Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1868 üzenetére
Ha win7 64-bit rendszerre és gyári dell-es 580M-re nem megy fel a hivatalos driver akkor az user error lesz,mivel az R3-at hivatalosan 580M-el adták ki ahoz semmiféle mókolás nem kell,viszont win8-hoz igen.
...AW-knél a friss rendszerre való telepítéskor a sorrend nagyon fontos,lehet hogy ott kéne keresgélni az okot.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1870 üzenetére
Ezmiez a fele baromság...
Így csináld és lesz egy normális rendszered:
Először is UEFI boot felejtős...tehát:
1.Legacy boot,AHCI-ban,(RAID felejtős)
2.Win telepítés
3.Chipset driver HM67
4.Intel Management Engine
5.Realtek Card Reader
6.NEC USB 3 controller
7.LAN driver
8.WLAN driver
9.Összes win update feltelepítés, 4.5 .NET keretrendszer letöltése/telepítése,dxwebsetup
10.IDT Audio
11.OSD driver
12.Command center
13.Touchpad driver
14.Intel HD graphics
15. FN+F7 (vagy amin látod a GFX jelölést)
16.Ha átváltott dedikált vga-ra a restart után és szabványos grafikus adapterként látja a rendszer (800x600-as felbontás) akkor jöhet legvégül az nV driver!
Én személy szerint az intel HD-t sosem rakom fel és a Rapid Storage f.szságot sem,mert felesleges az utóbbi is az és csak fogja a gépet induláskor tök feleslegesen mert érdemi haszna nincs...[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz Angel2014 #1870 üzenetére
Igen én win7 -.re gondoltam (a win8-at utálom),de annál az nvidia oldaláról letöltött legfrissebbet simán elfogadta ,majd mindig kereste magának a legfrissebbet.
Szerintem is gyalú és kezed előröl a Muerte által írt sorrendben.
Az igp nálam is le volt tiltva,én nem használtam a hétköznapokban netezésre csak játékra. -
kreten67
senior tag
válasz Angel2014 #1875 üzenetére
Azért sincs sok értelme ,mert amikor az intel Hd-re vált a gép az nvidia nem kapcsol ki teljesen mivel a közben mért hőfoka kb annyi mintha alapon menne,és a vga nem elkopik hanem a hőnyírástól beadja a kulcsot,így nem rövidíti jelentősen az életét.
Az optimust a jelenleg használt gépemből is hanyagoltam mert csak a szart kavarta.
Az alienek egyik egyedülálló jó tulajdonsága hogy az igp-t ki lehet kapcsolni![ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1929 üzenetére
Azért nem indul mert eleve RAID-ben telepítetted holott leírtam a múltkor ha egy vinyóval vagy SSD-vel van telepítve a win akkor AHCI-ban legyen a BIOS mert nincs értelme tükrözni a rendszert másképp...,aztán most hogy beleraktál egy másik vinyót azért nyavalyog indításkor hogy RAID-be vagy ezért állítsd be a konfigurációt.
...Abban a BIOS-ban is van állítási lehetőség mindenre,nem csak a Lenovodban...[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1931 üzenetére
Az lesz a legtisztább ha csak azt a vinyót vagy ssd-t hagyod bent telepítés előtt amire rakni akarod a rendszert.Olyan nincs !!! hogy nem lehet RAID-et vagy AHCI-t állítani és a 100MB-os partíciót is létre kell hoznia! Először állítsd be hogy Legacy boot legyen aztán az AHCI-t és menni fog.
1932.Hsz.: Slotoknak ehez nem lehet köze,bármelyikbe beraksz egy vinyót vagy ssd-t a konfigurálásnak működnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1943 üzenetére
Mert R3-ad van 580M-mel,ahoz nem kell a mod .inf mert gyárilag szerelték azzal a kártyával a gépet.
Látom érdekel azért a téma,ezért leírom hogy értsd is: Az nV driverek sajátossága hogy településkor ellenőrzi a hardverkörnyezetet.Ez a gyakorlatban úgy néz ki,hogy ha simán elindítjuk a telepítőt akkor ugyan létrehozza a "C" meghajtón az NV mappát és ki is csomagolja oda a drivert,de egy "nem találtam kompatibilis hardvert" dumával kilép a telepítőből.Pl. ha 680m vagy 780m lenne a gépedben akkor ezt tapasztalnád,mert a driver "tudja" hogy azt a szériát nem adták ki olyan vga-val.Ez a probléma a mod.inf file megfelelő helyre bemásolásával megoldódik és "elhiszi" a driver hogy márpedig ez kompatibilis hardver -
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1954 üzenetére
Megnéztem.Ezek szerint R3-ban még nem volt UEFI felület...R4-ben már biztos van arra emlékszem.Egyébként az utolsó BOOT menüpont alatt kéne lennie a választási lehetőségnek,de mivel nincs így eleve csak Legacy mod van.A performance options-t nem nyitottad ki,esetleg még ott lehetne állítani turbo power time-ot a procinak,de nem lényeges.
-
Ursache
senior tag
válasz Angel2014 #2072 üzenetére
Hat vagy belogolta maganak, hogy milyen proci volt benne (vagy csak ezeket az ertekeket), es a program csak azt nezi, hogy ezek az ertekek kardinalisan valtoztak, azt nem, hogy masik proci kerult bele.
Vagy frissitsd a BIOS-t, szerintem. Mas most nem jut eszembe.
Szerk: esetleg ha ujrahuzod aidat, akkor is ezt csinalja?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
kreten67
senior tag
válasz Angel2014 #2103 üzenetére
Azért ez nem általános probléma ,mert nekem is volt alien r3 gtx580m kártyával és magának kereste a frissítéseket ami nem okozott soha problémákat.
Volt amikor telepítésnél már eleve az nvidia oldaláról szedtem le a legfrissebbet és a dell honlapról nem is használtam a vga drivert.
Most R4-em van és ott is így használom,viszont az intel IGP-t ajánlatos letiltani és nem-használni mert az okoz problémákat. -
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #2162 üzenetére
Most éppen egy ilyenen tolom a BF3-mat
kb.20 perce linkeltem be egy eredményt a gépemről,ott van az adatlapomon is de nehogy megnézd ám
komolyan mondom,én segítek mindig amiben tudok,de kezdtek már fárasztóak lenni...arra nem veszitek a fáradságot hogy kicsit utána olvassatok valaminek,hanem egyfeszt jön nekem a privát olyan kérdésekről amit a google 0,0001 sec alatt megválaszolna pl.dell support száma,meg a sok hasonló baromság... nem kell megsértődni nem azért írom,de kicsit használjátok már a fejeteket is néha,aztán ha valami végképp nem megy akkor kérni a segítséget,mert már kezdem így érezni magam:[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #2167 üzenetére
1.40-nél vannak a video konfigurációk de nem nyitogattad ki így nem tudom van-e ott opciója az integrált vga letiltásának,R3 bios-t egyébként sem ismerem...Nyomj egy load default-ot a végén,aztán ha újraindul akkor gyorsan lépj be újra a biosba mert alapból RAID-be fogja rakni és úgy kékhalállal fogsz kezdeni,tehát válts át AHCI-ra,okézd le és aztán próbáld meg újra az FN+F7 kombót.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #2193 üzenetére
Én sosem rakom fel az Intel HD drivert,feleslegesnek tartom főleg SLI alá,csak plusz egy esetleges hibalehetőség számomra semmi más.Ettől függetlenül a váltási lehetőség funkció működik normálisan,csak ha átváltok akkor restart után elindul az Intelről csak driver/szoftver nélkül.
Nem értem minek kellett az unlocked biossal kisérletezgetni...
Normál biosban átkapcsolod SG-re,restart,megnézed GPUz-vel éppen melyik kártya megy,ha a dedikált 580M akkor FN+F7 restart,GPUz megnyit,Intelt kell látnod,HD graphics driver fel,restart,FN+F7,restart,580M-et kell látnod de az optimus már működni fog.Nem tudom miért okoz ez ekkora gondot... Természetesen remélem az nV drivert abban az állapotában tetted fel mikor a dedikált volt használatban,mert ha nem akkor katyvasz az egész... -
Angel2014
addikt
válasz Angel2014 #2254 üzenetére
Egy dell fórumon egész más sorrendben írják a telepítés menetét: [link]
1. Chipset Driver
2. USB 3.0 Driver (11xR3, 14x, 17xR3, 18x only)
3. Intel RST Driver / Intel Management Engine
4. Freefall Sensor Driver (Optional - many members choose not to install this. Also, as long as your drive supports it, the 'App' will work with aftermarket drivers)
5. Alienware On-Screen Display Driver6. INTEL/AMD/NVIDIA Display Driver
Optimus systems require the Intel Driver be installed prior to the NV Driver. So if you have an M11xR2/R3, M14x or M17xR3, install the Intel Driver FIRST.If you have a 17xR3 with 3D option, Optimus does not apply to you and the Intel driver is not needed
For M17xR3 with AMD, install the AMD Display Driver. AMD owners report the Intel HD Graphics driver is included with the AMD installer.
For M18x with AMD,
If you are unable to switch between the AMD GPUs and the iGPU (Intel HD 3000), try the following:1. FN+F7 to initiate the GPU switch call.
You will be greeted by a dialog box:
Quote:
BinaryGFX Keypress Detected. Choose Yes to continue (a system reboot is required) or No to cancel.
2. Select 'Yes' and the system will shutdown.
3. Once the shutdown has completed, power up the system.
4. When you are back at the desktop, run the IntelHD driver installer (grab it from the M18x Driver Download page - linked earlier in this post).
5. Once the driver is installed, reboot and when you return to the desktop, hit FN+F7 again (dialog box will display).
6. Select 'Yes' to switch and the system will again shutdown.
7. Once you power back up you will again be in discrete mode (AMD GPUs active).Done - iGPU driver has been installed.
7. LAN Driver
8. Wireless Network Driver
9. Audio Driver
10. Bluetooth Driver
11. Touchpad Driver
12. Media Card Reader Driver
13. Remote Control/Infrared Driver (Older systems - M15x, M17xR1/R2)14. Alienware Command Center
NOTE: Command Center should always be installed last.15. Log in over @ https://smartsource.dell.com to grab any apps which came bundled with your system that were not included on the Resource DVD. Webcam application is one of them.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
ako001
aktív tag
válasz Angel2014 #2514 üzenetére
Itt a lista.
Nurnberg, Germany 03.10.2014 18:25 Ankunfts Scan
Frankfurt, Germany 03.10.2014 2:05 Abfahrts Scan
Frankfurt, Germany 02.10.2014 17:43 Ankunfts Scan
Waalwijk, Netherlands 02.10.2014 11:00 Abfahrts Scan
Waalwijk, Netherlands 01.10.2014 23:59 Herkunfts Scan
China 25.09.2014 3:04 Ihr Paket ist unterwegs zu der UPS Einrichtung.
Netherlands 02.10.2014 3:14 Auftrag verarbeitet: Für UPS bereit
Èn biciklire gondoltam
Amùgy èn meg Ausztriàban vagyok,ha ez hètfőn reggelre ideèr akkor leborulok a futàr előtt"A pénz nem boldogit,de jobb egy limuzinban bőgni,mint a villamoson"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest