Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51451) tomyoy válasza tomyoy (#51449) üzenetére


tomyoy
senior tag

*lézer, elnézést :)

fél ON, ide kellett az állvány :

:D

nyiknyiknyiknyik

(#51452) vizimento válasza creation (#51450) üzenetére


vizimento
senior tag

Akkor jól értem, hogy pl egy ilyen is jó lenne nekem?

6-28V között bármekkora feszültséget adhatok a bemenetére (esetemben 12V-ot) és kb ugyanakkora fesz lesz a kimeneten is (pár tized volttal kevesebb a veszteség miatt) és a potival a kitöltési tényezőt állítom 5-100% között.
És akkor így nem "feleslegesen elfűtött" hő lenne az, amennyivel a venti fordulatát csökkenteni szeretném...

Amikor egy ilyen minimumra van állítva (itt pl 5%-ot ír) akkor gondolom a venti már nem forog... Olyankor mire "veszik el" a teljesítmény, ha nem a forgómozgás létrehozására? Miért nem lehet teljesen 0%-ig szabályozni, mintha teljesen áramtalanítanám az egészet?

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#51453) Kernel válasza vizimento (#51452) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha nem forog, de vesz fel valamennyi áramot, akkor az a teljesítmény a ventilátor belsejében az alkatrészek melegítésére fordítódik. De ez lehet jelentéktelen is, kis áram esetén.

Mivel a ventilátor nem helyettesíthető be egy lineáris terhelést képező ellenállással, így nem lehet azt mondani, hogy pl. 5% kitöltési tényezőnél pont 5% átlagáram fog folyni.

A linkelt oldalon az első sorban ellentmond önmagának, ha jól látom, mert ott még 0-100 % kitöltési tényezőt ír.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51454) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

Elvileg ha van egy ház (még ki tudja milyen méretű -használt, régi) és nem egyeznek benne a jövendőbeli alaplap (micro atx vagy mini, 1150 vagy 1151-es lenne..) csavar furatok, házilag meglehet buherálni valahogyan?

(#51455) Kernel válasza creation (#51450) üzenetére


Kernel
nagyúr

Amikor írtam, hogy nem korrekt (ha arra gondoltál), azt nem úgy értettem, hogy rontaná a ventilátort. Említettem is, hogy az élettartamot nem befolyásolja. Sőt, inkább kíméli a csökkentett feszültség.

Csak elméletileg, elektronikailag nem korrekt szerintem. Bár én nem kísérleteztem ilyennel, de szintén elméletben úgy gondolnám, hogy a PWM-vezérlős nagyobb szabályzási tartományban tud stabilan, kellő nyomatékkal működni. Nem részleteztem tovább, hogy ezt is lehet instabilra szabályozni, de ez kézenfekvő.

Jó egyébként ez a PWM-panel, nem is tudtam, hogy kapható ilyen. Tudnék építeni is, de nekem is egyszerűbb készen venni. Teljesen más célra kellene majd, egy 40 collos Hyunday TV háttérvilágításának csökkentésére, amit monitorként használok mostanában.

Itt is PWM-jellel vezérli az alaplap a LED-drivert, ugyanolyan elven, csak a gyárilag adott három világítási fokozat nem alkalmas. Kénytelen vagyok a kontrasztot is levenni, hogy ne vakítson. Így feleslegesen fogyaszt többet a háttérfény, holott kevesebb is elég lenne.

Érdekes, hogy a linkelt panelon ráépít egy 7805 stabilizátort is, aminek 500 mA terhelhetősége kihasználatlan, holott az adatlap szerint az SG3525 belső 5V referenciája önmagában is elegendő a működéshez.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51456) vizimento válasza Kernel (#51453) üzenetére


vizimento
senior tag

Gondolom annak nem sok értelme lenne, hogy az először linkelt 4es szabályzó és a táp közé egy ilyen PWM-est rakni, és úgy beállítani, hogy a 4 tekerő maxon, a PWMel beállítom a legnagyobb fordulatot amit el szeretnék érni (valószínűleg ez nem 100% PWM), és ha csak valamelyiket akarom csökkenteni, akkor a 4essel azét az egyét csökkentem...
4db ilyen kis fogyasztó mellett (12V-on, 100% PWMnél 0,3A-t ír a venti adatlapja) ez hosszú távon sem hoz annyi megtakarítást, hogy érdemes legyen variálni vele...

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#51457) Kernel válasza vizimento (#51456) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem érdemes szerintem, akkor már inkább egy step down konverterrel lehetne csökkenteni a feszültséget. De az is alapból levesz 1-1,5 V-ot, tehát így a 12V már nem is állítható be utána.

De hasonló lehet a helyzet a linkelt potméteres PWM szabályzónál is.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51458) Satyricon


Satyricon
addikt

Sziasztok, BÚÉK :B

Húú de rég jártam erre... :)

70cm átmérőjű edzett, kerek üveglapra lenne szükségem, dohányzóasztalt szeretnék belőle csinálni. Honnan tudnám beszerezni olcsón ezt a kerek üveglapot? kb. 6mm-es vastagságúra gondoltam. Nem feltétlen Pestről akarnám venni, Miskolc vagy Eger jóval közelebb lenne, el is tudnám hozni :K ?

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#51459) Blabcsi válasza Satyricon (#51458) üzenetére


Blabcsi
senior tag

Csak nem egy ilyet szeretnél kihozni belőle? :D

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#51460) king.mp válasza Satyricon (#51458) üzenetére


king.mp
aktív tag

Miskolcon a Zsolcai-kapunál, az Észak szerkesztőségével szemben van korrekt üveges, Hirskó. Ők foglalkoznak ilyennel.

(#51461) gyenesmartin


gyenesmartin
őstag

Sziasztok!
Szeretném az akkus fúróm akkuját felújítani. Gondoltam veszek 18650-es nagy áramú akkumulátorokat, töltőt meg csinálok hozzájuk.
Kinéztem néhány akkumulátort.
Melyik lenne a jobb?
[link]
[link]
Valamint ezeket tegyem simán foglalatba, vagy forrasszam össze őket?

[ Szerkesztve ]

(#51462) #33253120 válasza gyenesmartin (#51461) üzenetére


#33253120
törölt tag

Szerintem abban C, vagy D akkuk vannak. Maradj annál. Ha mákod van, akkor kiméred melyik cella rossz benne, azt cseréled.

(#51463) gyenesmartin válasza #33253120 (#51462) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Már kimértem. Mindegyik kb egyforma állapotú. Kb ugyanolyan gyorsan merülnek le. Még néhány percet sem bírnak ki.
Ezért is gondoltam lithiumra. Erősebb is lenne, és tovább is bírná egy feltöltéssel.

(#51464) #33253120 válasza gyenesmartin (#51463) üzenetére


#33253120
törölt tag

Értem. Akkor nézz körbe, mert sokféle szennyezéssel vannak li-ion akkuk, és nem mindegyik alkalmas arra, hogy nyomatékos motort hajts vele.
Itt az ecigi topic összefoglalójában van egy jó leírás, bár már kezd elavulni pár dologban: http://chopperfield.uw.hu/litium.pdf

(#51465) gyenesmartin válasza #33253120 (#51464) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Eszerint INR kell nekem.
[link] Ez milyen lehet?

(#51466) #33253120 válasza gyenesmartin (#51465) üzenetére


#33253120
törölt tag

Lövésem sincs. Talán nézz be az Elemlámpa, zseblámpa topicba. Ott páran elég jól képben vannak az akkukkal. Ha mást nem is de legrosszabb esetben megmondják melyik topicban érdemes próbálkozni. :D

(#51467) Kernel válasza gyenesmartin (#51461) üzenetére


Kernel
nagyúr

Gondolom SC (Sub C) Ni-Cd akku helyett akarod betenni, más is csinált már ilyet:

https://www.youtube.com/watch?v=dD9UbOzqZLA

Megoldotta az akku védelmét egy sípoló áramkörrel, amit modellezők is szoktak használni: [link]. A listában lejjebb görgetve látszik DIP LED-es változat is, amit esetleg jobban ki lehet vezetni (magát a LED-et).

Ez jó megoldás, mert szerszámgépnél a soros cellavédő panelek (ami FET-kapcsolóval választja le az akkut) problémás, a FET csatornaellenállása, terhelhetősége miatt. Veszteség, melegedés.

Ilyen hangjelző áramkörrel viszont munka közben észreveszi, ha túlmerül (ami a Li-ion akkura különösen káros), így nem kínozza ész nélkül.

Bár nem is tudom, merjek-e linkelni DIY Perks videót, mert mindig az jut erről eszembe, amikor kitiltottak miatta a HDD adatmentés topikból.

A fórum olvasóira ugyanis kártékonyak azok a Youtube-videók, ahol merevlemezek szétszerelésével, házilagos adatmentéssel foglalkoznak. Pedig még pormentes házat is barkácsol hozzá, talán ezt is tilos megmutatni: [link]. Egyébként is van olyan eset, amikor csak a gyors adatmentés a lényeg, hogy később, idővel a por miatt baja lesz, lényegtelen. Meg nyilván ezt mindenki maga tudja, hogy mennyire fontosak az adatai. Lehet, amúgy kidobná a HDD-t, nem költ adatmentésre százezreket stb.

De az adatmentéssel foglalkozó pofáknak (akik ott a topikban is jelen vannak), ez nem tetszett, talán úgy gondolták, hogy rontom az üzletüket, ezért nyomtak fel a moderációnál. A moderáció szerint pedig ezt a fórumot olyan hülyék olvassák, akiket tőlem meg kell védeni, úgyhogy vigyázat: [link]

Azóta sem hiszem el, hogy egy szakmai fórumon ez megtörténhetett. Pedig inkább csak műszaki érdekességnek szántam, amúgy fogadni mertem volna, hogy az ottani fórumozók többsége egy csavart nem merne kivenni a HDD-ből. Ugyanakkor akadhat olyan olvasó is, akit érdekel véletlenül.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51468) brd válasza Kernel (#51467) üzenetére


brd
nagyúr

Azóta sem hiszem el, hogy egy szakmai fórumon ez megtörténhetett.

Szokj hozzá! Errefelé "fejlődik" a világ, a hülyét mindenképpen meg kell magától védeni, az nem lehet, hogy magától tanulja meg, mit ne csináljon (ha már a figyelmeztetést nem képes értelmezni; remélem, tettél a linkelt videók mellé), még megsérül közben és kihal. A többiek meg le vannak sz majd megoldják maguknak. Az az igazán elkeserítő a dologban, hogy egyébként értelmes, intelligens emberek ilyetén asszisztálnak a világ általános elhülyüléséhez. :(

The only real valuable thing is intuition.

(#51469) frankstork válasza op9 (#51254) üzenetére


frankstork
aktív tag

Szia!
Nem biztos hogy drágább: [link]
Jól kitalált cucc.

(#51470) Because


Because
őstag

ugye terveztem a Mode Cam Alfa M1-es alumínium házam szellőztetését. ehhez találtam egy ilyet: [link]

mi a véleményetek? ha jól nézem ezt be lehet pattintani, csak ki kell vágom a házon a helyet és kész

(#51471) creation


creation
senior tag

Egy kis lámpa gány:

Párom talált a "műhelyben" egy még az általános iskolában általam használt kis piros lámpát. Meg volt őrülve érte. Így be kellett hoznom, megtisztítani. S mivel nem volt itthon semmi értelmezhető izzóm hozzá, így a LED mellett döntöttünk. 3W power LED hűtőcsillagon plusz VRAM hűtő egy edzett korábban északi híd leszorítón (kihajlítgatva), némi előtét ellenállat amíg nem építek hozzá valami értelmezhető szabályzót plusz egy Lenovo 700mA-es nem EU szabvány töltő. Sajnáltam megvágni a tápkábelt, de volt elfekvőben aljzatom...

Szóval működik. Gyári kapcsolóját meghagytam, ami összecsukott állapotban lekapcsolja a LED-et a töltőről. Később ez át lesz alakítva a 220-ról való leválasztásra...

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51472) tomyoy válasza creation (#51471) üzenetére


tomyoy
senior tag

jön a kontra :DDD

nyiknyiknyiknyik

(#51473) Pete55555 válasza tomyoy (#51472) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

és (#51471) creation

;]

...Szeretem leracsniztatni...

(#51474) creation válasza tomyoy (#51472) üzenetére


creation
senior tag

Ezt láttam már nálad (vagy másnál hasonlót).

Sajnos nem volt itthon LED szalag és a Power LED sem 100%-on megy. Még tán 50% sincs, csak ilyen baromi nagy ellenállatot találtam, szóval gány. A 3W-ot nem bírja lehűteni sajnos a VRAM hűtő. Szóval lesz még átalakítva, bár párom azt mondja, hogy neki olvasáshoz nem is kell erősebb...

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51475) Pete55555 válasza creation (#51474) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

bár párom azt mondja, hogy neki olvasáshoz nem is kell erősebb...

Tapasztalatból mondom: Ha a nő azt mondja, neki így jó, akkor hagyd úgy. Utána csak elcseszed :(

...Szeretem leracsniztatni...

(#51476) creation válasza Pete55555 (#51475) üzenetére


creation
senior tag

Még a hálózati táplálás leoldását meg kell csinálnom. Nem jó így hogy a töltő aktív.

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51477) tomyoy válasza creation (#51474) üzenetére


tomyoy
senior tag

:D ezt most csináltam kakaóscsiga sütés közbe :D

én rászikcsóztam a pc tápra és csók.

aztán ez is fahéjas lett, mert a kakaóport megittam kakaónak :DDD

[ Szerkesztve ]

nyiknyiknyiknyik

(#51478) Kernel válasza creation (#51471) üzenetére


Kernel
nagyúr

Hasonló lámpás kísérletezésnél 3 db hűtőcsillagos LED-ed kötöttem sorba, amiről pontosan nem tudni, hogy 300 mA-es (1 W-os) vagy nagyobb, de én csak 200 mA körül hajtottam ki, így is túl erős volt nekem. Legalábbis volt egy érzésem, hogy másnapra ég a szemem tőle.

Pontosan nem emlékszem, stabil 12V-ra kötöttem valamilyen ellenállással, amivel a melegedés is tűrhető volt, de például papírforma szerint három LED-en esik 9 V, marad 3V az ellenállásra, 3V / 0,2A = 15 ohm. A gyakorlatban persze nem pont ennyire fog beállni az áram.

Rendeltem ilyen drivert is, de 10 hét után sem ért ide. 1 $ miatt nem reklamálok, rendelek majd más eladótól.

Így néz ki egyébként, 1-3 db soros LED meghajtására alkalmas, 300 mA áramgenerátor:

https://www.youtube.com/watch?v=n0f1HD3pydk

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51480) Pete55555 válasza Blabcsi (#51479) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Ezt mégegyszer írd le kérlek, rendesen linkesítve. Mindegyik URL 404-es hibát ír.

...Szeretem leracsniztatni...

(#51481) Lompos48


Lompos48
nagyúr

Nem megdöbbentő, de barkács és percek alatt összehozható író-/munkaasztal-megvilágítás.

Világítótest: $ 5.59

Táplálás: $ 5.24

Paraméterek leolvashatók a linkelt adatlapokból.

A tápadapterbe csupán passzióból szereltem jelzőLEDet meg kapcsolót.

(#51482) szabifotos


szabifotos
senior tag

Untam már, hogy a nagy ajtós ruhásszekrényben nem találok (látok) reggel félkómásan semmit. 3W-os POWER ledekkel mostmár tuti látok! :)

És lőn világosság: :D

UTP vezetékek és WAGO összekötő. Az átlátszó celluxot épp nem találtam, de azok a fehér darabkák ki lesznek cserélve :D HP laptopból bontott Lithium celláról megy párhuzamosan 5db led, egy kapcsolóval megspékelve.

Ne kérdezd miért forgatja el a képeket, pedig nincsen egyik sem elfordítva! Eskü..:! :(

[ Szerkesztve ]

(#51483) imibogyo


imibogyo
veterán

Azt hiszem itt az ideje belekezdenem az új házba, mert a passzív 750Ti kilóg az oldalnál és nem is kap túl sok levegőt (nem néztem meg, hogy elfér-e, mivel mindenképp ezt a kártyát akartam venni, attól függetlenül, hogy jó lesz-e a mostani házba, vagy sem.....). Emiatt most átmenetileg fektetve fogom használni a gépet. De hosszútávú megoldás egyértelműen az új projekt lesz. Ennél a tervnél lemondok a 100%-os passzívságról a dVGA érkezésével, ehelyett egy nagyon alacsony fordulaton járatott, amolyan "átszellőztető ventilátoros" megoldás mellett tettem le a voksomat egy 180-as ventivel, ami egyszemélyben fog hűteni mindent. Az oldallap még készülőben van, de egy hasonlót kell majd elképzelni, annyi különbséggel, hogy nekem csak egy darab bekapcsoló gomb fogja megtörni az előlapot és a hátsó oldalfali kivezetések. Többre nem is lesz szükség mivel kizárólag "alulról-felfelé" fog a levegő mozogni. :K

[ Szerkesztve ]

(#51484) gyenesmartin válasza szabifotos (#51482) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Ilyet én is csináltam.
Csak én 30db 5730-as ledből.
KB 2 W-os.



Nem nagyon szeretek ragasztópisztollyal ragasztani. Ez látszik is a képen, de nemvolt otthon átlátszó cellux. Így legalább rondább :DDD.
Ez úgyis alul van, nem lehet látni.

[ Szerkesztve ]

(#51485) Blabcsi


Blabcsi
senior tag

No, akkor ismét.
Én is alkottam némi világítást:
Munkaasztal:

Gyerek asztal 1:

Gyerek asztal 2:

:R

[ Szerkesztve ]

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#51486) #33253120 válasza Blabcsi (#51485) üzenetére


#33253120
törölt tag

Az elsőhöz kellett a két lyuk, és a többihez kellett volna a bilincs?

(#51487) kmisi99


kmisi99
addikt

Egy telefon micro usb portját mennyire lenne nehéz kicserélni? Itt van a micro usb panel. [link]

Elég nagynak tűnik a forrasztási pont. Egy egér mikrokapcsolóját, vagy görgő elektronikáját pl simán ki tudom cserélni, ilyen szintű tudással vajon neki essek? Meglehetősen olcsó gagyi telefonról van szó szóval nagy bukta nincs.

(#51488) Blabcsi válasza #33253120 (#51486) üzenetére


Blabcsi
senior tag

Hogy találtad ki? :D

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#51489) Blabcsi válasza kmisi99 (#51487) üzenetére


Blabcsi
senior tag

Egy próbát megér, de nagyon keskeny hegy kell hozzá és nem elfelejtendő, hogy ólommentessel van forrasztva! ( 420°C )

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#51490) Pttypang válasza Lompos48 (#51481) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekem is ra kene vennem magam, hogy kijelzok hattervilagitasat meg egy 5 voltos tapot osszehazasitsak es igenyesen feltegyem a monitor feletti polcra, hogy vilagitson az asztalra, de ne vakitson engem :D

Csak elotte meg a pakahoz kene a trafonak dobozt szerelnem es osszeallitani, utana meg johetne ez, meg meg par aprosag.

Everybody lies.

(#51491) #33253120 válasza kmisi99 (#51487) üzenetére


#33253120
törölt tag

Azt már inkább hőlégfúvózzák szerintem.

(#51492) Blabcsi válasza #33253120 (#51491) üzenetére


Blabcsi
senior tag

Dehogy! Ilyennel pakolják össze.

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#51493) kmisi99 válasza Blabcsi (#51489) üzenetére


kmisi99
addikt

Olcsó 30w os pákám van az bír vajon annyit? Sajnos nincs nagy eszközkészletem. A pákához is a gyári hegy van. Ezzel mikrókapcsolót pl könnyen kicseréltem. Ha csak a képen látható 4 pontot kellene forrasztani még nem is lenne nagy gond.

(#51494) Kernel válasza kmisi99 (#51493) üzenetére


Kernel
nagyúr

How to replace a micro-USB receptacle

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51495) kmisi99 válasza Kernel (#51494) üzenetére


kmisi99
addikt

Pont ezt néztem, nem tűnt annyira durván nehéznek.

(#51496) #33253120 válasza Blabcsi (#51492) üzenetére


#33253120
törölt tag

Azt tudom, a cserére mondtam.

(#51497) Pttypang válasza Kernel (#51494) üzenetére


Pttypang
veterán

Rossz nezni.. :(

Everybody lies.

(#51498) Kernel válasza Pttypang (#51497) üzenetére


Kernel
nagyúr

Sokat bénázik a lefújással stb., később már én is láttam, hogy nem a legjobb videót találtam meg. De ezt dobta fel a kereső, és a kapcsolódó videók között lehet még nézelődni, akit érdekel a téma.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#51499) Blabcsi válasza kmisi99 (#51493) üzenetére


Blabcsi
senior tag

Nem a teljesítmény, hanem a hőfok a fontos.
Esetedben legalábbis.
Forrasztásnál a következőket kell figyelembe venni:
Hőfok: ólom tartalmú forrasztóón esetén: 350°C, ólommentesnél: 450°C
Időtartalom: félvezetőknél iszonyat hamar bejut a hő a tokba és tönkremegy, viszont, ha nem éri lég ideig kellő hőmennyiség a forrasztandó felületet nem lesz jó a vezetés.
Hőmennyiség: nyilván egy nagyobb tömegű forrfülnek vagy egy vastag vezetékhez nagyobb hőmennyiség kell, mint egy hajszál vékony vezetőhöz, vagy mint esetedben az aprócska forrponthoz. Ezért cserélhetőek a forrasztó pákák csúcsai.
És talán a legfontosabb, hogy fémtiszta legyen minden, amit forrasztani szeretnél.
Nagyjából ennyi a lényeg és sok gyakorlás. :D

Ha behozod Debrecenbe segítek.
:R

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#51500) eventus


eventus
veterán

Sziasztok,

Házilag oldottam meg a gépházam világítását, egy mezei ledszalagot (1 méter, 4.5 Watt) kötöttem a tápomra. Azonban gyakran egy fokkal gyengébben világít, majd ismét erősebbe le és így tovább. Mi okozhatja? Próbáltam külön ágon is, amin mint más eszköz. Közvetlen tápról kapja az áramot.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.