Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Ez miért nem jó? Ebben is pontosan le van írva, hogy mit kell és mit nem kell megtenni.
Pont azért lett megírva, mert elavult, felesleges dolgok vannak a régiekben, nem értem miért ragaszkodsz a régihez.
De az is megvan még. -
Érzékeny a fülem. Felvenni nem tudom mert tényleg annyira minimálisan hallani.
Amikor a teszt előtt előkészíti a pl 1000megéás fájlt más a hangja mint teszt alatt, sőt más a hangja adott műveletkor, ír vagy olvas. Csak ilyenkor hallani mert amúgy csinál ezt is azt is össze vissza. -
-
Core2duo6600
veterán
Vista nak és Win 7 nek mennie kell ahci módban is, elindulnia legalábbis el kell, ha nem tartalmazza az ahcvi drivert akkor be kell neki adni, de olyan nincs nem indul el a telepítő.
(#21091) zsero
Hogy 3 vagy 5 év az azért nem mindegy.
Na most kérdés, hogy nem - e elírás, ipn nál elő szokott fordulni, de amennyi cucc van ott, csoda ha nem lenne hiba, mindenképpen érdemes rákérdezni, hisz maga a termék ugyanaz. -
jegenye77
addikt
Na mégse lesz m4-em.

Ma szóltak,hogy csak nincs raktáron./nem tudom tegnap még,hogy volt 2db-is,de már mindegy/
Arra jutottam,mivel egyrészt könnyebb beszerezni,garban is könnyebb intézkedni és nincs is sata3-am,hogy jó lenne nekem egy KINGSTON V100 SV100S2/64G.
Ami ráadásul vagy 5k val olcsóbb is.23-ért beszerezhető. -
jegenye77
addikt
Solid-State-Disk
- merevlemez-kapacitás: 64 GB
- merevlemez mérete: 2,5"
- NAND típus: MLC
- olvasási sebesség: 415 MB/s
- írási sebesség: 95 MB/s
- PC csatlakozók: S-ATA III (600 MB/s)
- méretek: SZ 54 mm x MÉ 79 mm x MA 5 mm
- tömeg: 74 g
Az olvasást látom,hogy elég jó de az írás az nem lassú ennél?
Vagy az annyira nem fontos? -
bitmad
aktív tag
Ugyanez a problémám nekem is a Crucial C300 128GB-al.
Nálam teljesen véletlenszerűen csinálja, ilyenkor folyamatosan világít a hdd led és kb fél percig kell várni mire magához tér a rendszer, az egér mozog de nem lehet csinálni semmit se.
Ezt már akkor is csinálta amikor megvettem, azóta frissítettem az alaplap biosát (1801) és az ssd-nek is a 007-re, de a hiba ugyanúgy megmaradt.
Szűz win7 telepítés után is, csak az alaplapi driverek voltak fenn, tehát nem valamilyen program kavart be (pl. virusírtó).
Úgy nézem hogy szinte ugyanolyan a konfigunk, nekem p67 Sabertooth alaplapom van, neked meg P8P67.
Lehet hogy az Asus alaplapokkal, vagy a driverekkel van baja a Crucial-nak. -
Az nem lehet esetleg, hogy nem is az SSD teker? pl van még egy nagyobb HDD is a gépben és mondjuk a víruskergetőd (vagy valami más rendszer- és egyéb alkalmazás stb) azt "vizsgálja/hajtja", ezáltal elvéve a CPU időt az OS-től?
Esetleg próbáld időhöz kötni, hogy mióta jelentkezik a probléma, nem-e telepítettél valamilyen alkalmazást/komplett chipset-et//frissítetted a rendszert/valami rendszerbeállítást eszközöltél/valami rendszerkarbantartó vagy tweaker progi/bios-ba "matattál" stb stb.
Ha lenne véletlenül egy rendszer-visszaállítási pontod korábbról, azzal is megpróbálkozhatsz...
Más tippen sajnos nincs...

-
-
-
ZolikaE46
senior tag
Gondoltam, csak kíváncsi vagyok hozza azt az eredmény amit írnak. Egyb. így gondolkodva a 4k nem lesz semelyiknél se gyorsabb. Szóval az mind1. Egyb. kérdezni akartam ezek a pci-os ssd-k miben másak? Valaki ezt említette és ez megtetszett, de ennek horrorisztikus ára van úgy, hogy felejtős!
-
adam1
aktív tag
Igen boldogultam és minden variáciot kipróbáltam,de együtt a western digital satás winchesteremmel nem megy az ahci.CSX ssd-m van ezt még nem írtam.Tehát optika satás és csx megy ha ahciba teszem együtt is és külön is.Ha a wd beteszem magában bárhova ahciban nem látja semelyik sata helyen sem pedig van öt.Kábelt is cseréltem,hátha,de az is bíztosan jó.Na ez mitöl lehet?
-
nightmare13
őstag
Néztem én is, de elég meglátnom a boltot, és tudom, hogy innen inkább nem
Majd még körülnézek, de ami engem nagyon megfogott, az a sima V-s 64 gigás kingstone illetve a 30 gigás kistesója, ugyanis ha azok a vezérlők vannak rajtuk, amit írnak, akkor elvileg van TRIM támogatásuk is, nem rossz az áruk se...
Amúgy ez a Crucial ez is MLC-s ugye? -
ZolikaE46
senior tag
Ezzel azt akarod mondani, hogy nem jobb egy Intel x25 m G2-nél? Ami fele teljesítményt tud írásba meg olvasásba, de lehet hogy a 4k-ba meg ugyan ennyit tud. Akkor mi értelme az újabbat és gyorsabbat meg venni ha még se gyorsabb? Nem értem
Ennek a 4K-nak mi a lényeges szerepe? Mit irányít az?Csak azért kérdezősködök ennyire mert itt állok ssd vásárlás előtt és egyenlőre nem tudom mit vegyek, de egyenlőre a vertex 3 ami leginkább szóba jöhet! Eddig a plextor 120Gb sata3-a volt a nyerő, de miután megláttam a V3-at azóta az a csúcs számomra.
-
szki
őstag
2009 nyarán az OcUk-tól vettem 39eFt-ért a Crucial SSD-met (Indilinx Barefoot vezérlős). Azóta sokat használtam, és nyilván az írásban lassul fokozatosan, de nincs jelentősége.
Az új SSD-k azért csak-csak fejlődnek, és egyre gyorsabbak, de a normál felhasználás során nem hiszem, hogy érzékelhető a teljesítmény többlet egy 20 hónapos, és egy új SSD-s gép között.
Amúgy fw. hülyeség miatt nálam a kondi már lement 0%-ra, és most újra 100%
Akit érdekel bővebben a sztori, az itt láthatja bővebben: [link] -
Gorneck
legenda
Miért? Vannak itt szakik? Sztem nem nagyon...egy friss technológiával kapcsolatban megy az okoskodás/ötletelés. Semmivel sincs alátámasztva, hogy amit páran ajánlanak valóban segít bármiben is, de miben is kéne kérdem én? 10 év helyett 9et bír majd? Vagy 10 helyett 15öt? Mi alapján? Ha 2 év után elhal, az se azért lesz mert nem csináltad meg az xyz "tweaket" ami inkább a rendszer instabilitását hozza elő...
Win7 teljesen jól kezeli az SSD-t...nem kell rajta semmit se állítani... -
Khelben
nagyúr
Ez? INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2K5
Vagy ez? INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2R5Esetleg ugyanannyiért egy 64-es Kingston? KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
-
DV
senior tag
1. Keszits mentest a rendszerrol
2. Kosd a meghajtot az egyik alaplapi 0-3 portra
3. Halozatrol mukodjon a szamitogep (laptop eseten)
4. Allitsd be a BIOS-ban:
a. Vedd le a meghajto jelszot (hogyha van)
b. Ellenorizd a Boot Order-t (CD-rol induljon a gep)
c. Allitsd at a SATA modot IDE modra
Futtasd a Firmware frissitestEz a legtomorebb forditas...
Frissites utan ertelemszeruen az IDE modot vissza kell allitani SATA modra (AHCI-ra).
-
DV
senior tag
Pl. CrystalDiskInfo is kiirja a firmware verziojat, vagy a HD Sentinel.
A frissites menete ott van a "Guide"-ban:
1. Backup the Solid-State Drive
2. Plug Drive into Motherboard port 0-3
3. Use AC Power
4. Edit BIOS Settings
a. Disable/Remove Drive Passwords
b. Check the Boot Order
c. Change SATA mode to IDE mode
Run the Firmware UpdateSzerintem ez egyszeruen ertheto.
-
DV
senior tag
Firmware-t frissitettel-e mar 006-ra, link?
Release note:
"Release Date: 11/16/2010Change Log:
Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behaviorNote: This is firmware from Revision 0002 to Revision 0006. It will not work for updating between any other versions. If your drive has Revision 0001 firmware, then you MUST first perform the intermediate step of updating to Revision 0002."
Guide, link.
-
VGYke
addikt
Nos, akkor újra kell értékelnem a vásárlással összefüggő elképzeléseimet. Nekem az új, tervezett komplett konfigomban az SSD azért kellene, hogy 1.) qva gyorsan bútoljon a PC, majd 2.) pörgősebb legyen a betöltés/mentés.
Úgy látom, ha 1. feltétel mellett a TRIM-hez ragaszkodom, le kell mondani a gyors bútolásról, az AHCI-SSD miatt, mert az AHCI ha kell, ha nem, bútoláskor feleslegesen keresgél. Jól gondolom? És ha jól gondolom, akkor PC strarttól kezdve, gyorsabb lehet egy IDE-HDD-ről való bútolás...
Akkor miért is kell nekem SSD
-
SpongyaBob
veterán
Már minden király kb. 28mp programokkal együtt a boot idő
Szóval teljesen elégedett vagyok vele. Nemrég csináltam egy sebességtesztet kb 2-3 hét múlva ismét lefuttatom és majd akkor kiderül működik-e a Trim. Most elvileg megy
szerk: Nekem csak akkor lett jó mikor újratettem

-
cszn
őstag
Jól vetted ki.
Amikor én csináltam nem használtam .reg fájlt anno. Sőt még több érték is szóban forgott itt, nem csak az az egy amit ez a reg fájl módosít, de legalább akkor megerősítést kaptam, hogy csak azt az egyet kellett átállítani.#8624 Cickánykoma:
50e-ig bizony tényleg a 64-es Agility 2 és a Crucial C300 64-es talán a két legjobb. Meg ide lehetne sorolni az X25-M-et ha végre lejjebb menne az ára.#8622 mv:
Ha jól emlékszem pont a 425-ös Kingston vagy a Kingstonok voltak a kiugróak, a többi jóval kevesebbet kajált.
Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

aterkam és Kissjeno

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Majd még körülnézek, de ami engem nagyon megfogott, az a sima V-s 64 gigás kingstone illetve a 30 gigás kistesója, ugyanis ha azok a vezérlők vannak rajtuk, amit írnak, akkor elvileg van TRIM támogatásuk is, nem rossz az áruk se...

, Google-el Te is utana tudsz nezni...