Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61785) vicze válasza Tulku (#61779) üzenetére


vicze
félisten

Emlegetett szamár(Én). :P

Egy kicsit technikaibb leírás.
Röviden tömören, az AptX egy kutya közönséges codec, pontosan olyan mint az AAC vagy MP3. Maga a BT csak annyit csinál, hogy egyik oldalon encodolja az adatfolyamot a másikon dekódolja. A korlátozó tényező egyedül a BT átviteli szélessége, ami 2.1-től elegendő hozzá, de igazából 3.0-tól az igazi. Azt érdemes figyelembe venni, hogy gyenge jelerősség esetében, amivel egyenesen aranyosan csökken a maximális átviteli szávszélesség, elég simán codec-et válthat maga az eszköz, ha tud lejjebb váltani
Az alap BT 2.1-es stereó az úgy nevezett SBC codec-en(Cambridge Silicon Radio fejlesztette ahogy az AptX-et is, jelenleg a Qualcomm tulajdona) kommunikál, ez az alap kötelezően beépítendő codec minden A2DP képes készülékbe. Ezen felül bármilyen codecet beépíthet a gyártó, konkrétan bármilyet, MP3, AAC, MP2 mehet minden, de ahhoz, hogy az adott codec-en kommunikáljon mind az adó mind a vevőnek támogatnia kell.

Az AptX-nek sok verziója van a legutolsó a az egyik régebbi átnevezése épp aptX HD néven fut, amit a Qualcomm erősebben promózott miután felvásárolták a CSR-t valójában semmi új nincs benne.

"ha egy fülesre nincs ráírva hogy APT-X kodeket támogat akkor nem támogat"
Ez sajnos egyáltalán nem igaz. :( Sokszor nagyon vájkálnom kell a technikai specifikációkban, letölteni a manualt, hogy a kötelező technikai leírásban fel legyen tüntetve, ez igaz adó és vevő oldalra is sajnos. Van hogy teló esetében csak az aptX-es lib fájlok meglétéből tudom hogy támogatja, ezenkívül egy betű említés sincs róla sehol.

Nyilván a vevő oldali fülesben lévő DAC-AMP páros is erőteljesen befolyásolja(a adó oldalon nyilván nem játszik, hisz nem érintkezik a hanggal semmilyen formában), ezért ragadtam a Sony-nál mert hallhatóan jobb volt mint akkoriban a többinél. Nem placebóból volt olyan népszerű a MW600, volt több Sony is a családból, messze verte őket.

Vevő oldalon minőségre én ezt ajánlanám mindenféleképpen. A mélyben írnak többnyire csökkenést vele leginkább több tesztben is, de ezenkívül a piac egyik legjobbja.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.