Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz Goblin12 #2747 üzenetére
AW-ket úgy hekkeled ahogy akarod,persze a józan ész keretein belül és nem ugrik a gari.Értelemszerűen csak az original config system-re érvényes,tehát ha pl. a vga-t,procit upgradeled később más forrásból mint a hivatalos dell-es upgrade,akkor azokra a hardverekre nincs gari.
-
secular
tag
Sziasztok!
Manapság szeretnék lapost vásárolni és szeretném a segítségeteket kérni, mert én már nagyon elvesztem a keresésben.
Leírnék pár paramétert, hogy mi az elképzelésem, remélem tudtok segíteni.
140e lenne a plafon,de törekednék a 120-130-ra inkább. 140-ért én ezt találtam: ASUS X552LDV-SX470D Notebook
Először is pár alap kérdésem lenne: AMD vagy Intel? Egy AMD felső (A6,A8,A10) lehet olyan erős mint pl egy i3 (pl: i3 3110M)? Vagy feleslegesen AMD-ben gondolkodnom?
Integrált/Dedikált: Ha játszani is szeretnék, akkor ne is gondoljak integrált kártyára?
Most egy nem túl erős asztalim van,de a watch dogs elment rajta minimumon (AMD Athlon ll X3 450, 4Gb RAM, AMD Radeon HD 5500 Series (Gigabyte) 1Gb). Minimum egy ekkora teljesítményt szeretnék kihozni a laptopból is, de törekednék a jobb teljesítményre.Minimum elképzeléseim:
RAM: 4Gb(lehetőleg bővíthető), 6Gb, 8Gb
Prociról meg videókártyáról akkor most nem nyilatkoznék.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
nagyúr
-
Goblin12
őstag
Persze, hogy van, csak mint írtad arra nincs hiv. gari..
Eltérve ettől:
Ha bejön a PCI-E alapú M.2 SSD az AW-hez és dual VGA lesz a gépben akkor kelleni fog valami új Intel CPU is, mert a mostani csúcs i7-4940MX is csak 16 Lane-t tud, ami 2 vga és egy PCI-E SSD-hez baromi kevés.
Minimum 20 lanes kellene. Mostani VGA-k is x8-ban vannak.KillHates: Haha.
[ Szerkesztve ]
-
solyom76
senior tag
Angel2014 Jó ,hogy nem azt akarod mondani itt ,hogy szart adtam el neked.. 3 HÓNAPJA!!!
A gépet eladásra vetted meg és 275-ért.. Amikor elvitted akkor jó volt a gép,az ,hogy a szereléseid után 3 hónap múlva meg adta magát valami az már nem az én bajom.. én tudom ,hogy hibátlan gépet vettél jó áron..Nem kellett volna belepiszkálni..Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
-
Angel2014
addikt
válasz solyom76 #2763 üzenetére
Én meg szeretném mert lehet ha azt használnám lehet a hőfokot csökkenteném rajta...
Bármit csinálok nem megy fel és a bios sem látja a HD 2000 et
Örökké erre a hibakódra dob kék halált ...[link] fél óránként
Kitakarítattam de megint elkezdte....megy a dell szervízbe azt hiszem vagy KillHates kezeibe adom....
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz solyom76 #2763 üzenetére
Azért annyira nem vagyok kezdő én sem ,hiszen valamennyire evvel foglalkozom naponta...
Semmi különös nem történt azóta , vettem egy collermaster hűtőpadot alája , és amikor felrakom a windowst a gyerek a heroes 3 al játszik rajta .annak meg szerintem csak el kell futnia egy ilyen gépen...
[ Szerkesztve ]
-
solyom76
senior tag
válasz Angel2014 #2765 üzenetére
Nálam nem volt ilyen.. bár én nem is foglalkoztam az integrált vga-val.
Szerintem ez nem hardver hanem szoftver hiba lesz.Valamiért nem akarja a két vgat kezelni.
TIPP olvasd el a leírást is.
Ha jól értelmezem csak akkor csinálja ha a hd2000 drivert is felrakod..[ Szerkesztve ]
Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #2764 üzenetére
Most már komolyan nem értelek... A 3D-s,120Hz-es panelok nem támogatják az integrált vga-t és ezáltal az optimust!!! Próbálhatod még 1000x felrakni,de akkor sem fog sem felmenni,sem működni... Te magad linkelted be a múltkor azt a leírást,aztán én is ránéztem másik oldalon és úgy is van valóban.DE !!! akkor mi a francért erőlteted még mindig ,csupán csak ez már a kérdés semmi más...
-
Angel2014
addikt
válasz solyom76 #2766 üzenetére
Nem az fel sem megy sehogy, készen vagyok a telepítéssel , aktiválom a wint , felrakom a drivereket ebben a sorrendben [link]
A windows olyan 64 bites ultimate amiben már bele van integrálva szeptemberig a frissítések , szóval a driverek telepítését nem kell megszakítanom mert benne vannak a keretrendszerek is. És a win frissítését is kikapcsolom.
Amikor végeztem és fent van minden felrakok pár progit cc kleaner, utorrent , heroes3 , advanced system stb...és akkor indul a kék halál fél óránként.
-
Angel2014
addikt
Hogy miért ....mert az a hibakód igen csak a videókártya vagy a processorban lévő hd2000 kavar be muszáj valahogy kiszűrnöm.
Kérdés: ha kiszedném a videókártyát akkor lenne hd 2000 em? Akkor már felmenne?
Vagy ezt a procit beletenném egy másik alaplapba akkor megjelenne a hd2000?Vagy ahogy kretén javasolta tök mindegy hogy milyen de 2. generációs i5 . i7 el próbáljam meg egy másikkal?
-
nagyúr
válasz Angel2014 #2768 üzenetére
Jobb lenne egy eredeti,buhera mentes verziót feltenni.Tudod te frissíteni majd utána.
Biztos,hogy kihasználod az Ultimate minden funkcióját?Mert ha nem,elég a Home Premium is!
A Ccleaner mellé az Advanced karbantartó minek?Nem sok az egy kicsit,lehet az kavar be,ahogy már sokaknál. -
-
Angel2014
addikt
válasz Mikulásbá #2770 üzenetére
Na az most jött el mivel ez egy olyan win amiben minden benne van Felraktam a home premiumut ugyan így de a legvégén az Alienware Command Centert nem bírtam feltenni sehogy ....elkezdtem a command centert telepíteni ismét egy kék halál nagy nehezen felállt a gép és utána nem engedte felrakni a command centert.
elindítottam a telepítést hibaüzenet és azt írja ki hogy tökéletesen fent van ...ultimatéra meg fel engedte tenni.Gondoltam rá lehet ezzel a winnel van a baj....
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz solyom76 #2771 üzenetére
Igen kihagyom, meg sem próbálom már ...hiszen nem megy fel csak az nvidia és ugyan úgy jön a kékhalál.
Megpróbálok egy másik wint felrakni...ami tiszta...és ha akkor is jelentkezik megpróbálom a videót amit küldtél.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #2769 üzenetére
Ezt már nem hiszem el komolyan EMBER!!! A panel miatt nem megy fel a driver! tök mindegy mit cserélgetsz,vga-t vagy procit addig amíg 3D-s panel.... Cseréld le sima 60Hz-esre a kijelzőt és menni fog egyből az optimus.,de még ha mondjuk Uri Gellert megkérnéd hogy mondja rá:múkodj! , és aztán menne is, akkor is MINEK???
-
Angel2014
addikt
Na végre megértettem erre a panelra gondoltál. Én azt hittem a vga-ra.
Ha jól tudom ebben a gépben volt egyszer egy garis kijelző csere.
Olyat nem lehetne csinálni,hogy a 3d -ét ki tudnám kapcsolni? Vagy nem a herzet kellene állítgatnom az nvidia kezelőfelületében?
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #2775 üzenetére
Az a panel fizikailag más mint egy 60Hz-es,más a csatija az alaplapra,és más szerkezetileg is.Hiába állítod át win-ben a frekvenciát 60Hz-re,attól még a panel nem fog megváltozni...Egyedüli megoldás egy panelcsere lenne,mert az alaplapon ott van mindegyik R3/R4-ben mindkét csatolófelület a sima panelhoz való is és a 3D-shez való is.
-
Angel2014
addikt
-
kreten67
senior tag
Nincs mód az átrakásra,mert az alaplapon a 3D kábel lcd 50pin > csavaros aljzat az alaplapon míg a sima az lcd 40pin > alaplapon hagyományos bepattintós aljzat . Tehát két teljesen eltérő kábelről van szó!
Mellesleg szerintem a kérdéses gépben hardveres hiba okozza a kék-halált.
Én telepítettem azt a gépet 2 alkalommal is, 1. ssd-re 2.hdd-re egy buherált AIO win 7 ultimate 64 integrált frissítéses lemezről és a sorrendnél se voltam alapos mégis tökéletesen működött a gép!
Én ebben a sorrendben zárnám ki a hibát:
1. ram
2. proci
3. vga majd végül marad az alaplaphiba.
A sorrendet az egyszerűség is adja,ha nálam lenne a gép egy óra és tudnám a választ,mert van a fiókban minden csere alkatrész.
DEEE minek ha az a gép még garanciális ez év decemberéig??
Csak egy telefon és egy service-tag kell hozzá és házhoz jönnek,legyen ez a dell problémája. -
kreten67
senior tag
válasz Angel2014 #2784 üzenetére
Azért annyit még megtennék a gépért ,hogy egy másik win7 64bit tiszta lelepítésű windowst dobnék rá olyan lemezt amin nincs választási lehetőség csak egy win7 ultimate van és kész ami nem crack-keli magát.
Csak az egyik hdd maradjon benne a "0" jelölésű slotban és lehetőleg ne az amit eddig használtál.
Biosban AHCI-re a hdd beállítást a telepítés előtt.
1. chipset driver
Az audio maradjon az amit a win7 tartalmaz.
2. nvidia driver
és mást ne telepíts (win7 nem frissit) csak egy friss direktX majd mehet rá a 3Dmark11 és egy játék.
1-2 óra nyúzás,ha ekkor is hibázik akkor jöhet a Dell szerviz. -
kreten67
senior tag
válasz Angel2014 #2784 üzenetére
"Köszönöm, akkor inkább nem nyulunk hozzá nem tudjátok kinél volt ez és miért próbálta átdugni?
Neki is hasonló problémája volt...?
És milyen típusú volt a gépe? "Ez az esemény úgy (tud) történt meg hogy a m17x R4 alaplapjára az R3 3D kijelzőt próbálták installálni,mert az sajnos megtörténhet,pedig két teljesen eltérő rendszerű kijelzőről van szó,ami egyikből a másikba cserélve katasztrófát okoz. Az r3 3d kijelzö 50pines míg az R4 3D kijelző 40pines csatival van szerelve,de a kábelek alaplapra csatlakozása sajnos azonos.
Hogy én ezzel anno mit össze szenvedtem mire kitisztult a kép R3 ,R4 3D területén... -
Ursache
senior tag
Minden AW-re igaz (legalábbis amit kihámoztam Hates szavaiból), hogy win8-ra és win7-re külön driver van Command centerhez, és felfele kompatibilis, visszafele nem. Win8 frissebb drivert követel meg, amit magába a command center vezérlőjébe ír be, és ha azután felraksz egy win7-et, akkor szopóág
szerk: megelőztek.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Angel2014
addikt
válasz kreten67 #2792 üzenetére
Akkor ezt azt jelenti ha egyszer rátettem a win 8at akkor már annak a command centere kell?
Mert lefelé nem kompatibilis? Márpedig egyszer rátettem és azt hiszem az r4 win 8 asát.De gondolkodjunk logikusan ami nálam van kék halál az a 0x00000116 os hibakód ami a directx re utal.
Ha máshová dugnám a csatit elhárulna ez a hiba?
Ha a command center rossz pl: elhárulna ez a hiba?[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Angel2014 #2793 üzenetére
Szerintem ezek a lehetőségek nem érintik ezt a hibalehetőséget.
Lehet miatta kék halál de biztos nem ezzel a hibakóddal fog megjelenni.
Ez szerintem vagy a processor vga-ja kavar be , vagy a videó kártya , vagy az nvidia driver 3d stb..,..
[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz Angel2014 #2793 üzenetére
Én úgy olvastam : másoknál akkor következet be a baj amikor m17-R2 gépre win8 telepit majd jönnek a driverek,utána a command centerbe belépve a frissítést kért.
A probléma azután jön ha ekkor mégis inkább a win7 -re váltasz vissza és fölteszed a win7 drivereket és közte a command centerét is. Ekkor az újraindítás után a karácsonyfa effektus elvész a gépből és nincs többé világitgatás sehol bár a géped továbbra is használható marad.(chip újra-írásával javítható)
Kölnömben is a f@$om a win8-ba ,én utálom. -
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest