PC alapú, úgyhogy aki nem hisz a PC-ben, az nem fogja élvezni. Szerintem kezdetnek mindenképpen jó.

[ Szerkesztve ]

(#8474) nobeige válasza lajthabalazs (#8473) üzenetére


nobeige
tag

Pár éve én ezt a szoftvert bedobtam egy másik fórumon, meg ahogy emlékszem itt is. Szerinted érdekelt valakit?

Amúgy van Macre is.

[ Szerkesztve ]

(#8475) lajthabalazs válasza nobeige (#8474) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Nem tudom hogy a Mac magasabb árcédulája elég-e ahhoz, hogy más kategóriába essen, mint a PC. Mármint egyik sem egy CD vagy LP.

Egyébként érthető, hogy senki nem akar bizonygatni, macera rászánni azt a néhány órát, amit kábelek válogatásával is tölthetnének. A HiFi-s AB és ABX tesztekben nem is az az igazán érdekes, hogy minimális, vagy nem létező a korreláció érzékelt minőség és árcédula vagy megitélés közt, hanem hogy ahol vannak demográfiai kérdések, ott kiderül, hogy nem a laikusok húzzák le az átlagot, a "hozzáértők" sem tippelnek jobban: az audiofileknek két mítoszt kell védeniük, az egyik, hogy van különbség, a másik hogy ők azok, és nem az átlagember, akik ezt hallják.

(#8476) Gigi01


Gigi01
őstag

Lehet lecserélném az Onkyo 607-em,egy kevésbé melegedős fajtára.
Bár azt nem tudom,mennyiért tudnám elpasszolni,de olyan 100 alatt meg akarom úszni a vételt,ha meglépem.
Szerintetek mire érdemes vadásznom?Pl. egy Pioneer-t szívesen kipróbálnék. :)

(#8477) jeni válasza Gigi01 (#8476) üzenetére


jeni
félisten

Ha jól tudom az Onkyo TX607-s anno középkategóriás cucc volt.
Ez ma 150000Ft körüli kategóriában mozog ami közt kell keresned tudásilag,hangilag.
Ma amit kapsz azok a 100000Ft alatti kat. 5.1 verziósak,ezt az új 0 perces cuccra értettem.
Használtan jobbat tudnál venni ami magasabb szinten van de arra nincs gyártói garancia.

[ Szerkesztve ]

(#8478) Gigi01 válasza jeni (#8477) üzenetére


Gigi01
őstag

Használtra gondoltam,ezt is úgy vettem. :K

[ Szerkesztve ]

(#8479) BBéci válasza lajthabalazs (#8473) üzenetére


BBéci
titán

Laptopról fejhallgatóval? :(
Annak csak akkor van értelme, ha USB-n jön ki a hang és beiktatsz valami normális DAC-ot, különben botrányosan tré hangminőséget kapsz az alaplapi fejhallgató kimenetről. Azzal felesleges tesztelgetni. Valamint a zenelejátszó szoftver sem mindegy.

Egyébként gyakran úgy fogok hozzá a teszteléshez, hogy fogalmam sincs, mennyibe kerül a cucc. Ez érvényes az éppen nálam lévő Klipsch Wireless szettre.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8480) lajthabalazs válasza BBéci (#8479) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ha már úgyis tesztelsz éppen valamit, próbáld ki egy kis objektív szubjektivitás kedvéért a linkelt programot. Nem csak sávszûrõk vannak benne, van hidegebb-melegebb rangsorolàsi játék, zaj, torzítás, humm detektálás jópofa játékok. A szezõ 15ös szintig jutott, én az általad meghallgatás nélkül rossznak ítélt rendszeren 9-10es szintig a különbözõ feladatokban.

(#8481) Norbi 72 válasza Gigi01 (#8476) üzenetére


Norbi 72
veterán

LX50.Aljzat-átalakító kell hozzá,nagyon jó áron van.

De ha új ficsőrök is érdekelnek,X1200-askb. a 607-essel egy kategóriában(hangyányit alatta),picit drágábban.

[ Szerkesztve ]

(#8482) Norbi 72 válasza Norbi 72 (#8481) üzenetére


Norbi 72
veterán

Persze mindez függ attól is,hány nm-re,és milyen hangrendszerrel.

(#8483) jeni válasza Norbi 72 (#8481) üzenetére


jeni
félisten

LX50
komoly darab ,szépen néz ki.

(#8484) Norbi 72 válasza jeni (#8483) üzenetére


Norbi 72
veterán

Úgy van.

Régebbi LX-es Piókról ragadozó tud mesélni. :K

(#8485) Gigi01 válasza Norbi 72 (#8481) üzenetére


Gigi01
őstag

Szép,és az ára is tetszik!Hangzásban kb. 607 szint?
Gondolom zenére jobb.Egyelőre 606 szetthez lessz.
Elsősorban most a melegedés végett cserélném,amúgy meg vagyok vele elégedve.
Egy ilyen cserében meg benne vagyok,hogy nem is kellene sokat rádobni.
A hangfalakat is lecserélném,ha kis ráfizetéssel jobban járnék.
Ja és jól látom,hogy az átalakító pár ezresből megúszható?

(#8486) Quetz


Quetz
őstag

A "ki mit tesztel"-ről jutott eszembe, hogy olvastam, az amerikai avsforum tagjai csináltak egy room correction összehasonlító tesztet. A résztvevő eszközök listája:

AccuEQ (and Atmos) - Onkyo TX-NR636
ARC - Anthem 510
Audyssey MultiEQ XT32 - Denon 4520CI
Dirac - miniDSP nanoAVR DL w/ Dirac functionality
MCACC - Pioneer Elite SC-67
Trinnov - Sherwood Newcastle R972
YPAO - Yamaha CX-A5000 pre/pro
Control setup/no EQ - Onkyo PR-SC5508
Sherbourn 7-350 amplifier - used for pre/pros

A 14. oldalon a szervező összegzése: "The Onkyo with it's little onboard AVR amp was perhaps the highest praised unit that day in the blind testing. Do you think, for even 1 second, that it would be the highest praised setup if we were doing sighted listening? NO WAY.......Ultimately - you should pick your AVR based on the feature set you want instead of the sound quality you expect --- That was the takeaway I got from our blind test."

Azaz vakteszt során a több ezer dolláros eszközparkból a legolcsobb Onkyo-t szerették a résztvevők, és a főszervező szerint a teszt tanulsága, hogy AVR vásárláskor azt kell nézni, hogy a doboz mindent tudjon amire szükségünk van.

(#8487) qwertz123


qwertz123
csendes újonc

A házimozihoz nem a teljes szoba négyzetméterét kell mérni, hanem azt a részt, ahol meg kell szólaltatnia a hangot ugye? Az lenne a kérdésem, hogy 3x3 területre milyen hangfalrendszert érdemes venni? Milyen árban nézelődjek?

(#8488) Nemir Ombe válasza qwertz123 (#8487) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

3x3-mre is lehet venni 150e-től több millióig,kicsit pontosithatnál. :D

Hmm ....

(#8489) liszi70 válasza qwertz123 (#8487) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Milyen árban nézelődjek?"

:D Hát, ezt inkább neked kellene tudni..... Felső határ a csillagos ég. :)

"A házimozihoz nem a teljes szoba négyzetméterét kell mérni, hanem azt a részt, ahol meg kell szólaltatnia a hangot ugye?"

Nem egészen, mert a helyiség teljes légtere (formája, négyzetmétere, légköbmétere) is számít.

(#8490) qwertz123 válasza Nemir Ombe (#8488) üzenetére


qwertz123
csendes újonc

jbl arena szettet néztem ki (arena 170, 125c,120, sub100) meg hozzá egy yamaha rx679 erősítőt. arra lennék kiváncsi hogy nem lenne túl nagy teljesítményű ekkora helyen?

(#8491) qwertz123 válasza liszi70 (#8489) üzenetére


qwertz123
csendes újonc

első házimozim lesz, így csak írások alapján tájékozódom. így meg hogy az ember nem nagyon ért hozzá nem nehéz elbizonytalanodni a hangfalakkal kapcsolatban :(

(#8492) Nemir Ombe válasza qwertz123 (#8490) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Túl nagy biztos nem lenne (a túl nagy nem ez a kategória) viszont a hangja már más kérdés.

Én személy szerint inkább egy ilyet [link] vennék ennyiért,mint a JBL-t,az a JBL (bárki bármit is mond) nagyon belépő szett,felesleges hozzá a 6-os Yamaha is. ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#8493) Gábor984


Gábor984
tag

Sziasztok!

Ez a yamaha szett ennyiért jó lehet, nem?
[link]

Egy alap szett érdekelne, nem tudom, hogy ez hogy passzolna egy Pio 329-hez.

Valaki hallotta már ezt a szettet?

(#8494) qwertz123 válasza Nemir Ombe (#8492) üzenetére


qwertz123
csendes újonc

köszönöm. megnézem ezt. és erősítőnek ehhez mit ajánlasz?

(#8495) Nemir Ombe válasza qwertz123 (#8494) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

A 6-os Yamaha is jó vagy korábban linkeltem egy külföldi beszerzésű 930-as Pio-t,de nézhetsz Marantz-ot,Denon-t, stb amelyiknek jobban tetszik a hangja/szolgaltatásban megfelel és árban is belefér a keretedbe. ;)

Hmm ....

(#8496) Norbi 72 válasza Gigi01 (#8485) üzenetére


Norbi 72
veterán

Hangzásban kb. 607 szint?

Annál jobb. :K

az átalakító pár ezresből megúszható?

Igen.

(#8497) jeni válasza Norbi 72 (#8496) üzenetére


jeni
félisten

X1200-t elvitték.

(#8498) #98221312 válasza Gábor984 (#8493) üzenetére


#98221312
törölt tag

A center elég gyengén muzsikál erőteljes "dobozhang". Mondjuk ez jellemző szinte az összes belépő kategóriás centerre.

(#8499) Konfigos válasza Norbi 72 (#8481) üzenetére


Konfigos
őstag

Ez szerintem az a pio ami az avxen is volt fent,én is néztem hogy megérné.De már elkelt,és 54ért marha jó vétel lehetett valakinek.Lx60 meg 110 körül ment el neki,ahhoz átalakító se kellett pluszba.

(#8500) Gábor984 válasza #98221312 (#8498) üzenetére


Gábor984
tag

Pont ettől féltem. Arra gondoltam, hogy ebben a centerben már nem 8, hanem 10 centis mélyközepek vannak és az egy fokkal jobb lesz. Akkor passzolom. Viszont akkor lenne még egy kérdésem: az a center már jó lehet, amiben 2x13 cm a mélyközepek mérete?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.