- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
scope2007
addikt
ja azt elfelejtettem írni még, hogy egyik ismerősnek 60gbos vertex2je ezzel a progival 99% volt.. pont utána csináltunk fw updatet, és secure eraset... a friss rendszeren nézve már 100% volt.. szerintem a secure erase felfrissítette az egészet... és újból be is gyorsul testelő progikkal nézve
+
persze.. nem is... mikor megpusztul akkor pusztul meg.. egy a lényeg én nem tárolok az ssdt pótolhatatlan adatot... garancia meg van.. tehát mi baj lehet? -
HWSW
tag
Egy példa OCZ fórumról:
Október 19
December 1
Úgy néz ki, hogy 5000 újraírást követően megelőlegez még 5000-et. :think:
Egyébként OCZ még nem adott ki FW-t, kíváncsi leszek, hogy fog-e egyáltalán. -
Bodor
veterán
SSD-life nem egy megbízható program, többször bebizonyosodott, hogy különböző firmwarekkel más-és más eredményt ad. Nem igazán számít, hogy mit ír. Ha jól megnézed, akkor kiderül, hogy a HardDiskSentinel is az ssd-life adataira támaszkodik, tehát ezért sem mérvadó, nem véletlen, hogy ugyanazt a 14%-ot írja, másrész igazából a merevlemezekhez ért a program, nem az ssd-hez.
Hogy ha a sebességekben nincs számottevő csökkenés, akkor én nem aggódnék, már csak azért sem mert van még 3.5 év garanciád. Legyen egy rendszermentésed, hogy ha mégis bekrepál az ssd. -
szki
őstag
1,5 éves Crucial SSD-re (Indilinx vezérlős) feltettem a friss firmware-t (csak IDE módban telepíthető). Erre szépen leesett a kondíció 57%-ról 14%-ra, mert a friss fw.-ben a "Maximum PE Count Specification"-t módosították 10000-ről 5000-re.
Hehe ez érdekes lesz, mert most van 4331-nél a számláló, és ha 5000-re ér, akkor gondolom 0% lesz a kondíció. Vajon akkor mehet RMA-ra az SSD? Még van 3,5 év (!) a gyártói garanciából, bár ezt a típust már nem gyártják, és "sajna" az új típusból kell adjanak helyette
Vagy azt mondják, hogy így jártam, és elhasználtam az SSD-t?Bár tudtommal simán többet tud 5000 ciklusnál a nand flash chip valójában...
Tesztképek (64 GB Crucial, AMD 7xx chipset, 1.2.1.275 AMD AHCI driver, Win7x64):
-
NEMO1968
őstag
Hali!
Köszi a választ.
1 HDD van a gépben.
Nem fér bele sajnos semmiféle átalakító,nagyon kiszámolták a vinyó helyét.
Sejtettem hogy sokat dob rajta,azért is kezdtem komolyan keresgélni.
A noti 1 ACER TravelMate 2200.Ha találkoztál esetleg ilyen masinával,könnyebb elképzelned,hova kellene.
-
fagy53
nagyúr
Minden meglévő SSD-s vásárló lesz egyszer...
így a kör bezárul.
Egyébként egy páran hasonlóképpen gondolkodunk erről, én is, mert engem sem érdekelt kezdettől fogva az, hogy mennyire kíméljem az SSD-t. Éppen ezért vettem meg, mert látni akartam mit bír és kezdetben rengeteget teszteltem ezért. Engem meggyőzött s már nézem a következőt.. -
fagy53
nagyúr
-
Komplikato
veterán
"Ez a neve: 10-9_vista64_win7_64_dd"
Ez display driver neve. Abban nincs ahci driver.Ebben mennyire vagy biztos, csak mert nekem Rs482/SB450 alaplap + valamilyen ATi kártyám van évek óta, és nekem eddig a VGA driver mindig telepített minden fityfenét a south bridge-hez külön driverek nélkül. Igaz AHCI-t nem, mert az nálam ki van kapcsolva.
-
Colos1
őstag
áááááá
Valóban...
Ez: 10-9_win7_32-64_ahci (CTRL+C + CTRL+V -vel másoltam a könyvtárnevet...
)
Erre én is gondoltam, hogy közben megváltoztatta. De ez milyen dolog már...
Akkor nevezze 10.9/1 -nek, vagy mittudomén.
De érdekes, hogy a10.10 -be miért nem ezt tette...tán jobb a régebbi?
-
Colos1
őstag
Ez a neve: 10-9_vista64_win7_64_dd
És az AMD holnapjáról szedtem le. -
Khelben
nagyúr
Ez a régebbi kingston még nem tudta a trim-et.
allein: keress egy trim-et helyettesítő programot és futtasd le rajta. Ha jól rémlik az ssd-cikkből, az írás jelentősen lelassul, ha nincs trim.
Amúgy az ssd-del külön foglalkozik a cikk: a JMicron JMF602 és leszármazottai (első, második, harmadik teszt) köré épülő típusok az "ANTI" SSD-k. A JMicron által piacra dobott vezérlő olvasási teljesítményével nincs gond, de írási sebessége mai szemmel nézve botrányos, gyengébben teljesít, mint a merevlemezek, nem egy mérésünk szerint egyes esetekben 2-3 mp-nyi időre van szüksége egy kis fájl felírásához. (...) A JMicron vezérlő gyenge teljesítménye a gyorsítótár hiányára vezethető vissza, az ugyanis minimális méretű (32 kB). Utólag, hosszú idővel a jmicronos SSD-k piacra kerülése után kijött egy firmware, ami a teljesítményt hivatott javítani, de ez kb. annyit ért, mint halottnak a csók. A neten sikerült találnunk egy programocskát, ami a rendszermemóriából lenyisszant egy keveset, majd ezt betársítja az SSD-mellé, ezzel pedig felgyorsítja az írást, de ez is csak átmeneti megoldás.
-
Gorneck
legenda
-
Ezért mondom, hogy a 83% még nem jelenti azt, hogy ma-holnap beadja a kulcsot az SSDd.
83%-os HDD már kukaérett lenne.Lehet egy év múlva ezek a tesztprogramokat is átírják, mielőtt pereket akasztanának a nyakukba a gyártok. Aztán hirtelen a 75% SSD 96%-os lesz a HD Sent. szerint.
-
Márton
nagyúr
-
Ren Hoek
veterán
Ez meggyőző viszont.
Így bazárból az OCZ Agility 2 64GB- 46K lenne! Neweggen nemsok problem volt vele... és brutális a sebessége!
Srácok én ezt is figyelembe venném...Legmodernebb Sandforce vezérlős cucc!
"Both the Vertex 2 and Agility 2 are based on SandForce’s SF-1200 controller. I’ve described the differences between this and the SF-1500 in detail here. It boils down to a bunch of enterprise class features missing and lower sustained small file random write speed on the SF-1200 vs. the 1500."
50-240GB Max Performance
Max Read: up to 285MB/s
Max Write: up to 275MB/s
Sustained Write: up to 250MB/s
Random Write 4KB (Aligned): 10,000 IOPS -
hool
aktív tag
Ez egy lenovo a55 asztali gép, nem egyszerű ilyen szempontból.
Everest szerint:
Alaplap neve Lenovo ThinkCentre A55
Alaplapi lapkakészlet Intel Broadwater i946GZ
Jelenlegi vinyó: WDC WD15EADS-00P8B0 (1397 GB, IDE)
Korábbi vinyó, ami alapból volt: WDC WD16 00AAJS-08PSA0 USB Device (149 GB, USB)
Mindkét vinyó sata2-es, mind2 ideként futott, biosban hiába állítottam az egyetlen erre utaló dolgot, nem változott semmi.
Kinézett ssd: Kingston SSDNow V series 40GB SATA 2,5.
Ramot is most veszek, 4 gigát, elképzelhető, hogy váltok vistára/win7re ha az megoldaná, és számottevő lenne AHCIben az ssd. -
canniball
nagyúr
Az enyém nem az, viszont úgy vagyok vele hogy lehet cserélném olyanra, de csak akkor ha már tuti működik a dolog. Az új szereplő (alaplapi vezérlő) színre lépése viszont kissé lelombozta optimizmusom...
(#2729) yuri11!
"...a beszállító nem tud eleget hozni..."
LOL. Mert biztosan tömegek rohamozzák a boltokat egy ilyen áron értékesített darabért... -
szki
őstag
Még egy javaslat a fw. frissítéshez: biosban ide módot beállítani a frissítés idejére, mert dos alól nem látszik az ahci.
Tesztekhez:
Kiderült, hogy biosban be volt kapcsolva a C1E (más néven Enhanced Halt State) energiagazdálkodási funckció, és ez csökkentette a benchmark értékeket jelentősen!
Tehát benchmark idejére biosban kikapcsolandó a C1E funkció, a CNQ és SpeedStep/EIST) , ha szép magas értékeket akarunk kapni -
szki
őstag
Na frissítettem a Crucial SSD fw-t 1571-ről 1819-re:
- Csináltam egy bootolható DOS-os USB-t HP tool progival
- Bemásoltam az USB-re a Crucial upgrade exe fájlt (nálam ct64m.exe).
- Aztán értelemszerűen boot az usb-ről és dos alól indítva a fw upgradeVégül fölösleges volt a partíciók lementése, mert nem nyúlt hozzájuk
Aztán CrystalDiskMark teszt lefuttatva, és siralmas lett a kép a régi mérésekhez képest...
Seq, 512k és 4k olvasás is kb 2/3-ad értékre jött ki Win32XP és Win7x64 alatt is (IDE mód). Míg az írás csak kb felére!Aztán ráengedtem a patched_wiper.exe-t (Win7 alól), ami rendberakta a dolgokat.
Az újra lefuttatott mérések már sokkal jobb képet mutatnak. Az olvasás még nem a régi, de random 4k írás nagyon jó lett!Szóval a Wipert csak ajánlani tudom! Bár remélem a továbbiakban nem kell, és rendesen fog menni az új fw-rel a trim!
-
-
fsb1000
nagyúr
Megnyugodtam, hogy nem "Kingston SSDNow V+" 64GB-ot vettem...
A külföldi tesztekből az derült ki, hogy csak a 80GB-os tud közel azonos teljesítményt nyújtani az Intellel. Az eBay-en pedig majdnem 1 árban vannak.
Ennek ellenére a tesztben szereplők közül lehet, hogy a Kingston-t választanám.
-
fsb1000
nagyúr
Kicsit megkésve... de ez tényleg egy jó cikk.
Végre hiteltérdemlően kimérték, hogy van különbség az USED és NEW álapot között.
.
Két furcsa következtetésem is támadt végigolvasva a cikket (lehet tévedek)
1. Az SLC-k jobban bírták az USED állapotot.
2. Az "OCZ vertex turbo" azonos vagy jobb vételnek tünik, mint az Intel új MLC-je.Mindenesetre elgondolkodtatott mire cseréljem a Samsung 32GB SLC-ket.
Mindkettőben van TRIM (ha jól értelmeztem), mig a Samsungnál nem tudtam kideríteni.
A Win7-en kivül milyen progival lehet ezt a TRIM funkciót "aktiválni"? -
UdVi86
aktív tag
Az valóban jó ár érte. Bár nekem nem kell 64GB és ha jól tudom a Crucialben nincs kisebb. A Vertex 30GB-s ugyanannyiért (39k) ezek szerint nem éri meg, szóval marad 30k-ért a Super Talent UD. Azt a +10k szerintem nem érné meg, h legyen még +30GB szabad terület a rendszervinyón. Bár a fene se tudja, lehet ha lenne akkor oda tenném az adott munkához (Photoshop, videókódolás) szükséges fájlokat.
Ebben a tesztben negatívumok között szerepel, h a Crucialhoz nincs hivatalos frissítés. Az 5 év gari viszont nagyon baráti.
Super Talentre mennyit adnak? -
killerjohn
addikt
Most akarok Vertexeket venni RAID-be. Miért mondod, hogy
"Várhatjuk a javított fw-t az Indilinx vezérlőhöz, hogy Win7 alatt is minden okés legyen!"Valami gond van velük 7 alatt? Az gáz lenne...
más: szerintetek vegyek valami RAID kártyát, vagy az alaplapira ráköthetem az SSD-ket ?
-
szki
őstag
Az előbb ahci-n volt a vezérlő, és 780G-s lapon. Most IDE-re tettem és 790FX alaplapra, és javulgat az Atto olvasás Win XP32 alatt, míg Win7-nél ahci is okés.[WinXP32 és IDE]
-
fsb1000
nagyúr
De igen. 3+1-ben ment is vagy 1 hónapig. Az 1GB Ramdisken volt a swap fix 0,9-re állítva, de semmi mást nem engedtem rá.
Hibát nem tapasztaltam 32bites OPrendszerrel a 3,25 feletti tartomány kihasználásával, de mégis volt valami ellenérzésem ezzel a megoldással.
Az SSD-vel szemben érdemi gyorsulást nem tapasztaltam (lehet átlag használatkor nem is ).Pár hónap után nem változtak a mérési eredmények. Mondjuk TC-vel másolva egy Windows mappát szerényebb eredmények adódnak:
Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest