Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51551) Ribi válasza Kernel (#51550) üzenetére


Ribi
nagyúr

Azért az autó és a toltő nem ugyanaz, mert a toltőnek többet kell tudnia, mint amit a telefon igényel, mert bírnia kell tölteni az akksit és a telefont is mellette meghajtani. Volt amikor notebook mellé adtak olyan töltőt ami nem bírta tölteni a gépet ha maxon ment a gép, de amiatt balhé is volt.

(#51552) kmisi99 válasza Kernel (#51550) üzenetére


kmisi99
addikt

Pont ilyen konvertert néztem ki. [link]

Az adott telefonnak a gyári töltője 1A azaz a telefon maximum ennyit ehet, de mivel nem fog menni a kijelző a fő fogyasztó meg nem lesz mobil hálózat szerintem olyan 500ma körül fog fogyasztani a telefon. Szóval egy 2A es tablet töltőt ha rákötnék ezzel a konverterrel mondjuk kb 4v ot ami középút az simán bírná a telefont és az 500ma hdd-t is hajtani nem?

(#51553) Ribi válasza kmisi99 (#51552) üzenetére


Ribi
nagyúr

Winyót meg tud hajtani egyáltalán a telefon?
Abban is van egy konverter ami 5V-ot előállítja?
Én inkább külön hajtanám meg a winyót.
Akár egy olyan kábellel amin 2 USB van, és a csak táp ágra kötném a tápot és akkor azon keresztül lehet a winyó és a telefon is elfutna.

(#51554) kmisi99 válasza Ribi (#51553) üzenetére


kmisi99
addikt

Elvileg meg kellene tudnia hajtani, legalábbis 500ma kér a laptop HDD amiről van szó. De az valóban jó ötlet, hogy 2 ágú usb kábelt veszek aztán a 2A adaptert leágaztatom és adok 5v ot a HDD nek.

(#51555) Kernel válasza Ribi (#51551) üzenetére


Kernel
nagyúr

Itt nem csak az áramon van a hangsúly, továbbá különbséget kell tenni töltő és tápegység között, amit manapság folyton egybemosnak. Mindamellett az autós példát csak egy laikus szintű hasonlatnak szántam, számos részletet lehetne itt fejtegetni.

Amikor töltőről beszélünk, az én fogalmaim szerint azzal akkut lehet tölteni közvetlenül és van egy specifikus működése.

Az 5V USB-adapter nem töltő. A laptop tápegysége sem töltő, hanem tápegység. Nem köthetsz rá akkut.

Nyilván az 5 V-os tápegységet sem lehet bekötni a 4,2 V-os akku helyett.

Még egy 4,2V-os Li-ion töltőt sem szabad bekötni az akku helyett, mert az önmagában nem biztos, hogy megfelelően szűri a töltőimpulzusokat, így tápegységként esetleg használhatatlan. Az áramkorlát is külön téma, a telefonnak lehet egy bekapcsolási túláramigénye is, tehát ezeket a dolgokat mindig egyedileg kell megvizsgálni, elemezni az áramkört, mérni is, ha kell.

(#51554) kmisi99

Ha le tud adni USB-tápot a telefon (ami egy pendrive-hoz is szükséges), az akku irányából növelt áramot igényel, mivel ott kisebb a feszültség, plusz még a belső konverternek is van egy vesztesége. A folyamatos üzem ki is nyírhatja túl hamar a belső átalakítót, úgyhogy mindenképp célszerű külön táplálni.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51556) kmisi99 válasza Kernel (#51555) üzenetére


kmisi99
addikt

Igen én is így látom jónak, hogy kap az adapterről 5v ot. De nem értek olyan mélyen hozzá. Ugye veszek egy 2 usb-s sata átalakítót, ilyet [link]

Az egyik vége ugye megy usb micro usb átalakítóval a telefonba a másik usb-t pedig az adapterről leágaztatott 5v ra kötöm. Ez eddig rendben, de ettől még a telefonra kötött részt is fogja az a telefon táplálni 5v al nyilvánvalóan, de ez akkor nem jelenti azt, hogy ettől még ugyan úgy fogja szívni az áramot a telefonból ami az általad írt tönkremenetelt okozhat?

Szóval nem értek az effajta elektronikához, azaz hiába kapja meg bőven elegendő áramerősséget, a telefon honnan fogja tudni, hogy ja nem kell nekem erőlködve minden erőmmel kipréselni azt az 500mA-t a portomon.

Amit esetleges megoldásként lehet, hogy elvágom az 5v + - kábelét mondjuk az USB OTG kábelnek szóval nem tudna feszültséget kiadni a telefon ha akarná se.

[ Szerkesztve ]

(#51557) Kernel válasza kmisi99 (#51556) üzenetére


Kernel
nagyúr

Én különválasztanám, hogy csak a külső tápról kapjon a 5V-ot, mert egyébként kiszámíthatatlan az áram megoszlása. Függ attól is, hogy melyik forrásnak nagyobb a feszültsége, akár csak tizedvolttal is, valamint a vezetékek ellenállása is befolyásol.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51559) Ribi válasza Kernel (#51557) üzenetére


Ribi
nagyúr

Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy tud-e OTGként működni és közben töltődni, mert mintha valamikor valahol olvastam, hogy egyszerre nem megy. Mert a töltés közben is próbál kommunikálni a töltővel bizonyos szinten és közben a külső winyóval is. Nem árt ennek utána nézni.

(#51560) kmisi99 válasza Ribi (#51559) üzenetére


kmisi99
addikt

Általánosságban nem tud tölteni és OTG ként működni, vagy egyik vagy a másik. Néhány főleg windows os tablet ezt meg tudja oldani, de ahhoz külön eszköz kell. Épp emiatt írtam a kérdést, azaz, hogy egy DC konverterrel én az 5v os adapter feszültségét kb 4v körülre szabályozva direktben a telefon alaplapi aksi érintkezőkre kötöm és így járatom a telefont mert az micro usb port OTG foglalja el.

Kernel

Akkor ha pl elvágom az USB otg kábel + - kábeleit azzal hiba mentesen megoldható, hogy a telefonról csak adatkommunikáció menjen áram nem? Problémát gondolom nem okoz. (remélem)

(#51561) Ribi válasza kmisi99 (#51560) üzenetére


Ribi
nagyúr

Ja értem.
Nem tudom itt hogy megy, egyes esetekben legalább a földet meg kell hagyni, vagy nem is érzékeli, hogy valami rá lett dugva.

(#51562) trialboj


trialboj
őstag

2 kérdésem is lenne, amit remélem valami házi praktikával meg lehet oldani.

1- a terasz le van csempézve és mivel a tető kicsit öreg már van hogy becsepeg a víz, ami az ilyen hidegbe lefagy, és életveszélyes lesz tőle a felület. RÉgi szőnyegdarabokat raktam le, de ezek is átáznak, és megfagynak, és így az egész szőnyegdarab olyan csúszós lesz mint valami ami kva csúszós lesz miután megfagy :))) Ma reggel el is esett rajta valaki, és így már nem volt vicces.

Szóval erre van valami 5let? Mit lehetne kezdeni vele hogy ne csússzon mint a veszett?

A második kisebb probléma, de mégis őrjítő tud lenni.
Mikor 1 kis muslinca méretű bogár elkezd repkedni este a képernyő előtt stb. Mi a fenével lehet ezeket kivégezni úgy hogy ne kenjem fel az agyát a monitorra?

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#51563) #33253120 válasza kmisi99 (#51560) üzenetére


#33253120
törölt tag

Kernel
Akkor ha pl elvágom az USB otg kábel + - kábeleit azzal hiba mentesen megoldható, hogy a telefonról csak adatkommunikáció menjen áram nem? Problémát gondolom nem okoz. (remélem)

Az nem okoz problémát. Viszont az az érdekes kérdés, ha az elvágott ágon szeretnéd tölteni a telefont.
Elvben a töltő a data+ data- vezetékeken közli a telefonnal hogy mekkora áram folyhat. Ha ott töltéskor adat megy, akkor abból bármi lehet. Nyitott data mellett 500mA a felvehető áram, teljesen zárt mellett meg ami a telefonnak kell. Elvben a data +- közé rakott 0-200 ohm ellenállással lehet hangolni a töltőáramot. De otg esetén ott meg adat folyik. (Emiatt nem illik ellenállást rakni oda(?)) Azaz ha éppen töltene is, akkor valószínűleg max 500mA áramot lehetne kinyerni a telefonnak. Hasonlóan a pc-s töltéshez.
Ha lenne egy otg-s készülékem én tennék egy próbát mivel bár a gnd közös, tudtommal a micro usb-ben nem azon a vezetéken megy a töltés mint amin az otg tápellátás.

Remélem nem írtam sok hülyeséget, ezeket csak úgy összeolvasgattam itt-ott.

(#51564) kmisi99 válasza #33253120 (#51563) üzenetére


kmisi99
addikt

Igen ez már egy fokkal durvább. Igazából annyira nem akarom túlbonyolítani. Való igaz tök jó lenne ha OTG és töltés egyszerre menne, de tudtam, hogy ez macerás vagy rosszabb esetben nem is megy, ezért döntöttem egy tök egyszerű DC konverternél. Szóval szimplán az akkumulátort kicserélem egy sima 5v os adapterre amit 4v ra alakítok akkorára amekkora az akku feszültsége.

De mindenesetre van benne valami amit mondasz, hisz mikor PC re dugjuk a telefont akkor adatkommunikáció és töltés is megy. Kijelző és egyéb sallangok nélkül meg amúgy se enne 500ma nél többet a telefon.

[ Szerkesztve ]

(#51565) creation válasza trialboj (#51562) üzenetére


creation
senior tag

1: Sózd le!

2: Idehaza / Kis Kínában

Én is az utóbbit vettem és nem bántam meg. Bár a szúnyogot nem minden esetben kapja el, de a muslinca jellegű lényektől nyáron heti szinten lehet pucolgatni a grillrácsot :DDD

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51566) Kernel válasza kmisi99 (#51560) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ahol piros nyíllal jelöltem, a táp megszakítható (vagy a hozzá csatlakozó kábelben, esetleg hosszabbítóban), de a GND-t nem szabad megszakítani, mert hiába differenciális jelátvitel, de nem földfüggetlen.

Közös viszonyítási pont nélkül az adatvonalak 0 vagy 1 szintje értelmezhetetlen, a két szerkezet GND-pontjának azonos potenciálja sem jön létre, a kimenetek és bemenetek tönkre is mehetnek.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51567) kmisi99 válasza Kernel (#51566) üzenetére


kmisi99
addikt

Köszönöm a hasznos tanácsot akkor csak a + ágát fogom elvágni.

(#51568) Murphistic válasza Kernel (#51555) üzenetére


Murphistic
aktív tag

Én egyszer így küldtem az örök bitmezőkre egy Siemens A40-es mobiltelefont.

A NiMH akksija megadta magát. Gondoltam a helyére bekötök egy tápegységet. 3 vagy 4.5 voltot adtam neki és be is kapcsolt. Hálózatkereséskor azonban már nem volt elég a kakaó.

Jól van, rajtam nem fog ki, úgyhogy fogtam a mobil töltőjét és egy ellenálláson (talán 100 ohm volt a legkisebb, amit találtam) keresztül kötöttem a telefonra. Persze, így nem volt elég az áramerősség.

Végül jött a közvetlen összeköttetés. Azóta ha áramot kap a telefon, akkor az egész kijelző elsötétedik. Ez az egyetlen életjel, amit kiad.

Ugyan nem volt rajta semmi fontos adat, mert még a telefonkönyv is csak a SIM-en volt, de azért sajnálom. :(

(#51563) T_chris Egy nagyon zöldfülűtól való válasz (éppen látszik az előző bekezdésekből) :D : Nekem úgy rémlik valahonnan, hogy az OTG miatt 5 pines a microUSB.
1. ha a microUSB-s rész csak kliens, akkor a +,-,DATA+,DATA- van csak bekötve, mint a hagyományos B-dugasznál
2. ha a Sense rövidre van zárva a GND-vel (mint a Kernel által linkelt képen), akkor a microUSB-s oldal (a telefon) áramot ad a +,- vezetékekre, de ilyenkor nem tültődik
3. ha a Sense a --szal egy szabványban leírt ellenállással ven összekötve (én 100 ohmra emlékszem), akkor töltődik is és persze kezeli a rádugott eszközt is

[ Szerkesztve ]

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#51569) 4ron


4ron
senior tag

Valaki csinált már olyat, hogy laptopot öntapadós karbon fóliával vont be? Nagyon mozgatja a fantáziám, mert fehér laptopom van és unom a színét, de meg vagyok arról győződve, hogy a tökéletes kivitelezéshez (hogy a billentyűzeten/touchpaden/hangszóró rácson kívül is be legyen vonva) ajánlatos szétszedni a gépet. Van valakinek ebben tapasztalata?

Más: ezt valaki meg tudná csinálni? :D Meizu M2 esetén kompromisszumot kell kötni: vagy 2 SIM memóriakártya nélkül, vagy 1 SIM + 1 memóriakártya.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#51570) kmisi99 válasza 4ron (#51569) üzenetére


kmisi99
addikt

Ötletes megoldás. Csak egy ügyes kéz kell hozzá meg bátorság.

(#51571) Zsoleszhun válasza 4ron (#51569) üzenetére


Zsoleszhun
addikt

Még 2012-ben csináltam egy Fujitsu laptopot jó minőségű karbon fóliával, nagyon pepecs munka, többet bizosan nem fogok :D

¯\_(ツ)_/¯

(#51572) 4ron válasza Zsoleszhun (#51571) üzenetére


4ron
senior tag

Bitang jól néz ki, szép munka. Hogy csináltad? :D

[ Szerkesztve ]

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#51573) Zsoleszhun válasza 4ron (#51572) üzenetére


Zsoleszhun
addikt

Darabokra volt szedve, az illesztéseknél visszafordítottam de vègül le kellet vágni pengèvel mert nem pattant össze.

¯\_(ツ)_/¯

(#51574) Elvagyok


Elvagyok
senior tag

Sziasztok.Lenne egy olyan kérdésem hogy Valaki tud-e javasolni TISZTESSÉGES Műholdas Antennaszerelőt mert a "Google"-n meglehetősen elrugaszkodott árakat írtak vissza.Laci. :R

Soha többé ...

(#51575) Kernel válasza kmisi99 (#51567) üzenetére


Kernel
nagyúr

Annyiból kicsit eltájolódtam, hogy mivel itt közös tápegységre kapcsolódik, galvanikusan adott a közös GND, így a bemenet vagy kimenet nem tudna (emiatt) károsodni. De a jelátvitel tisztasága szempontjából mégis jobb, ha nincs megszakítva az a rész, mert a vezetékeken folyó áramok potenciálkülönbséget, zajokat hozhatnak létre.

Csak más esetre gondoltam közben, amikor két különálló tápegység van, ott már komoly bajok lehetnek, ha nincs közösítve a GND.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51576) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Ki miből készítene erősítő dobozt? kb 25*20*15cm-est szeretnék. Kész dobozban vagy nem találok, vagy ha mégis akkor nagyon drágán csak. Nem nagyon melegszik. Jelenleg egy régi vhs magnóban van évek óta, de szeretnék neki valami szebbet.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#51577) creation válasza Speeedfire (#51576) üzenetére


creation
senior tag

fa

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51578) 4ron válasza Zsoleszhun (#51573) üzenetére


4ron
senior tag

Hű, akkor azzal lehetett macera. Pont ezen agyaltam én is, hogy össze fog-e pattanni, ezek szerint nem. Akkor egyelőre projekt jegelve :D

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#51579) szabifotos válasza Speeedfire (#51576) üzenetére


szabifotos
senior tag

Nekem is folyton doboz bajom van. Tényleg drágák a kész dobozok, főleg ha nagy kellene. Én 4mm-es fa lemezből csinálok. 4 ezer körül volt 3db tábla. Csak ezt meg nem lehet szegelni, úgyhogy marad a ragasztás ami szintén körülményes. De pl a potik miatt nem jó a vastagabb.... :(

[ Szerkesztve ]

(#51580) FID válasza Speeedfire (#51576) üzenetére


FID
őstag

Vennék aprón 2-3k-ért számítógép házat, és abból. Előlapnak meg lehet használni a méretre vágott műanyagot az elejéről. Nem a régi megsárgult házakra gondolok. Egész pofásak szoktak lenni.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#51581) kmisi99


kmisi99
addikt

Szerintetek sajta kábellel és usb kábellel lehetne csinálni egy usb sata átalakítót? Az áramellátását már könnyebben megvalósítanám csak a Sata kérdéses. Tudom kb 1000ft de nekem most kellene.

(#51582) #21346560 válasza kmisi99 (#51581) üzenetére


#21346560
törölt tag

Nem.

(#51583) #33253120 válasza FID (#51580) üzenetére


#33253120
törölt tag

Vehetsz sárgát is, lemosod, lekened hidrogénperoxiddal, (fodrászkellékbolt 200Ft) betekered folpackba, adsz neki pár óra UV fényt (természetes napsütés nyáron kb egy nap, lámpával 2-6 óra erősségtől függően), és kifehéredik.

(#51584) #33253120 válasza Murphistic (#51568) üzenetére


#33253120
törölt tag

Na ezért volt az utolsó mondat. :)

(#51585) kmisi99 válasza #21346560 (#51582) üzenetére


kmisi99
addikt

Kösz a sata lábkiosztást megnézve tényleg nem épp kivitelezhető. Akkor kivárom míg megjön.

(#51586) Speeedfire válasza szabifotos (#51579) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nálam is valami ilyesmi van képben. De az a baj, hogy nem tudom, hogy essek neki. :N


FID: Hogy vagy mivel dolgoznád el az előlapot, hogy szép is legyen. Illetve, hol kapsz ilyen műanyagot? Lehet értelmesebb lenne, mint a fa.
Igaz,akkor már a mostani vhs dobozt patkolnám inkább. Ott is igazából az előlap a gázos. Nincs rendes ki/bekapcsoló az elején (hátulra raktam) és elég fura a hangerő poti is elől. :U

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#51587) FID válasza Speeedfire (#51586) üzenetére


FID
őstag

Maga a Pc ház előlapjára gondoltam. Fűrész és reszelő. Csak olyat kell nézni amiben látsz fantáziát.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#51588) Speeedfire válasza FID (#51587) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Vannak olyan házak(pl ez, vagy ez), de nem tudom, hogy lehetne eltüntetni az oda nem illő részeket. :B

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#51589) Zotya21


Zotya21
senior tag

sziasztok

azt valahogy ki lehet számolni hogy pl van egy ledfüzérem ami 3 voltos ledekből áll de 12 voltra van kalibrálva

én abból felhasználnák biciklilámpára tegyül fel 20 at

a led 3 voltos 50ma
az akksi meg 12 voltos és 1000 ma

szóval valahogy ki lehet számolni hogy meddig világít ? :D

oké összeadom a 20 darab 50ma az pont 1000ma de ezzel nem sokat nyerek mert 3 volton számolva és nem 12 őn

józan paraszt ésszel de lehet baromság 12/3 az 4 tehát 1000ma/4 az 250

szóval 2.5 kb órát világít ?

https://500px.com/slayer_art

(#51590) Johnny Cage


Johnny Cage
addikt

sziasztok,

ház tetején, felesleges ventilátor-nyílást ti mivel fednétek be? cél az, hogy ne áramoljon ki a zaj.

köszi

(#51591) FID válasza Speeedfire (#51588) üzenetére


FID
őstag

Van egy yamaha rx v457 hazam ha kell. Most jutott az eszembe

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#51592) Kernel válasza Zotya21 (#51589) üzenetére


Kernel
nagyúr

azt valahogy ki lehet számolni hogy pl van egy ledfüzérem ami 3 voltos ledekből áll de 12 voltra van kalibrálva

Nem értem, mire gondolsz, LED-szalagot ismerek, ami 12V-ra van beállítva, hármasával van sorba kötve, plusz egy ellenállás.

Ebből van például a 3528 (1x20 mA névleges) vagy 5050-es méret (3x20 mA).

az akksi meg 12 voltos és 1000 ma

Ez sem így működik, 1000 mAh kapacitású akku van esetleg. A mértékegység fontos és önmagáért beszél:

- Áram szorozva idővel.
- Amper szorozva órával.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51593) Zotya21 válasza Kernel (#51592) üzenetére


Zotya21
senior tag

Ilyenből van 5630 as igen 3 led/ellenállás

de én levágok 20 centit akkor ugye kevesebb ampert eszik pontosan 12drab led

de hát majd kiderül ha megcsinálom csak azért egy kb időt jó tudni :))

https://500px.com/slayer_art

(#51594) Kernel válasza Zotya21 (#51593) üzenetére


Kernel
nagyúr

12 LED hármasával sorba kötve 4 párhuzamos ágat alkot. Az 5630 árama többféle is lehet, ha nem tudod megmérni, esetleg az ellenállás értékből lehet következtetni:

http://prohardver.hu/tema/led_vilagitas_a_lakasban/hsz_7944-7944.html

Tehát nem biztos, hogy 50 mA, de ha annyi lenne, akkor azt 4 ágon kellene összeadni, ami 4x50 = 200 mA.

200 mA x 5 óra = 1000 mAh

Egy ilyen feltöltött akku elméletben 5 órán keresztül képes biztosítani 200 mA átlagáramot, a névleges feszültségen, ami szintén egy átlag, hiszen folyamatosan merül közben.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51595) Zotya21 válasza Kernel (#51594) üzenetére


Zotya21
senior tag

még jó hogy levan kenve fehérre és nem látni hogy ezt így csinálták meg :D

akkor ezért nem mindegy hol vágom el a szalagot

lehet egyszerűbb lenne egyesével felpakolgatni a ledeket a biciklilámpához
és akkor a 12 volt se kellene

én onnét tudom/sejtem hogy 50ma hogy láttam neten egy videót amibe ezekből a ledekből csináltak gombalámpa díszeket és ott leirta a faszikám

Itt a videó
én persze ebbe is a nehezebb verziót válaszottam mert vízállót rendeltem hogy ha már szalagként is akarom használni akkor neázzon már be
aztán most ha egyesével is akarom használni akkor szedegetem le róla a szilikont

köszi szépen a leírást :R

[ Szerkesztve ]

https://500px.com/slayer_art

(#51596) Blabcsi


Blabcsi
senior tag

Üdv.
Az egerentyűmnek kezd vicceskedni a görgője.
Feltételezem, hogy koszos, de lehet cserés lesz.
A.; Mit javasoltok a tisztítására?
B.; Lehet valahol venni bele alkatrészt?
:R

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#51597) Pttypang válasza Blabcsi (#51596) üzenetére


Pttypang
veterán

Szetszeded, letorolgeted, kesz.
Opcionalisan izopropyl.

Everybody lies.

(#51598) kmisi99 válasza Blabcsi (#51596) üzenetére


kmisi99
addikt

Én régi rossz egerek gőrgőjét forrasztom át. Nálam teljesen bevált. Sőt hardveraprón vagy kínából lehet kb 1000ft alatt venni minőségit.

(#51599) Kernel válasza Blabcsi (#51596) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ki szoktam forrasztani a jeladót, óvatosan szétszedem, de a füleket csak részben hajtom fel, nehogy letörjön. Rossz egeren lehet gyakorolni esetleg, hogy nem nehéz ügy. Panelt egy kis satuba fogom, így jobban kézre áll.

Utána ki lehet törölni a benne lévő elkoszolódott kenőanyagot, majd műszerolajjal vagy lítiumos csapágyzsírral megkenve rakom össze (jobban bevált az utóbbi), utána sokáig nem kell vele foglalkozni.

Hasonló, mint autónál az olajcsere, először eltávoznak a lekopó részecskék, később már jobban bírja.

A racsnit vagy kigyengítem (hajlítok rajta), vagy kihagyom teljesen, hogy szabadon forogjon. De van olyan egér, ami racsni nélkül "megzavarodik", irányt téveszt, ilyennél nem lehet kihagyni.

Viszont megfelelő gyengítéssel megoldottam a mostani egeremnél, hogy egészen lágyan forog, mégsem hibázik. Ez csak egy példa, hogy miről beszélek:

(#51595) Zotya21

PDF adatlapot szoktam nézni, csak 5630-ból többféle gyártmány is van, így nehéz megmondani, mennyit bír. 50 mA-t bírnia kell, inkább alulhajtásnak számít ezeknél, persze az sem mindegy, milyen hővezető felületre van szerelve (nagyobb áram esetén).

Egyesével lehet használni kisebb feszültségről is, csak akkor mindegyikhez külön ellenállás kell.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51600) Pttypang válasza Kernel (#51599) üzenetére


Pttypang
veterán

En kifejezetten kedvelem, hatarozott a gorgetes az enyemen.

Everybody lies.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.