- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Ha Isten létezik...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
WiZARD
veterán
van valakinek tapasztalat/tipp, hogy mit érdemesebb venni, melyik a jobb/gyorsabb/megbízhatóbb Samsung 830 vagy Micron C400?
(256 gigás) -
WiZARD
veterán
Crucial C300 64Gb - Intel X25-M 80Gb összevetésben van valakinek tapasztalata?
(intel 1 éve van desktop gépembe, ma veszem meg a crucialt, eredetileg notiba szántam, de gondolkozok hogy érdemesebb lenne nagyobb tárhely miatt notebookba rakni az intelt.)
-
WiZARD
veterán
válasz
Neovenator
üzenetére
intel roadmap szerint 2010 Q4
gyorsabb lesz mint a mostani, dupla kapacitással. -
WiZARD
veterán
próbáld meg feltenni intel rapid storage drivert, hátha segít egy picit. (access time ami kicsit sok, 0,1 körül/alatt kéne lennie)
de kezdem úgy érezni, hogy ezek a mobil chipsetek kicsit lassabbak, nem te vagy az első, akinek notebookban nem tudja a maximumot hozni az ssd.
-
WiZARD
veterán
raid0-ban nincs trim, de ha kibír 1-2 hónapot komoly lassulás nélkül, akkor szerintem nem gáz.
kell egy formázás, és backupot visszatolni. 1 óra alatt megvan, 1-2 havonta ki lehet bírni. -
WiZARD
veterán
na formáztam ssdt, meg újrahúztam windowst, benchekben ismét hozza a régi értékeket.
kiváncsi vagyok, hogy megint el fog-e romlani idővel. (van trim, és intel ssd toolbox is fut hetente, de eddig is voltak ezek)illetve intel ssd toolboxxal lettek most gondjaim.
kiírja, hogy nem megy VSS (volume shadow copy) és így nem ajánlja hogy futtassam. Mitől lehet ez?
a service fut, win7 64bit prof. -
WiZARD
veterán
hogy kell formázni az ssd-t, hogy az újkori kondícióját visszanyerjük?
vagy sima formázás elég? -
WiZARD
veterán
intel x25-v
-
WiZARD
veterán
majd napi 60 forintot bedobok egy perselybe, és akkor 2 év alatt megvan az ára a mostaninak

ennél több elmegy minden hülyeségen. elavuló vga, cpu, ram, telefon, autó, stb

de hogy ne mondjátok, hogy szórom a pénzt, megpróbáltam most áttenni a vinyóra a chrome cache-t, de nem sikerült. :p
remote desktop clienst lelőttem, az nem kell mindig, de annál főleg nem értem mit ír ennyit... -
WiZARD
veterán
nekem 58 nap alatt lett 700-800 giga írás (nem tudom pontosan mennyi, első 1-2 nap sokat baszakodtam ghostolással, azzal elment 200-300 giga, és most smartban 1,01 TB-t ír)
ez napi 14 giga.
most belenéztem taskmanagerbe, hogy mi ír sokat (1 napja rebooltam, szóval 1 napnyi cucc):
3 chrome process írt sokat > 3,2 giga (maga a "fő" chrome process) - 0,4 giga (facebook) - 0,27 giga (flash)
remote desktop - 2,8 giga (ez nagyon meglepett)
windows live comunications platform - 0,44 giga (ezmi?)
a többi elhanyagolható...igaz nem is tiltottam le, semmit, nem tettem át cache-t másik vinyóra stb. és 24/7 megy a gép. (egyedül torrent megy másik vinyóra)
de nem izgat, arra van hogy használjam. van rá gari, meg 2 év múlva úgyis lesz bőven olyan ssd, amire úgyis le akarom majd cserélni

-
WiZARD
veterán
mehet rá minden

van aki böngésző cache-t átrakja máshova, én nem szarozok ilyenekkel, szerintem kicsit túl van aggódva ez az egész.
(ha meg mégse, akkor is van 3 év gari)egyedül torrent az amit nem tolok rá. de az hely miatt is necces lenne...
természetesen ghost is müxik rajta oda-vissza.
-
WiZARD
veterán
ssd toolboxot futtattam, de gyanúsan nem csinál semmit. (linkelve is volt, hogy valamiért másoknál se megy, talán raid mód vagy mi volt az ok)
ideje van, nonstop megy a gép, nem fut semmi progi, amire rá lehetne fogni, hogy nincs idle idő...
75 gigából 44 giga foglalt, szóval hely is akad.
én se értem, hogy miért csak ott lassú
-
WiZARD
veterán
Kingston V 30 gb ** V+ 64 gb (325) ** Intel X25-V teszt
meglepő a raid és ahci közti különbség.
a 64 gigás V+ viszont elég jó választásnak tűnik. -
WiZARD
veterán
a szintetikus tesztek eredménye egy dolog.
másik, hogy mennyi egy windows boot másodpercben. vagy egy program betöltési ideje másodpercben. persze ssd gyorsabb, de csak minimálisan, mérhető a különbség biztos, de nem érezhető. (legalábbis számomra)
a használat se mind1, és ezt nagyon nem gondoltam át ssd vásárlás előtt. gépemet sose kapcsolom ki, csak néha reboot, programok nagyrésze nonstop fut, csak reboot után kell újra elindítani őket. (kivéve 1-1 game, photoshop...)nem azt mondom, hogy rossz az ssd. csak abba a kijelentésbe kötöttem bele, hogy az jobb minden vinyónál, mindenkinek stb.
a velociraptor is qrvadrága, többet fogyaszt, hangja is van. -
WiZARD
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
én intelt vettem, talán leginkább méret miatt, meg régóta piacon van, "ismerjük", 3 év gari, stb, amiket még nézegettem, és talán érdemes lehet 1-2 pillantást vetni rájuk: Corsair P széria (P64), Kingston V+ (325ös széria), ezek is elég jónak tűntek tesztekben, és magyar áruk is elég korrekt.
-
WiZARD
veterán
válasz
james008bond
üzenetére
mi romlik a smartban, amitől csökken a kondíció?
-
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
4 giga ram mellett kell swap file? (win7)
-
WiZARD
veterán
na végül sikerült klónoznom úgy particiót, hogy eltolva maradjon

diskparral megcsináltam az eltolt particiót, vmi ghost bootcd-vel átmásoltam a létrehozott particiora, majd windows install lemezzel alkottam bootsectort.van bármi extra win beállítás, vagy akármi amit kell/érdemes csinálni?
defrag progit érdemes bármit használni, vagy tök felesleges? -
WiZARD
veterán
na acronissal sikerült klónoznom a rendszert ssd-re, miután a többi particiót eltűntettem a vinyóról. bár a particioeltolás nincs meg

elsőre csalódás, többet vártam ssd-től. jó, meg gyorsabb, de közel se annyival mint amit vártam.
-
WiZARD
veterán
fLeSs: particioeltolásban kezdek kételkedni, hogy akkor hogy is kell...
http://www.techpowerup.com/articles/other/157 ez elvileg kiszámolja, hogy jó-e.
a techpowerupos leírás szerint csináltam meg, úgy 65536 bytes lett az offset, de a számláló szerint így nem jó a Partition Offset ÷ NAND Erase Block Size
ha 0-át írok be offsetnek, akkor viszont jónak írja.
-
WiZARD
veterán
vinyón több partició van....
(bár lehet hogy azokat megszüntetem, úgyis szét akarom szedni a raidet, mert csak egyik vinyó marad meg, és akkor menni fog már)
Gorneck: de elvileg lehet még tökéletesebb

drive snapshotot próbáltam, de vmiért nem lett jó. átraktam azzal mindent, de nem tudtam az ssd-ről bootolni. windows telepítő lemezzel konzolból próbáltam rá mbr-t alkotni, de mindig kiírta hogy nem talál rajta windowst...

-
WiZARD
veterán
asszem már késő, sikerült a vinyón lévő win7etemmel is alkotni, és indulás helyett kékképernyő lett... :p
bár egy last known good configgal felállt, de nemtom mi lett vele. remélem még helyre tudom hozni.este megnézem ezeket, csak asszem ezek is egész partíciót másolnak, akkor meg nem tudom beigazítani, hogy hol kezdődjön.
-
WiZARD
veterán
most ez valahogy nekem se akar összejönni, és kezd a f*szom tele lenni az egésszel.
pedig már csináltam ilyesmit párszor, csak itt bekavar, hogy olyan programmal nem tehetem át a cuccot, ami magának csinál partíciót, mert akkor nem jó helyen lesz a partíció.
na majd holnap folytatom, nincs kedvem újrarakni a rendszert.
-
-
WiZARD
veterán
milyen progival érdemes win7-et áttolni ssd-re régi vinyóról?
(lehetőleg, úgy hogy a particionálást ne bassza el)
-
WiZARD
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
thx
végül maradok inkább az intelnél.
árban nincs jelentős difi, a +16 giga jól jöhet, sebességre meg hasonlók, illetve intel picit jobbmeló után megyek is érte.
win7-et újra kell rakni, vagy elég ha átrakom a mostani rendszert? trim-et hogy kell "aktiválni" windowsban? vagy magától müxik?
-
WiZARD
veterán
nem tudom volt-e már, elég korrektnek tűnik:x-bit labs teszt
ez alapján nagyon elgondolkoztam a kingston V+-on.
árban is baráti, bár 16 gigával kisebb mint az intel...kérdés, hogy vajon a 64 gigás mennyivel lassabb, mint a 128as, amit mindenhol teszteltek?
-
WiZARD
veterán
hmm valóban, az újabb V+ az toshibás, a régi volt samsungos.
-
WiZARD
veterán
thx.
kis webshopban venném, és picit félek ezektől, hogy mikor szűnnek meg, vagy változtatnak nevet.bootdrivenak kell, mellette megtartanék 1 velociraptort adatoknak, meg arra ami nem fér rá. filmeknek és társainak meg van nas...
kingstonban elég bizonytalan vagyok, volt ahol azt írták hogy V+-ból a 64 gigás samsung a 128as toshiba...
-
WiZARD
veterán
ssd vásárláson gondolkozok.
fő kiszemelt a 80as intel x25-m (viszont ennél a gari kérdéses, lehet ezt gyártóhoz küldeni közvetlenül?), másik amit nézegettem a 64 gigás Kingston V+, viszont erről nem nagyon találok rendes tesztet. (elvileg samsung vezérlős ez a kingston, jóaz?)vagy mit érdemes még nézni? nettó 40-45 körül szánnék rá.
-
WiZARD
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
naja lecserélni/ráfizetni drága.
viszont ha valaki most akar ssd-t venni, annak ezt érdemes imho.
neweggen néztem árát, szerintem annyira nem vészes. -
WiZARD
veterán
Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- VGA-kavarás, CES-ciki, AI-túltolás — HTTP #1
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Tőzsde és gazdaság
- Sweet.tv - internetes TV
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- Éjszakai műszak
- Linux kezdőknek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs