- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Angel2014 #93774 üzenetére
A ferritet felesleges leragasztanod; le van lakkozva gyárilag, hogy tuti ne vezessen. A tranziens áramokat hivatott megszűrni a tápegység felől.
A szürke átvezetőre viszont vigyázz, mert az tudja vezetni a kakaót!!
Azt vetted, hogy most nuku játék, amíg nincsen új akku a gépedben? -
FőDudu
veterán
válasz
Angel2014 #93774 üzenetére
Ranezesre az a kocka a szokasos ferrit gyurunek tunik.
Razeremnel ugyanez volt, csak ott a gyarto szervizevel meg tudtam egyezni, hogy kuldjon egy uj akkut, eleg kepzett vagyok a cserehez. -
válasz
Angel2014 #93766 üzenetére
Mert a gép gyári tápegysége bizonyos konstellációkban nem fedezi az energiaigényt és akkor a tápegység mellett az alaplap hozzányúl az akkumulátorhoz is. Ha erre nincsen lehetőség, akkor az alaplapon a primer tápáramkör túlterhelődik és fennáll a veszélye, hogy a primer kapcsolófet-ek elégnek. Sok Asus_ROG , Dell_AW, Legion stb... döglik így meg
Szóval kell az akku. -
válasz
Angel2014 #93766 üzenetére
Szerintem az akku a belső komponensek szükséges áramellátásnak is egy záloga. Jön egy áramszünet akkor nem kapcsol le hirtelen, áramingadozás kiegyenlítés. Talán mintha szünetmentes tápegységre lenne kötve.
Másik, mikor nagyon eszik a laptop onnan is szív, így van megalkotva a belső elektronika. -
-
válasz
Angel2014 #80962 üzenetére
Mi azzal a baj, hogy a MyAsus-on keresztül leszeded a legfrissebb drivereket? Nem random driverek kerülnek fel oda.
Btw - és most meg leszek kövezve - pont ezért nem vennék soha AMD+nVidia kombós gépet. Csak a szopás van vele előbb vagy utóbb. Én ezt már 10 éve megtapasztaltam saját bőrömön. Azóta csak Intel+nVidia játszik. Érdekes azzal sosincs ilyen problémám.
-
Djatis
senior tag
válasz
Angel2014 #80692 üzenetére
Asus géppel jártam már így. Rtx3050 mellett amd proci volt. Eladtam a gépet szépen újratelepítve adtam át. Majd másnap hív az ember, hogy nem meg az nvidia kártya. Oda adta az informatikusának, hogy nézze már meg… az persze lófaszt nem tudott.
Vissza jött a srác a géppel majd 2 óra szopás után mondom akkor asus oldalról sorba felrakjuk újra a drivereket. Mint kiderült az amd proci mellé KÖTELEZŐ feltenni az amd szoftvert mert az kapcsolgatja a vga-kat.
Szóval tedd fel az amd chip-setet meg minden amd-s fost és jó lesz! -
válasz
Angel2014 #80692 üzenetére
Akkor most miért nem mondhatjuk el hogy a dvga hardver hibás? Mi szol mellette?
Ha nálam hibás lenne kapásból tudnám. Nem hiszek a szoftver összegubancolós dolgokban, olyan nincs, vagy megy valami vagy nem de akkor annak komoly okai vannak.
Már mondtad hogy tettél fel friss új rendszert és ugyanaz. Akkor mi itt a kérdés? Vidd el KillHates mesterhez és ha tudja megjavítja.
Amúgy pont ilyen miatt nem akarok bga gépet. Legyen egyértelmű a hiba forrása. -
echterion
nagyúr
válasz
Angel2014 #80686 üzenetére
NVCP van nálad? Azt kellene megnyitni, hogy tisztábban lássuk sztem a helyzetet. Nálam sincs ilyen opció a jobbklikkmenüben.
Esetleg Armoury Crate-ben próbáld meg visszakapcsolni, illetve rá tudsz kötni egy külső monitort, ott mi látszik NVCP-ben?Mod: most látom, AC-ben ki van nálad kapcsolva az igpu mode, ami fura, mert akkor közvetlen az Nv-nak kellene mennie.
-
-
echterion
nagyúr
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Angel2014 #80611 üzenetére
Ugyanez a procim van csak az én laposom Asus tuf és gtx 1660ti a vga.
Legelején nekem is ez volt. Lődd le a turbó-t a prociról, alul is feszelheted 12 voltra ryzen masterrel, illetve a venti vezérlést is állítsd be magasabbra(nálad elvileg lehet mert rog és nem tuf)
-10-15fok
Amúgy a pofám leszakad Asusékon... És ez egy rog masina...
-
Silverboy
aktív tag
-
válasz
Angel2014 #64751 üzenetére
Nagyon úgy néz ki videokari akar behalni ha csíkozás is van/volt. De ki tudja. Én pl nem rég betoltam egy régi rendszert és telepítettem az NV drivert, aztán meglepetten láttam hogy bár felment mégis a gpu-z jelzése szerint (is) valami gáz van, nem fogadta el. Hagytam a fenébe, lemezcsere, vissza a jelenlegi és ott minden rendben. Szóval azért is csillant fel a szemem a fenti rejtett mappás megközelítésen.....valami mégsem okés a Windows -om tájékán, még nálam sem. Valami ott önállósodott, kiigazíthatott sunyiban....drága mesterséges intelligencia.
Az említett hibaüzenetek esetén talán a 43-as hibakód a leggázabb ha jól emlékszem.
Szerintem fuss neki teljesen elölről kizárásos alapon akkor mi van, megéri így ezzel babrálni.Persze ki tudja az is lehet a vga kezd kicsit felengedni nálad, még ott a név, csak nem tud minden funkciót működtetni.Nézz utána a hibaüziknek.Kiürítem a kukát és eltűnik a widget.
ajjaj.....várom az életet adó Windows frissítéseket hátha valamelyik építő jelleggel érvényesül.
-
-
-
-
beer1
aktív tag
-
-
válasz
Angel2014 #54179 üzenetére
Én a Dell Alienware-ről lebeszélnélek, de talán a Razerről is. Én az a fajta ember vagyok, aki néha felemeli az egeret. Na most látod, hogy az Alienware-nak az alján "két szárnya", no amiatt Te nem fogod tudni megemelni, nincsen mibe belekapaszkodjon a kezed. Razernél is hasonló.
Ami további idegesítő, hogy NEM LEHET a balra és jobbra dőlő mouse wheelt programozni, hogy mi legyen. Nekem a balra dőlés a DELETE, jobbra dőlés az ENTER. Programozás miatt baromira hasznos! HA EZ NINCS, AKKOR AZ EGÉR KUKA! Aki egyszer ezt megtapasztalta, megszokta, az már soha az életben nem akar olyan egeret, aminek a középső görgőjét nem lehet balra/jobbra kattintani!!Amúgy ilyet vettem: Alienware Advanced Gaming Mouse (AW558) - el is ajándékoztam
Eddig nálam ez az etalon, és több ilyen egeret is vettem, még van egy bontatlan, mert már nem gyártják. Túl olcsó, zéró marketing, kb. ezért kellett váltaniuk basszameg.
Most abba nem megyek bele, hogy a NATEC 100% lengyel márka, tehát a hazait veszem inkább (magyar márkát is vennék, ha lenne, de nincsen semmi a legjobb tudomásom szerint), de az tény, hogy ez a GX78-as modell az összes Razer / Alienware / Mad Catz / Corsair / Microsoft / SteelSeries-t lealázta!!!!
Logitech G503 lehetne az egyedüli méltó versenyzője, de most kb. 10.000Ft vs 30.000Ft
https://www.logitechg.com/en-gb/products/gaming-mice/g502-hero-gaming-mouse.htmlMég egy fontos tulajdonsága van a GX78-nak: van beépített RAM-ja. Most azt gondolhatnánk, hogy ezt ki a f@szt érdekelhez ez. Ha átmész egy másik számítógéphez:
- nem kell külön drivert feltelepíteni
- nem kell külön bekalibrálni ismét, beprogramozni az összes makrógombot, mit mikor, miket csináljon.
Ergó, az egér belsejében marad az összes infó, s nem kell hozzá beépített elem sem (avagy én sohase bontottam szét)Ha egyszer tudok szerezni nagy mennyiségben ilyen GX78-at, felvásárolom az összeset, és Magyarországon is árulni fogom, hadd tudja meg a jónép milyen a jó lengyel gémer egér!
MAI NAPI KÉRDÉSÜNK:
KINEK MI A KEDVENC GAMER EGERE? Mit használ, mire jó, mire büszke, hogy neki ilyenje van? Kíváncsi vagyok! -
-
-
-
válasz
Angel2014 #54067 üzenetére
Tudod min van neked kupak?
Nincs azon semmi kupak, vagy nem fekszik fel a hűtésed, vagy oxidálódott a felület, vagy valami csiríz van rajta. Vagy mindhárom. El kellene vinni "valakihez" aki azért sejti a frankótTegnap volt nálam egy MSI GE75Raider i7-9750-el, 2080-al. Már a Superposition alatt megnyalta a 96 fokot. (nehogy az AIDA stressteszt alatt) Kapott egy kis Indiumot és lett 72 fok egyből.
-
Bedepi
tag
válasz
Angel2014 #54074 üzenetére
Nála tuti jó kezekben lesz majd. A pch hűtés nem tudom mennyiben befolyásolja a procit. Meg úgy általában mit befolyásol, ha melegszik?
Az enyémen nincs semmi. Mondjuk 60 fok fölé nem nagyon megy, de nem tudom az jó e egyáltalán. A procin az enyémnél tuti nincs kupak. Az ssd-re én is martam egy hűtőbordát, az segít rajta. Nálam 15 fokot hozott a konyhára. Samsung-om van azok meg szeretnek melegedni. Állítólag a wd-k nem annyira. Kitartást anyudhoz, és jobbulást neki.
-
Bedepi
tag
-
Bedepi
tag
válasz
Angel2014 #54067 üzenetére
Kupak nem csak az asztali procikon van? Amúgy szerintem mindegyik intel proci melegszik. Nyilván paszta és hűtés kérdése is. Az enyém most megáll 76 fok környékén, ami nem kiemelkedő de paszta előtt volt 96-97 fok is. Ez egy I7 7700hq max a több mag miatt érdemes cserélni, de a hőfokok maradtak. Én pl személy szerint szívesen megnézném, hogy hasonló feltételek mellett mit teljesítene egy amd rysen 5000-es mobil ez inteleshez képest. Mert szerintem szénné alázná, nem csak hőfokokban. Mondom ezt úgy, hogy mindig is intelem volt. De ők már évek óta egy helyben toporognak. Más meg nincs. Nagyon remélem hogy jövőre ez megváltozik. Lehet érdemes várnod vele egy kicsit. A CES-en szerintem sok újjdonságot mutogatnak majd.
-
gago1975
őstag
válasz
Angel2014 #53735 üzenetére
Szia.
Szerinted tönkre is ment az SSD-d? Próbáld meg a GE72-be betenni és ott kipróbálni, tesztelni. Ha megáll stressz teszt alatt ilyen 55-70°C-on, akkor elméletileg még nem ment tönkre és amit írtak, hogy 1 vagy két hűtőborda + Thermal Grizzly Minus Pad 8 a PCH chipp-re, az SSD-re is 1db Ekwb EK-M.2 hűtés és lehet visszajönnek a jó eredmények.
-
válasz
Angel2014 #53733 üzenetére
Nincs semmi baj. Nem rég terveztem valahogy teszek a gépbe ilyet. Nézegettem adaptert hozzá, de úgy sem, megasztán az alaplapom sem támogatja, nem menne akkor sem olyan sebességen ha rádugnám valahogy, akkor meg minek, főleg mert nem is hiányolom. Van az a szokásom hogy utánanézés helyett gyorsan vásárolok, utólag meg nézek. Ez jutott eszembe, nem vagy egyedül.
A teljesítménynek meg van az ára, és nem biztos hogy mindig megéri.
-
válasz
Angel2014 #53727 üzenetére
Próbáltam nem beleszólni mint rendszeres olvasó. Eddig azt hittem te is az vagy.
Azok az SSD-k amiket használsz külön hűtést igényelnek, ha olvasod a topikot, követed te is tudnád. Amiket én használok azok nem melegszenek annyira, a teljesítmény nem annyi, viszont nem is melegszik a annyira. Érdemes minden használati eszközt figyelemmel kísérni.
-
gago1975
őstag
válasz
Angel2014 #53724 üzenetére
Szerintem sokszor belefutott 70-80°C fölé es idővel a folyamatos hőterhelés megbosszúlta magát.
Nem hiszem, hogy egyik napról a másikra ment el a teljesítmény/sebesség, csak max nem vetted észre. Kb mint egy lassú defekt a durrdefekthez képest.Nem tudom, hogy az y720-ba tehető e.Amit találtam, és amibe tuti tehető az a Clevo P775DM3 mert ott van hely bőven. Találtam egy yt vidót, tehető Legion Y720 - Repaste Thermal Grizzly Kryonaut and Heatsink SSD NVMe Adata SX6000Menj el Attishoz ő tesz rá neked
-
gago1975
őstag
válasz
Angel2014 #53716 üzenetére
Szia.
Mazsoláztam a neten és a következőket találtam.
Sajnos az Y720-nál sok embernek van ugyanez a problémája mint neked.
Gondolom az SSD nagyon lent van, közvetlenűl a HDD mellett, emiatt a szellőzés oda már nem jut el, az a régió elég zárt ott.
Lenovo Y720 - SSD Temperature is High Itt egy ahol ezt a problémát megemlítik.
Viszont itt ajánja valaki, hogy erre "do NVMe SSD's throttle?" keressen rá.Én megtettem Tested: Does Your NVMe SSD Need a Heatsink? és itt tanácsolják, hogy kell a Heatsink ha ilyet tapasztal az ember.
Olvasd végig.
Ez egy Samsung PM981 NVMe SSD thermikus tesztje.Arra a megállapításra jutottak ha végig olvasod a tesztet, hogy bizony néhány gép esetében kell a hűtőborda. Több típust is kipróbáltak
Az első az Ekwb EK-M.2
A másik pedig a Barrow M.2 OLEDItt a végén határozottan írják, hogy bizony ha melegszik az NVMee SSD, akkor fokozottan ajánlott.
#53721Angel2014 Az MSI GE62/72MVR 7RG azért jobban szellőzik, nyitottabb az alja a RAM/SSD-nél ott egy jó nagy nyitott szellőzőrács, látod??
-
válasz
Angel2014 #53718 üzenetére
Előfordulhathat hogy hibás is mert ez akkor is extrém magas ha továbbra is ennyi megy pár hónap lehet csak benne . De igen throtlingol teszteltük is Attilával és ott is kijött másolásnal pl pár másodpercig tartotta a gyorsaságot utána be zuhant rá rakta a bordat stabilan tartotta . Játék közben is 38 fokos az SSD.
Akkor jól emlékeztem rád .
-
válasz
Angel2014 #53707 üzenetére
Nem tudom mennyit segítene de nekem KH rakott bordát mindkét SSD re és azóta 50 fokot nem nagyon lépték át de átlagban 38 fokosak szoktak lenni. 70 foknál throtlingol ha jól emlékszem egy időbe direkt utána néztem . Régen is itt voltál Angel ha jól emlékszem ismered KH t de lehet tévedek.
-
gago1975
őstag
válasz
Angel2014 #53713 üzenetére
Mindenképp takarítsd ki, ha te meg tudod a pasztázást is csinálni akkor csináld meg, ki tudja mennyi pór, dzsuva van benne, főleg masszív használat alatt.
Ugye nem dohányzol a gép felett-mellett, illetve ha dohányos vagy akkor nem fluidos ecigizel közvetlenűl a gép felett, mellett? Már a sima nicotin is káros de azok a fluidok akkora kárt tesznek a gépben, lerakódik a fluid a gép belsejébe, brutál nyúlos szar réteg keletkezik mindenhol, amiket nagy nehezen lehet csak eltávolítani és rengeteg periféria megy miatta tönkre.
KillHates fórumtársunk aki egy megbízható szervízes, nem egy ilyen géppel találkozik day by day, hogy nem tudják mi lehet a gond, mire megmutatja a user-nek, hogy mit okoznak ezek az ecigik, sima cigik. Mindenkinek tátva marad a szája, hogy hogy lerakódik az a szar.
Ha te nem tudod megcsinálni és Bp-i vagy, akkor v
idd ki KillHates-hez csepelre és ő megcsinálja neked -
gago1975
őstag
válasz
Angel2014 #53705 üzenetére
Szia.
Milyen gép ez amibe az SSD van?
Mikor lett kitakarítva utoljára?
A túl magas hőmérséklet könnyen megöli a laptopokat. A nem megfelelő házak és a por lerakódása egyébként is ront a szellőzésen, anélkül pedig a meleg megreked a gép belsejében. Ha ezt a problémát és az egyre emelkedő hőmérsékleteket figyelmen kívül hagyjuk, biztosak lehetünk benne, hogy egy-két alkatrész előbb-utóbb bedobja a törölközőt.Ha visszavezethető az SSD tönkremenetele a nem megfelelő karbantartásra, akkor lehet a Samsung elállhat a garanciális cserétől.
Fél év-Évenként karban kell tartani a gépet, 8-12 havonta pedig a hővezető pasztát is nemárt cserélni. Ha új gépet veszel akkor is én azt ajánlom mindenkinek, hogy azonnal cserélje le, mert a gyári paszták 99%-ban, be vannak száradva, illetve nem megfelő minőségűek.91°C az iszonyat sok. A Samsung 70°C-ot ad meg max működési hőfoknak, a felett károsodhat. Az üzemi hőmérséklete 0-70 °C között lehet, míg a működési hőmérséklet -40-85 °C ig terjedhet.
Mennyi időnként van a laptop bekapcsolva, mert az SSD-nek kell a folyamatos áramellátás.
A megbízhatóság nem csupán a folyamatos áramellátástól függ, hanem attól is, hogy a lekapcsolt meghajtók hány Celsius-fokos környezetben vannak. A magas hőmérsékletet ugyanis nem viselik túl jól, a megbízhatóságuk már 5 Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedés esetén is a felére csökkenhet. -
válasz
Angel2014 #53707 üzenetére
Hát én amúgyis bővíteni akartam és vettem egy 1tb-os sata ssd-t helyette, ha szeretném megnézetni az ssd-t (mert a melegedő vezérlő azon van) akkor valószínű hogy a komplett gépen kéne beküldenem szervízbe amit most kerülnék mert nem szeretném a gépet nélkülözni. Az is lehet hogyha lenne rá applikálva hűtőborda vagy csak simán asztali gépben lenne akkor tudna üzemelni normálisan a gyári nvme ssd is, de hát sajnos laptopba az előbbi nem kivitelezhető és nálam a gép kialakítása miatt nem is szellőzik az ssd-nél és amit az nvme termel meleget azt nem tudja elvezetni sehová, szóval ez elég kellemetlen helyzet.
-
-
-
válasz
Angel2014 #53694 üzenetére
Nem melegszik túl? Nekem a dell 7577-emben gyárilag hynix nvme ssd volt és a vezérlő túlmelegedett sokszor, akár 100-110 fok körüli hőmérsékletet is elért, aminek következtében leállt a meghajtó majd kékhalál következett. Hwinfo-ban meg tudod nézni a vezérlő hőmérsékletét is, érdemes használni mert a legtöbb program csak az ssd hőmérsékletet írja, a vezérlőt pedig nem.
-
válasz
Angel2014 #41954 üzenetére
Van gyúrós topik?
Ja igen, aki szeretne kijönni szurkolni nekem Varsóba 2020.02.21-én, most 40%-kal olcsóbban vannak jegyek
https://ifbbpro.com.pl/bilety/Már csak 71 nap van hátra, még brutál sokat kell hátsó vállra, széles hátra, hasra edzeni.
80kg-ra kell elvileg lemenni tréner szerint, most 91,5kg vagyok, 178-179cm magas.
Ebből 4-5kg lesz a víz, tehát még jó pár kiló zsírtól kell megszabadulni. 180cm-ig a súlyhatár 90kg. Valahogy jobban szeretem magamat építgetni, mint a gépeket építgettem régebben -
-
válasz
Angel2014 #29121 üzenetére
Nálam Windows gomb + PrtScr együttes megnyomása pillanat képet készít, jobb mint külső eszközzel ügyködni.
Bocs a sok megnyilvánulás miatt, sosem leszek félisten, ha nem kapcsolok bele. Tudom ezt máshol is lehetne, de itt jobb.
Töröm a fejem egy új avataron, valami vérlázítót szeretnék ide. Van gondolatom, csak utána kell járnom.
-
válasz
Angel2014 #29121 üzenetére
Nálam is a max órajelet mutatja mindig, vagyis nem liftezik. Az energia séma beállítás miatt. Az mindegy hogy mennyit mutat, akkor is annyi ha nincs munka ebben az esetben, de attól még nem dolgozik......vagyis remélem jól mondom, mert nem melegszik, nincs munka a ventilátor részéről. Ezt ellenőrizve is én inkább a cpu-z progit szeretem nézni a többi paraméterrel együtt. Nézni azt értem gyors ellenőrzés nem mászott-e el valami beállításom...cpu fogyasztás, feszelés az xtu-ban stb....egyébként persze, ha nincs fagyás akkor minden marad nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óvodások homokozója
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Eladó új bontatlan eredeti Dell Latitude 5320 - 7320 - 7420 - 7520 akku battery - 1PP63
- Eladó új, eredeti Dell töltők USB-C - LA65NM190 - 20 V - 65W - 3.25A
- HARDVERAPRÓ LEGERŐSEBB LAPTOPJA Új 0km es Garanciás asus rog strix scar 17,3 rtx 4080 ryzen 9 7945hx
- Dell Latitude 3300 - 1 Év Garancia
- Acer Aspire E15 - 1 Év Garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest